Tänään on 21.06.2018, 23:18.

Lätkäliiga alkaa kohta.

Eurooppalainen jääkiekkoilu.
Vastaa Viestiin
vetopiru
Jäsen
Viestit: 55
Liittynyt: 24.01.2003, 09:41
Pisteitä: 0

Lätkäliiga alkaa kohta.

Viesti Kirjoittaja vetopiru »

Lomat on loppu. Onko kukaan käynyt seuraamassa joukkueiden kesäharjoituksia?
Itse olen pari helteistä päivää poikennut Turun ruissalossa katsomassa Koivun luotsaamia Tepsin treenejä. Ihan silmämääräisesti vaan ja sivusta. Muitakin siellä on ollut. Ties vaikka joku täältä. Paljon ei olla porukassa laiskoteltu, joten ainakin yritystä Tepsissä riittää. Kuri on Jursin aikojen luokkaa verrattuna Jaloseen. Muutama loukkaantuminen näkyy vasta peleissä, ei lainkaan harjoituksissa. Motivaatiota tuntuu Tepsissä olevan, mutta uskoisin alkukauden olevan tuskien sävyttämää. Tai sitten menee juuri toisin, että nuoret pojat paukuttaa tehoja, kun isot tähdet potevat vammojaan.
Kuinkas muualla? Kiinnostaisi kovin Oululaisten ja HPKn harjoittelu. Kärpistä en ole kuullut mitään, ja HPKn tähtikadon vaikutuksistakaan en tiedä sen enempää.
Palstalla, kun on aika laaja maantieteellinen edustus, olisi meidän helppo vaihtaa tietoja. Itse ajattelin käydä vielä katsomassa TPSn reenejä, ennen harjoitusmatseja.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Xavi
Jäsen
Viestit: 3360
Liittynyt: 14.01.2003, 20:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 216
Paikkakunta: Telakalla

Viesti Kirjoittaja Xavi »

Nyt heitän omia ajatuksiani HPK:n osalta ihan lonkalta, sillä mitään konkreettista näyttöä mulla ei joukkueesta vielä ole. Harjoitusmatseja mennään katsomaan kunhan keretään.

Maalivahtiosasto on etukäteen arvoituna todella hyvä. Puurulasta on kasvanut täysin liigakelpoinen peluri ja Tallasin tulon myötä viime kaudelta tuttu vuoropeluutus saattaa olla edessä myös tänä vuonna.

Hyökkäyskalusto pysyy varmasti edelleen yhtenä sarjan tehokkaimmista. Tulopuolelta löytyvä V-kolmikko Vujtek-Virta-Voutilainen korvannee ihan hyvin änäriin lähteneet ykköskentän pelurit. Ja jos (ja kun) Kuha, Laakkonen ja kumppanitkin jatkavat viime kauden malliin, niin joukkueen tavaramerkkinä ollut iloinen hyökkäyspeli saa jatkoa.

Puolustus on sitten mielestäni selvä heikkous. Joukkueessa ei ole oikeastaan kuin 4-5 liigatason puolustajaa. Tuulola, Sicak, Aalto, Eskelinen ja Heino saavat Kerhon pulustuksen näyttämään edes jotenkuten vertailukelpoiselta. Jos tästä joukosta joku vielä loukkaantuu, niin uusia miehiä on pakko etsiä. Korkeavuori, Mäkelä ja Immonen kun ovat täysiä kysymysmerkkejä.


