Tänään on 24.06.2018, 10:31.

Jokerit - HIFK 24.10.

Raportoi katsomistasi peleistä sekä pelaa ottelun jälkipelit täällä.
Vastaa Viestiin
Terrieri
Jäsen
Viestit: 318
Liittynyt: 02.06.2003, 09:00
Pisteitä: 0
Viesti:

Jokerit - HIFK 24.10.

Viesti Kirjoittaja Terrieri »

Jokerit – HIFK

Helsinkiläisjoukkueiden edellisestä kohtaamisesta oli kulunut vain reilu viikko, ja taas mentiin. Tätä ennalta tasaista taistoa oli saapunut jännittämään yli kolmetoistatuhatta katsojaa. Toisin sanoen halli oli loppuun myyty.

Jokereiden uudet hankinnat, Warriner ja Hodson olivat molemmat saaneet pukea seuran paidan päälleen. Hodson availi tosin vain luukkua Pasi Häkkisen ottaessa torjuntavastuun.

Ensimmäinen erä pelattiin hienokseltaan Narrien komennossa.

Heti pelin alussa Jokerit painoivat hyökkäyksen HIFK:n päätyyn. Reilu minuutin pelin jälkeen avautui Metropolitille paikka, mutta hänet koukattiin tilanteessa kumoon. Eikä kulunut aikaakaan, kun alkukauden vaisusti pelanneelle Tommi Turuselle avautui paikka, kun hän sai laidasta syötön maalin edustalle. Mies kuitenkin hukkasi tuttuun tapaan hyvän paikan.

Pelin alusta asti jakoivat molemmat joukkueet taklauksia ja jo reilu kahden minuutin pelin jälkeen tulivat ensimmäiset jäähyt. Heleniuksen korkea maila suututti Eetu Holman, joka otti jäähyn väkivaltaisuudesta. Tulevan HIFK ylivoima siis muuttui tasavajaalla pelaamiseen. Ensimmäinen minuutti tasavajaalla pelatessa meni Jokereiden pienoisessa hallinnassa, mutta toisella minuutilla HIFK pääsi peliin mukaan.

Joukkuiden tultua täysilukuisiksi otti Tomi Mäki rangaistuksen. Tuttu viisikko rakenteli paikkoja ylivoimalla ja sai kuvion kuntoon todella nopeasti. Laukauksia tuli kuitenkin ylivoiman aikana vain kolme. Karalahti sekä Söderholm laukoivat viivalta molemmat kertaalleen ja kerran Harkins testasi, josko kiekko livahtaisi Häkkisen selän taakse. Hyvä pyöritys kuitenkin tehottomasti. Heti kun rangaistus päättyi lähti Jokerit nopeaan hyökkäykseen. Jussi Pesonen jätti kiekon toiseen aaltoon Tommi Turuselle, mutta tämän laukaus ei löytänyt kiekkoa maaliin saakka.

Tomi Mäki oli tänään oivalla pelipäällä. Mies taklasi todella paljon. Hän toimi kuin härkä, mikä jahtaa kaikkea, missä näkyy punaista. Pelissä riitti vauhtia ja ainakin katsojalle tämä oli nautittavaa katsottavaa.

Hieman yhdeksän peliminuutin jälkeen Saarinen pääsi laukomaan vaarallisesti pakin jaloista, mutta Häkkinen sai kilpensä vedon eteen. Hetkeä myöhemmin oli Petopaitojen johto-osuma lähellä, kun Turo Järvinen laukoi laidasta. Kiekko osui Häkkisen räpylään, mutta kiekko lirui hieman ohi maalin. Tämän pienen HIFK:n mylläkän jälkeen ote siirtyi takaisin kotijoukkueelle.

Vajaa yksitoista minuuttia oli pelattu, kun Pesonen tarjoili jälleen Turuselle paikan. Tämän kuti viuhui kuitenkin maalin ohi. Heti perään Helenius toimitti löysällä rannelaukauksella kiekkoa maalille. Veto oli yllättää täysin maskissa olleen Stathosin. Mäen kenttä pyöritti peliä välillä mallikkaasti vastustajan päädyssä, mutta pyöritys oli kuitenkin tehotonta.

Pakaslahden kenttä aiheutti kentällä lämpenemistä ja pienessä kalapaliikissa ottivat yhteen parit Karalahti-Valtonen, sekä Söderholm-Vertala. Nahistelu kuitenkin lopetettiin, ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa. Jokerien pyörityksen päätteeksi otti Söderholm lopulta rangaistuksen. Narrien ylivoimaa voisi kuvailla sanalla surkeaa. Kuviota ei saatu kuntoon ja kiekon ylöstuonti tuotti ylivoimaisen paljon vaikeuksia. Koko ylivoimalla nähtiin vain yksi laukaus.

