Tänään on 20.11.2019, 23:38.

TamU-TPS 8.5

Raportoi katsomistasi peleistä sekä pelaa ottelun jälkipelit täällä.
Vastaa Viestiin
JAH
Jäsen
Viestit: 1180
Liittynyt: 06.03.2003, 15:02
Pisteitä: 80
Paikkakunta: Tampere

TamU-TPS 8.5

Viesti Kirjoittaja JAH »

Laitetaan lyhyttä raporttia ja havainnointia ottelusta, lähinnä Tamusta.

Ottelu alkoi ympäripyöreästi ja kummallakaan ei mitään elämää suurempia paikkoja ollut. Tamulla muutama paikka mutta ratkaisupaikoissa kaverit olivat kuin 3-divarin vaihtomiehet - turvetta enemmän kuin palloa. Tamun ainoa maali tuli tuurilla kun Kujala ampui reilusta paristakympistä ja Lehtovaara sylki helpohkosti liukkaan pallon eteensä jonka Hynynen siirsi maaliin. Mun laskujen mukaan maalipaikat ekalla jaksolla Tamulle 2-1.

Toisella jaksolla siunaantui useampikin paikka mm. Danielille ja Hynyselle. Kummankin terävyys - kuten lähes koko joukkueen - on täysi nolla. Laitan vielä lopuksi oman lyhyen analyysini tamperelaisten ongelmista. Tepsillä oli muutama hyvä paikka, Onella ja Paatelaisella kunnes onnistui. Tamu intoutui ylihyökkäämään jonka Tepsi sai katkaistua. Todella upeaa pallonsiirtelyä helpoilla ja nopeilla syötöillä joka päättyi Sarajärven hallittuun nostoon läpiajossa ohi vastaantulleen Kavenin. 1-1 oli varsin sopiva lopputulos, joskin pelillisesti TPS oli selvästi edellä vaikka paikkoja ei saatu lopulta montaakaan luotua. Maalipaikat 3-3.

Kahden näkemäni kotipelin perusteella Tamun ongelmat ovat juuri siellä missä kuvittelinkin - sillä erotuksella että ne ovat selvästi pahempia kuin uskoin. Maalissa Kaven on pelannut hyvin joten siitä ei kannata sen enempää huolehtia. Soukiala on ihan sopiva kakkosveskari ja häneen Tamu ei kaadu vaikka joskus tolppien väliin joutuisikin. Soukialan ongelmat ovat keskityspalloissa joka näkyi mm. TPV-Kemi -pelissä mutta jätetään se omaan arvoonsa koska hän tuskin monesti tolppien väliin Liigassa eksyy. Ongelmat alkavatkin puolustuslinjasta. Tamulla ei ole tällä hetkellä mitään selkeää permanenttia pakistoon ja se näkyy. Keskuspuolustus huutaa Lindströmiä takaisin. Kujala on ok pelaaja jalalla mutta sijoittuminen on usein tipotiessään ja pääpelissä isoissa ongelmissa vahvempia kavereita vastaan. Myntti taasen osaa pelata päällään mutta jalalla täysin hukassa ja avauspeli surkeaa. Lisäksi miesten yhteispeli ei näytä millään luonnistuvan vaan näyttää kuin kaverit eivät aina edes kommunikoi keskenään. Vasempana pakkina pelannut Iiro Aalto oli erinomainen. Oikea-aikaisia nousuja sekä vahvaa puolustuspelaamista. Omasta mielestäni Tamun paras ja tärkeä palanen jatkossa. Varmistaa sen että Tamulla ei liene tällä kaudella mitään käyttöä armottoman hitaalla Heikki Aholle ainakaan laitapakin tontilla. Oikealla laidalla Järvinen on kuin varjo viime kaudesta. Yhteispeli ei suju ja mies eksyy aivan liian usein keskelle kenttää kymppipaikalle. Puolustuslinja on kokonaisuudessaan (pl. Aalto) kyvytön antamaan vapauttavia syöttöjä keskialueelle ellei tilaa ole vähintään 10 metriä joka suuntaan (näin harvoin on!).