Summa summarum, mielestäni Kerho on pitkälti viime kauden tyylinen, hyökkäysvoittoisen pelin kautta menestyvä joukkue. Ja kaikki merkit näyttävätkin siltä, että joukkue tulee jälleen kerran taistelemaan runkosarjan kärkitiloista ja hamunnee jo kolmannen kerran neljän vuoden sisään tuota maagista 200 maalin ylitystä...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


Kultaranne
Jäsen
Viestit: 37
Liittynyt: 15.07.2003, 12:33
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Kultaranne »

Ilman sen kummempia analyysejä tässä vaiheessa on vähän sellainen kutina, että nousijoita ovat Hifk ja Tps, laskijoita Kärpät ja ehkä varauksin Jokerit.
Hifk:sta sen verran, että jos he ovat saaneet pidettyä pari vuotta sisäänajamansa nuorukaiset (en ole vielä seuraillut), niin joukkue on varmaan mestariainesta. Joukkeessa on ainakin tähtikaartia ja nuoret kaverit ovat valmiita isoihin tekoihin.
Tps:n perusrunko on kokenut ja jos kausi lähtee paremmin kuin viime vuonna, saattaa toinen finalisti löytyä Turusta.
Kärpät taisi ottaa siirtomarkkinoilla kylmää kyytiä. Joukkue hajosi pahasti ja uusien junnujen sisäänajo kestänee hyvän tovin.
Jokereiden pakka levisi myös pahasti, mutta toisaalta siellä löytyy työkaluja joukkueen kehittämiseen ja taitaa kapellimestarikin olla sieltä parhaasta päästä.

Nämä näin nopeasti, mietitään lisää parin viikon päästä. 8)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


JussiQ
Avatar
Jäsen
Viestit: 11557
Liittynyt: 25.02.2003, 19:55

Tuotto: +29.24 yks.

Palautus%: 103.49%

Panosten ka: 0.34 yks.

Vetoja: 2474

Pisteitä: 6211
Paikkakunta: Eura

Viesti Kirjoittaja JussiQ »

Nostetaas tätäkin ketjua vähän ylös. Eli Centre on julkaissut kauden 03-04 mestaruuskertoimet:

JOKERIT 2.25
HIFK 2.55
TPS 8.50
BLUES 9.00
HPK 9.00
LUKKO 16.00
TAPPARA 17.00
KÄRPÄT 17.00
ILVES 36.00
JYP 46.00
PELICANS 91.00
ÄSSÄT 91.00
SAIPA 121.00

Hyvissä ajoin tällä kertaa avasivat kohteen, ja ainakin itsellä on vielä analyysit niin kesken, ettei vetoja uskalla vielä jättää. Mutta pieni alustava kommentointi sallittakoon.

JOKERIT 2.25
-Melko odotettu kerroin, vaikka itse en usko Jokeriden olevan näin selvä suosikki.
-Valmennuspuoli vahvistunut Jortikan myötä.
-Maalivahdit alle liigan keskitason
-Puolustus melko tasapainoinen, vaikka mukana on mielestäni hieman yliarvostetut Järventie ja Helenius.
-Hyökkäys vaikuttaa ihan hyvältä, Metropolit ja Jantunen hyviä hankitoja

HIFK 2.55
-Parantaa viime kaudesta, mutta hieman ihmettelen, onko HIFK todellakin näin vahva?
-Valmennuspuoli vahvistunut Aravirran myötä
-Hyvin rakennettu joukkue, paljon erittäin lahjakkaita nuoria, sekä kokeneita kavereita, hyökkäyspään uudet miehet vielä kysymysmerkkejä
-Hyvä maalivahti

TPS 8.50
-Parantaa viime kaudesta, en näe suurta eroa esim. HIFK:iin
-Puolustus vahvistunut selvästi, uusi mies Schneider tulee yllättämään monet
-Hyökkäys ei aivan liigan parhaimmistoa, mutta esim. Koivu tulee ottamaan paikan liigan eliittisenttereiden joukosta

BLUES 9.00
-Joukkue ei juuri muuttunut, Vykoukalin lähtö pahin menetys, taistelee kärkikuusikossa

HPK 9.00
-Kerroin vaikuttaa hieman suurelta
-Paperilla ei juurikaan heikentynyt viime kaudesta, mutta joukkueen hitsautuminen vie varmasti aikanasa, tosin keväällä joukkue saattaa olla jo hyvässä vauhdissa
-Maalivahtipeli jopa parantunut Tallasin tulolla

