Tänään on 17.10.2019, 09:22.

FT Finland

Tänne voivat käyttäjät laittaa suosikkilinkkejään vedonlyöntiä koskien.
Vastaa Viestiin
caf
Jäsen
Viestit: 1776
Liittynyt: 01.12.2012, 09:27
Pisteitä: 780

FT Finland

Viesti Kirjoittaja caf »

Suomifutiksen analyysejä maailmalle tekevä http://www.ftfinland.com ilmoitti uutiskirjeessä tarjoavansa kauden loppuun asti analyysit, uutiset ja pelisuositukset päivittäisen newsletterin muodossa, kunhan teet tilin Sportmarketiin, postaat affilinkkiä ympäri forumeita tai lahjoitat rahaa "1 medium bet stake of your own"

Reilun kuuloinen tarjous jos suomifutiksesta kaipaa jotain lisää dataa, Sportmarketiin on iso min. depo, mutta lahjoituksellakin siis pääsee mukaan. Linkin postaus ei taida olla ylikertoimen säännöissä hyväksyttyä joten jätetään se tekemättä.

Sivustolta voi kai tilata tuon viimeisimmän kirjeen sähköpostiin jos haluaa tarkempia ohjeita.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

“The hardest thing in the world to understand is the Income Tax.”

-Albert Einstein

Minikommentit


happypunter
Jäsen
Viestit: 341
Liittynyt: 17.01.2003, 14:00
Pisteitä: 13

Re: FT Finland

Viesti Kirjoittaja happypunter »

Sivuston perustajana ja ylläpitäjänä pari sanaa alla koko roskan historiasta. Koskaan FT Finland ei ole tavoitellut suomenkielistä yleisöä eikä siitä tietääkseni täällä ole ollut mitään mainintaa niin omasta kuin muidenkaan puolesta, joten laitetaanpa tähän nyt kahvikupillisen aikana syntynyt historiikki siitä mistä oikein on ollut kyse. Samalla tsekkasin milloin viimeksi tuli osallistuttua keskusteluun täällä eikä tuosta ole kuin 5 vuotta. Aika rientää!

*********

FT Finland syntyi vuonna 2008 luonnollista tietä. Olin ollut aktiivinen osallistuja ulkomaisilla foorumeilla jo 90-luvulla vaihtamassa ajatuksia ja tietoa seuraamistani sarjoista ja hakemassa sitä niistä joita en itse ehtinyt seuraamaan, ja kun oma kiinnostus aikaa myöten siirtyi lähes täysin suomalaisiin sarjoihin niin samalla lisääntyi myös muiden foorumistien kiinnostus minun tekemisiini ja yksityisviestien määrä nousi lukumääriin joita oli vaikea mielekkäästi käsitellä.

Vuoden 2008 talvella perustin ensimmäisen neandertaaliversion jonka alkuperäinen nimi oli näppärästi ahcfinnishfootball, nimen tarkoitus oli viitata aasialaisiin tasoitusvetoihin ja suomalaiseen jalkapalloon. Sivuston oli tarkoitus vastata kerralla kaikille jo esitettyihin kysymyksiin ja eliminoida sähköpostitulva ja auttaa ajanhallinnassa.

"Is HJK lineup good today, will Miika Juntunen play today, I think he is the best player, is there artificial pitch at Somero, what is the weather like, how much do the players earn, what is your fair line for OTP -0.25, who are the key players at Kiffen, is 2.05 enough for Jazz dnb, who will win (tämä oli kai se yleisin kysymys..) is there a big fix going on at RoPS, is Saileti dirty, where can I find lineups, where is the top manager Touru now, will he take over national team, where can I find stats, are referees important, how big is the home advantage, what was the result of TuTo-TiPS..." jne.. kysymystulva oli loputon, varsinkin kun olin ensin ottanut asiakseni niihin vastailla.

