Tänään on 24.05.2018, 01:29.

Mestis 19.11

Eurooppalainen jääkiekkoilu.
Vastaa Viestiin
Antoha
Jäsen
Viestit: 353
Liittynyt: 24.08.2014, 23:46

Tuotto: +9.36 yks.

Palautus%: 100.26%

Panosten ka: 3.39 yks.

Vetoja: 1073

Pisteitä: 520

Mestis 19.11

Viesti Kirjoittaja Antoha »

Viime viikko oli vähän nihkeä ja huonoa tuuriakin oli matkassa. Koitetaan palata voittokantaan jälleen tänään.

Peliitat - TuTo 26 22 52
O/U 5.5 52 48


Peliittojen tappioputki venyi jo kuuteen peliin KooKoolle kärsityn tappion myötä. Peliitoilla on todella vaikea jakso menossa, sillä on 12 viime pelistä 11 häviötä ja se majailee jumbosijalla. Ihan yhtä huono se ei pelillisesti ole kuitenkaan ollut mitä tulokset antavat ymmärtää, virheet ovat kostautuneet kovalla kädellä ja tiukat pelit ovat kääntyneet usein vastustajille. Alkukaudella kovia pisteitä iskenyt ykköskenttä on kadottanut lähes täysin vireensä ja usein on peleissä näkynyt turhautumisen merkkejä varsinkin ykkössentteri Kristofin osalta. Viime peleissä päävalmentaja Lauri Merikivi on yrittänyt herätellä uusilla ketjukoostumuksilla, mutta mikään ei tunnu auttavan. Joukkue on kuitenkin todella potentiaalinen ja uskon sen ottavan pudotuspelipaikan, se tarvitsee vain nopeasti onnistumisia ja voittoja alle. Pudotuspelipaikkaan on matkaa vain 5 pistettä, joten mitään ei ole menetetty vielä. Maalissa aloittaa viime aikoina epävarmasti pelannut Antti Rautiola.

TuTo on ollut vaikea joukkue arvioida viime aikoina, se pelaa todella hyvää jääkiekkoa, mutta se sortuu todella usein jäähyilyyn. Lauantain peli Kiekko-Vantaata vastaan oli täysin TuTon näytöstä, mutta taas se sortui jäähyilyyn menettäen johtonsa n. 4 minuuttia ennen loppua idioottimaisen jäähyn seurauksena. TuTo on valahtanut sarjassa viidenneksi, vaikka se on ollut pelillisesti yksi parhaista viime aikoina. Kristian Tuohilampi loukkaantui pahan näköisesti Åstenin turhasta taklauksesta ja pääsi sairaalasta vasta eilen, samasta tilanteesta Aki Keinänen otti itselleen 2 ottelun pelikiellon hyökättyään Åstenin kimppuun taklauksen jälkeen. Poissaoloja TuTo paikkaa TPS lainoilla, Niklas Friman ja Rasmus Kulmala saapuvat TuTon vahvuuteen. Päävalmentaja Ismo Lehkonen sai 3 ottelun toimitsijakiellon erotuomaritoiminnan ja kurinpidon julkisesta arvostelusta. Kaapo Kähkönen jatkaa maalissa.

Molemmille joukkueille todella tärkeä viikko edessä, Peliitat haluaa katkaista tappioputkensa ja TuTo haluaa nousta takaisin kärkikahinoihin. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, ensimmäisen kohtaamisen vei Peliitat 5-1 lukemin Heinolassa, toisen vei TuTo n. kuukausi sitten Turussa 5-3. Peliittoja on vaivannut kehno puolustuspeli, viisikko repeilee ja omat miehet unohtuu jatkuvasti. TuTolla on yksi sarjan kovimmista hyökkäyskalustoista eikä tämä lupaa hyvää Peliitoille. Peliittojen pelityyli sopii hyvin TuTolle, vastahyökkäykset ovat yksi TuTon vahvimmista aseista ja niitä se tulee saamaan useita Peliittoja vastaan.