LUKKO 16.00
-Odotin Centreltä isompaa kerrointa Lukolle, mutta taitaa siellä Centrellä kuitenkin joku jääkiekkoakin seurata
-Parantaa viime kaudesta, vaikka paperilla vaikuttaisi menettäneen paljon
-Joukkueen ikärakenne mitä parhain
-Kolmen vuoden pitkäjänteinen työ kantaa hedelmää, runko lähes sama kuin projektin alussa
-Maalivahtipeli liigan keskitasoa parempaa
-Puolustus jopa liigan parhaimmistoa
-Fyysinen ja taitoakin löytyy, mm. nuori Heikkinen tulee yllättämään kaikki Lukon kakkospakkiparissa Hämäläisen rinnalla
-Hyökkäys liigan keskitasoa, hyvä ykköskenttä, muutenkin on potentiaalia, mutta todellinen taso vielä hienoinen arvoitusJaahas, jatketaan myöhemmin...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Xavi
Jäsen
Viestit: 3360
Liittynyt: 14.01.2003, 20:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 216
Paikkakunta: Telakalla

Viesti Kirjoittaja Xavi »

Kommentoinpa minäkin hieman noita kertoimia, vaikka faktapuoli onkin vielä melko puuttellista ja kellokin on jo vaikka mitä (tennis ja golf loppuivat hetki sitten...).

Anyway, mielestäni neljä joukkuetta on selkeästi liigan huipulla. Jokerit, HIFK, TPS ja HPK. Näillä joukkueilla kaikki osa-alueet ovat liigan keskitasoa parempia ja muutenkin paketit vaikuttavat aika tasapainoisilta.

Bluesia en itse rankkaa noin korkealle, sillä kahden profiilipelaajan (Vykoukal ja Myllys :D ) lähtö täytyy näkyä jossakin. Hyökkäys on toki vakuuttava ainakin nimilistan puolesta, mutta alapää saattaa vuotaa turhan paljon.

Lukko on todellakin kehittynyt paljon ja myös harjoituspelit ovat antaneet osviittaa tulevasta. Joukkue onkin varmasti kovassa iskussa heti alkukaudesta, sen verran pitkään runko on ollut kasassa. Nimilista ei ole mitenkään erikoinen, mutta onneksi sen perusteella ei pisteitä jaeta.

Jos nyt poimin vielä Saipan ja Ässät tarkasteluun, niin mielestäni centren kertoimet eivät kyllä anna oikeaa kuvaa joukkueiden tasosta. Ässillä on hyvä maalivahti ja pari suhteellisen kovaa hyökkääjää sekä paljon keskitason liigapelaajia, joita voisi jopa liigajyriksi kutsua... :D Kyllä sillä materiaalilla pitäisi playoff-paikasta pystyä taistelemaan.
Saipalla taas on Machulda. Yksi mies ei sanonnan mukaan kesää tee, mutta kyllä tämä heppu vähintään kevääseen pystyy. Ei Sputnikit mikään heittopussi ensi kaudella ole, vaikka playoff-paikka haaveeksi taitaa jäädäkin. Kun onhan siellä itärajalla vielä Myllyskin...

Karkea rankkaus tällä hetkellä voisi olla:

1-4. Jokerit, HIFK, HPK, TPS
5-8. Blues, Lukko, Tappara, Kärpät
9-11. Ilves, Jyp, Ässät
12-13. Saipa, Pelicans

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


vetopiru
Jäsen
Viestit: 55
Liittynyt: 24.01.2003, 09:41
Pisteitä: 0

Jännää

Viesti Kirjoittaja vetopiru »

