Tänään on 15.08.2020, 02:30.

Raportti: KuPS - Haka 27.9.2010

Raportoi katsomistasi peleistä sekä pelaa ottelun jälkipelit täällä.
Vastaa Viestiin
Pietro Mopo
Avatar
Jäsen
Viestit: 194
Liittynyt: 23.12.2008, 22:36

Tuotto: -4.22 yks.

Palautus%: 99.19%

Panosten ka: 5.41 yks.

Vetoja: 96

Pisteitä: 60

Raportti: KuPS - Haka 27.9.2010

Viesti Kirjoittaja Pietro Mopo »

KuPS - Haka 1 - 0 (Miikka Ilo)
Kuopilaiset ovat olleet kauden mittaan vahva kotijoukkue, ja sen menestyksen salaisuus on ollut se että se on onnistunut kääntämään ison osan tasaisista otteluista edukseen. Tästä kiitos menee eniten ehkä erikoistilanteissa kunnostautuneille Miikka Ilolle ja Pietari Holopaiselle. Kaksikko oli tänäänkin ottelussa vahvasti esillä.

Ensimmäisellä puoliajalla joukkueet olivat tasaisen heikkoja, eikä kovinkaan hyviä tilanteita nähty kummassakaan päässä. Ennen peliä KuPS oli toki rankattu selväksi suosikiksi 1.65 kotikertoimellaan. Jo ennen peliä oli selvää että se oli liian pieni kerroin varsin heikosti viime aikoina esiintyneelle Esa Pekosen miehistölle.

Haka pystyi mukavasti haastamaan kotijoukkuetta, ja otteista näkyi selvästi viime kierroksen hienon MIFK-voiton tuoma itseluottamus. Valkeakoskelaisten selvästi parasta osaamista nähtiin hyökkäyspäässä, jossa kokeneet Mikko Innanen ja Toni Lehtinen olivat jatkuva vaara hitaanpuoleiselle KuPS:n puolustukselle.

Ensimmäiseltä puoliajalta päällimäiseksi ajatuksiksi jäivät ottelun kehno taso, joka saattoi toki johtua myös tekonurmesta joka ei palvellut tänään edes kotijoukkuetta. Haka oli parempi, ja olisi ansainnut johtaa ottelua puoliajalla. Voidaan siis sanoa että ennen peliä joukkueiden tasoero oli arvioitu selvästi suuremmaksi kuin se todellisuudessa olikaan.

Toisella jaksolla valmentaja Pekonen oli saanut kotijoukkueeseen puhtia, ja KuPS lähtikin hallitsemaan toista puoliaikaa isännän ottein. Varsinkin laitojen kautta hyökänneet Kuopiolaiset pystyivät hienosti hyödyntämään vahvoja laitapelaajiaan Miikka Iloa ja Petri Oravaista. Muutaman kerran kotijoukkue olikin lähellä jo mennä johtoon, kun Hakan koko joukkue valui yhä lähemmäs omaa maaliaan antaen näin selvästi liikaa tilaa kotijoukkueelle.

1 - 0 roikkui ilmassa, kun Haka ei enää pystynyt tavoittamaan Innasta ja Lehtistä lyhyillä syötöillä vaan tyytyi lähettämään pitkiä palloja enimmäkseen Toni Kuivaston jalasta. 68 minuuttia oli pelattu, kun jo useaan otteeseen mainittu Miikka Ilo siirsi KuPSin 1 - 0 johtoon.

Maali oli tärkeä mitaleita tavoitteleville Kuopiolaisille, ja sen jälkeen peli luonnollisesti jälleen tasoittui. Haka pääsi peliin mukaan taas Innasen ja Lehtisen toimesta, mutta se ei tällä kertaa riittänyt. Keskikentällä vahvasti pelannut kokenut Jani Kauppila kuului myös vierasjoukkueen parhaisiin pelaajiin.

Loppua kohti KuPS antoi Hakan pitää palloa, mutta puolusti vahvasti joukkueena ja piti pisteet kotonaan. Kaikenkaikkiaan ottelu oli varsin tasainen, ja Haka olisi ansainnut tästä pelistä enemmän kuin 0 pistettä. Jälkikäteen voisi sanoa, että yleisesti Pekosen KuPS on tällä hetkellä jonkin verran yliarvostettu joukkue Veikkausliigassa. Joukkue ei pysty pitämään palloa ennakkoa taitavampaa joukkuetta vastaan, joka nähtii esimerkiksi sen viime ottelussa Honkaa vastaan. Lisäksi joukkueen ehdottomasti tärkeimmät pelaajat Pietari Holopainen, Miikka Ilo ja Petri Oravainen joutuvat kantamaan tuloksesta liian suuren vastuun. Puolustuslinjassa ja keskikentällä pelaavien Atte Hoivalan ja Juho Nykäsen taso ei yksinkertaisesti aina riitä.

Hakalta sen sijaan suhteellisen pirteä esitys, vaikka kausi on ollut tapahtumarikas kaikessa pettymyksessään. Kokeneet ketut Innanen ja Lehtinen ovat kuitenkin niin tärkeitä, että mikäli he ovat poissa jostakin pelistä ei Hakalla kovinkaan suuria mahdollisuuksia ole. Keskikentällä Jani Kauppila on edelleen liigan parhaita pelaajia omassa roolissaa, ja joutuu paikkaamaan paljon Hakan puolustajien sijoittumisvirheitä aina Toni Kuivasto myöten.

Seuraavilla kierroksilla joukkueet pelaavat seuraavasti:
Tampere United - KuPS
Inter Turku - Haka

Todella vaikeaa tulee molemmilla joukkueilla näissä peleissä, sillä vastassa on viime aikoina otteita parantaneet vastustajat. Saattaa jopa olla, että KuPS menettää mitalinsa ottelussa Unitedia vastaan. Ratina ei koskaan ole helppo paikka, mutta heikosti puolustava ja taktisesti hieman vaisu KuPS joutuu tekemään ihmeitä jotta se saa pisteitä mukanaan.

Hakalle ei myöskään voida povata kovinkaan ruusuista reissua Turkuun, sillä Inter on pelannut hienosti viime aikoina. Mikäli turkulaiset saavat puolustuksensa toimimaan vielä paremmin, on vaikea nähdä Hakan tekevän edes maalia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Foorumille vihjattujen kohteiden panostus Kelly/5. 1 yksikkö = 1 prosentti pelikassasta.

Minikommentit


Vastaa Viestiin