Tänään on 22.05.2018, 10:54.

Mestiksen joukkueanalyysi

Eurooppalainen jääkiekkoilu.
Vastaa Viestiin
harakka
Jäsen
Viestit: 1382
Liittynyt: 07.01.2004, 16:18
Pisteitä: 69
Paikkakunta: Imatra

Mestiksen joukkueanalyysi

Viesti Kirjoittaja harakka »

Mestis – joukkueanalyysi


Ranking (9.2.):

1. KalPa
2. Jukurit
3. Sport
4. Hokki
5. Hermes
6. TuTo
7. K-Vantaa
8. Salamat
9. KooKoo
10. Haukat
11. Jokipojat
12. FPS1. KalPa
– Oli alkukaudella täysin suvereeni, peli kuitenkin kangerteli joulun molemmin puolin rankan harjoittelujakson sekä monien loukkaantumisten takia. Nyt kulkee taas totuttuun tapaan
– Materiaali ylivertainen, varsinkin jos NHL-pelaajat ovat mukana. Hyökkääjä Tomi Mustonen on sarjan pistepörssin ylivoimainen ykkösmies.
– Hyökkäys on sarjan ehdotonta eliittiä ja puolustuskin laadukas, ei heikkoja lenkkejä. Sarjan kovin maalivahtikaksikko. Valmennusosasto huippuluokkaa.
– Loistava erikoistilannepelaaminen, alivoimatilaston selkeä ykkönen
– Selkeästi vahvin ehdokas SM-liigapaikan lunastajaksi
– Avainpelaajat: mv Kuivalainen, p Suhonen, p Timonen, h Hall, h Mustonen, (h Kapanen)

2. Jukurit
– Lähti kauteen varovaisin tavoittein, aloitti haparoiden, mutta yltyi hurjaan vireeseen mm. aiheuttaen KalPalle sen ensimmäisen tappion. Hyökkäyspään loukkaantumiset sotkivat pakan pahasti syyskauden loppupuolella, mutta nyt joukkueen peli on uomissaan.
– Sarjan paras puolustuspelaaminen, viisikkopuolustus eliittiä ja mv Strömberg Mestiksen parhaimmistoa. Puolustusosasto ei kuitenkaan kestä loukkaantumisia ja mv-osastokin on täysin isokokoisen Strömbergin varassa.
– Ylivoimapelaaminen kärkipään joukkueeksi surkeaa, hyvä alivoima
– Yksi sarjan parhaimmista valmentajista, Risto Dufva ottaa hiukan nimettömästä materiaalista kaiken irti. Dufva luottaa edelleen tarkkaan ja tiukkaan koko viisikon puolustuspelaamiseen sekä riskittömään pelityyliin. Tämä tekee Jukurien peleistä yleensä vähämaalisia.
– Avainpelaajat: mv Strömberg, p Tuominen, p Salmu, ykkösketju (Kanerva-Hakkarainen-Laakso), h Piiroinen, h Koponen


3. Sport
– Loistavat harjoituspelit ja upea sarjan alku enteilivät hyvää kautta vahvistuneelle Sportille. Toisin kuitenkin kävi: joukkueen peli tahmasi pahasti loka-marraskuussa, syynä osittain loukkaantumiset, osittain pelilliset paineet ja henkinen takalukko sekä tahdon puuttuminen. Joulutauon jälkeen joukkue on selkeästi ollut tulossa omalle tasolleen.
– Puolustuspelaaminen ei ole ollut huippujoukkueiden tasolla, tosin tuore puolustaja David Cloutier on erinomainen vahvistus. Hyökkäyspäästä löytyy taitoa ja kokemusta materiaalin kapeuden kustannuksella. Valmennusosaaminen hiukan kyseenalaista.
– Viisikkopelaaminen keskinkertaista, erinomainen ylivoimapeli, alivoimapeli ok
– Yksi sarjan pettymyksistä, vaikka onkin nyt kivunnut jo neljänneksi. Materiaali on kuitenkin hyvää mestistasoa ja Sportin voikin odottaa kamppailevan tiukasti Hokin kanssa sarjan kolmospaikasta, runkosarjan pelit tosin taitavat juuri ja juuri loppua kesken.
– Avainpelaajat: p Allen, p Cloutier, h Ma Jämsä, h Suonpää, h Westerback, h Fandul