Mulla on juuri tuo Blues ihan varteenotettavana voittajana. Joukkue on saanut olla aivan rauhassa. Myllys ei viime kaudella juuri porukkaa nostanut. Taisi nostaa puoli kautta vain palkkaa. Menetykset aivan mitättömät muihin koviin nähden. Centreltä mielestäni hyvä tarjous. Bluesin tulisi alkukaudesta järjestää itsensä karkumatkalle ja sitten vaan hoidella homma loppukaudesta rutiinilla.
Jokereihin en usko ainakaan alkukaudesta ja loppurynnistys ei sitten runkosarjan voittoon riitäkään.
Hifki on vielä arvoitus. Centren kerroin on lähinnä vittuilua. Resursseja varmasti löytyy, mutta muttia on vielä monta matkassa.
TPS ei taistele runkosarjan voitosta vaan sijoista 4-6. Ongelmia on ihan tarpeeksi. Pudotuspelit ovatkin sitten vasta keväällä. Samaan kastiin kuuluu myös HPK,Tappara, Lukko,Kärpät. Hyvällä suorituksella yksittäisellä joukkueella on mahdollisuus pelata sijoista 2-3 kin.

Häntäpään sakeista eniten on heikentynyt Jyp, jolla on vaikeuksia pysyä edes 30 pisteen tasossa, ellei sitten heti alkukaudesta siellä saada aikaan kovaa henkeä. Loppupään listaus mulla vielä pitkälle mutu-vaiheessa:
Ässät, Pelicans, Ilves, Saipa, Jyp.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


J.R.
Jäsen
Viestit: 374
Liittynyt: 28.02.2003, 18:25
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja J.R. »

Ihmetyttää kovastikin tuo Hifkin kerroin. Joukkuehan oli ihan vastaantulija Jokereita vastaan viime vuoden pudotuspeleissä. Näistä nuorista ja lahjakkaista kai Ilkka Pikkarainen on lähtenyt. Tuomo Ruudun tilanne on minulle epäselvä. Jos molemmat poissa = paha miinus. Muut nuoret ja hehkutetut (Grunn, Vihko, Hirschovits) eivät ole vielä pystyneet koko kauden mittaiseen hyvään peliin. Jotenkin en usko, että vielä ensi vuonnakaan pystyvät. Harkins on tehnyt kivasti pinnoja ulkomailla, mutta muistellen Matikaisen aikaisempia hankintoja, en vielä minään suurena vahvistuksena uskalla pitää. Spanhel on täysi arvoitus. Kuhta ei mielestäni pärjää parhaita vastaan, enkä ihmettelisi jos viime vuoden pistesaldo supistuisi. Pärssinen on kai ainoa, jolta uskaltaa melko varmasti odottaa hyvää kautta. Hyökkäys on kokonaisuutena mielestäni vähintäänkin arvoitus. Nuorten pelaajien kehitys on aina arvoitus.

Puolustuspäässä Jere Karalahti on ainakin huolellisesti pohjustanut tietä kunnon mahalaskulle. Uho lehdissä yhdistettynä siihen tosiseikkaan, että mies teki oharit sekä Los Angelesille että Nashvillelle + vuoden pelaamattomuus = täysi arvoitus. Lahjoja ei kiistä kukaan, mutta ihmetyttää tuollaisten paineiden kasaaminen. Vieraspeleissä tulee varmasti kuraa niskaan vastustajien kannattajilta. Mitä jos peli ei lähdekään kulkemaan? Suuria kysymysmerkkejä on ilmassa. Tammista lainatakseni "High risk, high reward"-tilanne. Kultanen on todennäköisesti yliarvostettu median silmissä NHL-taustansa takia, kuten myös peruspakki Benysek. Söderholm oli viime vuoden positiivinen yllättäjä. Sen jälkeen en osaa sanoa oikein mitään. Zidliskyn poissa-oloa voi olla mahdoton korvata, jos Karalahti floppaa. Paperilla näyttää ihan hyvältä nipulta liigaan, mutta niin paljon on kiinni Karalahdesta, että kliseisesti voi sanoa, että "kaikki on mahdollista".

