Tänään on 23.06.2018, 16:19.

SM-Liiga 2005-2006 ennakoinnit

Eurooppalainen jääkiekkoilu.
Vastaa Viestiin
pösilö
Jäsen
Viestit: 1364
Liittynyt: 16.12.2004, 20:14
Pisteitä: 26

SM-Liiga 2005-2006 ennakoinnit

Viesti Kirjoittaja pösilö »

Aloitetaampa tämäkin ketju jo ajoissa. Centre tarjoaa jo kertoimia uusille pojan lainaajille vaikka entisetkään viinat ei ole vielä oulussa ehtineet haihtua.
Voittajasta tarjotaan seuraavaa:

KÄRPÄT 3.00

JOKERIT 4.00

TPS 4.00

HIFK 9.00

BLUES 8.00

TAPPARA 14.00

HPK 15.00

LUKKO 28.00

ILVES 31.00

KALPA 67.00

JYP 81.00

ÄSSÄT 101.00

SAIPA 126.00

PELICANS 126.00

Mitäpä mieltä muut? Itseäni houkutteli tuo kalpan 67 kerroin jonka uskoisin olevan helppo suretella kauden aikana poi-es. Tietysti on/off änärin tilanne vaikeuttaa arvauksia, mutta siltikin kerätään mielipiteitä tälle pitkäaikais sijoitukselle.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Mikään ei ole niin viisas kuin insinööri, paitsi majava, koska se sukeltaa
sateelta suojaan.

Minikommentit


FMaster
Jäsen
Viestit: 321
Liittynyt: 12.02.2005, 11:35

Tuotto: -3.38 yks.

Palautus%: 97.30%

Panosten ka: 5.21 yks.

Vetoja: 24

Pisteitä: 36
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja FMaster »

Näin etukäteen ajatellen mestaruudesta taistelevat taas Jokerit ja Kärpät, materiaali on ylivoimainen verrattuna muihin, varsinkin jos NHL alkaa ajallaan, kuten uskon tapahtuvan. Kertoimet ovat tosin niin huonoja, ettei pelaamista voi kuvitellakaan, syksyllä saa varmasti parempia tarjouksia, vaikka Jokerit ostaisi Thorntonin ja Nashin.

Jos pörssissä saisi myytyä Bluesia kertoimella 8.00 pistäisin siihen vaikka mummoni eläkkeen. Ei tarvinne perustella. Ilmeisesti joku on pitänyt sitä hyvänäkin sijoituksena, kun kerroin on kerran laskenut.

TPS menee ohipeliin, ensi kaudella TPS:n mestaruusmahdollisuudet lienevt jotakin 10% luokkaa, "vertailukertoimen" valossa pitäisi varmaan antaa 15%, mutten anna silti. Paljon voi tosin tapahtua, ja voihan olla että Aussit tietää TPSistä jotakin mitä minä en :lol:

Kalpasta on vielä vaikea sanoa mitään. Runko pysyy pitkälti samanlaisena, kiinnostavaa nähdä mihin suuntaavat Hall, Timonen ja Kapanen ensi kaudella. Jos NHL alkaa lähtee Timonen varmasti sinne, mutta Hall saattaisi nousijajoukkueeseen jäädäkin. Kapasen tähti on ollut Carolinan huippuvuosien (-vuoden) jälkeen ollut tasaisessa laskussa ja tuntuu jotenkin, että tässä käy vielä Selänteet, jos niinkään hyvin. Lisäksi Kapasen intresseihin saattaisi kuulua KalPan vahvistaminen, mutta NHL.ssä mennee vielä pari vaisua vuotta ennen SM-liigan vuoroa.
Suuri kysymysmerkki on tietysti SM-liigan ja Mestiksen välinen tasoero, mutta todelllisuudessa se taitaa olla melko pieni. Harjoitusotteluissa Mestiksen parhaat haastavat SM-liigan keskikastin porukat melko tasaisesti, mutta niillähän on varmasti enemmän motivaatiota.
Samaa mieltä olen siitä että jonkin asteisen suren tuosta varmaan saan, mutten usko kertoimen tuosta kovin paljoa laskevan.