Siitä syntyi sivusto. Kiire vain lisääntyi kun sekä harrastevedonlyöjät että aikaa myöten myös ammattilaiset ja syndikaatit kiinnostuivat. FT Finlandista, tai ainakin kotimaisen jalkapallon seuraamisesta muodostui kokopäiväinen työ. Ihannetilanne, harrasteesta työ. Ensimmäiset vuodet olivatkin oikein palkitsevaa inhimillisen kasvun ja oppimisen aikaa. "Kilpailijoita" ei alkuvuosina juuri ollut.

Ensimmäinen maksullinen palveluosio perustettiin kesälle 2009. Asiakaskunta koostui sekä pienen rahan kolikkopelaajista että tuhansia euroja per veto sijoittavista peliammattilaista ja paitsi hinnoittelu niin myös ajoitus ja kohdentaminen ol vaikeaa, kaikkien miellyttäminen lähes mahdotonta. Maksu tapahtui usein "luonnossa", informaation vaihtokauppana mutta jonkinlainen nimellinen hinta on usein saattanut olla olemassa.

Kohdennusta oli tietoisesti sen verran että koskaan sivustoa ei ole suunnattu suomalaiselle yleisölle realismisyistä vaan päinvastoin suomalaisia on lähes vältelty. Suurin osa informaatiosta on ollut jokaisen suomenkielisen saatavilla ihan omallakin kielellä ja asiakaskokemus todennäköisesti olisi ollut pettymys, ei tässä ollutkaan mitään uutta. Painotus on ollut aina informaatiossa ja joukkueiden ja sarjojen ymmärtämisessä, ei siinä onko juuri sillä hetkellä ollut isompi tai pienempi value jollakin merkillä jossain sarjassa omilla arvioilla ohikiitävän hetken. Markkinat ovat aina olleet kestämättömän pienet ja esitettyjä kertoimia ei ikinä monelle ollut reaalimaailmassa tarjolla. Nykyään tilanne on jonkin verran parempi, tai ainakin vaihtelevasti pelipäivän mukaan ja kertoimia on tarjolla sellaisillakin vedonvälittäjillä joita ei Suomessa juuri tunneta.


Forum-lähtökohdat muistaen olisin mieluusti pyörittänyt harrastepelajille informaatiosivustoa pienellä vaivanpalkalla, mutta pian asiakaskunta kääntyi lähes pelkästään ammattilaisista muodostuvaksi mikä tietenkin muodosti heikosti likvideillä markkinoilla nopeasti ison ongelman. Kertoimet eivät kestäneet peliä lainkaan ja FT Finlandista kehittyi nopeasti markkinavoima ja markkinoiden muokkaaja. Kaikkia oli edelleenkin hankala tyydyttää tässä uudessakaan tilanteessa. Vielä hankalampi kuin ennen.

Vuosien saatossa useita lähestymistapoja on kokeiltu. On ollut tarjolla aikaista informaatiota, "tarkkoja" kerroinarvioita ennakkoon jopa kaikkiin Kakkosen peleihin, livevihjaamisexperimenttejä ja kaikenlaisia räätälöityjä virityksiä tarkoituksena tuottaa lisäarvoa ja kasvattaa asiakkaan ja omaa kassaa.

Luotettavan informaation vähäisyys tai myöhäisyys ja markkinoiden ohuus ovat aina olleet isoja ongelmia. Olette varmasti lukeneet ennakoita joissa ei sanotaan mitään, lehtiartikkeleita ja haastatteluja joissa ei kysytä mitään eikä vastata mihinkään, puhumattakaan alasarjaennakoista joita ei ole kuin kourallisella seuroja. Haastavaksi viimeisimmän tiedon välittäminen on tehnyt myös se, että koska olen Helsingissä asunut koko projektin ajan on nähtävissäni ollut aina livejalkapalloa lähes mielin määrin marras-joulukuuta lukuunottamatta. Aika ei riitä istumaan koneella kirjoittamassa ja laskemassa koko päivää kun kentän reunalla tai matkalla sinne menee keskimäärin 30 tuntia viikossa.