Stathos on varmasti kelpo vahti. Laaksoharju kysymysmerkki.

Mitää syväanalyysiä on varmasti edes osaa SM-liigasta tehdä, enkä ole noita muita joukkueita vielä edes syynännyt. Mutta silti en voi käsittää, miksi HIFK olisi tuon kertoimensa väärti? Top 8-joukkue, mutta en kyllä enempää voi tässä vaiheessa sanoa.

Vielä tähän loppuun sellainen retorinen kysymys: Miksi kaikki odottavat lähes aina, että nuoret pelaajat kehittyvät automaattisesti joka vuosi? Onhan näitä Olli Jokisia ja Dainius Zubruksia maailma täynnä ja kauan on heilläkin läpilyöntiin mennyt, jos ovat sitä vieläkään tehneet. Aika harva pelaaja lunastaa odotukset, sen voi todeta lukemalla vaikka NHL:n draftilistoja menneiltä vuosilta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Sen minkä raveista voittaa, häviää jalkapalloon.

Minikommentit


Leksu
Avatar
Talvilajien Olympiaguru 2010, SM-Vakiotietäjä 2015
Viestit: 872
Liittynyt: 25.05.2003, 18:01

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 60
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Leksu »

Hifk:n kerroin ihmetyttää täälläkin! Itse pelasin heti Hpk:n(9) ja Tps:n(8,5). Hpk:ssa mielestäni liigan paras maalivahtikaksikko ja loistavat hyökkääjät: Vujtek, Kucharcik ja Virta. Puolustus on heikkous, kuten jo aiemmin mainittiinkin, mutta uskon, että hyökkäys mättää maaleja siihen tahtiin, että pisteitäkin ropisee!
Tps on selvästi vahvistunut viime kaudesta. Pahoja menetyksiä ei ole, ja tulopuolella mm. Antti Aalto, Jiri Vykoukal ja Antti Hulkkonen. Pelimiehiä kaikki! Kaiken kaikkiaan Sm-liigan tasaisin paketti(mv,p,h).
Jokereilla maalivahdit todellinen kysymysmerkki!? Uusista Latvala, Jantunen ja Metropolit vahvistuksia, mutta menopuolella vielä kovempia nimiä, joten ykköseksi en "narreja" rankkaisi.
Selvästi heikoin joukkue tällä hetkellä on Jyp!!(kuten Vetopiru jo mainitsikin) Poissa ovat Perrin,Chlubna,Pihlman ja Nikolov! Tulopuolella ei oikeastaan ketään!!
Oman kaupungin joukkueeni Pelicans on mielstäni hieman vahvistunut viime kaudesta. Puolustuksen hätäilijät Lindström, Niskavaara ja Laurila saatiin pois (onneksi), kuten myös aivan turhat hyökkääjät: Sainomaa,Pantelejevs ja Väänänen. Latvala ainoa paha menetys, tulopuolella kovia: Philip, Toporowski ja Widing. Mainittakoon, että Pelicansilla oli jo paikon varsin näyttävää peliä omassa Jazz-turnauksessaan. Pelicans-Sport 6-2 ja Pelicans-Rapperswill 3-3(5-4 rl) ja koko turnauksen voitto kotiin!

Tässä oma ranking tällä hetkellä:
1.Hpk, 2.Tps, 3.Jokerit, 4.Blues, 5.Hifk, 6.Tappara, 7.Lukko, 8.Pelicans, 9. Kärpät, 10.Ässät, 11.Ilves 12.Saipa, 13.Jyp

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Xavi
Jäsen
Viestit: 3360
Liittynyt: 14.01.2003, 20:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 216
Paikkakunta: Telakalla

Viesti Kirjoittaja Xavi »