Omia pelimerkkejä lähti hieman Lukolle, kettulauma on paljon vahvempi mitä itsekään viime kauden loputtua uskoin. Tähtisestä on paljon kiinni, hänen luultavasti istutetaan Saarelan rinnalle, mutta toinen laituri ratkaisee paljon, Saarela tarvitsee hyvät ketjukaverit. Viime kauden neloskenttä pysyy samana ja tekee lopullisen läpimurtonsa ensi kaudella.
Maalivahti "totutusti" liigan eliittiä, Langkow torjuu Lukolle paljon pisteitä.
Gill muuten sanoi haluavansa jatkaa Raumalla, mahtaako JussiQlla olla tarkempia tietoja miehestä? Junnut tekivät paljon pinnoja viime kaudella ja pari on tiettävästi saanut jo sopimuksen.
Menetykset olivat tietysti pahoja (Pirnes, Niskala, Torkki), mutta vaikka viime kauteen verrattuna Lukko huononi, silti rankingissa se nousi pari sijaa. Pienellä sisään??

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


JussiQ
Avatar
Jäsen
Viestit: 11557
Liittynyt: 25.02.2003, 19:55

Tuotto: +29.24 yks.

Palautus%: 103.49%

Panosten ka: 0.34 yks.

Vetoja: 2474

Pisteitä: 6211
Paikkakunta: Eura

Viesti Kirjoittaja JussiQ »

FMaster kirjoitti:
Gill muuten sanoi haluavansa jatkaa Raumalla, mahtaako JussiQlla olla tarkempia tietoja miehestä? Junnut tekivät paljon pinnoja viime kaudella ja pari on tiettävästi saanut jo sopimuksen.
En usko että Gill jatkaa... Ainakaan johtoportaalta ei ole tullut sen suuntaisia viestejä. Käsittääkseni vain yhtä laitahyökkääjää haettaisiin. Toki tilanne voi vielä muuttua, esim. jos varmistuu että NHL:ää ei pelattaisi, mutta ennen sitä esim. Lukko ei taida yhtään "nhl"-miestä joukkueeseen ottaa..

Mitä Lukon rankingiin tulee, niin pakko sitä on alaspäin hieman rukata. Vaihtuvuus on valmentajaa myöten sitä luokkaa että vaikka muutkin joukkueet ovat menettäneet, niin silti näkisin Lukon nyt ehkäpä sijoilla 7-8.. Nuoria tullaan varmasti ajamaan sisään, ja etenkin puolustustyöskentelyn osalta se tulee näkymään päästettyjen maalien sarakkeessa.

Hyökkäyksen lähteneet Torkki ja Pirnes ovat melkein korvattavissa, mutta puolustuksen aukot Niskala, Pettinen ja Gill ovat varsin suuret. Toki kuten mainittua muutkin ovat menettäneet, eli ei tilanne toivoton ole.. Mutta uusien pelaajien ja uuden valmentajan kuviot ovat kuitenkin vielä epävarmoja, joten varmempi on rankata Lukko keskikastiin ennemmin kuin ylempään sellaiseen.

Niin ja mitä tuohon KalPaan tulee, niin vaikea nähdä tuon kertoimen paljoa laskevan, eli en usko tuosta mitään mainittavia sureja saavan..

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


GooRio
Avatar
Jäsen
Viestit: 1298
Liittynyt: 27.06.2003, 23:11
Pisteitä: 239

Viesti Kirjoittaja GooRio »

No heitetään jokunen kommentti iltapäivän ratoksi, vaikka joukkueiden rakentaminen on tietysti tässä vaiheessa pahasti kesken. Ainakin Mikonkadulla on vielä ollut hiljaista tuttuun tapaan ja Helsingissä Penakin laittaa faksiinsa vasta paperia ja töpseliä seinään.
FMaster kirjoitti:Jos NHL alkaa lähtee Timonen varmasti sinne, mutta Hall saattaisi nousijajoukkueeseen jäädäkin.
Jos ja kun NHL alkaa niin en näe kyllä mitään mahdollisuuksia Hallin jäämiseen. Kakkoskierroksen varaus ja vakiinnuttananut paikkanssa rosterissa parin viime kauden aikana sekä mies on parhaassa iässä, niin jamppa lähtee kuin rusakko pikatieltä Kuopiosta.
FMaster kirjoitti: Omia pelimerkkejä lähti hieman Lukolle, kettulauma on paljon vahvempi mitä itsekään viime kauden loputtua uskoin. Tähtisestä on paljon kiinni, hänen luultavasti istutetaan Saarelan rinnalle, mutta toinen laituri ratkaisee paljon, Saarela tarvitsee hyvät ketjukaverit.