4. Hokki
– Vaikka kajaanilaisten odotettiinkin parantavan viime kaudesta, on joukkue silti laskettava kauden yllättäjiin. Pelasi hienon alkukauden ja uhkasi näennäisesti jopa KalPan ykköspaikkaa. Peli kangerteli ajoittain, mutta pisteitä tuli. Joulutauon jälkeen joukkueella on tökkinyt pahasti.
– Pakkaa sekoittivat eniten pelaajamuutokset. Tommi Paakkolanvaaran palasi emoseura Kärppiin, niin ikään kärppäapu Mikko Palomäki suuntasi SaiPaan. Tärkeän huippupuolustaja Eerikki Koivun kausi päättyi loukkaantumiseen jo aiemmin.
– Joukkueen ykköstykki Tuomas Appel on ollut hurjassa pistetahdissa, ja Tappara-laina, maalivahti Sasu Hovi on ollut koko Mestiksen parhaimmistoa
– Hokki on ylisuorittanut hiukan (oli parhaimmillaan sijalla 2, nyt kolmas). Kevätkauden otteissa on näkynyt merkkejä omalle tasolle palaamisesta. Joutuu vielä kamppailemaan tiukasti Sportin kanssa kolmossijasta. Ottanee kuitenkin kolmossijan.
– Perinteisesti edelleenkin hiukan kotiriippuvainen, vaikka tällä kaudella on kulkenut vieraskaukalossa kohtalaisesti
– Erikoistilannepelaaminen sarjan keskitasoa
– Avainpelaajat: mv Hovi, p Koivu, h Appel, h Tuppurainen, h Happo


5. Hermes
– Viime kauden yllättäjä heikentyi kesällä paljon. Harjoitusottelut ja kauden alku menivät mollivoittoisesti uutta toimivaa kokoonpanoa etsiessä. Lopullisesti joukkue pääsi iskukuntoon hyvien alkukauden hankintojen ansiosta. Maalivahti Kimmo Vesa, p Ismo Siren, p Turo Virta ja h Miikka Jäske olivat erinomainen täydennys joukkueelle.
– Kausi on mennyt kaiken kaikkiaan varsin odotetusti.
– Kotiriippuvainen, ovat saaneet tällä kaudella 75 % pisteistään pienessä kotikaukalossaan.
– Hyvä erikoistilannepelaaminen, joukkue on sekä yli- että alivoimalla sarjan parhaimmistoa
– Ottanee sarjassa viidennen sijan
– Avainpelaajat: mv Vesa, p Siren, p Aro, h Uski, h Jäske, h Pajula


6. TuTo
– Perinteikäs turkulaisseura ajautui viime kaudella kaikkien yllätykseksi aina Suomi-sarjan karsintoihin saakka. Teki kesällä pelaajasatsauksia sekä palkaten Ismo Lehkosen valmentajaksi. Kun jo aikoinaan ykkösdivisioonassa hurjia tehoja mättänyt perustutolainen Tero Forsellkin palasi joukkueeseen, oli odotukset kovat. Alkukaudella kävi kuitenkin toisin, Forsell loukkaantui ja TuTo floppasi. Kaksikymmentä ensimmäistä ottelua tuotti 4 voittoa.
– Nyt tilanne sikäli parempi, että joukkueen peli on kulkenut ajoittain jo tason edellyttämällä tavalla. Siltikin ailahtelevaisuus on joukkueen perisynti, välillä joukkue pelaa monta hyvää ottelua perä perää, mutta romahtaa sitten taas muutaman ottelun ajaksi.
– Siirtoikkunan mennessä kiinni TuTo oli vahvistunut pääasiassa TPS:n jämämiehillä ja muilla vuokrapelaajilla ja kun Haukoista tuli liigan huippumaalivahteihin kuuluva Sami Heinonen, voi loppukaudesta odottaa syyskautta parempaa, vaikka joukkue menetti myös pari pelaajaa.
– Erikoistilannepelaaminen kelvollista. Keskinkertainen ylivoima, mutta alivoima on ollut luokatonta.
– TuTon ottelut ovat olleet maalirikkaita, osittain tämä johtuu alkukaudella tökkineestä maalivahtipelistä. Heinosen tulon jälkeen voidaan odottaa maalimäärien putoavan suhteellisen selkeästikin.
– Runkosarjan sija 6 täysin otettavissa
– Avainpelaajat: mv Heinonen, p Vento, p Tähtisalo, h Forsell, h Jalava, h Vuorisalo