Bluesin tulisi alkukaudesta järjestää itsensä karkumatkalle ja sitten vaan hoidella homma loppukaudesta rutiinilla.
Sen verran on aivan pakko vetopirulle kommentoida, että jos Blues voittaa runkosarjan (mestaruudesta puhumattakaan) tuolla materiaalilla, niin kyllä on maailmankirjat sekaisin. En tiedä minkä väristen lasien läpi maailmaa katselet, mutta IMO, jos puolustuksesta löytyy ainoastaan kolme liigatason pelaajaa (Sulku, Laatikainen ja Alanko + Määttä pienellä kysymysmerkillä) ja kun maalivahditkaan eivät ole mitään liigan eliittiä (tai ainakin taso vaihtelee melko paljon), niin pelkkä yksi sarjan kovimmista hyökkäyskalustoista ei joukkuetta mestariksi nosta. Etenkin kun tiukoissa peleissä ratkaisut syntyvät aina hyvän puolustuspelin kautta.

Päätän tästä tähän ja palaan asiaan, kun kauden avaus on lähempänä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


vetopiru
Jäsen
Viestit: 55
Liittynyt: 24.01.2003, 09:41
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja vetopiru »

Tuo on hyvä huomio jr: tuoma kysymys. Miksi odotetaan nuorien kehittyvän joka vuosi? Nyt esim. JYPin johto puhuu tästä heidän etunaan. Miksi muka Jyväskylässä nuoret kehittyisivät paremmin, kuin muualla. Eli mielestäni kaikilla joukkueilla on sama tilanne näiden kehittymisten kanssa. Joka joukkueessa on näitä rookieta mukana ja joka vuosi. Muuttuvatko voimasuhteet sitten? Eivät muutu. Tämä on näitä samoja legendoja, kuin "voittamisen kulttuuri", joka oli viime kauden alussa "must" sana. Tiimi jossa ei ole voittamisen kulttuuria ei ole mitään. Ipassa sitä on historian saatossa ollut, mutta eipä pitkälle kantanut.
Sama homma tällä kaudella. Ilveksen vankka nuorisorunko Helminen-Peltomaa ovat taas kehittyneet kauden verran. Kait se jotain meinaa sekin. :wink:
Tässä vaiheessa kautta mulle on ihan sama kuka voittaa mestaruuden. Ensin yritän keskittyä runkosarjasta tienaamiseen. Linssin väri ei tosiaan ole sininen. Suosikkeja on Jyp ja TPS sekä HPK. Vihalistalla paistattelevat HIFK, Jokerit, Blues ja Tappara. Järjestys vaihtelee.
Bluesia pidän yhä tosi kovana joukkueena ja etenkin hyökkäystä valmiina. TPS on raakile vielä. Jokereista en osaa sanoa, enkä HIFKiin usko. Tappara on vanha ja HPK, sekä Kärpät heikentyneet ratkaisijoiden osalta. Häipyneet pelaajat ovat jälkimmäisistä vieneet mennessään "voittamisen kulttuurin" :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

MAHDOLLISUUDET OVAT PIENET, MUTTA OLEMASSA!

Minikommentit


JussiQ
Avatar
Jäsen
Viestit: 11557
Liittynyt: 25.02.2003, 19:55

Tuotto: +29.24 yks.

Palautus%: 103.49%

Panosten ka: 0.34 yks.

Vetoja: 2474

Pisteitä: 6211
Paikkakunta: Eura

Viesti Kirjoittaja JussiQ »

Laitetaas Centren uudet kertoimet taas näkyville (suluissa avauksessa olleet kertoimet):

JOKERIT 2.40 (2,25)
HIFK 7.00 (2,55)
HPK 7.00 (9)
KÄRPÄT 7.00 (17)
TPS 7.00 (8,5)
BLUES 11.00 (9)
LUKKO 18.00 (16)
TAPPARA 18.00 (17)
ILVES 34.00 (36)
JYP 56.00 (46)
SAIPA 91.00 (121)
ÄSSÄT 101.00 (91)
PELICANS 101.00 (91)