Kun viimeinen viisiminuuttinen alkoi, niin Turo Järvinen pääsi nokikkain Häkkisen kanssa. Häkkinen torjui laukauksen hienosti heittäytymällä. Järvinen koukattiin tämän jälkeen, mutta tällä kertaa Kruus ei yllättäen antanutkaan rangaistusta. Hetkeä myöhemmin tapahtui jo toisessa päässä kenttää, kun Pesonen pyöri kiekon kanssa ympäri hyökkäysaluetta. Mies jouduttiin ottamaan kiekosta irti ja Spanhel laitettiin istunnolle täysin ansaitusti.

Ylivoimakuviota saatiin jo hieman rakennettua, mutta Metropolitin laukausta lukuun ottamatta ei vaaran paikkoja nähty. Erän lopussa Vertala tarjoili Latvalalle oivan laukaisupaikan, mutta tämäkin tilanne päättyi tuloksettomasti.

Pedot rakensivat harvat paikkansa lähes poikkeuksetta nopeilla hyökkäyksillä. Jokerit kuitenkin hallitsivat kiekollista peliä. HIFK sai ylivoimansa toimimaan paljon paremmin Jokerien vastaavaan nähden.

Toisessa erässä tuuli voimistuu…

Vertala sai pienen tällin heti ensimmäisessä hyökkäyksessä, mutta mies palasi kuitenkin peliin. Ilmeisesti kyseessä oli vain pieni kolhu. Ei ehtinyt toinen erä paljon vanhentua, kun ensimmäinen maali näki päivänvalon. Jantunen pyöri maalin takana kyttäillen syöttöpaikkaa. Oiva syöttö tavoitti maalin edestä Todd Warrinerin, joka kertaalleen koitti maanmiehensä suojuksia ja toisella yrittämällä ohitti ne. Hieno maali, mikä kanadalaiseen tapaan tehtiin aivan maalin edestä.

Jokerit lisäsi jo ennestään kovaa vauhtia toiseen erään. Maalin jälkeen Jokereiden pyöritys jatkui. Ladislav Benysek menetti kiekon omassa päädyssä Turuselle, joka pääsi jälleen kerran yrittämään maalintekoa, tuloksettomasti. Arto Koivisto esitti hienon nousun ja laukoi kiekon kohti maalia. Paluukiekkoon ehti ensimmäisenä Teemu Laine, joka kuitenkin joutui nöyrtymään Stathosin hienon torjunnan myötä. Tomi Mäen kenttä pyöritti peliä tänään hyvin. Ketju pystyi lähes aina kentällä ollessaan luomaan painetta vastustajan päätyyn. Näistä nuorukaisista tulee olemaan vielä paljon iloa koko joukkueelle.

Neljän peliminuutin kohdalla pääsivät Jantunen ja Metropolit 2-1 hyökkäykseen. Jantusen syöttö oli kuitenkin hieman liian vaikea, eikä Stathosin tarvinnut venyä torjuntaan. Paine pidettiin HIFK päädyssä ja pyörityksen lopuksi Järventie laukoi tulisen vedon, jonka Stathos torjui hanskallaan näyttävästi. HIFK sai tämän jälkeen painettua hetkeksi pelin Jokereiden päätyyn. Kim Hirschovitsin kenttä painosti aikansa, mutta tuloksetta. Hieman tämän jälkeen alkoivat tunteet nousta pintaan, kun Spanhel kävi tökkimässä Häkkistä vihellyksen jälkeen. Tilanne rauhoitettiin tuomarien toimesta nopeasti ja näin suurempi taisto antoi vielä odottaa itseään.

Ajassa 7.15 Karalahti syötti upeasti takatolpalle nousseelle Söderholmille, mutta tämä onnistui lapioimaan kiekon lähes tyhjästä maalista ohi. Seuraavassa Jokereiden hyökkäyksessä nähtiin jälleen osoitus siitä, että tilanteet kannattaa seurata loppuun saakka. Metropolit nousi oikeaa laitaa ja laukoi. Jantunen nousi samalla maalille ja kun hänessä roikkui kaksi Petopaitaa, pääsi Warriner nousemaan täysin ilman vartiointia takatolpalle. Mies viimeisteli paluukiekosta illan toisen maalinsa. Hienosti pelattu tilanne!

Toisen maalin jälkeen sai HIFK luistimiinsa hieman enemmän vauhtia. Helenius joutui lähtemään pienen HIFK painostuksen jälkeen boksiin, kun mies huitaisi vastustajan pelaajaa. Seurannut ylivoima tarjosi vierailijoille kavennusmahdollisuuden, mutta vaikka Harkins syötti Kuhdalle loistavan syötön ja tällä oli tyhjä maali edessään, ei mies osannut paikkaa hyödyntää. Jälleen kerran HIFK sai ylivoimakuvion helposti kasaan. Jokerien eduksi todettakoon, että sen alivoimaneliö pysyi jokaisessa alivoimassa hyvin kasassa. Häkkinen piti joukkuettaan pystyssä tämän vierasylivoiman aikana. Jokerit saivat vaihdettua koko rangaistuksen aikana vain yhden miehen, joten viimeiset sekunnit miehet vain seisoskelivat puolustuksessa, kun maitohapot jylläsivät pohkeissa. Tätäkään tilannetta HIFK ei pystynyt hyödyntämään.