Keskikentällä on Tamun tämän hetken suurin ongelma: keskikenttää ei ole! Vili Savolainen on hyvä taistelija ja pääpelaaja mutta keskikentän pohjalla pelinrakentajaksi hänestä ei todellakaan Tamussa ole. Pallo kulkee miehen kautta aina liian hitaasti. Näyttää kuin mies ei olisi sisäistänyt Tamun pelityyliä lainkaan. Tämä johtaa siihen että Pohja joutuu aivan liian alhaalta hakemaan palloa. Siinä hän ei ole läheskään omimmillaan vaan joutuu liian usein alhaalta hakiessaan turvautumaan pitkiin syöttöihin. Oikealla laidalla Rafinha on pelannut vahvistuksen edellyttämällä tavalla - hyvin. Arvokas mies Tamulle myös jatkossa nopeutensa ansiosta. Vasemmalla seilasivat Hynynen ja vaidosta tullut Saarinen. Aallon erinomainen pelikäsitys menee hukkaan pakistossa kun laituri ei osaa jatkaa peliä eteenpäin vaan pallo palautetaan lähes poikkeuksetta takaisin Myntti-Kujala -akselille.

Kärjessä Niemi näyttää olevan varsin yksin. Yhteispeli kirahvimaisen Danielin kanssa ei näytä luonnistuvan juuri millään. Koska vapauttavia pystysyöttöjä ei tule lainkaan pelin aikana, valuu Niemi usein aivan liian alas, lähes keskikentälle hakemaan palloa. Koska tässä tilanteessa Danielin taito pelata jalalla on heikko, tilanteiden rakentelu jää usein torsoksi. Yksi apu vapauttaviin pystysyöttöihin saattaa olla Petrescu joka sai jo tänään 10 minuuttia peliaikaa. Silti jaksan ihmetellä, miksi hyvin esiintynyt Jonne Hjelm ei saa peliaikaa isukiltaan. Niemi kaipaa omasta mielestäni vierelleen juuri Hjelmin kaltaista juoksuvoimaista ja teknistä pelaajaa. Ehkä armeija on verottanut harjoitusaktiivisuutta niin paljon että penkki on ollut vielä tutumpi kuin viheriö.

Summa summarum: Petrescu lienee selvä apu tamperelaisille mutta hakenee huippukuntoaan muutaman pelin. Tähän asti kuitenkin Wissin ja Savolaisen poissaolot ovat jättäneet valtaisan aukon Tamun keskikentälle. Lindström on pakistoon varmasti yhtä tärkeä apu jolloin Kujala voitaneen laittaa vahvimmalle tontilleen keskikentän pohjalle ja siirtää Vili Savolaistakin ylöspäin.

Olipahan tajunnanvirtaa mutta ehkä tästä jotain murusiakin saa poimittua jatkoa silmälläpitäen. Tamun luokitusta olisin kuitenkin jo nähdyn perusteella valmis laskemaan A-:sta B+:aan, niin huono joukkue on ollut kaikissa kolmessa pelissään ja kaikkea en millään jaksa laittaa poissaolojen piikkiin.

--------------------

Tepsistä sen verran että joukkue pelaa varsin mukavaa lyhytsyöttöpeliä jossa roolitukset ovat hyvin selvillä mutta peli on tehotonta. Maalipaikat olivat kortilla ja Onen pääpelivoimaa hyödynnettiin uskomattoman vähän. Useimmiten pallo pelattiin hänelle jalkaan ja tulos oli sen mukainen. Paatelainen pelasi yritteliäästi mutta liian usein koitti yksin. Keskikentän ja puolustuslinjan yhteistyö näytti pelaavan ja lienee vaikea ohitettava monelle joukkueelle tällä kaudella.

--------------------

Ottelun parhaat tänään:

TamU:

+++ Iiro Aalto
++ Rafinha
+ Antti Hynynen

TPS:

+++ Mika Ääritalo
++ Jarno Heinikangas
+ Jani Sarajärvi

Ja laitetaan vielä surkeimmat:

TamU:

--- Vili Savolainen
-- Antti Pohja
- Toni Järvinen

TPS:

--- Simo Valakari
-- Sami Rähmönen
- Mikko Paatelainen

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Hannu Jortikka: "Wake up Atte Pentikäinen this morning!"

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Raportoi peleistä & Jälkipelit”