Tänään on 24.05.2018, 03:45.

Kiekkokauden avaus Raumalla

Eurooppalainen jääkiekkoilu.
Vastaa Viestiin
JussiQ
Avatar
Jäsen
Viestit: 11557
Liittynyt: 25.02.2003, 19:55

Tuotto: +29.24 yks.

Palautus%: 103.49%

Panosten ka: 0.34 yks.

Vetoja: 2474

Pisteitä: 6211
Paikkakunta: Eura

Kiekkokauden avaus Raumalla

Viesti Kirjoittaja JussiQ »

Allekirjoittanut suuntaa tiensä Äijänsuo Areenalle huomenna klo 09:00. Kyseessähän on jo perinteeksi muodostunut Nypläysturnaus Raumalla. Mitään pelillisiä hienouksia tuskin nähdään, mutta tunnelma hallissa tulee olemaan männävuosien tapaan kuitenkin ainutlaatuinen. Mikäs siinä on mukavan viileässä hallissa pelejä seurata kuuman kesäpäivän ratoksi.

Jatkoajan sivuilla on hyvä ennakko turnaukseen, joten en joukkueisiin sen suuremmin pureudu. Tässä kuitenkin lyhyt yhteenveto:

ZSKA:
ZSKA on turnauksen puolustava mestari ja tämänkin vuoden suosikki voittajaksi. Pikku-Tihon joukkue koostuu n. 35:stä pelaajasta ja mukana on mm. draftin kärkipäässä varatut huippulupaukset Nikolai Zherdev sekä Andrei Kostitsyn.

ZSKA ja Lukko ottivat varaslähdön pelaamalla eilen harjoitusottelun Eurajoella. Lukon kokoonpanosta puuttuivat kaksi parasta kenttää. Ottelu päättyi yllättävänkin hyvätasoisen peliesitysen jälkeen 3-3. ZSKA hallitsi ottelua hienokseltaan alussa, ja meni ehkä turhan helposti 0-3 johtoon. Lukollakin oli paikkoja pariin maaliin, mutta viimeistely ontui. Kolmanteen erään Lukko tuli selvästi vahvemmin ja nousi ansaitusti tasoihin viiden viimeisen minuutin maaleillaan. ZKSA:n pelikuri katosi täysin ja joukkue ottikin kolmannessa erässä jäähyminuutteja pitkälti toistasataa. Toivon mukaan peli siistiytyy huomiseksi.

Lukko:
Lukko pelaa miltei parhaalla kokoonpanollaan ja onkin vahva ehdokas voittajaksi. Jäälläkin joukkue on jo harjoitellut toista viikkoa. Kokoonpanosta puuttuvat Purontakanen ja Harikkala, sekä mahdollisesti Tähtinen ja Luovi. Amerikanhankita Murphy ei ole vielä joukkueen mukana.

TPS:
TPS:n pelaajarinki on tällä hetkellä erittäin suuri ja Pitsissä joukkueen mukana lienee ketjut 3.-6. vahvistettuna tryout-miehillä Gronilla sekä Schneiderilla. Viime hetken tietojen mukaan myös Kai Nurminen sekä Teemu Lassila pelaisivat ainakin ZSKA-pelissä. Pelipaikastaan taistelevat nuoret tulevat varmasti pelaamaan tosissaan ja TPS saattaakin olla turnauksen musta hevonen.

Ässät:
Joukkue tulee Raumalle parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Kaikki ulkomaalaisvahvistukset ovat siis mukana. Ässät on ollut jäällä ainoastaan kolme kertaa ennen perjantaita, joten joukkueelta ei voi kovinkaan suuria vaatia.

Mestis-maajoukkue:
Mielenkiintoinen Mestis-maajoukkue tulee varmasti esittämään varteenotettavaa kiekkoa, mutta joukkueen todellinen taso jää nähtäväksi.

Kärpät:
Kärppien kokoonpanossa on ainoastaan muutama viime kaudella pelannut kaveri (mm. Jokinen, Pyörälä, Juntunen), joten joukkueen todellinen taso on pienoinen arvoitus.


Pelit ovat alkulohkossa kestoltaan 2 x 15 min, joten tasurimahdollisuus on normaalia suurempi. Turnauksen "höntsy"-luonteen takia mitään tarkempia arvioita on mahdoton heittää, mutta voihan sitä muutaman vedon jättää ihan jännityksen vuoksi.

Tässä Centren kertoimet:

ZSKA 1.50
LUKKO 3.00
TPS 4.75
ÄSSÄT 9.00
MESTIS 9.50
KÄRPÄT 15.00

ZSKA KÄRPÄT 1.30 4.25 5.95
LUKKO ÄSSÄT 1.67 3.70 3.25
TPS ZSKA 3.00 3.70 1.65
ÄSSÄT MESTIS 1.70 3.85 2.75
KÄRPÄT TPS 4.25 4.00 1.35
MESTIS LUKKO 5.50 4.00 1.28

Suosikkeja tuskin kannattaa pelata, sillä tasoerot kutistuvat pieniksi tällaisessa näytösturnauksessa. Ainoa peli, mihin molemmat joukkueet tulevat pelaamaan täysillä, on tuo Satakunnan paikallinen Lukko-Ässät. Ottelu on tavanoimaisesti ollut erittäin kuuma ja sellainen on huomennakin odotettavissa.

Itse kokeilen muutamaa altavastaaja pikkurahalla, parhaimmalta vaikuttaisi TPS 3.00 ZSKAaa vastaan. ZSKA ei täysin vakuuttanyt Lukon "junnuja" vastaan keskiviikkona ja uskoisinkin, että TPS pystyy antamaan tasaisen vastuksen venäläisille. TPS on ollut Lukon tavoin jäällä jo kaksi viikkoa, joten jonkinlainen tuntumakin pitäisi joukkueella olla. Lisäksi alustavista tiedoista poiketen Nurminen ja Lassila pelanevat ZSKAaa vastaan.

Kannattaa tulla seuraamaan, jos vaan pääsee. Mielestäni yhden päivän voi uhrata pelkälle jääkiekollekin :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jääkiekko”