Tänään on 23.05.2018, 03:18.

Playoffs-pelit vedonlyönnissä

Eurooppalainen jääkiekkoilu.
Vastaa Viestiin
karikar
Jäsen
Viestit: 270
Liittynyt: 13.01.2004, 08:56
Pisteitä: 162

Playoffs-pelit vedonlyönnissä

Viesti Kirjoittaja karikar »

Kuinka olette pärjänneet näissä pudotuspeleissä yleensä vedonlyönnissä? Omalta kohdaltani täytyy sanoa, että vähäisen vetourani kokemuksella tuntuu pelattavia kohteita löytyvän todella vähän. Joukkueet tunnetaan tässä vaiheessa kautta jo melko hyvin, jotenka kertoimissakaan ei kovin suuria näkemyseroja löydy. Parhaat joukkueet lähtevät jokaiseen peliin täysillä, eikä runkosarjassa parhaiten tuottavia "kotialtavastaaja-huippujoukkue" motivaatio otteluja enää nähdä.
Voisi ollakin järkevämpää pistää kukkaro kiinni ja nauttia kauden huipennuksesta 8)...ja auringosta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Taika
Jäsen
Viestit: 4344
Liittynyt: 11.04.2003, 12:29

Tuotto: +56.53 yks.

Palautus%: 101.38%

Panosten ka: 0.50 yks.

Vetoja: 8243

Pisteitä: 3350
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Taika »

Itselläni on hieman toisenlainen näkökulma tuohon, että joukkueiden voimasuhteet/motivaatiot ovat kaikille - niin bookkereille, kuin petsareillekin - tässä vaiheessa kautta itsestäänselvyyksiä. Se kuten sanoit, johtaa siihen, että kertoimet ovat lähes joka paikassa suunnilleen samoja. Tämän asian kääntöpuoli on kuitenkin se, että harva bookkeri uskaltaa tässä vaiheessa ottaa otteluihin voimakkaita kantoja - vaikka joskus todella olisi syytä. Itse olen kokenut, että juuri näissä ratkaisevissa otteluissa ne paljon puhutut henkiset tekijät TODELLAKIN joskus aiheuttavat voimasuhteisiin hämmästyttäviltä näyttäviä muutoksia. (joihin aina ei kokemusteni perusteella bookkerit kertakaikkiaan uskalla ottaa tarpeeksi kantaa, koska kertoimet todellakin olisivat liian erilaisia yleiseen linjaan nähden)

Tematiikkaa, fraaseja ja nyrkkisääntöjä mitä itse sovellan tärkeissä pudotuspeleissä:

- Joukkueen henkisen tilan arvioiti on ehdottomasti tärkein. (koska kuten todettua kaikki muu onkin jo yleisessä tiedossa) Pitää havaita/aistia ne pienet pään notkahdukset valmentajilta tai avainpelaajilta; se kun maalinteon tuska alkaa muuttumaan epätoivoksi; se kun avainpelaajan loukkaantuminen näyttäytyy kalmana muiden kasvoilla. Tässä liikutaan jo vaarallisen lähellä "Tammislaisuutta" :lol: eli 1% alistuminen merkitsee 50% luovuttamista. Tai vastaavasti havaita/aistia päinvastaiset ilmiöt. Se kun jatko-aikatappio jää tajuntaan positiivisena raivona; se kun tappiosta huolimatta joukkueesta/valmentajasta silti huokuu usko omaan juttuun. Nyanssien havainnointia.

- Joukkueen ns. voittamisen kulttuuri/sen puuttuminen. Eri joukkueet - jälleen monivuotisen seuraamis-kokemukseni perusteella - suhtautuvat kuin luonnostaan voittamiseen/siitä seuraaviin painetekijöihin huomattavan eri lailla. On olemassa joukkueita, jotka ovat parhaimmillaan jäätyää yllättäen sarjassa tappiolle ja on joukkueita jotka suorastaan lamaantuvat vastaavasta. Tämä ei toki ole sillä lailla aukoton jatkumo, että joku seura/joukkue olisi ainaisesti tuomittu reagoimaan tilanteisiin samalla lailla, MUTTA ellei joukkueessa/seurassa ole sitten edellisen vastaavan tilanteen tapahtunut mitään MERKITTÄVÄÄ muutosta, on ennuste aika luotettava - RIIPPUMATTA siitä, vaikka rosteri olisi paljonkin parempi kuin viime kerralla.

- Kotiedut/haitat; eri joukkueet reagoivat hyvin eri tavalla paineellisen koti-otteluun. Liittyy vahvasti edelliseen kohtaan. Yleensä bookkerit ottavat kotiedut "annettuina" eikä niitä sen enempää mietitä kuin tilastollisina tekijöinä

- Valmentajan merkitystä ei voi yliarvioida. On olemassa voittavia ja häviäviä maalivahteja. Ja on olemassa voittavia ja häviäviä valmentajia. Jälkimmäisillä on huomattavasti suurempi merkitys joukkueen lopulliseen menestykseen (!) ...eikä tuolla ekallakaan ihan vähäinen :wink:

- "Tuurin/onnen/räkämaalien" osuus ratkaisuissa kasvaa... ...(monivuotisen empiirisen mutu-havainnointini perusteella 8) ) YLLÄTTÄVÄN paljon on kyse itseluottamuksesta, jopa luovuudesta. Jälleen päästää siihen olennaiseen seikkaan, että missä henkisessä tilassa kulloinkin kyseinen/set joukkueet peleihin lähtevät. Näiden aistimisessa rohkea vedonlyöjä voi saada - ja saa - isoja etuja "turvallisesti" käyttäytyviin bookkereihin nähden.

Tällaisia herkullisia kohteita on toki loogisesti huomattavasti vähemmän kuin runkosarjassa - ehkä vain yksi tai kaksi/kausi, joskus ei ainuttakaan. Mutta vastaavasti ne kohteet mitkä vaikuttavat tällaisen analyysin :shock: jälkeen lupaavilta, ovatkin sitten sellaisia mihin uskaltaa panostaa huomattavasti enemmän kuin runkosarjan "ennustamattomiin" peleihin...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Redcoat
Jäsen
Viestit: 9
Liittynyt: 12.10.2004, 20:24
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Redcoat »

Sattuuko kukaan olemaan tutkinut jonkin verran syvällisesti (ei vain yhden tai kahden vuoden playoff-tilastojen perusteella) sitä, että mikä on kotiedun merkitys pleijaripeleissä runkosarjaan verrattuna. Ihan mutu-pohjalta sanoisin, että se on ehkä vastoin yleistä käsitystä jopa vähän pienempi kuin runkosarjassa, mutta en ole tästä mitenkään varma.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


supersonic_77@hotmail.com
Jäsen
Viestit: 114
Liittynyt: 23.01.2004, 22:07
Pisteitä: 0
Paikkakunta: HKI

Viesti Kirjoittaja supersonic_77@hotmail.com »

Motivaation/otteluiden tärkeyden kasvaessa kotietu yleisesti ottaen pienenee.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jääkiekko”