Suurin osa tiedosta ja nähdyistä peleistä jää siksi päähän mutta ei ikinä päädy ainakaan sivustolle tai uutiskirjeeseen asti, ja tyhmää olisikin luovuttaa kaikki kovalla vaivalla hankittu tieto ilmaiseksi tai pikkurahalla koko maailman nähtäväksi. Vuosittain olen perehtynyt ainakin kevyesti yli tuhanteen suomalaiseen jalkapallo-otteluun.

Aikaa myöten sivusto on muuttunut sellaiseksi kuin se nyt on, aina pysyen yksinkertaisena ja teknisesti vaatimattomana osaamisen ja ajanpuutteen takia, ja sen olemassaolo on tuonut paljon uusia tärkeitä kontakteja ja hyviä ystäviä eri maista ja voin sanoa että se on henkilökohtaisella tasolla täyttänyt tarkoituksensa paremmin kuin hyvin.

Lisääntynyt striimien tarjonta, lisääntynyt tilastointi ja talleenteet erityisesti Veikkausliigaan, parantuneet online-käännöstyökalut ja osittain jopa oma vuosia jatkunut pioneerityöni Suomijalkapallon parissa sekä sivuston että Välimeren maiden urheilulehdistöön tuotettujen ennakoiden kautta on kuitenkin lisännyt niin paljon tietoisuutta suomalaisesta jalkapallosta maailmalla että keskimääräinen Marmariksessa vastaantuleva turkkilainen asianharrastaja osaa luetella koko HJK:n optimiavauksen ja päivitellä Havenaarin hankinnan heikkoutta, joten siinä mielessä FT Finlandin työ on tehty ja sivuston elinkaaressa ollaan siirrytty uuteen seesteiseen vaiheeseen.

Tuhansia pelejä olen vuosien varrella paikan päällä nähnyt ja suurin osa sisäpiiritiedoista on aina jäänyt ja jää vastedeskin julkaisematta. Se millainen FT Finland on tänään tai huomenna tulee olemaan minullekin yllätys, mutta jos satutte sinne eksymään niin ehkäpä tämä kevyt historiikki valaisee millainen se on joskus ollut. Parasta hupia ainakin itselleni viime aikoina ollut selata ensimmäisten vuosien juttuja, ja siellä on vielä tuhansia artikkeleita jäljellä vaikka tuhansia olen epäajankohtaisina myös poistanut ja poistelen edelleenkin aina huomatessani.

Muistutan vielä että mitään myytävää tuotetta siellä ei ole tarjolla. Aiemmassa postauksessa - kiitos vaan linkityksestä caf! - mainittu tarjous on ollut aiemmalle kohdeyleisölle ja uutiskirjeen tilaajille eräänlainen bonus, koska he tietävät mitä odottaa, en näillä kilometreillä enää halua alkaa vänkäämään aivan uusien ihmisten kanssa siitä pitäisikö joku asia tehdä paremmin tai toisin. Toisaalta kyseessä oli myös kokeilu onko jo aika ja kysyntää Sportmarketin kaltaiselle tulevaisuuden tuotteelle.

FT Finland on tarjolla julkaisualustaksi jos joku tahtoo omaa työtään englanninkieliselle yleisölle suomalaiselle jalkapalloilulle viestittää omilla yhteystiedoillaan. Tämän hetken lukijamäärät ovat vaatimattomia, mutta jos oman valmiin työnsä haluaa tänne laitattaa niin se onnistuu.

Mielelläni otan vastaan erityisesti itsetehtyjä tilastoja ja käppyröitä! Yhteystiedot sivustolta.

Saa nähdä meneekö seuraavaan postaukseen taas viisi vuotta, tähän mahdollisesti liittyvää keskustelua en ajatellut täällä kuitenkaan jatkaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 13. Antamasi peukut: 0.

Para ver o arco-íris, é preciso não temer a chuva.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Linkkivinkit”