7. K-Vantaa
– Takavuosina jopa mitaleilla ollut K-Vantaa "jäi" viime kaudella sijalle 8. Kesällä joukkue koki ison muodonmuutoksen kun useat pelaajat jättivät joukkueen. K-Vantaa on kuitenkin vahvistunut pääkaupunkiseudun joukkueiden laina- ja ylijäämäpelaajilla pitkin kautta.
– Pelannut kutakuinkin tasonsa mukaisesti.
– Perinteisesti todella kotiriippuvainen joukkue, on kuitenkin hapuillut hiukan kotikaukalossaan tällä kaudella
– Erikoistilannepelaaminen sarjan keskitasoa
– Runkosarjan viimeinen pudotuspelipaikka minimitavoite
– Avainpelaajat: p Pikkarainen, h Loppi, h Lehtinen, h Kainulainen


8. Salamat
– Pelasi viime kaudella ensimmäisen mestiskautensa yltäen positiivisesti seitsemänneksi. Joukkue pysyi hyvin kasassa ja vahvistuksiakin saatiin. Uusi valmentaja Vesa Surenkin muutti harjoittelukulttuurin, näin ollen kesällä mentiin kovaa.
– Ei erityisen kova materiaali, mutta Surenkin on saanut siitä liki kaiken irti. Laina-avutkin ovat onnistuneet ja kotipelit sujuneet loistavasti.
– Mestiksen kotiriippuvaisin joukkue Haukkojen ja Hermeksen ohella.
– Venäläisvahvistukset Blinov ja Petrov ovat olleet joukkueen avainpelaajia lainapelaajien ohessa
– Erikoistilannepelaaminen sarjan keskitasoa
– Avainpelaajat: p Öhberg, h Blinov, h Petrov, h Niinimäki, h Salmivirta


9. KooKoo
– Lähti suurin toivein kauteen, mutta syyskausi oli melkoinen pettymys. Etukäteen suurin kysymysmerkki oli viime kauden Mestiksen parhaan maalivahdin Jaakko Suomalaisen korvaaja. Kummastakaan maalivahdista ei kelvolliseksi korvaajaksi kuitenkaan ollut. Kun nuori puolustuskin teki karmaisevia virheitä pelistä toiseen, oli ongelmavyyhti valmis.
– Maalivahtipeli on nyttemmin hiukan parantunut, mutta puolustus on edelleen kapea ja ajoittain heikkotasoinen
– Hyökkäys kapea ja käytännössä superkaksikon Kattelus-Soijärvi varassa
– Syöksykiidossa, viimeisistä 15 pelistä vain 2 voittoa.
– Sarjan huonoin erikoistilannepelaaminen, sekä yli- että alivoima kelvottomalla tasolla
– Ei toiveita pudotuspeleihin, eikä suurempaa hätää sarjapaikan puolesta, kun karsintaraja on jo 8 pisteen päässä
– Avainpelaajat: h Kattelus, h Soijärvi, (h Haapa-aro, h Kantelinen)


10. Haukat
– Lähti käytännössä pelaamaan sarjapaikasta vaikka virallinen tavoite olikin pudotuspelipaikka. Alkukauden hienojen otteiden ansiosta onkin jo varmistanut paikan Mestikseen myös kaudelle 2005–06.
– Yksi sarjan kotiriippuvaisimmista joukkueista, hyviä otteita kotona varsinkin alkukaudesta
– Saanut hyviä lainapelaajia liigasta, tosin omat pelaajat ovat onnistuneet vähintäänkin kohtalaisesti
– Puolustuspelaaminen heikkoa. Materiaali heikko, haavoittuvainen ja kapea
– Hyökkäyspelissä löytyy muutama huippunimi, Jaska Vilen on Mestiksen huipputasoa, Toni Mustonenkin hyvää tasoa.
– Verrattuna muihin samantasoisiin joukkueisiin, Haukat tekee ja päästää paljon maaleja, johtuen juuri heikkotasoisesta puolustuksesta ja aktiivisesta hyökkäyspelistä.
– Erikoistilannepelaaminen hiukan keskitasoa huonompaa: kohtalainen ylivoima, huono alivoima.
– Avainpelaajat: p Vara, h Vilen, h Mustonen, h Sakko