Viime kauden neloskenttä pysyy samana ja tekee lopullisen läpimurtonsa ensi kaudella. Maalivahti "totutusti" liigan eliittiä, Langkow torjuu Lukolle paljon pisteitä.

Menetykset olivat tietysti pahoja (Pirnes, Niskala, Torkki), mutta vaikka viime kauteen verrattuna Lukko huononi, silti rankingissa se nousi pari sijaa. Pienellä sisään??
Tähtisen Markusta samaa mieltä, että siinä on kyllä jamppa joka pystyy onnistuessaan/terveenä ollessaan ja oikeassa roolissa takomaan pisteitä. Ihan pätevä ykkössentteri alemman keskikastin joukkueessa. Mutta eipäs Lukolla sentteriosastolla mitään hätää ole kun kuitenkin Larouche jatkaa ensi kaudellakin. Tämä osasto on Lukolla hyvin hanskassa.

Puolustus kyllä koki todella järkyttävän inflaation kun kolme kovaa nosti kytkintä ja tällä hetkellä tulopuolella on Paappanen ja Mäkelä. Mäkelä tuo puolustukseen kaivattua kovuutta, mutta jos ajattelee, että Mäkelällä koitetaan paikata vaikka Gillin saappaita, niin jäähän siihen ISO aukko. Samoin Paappasesta ei saa ikuna kikuna edes köyhänmiehen versiota Niskalasta. Ja vielä jäisi Pettisen paikka paikattavaksi...ja wanhuksilla Eepillä ja Tontolla on vuosi taas tullut lisää tauluun. Puolustukseen tuskin enää vahvistuksia edes tulee lisää? Tai jos tulee niin max. yksi kappale. Rauman agentti varmaan osaa antaa lisää informaatiota.

Ja sitten Langkow. Siis onhan mies maaginen silloin kun homma luistaa, mutta on siinä miehessä se toinenkin puoli kun kiekot ei tartu räpylään ja homma ei nappaa niin ei se homma silloin kyllä hääppöseltä näytä. Sen verran monta miehen peliä vuosien saatossa nähnyt ja jotenkin tulee mieleen, että miehellä pasikuivalais-syndrooma. Heikossa joukkueessa näyttää paremmalta kuin onkaan.

Niin ja pelaajaliikenteen lisäksi kannattaa huomioida Rautakorpi-->Tolvanen muutos. Ainakin itselle mies on tuntematon, mutta eiköhän tulevan kauden kuluessa selviä millainen kiekkoprofessori mies on. Mutta tällä hetkellä 95% varma, että tässäkin tuli selvä heikennys.


Sitten Kalpasta, ei mullakaan toi Kalpan kerroin mitään riemun kiljahduksia aiheuta. Sami Salosen värväys oli hyvä lisä hyökkäykseen, samoin Kapasen Kimmo maaliin. Mutta esimerkiksi tolla puolustuksella ei kyllä kuuhun mennä.

Mutta mutta, palaillaan ja tutkaillaan miten joukkueiden kasaukset jatkunee ja eihän tässä enää pitkä aika ole Pitsin alkuun :wink: Sillä välin voikin viritellä koneita uuteen kauteen ja pitää huolen, että jäätä ei löydy muualta kuin lasista.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Muistetaan kuitenkin, että kyllä Jakke on tuonut vuosien varrella hiukan massiakin ja iloa elämään

Minikommentit


FMaster
Jäsen
Viestit: 321
Liittynyt: 12.02.2005, 11:35

Tuotto: -3.38 yks.

Palautus%: 97.30%

Panosten ka: 5.21 yks.

Vetoja: 24

Pisteitä: 36
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja FMaster »

Lukosta vielä tarkemmin.

Lähtökohdat ensi kauteen:
Hyökkäys:
Larouchen kenttä pysyy samana, samoin Yli-Junnilan. Suuri vahvuus. Tähtinen ja Saarela ovat pelanneet paljon yhdessä viime kaudellakin, ja tarvitaan vain sopiva pelaaja laituriksi, ja Saarelan pyssy laulaa kuten viime kaudellakin. Neloskenttään junnareita tai muita halpoja ukkoja.
Puolustus:
Pettinen ja Niskala kovat menetykset, näkisin että lähtevän(?) Gillin tilalle saadaan sovitettua Mäkelä. Kokemus ja nuoruus hyvä yhdistelmä, joku nuorista tehnee läpimurron kuten Niskala aikoinaan. Kiekollinen osaaminen puute huolestuttaa. Paappanen tuntematon.
Maalivahtipeli.
Langkow selvä ykkönen, ja näkemykseni mukaan hän kuuluu SM-liigan eliittiin, kolmen-neljän parhaan joukkoon. Lukko ei kaadu tähän.
Valmennus. Rautakorven lähtö huono juttu, muttei Tolvanenkaan varmasti umpihuono voi olla. Perinteisesti olen arvioinut valmentajan vaikutuksen melko pieneksi, katsotaan nyt sitten...

