Tänään on 11.07.2020, 03:21.

Feikkausliiga - tuote kunnossa?

Raportoi katsomistasi peleistä sekä pelaa ottelun jälkipelit täällä.
Mac^
Jäsen
Viestit: 27
Liittynyt: 10.07.2006, 15:33
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Vammala

Viesti Kirjoittaja Mac^ »

Matkustajan kirjoitukset on kyl luonu mulle vähän positiivisempaa kuvaa Suomen futiksesta verrattuna Ruotsin Allsvenskaniin tai mihin vain muuhun sarjaan. Mutta, kyllä niissä liigoissa eroa on. Veikkausliigan keskitason joukkue tuskin pärjäisi Allsvenskanissa kovinkaan hyvin. Toivottavasti FC Honka ja Tampere United tuo lisää positiivisuutta Suomen futikseen, ja toivottavasti FC Honka etenkin pärjäisi, samoin MIFK. Taitofutis (lyhytsyöttöpeli etenkin) kunniaan! Ja Suomifutis nousuun. Täytyy myöntää, että koskaan en ole nähnyt Veikkausliigan peliä, mutta kyllä sitä ehtii. Monta kertaa olen miettinyt, että pitäisikö lähteä. Tämän kauden puolella voisin vielä käydä katsomassa vaikka Tampere Unitedin tai FC Hongan kotipelin... harmi vaan, että Espooseen on matkaa vähäsen. Tampere United-Ipswitch -harjoitusottelun näin joskus, ja se oli ihan hyvä matsi myöskin Tampere Unitedilta mielestäni vaikka hävisivätkin 2-4. Veikkaan, että Veikkausliigan tasoa "huonontaa" se, että Keski-Euroopassa on 10 kertaa enemmän katsojia (ja ääntäkin monin verroin enemmän).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


yläkulma
Jäsen
Viestit: 26
Liittynyt: 21.08.2006, 11:07
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja yläkulma »

Ei se pelin taso ole ratkaisevin tekijä vaan fanikulttuuri ja sen puuttuminen. Onhan noissa Englannin alasarjoissakin katsomot pullollaan vaikka pelin taso on välillä hirveää. Suomalaiset kuvittelevat olevansa urheiluhullua kansaa, mutta todellisuudessa he eivät sitä ole. Oli laji mikä tahansa, niin ei suomalaisia "kannattajia" voida verrata minkään muun maan vastaaviin. Täällä ollaan pelkästään gloryhunttereita ja katsomoon mennääkin vain menestyksen perässä. Intohimoa ja todellista faniutta löytyy vain todelta harvalta katsojalta.

Väitän, että vaikka pelin taso nousisi Bundesliigan tasolle ensi kesänä, niin ei se katsojamäärissä paljoa näkyisi. Jos joku kuvittelee päiväunissaan, että tänne saadaan joskus jotain Allsvenskanin tasoista tunnelmaa katsomoon, kannattaa se unohtaa. Se ei ole tältä kansalta mahdollista!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Sluide
Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: 23.09.2007, 00:07
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Sluide »

Tervetuloa itselleni tälle palstalle :D.

Veikkausliigaa seurannu "nuoresta" iästäni (28) melko paljon eli joku reilu 20 vuotta. Eli jotain saatan jo ymmärtäväni. Tähän voisin nyt näin "lyhyesti" kommentoida että kyllä fani kulttuuria on olemassa myös suomessa. Valkeakoskella ainakin vaikka ei yleisöstä niin mitään huutoja kuulukkaan, on asiantuntemusta varmasti naapurin mummolla parin amstrongin verran. Nyky ilmiönä pidän ihan kivana uusia faniporukoita vaikkakin "tosi seuraajat" hieman naureskelevat tällekkin. Tuntuu siltä että ainakin Valkeakoskella odotetaan jo vähän enemmän ennenkuin innostutaan. Tosin siitä o muodostunut vähän ilkeily kulttuuriakin tyyliin molari pitää palloa hallussaa etsiessään syöttöpaikkaa niin yleisöstä tulee huuto vedä ny johki :D. Tuleepa mieleen joku Barcelona siel o aika samallainen kulttuuri mutta "hieman" isommassa muodossa.

Tuntuu kuitenkin että pikkuhiljaa Suomessa ymmärretään resurssit ja Suomen ykkösvalkku Kuusela tätä o useempaan otteeseen toitottanutkin. Rahaa pitää jostakin saada että saatais ees nuo 22-28 ikäiset pidettyä hieman kauemmin ees veikkausliigapelaajina. Nykyisinhän veikkausliiga joukkueet joutuvat ottamaan nuoria joukkueeseensa pelkästään sillä asenteella että ne saisi myytyä sit pois.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

-Lonely Planet-

Minikommentit


malmin mies
Jäsen
Viestit: 24
Liittynyt: 07.02.2008, 18:24
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Veikkausliiga

Viesti Kirjoittaja malmin mies »

Minä ainakin odotan innolla tulevaa kautta veikkausliigassa. :D
Sytyin uudestaan seuraamaan futista kun "eksyin" viime kesän lontoon reissulla QPR:n kotimatsiin. Peli oli aivan luokaton ja liigacup matsin voitti vielä vieraileva Leyton Orient 1-2. :? Eikä katsojiaankaan montaa tuhatta ollut. Se ei kuitenkaan saanut aikaan sitä ettenkö haluaisi enää mennä niiden matseihin. Minusta on asennoiduttava sen mukaan kenen matsiin menee. Onhan se kylmä tosiasia että suomessa pelin taso on mitä on, mutta jos pelaajat yrittävät tosissaan niin mieluummin sitä seuraan kuin kovapalkkaisia kiukuttelevia nahjuksia joita rahakentät on pullollaan. Ja mitä tulee katsomoihin, minä menen mieluusti finnair stadiumille seuraamaan matseja jossa näkee pelin loistavasti ja ei ole paskanen läävä kuten etelä-euroopan katsomot. Ai niin, ja tietysti viereiselle pukinmäen nurmelle seuraamaan miten MPS kahlaa 3.divarissa ens kauden. :lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


sinitähti
Jäsen
Viestit: 47
Liittynyt: 11.02.2008, 20:47
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Turun seutu

Viesti Kirjoittaja sinitähti »

Tällä hetkellä ainakin futiskulttuuri on Suomessa nousussa.

Lehdissä on jalkapallojuttuja päivittäin, vaikka liiga ei pyöri vielä periin kuukauteen. Lliigacupin peleissä, joista männävuosina ei ole juuri piitattu, on todellista kiimaa eikä joissakin otteluissa meinaa mahtua kentän laidalle niin että kunnolla näkisi.

Fanikulttuurikin on nousussa. Soihdutuksia vastaan on ihan pitänyt ryhtyä vakaviin toimiin, Kupittaan Veritas-stadionilla otetaan vastedes soihduttajat kiinni vaaran aiheuttamisesta ja asia käsitellään rikoslain piirissä. Höh :roll:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin