Tänään on 21.06.2018, 07:06.

Sm-liiga 28.10

Eurooppalainen jääkiekkoilu.
Vastaa Viestiin
esgo
Jäsen
Viestit: 62
Liittynyt: 02.04.2004, 15:07
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Espoo

Sm-liiga 28.10

Viesti Kirjoittaja esgo »

HIFK-Jokerit
Stadin herruus on kolmannen kerran pelissä tänä iltana, aiemmat kaksi on vienyt Jokerit maalin erolla varsinaisella peliajalla. Joukkueet kohtasivat viime perjantaina, jolloin HIFK pyöritti peliä ja Jokerit korjasivat potin. Tähän matsiin HIFK on levännyt lauantaista lähtien (siis peli lauantaina), kun taas Jokerit pelasivat niin lauantaina kuin tiistainakin. Joukkueiden viime ottelussa Jokerit oli levännyt osapuoli yli viikon taukonsa jälkeen, ja ehkäpä sen takia hieman jäässä. Tuo ei kuitenkaan mitenkään selitä sitä, että kyllä HIFK:n olisi pisteitä kuulunut saada.

Suurin syy siihen miksi Jokerit ottelusta 3 pistettä otti, löytyy joukkueen maalin suulta: Tim Thomas ja 34 torjuntaa. Jokereiden maalinsuulta löytyy ehkä liigan tasokkain vahtikaksikko, kakkosveskarina on Pasi Häkkinen. Häkkinen kävi Mestiksen Salamoissa pelaamassa kaksi ottelua, joissa mies torjui yhteensä 83 kertaa ja päästi kiekon taakseen vain kolmasti. Jortikka on lupaillut Pasille mahdollisuutta, mutta Thomas on ollut hirmuiskussa ja lisäksi Jokerit on pelannut viime aikoina tärkeitä otteluita. En kuitenkaan pitäisi mahdottomana sitä, että maalilla torjuisi Häkkinen ennen sarjajohtajan testiin joutumista lauantaina.

Jokerit on ollut myös tehokas viime aikoina: HIFKiä vastaan 4 maalia saaduista paikoista oli tehokasta, Bluesia vastaan neljä maalia, ja TPS:äkin vastaan 5 häkkiä, tosin tulos tuossa ottelussa on harhaanjohtava Jokereiden tehtyä 2 tyhjiin. Varsinkin Metropolit naputtaa pisteitä tasaisen tappavaan tahtiin.

Jokerit myös voittavat huonollakin pelillä, lainaus Hannu Jortikalta TPS-pelin jälkeen: "Saatiin äskettäin HIFK:lta puolivahingossa pisteet ja niin kävi nytkin. Eihän tämänlainen meno voi jatkua". Jos joukkue voittaa TPSn ja HIFKin pelaten huonosti, kyllä sillä varmasti on potentiaalia vaikka kuinka korkealle.

HIFK haluaa varmasti palavasti voittaa tämän pelin. Vaikka paikallisotteluita on nykyään aika paljon, olisi 3. tappio Jokereille aika paksua. Joukkueella ei ole peliä viikonloppuna, joten voimavaroja tähän otteluun luulisi löytyvän.

Tähän otteluun en pysty päättämään selkeää suosikkia, ja kiekkovakioon laitankin merkeiksi 1 ja 2.Ilves-Tappara
Ilves esittelee tässä pelissä uuden NHL-pelaajan, Patrik Stefanin, Atlanta Trashersin organisaatiosta. Mies oli vuoden 1999 ykkösvaraus, joka on pelannut peräti 350 NHL-ottelua tehoin 49+104=153. Mies ei kuulemma ole täysin vastannut huippuodotuksia, mutta kovan luokan peluri mies epäilemättä on.

Viime peliin Ilvekselle palasi pelaajarinkiin Peltomaa, joka olikin tärkeä mies Pelicans-ottelussa. Toinen tulessa ollut pelaaja tuossa ottelussa oli Raimo Helminen, joka rikkoi 500 pisteen rajapyykin. Maalivahdeista pelasi Pitkämäki, jonka ottelu ei kyllä alkanut parhaalla mahdollisella tavalla: 3 vetoa joista kaksi maalia. Myöhemmin mies paransi otteitaan, kuten koko Ilves joukkue.

Tappara pelasi viimeksi eilen Pelicanseja vastaan kotona, eikä vakuuttanut ainakaan minua. Ensimmäisen 30s. jälkeen peli oli 1-0, mutta sen jälkeen olikin hiljaisempaa. Vain yksi yv-maali 9 yrityksestä valtakunnan parhaalta ylivoimalta on kyllä huonosti. Tuloksena 3-0 voitto on kuitenkin ihan hyvä. Ville Niemisen poissaolo ei voi olla näkymättä tiukemmissa peleissä. Ilveksen Pelicans kohtaamisesta on kulunut jo useampi päivä, joten joukkue hyötynee tästä jonkin verran.

Eilen olin täysin väärässä Tapparan motivaation suhteen. Mielessä oli epäilemättä jo tämä peli, kun eilen vastassa oli Pelicans ilman Nurmista. Nyt Ilveksellä saattaisi kuitenkin olla mahdollisuus ottaa revanssi viime paikallistaiston murskaluvuista. Luotetaan tällä kertaa Ilveksen asenteeseen, ja lisäksi sen kuumaan pelaajamateriaaliin. Merkiksi siis 1.JYP-Lukko
JYP hävisi eilen Espoossa Bluesin vieraana, kun taas Lukko voitti SaiPan toissapäivänä Raumalla. JYP ei pelannut ollenkaan huonosti Espoossa, mutta tähän otteluun sillä on päivä vähemmän aikaa valmistautua kuin Lukolla.

Lukko voitti SaiPan selvin numeroin 7-4, mikä osoittaa, että hyökkäyspeli toimii hyvin. Juhlat aloitti kuuma nimi Saarela, mutta sitten tehoja jakautuikin tasaisesti. Lukon ylivoima oli ottelussa tappavaa: 5 ylivoimamaalia. Mutta ongelmana 4 maalia meni omiin. Joukkueen hyökkäyksen ja puolustuksen välinen tasapaino tökki, ja SaiPa rokotti kovalla kädellä. Kuitenkin Roloson on sen verran kova veskari, että vireen löytäessään eiköhän tuo 4 tehtyä Lukolle ole aika harvinaista.

JYPin taisteltua vielä eilen, uskon että levännyt ja voimakkaasti hyökkäävä ja liikkuva Lukko tulee viemään pisteet mukanaan Raumalle. Kyllä Lukon alle 50% kiekkovakiossa (saa nähdä miten kehittyy) tällä hetkellä kelpaavat minulle, merkiksi 2. PS.Oliskohan se Pirneskin jo tässä mukana :?:Pelicans-HPK
HPKn vahvuus on sen ratkaisukykyisen materiaalin laajuus. Monet varmaankin ennen kautta suhtautuivat epäillen joukkueen iskukykyyn (kuten itsekin), mutta uusia ratkaisijoita tuntuu Hämeenlinnasta löytyvän jatkuvalla syötöllä.

Joukkueiden molemmat aikaisemmat kohtaamiset ovat päättyneet HPKn 2-1 voittoon rangaistuslaukausten jälkeen. Varsinkin viimeisimmässä kohtaamisessa Nupe oli kovilla, 53 torjuntaa!

Nyt pelataan kuitenkin Lahdessa, jossa Pelicansilla on mielestäni pienet mahdollisuudet. Joukkue on lienee kuitenkin rasittunut eilisen Tampereen reissun jälkeen (Nurminenhan ei pelannut eilen) ja kun HPK pelasi viimeksi sunnuntaina, saattaa pelikaaneille koittaa raskaat ajat liikkuvaa ja levännyttä joukkuetta vastaa.

Minun on vaikea kuvitella Pelicansin voittavan ottelua levännyttä Pallokerhoa vastaan. HPK:lla on enemmän tasureita kuin laki sallii, ja eiköhän joukkueen johto ole teroittanut pelaajille kolmen pisteen voiton merkitystä. Kyllähän HPKn pitäisi saada maksimi hyöty näistä välisarjan otteluista. Tässä Kohteessa en varmistele, vaan pelaan varman 2:sen, vaikka HPKn tämän hetkinen kiekkovakio prosentti on kyllä pahasti ylipelattu, ja sellaisena tulee varmaankin pysymään.TPS-Blues
Ottelun erikoisuus on se, että molemmat joukkueiden aiemmat kohtaamiset tällä kaudella on vienyt Blues. Tosin pisteitä maksimi kuuden sijasta on tullut vain neljä.

Bluesilla on päivä vähemmän lepoa, se kohtasi menestykkäästi JYPin eilen Espoossa. Varsinkin maalivahti Myllyniemi vakuutti minut pelaamalla nollan (mies jatkaa maalissa huomennakin). TPS sen sijaan kävi häviämässä tiistaina Jokereille. Tuo peli oli loppuun asti tiukkaa, kunnes Jukka Koivu otti veskarin pois aikaisessa vaiheessa ja Jokerit iski kaksi tyhjiin. Tuosta voi olla montaa mieltä, mutta mielestäni se oli rohkea veto. Kaikki tai ei mitäänhän se on pelin lopussakin tehtynä, ja nyt TPS:lle jäi pari minuuttia aikaa hakea tasoitusta, tällä kertaa vain kävi näin.