Hyökkäys ja maalivahtipeli edellyttävät sijoitusta kuuden joukkoon. Puolustus vaatii vahvistamista. Joku varmasti vielä hankitaankin, jollei omissa tapahdu nopeaa kehittymistä.

Uskon Lukon olevan jossakin määrin aliarvostettu, mutta parempi varmaan uskoa Raumalaisia ja jättää sitten pelaamatta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vetelijä
Jäsen
Viestit: 81
Liittynyt: 13.10.2004, 12:37
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Vetelijä »

FMaster kirjoitti:Lukosta vielä tarkemmin.

Lähtökohdat ensi kauteen:
Hyökkäys:
Larouchen kenttä pysyy samana, samoin Yli-Junnilan. Suuri vahvuus.
Larouchen kenttä ei pysy samana kuin viime kaudella, sillä Toni Koivisto siirtyi Ilvekseen.
Ja Larouchen sopimuksen purkamisesta on ollut myös jotain huhuja ilmassa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pösilö
Jäsen
Viestit: 1364
Liittynyt: 16.12.2004, 20:14
Pisteitä: 26

Viesti Kirjoittaja pösilö »

No juu. Ei tuo Kalpa itsestäkään miltään tykkikohteelta vaikuta, mutta silti se pisti itseä sieltä selkeästi silmään. Ohan se varma että nyt kun kuopiolaiset ovat saaneet kalpan takaisin liigaan niin näyttöhalut ovat kovat. Jotenkin luotan siihen että kaksikko Kapanen/Timonen laittaa joukkueen alpäänkin sellaiseen kuntoon, että sillä kehtaa liigassa pelatakkin. Kun Pasi Kuivalainen on antanut tilaa tolppien välissä paremmalleen ja siirtynyt itse joukkueen markkinointihonmmiin niin uskoisin että pudjetti tulee pyörimään ihan kelvollisella tasolla muihin liga joukkueisiin verrattuna. Tapausta voisi verrata kärppien tasiteluun mestiksen ajoilta :wink:
Mun käsityksen mukaan kuopiossa tulee ens kaudella pyörimään iso rinki äijiä, ja hommaa yritetään viedä 4-ketjulla eteenpäin. Paljon on vielä pelaajia tulossa rinkiin mukaan ja mun näkemyksen mukaan tuolta puuttuu vielä kaikki ulkomaalais pelletkin.
FMasterin kanssa samaa mieltä olen tosta Tepsistä ja Espoosta. Voi vitalis kun noita pääsisi myymään noilla kertoimilla pörsseissä niin kanittaisin vanhan helkamanikin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Mikään ei ole niin viisas kuin insinööri, paitsi majava, koska se sukeltaa
sateelta suojaan.

Minikommentit


JussiQ
Avatar
Jäsen
Viestit: 11557
Liittynyt: 25.02.2003, 19:55

Tuotto: +29.24 yks.

Palautus%: 103.49%

Panosten ka: 0.34 yks.

Vetoja: 2474

Pisteitä: 6211
Paikkakunta: Eura

Viesti Kirjoittaja JussiQ »

Blues:
Viime kauden alkuranking: B-
Viime kauden loppuranking: D+
Viime kausi rs. 60 min tehdyt-päästetyt/ottelu: 2,40 - 2,75
Arvio nyt: B++

Joukkue on vahvistunut tälle kaudelle joka osa-alueella, ja parannusta tulee viime kauteen.

Puolustuksessa Eskelinen & Peltonen hyviä vahvistuksia, ja maalinsuulla Little kovempi kuin viime kauden tasapaksut vahdit. Lähtijöistä Alanko menetys. Koko pakkikuusikko Eskelinen, Peltonen, Haakana, Laatikainen, Määttä ja Gustafsson hyvää liigatasoa.

Hyökkäys kovaa luokkaa. Kariya & Pirnes kovat vahvistukset. Myös Hirvonen, Uhlbäck ja Eriksson vahvistavat. MacLeanin ja Teemu Elomon lähdöt merkittävimmät.