Vedonlyöntivihje: - Mestis 14-15 - Peliitat - TuTo - peliaika päättynyt

kohde
Peliitat - TuTo
veto
TuTo +0
kerroin
1.645 (Pinnacle)
panos
4 yks.
raja
1.538
todennäköisyysarvio
arvio 65%

Huti: -4.00 yks.

3-2


Hokki - KooKoo 31 23 46
O/U 5.5 51 49


Hokki sivuaa Jukureiden voittoputken pituutta tällä kaudella 10 voitolla. Lainamiehien avulla todella synkkä alkukausi on vaihtunut riemuksi ja se on noussut voittoputkensa aikana 9. sijalta kolmanneksi. Hokilla on jalkeilla todella kova joukkue, lisäksi Kärppien juniorit Jesse Puljujärvi ja Saku Mäenalainen tulivat vahvistamaan viime viikolla Hokkia. Molemmat todistivat samantien olevansa kovia nimiä Mestikseen iskemällä kummassakin pelaamassa ottelussa maalit mieheen. Huikeasti pelannut maalivahti Samu Perhonen loukkaantui ikävästi viime ottelussa Akatemiaa vastaan ja maalille on hankittu Samuel Jukurit paikkaamaan. Hokille tämä tulee tuottamaan ongelmia, sillä Jukuri on kaukana Perhosen tasosta.

KooKoolla on niin ikään voittoputki päällä, tosin vain 5 ottelun mittainen. Viime viikolla kaatuivat upeasti sarjan kovimpiin joukkueisiin kuuluvat TuTo sekä Jukurit. Joukkueen peli ailahtelee vieläkin paljon pelien sisällä, mutta huomattavasti vähemmän mitä alkukaudesta. KooKoo majailee komeasti kärkipaikalla viiden pisteen erolla Jukureihin ja yhden pelin vähemmän pelanneena. Loukkaantuneina ovat enään ainoastaan Arttu Heikkinen ja Mika Koivisto. Frederic Cloutier on haparoinut muutamassa edellisessä ottelussa ja Mikko Rämö saa uuden mahdollisuuden taistella ykkösmaalivahdin paikasta ja tänään on Rämöllä näytön paikka.

Keskinäisissä molemmat ovat hoitaneet oman kotiottelunsa. Kajaani on ollut erittäin vaikea paikka aina KooKoolle jostain syystä ja edelliset täydet 3 pistettä se on hakenut Kajaanista viimeeksi toissa kaudella. Ongelmaa koitetaan ratkaista matkustamalla Kajaaniin jo tiistaina. Vaikka Hokilla onkin kova nippu jalkeilla ja pitkä voittoputki, on syytä muistaa, että joukkueen vaihtuvuus on ollut suurta, sekä vastuukantajat ovat todella nuoria lainapelaajia. Hokin maalista puuttuu myöskin todella tärkeä Samu Perhonen. KooKoon viime viikko oli sen verran hyvä, että vaikea uskoa Hokin pystyvän ottamaan voittoa ilman Perhosta. KooKoolle luo myös ekstramotivaatiota Hokin voittoputken katkaisu sekä Kajaani apinan karistaminen pois selästä.

Vedonlyöntivihje: - Mestis 14-15 - Hokki - KooKoo - peliaika päättynyt

kohde
Hokki - KooKoo
veto
KooKoo +0
kerroin
1.714 (Pinnacle)
panos
2 yks.
raja
1.639
todennäköisyysarvio
arvio 61%

Osuma! +1.43 yks.

0-3


Jukurit - KeuPa HT 77 14 9
O/U 5.5 55 45


Jukureille viime viikko oli kaksijakoinen, se pelasi ajoittain loistavasti, mutta paketti ei pysynyt kasassa täyttä 60 minuuttista yhdessäkään pelissä. Avaimet oli kolmen voiton viikkoon, mutta matkaan tarttui vain yksi. Jukurit majailee turvallisesti sarjakakkosena, KooKoo on nykäissyt pienoisen eron ja Jukureiden olisi pystyttävä vastaamaan siihen. Poissa kokoonpanosta ovat tänään Iivo Hokkanen ja Riku Pitkänen, Jukureiden hyökkäysmateriaali on sen verran laaja, että poissaolot eivät paljoa näy. Maalisa pelaa Ronan Quemener.