Molemmilla joukkueilla on riveissään myös uusia hankintoja. TPS:llä Tyler Bouck ja Bluesilla Krystofer Kolanos. Molemmat aloittivat joukkueissaan hyvin, mutta saa nähdä miten kunto kestää pelaamattomuuden jälkeen rankan liigarytmin. Bluesilta puuttui eilen Kalto, ja uusina loukkaantuneina luottopakit Mika Niskala ja Rami Alanko. TPS:n sairaslistalta löytyy sen sijaan edelleen Vykoukal, Tuokko, M Kankaanperä ja nuori Lauri Korpikoski.

Olisiko eilinen sitten kääntänyt Bluesin kurssin? Toivottavasti, koska kiekkovakion tämän hetkinen prosenttijakauma on 80-11-9. Eihän se tuollaisena tule pysymään, mutta kyllä Blues tulee varmaankin olemaan hyvinkin pelattavissa. TPS:n voitto ei olisi suuri yllätys, mutta toivotaan että Blues pystyy taistelemaan, X2. Vaikeaa se tulee kuitenkin olemaan, ja jos Bluesilta puuttuvat vielä tänäänkin luottopakit Niskala & Alanko, hyvin vaikeata.Ässät-SaiPa
Täytyy heti alkuun sanoa, että kylläpä on kovia kertoimia SaiPalle saatavilla, Veikkaukseltakin 4,00. SaiPa otti viime ottelussaan 4-7 takkiin Lukolta, mutta maalissa pelasi kakkosveskari Kuokkanen ja saatiinhan sentään aikaan neljä maalia. Ei Ässien peli Raksilassa kovin vakuuttavaa ollut, vaikka joukkue ottelua kahdesti johtikin.

Ässillä on takanaan 4 niukahkoa tappiota, SaiPalla isompi Lukko tappio ja niukat tappiot Kärpille ja JYPille. Kärppiä vastaan SaiPa pelasi hyvän pelin, toisin kuin Ässät, jonka paikat Kärppiä vastaan olivat vähissä. Tietenkin huomioon on otettava, että SaiPa sai pelata kotihallissaan.

Ässillä on ottelussa kotietu ja NHL-mies Jason Williams, joten suosikkihan se on. En kuitenkaan tajua noin isoa kerrointa, kiekkovakiossakin joukkuetta on pelattu yli 70%. Itse pelaan näkemyksieni mukaan kiekkovakioon varman 2, ja kyllähän tuolle pitää pitkävetoonkin vielä kaveri löytää.

PPS.Tämän saman jutun laitoin tuonne Veikkauksen-tarjonta osioon, mutta mielestäni Ässiä on jostain syystä arvostettu turhan korkella, kommentteja :?:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Eltzu
Jäsen
Viestit: 435
Liittynyt: 24.04.2003, 22:26
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Eltzu »

"Team Nurmisella" eilisen peli alla ja HPK levännyt hyvin, joten eiköhän palautumis vaivoja vielä ole linnuilla kun vieras matsi reissaaminenkin takana. Vaikea uskoa siis että Pelicans yltäisi voittoon vaikka kotimatsi heillä onkin. Uskoisin että Nupe pitää linnut laulamassa, mutta kyl HPK mielestäni LIIAN kova vastus heille kuitenkin on tässä tilanteessa.

Mutu prossat jäälle ettei mene ihan rusetti luisteluksi arvioni. Jos Nupe ei pelaa niin 5 prossaa pois linnuilta vaikkapa tasuriin.

Pelicans - HPK 10-35-55, kohde sulkeutuu 18:30.

Pelivalintani on LAY Pelicans normaalia isommalla panoksella.

P.S. Esgo, avasin itsekkin 28.10 sm-liiga osion ja kellonaika oli vain minuuttia ennen sinun avaustasi. :) Päätin sitten säästää moderaattoreiden vaivaa tuhoamalla oma viesti ja tuoda tänne copy&pastella. Samoilla linjoilla arviossa näköjään mennään?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


esgo
Jäsen
Viestit: 62
Liittynyt: 02.04.2004, 15:07
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja esgo »

Joo, samoilla linjoilla ollaan tossa Pelicans-ottelussa, köyhänä mulla ei vaan riitä merkit varmistaa X: llä, noissa Mestis-kohteissa olen niin hakusessa, että sinne tarvii noita ylimääräsiä merkkejä. Haravoita taas en kiekkovakioon pelaa.

Forumin käytössäkin olen vielä aika noviisi. Useamman kerran olen lähettänyt viestin, kun tarkoitus oli ensin esikatsella ja korjata virheitä :oops: .

