Sivu 1/1

SM-Liiga välieräottelusarjat

Lähetetty:
Kirjoittaja Better
Ottelusarjojen voittotodennäköisyysarviot:
Kärpät-Blues 70-30
Jokerit-HPK 55-45

Mestaruuskertoimien perusteella Blues ja HPK tulee peleihin joka peliin ja kaikkiin mahdollisiin vetoihin.

Lähetetty:
Kirjoittaja pelimies
Ottelusarjojen voittotodennäköisyysarviot:
Kärpät-Blues 50-50
Jokerit-HPK 75-25

Lähetetty:
Kirjoittaja Taika
Omat arvaukset:
Kärpät-Blues 66-34
Jokerit-HPK 61-39

Lähetetty:
Kirjoittaja ducata
Laitetaan omat ajatukset kehiin.

Kärpät-Blues 69% 31%
Jokerit-Hpk 64% 36%

Lähetetty:
Kirjoittaja JAH
Kärpät-Blues 65-35
Jokerit-HPK 60-40

Kyllä se vaan niin näyttää olevan että Kerhoa joutuu pelaamaan. Veikkaan 4-3 Kerholle ja 4-2 Kärpille.

Lähetetty:
Kirjoittaja Better
JAH kirjoitti:Kyllä se vaan niin näyttää olevan että Kerhoa joutuu pelaamaan. Veikkaan 4-3 Kerholle ja 4-2 Kärpille.
Eli 3-2 ja 3-1? Tänä vuonna mennään vielä paras viidestä

Lähetetty:
Kirjoittaja JAH
Better kirjoitti:
JAH kirjoitti:Kyllä se vaan niin näyttää olevan että Kerhoa joutuu pelaamaan. Veikkaan 4-3 Kerholle ja 4-2 Kärpille.
Eli 3-2 ja 3-1? Tänä vuonna mennään vielä paras viidestä
Juurikin näin. Enpä tuotakaan tsekannut kun jotenkin kuvittelin kaikki sarjan mentävän samaan tyyliin. Hyvä korjaus, 3-2 ja 3-1.

Lähetetty:
Kirjoittaja OC
Itse asiassa kaudesta 2002-03 on kaiketi menty tällä systeemillä.


Kärpät 69% Blues 31%

Jokerit 61 % HPK 39%

Lähetetty:
Kirjoittaja karikar
Yllä olevilla arvioilla(myös omilla) käydään siis pelaamassa Expektille Blues mestariksi 11.00 ja myydään, jos mahdollista jo pelattu maistumaton Kärpät pois 8--)

Lähetetty:
Kirjoittaja juha86
Ajattelin tässä ajan kuluksi pistää omat vihjeeni välieräotteluihin. Suosikeiksi nostan Bluesin ja Jokerit. Tässä vähän perusteluita:

Kärpät-Blues:
Blues on nyt keväällä päässyt hirmukuntoon ja vakuuttava puolivälierä-sarja Tapparaa vastaan vain vahvisti tätä. Kärpät puolestaan ei ollut Pelicansia vastaan niin ylivoimainen kuin 4-0 loppulukemat antavat ymmärtää. Pelicans kaatui huonoon viimeistelyyn, eikä olisi ollut kauhea vääryys, jos se olisi saanut "edes" pari voittoa.

Runkosarjassa joukkueet pelasivat neljästi vastakkain ja molemmat voittivat kahdesti vieraissa. Bluesin valmentaja Kari Heikkilä varmasti hyödyntää tuntemuksensa Kärppien joukkueesta, valmensihan hän joukkueen mestariksi vain muutama vuosi sitten. Tällaisissa peleissä fyysisyys korostuu ja mielestäni Blues on juuri se fyysisempi osapuoli. Kärppien puolesta puhuu vahva pudotuspelikokemus sekä hirmuvireessä pelaava maalivahti Tuomas Tarkki. Kaiken kaikkiaan odotettavissa tiukka ja tasainen vääntö, jossa nostan Bluesin hienoiseksi ennakkosuosikiksi.

Jokerit-HPK:
Jos Kärpät-Blues sarjasta on odotettavissa tasainen vääntö, niin tästä otteluparista kumpi tahansa voi edetä finaaliin. Viime vuoden mestaruudellaan HPK osoitti, ettei se enää ole se ikuinen kolmonen. Jokerileirissä puolestaan viimeistään nyt voidaan huokaista helpotuksesta, ettei kohdalle sattunut kahta peräkkäistä katastrofikautta, sillä Ilvekselle putoaminen ei olisi tullut kysymykseenkään. Nyt narripaidat pystyvät pelaamaan rauhassa.

