Tänään on 25.06.2018, 09:39.

FF Jaro - FC Lahti 18.6.

Raportoi katsomistasi peleistä sekä pelaa ottelun jälkipelit täällä.
Vastaa Viestiin
Friesen
Jäsen
Viestit: 157
Liittynyt: 26.02.2003, 19:58
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

FF Jaro - FC Lahti 18.6.

Viesti Kirjoittaja Friesen »

Päivämäärä: 18.6.2003
Ottelu: FF Jaro – FC Lahti 1-1 (0-0)
Pelipaikka: Länsikenttä, Pietarsaari
Sää: +18C, puolipilvinen

Koodi: Valitse kaikki

Jaro aloitus ja tilastomerkinnät:	Lahti aloitus ja tilastomerkinnät:

1 Antti Kuismala (mv)		     3 Toni Järvinen
2 Niklas Storbacka         4 Jukka Koskinen
4 Henri Myntti           7 Pekka Lagerblom 1-1 (74min.)	
5 Lasse Männikkö          8 Tommi Kautonen	
6 Roope Heilala           10 Tuomas Haapala	
8 Fredrik Svanbäck         15 Niko Leppänen -> 11 Kari Arkivuo
9 Jimmy Wargh            18 Ville Taulo	
10 John Weckström 1-0 (73min.)   19 Mikko Hauhia
 -> 7 Mikael Muurimäki	     24 Mihaili Slawuta (mv)
18 Mattias Ainasoja         27 Jonne Kemppinen 
 -> 11 Chris Cleaver		      -> 21 Mikko Järvinen 
19 Rasmus Vikström         99 Njazi Kuqi
39 Aleksei Eremenko


Pelisysteemi: 4-4-2			    Pelisysteemi: 4-4-2

   9     10			       27   99
     39				          
 8       19			    10   7    8	   
     2				          15
5   6   4   18			  3   4  18  19
     
     1				          24 
1. Puoliaika
Jaron kolmas kotipeli saatiin pelata hyvissä olosuhteissa Pietarsaaren Länsikentällä: sää suosi ja kenttä oli vähintäänkin hyvässä kunnossa muiden liigapaikkakuntien kenttiin verrattuna. Kotijoukkue aloitti pelin terävästi ja heti alkuminuuteilla Jaron toisesessa hyökkäyksessä Lahden puolustus rikkoi Jimmy Warghia rangaistusalueella ja mies itse asettui vetämään tuomittua rangaistuspotkua: pallo vasempaan yläristikkoon ja siitä maalipotkuksi.
Alkurynnistyksen jälkeen peli tasottui, mutta silti kotijoukkue kontrolloi peliä paremmin. Noin kymmenen minuutin kohdalla Fredrik Svanbäck pääsi kokeilemaan vasemmalta rangaistusalueen kulman takaa, mutta jälleen ylähirsi esti maalin. Jaro piti palloa, tuli välillä lyhyillä syötöillä keskeltä ja välillä pitkillä laitojen kautta. Lahti sen sijaan rakensi peliään lähes poikkeuksetta linkkien, varsinkin vasemman laidan (Haapala) kautta, mutta todella vaarallisia tekopaikkoja ei Lahti saanut aikaan. Ainut sydämmen tykytystä aiheuttanut tilanne Jaron maalilla oli Jonni Kemppisen maanuoliainen, joka meinasi livahtaa Antti Kuismalan hyppysistä maaliviivan yli. Ensimmäisen puoliajan maalintekotilanteet Jarolle 3-1. Kulmat tasan 2-2.

2. Puoliaika
Toiselle puoliajalle vierasjoukkue tuli kovemmalla sykkeellä ja painoikin ensimmäiset kymmenen minuuttia kovasti päälle. Mutta tositilanteet jäivät puuttumaan ja Jaro otti pelin takaisin haltuunsa. Lahti puolusti hyvin ja keskittyi pelaamaan vastaiskupeliä, jossa se pyrki nopesti kääntämään pelin toiseen suuntaan pitkillä pystysyötöillä – valitettavasti vain usein korkeilla palloilla ja ilman osoitetta. Jaro hyökkäsi vahvasti ja laajalla rintamalla ja lopulta yritys palkittiin, kun John Weckstöm maalasi rangaistusalueen sisältä Eremenko Seniorin syötöstä 1-0. Sitten kävi se mitä etenkin valmentajat pelkäävät ja pyrkivät välttämään: heti seuraavasta hyökkäyksestä keskialoituksen jälkeen Lasse Lagerblom pääsi nousemaan vasemmalta laidalta rangaistusalueen sisään ja pisti n. 10 metristä pallon vastustamattomasti Antti Kuismalan taakse Jaron puolustuksen vielä maistellessa johtomaalia. Loppuajan Jaro piti palloa ja hyökkäsi vahvasti, mutta parista hyvästä paikasta huolimatta ei palloa enää maaliin saatu. Maalipaikat 4-2. Kulmat 5-1.

Kokonaisuudessaan Jaro oli parempi joukkue ja hieman huolellisemmalla ja tarkemmalla pelillä lukemat olisivat voineet olla 2-0 tai 3-0. Toisaalta Lahden esityksessä huomasi, että nuori joukkue on kyseessä ja parin tärkeän pelaajan puuttuminen tuntui varmasti. Etenkin hyökkäyspäässä parivaljakko Kuqi-Kemppinen ei esittänyt käytännössä mitään. Muutenkin Lahden pelissä keskitykset jäivät hentoisiksi ja peli pysähtyi Jaron rangaistusalueen rajalle. Jaro sen sijaan jaksoi jauhaa omaa monipuolista peliään loppuuan asti, vaikka aika kävi vähiin ja peli pysyi tiukasti tasalukemissa. Kummastakaan joukkueesta ei ketään noussut todella näkyvään rooliin. Kahdella IS tähdellä palkittu Henri Myntti tosin voitti kaikki pääpallot Jaron linjassa ja Aleksei Eremenko Sr. rytmitti joukkueensa peliä mallikkaasti ainakin ajoittain. Kaiken kaikkiaan viihdyttävä ja hyvätasoinen Veikkausliigan ottelu.

Seuraavaa raporttia todennäköisesti luvassa Jaro – HJK ottelusta ensi torstaina.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Raportoi peleistä & Jälkipelit”