No, ettei menis ihan chat-viestiks, ni lisätään pari kokoonpano tietoa tohon TPS-Blues matsiin. Bluesilta poissa siis Kalto, Alanko ja Niskanen (+pitkäaikaiset). Tieto on tosin TPS:n nettisivuilta, mutta kai ne tietää jos siellä julkaisee. Varmaa on se, että Tuomo Karjalainen aloittaa TPS:n maalissa, ei tuo mielestäni TPS:n tasoa kauheasti pudota, ainoa kysymysmerkki on pelaamattomuus. Noista vanhoista Mestis viesteistä tosin luin, että mies pelasi TuTossa joitain otteluita.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Jarcon
Jäsen
Viestit: 536
Liittynyt: 24.01.2004, 15:38
Pisteitä: 19
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Jarcon »

Eltzu kirjoitti:Jos Nupe ei pelaa niin 5 prossaa pois linnuilta vaikkapa tasuriin.

Pelicans - HPK 10-35-55
Siis hmm... 35% tasapelille? Mielestäni ja varmaan monen muunkin mielestä tuossa on about 1/3 liikaa.

Toki Pelicans on varmaan väsynyt reissusta ja HPK levännyt, mutta silti. Omat 20-23-57, jos Nurminen ei pelaa niin pari %yks. pelicansilta HPK:lle.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Eltzu
Jäsen
Viestit: 435
Liittynyt: 24.04.2003, 22:26
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Eltzu »

Jarcon:

Prossani on tehty ihan "musta tuntuu" arviolla kuten seuraavatkin perustelut. Pelicans on onnistunut monissa matseissa laittamaan kampoihin muitakin kovia joukkoeita vastaan Pasi Nurmisen avulla. Ovat siis onnistuneet pelaamaan yllättävän monta tasapeliä varsinaisella peliajalla tai hävinneet vain yhdellä maalilla. Uskoisin että eilisestä pelistä "väsyneenä" viime aikoina kehitelty kurinalainen puolustuspeli pääsee taas oikeuksiinsa, koska "raivoisa" hyökkäys vie rutkasti energiaa altavastaaja joukkoeelta. Uskoisin että vastaiskujen kautta yritetään HPK kaataa, jolloin tasapelin mahdollisuus saattaa olla yllättävän suuri. Kotona luonnollisesti yritetään pistää vielä rutkasti kampoihin, mutta tuskin siitä on oikeasti käytännön etua tässä tilanteessa.

Tuo "molari 5%" ehkä olisi kyllä pitänyt kuitenkin siirtää suoraan HPK:n eduksi jos Pasi luukkuvahtina...

Lyhyesti: Media vouhotuksista piittaamatta mielestäni Pelicansseilla on suuret mahdollisuudet tasapeliin Pasi Nurmisen ansiosta jos hänen asenteensa on vain kunnossa.


Edit: Matsi tulis MTV3 ja mä olen vielä iltavuoros silloin. Täytyy kai neuvotella pomon kanssa että voin siirtää ruokista puolel tunnil ku normaalisti se olis 18-18:30 eli just ku peli alkaisi niin takas töihin. Olis kiva nähdä vaihteeksi miten hyvin Pelicans nykyään pelaa, koska loppunumerot ei kerro aina totuutta...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Jarcon
Jäsen
Viestit: 536
Liittynyt: 24.01.2004, 15:38
Pisteitä: 19
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Jarcon »

Eltzu,

no on miten on niin ei jääkiekko peliin saa millään ilveellä 35% tasapelille, kun ei fudikseenkaan saa. Muistelen että joku sanoi että tasapelejä tuli viimekaudella n.20% peleistä ja sääntöuudistuksen myötä siihen voisi olettaa tulevan 2-3%n muutoksen (näin kävi ruotsissa).

Vaikka kyseessä onkin mutuarvio, niin joku tolkku tulisi siinäkin sentään olla :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


esgo
Jäsen
Viestit: 62
Liittynyt: 02.04.2004, 15:07
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja esgo »

Lisää kokoonpanotietoja

HIFK-Jokerit: Jokerit maalilla Thomas, koskakohan sille Häkkiselle löytyy sopiva peli pelattavaksi. HIFK maalilla ehkä hieman yllättäen Lundell aloittavana maalivahtina, Stathos kuitenkin luukunavaajana, joten ulkomaalaiskiintiöstä ei ole kyse

JYP-Lukko
Pirnes pelaa tänään, laidoilla Saarela ja Bartek.

TPS-Lukko
Malone päätti jättää Bluesin. Korvaajaksi tähän otteluun tulee jo hyllytettynäkin ollut Donald MacLean (jatkoaika.com). Ei toi ainakaan Bluesia vahvista, mutta prosentit vakiossa 76-13-11 tukee kyllä vieläkin pelaamaan Bluesin puolesta.

Ja sit vielä uutinen joka ei koske tämän päivän otteluja, eli Nurminen lopettaa talkoot ja suuntaa äiti Venäjälle. Kunnioitettava teko Nurmiselta pelata Pelicansissa alkukausi, saa nähdä miten joukkueen pelit sujuu ilman häntä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


harakka
Jäsen
Viestit: 1382
Liittynyt: 07.01.2004, 16:18
Pisteitä: 69
Paikkakunta: Imatra

Viesti Kirjoittaja harakka »

HIFK Jokerit 38 23 39
Ilves Tappara 39 22 39
JYP Lukko 36 21 43
Pelicans HPK 22 20 58
TPS Blues 61 21 18
Ässät SaiPa 57 20 23


-HIFK:lla Lundell maalissa
-Ilves sai Stefanin, kova vahvistus vaikka ei välttämättä vielä maksimaalista hyötyä olekaan. Tappara pelasi eilen.
-Blues pelasi eilen, joukkue muutenkin sekaisin. Malone lähti Jenkkeihin, asennevammainen McLean kokoonpanoon. TPS:n peli kulkee mallikkaasti, tänään maalissa Karjalainen, hiukkasen "?".
- Pelicans pelasi eilen, miten ovat palautuneet? HPK:lla Puurula maalissa, siinä ~ainut toivo.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Sputnik
Jäsen
Viestit: 976
Liittynyt: 16.01.2003, 21:54
Pisteitä: 0
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sputnik »

Mutumies iskee taas...

HIFK-Jokerit X2
-hifkiä mollasin tuossa kierros pari sitten ja pysyn edelleen kannassani. Varsinkin nyt kun vastus on varsin kova. Jokerit joka osa-alueella parempi+laadukkaampi joukkueena että olkoot vaikka miten tahansa Hifkin kotipeli ei Jokerit tässä IMO altavastaaja ole. Helppo löytää peli siis tolla arvioilla! Lällärinä toki pelaan tuplana :oops:

TPS-Blues 1
-eilen veikkailin Bluesista ohipeliä, mutta tulikin mulle "ohipeli" pkle. Ei Blues kyllä eilen yhtään mitään esittänyt. Jos ja jos ja jos JYP olisi pelannut vähän paremmalla tuurilla+yv:lla ja olisi saanut 2-3 maalia niiin se olisi ollut "oikein". Nyt jäivät ekaa kertaa kaudella nollille, tilasto semmoiselle vissiin kait.

Blues sai pari helppo maalia, niiden maalien synnyssä nyt ei voi kovin vahvasti tuoda esille sitä että ne olisivat vahvalla pelaamisella pelattuja maaleja...Ja sitten se kolmas tyhjiin. Joten lopputulos varsin valheellinen jos Bluesia pitäisi ottelusta kehaista. No, nyt vastaan tulee V***U varmasti liikuva tiimi eikä hötkyile niinkuin JYP. Kuten rivien välistä ehkä voi huomata mua keljuttaa edelleen tuo JYPin saamattomuus eilen. Odotin että JYPin valmennusjohdossa oltaisiin oltu hereillä ja napsittu easyt pisteet mutta kun ei niin ei. Meininki on tänään Turussa Radio Cityn yhtä mainosta muistellen tyyliin: "edestä, takaata ja joka puolelta tunti turpaan :twisted: " (sori pientä offtopic oireilua, ei mahda mitään).

JYP-Lukko 1X
-muutamalla toimistolla Lukko laitettu sen verta selväksi suosikiksi että puhtaasti kertoimen takia tämä peli. Niin, siis mullahan tuo JYP on siis tietty niukka kotisuosikki :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Life is a game. Money is how we keep score.

Minikommentit


Eetvartti
Jäsen
Viestit: 589
Liittynyt: 03.06.2003, 10:52
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Eetvartti »

1. erän pelejä

Pakko heti alkuun sanoa, että nyt tuli pari sellaista kysymysmerkki kohdetta, että itseänikin pelottaa...mutta koska kyseessä on vasta testausta niin kirjoitetaan :wink:

Ilves-Tappara 32.0% - 32.3% - 35.7%
Ilves-Tappara 1 Nordicbet 3,35

JYP - Lukko 21.9% - 48.0% - 30.1%
JYP - Lukko x Nordicbet 2,35

TPS-Blues 46.0% - 42.6% - 11.4%
TPS-Blues 1 Nordicbet 2,4

Ja sitten :roll:

HIFK - Jokerit 52.5% - 30.3% - 17.2%
HIFK - Jokerit 1 Nordicbet 2,85
-Suuri MOA ensimmäisessä erässä ja HIFK parempi ensimmäisen erän joukkue kuin Jokerit

Pelicans - HPK 7.2% - 37.7% - 55.1%
Pelicans - HPK 2 Nordicbet 2,35

Ässät-Pelicans pelistä ei tullut pelattavaa

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Seuranta Päivitetty: 23.01.2007

Minikommentit


janneT
Jäsen
Viestit: 128
Liittynyt: 16.03.2004, 14:48
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja janneT »

HIFK - Jokerit 39% 24% 37%

Ilves - Tappara 42% 23% 35%

JYP - Lukko 35% 23% 42%

Pelicans - HPK 21% 21% 58%

TPS - Blues 59% 21% 20%

Ässät - Saipa 52% 22% 26%

Tuossa Ässät - Saipa pelissä olen luultavasti aivan omilla linjoillani, sillä eroa Harakan, TotalCtrl:n ja bookkereiden (=Tip-Ex) arvioihin on melko paljon :shock: En kuitenkaan ala muutamaan omia prosentteja pelkän eron takia, koska en tiedä mitään pelillisiä syitä (ts. kokoonpano uutisia yms.) joiden johdosta muutoksia pitäisi tehdä. Eli tuon ottelun erot johtuvat joko analyysistä ja/tai joukkueiden erilaisesta rankkauksesta. Luultavasti Ässien ja Saipan välinen ero rankingissa on mulla liian vähäinen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Eltzu
Jäsen
Viestit: 435
Liittynyt: 24.04.2003, 22:26
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Eltzu »

Jarcon:

Meillä on vain eri näkemys ja sillä siisti. Tuli muuten myytyä Pelicanssei vähän liikaakin, joten nyt jänskättää tuleeko hirmuisesi negaa vai plussaa. Ei yleensä ole niin hirmuisesti menny pienemmillä kertoimil kaupaksi Betssonil ja Parbetil. Toisaalta ei tee mieli tinkiä ylempiä "pelastuskertoimia", koska sen verran hyvä tämä veto mielestäni kuitenkin on.

Täytyyhän sitä näin joulun lähestyessä repäistä ja toivoa että häviö tapauksessa rahat menivät jonkun köyhän hyväntahtoisen satunnaispelaajan kukkaroon. :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Valio
Jäsen
Viestit: 13
Liittynyt: 01.09.2003, 17:10
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Valio »

Kamalaa katsottavaa tuo Sputnikin selittely siitä, että mitä jos ja vähän parempi tuuri jne. JYP oli kaikilta osa-alueilta Bluessia jäljessä eilen ja ei missään nimessä olisi ansainnut tasapeliä puhumattakaan voitosta. Lisäksi Blues on materiaaliltaan laadukkaampi joukkue. JYP-tyyppiset luupit pois silmiltä kun kirjottelet noita arvioitas kiitos.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Sputnik
Jäsen
Viestit: 976
Liittynyt: 16.01.2003, 21:54
Pisteitä: 0
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sputnik »

Valio kirjoitti:Kamalaa katsottavaa tuo Sputnikin selittely siitä, että mitä jos ja vähän parempi tuuri jne.
Syvimmät, nöyrimmät ja vilpittömimmät anteeksi pyyntöni kirjoittelustani.
JYP oli kaikilta osa-alueilta Bluessia jäljessä eilen ja ei missään nimessä olisi ansainnut tasapeliä puhumattakaan voitosta. Lisäksi Blues on materiaaliltaan laadukkaampi joukkue.
Niin, luetko sä peliraportteja? Tiivistettynä: Blues saa ekassa erässä kaksi maalia (joista toinen helpohko), seuraavat kaksi erää Blues puolustaa helvetin hyvin ja uhrautuvasti ja JYP ei onnistu sitten millään, ei edes yv:llä ja jäävät ensimmäistä kertaa kaudella ilman maalia. Lopussa tulee kolmas maali tyhjiin. Peliraporteissa ei puhuta missään että Blues olisi kentällä kokonaisuutena sinänsä parempi ollut, jopa päinvastoin. Blues voitti aikaisemmin kaudella myös mm HIFKin joka jäi -yllätys yllätys -maaleitta ko ottelussa vaikka paikkoja oli ja tolpissakin kolisi kahdesti. Blues on ehkä paperilla nimilistan mukaan laadukkaampi, mutta jääkiekko on myös joukkueurheilua.

JYP-tyyppiset luupit pois silmiltä kun kirjottelet noita arvioitas kiitos.
Mä jatkan omalla linjallani, jos ei miellytä niin älä lue mun viestejä, voin toki myös lopettaa koko kirjoittelemisen pyynnöstä. Mä en häviä yhtikäs mitään. Kyseessä on mun mielipiteet/johtopäätökset/näkemykset ja jokainen voi helpostikkin "tarkistaa" mm otteluraporteista kuinka väärässä mä olen ja perustaa sitte omat OIKEAT päätelmät asioista.