11. Jokipojat
– Sarjanousijan alkukausi oli mahdollisimman nihkeä, joukkue pelasi ajoittain ihan hyvin, mutta rutiinin puuttuessa voitto jäi ottamatta ensimmäisessä 15 pelissä. Toisen voiton joukkue ehti vielä vanhalla valmentajallaan napata, mutta ruman kotitappion jälkeen vaihtui mies penkin takana ja hetkessä joukkue alkoi ottaa voittoja ja nousi pois jumbosijalta.
– Ihan viimeisissä peleissään Jokipojat on pelannut nihkeästi, suora säilyminen vaatisi ihmeen
– Pavel Brendl, NHL:n nelosvaraus viime vuosisadan puolelta, oli tärkeä lenkki nousukiidossa, ja on sitä edelleen.
– Suhteellisen leveä ja tasainen materiaali, joskin Mestikseen hyvätasoiset pelaajat ovat vähissä
– Kärsi ajoittaisesta maalivahtiongelmasta syksyn mittaan, sittemmin Tomi Räisänen on parantanut hurjasti, mutta aivan viimeisimmät pelit ei häneltäkään ole kummoisesti menneet.
– Yli- ja alivoimapelaaminen sarjan huonompaa tasoa.
– Lopullinen sarjasijoitus lienee 11.
– Avainpelaajat: p Valli, p Käyhkö, Brendl, h Riutta, h Vanninen, h, Puruskainen, h Ahvenainen


12. FPS
– Perinteikäs forssalaisseura ylsi viime kaudella lähelle pudotuspelejä. Jo ennen kautta oli tiedossa FPS:n materiaalin rajallisuus varsinkin hyökkäyspään osalta, tämän on myös kausi todistanut oikeaksi. Entisestään kapea materiaali on kaventunut edelleen avainmiesten loukkaannuttua. FPS:n sarjasijoitus ei ole missään nimessä yllättävä.
– Joukkueen peli-ilme ja taistelutahto on parantunut Timo Tuomen tultua valmentajaksi. Paljon on kuitenkin työsarkaa ennen karsintoja.
– Ei saanut kaivattuja vahvistuksia siirtoajan puitteissa.
– Ylivoimapeli sarjan heikointa, alivoimapelikin yksi sarjan heikoimmista.
– Jää sijalle 12.
– Avainpelaajat: p Rantanen, h Kulonen, h Raunio, h Ronkainen, h Tasala, h Lamich
Kokoelma siirtorajan siirroista (+ vaikutusarvio ko. joukkueelle */**/***):


FPS:

+ mv Pekka Kankaanranta (Ahmat) (-)
- h Mikko Kankaanperä -> Pelicans (**)

Kokonaisuus: Ei isoja muutoksia. Kankaanperä oli pirteä pelaamissaan otteluissa, hyökkäyspää heikentyy hieman.

Haukat:

+ mv Iiro Tarkki (Hermes) (*)
- p Matti Hana -> Pelicans (*/**)
- mv Sami Heinonen -> TuTo (***)
- p Juha Jokiraita -> Hokki (*)
- Harri Tikkanen ja Tuomas Vänttinen eivät jatka vuokralla

! Jaska Vilen (***) käväisi Bluesissa, karanteeni päättyy niin, että mukana K-Vantaa ottelussa 15.2.

Kokonaisuus: Kohtuullisen isoja muutoksia. Mv Heinosen menetys iso takaisku, puolustuspää heikentyi entisestään.

Hermes:

+ p Sami Nummi (Ruotsi) (**)
- mv Iiro Tarkki -> Haukat (-/*)
- p Antti Uitto (-)

Kokonaisuus: Ei suuria muutoksia, puolustuspää ja ylivoimapeli vahvistui.

Hokki:

+ mv Sasu Hovi jatkaa loppukauden joukkueessa (***)
+ mv Marko Mäkkeli (Jokipojat) (-)
+ mv Simo Leinonen (SoKi) (-)
+ p Juha Jokiraita (Haukat) (*)
+ h Patrik Forsbacka (-)
- Tommi Paakkolanvaara -> Kärpät (**)
- mv Pekka Tuokkola -> Tappara (-/*)
- mv Tuomas Lohtander -> SaPKo (-)

Kokonaisuus: Lista on pitkä, mutta merkittäviä siirtoja ei ole kuin Sasu Hovin jatkaminen joukkueen luottomaalivahtina sekä Tommi Paakkolanvaaran paluu Kärppärosteriin. Juha Jokiraita hyvä lisä puolustukseen.