HIFKin utopistinen kerroin nostettu oikealle tasolle, samalla HPK:n ja TPS:n eroa kärkeen pienennetty. Myöskin Kärppien kerrointa on laskettu vastaamaan paremmin joukkueen tasoa, tosin noin jyrkkä pudotus lienee kuitenkin ylireagointia harjoituspelien tuloksiin. Muuten ei suurempia muutoksia ole tapahtunut.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


FYSI
Jäsen
Viestit: 86
Liittynyt: 29.08.2003, 16:12
Pisteitä: 0

SM-liiga 2003

Viesti Kirjoittaja FYSI »

Oma ranking tällä hetkellä perustuu täysin ensivaikutelmaan pelaajalistoja tutkimalla, nämä arviot täytyy vielä analysoida viime kauden tuloksien kanssa mutta lista näyttää tällä hetkellä tältä:

1. Jokerit
Ensimmäistä kertaa Jokerit nousee runkosarjan suosikiksi vaikka materiaali ei ole liigan paras. Jortikka ja Harkimon rahat painavat kupin narrien suuntaan.
2. HPK
Liigan paras materiaali TPS:än kanssa. Vujtek-Voutilainen-Virta vahvistavat ja Vujtekista voi odottaa 60 pisteen miestä. Hyökkäävä pelityyli voi tuoda runkosarjan voiton.
3. TPS
Liigan paras materiaali HPK:n kanssa. Maalivahtiosasto ja puolustus kunnossa (Vykoukal loistava hankinta). Jos hyökkäykseen saadaan se kaivattu kovan tason laituri (huhuissa mm. Eloranta) Ehdottomasti mestarisuosikkeja.
4. Kärpät
Dawe todennäköisesti hyvä hankinta muttei vedä vertoja Tenkratille. Organisaatio ja ikäjakautuma kunnossa. Mitaleilla mahdollisesti.

5-7. Blues, HIFK, Tappara
Bluesin kova hyökkäyskalusto saa mättää paljon maaleja sillä maalivahtiosasto vaikuttaa heikolta. HIFK:n paketti kasassa ja voi tunkeuta neljän joukkoon. Tapparan peli on sitten alkukaudesta aivan sekaisin. Ruotsalaislaituri esittänyt hyviä otteita harjoituskaudella, mutta miehestä ei varmasti ole valtavia tehoja keräämään.

8-9. JYP, Ilves
Ilveksellä potentiaalia nousta ylempäänkin kastiin, mutta tässä kohtaa vielä varovainen arvio. Sykoran harjoitusmetodit tuovat kuitenkin paremman tuloksen kuin viime kaudella. JYP sai kovan tason vahvistuksen Tremblaysta, mutta on eri asia riittääkö hänen kykynsä nostamaan JYP yhtä korkealle kuin Chlubna ja Perrin tekivät viime kaudella.

10-12. Ässät, Lukko, Saipa
Ässien turvana on Langkow, mutta hyökkäys ja puolustus aiheuttavat kaudella ongelmia. Lukon materiaalilla potentaalia JYPinja ilveksen ohi, mutta todennäköisempi sijoitus on 10. Saipan puolustus on heikon näköinen. Machulda pelaa puoli kautta Saipassa ja siirtynee sitten Jokereihin.

13. Pelicans
Ei niin ei.

--------------------------------------------------------------------------------------
Onko kellään tietoa joukkueiden erikoistilanne pelaamisesta harjoituskaudella?? YV ja AV-prosentit kiinnostaisivat.
Entäpä ovatko muut samaa mieltä Tapparan suhteen? Onko peli myös liigakauden alussa yhtä sekaisin kuin tällä hetkellä?
Onko kukaan nähnyt Ilveksen Kucharzykiä pelissä?? Minkä tasoinen mies tällä kertaa?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Manku
Jäsen
Viestit: 275
Liittynyt: 01.02.2003, 02:02
Pisteitä: 4
Paikkakunta: Suomi

Viesti Kirjoittaja Manku »

Ensimmäinen viestini tällä foorumilla :D . Tapparan kerroin tuntuu hivenen liian kovalta (vaikka itse joukkueen kannattaja olen aina ollutkin...). Tapparalla on suuria muutoksia viime kaudella mestaruuden vieneeseen kokoonpanoon verrattuna. Kovia nimiä on lähtenyt, mutta vastaavantasoisia ei ole vielä saapunut. En kuitenkaan saa millään tavoin joukkuetta pelaamaan niin heikosti, kun joukkueen mestaruuskertoimesta voisi päätellä...