Jos Blues olisi eilen hävinnyt tai jäänyt tasapeliin (60 min) niin moni olisi sitä mieltä että "joo no olihan se ennustettavissa, paska tiimi, ne häviää kaikki matsit, jyp pelannut hyvin vieraissa-arvashan tän etc etc". Yritin hahmottaa ja tuoda esille jossittelullani sitä että vaikka maalituloksissa seisoo komiat 3-0 ei kenttätapahtumien perusteella voi IMO antaa Bleusille "3-0". Mä pyrin yleensäkin katsomaan ja hakemaan otteluista sitä kenttätapahtumiin perustuvaa "tulosta" johon sitten perustan useinkin arviotani joukkueista myöhemmin.

Ole hyvä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Life is a game. Money is how we keep score.

Minikommentit


Blackrock
Jäsen
Viestit: 332
Liittynyt: 29.05.2004, 11:54
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Pyhäjoki

Viesti Kirjoittaja Blackrock »

SM-liiga torstai 28.10:

HIFK - Jokerit: 41-23-36
Ilves - Tappara: 38-20-42
JYP - Lukko: 37-21-42
Pelicans - HPK: 20-21-59
TPS - Blues: 57-21-22
Ässät - SaiPa: 53-20-27

Pelit:
TPS - Blues: 2 (4,55) PAF 5,25
Ässät - SaiPa: 2 (3,70) PAF 4,00

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Xavi
Jäsen
Viestit: 3360
Liittynyt: 14.01.2003, 20:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 216
Paikkakunta: Telakalla

Viesti Kirjoittaja Xavi »

Sputnik kirjoitti:Tiivistettynä: Blues saa ekassa erässä kaksi maalia (joista toinen helpohko), seuraavat kaksi erää Blues puolustaa helvetin hyvin ja uhrautuvasti ja JYP ei onnistu sitten millään, ei edes yv:llä ja jäävät ensimmäistä kertaa kaudella ilman maalia. Lopussa tulee kolmas maali tyhjiin. Peliraporteissa ei puhuta missään että Blues olisi kentällä kokonaisuutena sinänsä parempi ollut, jopa päinvastoin.
Kuten itsekin kirjoitit, niin Blues puolusti hyvin. Nykyjääkiekossa kahden maalin johdossa voidaan jo alkaa keskittyä puolustukseen hyökkäysten kustannuksella. Ei Jypin nollille jääminen ollut siis pelkästään heidän huonouttaan vaan yhtä lailla erittäin hyvää ja kypsää peliä Bluesilta. Peliraportit kirjoitetaan yleensä enemmän "fanin" näkökulmasta ja siksi niissä annetaan helposti kuva, että hyökkäävämpi joukkue olisi "parempi". Paremmin tietämättä on kuitenkin mahdotonta sanoa esim. toteuttiko kotijoukkue Rautakallion laatimaa taktiikkaa erinomaisesti vai menikö hyökkäyspeli muuten vain lukkoon avauserän jälkeen.

Tämä kommentti siis vain lähinnä sen takia, että peliraportit eivät kerro läheskään kaikkea. Johtoasemassa passivoituminen voi olla täysin harkittua ja muutenkin valmentajan pään sisälle on mahdoton raporttien avulla päästä. Omasta mielestäni tulos on kuitenkin se, jolle pitää eselkeästi niten painoarvoa antaa (ellei voittomaali synny esim. 10s ennen loppua tehdyllä keskialueen huitaisulla). Haluttuun tulokseen kun voidaan päästä monella eri tavalla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


Eltzu
Jäsen
Viestit: 435
Liittynyt: 24.04.2003, 22:26
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Eltzu »

Tuli sitten tehtyä tuulipuku virhe eli Pelicans-HPK matsi ei tullu MTV3 ainakaan vaan ilmeisesti MTV3 plussalta. Ihmettelin töissä kun Kauniit&Rohkeet 18:33 vielä pyörii että onko ohjelmat myöhäs vai missä jumittaa. :)

Pahoittelen siis väärää informaatiota...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Sputnik
Jäsen
Viestit: 976
Liittynyt: 16.01.2003, 21:54
Pisteitä: 0
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sputnik »