KeuPan viime viikko alkoi upeasti, kun se kaatoi Jukurit kotikentällään 4-2. Paluu maanpinnalle tapahtui kuitenkin viikonlopun peleissä, kun se otti ensin SaPkolta 5-2 turpaan ja seuraavana päivänä LeKilta 2-7 kotonaan. KeuPan otteet ailahtelevat todella paljon kotipelien ja vieraspelien välillä. Vieraspelit ovat olleet sille erittäin vaikeita varsinkin isossa kaukalossa pelaaminen. KeuPa jatkaa näillä näkymin myös tällä viikolla ilman lainamiehiä. Erno Suomalainen aloittaa maalissa.

Edellisen viikon kohtaaminen oli KeuPalta kauden paras peli, kun taas Jukureilta kauden pohjanoteeraus. Jukureilla oli peli halussa surkeallakin pelillä, mutta sitten se alkoi ottamaan todella paljon jäähyjä ja KeuPa iskikin kaikki maalinsa ylivoimalla. Kauden ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä Mikkelissä oli täysin Jukureiden näytöstä, jonka Jukurit vei 6-1. KeuPan ongelmat puolustuspäässä tulevat hyvin esille Jukureiden kaltaisia kiekkokontrolli joukkueita vastaan. Joukkueiden tasoero on iso ja kaikki muu kuin Jukureiden voitto olisi suuri yllätys.

Vedonlyöntivihje: - Mestis 14-15 - Jukurit - KeuPa HT - peliaika päättynyt

kohde
Jukurit - KeuPa HT
veto
Jukurit -2.0
kerroin
1.684 (Pinnacle)
panos
4 yks.
raja
1.563
todennäköisyysarvio
arvio 64%

Osuma! +2.74 yks.

5-0


Vedonlyöntivihje: - Mestis 14-15 - Jukurit - KeuPa HT - peliaika päättynyt

kohde
Jukurit - KeuPa HT
veto
Under 6.5
kerroin
1.699 (Pinnacle)
panos
3 yks.
raja
1.587
todennäköisyysarvio
arvio 63%

Osuma! +2.10 yks.

5-0


LeKi - JYP-Akatemia 46 23 31
O/U 5.5 52 48


LeKin peli on tauon jälkeen muuttunut todella paljon parempaan suuntaan. Viime viikko oli siltä pelillisesti kauden paras ja sen peli kehittyy jatkuvasti. LeKille sattui hyvään saumaan tason nousu, sillä oli vaikeuksia pysyä pudotuspeliviivan yläpuolella. LeKin materiaali on ollut koko kauden yksi sarjan parhaista, siksi surkea alkukausi oli yllätys. Joukkueelta on alkanut löytymään myös laajuutta, kaikki kentät ovat onnistuneet tasaisesti maalinteossa viime aikoina. Alexandr Ruuttu tulee Ilveksestä vahvistamaan LeKin nimivahvaa hyökkäystä tähän otteluun. Maaliin palaa loistavasti viime viikolla pelannut Dominik Hrachovina.

Akatemian tippumista kärkikahinoista on odotettu, mutta vieläkin se vaan pyörii neljännellä sijalla. Akatemian lento on ollut hiipumaan päin viimeisen kuukauden pikku hiljaa. Suurin syy tähän on ollut osan pelaajien siirtyminen Liiga-Jypin riveihin. Nuori maalivahti Veini Vehviläinen tekee upeaa läpimurtoa miesten sarjoihin ja on ottanut täysin ansaitusti ykkösmaalivahdin paikan itselleen. Vehviläinen aloittaa myös tänään maalissa.