Tapparan harjoituspelit ovat menneet surkeasti. Mutta tässä haluaisin kuitenkin mainita, että harjoitusottelut ovat aina VAIN harjoitusotteluita. Tampere-Cupissa joukkue kuitenkin pelasi paljolti junioripitoisella joukkueella, mikä selittää osaltaan surkean menestyksen. Tässä turnauksessa "veteraanit" eivät olleet monesti edes mukana kokoonpanossa. Toki menneet pelit yhdistettynä joukkueen kokemaan muutokseen pelaajapuolella herättävät epävarmuustekijöitä, mutta enpä kuitenkaan menisi antamaan joukkueelle lähes 20 kerrointa.

Ja vielä lopuksi; 1990-luvun alussa lehdistö ja Tapparajohto piti Tapparaa TPS:n suurimpana haastajana mestaruustaistelussa. Kauden jälkeen Tapparan pelit toki jatkuivat; valitettavasti vain hivenen mestaruustaiston ulkopuolella :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Huerzo
Jäsen
Viestit: 237
Liittynyt: 25.01.2003, 11:58
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Huerzo »

Manku: eikös se mestaruuden uusiminen ollut vielä vaikeampaa kuin sen voittaminen kertaalleen? Ehkäpä bookkerit ajattelevat että salama ei iske kahta kertaa samaan puuhun... :P

Itse tunnen parhaiten JYPin asiat, joten ehkäpä huomisen HPK-pelin jälkeen JYPin todellinen taso selviää. RY on liigan huippujoukkue ja viimeinen treenipeli pelataan tosissaan, joten nyt jyvä(skyläläise)t erottuvat akanoista tai sitten ei.

JYPistä voi sanoa jo nyt sen, että joukkueen kotimainen kaarti on kehittynyt viime vuodesta. Maajoukkuekelpoisia miehiä ovat Uhlbäck, Korhonen, Leinonen, Marttinen, Immonen sekä varauksella Hauhtonen. Viimeksi mainittu oli ainakin eilisessä JYP-KooKoo-pelissä lähellä legenda Eric Perrinin otteita. Varma valinta liigapörssi-joukkueeseen (vink, vink).

Maalivahtiosasto hyvä, SM-liigan parhaimmistoa. Leinonen pelasi viime keväällä maajoukkueen mukana ennen MM-kisoja. Kakkonen Nikkilä Jukurien mestarijoukkueen luottovahti.

Puolustus: Parantunut viime kaudesta. Ainoastaan YV-pelotteen puute miinusta. Puolustajien "nimettömyys" hämää monia ennakkoarvioissa, mutta itse rankkaisin puolustuksen sijoille 4-7 SM-liigassa.

Hyökkäys: Suuri kysymysmerkki. Mistä maalintekijät tyyliin Tomas Chlubna? Myös ulkomaanavut vielä kyssäreitä: eilisessä treenipelissä kanukit Drouin ja Tremblay väläyttivät aika ajoin osaamistaan, mutta silti todellinen taso vielä näyttämättä. YV-peli saattaa tuottaa suuria vaikeuksia, ja sen toimivuuteen/toimimattomuuteen moni peli nykylätkässä ratkeaa. Nyt nähdyn perusteella hyökkäys (maalinteko) suunnileen sijoilla 7-10.

Summa summarum, play-off paikka on näppien ulottuvilla. Sijoitus haarukassa 7-10.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jääkiekko”