Tänään on 11.07.2020, 03:24.

Liigacup: FC Honka - RoPS

Raportoi katsomistasi peleistä sekä pelaa ottelun jälkipelit täällä.
Vastaa Viestiin
credit
Jäsen
Viestit: 5418
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +220.44 yks.

Palautus%: 104.42%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3178

Pisteitä: 4525

Liigacup: FC Honka - RoPS

Viesti Kirjoittaja credit »

15.2.2008 (klo 17:00) FC Honka - RoPS, Esport Arena

Etukäteisasetelmissa RoPSia pidettiin selvänä altavastaajana eivätkä ottelun ensiminuutit tätä asetelmaa miksikään muuttaneet. RoPS oli pahasti altavastaajana ja pääsi ensimmäistä kertaa yrittämään hyökkäämistä vasta kymmenen minuutin pelin jälkeen. Vieraiden ensimmäistä varsinaista maalintekoyritystä saatiin odottaa aina 30. minuutille, Hongan maalissa pelannut Peltonen nappasi kuitenkin ylänurkkaa kohden suuntautuneen kaukolaukauksen varmasti hyppysiinsä.

Honka sen sijaan aloitti väkevästi. Ensimmäinen tiukka veto viuhui puolisen metriä RoPSin maalin yli vain noin minuutin pelin jälkeen. Kun ottelu oli vanhentunut vasta viitisen minuuttia, Honka oli päässyt kokeilemaan maalintekoa jo kolmesti - ensimmäisten kymmenen minuutin aikana paikkoja siunaantui viidestä kuuteen. Ensimmäinen maali tuli kuitenkin RoPSin maalivahdin sekoillessa pallon kanssa; jostain syystä puolustajalta tullut syöttö piti ottaa jalalla haltuun ja lähteä kuljettelemaan palloa kohti omaa maalia, jolloin paikalle rynnännyt Jami Puustinen nappasi suhteellisen helposti pelivälineen itselleen ja pisti sen maaliin.

Hongan ensimmäinen maali tuli siis hieman halvalla tavalla, mutta oli joka tapauksessa täysin ansaittu. Alkuminuuttien vyörytyksen jälkeen Honka ehti ensimmäisellä puoliajalla kolistella maalin kehikoita kahdesti ja oli kentällä jatkuvasti aktiivisempi osapuoli.

RoPS sai hyökkäyspelinsä kunnolla käyntiin vasta 35. minuutin kohdalla. Ensimmäisen puoliajan viimeisten kymmenen minuutin aikana joukkue sitten pääsikin hätyyttelemään Hongan maalia peräti kolmesti. Mistään organisoidusta hyökkäyspelistä ei voitane puhua, vaan tilanteiden rakentumisesta suurimman vastuun kantoi RoPSin Titi Essomba, joka pelasi erinomaisen pelin aina toisen puoliajan ulosajoonsa asti. Vastaavasti Rami Hakanpää voi ottaa kolmesta tilanteesta kaksi omaan piikkiinsä. Ensin hän puski pitkän pallon heikosti kohti omaa maalivahtia ja Essomba pääsi väliin, sitten hän päästi Essomban tulemaan takaa ohi ja nappaamaan pallon itseltään, vaikka oli tilanteessa jo kaksi askelta edellä. Laadukkaita laukauksia RoPS ei kuitenkaan tilanteenpoikasistaan saanut aikaan, joten tauolle lähdettiin Hongan 1-0-johdossa.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata vain muutama minuutti, kun Honka siirtyi ansaitusti 2-0-johtoon. Pavlenko ei RoPSin maalilla saanut torjuttua hallitusti suoraan päin tullutta, mutta kovaa ja kierteistä vetoa, vaan pallo kimpoili loppujen lopuksi Hongan pelaajille, joista Aleksander Kokko teki illan ensimmäisensä tyhjiin.

Honka hallitsi peliä myös 2-0-johdossa eikä RoPSilla ollut vaarallisia paikkoja käytännössä ollenkaan. Noin 60. minuutin kohdalla siihen asti erinomaisesti pelannut Essomba otti sitten itselleen hölmön suoran punaisen kortin, ilmeisesti lyötyään Hongan pelaajaa täysin vaarattomassa keskialueen sivurajaheittotilanteessa, ja peli oli sitä myöten selvä. (Itse en nähnyt, mitä tilanteessa tapahtui, eikä sitä nähnyt erotuomarikaan - hän nimittäin joutui konsultoimaan linjatuomaria ennen ratkaisuaan.) Essomballa lienee ollut hermot pinnassa, sillä erotuomari salli ottelussa varsin kovan pelin ja suosi lievästi kotijoukkuetta, mm. Essombaa vastaan tehdyistä rikkeistä jäi pari viheltämättä. Joka tapauksessa kortti oli turha ja tyhmä, koska viimeistään tämä ulosajo tuhosi RoPSin voitonmahdollisuudet.

Honka jatkoi ulosajon jälkeenkin hyökkäävää peliään. Paras sommitelma päättyi ylärimalaukaukseen, kun RoPSin puolustus oli ensin pelattu aivan pihalle parilla nopealla seinäsyötöllä. Lopussa näytti jo hetken siltä, että Honka tyytyy varmistelemaan voittoaan ja RoPS pääsi jopa alivoimalla hetkisen painostamaan. Viimeisen kymmenen minuutin aikana Honka kuitenkin iski, pelin temmon jo hidastuessa, yllättäen kaksi maalia muutaman minuutin välein. Ensin asialla oli Puustinen ja hänen jälkeensä Kokko. Näissä kahdessa jälkimmäisessä maalissa ei RoPSin maalivahdilla ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia.

Muutamaa minuuttia ennen loppua RoPS sai vaparin 25-30 metriä maalista ja kavensi loppulukemat 4-1:een. En itse oikein nähnyt, mitä tilanteessa tapahtui, ilmeisesti pallo lipsahti maaliin joko suoraan vaparista tai pienellä ohjauksella. Niin tai näin, suurta merkitystä maalilla ei tietenkään enää ottelun lopputuloksen kannalta ollut. Ehkä RoPS kuitenkin sen yhden ansaitsi ...

Tasoero joukkueiden välillä oli selvä. RoPS varmaan parantaa vielä, kunhan pääsee treenaamaan koko joukkueella, mutta vaikeaa sillä tulee ensi kesänä Veikkausliigassa olemaan. Hongalla alkaa puolestaan paketti olla melko hyvin kasassa. Hajahuomiona mainittakoon, että Honka pelasi paljon korkeaa ristipalloa vasempaan laitaan, mikä toimikin ihan hyvin. Tiedä sitten, oliko kyseessä vain tässä yhdessä ottelussa treenattu juttu vai onko Hongan peliin tulossa oikeasti uusia (pysyviä) elementtejä ...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pelikortti
Jäsen
Viestit: 10
Liittynyt: 07.11.2004, 18:25
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja pelikortti »

thx for the info 8--)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin