Tänään on 21.05.2018, 09:21.

Mestis 23.9.

Eurooppalainen jääkiekkoilu.
Vastaa Viestiin
Henkka
Jäsen
Viestit: 10480
Liittynyt: 14.06.2003, 11:39

Tuotto: +349.81 yks.

Palautus%: 120.65%

Panosten ka: 1.61 yks.

Vetoja: 1050

Pisteitä: 2892
Paikkakunta: Vantaa

Mestis 23.9.

Viesti Kirjoittaja Henkka »

BAWilla jokseenkin kilpailukykyisiä kertoimia tarjolla...

FPS-TuTo 1 5.30
Jukurit-Hokki 1 2.10

Näitä peleihin. Vertauksena...

FPS Veikkaus 2.85, Centre 2.65 ja Jukurit Veikkaus 1.70, Centre 1.63 :lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


harakka
Jäsen
Viestit: 1382
Liittynyt: 07.01.2004, 16:18
Pisteitä: 69
Paikkakunta: Imatra

Viesti Kirjoittaja harakka »

FPS - TuTo 30 17 53
Hermes - KalPa 30 18 52
Jokipojat - KooKoo 31 18 51
Jukurit - Hokki 52 19 29
K-Vantaa - Sport 35 18 47
Salamat - Haukat 60 17 23


Huomioita:

FPS-TuTo:

- Perinteekkäät kiistakumppanit divaritasolta kohtaavat, tunnetta ei varmastikaan puutu

- FPS:n heikko pelaajamateriaali ja muut ongelmat mainittu jo aiemmin. Joukkue on ollut vasta niukan määrän treenikertoja yhdessä, nyt kaiken kukkuraksi joukkuetta riepottelee kuumetauti. Osa pelaajista on antibioottikuurilla edelleen ja esimerkiksi yv:n tärkeä lenkki Heikki Saarinen on vuodepotilaana eikä pelaa.

- Tärkeä tuittupää Martin Lamich palaa pelikiellosta, ja niin ikään tärkeä paluumuuttaja Jouni Kulonen pelaa kauden ensimmäisen kotipelinsä.

- FPS:llä maalissa Tommi Niemelä. Oli viime kaudella mahdottoman urakan edessä Ahmojen maalilla, siirtyi Vantaalle, mutta ei erikoisemmin onnistunut sielläkään. Jää pykälän-pari hienosti Mestiskauden aloittaneen ykkösmaalivahti Tommi Kelan tasosta.

- TuTolla muutama uusi loukkaantuminen, ei mitään erityisen pahoja, mutta valmentaja Ismo Lehkosen mukaan ketjukoostumukset menevät uusiksi

- Tasoeroa löytyy, TuTo lähtökohtaisesti pieni kysymysmerkki, rankingissa sijoilla 3-5/6. Alkukausi lähtenyt kuitenkin lupaavalla tavalla käyntiin, ja kun valmennuskin on hyvää mestisluokkaa, niin joukkueelle on helppo povata ihan hyvää kautta viime kauden rämpimisen jälkeen.

- FPS taas on kahden(-kolmen) heikoimman joukossa. Uudet sentterit Kujala ja Vähä-Ruohola parantavat muuten heikkoa materiaalia.


Jukurit-Hokki:

- Molempien mv-peli kunnossa, Jukurimaalilla entinen IFK:n junnu, perusrauhallisella peittävällä tyylillä pelaava Mikko Strömberg ja Hokin Tappara-apu Sasu Hovi ovat kuuluneet odotetusti liigan parhaimmistoon. Varsinkin Hovi on ollut jäätävän hyvä, saa nähdä jatkuuko vire tässä toistaiseksi viimeisessä Mestispelissä ennen paluuta liigaan. Tämä siirto kannattaa muuten huomioida jatkossa, vaikka Jaakko Huhtikin ihan hyvä mies maalille on.

- Jukurit alottanut sarjan kangerrellen, Hokki taas erinomaisesti. Perustasoltaan Jukurit on kuitenkin hiukan parempi, mun perusrankissa ennen kautta Jukurit 3. ja Hokki sijalla 6. Nyt tosin ero on hieman vähemmän Jukureiden hyväksi.

- Odotettavissa tarkkaa peliä, Jukurit pelaa omalla, koko viisikon kattavalla puolustavalla tyylillä ja Hokin valmentajakin lupaili joukkueen lähtevän edellisestä peleistä poiketen pelaamaan puolustuksen kautta. Kun tähän lisätään hyvät maalivahdit, maaliodotus pienenee jonkin verran. Toisaalta Hokki pyrkii hyökkäävään, aktiiviseen pelitapaan viime kaudesta poiketen ja hyökkäyspäästä löytyy nuoruutta ja nälkää.