Kauden keskinäiset ovat tälläkin parilla tasan 1-1. LeKi on ollut kotonaan vahva, vaikka voittoja ei olekkaan kertynyt aivan odotettua määrää. Akatemia on ollut viime aikoina pahoissa vaikeuksissa vieraspelaamisensa kanssa. Molemmilla on tänään jalkeilla kova kokoonpano ja on odotettavissa hyvä tasoinen ottelu. Joukkueiden tämän hetkinen kunto puoltaa kuitenkin LeKin voittoa

Vedonlyöntivihje: - Mestis 14-15 - LeKi - JYP-Akatemia - peliaika päättynyt

kohde
LeKi - JYP-Akatemia
veto
LeKi +0
kerroin
1.793 (Pinnacle)
panos
3 yks.
raja
1.667
todennäköisyysarvio
arvio 60%

Huti: -3.00 yks.

2-3


K-Vantaa - SaPKo 34 23 43
O/U 5.5 49 51


Vantaalla on ollut paljon tuuria matkassa viime aikoina pisteiden keräämisessä, sillä heidän 5-5 peli on ollut todella surkeaa. Ylivoima on sen sijaan toiminut mukavasti pistepörssi kakkosen Tomi Tuomiston johdolla. Joukkueelta tänään poissa heidän kaksi parasta sentteriä. Tuomisto kärsii kahden ottelun pelikieltoa, myös 7 ottelun pelikiellon itselleen napannut Micke-Max Åsten on ollut tärkeä palanen Vantaan joukkueessa. Myös ykköspuolustaja Jere Sneck on sivussa tänään ja häntä paikkamaan tulee HIFK laina Juha Tarkkanen. Vantaan puolustuspeli on ollut hirveää katseltavaa ja ainoastaan hyökkäyksen onnistumisilla se on onnistunut napsimaan pisteitä. Maalissa starttaa Jani Kautto.

SaPKo on ollut hyvässä vireessä viimeisen kuukauden ajan, viime viikolla kaatui kotona Akatemia ja KeuPa, se onnistui myöskin kiusaamaan hienosti Jukureita Mikkelissä häviten tiukan ottelun 4-3. SaPKon ykköskenttä on todella hurjassa iskussa, viime viikolla Mikko Nuutinen iski kolmen peliin 5+1 tehot. SaPKo on sarjassa kuitenkin vasta seitsemäs heikon alkukauden takia. Maalissa pelaa todella hyvin viime aikoina pelannut Petteri Similä.

SaPKo on vienyt molemmat keskinäiset tällä kaudella vieden selkeästi molempia pelejä. Vantaa on tällä hetkellä todella huono eikä kahden kärkisentterin poissaolot helpota asiaa. SaPKolle on todella tärkeää raapia voittoja Vantaan kaltaisista joukkueista, jotka ovat sille pahimpia kilpailijoita, joten motivaation pitäisi olla kunnossa. Molemmilla on hyvässä vireessä olevat maalivahdit ja Vantaan hyökkäys ilman Tuomistoa on todella heppoinen ja vaikea nähdä maalilukemien kasvavan kovin suuriksi tänään.

Vedonlyöntivihje: - Mestis 14-15 - K-Vantaa - SaPKo - peliaika päättynyt

kohde
K-Vantaa - SaPKo
veto
SaPKo +0
kerroin
1.952 (Pinnacle)
panos
4 yks.
raja
1.786
todennäköisyysarvio
arvio 56%

Huti: -4.00 yks.

2-1


Vedonlyöntivihje: - Mestis 14-15 - K-Vantaa - SaPKo - peliaika päättynyt

kohde
K-Vantaa - SaPKo
veto
Under 6.0
kerroin
1.775 (Pinnacle)
panos
3 yks.
raja
1.667
todennäköisyysarvio
arvio 60%

Osuma! +2.32 yks.

2-1


Vihjeet yhteensä: panokset 23.00, palautukset 20.59, tulos -2.41 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 17. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

19.11.2014 15:22 <Sliiga> hyvältä näyttää. ainut mistä hiukan eri mieltä hokki-kookoo


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jääkiekko”