Xavi kirjoitti:
Sputnik kirjoitti:Tiivistettynä: Blues saa ekassa erässä kaksi maalia (joista toinen helpohko), seuraavat kaksi erää Blues puolustaa helvetin hyvin ja uhrautuvasti ja JYP ei onnistu sitten millään, ei edes yv:llä ja jäävät ensimmäistä kertaa kaudella ilman maalia. Lopussa tulee kolmas maali tyhjiin. Peliraporteissa ei puhuta missään että Blues olisi kentällä kokonaisuutena sinänsä parempi ollut, jopa päinvastoin.
Kuten itsekin kirjoitit, niin Blues puolusti hyvin.
Niin no, toisaalta JOS Jyp olisi saanut maalin-pari, ei Bluesin puolustamista olisi ehkä niin korostettu toisaalta...Tuossa ylläolevassa mä itsekkin ilmaisin asian vähän väärin :oops:
Ei Jypin nollille jääminen ollut siis pelkästään heidän huonouttaan vaan yhtä lailla erittäin hyvää ja kypsää peliä Bluesilta.
-no emmä nyt ehkä sanoisi niin suoraan että jypin "huonoutta", ehkä enemmänkin huonoa tuuria ja noita pkle:een tilastollisia juttuja, sähän tiedät noi tilastolliset lainalaisuudet :wink:
Peliraportit kirjoitetaan yleensä enemmän "fanin" näkökulmasta ja siksi niissä annetaan helposti kuva, että hyökkäävämpi joukkue olisi "parempi".
-väitän että melko oikean kuvan jostain matsista saa kun vaan jaksaa kahlata läpi netin lukuisat jääkiekkoon liittyvät sivustot. Sieltä saat "virallisia" selostuksia, molempien joukkueiden näkemykset, molempien joukkueiden fanien ja matsin nähneiden kommentit. Tuohon mukaan vielä vähän tilastomatskua ja mikä tärkeintä henkilöä joka suodattaa ylimääräisen paskan pois ja näkee oleellisen, öh kuten minä :lol: niin ollaan aika lähellä totuutta (vain mun oma vaatimattomuus pakotti laittamaan ton hymiön).

Omasta mielestäni tulos on kuitenkin se, jolle pitää eselkeästi niten painoarvoa antaa
-tästä mä olen täysin eri mieltä omiin kokemuksiini pohjautuen. Itseasiassa mä olen jopa vähän yllättynyt että sä olet tota mieltä?! Lopulliselle tulokselle mä annan todella vähän merkitystä muutenkuin ehkä psykologisesta kantista arvioiden esim seuraavaan matsiin tms.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Life is a game. Money is how we keep score.

Minikommentit


Xavi
Jäsen
Viestit: 3360
Liittynyt: 14.01.2003, 20:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 216
Paikkakunta: Telakalla

Viesti Kirjoittaja Xavi »

Sputnik kirjoitti:-tästä mä olen täysin eri mieltä omiin kokemuksiini pohjautuen. Itseasiassa mä olen jopa vähän yllättynyt että sä olet tota mieltä?! Lopulliselle tulokselle mä annan todella vähän merkitystä muutenkuin ehkä psykologisesta kantista arvioiden esim seuraavaan matsiin tms.
Pisteistähän näissä matseissa pelataan, joten tulostaulu sen joukkueen lopullisen tason näyttää. Siis toki pitää aina miettiä, oliko voitto ansaittu vai ei, mutta pitää myös muistaa, että sen voi ansaita useilla eri tavoilla, sellaisillakin jotka saattavat näyttää jopa huonolta jääkiekolta. Ja eikö Suomen jääkiekkomaajoukkue (Aravirran aikana) ole sen riittävän monta kertaa karvaasti todistanut, että toisaalta hyväkään peli ei riitä, jos ei yksinkertaisesti osaa voittaa niitä otteluita. :wink:

Siis kyse on lähinnä siitä, että esim. tämä taannoinen Bluesin 2-0 voitto on mun silmissä (ja laskelmissa) vähintään yhtä arvokas kuin esim. tuloksella 6-1 hankittu voitto. Kun tyylipisteitä ei näissä otteluissa kuitenkaan jaeta ja esim. pelin lähes täydellinen hallintakaan ei takaa voittoa, jos vastustaja toteuttaa omaa taktiikkaansa hyvin.
Koko tää keskustelu lähti mun osaltani liikkeelle siitä, kun mä olen ymmärtänyt, että Rautakallion taktiikkana on tiivis puolustuspeli (vaikka tän päivän peli ei sitä teoriaa oikein tuekaan) ja tämän vuoksi pidin Jyp-ottelua erittäin hyvänä pelinä Bluesilaisilta, vaikka otteluraportit kertoisivatkin hieman muuta.

Mutta siis tämäkin on täysin joukkuekohtaista, koska jos esim. Ässät tai Jyp, joiden matseissa verkot heiluvat molemmissa päissä, pelaisi tuollaisen matsin, jossa "puolustaisi" 90% ajasta, uskoisin sen johtuvan ennemminkin vastustajan hyvyydestä tai Ässien/Jypin tahattomasta passivoitumisesta, koska se ei kuulu joukkueiden normaaliin pelitaktiikkaan.

Mitä tästä opimme. Emme kai yhtään mitään. Urheilutapahtumien arviointi on tasapainottelua niin monen erilaisen seikan välillä, että aina jää joitain asioita huomaamatta. Yritin siis vain kertoa, että peliraporttien näkemys ei välttämättä ole aina oikea näkökulma. Sen paremmin kuin pelkkään lopputulokseenkaan tuijottaminen. Totuus lienee tässäkin asiassa siellä jossain välimaastossa.

Lähden nukkumaan. Piste.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jääkiekko”