Jokipojat:

+ p Atte Valli jatkaa vuokralla loppukauden (**)
- Marko Mäkkeli -> Hokki (-)

Kokonaisuus: Ei uusia merkittäviä kokoonpanomuutoksia.

Jukurit:

! Ei siirtoja, pakka hyvin kasassa, eikä loukkaantumisiakaan ole. Kakkosmaalivahti kysymysmerkki, joukkueen tukipilari Mikko Strömbergin loukkaantuessa Jukurit olisi heikoilla.

K-Vantaa:

+ mv Federico Bobba (SaPKo) (-)

Kokonaisuus: Ei muutoksia.

KalPa:

- Sami Kapanen -> Philadelphia (***)
! Timonen ja Hall jatkavat joukkueen mukana

Ei pelaajasiirtoja.

KooKoo:

+ p Harri Tikkanen (SaiPa/Haukat) (*/**)
- p Ville Piekkola -> TuTo (*/**)

Kokonaisuus: Korkeintaan pieni vaikutus joukkueen puolustuspelaamiseen. Loukkaantumiset vaivaavat edelleen nuorta joukkuetta.


Salamat:

+ h Ilpo Salmivirta (Tappara) (**)
+ h Jermu Porthen (HIFK) (*)
+ h Heikki Laine (HIFK) (*)
- p Mikko Silvennoinen -> SaiPa (*)
- h Janne Tuominen -> Hermes) (-)

! Ykköstykki Viktor Blinov loukkaantui, yrittää paluuta helmikuun puolenvälin paikkeilla. Koko kausi on kuitenkin vaarassa. Ykkösketju hajoaa varsin pahasti.

Kokonaisuus: "Siirroilla" ei ole merkitystä joukkueen nyky-kokoonpanoon, Salmivirta ja Porthen pelasivat jo tammikuussa, Laine pelannut jo syyskaudellakin. Lainasopimuksien jatkuminen on kuitenkin merkittävä asia Salamille.

Sport:

+ David Cloutier (**/***?) (kunhan pääsee kunnon pelikuntoon)

TuTo:

+ mv Sami Heinonen (***)
+ Ville Piekkola (*)
+ h Tomi Sykkö (**)
+ h Jarmo Jokila (*)
+ h Jussi Makkonen (*)

Kokonaisuus: Vahvistui siirtorajalla lähinnä TPS-avuilla + Mestiksen eliittimaalivahteihin kuuluvalla Sami Heinosella. Loukkaantumiset vaivaavat hieman edelleen.
______________________________________________________

Saa vinoilla tai kommentoida mun näkemyksiä, kiitos.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Barcelona
Jäsen
Viestit: 14
Liittynyt: 28.01.2005, 17:39
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Barcelona »

Hemmetin hyvää matskua! Tosta on tosi paljon hyötyä, ainakin mulle. :lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Barca in my heart -4ever-

Minikommentit


Kultaranne
Jäsen
Viestit: 37
Liittynyt: 15.07.2003, 12:33
Pisteitä: 0

Re: Mestiksen joukkueanalyysi

Viesti Kirjoittaja Kultaranne »

harakka kirjoitti:Mestis – joukkueanalyysiKalPa:

- Sami Kapanen -> Philadelphia (***)
! Timonen ja Hall jatkavat joukkueen mukana

Ei pelaajasiirtoja.
Kapanen kyllä palaa runkosarjan viimeisille kierroksille (alustavasti oli puhetta viimeisestä viidestä kierroksesta) + pleijareihin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


harakka
Jäsen
Viestit: 1382
Liittynyt: 07.01.2004, 16:18
Pisteitä: 69
Paikkakunta: Imatra

Viesti Kirjoittaja harakka »

Juu, tokihan Kapanen palaa kun kausi lähenee loppua, mutta tuossa oli siis siirtorajan ja sen lähiaikojen "siirrot" ulos ja sisään. Lainausmerkit siitä, että tuollahan esim Tapparan Sasu Hovi jatkaa edelleen Hokissa jne.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jääkiekko”