- Lukkolaina Jaakko Hagelberg(h) pelaa vielä ainakin tämän pelin Hokissa
- Kummallakaan ei suurempia kokoonpano-ongelmia, Jukureiden hankinta alkukaudesta haluttomasti ja tehottomasti, molemmissa peleissä viltitettykin Antti Karhula siirtyi kritiikkiä pakoon Italiaan.

- Laakso-Hakkarainen-Kanerva. Pitkäaikaiset jukurit, Laakso ja Hakkarainen ensimmäistä kertaa samassa ketjussa, avautuuko Jukureiden jo viime kaudella orastanut hyökkäyspään lukko näin?

- Jukurit saa vanhan kuuluttajalegendansa takaisin kuuluttamoon, näinköhän yleisökin heräisi ensimmäisen pelin horroksesta? ;)

Jokipojat-KooKoo:

Eipä ihmeempiä tässä parissa. Sarjan pohjakolmikkoon ennakolta kuuluva, mutta vielä hiukan kysymysmerkki Jokipojat on aloittanut mestisurakkansa nihkeästi. Vastukset ovat toki olleet kovia, mutta maalitilikään ole vielä auki. Kotiottelussa mestarikalpaa vastaan Jokipo taisteli, uurasti, mutta törmäsi lopulta muuriin nimeltä Ari Luostarinen. Tuon pelin joukkue pelasi hyvin, mutta tiistaina Kajaanissa ei. Hokki pyöritteli 5-0 -voiton.

Jokipoikien maalissa pelaa taas todella hienosti kahdessa ensimmäisessä pelissä (tuli vaihdosta Hokki-pelissä) pelannut Marko Mäkkeli.

KooKoon maalivahtikaksikko on esiintynyt hiukan epävarmasti. Ykkösmaalivahti ja hyvätasoinen Carl Grahn lienee täss pelissä maalissa.

KooKoo aloittanut ihan hyvin sarjan, vaikka molempien pelien alkupuoliskolla onkin hiukan tökkinyt. Tiistaina joukkue haki 2 pistettä Haukoilta, tasaisen väännön jälkeen jo ennestään heikkotasoiseksi tiedetty haukkapuolustus sortui virheisiin ja perinteikäs kouvolalaisseura rankaisi armottomasti vieden kolmannen erän peräti 4-0.

- Kookoolla ei suurempaa muutosta kokoonpanoihin. Tiistaina poissa ollut Jussi Onnela edelleen sivussa, kuten Eemeli Koskelainen. Niko Kantelinen kätensä kanssa kysymysmerkki. Saivat Lukosta p Ilkka Saarelan.
- Jokipojilta pois varmasti Mönkkönen. Kuumeilusta kärsineiden Puruskaisen ja Ahvenaisen tilanne selviää huomenna. Molemmat tosin pelasivat tiistaina. Sami Puruskaisen poissaolo näkyisi, mies oli viime kaudella joukkueensa parhaimmistoa. Jukureista tullut Perttu Ahvenainen on myös suhteellisen tärkeä lenkki.

- Idän paikallismatsi, säpinää riittää. Kouvolastakin tulossa jokunen 10 fania

- Tasoero selvä, taisteleva Jokipoikalauma saattaa kuitenkin aiheuttaa KooKoolle ongelmia, nyt olisi oltava hereillä alusta saakka. Kokoonpanotietoja kytättävä vielä päivemmällä.

Hermes-KalPa:

- KalPa pelannut murhaavan tasokkaasti puolustuksen osalta, kaksi nollapeliä. Hermeksen kausi taas alkanut odotetun surkeasti. Kuten aiemmin on jo mainittu, niin joukkueesta lähti liikaa tasokkaita pelimiehiä pois.

- Sport-pelissä Hermes oli ajoittain pahasti helisemässä, mutta pystyi myös luomaan tukun hyviä tekopaikkoja. Varsinkin toisessa erässä joukkue oli kuitenkin hiukan hukassa, joukkueensa paras, mv Iiro Tarkki piti kuitenkin joukkueensa erätauolle 1-1 lukemissa mentäessä erätauolle. Hermes pääsi muutaman kerran maalipaikoille, mutta ne olivat sitäkin vaarallisempia, 19 torjuntaa omalle maalivahdille erässä on kuitenkin jo huolestuttava asia, vaikka Sport "Tamimaisesti" ampuikin liki joka paikasta.

Illan mielenkiintoisin asia on nimivahvan maalivahtikaksikon kohtaaminen. KalPalla Pasi Kuivalainen ja Hermeksellä, viime kaudella Ruotsissa pelannut, kesällä vähän iisimmin treenannut uusi tulokas, mutta kokkolalaisille erittäin tuttu Kimmo Vesa. Saa nähdä miten Vesan debyytti sujuu, jokatapauksessa kyseessä on hyvää tasoa oleva maalivahti, tämänhetken kunto on kuitenkin pienoinen kysymysmerkki.