Jokerien ykkösketjuksi noussut kolmikko Stapleton-Wilm-Virta kohtaa huippuvireessä olevan vahti Chiodon, joka oli koeajalla myös Jokereissa, mutta ei saanut pelipaikkaa pääosin nivusvammojen takia. Hänellä on varmasti näytettävää. Unohtaa ei voi myöskään Jani Ritaa. Runkosarjan maalikuningas teki maalin jokaisessa Ilves-ottelussa. HPK:n tehomiehinä HIFK:a vastaan häärivät Ville Leino sekä hulppeat kuusi maalia iskenyt Janne Lahti. Nämä kaksi voivat myös nousta ratkaisijoiksi tarpeen tullen.

Kotietu kuitenkin kääntää otteluparin Jokereille. HPK on voittanut Jokerit Hartwall-areenalla kerran ja sekin tapahtui viime vuonna kun Jokereilla ei ollut paras kautensa ja melkein kuka tahansa voitti narrit. Tänä vuonna Jokerit on ollut taas omaa luokkaansa kotonaan HPK:a vastaan ja lukemat 8-3, 7-2 kertovat omaa karua kieltään.

Lähetetty:
Kirjoittaja Xavi
Sen verran heittäisin kommenttia, että Jokerit-HPK otteluparissa on aivan turha nostaa esille HPK:n "Areenakammoa". Pari vuotta takaperin asialla olisi saattanut ollakin merkitystä, kun jokainen ottelu kääntyi järjestään narreille HPK:n hyvistä esityksistä huolimatta ja samat pelaajat kävivät kerta toisensa jälkeen toteamassa asian. Mutta kahden edellisen kesän vaihtoruljanssien jälkeen tuosta joukkueesta ei ole enää jäljellä montaakaan pelaajaa ja vaikka niitä voittoja ei edelleekään ole liikaa, niin yksikin voitto riittää siihen, että ylimääräisiä paineita asiasta ei oteta ja pelaajat keskittyvät itse asiaan.

Jokerit on siis toki kotikentällään suosikki, sehän on selvä. Mutta mitään ekstraa Kerhon heikon historian perusteella ei kuitenkaan kannata antaa. Tällä hetkellä se on ihan puhtaasti vain yksi vieraskenttä muiden joukossa.

Lähetetty:
Kirjoittaja playerone
Totta, eikä edes vaikeimmasta päästä vieraskenttiä. Hartwalli kammo taidettiin murtaa jo pari vuotta sitten...

Mitä tahansa voi tapahtua

Lähetetty:
Kirjoittaja yymali
Enkä laittaisi tippaakaan painoarvoa kotikentälle. Siitä mainio osoitus oli Linköpingin voitto kovasta "kotijoukkueesta" Färjestadista eilen. Sarja tosin on eri, mutta idea sama.
Mulla on se tuntuma, että Kärpät tulee olemaan vaikeuksissa Bluesin kanssa. Keskinäiset ottelut ovat olleet kautta aikojen tosi tiukkoja ja tällä kaudella Blues on ollut aavistuksen terävämpi.

Täytyy ihmetellä niitä, jotka veikkaavat Jokereiden voittavan sarjan yli 60 %:n todennäköisyydellä. En näkisi kenttäpelissä suuriakaan eroja.
Tullaan näkemään sarja, jossa yhdenkin maalin tekeminen on työn ja tuskan takana.
Maalivahtipeli ratkaisee ja se tuntuu olevan HPK:lla tällä hetkellä kunnossa. Ilves ei edes testannut kunnolla Jokereita, joten heidän terävyydestään on täysin mahdotonta sanoa mitään.
HPK:n joukkuepelaaminen ja hyökkäysten kääntäminen + huippumaalivahti kääntävät sarjan hämeenlinnaan. Taklaamalla ja tappelemalla HPK:ta ei saa voitettua, siitä pitää huolta Mäkiaho.

Lähetetty:
Kirjoittaja Mungo
Xavi kirjoitti:Sen verran heittäisin kommenttia, että Jokerit-HPK otteluparissa on aivan turha nostaa esille HPK:n "Areenakammoa".
Kyse on aivan muusta asiasta kuin kammosta. Noin tiiviisti todettuna kysymys on siitä, että HPK on suosinut viimeisinmmän SM-liigaan nousunsa jälkeen hyvin viihdyttävää ja hyökkäysvoittoista peliä. Areenan isossa kaukalossa HPK ei kuitenkaan pysty hyödyntämään osaamistaan johtuen siitä, että Jokereilla on löytynyt Areenalla jokaisen valmentajansa keinovalikoimista yksinkertainen tapa jäädyttää HPK:n hyökkäys- ja lyhytsyöttöpeli. Jokerit pelasi esim Summasen aikaan tarkkaa ns. ajokoirakiekkoa, jossa pelaajien sijoittuminen kiekon alle oli ratkaisevaa. Nyt Sheddenin aikana Jokerit pelaa erittäin aggressiivista karvausta (jota tosin on hieman pudotettu playoffeihin) ja pyrkii kääntämään pelin vielä nopeammin kuin HPK. Isolla kotijäällä Jokerien taktiikka yksinkertaisesti toimii paremmin kuin HPK:n avaus- ja lyhytsyöttöpeli pystyy siihen vastaamaan. Edellä olevan vuoksi Jokerit on suhteessa HPK:hon kotonaan suurempi suosikki kuin se on muita seuroja vastaan. Jokerit pystyy toisin sanoen hyödyntämään vahvuuksiaan erinomaisesti HPK:ta vastaan niissä tapauksissa, joissa Jokereilla on vaihtoetu ja iso jää. Tänään sitten nähdään, onko Jalonen löytänyt uusia keinoja Jokerien lyömiseksi.