Rangaistuksen päätyttyä Valtteri Filppula lähti nopeasti HIFK:n pelaajilta karanneen kiekon perään. Hänet joutui Benysek keskialueella kaatamaan. Näin oli vuorossa Jokerien ylivoimaa. Tämä oli Jokereilta illan parasta ylivoimaa. Kiekko pelattiin kaksi kertaa Järventielle viivaan, josta mies lähetti vihaisen vedon kohti HIFK:n maalia. Molemmilla kerroilla Stathosin hanska heilahti näyttävästi. Ei ehditty edes minuuttia erikoistilannetta pelata, kun Warriner tasoitti voimasuhteita kentällä ottamalla yhteen Mikko Turusen kanssa. Warrinerille 2+2 ja Mikko Turuselle 2 minuuttia. Hieman tuntui Warrinerin saama 2+2 ihmeelliseltä tuomiolta, mutta ilmeisesti Kruus näki tilanteessa jotain, mitä itse en nähnyt.

Kun Pedot saivat joukkueensa täysilukuiseksi, ei se saanut ylivoimaa oikein missään vaiheessa toimimaan. Tämä kuvasti hyvin Jokereiden tahtoa toisessa erässä. Ylivoiman aikana Filppula pääsi nousemaan laidasta ja ampui kiekon, jonka Stathos koppasi hanskaansa. Nuorukainen luisteli laukauksensa perään, eikä Stathos pystynyt peliä avaamaan. Tämä kuvasti hyvin Filppulan ja koko joukkueen taistelutahtoa tänä iltana. Jatkuneen ylivoiman aikana HIFK enemmän töpeksi kiekon kanssa, kuin että olisivat saaneet jonkinlaista tilannetta aikaiseksi. Jäähyn päättymisen jälkeen Karalahti taklasi Valtosta, joka oli noin puolimetriä irti laidasta. Taklaus oli puhdas ja tuli edestä päin. Valtonen lyyhistyi maahan, mutta oli hetken päästä taas pelikunnossa. Ilmeisesti vain ilmat lähtivät pihalle. Karalahti jakoi tässä vaiheessa enemmänkin taklauksia. Liekö sitten edellinen tilanne syynä, että Kruus lähetti miehen istunnolle taklauksesta. Rangaistuksen syy oli korkea maila.

Ylivoimalla Jokerit saivat kuviota kuntoon, sekä Pakaslahden kentän pelatessa, että Metropolitin kentän ollessa peluuvuorossa. Metropolit jakoi hienosti kiekkoa, mutta tämä ylivoima ei tarjonnut sen suurempia tilanteita. Erän lopussa tuli vielä molemmille joukkueille jäähyt, kun Vertala ja Söderholm ottivat toisistaan painiotteet.

Toisessa erässä HIFK:n ylivoimaa lukuun ottamatta ei kentällä ollut, kuin yksi joukkue, Jokerit. Petopaidat olivat erässä täysin vailla mahdollisuuksia. Vain ylivoimalla joukkue sai oikeanlaista painostusta kotijoukkueen päätyyn. Pärssisestä ei nähnyt kentällä muuta kuin vilahduksia. Mies oli kuin varjo edellisiin peleihin verrattuna. Vain ylivoimalla mies sai jotain aikaiseksi. Todd Warrinerista voisi sen sijaan sanoa, että miehen otteista sitä ei missään vaiheessa peliä nähnyt hänen pelanneen kauden ensimmäistä otteluaan. Käytävä keskustelussa kuului yhtenään Jantusen nimi. Metropolitin kenttä pyöritti peliä jälleen näyttävästi ja ketjukaverit olivat oivalla pelipäällä.

…ja viimein myrsky puhkeaa.

Kolmannen erän alussa vierailijat loivat muutamia paikkoja joukkueiden pelatessa tasavajaalla. Parin minuutin pelin jälkeen Vopat ampui löysän laukauksen, jonka Häkkinen otti hieman epävarmasti torjui. Kiekko pomppasi hänen eteensä, mutta kun yhtään miestä ei ollut HIFK:lta tilannetta jatkamassa, niin hän sai rauhassa sulkea kiekon. Vierasjoukkue hallitsi erän alkua. Neljän minuutin jälkeen Laine syötti Turo Järviselle, joka pääsikin ampumaan vaarallisesti. Tuttuun tapaan tilanne päättyi maalittomasti. HIFK:n kieputtaessa peliä hyökkäyspäädyssä osui tilanteen päättänyt veto Häkkistä puhelimeen. Vihellyksen jälkeen kyllästyivät Helenius, sekä Vopat pelaamiseen ja näin nähtiin jo kauan ilmassa leijunut tappelu. Vopat sai pari iskua sisään, selviten ottelusta voittajana. Tässä vaiheessa vierasjoukkueen kannattajat innostuivat illan kovimpaan kannustukseen. Riitapukarit komennettiin taistelun tauottua suihkun puolelle.