Liikkuva, sähäkkä ja pienikokoinen KalPa viihtyy isolla kentällä. Miten käy nyt kun joukkue joutuu pelaamaan pienessä kaukalossa isompia pelaajia vastaan? Tämä onkin oikeastaan ainut este KalPan voitolle, niin paljon tasokkaampi sen materiaali on. Uskallan tuosta kenttäedusta huolimatta antaa KalPalle rapiat 50 prosenttia. Katsellaan miten peli sujuu pienessä kaukalossa ja otetaan sitten jatkossa oppia, jos niin on tarvetta.

Ei suurempia kokoonpanohuolia tai niistä ei ainakaan ole hiiskuttu julkisuuteen.

K-Vantaa - Sport:

Kummallakaan ei kokoonpanossa ongelmia, tosin Vantaalle tärkeähkö Tuomas Nikoskelainen on vielä tämän pelin sivussa työesteen takia. Sport tuli pk-seudulle jo eilen, helpottaa varmasti vierasurakkaa.

- Vantaan maalissa pelaa nuori, lupaava, viime keväänä loistanut Antti Niemi. Sportin maalilla saattaisi pelata kokenut hyvätasoinen Marko Härkönen, vaikka Aku Limnell pelasikin hyvän pelin länsirannikon väännössä Hermestä vastaan.

- KiVa kuuluu sarjan keskitasoon, vaikka menetykset olivatkin valtavat. Saattavat saada hyviä vahvistuksia pk-seudun joukkueista vielä. Sportilla on liigan nimekkäin, ehkäpä paraskin materiaali, mutta peli ei kuitenkaan vielä ole aivan täysissä uomissaan.

Helppo veikkailla tasaista peliä, vaikka Sport pelatessaan materiaalin osoittamalla tasolla onkin kova nippu ja naputtaa selvät numerot taululle. Vantaankin peli hiukan vielä haussa kesällä tapahtuneen siirtoliikkeen takia, joukkue ei ole päässyt pahemmin harjoittelemaan yhdessä.

Salamat-Haukat:

Haukkoja on tässä varmasti tullut itsekin haukuttua kerta, jos toinenkin. Pidän puolustuspäätä joukkueen pahimpana ongelmana, edelleen vaikka edellisessä pelissä se toimi ihan hyvin pari erää. Etuna joukkueella moneen muuhun on liki saman rungon koossa pysyminen kuin viime kaudella. Samaa voi sanoa myös Salamoista.

- Kokoonpanoista ei vielä täyttä varmuutta, otteluhan pelataan vasta perjantaina.

- Salamat kohtasi toisen heikoksi arviodun, FPS:n kotikentällään tiistaina. Siinä FPS pyristeli hyvin ensimmäisen erän, mutta oli kahdessa seuraavassa todella vaisu. Kovin paljon enempää ongelmia ei voi nytkään Salamoille kuvitella, vaikka Haukat ehkäpä hiukan parempi sakki onkin forssalaisiin verrattuna.

- Tässä ottelussahan on myös pieni paikallisottelun tunne, tuon vaikutus lienee kuitenkin kovin minimaalinen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


MJS
Jäsen
Viestit: 5
Liittynyt: 22.10.2003, 16:56
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja MJS »

"Kokoonpanotietoja kytättävä vielä päivemmällä." Mistäs noita voi katella? Todella hyvät ennakot, btw :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Xavi
Jäsen
Viestit: 3360
Liittynyt: 14.01.2003, 20:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 216
Paikkakunta: Telakalla

Viesti Kirjoittaja Xavi »

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


harakka
Jäsen
Viestit: 1382
Liittynyt: 07.01.2004, 16:18
Pisteitä: 69
Paikkakunta: Imatra

Viesti Kirjoittaja harakka »

Vastaanpa vielä tähän vanhaan topicciin.

Finhockey on hyvä ja "virallinen" ottelupäivänä. Lisäksi sieltä löytyy myös paras otteluseuranta ja tilastojakin (http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/mestis/). Lisäksi muuhunkin tiedonhakuun esim:

- Joukkueiden kotisivut ja niiden keskustelupalstat
- Jatkoaika.com & keskustelufoorumi
- Paikalliset lehdet (http://www.sanomalehdet.fi/fi/lehdet/index.shtml)
- Aurinko-ohjelmat (http://www.aurinko-ohjelmat.fi/kiekkoki ... rokset.htm)
- Irc-kanavat

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jääkiekko”