Tänään on 18.11.2019, 23:03.

VaLePan kotietu - Veikkaus pihalla?

Raportoi katsomistasi peleistä sekä pelaa ottelun jälkipelit täällä.
Vastaa Viestiin
Erkki Lavo
Jäsen
Viestit: 2
Liittynyt: 08.08.2007, 00:20
Pisteitä: 0

VaLePan kotietu - Veikkaus pihalla?

Viesti Kirjoittaja Erkki Lavo »

En tiedä tuleeko tämä oikeaan osioon, mutta kuitenkin:

VaLePa on pelannut tämän kauden lentopallon SM-Liigassa loistavasti kotonaan. Ainoan vierasvoiton Sylvään hornankattilasta on hakenut suurin mestarisuosikki Sampo, ja silloinkin viides erä venyi 25 pisteeseen (pelataan 15 pisteeseen 2p.n erolla). Kotiyleisö on siis ollut VaLePalle monesti seitsemäs, kahdeksas, jopa yhdeksäskin pelaaja. Tällä hetkellä VaLePa pelaa välieriä Rovaniemen Santasportia vastaan ja ensimmäinen ottelu päättyi Santalle 3-1 Rovaniemellä.

Nyt onkin syytä ihmetellä eilistä Veikkauksen pitkävetokerrointa (en katsonut muiden välittäjien kertoimia, tämänkin bongasin viime hetkillä). VaLePan kotivoiton kerroin 2,95 oli aivan järkyttävän suuri. Tuntuu siltä, ettei Veikkaus ottanut ollenkaan huomioon tätä VaLePan huomattavan isoa kotietua. Itse arvioin ottelun etukäteen vähintään tasakertoimiseksi, nyt kerroinasettelu meni 2,95/1,20. Itse otteluhan meni kotijoukkueelle valtaisan kannustusmyrskyn saattelemana 3-1 (19-25, 25-20, 25-18, 25-16), eli oikeastaan ensimmäisen erän jälkeen tyrmäyslukemin.

Itse ottelussa Santasport suututti alussa vammalalaisyleisön vaatimalla (ihan sääntöjen mukaan, mutta ensimmäisenä joukkueena tällä kaudella) päätyjen penkkirivien siirtämistä pari metriä taaksepäin. Sellaista buuauskonserttia ei ole ennen Sylväällä kuultu, yleensähän VaLePan kannattajat tunnetaan siitä, että vastustajiakin kunnioitetaan. Santa taisikin vain kaivaa kuoppaa itselleen, sillä näistä parista lisämetristä ei tullut oikeastaan heille mitään lisähyötyä, mutta vammalalaiset yltyivät entistä kovempaan meteliin.

Onkin mielenkiintoista nähdä, millaiset kertoimet Veikkaus antaa ensi tiistain kierrokselle. Näkisin, että VaLePan kerroin putoaa ainakin 2,20:een vaikka Rovaniemellä tapahtuisi mitä.


EDIT: editoidaas sen verran, että IS:n sivujen mukaan Santan valmentaja on kommentoinut näin: "Liitolla on omat sääntönsä ja niitä pitää noudattaa. Ei Santasportilla ollut mitään tekemistä tässä asiassa". Aika kummallista sitten, että tämä oli ensimmäinen ottelu, jossa muutoksia tehtiin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Raportoi peleistä & Jälkipelit”