Tämän jälkeen nousi illan muuten pimennossa ollut Pärssinenkin näkyviin. Peliä pyöritettiin jonkin aikaa Jokereiden päädyssä, mutta Häkkinen selvitti suhteellisen vaivattomasti vierasjoukkueen yritykset. Valtonen pääsi tämän pyörityksen jälkeen koittamaan toisessa päädyssä Stathosin torjuntataitoja. Stathos voitti tämän kohtaamisen. Pelin tahti hieman laantui kolmannessa erässä kotijoukkueen jäädyttäessä peliä. Järventie antoi seitsemän peliminuutin kohdalla hienon syötön omasta päästä vauhdissa olleelle Filppulalle. Tämä ei aivan saanut kiekkoa haltuunsa, joten tilanne kuivui kokoon. Teemu Laine koukattiin, kun hän kikkaili kolmen HIFK-pelaajan keskellä hyökkäysalueella. Jostain syystä pilli ei nyt viheltänyt, vaikka kyseessä oli varsin selvä jäähyn paikka. Laine kävi tästä huomauttamassa Kruusille, joka näytti käsimerkein, että kohta ovi heilahtaa, jos ei suu pysy kiinni.

Hetkeä myöhemmin tuli vierailijoille paras paikka kolmannessa erässä, kun Karalahti pääsi nousemaan vapaasti Häkkisen vartioiman maalin eteen. Jälleen loistavia otteita esittänyt Häkkinen torjui vastustajan yritykset. Kolmannessa erässä HIFK taklasi vieläkin enemmän, kuin kahdessa ensimmäisessä. Laidat paukkuivat ja ukkoa kaatui. Valtonen sai jäähyn hieman epäselvässä tilanteessa erän puolenvälin jälkeen. HIFK:n jauhaessa ylivoimaa, heitteli Järventie maalin edessä Pärssistä, kuin räsynukkea. Kolmannen heiton jälkeen Pärssinen latasi Järventietä päin taulua ja molemmat ukot laitettiin boksiin jäähtymään. Järventielle 2+2 ja Pärssiselle 2 minuuttia. Tuomio oli täysin oikeutettu. Viisitoista sekuntia sai HIFK pelata viidellä kolmea vastaan, mutta tulosta ei vain saatu aikaiseksi. Kun Jokerit saivat neljännen miehen jäälle, meinasi joukkueelle tulla väärä vaihto, kun Jantunen ja Metropolit hyppäsivät kentälle yhtä aikaa vain yhden miehen tullessa vaihtoon. Jantunen hyppäsi nopeasti takaisin aitioon, eivätkä tuomarit reagoineet tilanteeseen.

Erän lopussa HIFK oli vielä kaventaa pariinkin otteeseen tilanteen jännemmäksi, mutta sekä Harkins, että Vihko joutuivat todistamaan Häkkisen hyvän vireen jatkuvan läpi ottelun. Ottelu siis päättyi tulokseen 2-0, mikä oli täysin oikeutettu lopputulos. Sarjajohtaja pelasi kaiken kaikkiaan todella aneemisesti. Häkkinen pelasi oivaan paikkaan kauden ensimmäisen nollapelinsä. Taitaa olla niin, että tässä ottelussa luukkua avannut Hodson saa jatkossakin olla tuolla paikalla. Herää kysymys, miksi Hodson hankittiin joukkueeseen, jonka päästettyjen maalien määrät ovat olleet jopa ennakoitua pienempiä. Onko kanadalainen hankittu joukkueeseen Helasen tilalle kakkosveskariksi?


Silmiinpistävää oli Järventien kiekollinen peli niin ylivoimassa, kuin omassa päädyssä, sekä Tomi Mäen taistelutahto joka tilanteessa. Petolaumasta on vaikeaa nostaa ketään esiin. Karalahti esitti erittäin fyysistä peliä, mikä oli lähellä mennä överiksi. Ottelu oli viihdyttävä, juuri oikeanlainen perjantai-iltaan. Kun hallista astui ulos, oli ilma aivan karmea. Lunta pyrytti, eikä kova tuuli tuonut helpotusta. Olivatko joukkueet mananneet aggressiivisella pelillä myrskynjumalan ulos?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Raportoi peleistä & Jälkipelit”