Lähetetty:
Kirjoittaja Xavi
Mungo kirjoitti:Areenan isossa kaukalossa HPK ei kuitenkaan pysty hyödyntämään osaamistaan johtuen siitä, että Jokereilla on löytynyt Areenalla jokaisen valmentajansa keinovalikoimista yksinkertainen tapa jäädyttää HPK:n hyökkäys- ja lyhytsyöttöpeli. Jokerit pelasi esim Summasen aikaan tarkkaa ns. ajokoirakiekkoa, jossa pelaajien sijoittuminen kiekon alle oli ratkaisevaa. Nyt Sheddenin aikana Jokerit pelaa erittäin aggressiivista karvausta (jota tosin on hieman pudotettu playoffeihin) ja pyrkii kääntämään pelin vielä nopeammin kuin HPK. Isolla kotijäällä Jokerien taktiikka yksinkertaisesti toimii paremmin kuin HPK:n avaus- ja lyhytsyöttöpeli pystyy siihen vastaamaan. Edellä olevan vuoksi Jokerit on suhteessa HPK:hon kotonaan suurempi suosikki kuin se on muita seuroja vastaan. Jokerit pystyy toisin sanoen hyödyntämään vahvuuksiaan erinomaisesti HPK:ta vastaan niissä tapauksissa, joissa Jokereilla on vaihtoetu ja iso jää. Tänään sitten nähdään, onko Jalonen löytänyt uusia keinoja Jokerien lyömiseksi.
Vakuuttavat perustelut. Mutta hetkinen. Kaikki tiedot, mitä netistä löysin, väittävät, että Jokereilla on edelleen 28x60m kaukalo. Minkä mittapuun mukaan tämä sitten on iso kaukalo? Bluesilla ja Kalpalla on 30x60, Kärpillä 29x60, Saipalla 28,5x60, HIFK:lla, Jypillä ja Tampereen porukoilla täsmälleen samanlainen kuin Jokereilla. Lisäksi HPK:n oma kaukalo on 30x58m eli leveydeltään (ja pinta-alaltaan) selkeästi isompi kuin Jokereilla.

Jokereilla on varmasti toimiva pelisysteemi, mutta mikäli nämä kaukaloiden koot pitävät paikkansa, niin se ei perustu missään määrin kaukalon koon hyödyntämiseen. Areenan jää on täysin standardikokoinen ja HPK on tottunut pelaamaan jopa isommalla jäällä.
Näin ollen pidän vankasti kiinni näkemyksestäni, jonka mukaan Jokereiden kotietu HPK:hon nähden ei ole pisaraakaan sen suurempi kuin muilla joukkueilla.

Toki olen valmis muuttamaan kantaani, jos joku vahvistaa, että Jokereilla on normaalia suurempi kaukalo, mutta ymmärtääkseni tuo 30x60m on maksimi ja mistään en vain löytänyt tietoa, että edes tällaista Areenalla käytettäisiin.

Lähetetty:
Kirjoittaja Timo20
Omat arviot finaaleihin menijöiksi:

Kärpät-Blues 73% - 27%

On totta että bluesia voisi veikata monesta eri syystä. Mm juha86 otti ne seikat esille, joten en jaksa nii tä uudestaan kirjoittaa. Mutta tosiasia on se että kärpät on vaan niin paljon paljon parempi joukkue kuin blues, että rutiinilla kärpät vie sarjan kotiin ihan niin kuin lahtelaisiakin vastaan. +Kotietu

Jokerit-HPK 51% - 49%

Lähetetty:
Kirjoittaja Mungo
Xavi kirjoitti:Kaikki tiedot, mitä netistä löysin, väittävät, että Jokereilla on edelleen 28x60m kaukalo.
Johtuu siitä, että Jokerien (Areenan) kaukalo kavennettiin World Cupin turnaukseen 2004 ja Jokerit aloitti toissa kauden eli kauden 2004-2005 sitten kapeassa kaukalossa. Kaukalo palautettiin kuitenkin aiempiin mittoihinsa jo kesken kautta 2004-2005 ja on siitä asti ollut noin 30 x 60 m. Ennen kuluvaa kautta kaukalon kaventamista pohdittiin, mutta sitä ei toteutettu. Shedden halusi totuttautua leveään eurooppalaiseen kaukaloon.

Kaukalon mitosta sen verran, että NHL:ssä kaukalot ovat leveydeltään noin 26 metriä, SM-liigassa kapeimmat noin 28 ja leveimmät noin 30 metriä.