Valmennus & taustajoukot näyttävät nyt paremmilta kuin koskaan.


HIFK:
Viime kauden alkuranking: B++
Viime kauden loppuranking: A-
Viime kausi rs. 60 min: 2,80 - 1,95
Arvio nyt: C

Viime kaudella joukkue oli "materiaaliltaan" jopa liigan paras, mutta mm. maalivahtipelin ihmeellinen pettäminen päätti matkanteon alkuunsa. Tälle kaudelle ryhmässä täydellinen muutos, ja kärkisijoja ei todellakaan tällä joukkueella hätyytellä.

Maalilla Centomo vielä melkoinen jokerikortti. Harjoituspeleissä ilmeisesti kohtuu hyvin pelannut, vaikka useampikin kiekko oli selän taakse ammuttu. Lundell on takuuvarma kakkosmies, mutta ei sen enempää (näin se on nähtävä).

Puolustuksen tehokaksikko Zidlicky & Söderholm mahdoton paikattava. Käytännössä ketään vahvistusta ei sinne ole hankittu. Viime kauden alussakin mukana ollut Benysek tuuraa syksyn. Ei puolustus silti mikään huono ole, ja jos Centomo osoittautuu ok-vahdiksi, niin näkisin puolustuspelin HIFK:n vahvuutena.

Hyökkäyksen menetykset Kuhta, Pärssinen, Vopat ja Harkins. Tilalle Salmelainen, Hauhtonen ja Mikkola. Pudotus on raju ja kun "omat pojat" Vihko, Häppölä ja Hirschovits eivät vielä ole takuuvarmoja menestyjiä, niin hyökkäys on melkoinen arvoitus. Luttinen kerännyt Sheddenin kehut, ja saattaakin jatkaa viime kauden malliin.

Sheddenin taktiikat perustunee kovaan peliin, ja kaipa tuolla materiaalilla siihen hyvin pystytään.


HPK:
Viime kauden alkuranking: B
Viime kauden loppuranking: B+
Viime kausi rs. 60 min: 3,20 - 2,25
Arvio nyt: B-

HPK:n viime kausi sujui varsin mallikkaasti, mutta nyt väkisinkin tulee pientä laskua.

MV-peli Kerholla ihan hyvällä mallilla. Wiikman osoittanut tasonsa ja Pelicans-yllättäjä Rämö tukee hyvin. Puolustuksesta joukkue menetti kovan kaksikon Eskelinen & Sicak. Tilalle tullut Schneider paikannee ainakin osittain tilannetta mm. viivamiehenä. Muista pakeista Jokela, Laamanen, Laitinen ja Immonen hyvää tasoa.

Hyökkääjistö on kokenut kovia kun Laakkonen, Rita, Hahl ja Setzinger ovat vaihtaneet maisemaa. Tilalle tullut try-out miehet Tambijevs ja Sprukts sekä Leino. Tambijevs lienee onnistuessaan 15-20 maalin mies jos jää joukkueeseen. Sprukts on nouseva tähti, pelasi mm. MM-kisoissa Latvian ykkössentterinä. Mielestäni hänellä hyvät edellytykset yllättää, kyseessä on väkivahva sentteri. Muutenkin näen hyökkäyksen edelleen keskimääräistä parempana liigatasona, onhan siellä vielä mm. Voutilainen, Louhi, Hassinen ja Keinänen mukana ja Schneider & Laamanen viivamiehinä.

Jalonen valmentajana saanee taas kaikki mehut puristettua joukkueesta, joten ylempään keskikastiin oma arvaus.


Ilves:
Viime kauden alkuranking: C
Viime kauden loppuranking: C
Viime kausi rs. 60 min: 2,80 - 3,05
Arvio nyt: D++

Viime kaudella Ilves oli odotetusti varsin runsasmaalinen, mutta tälle kaudelle tilanne muuttuu lähinnä siitä syystä että hyökkäys on nyt pykälää heikompi.

Maalilla Pitkämäki on alempaa keskitasoa liigassa. Puolustuksen(hyökkäyspelin) pahin menetys oli Murphyn lähtö. Muut poistujat eivät olleet niin merkittäviä. Tilalle Ilves sai Lumpeesta oivan vahvistuksen. Puolustuksen näenkin kohtuu samantasoisena mitä viime vuonna. Toisaalta heikosti harjoituspeleissä pelanneen Chris Allenin tilalle joukkue tarvitsisi korvaajan.

Hyökkäyksessä kato olikin sitten kovempi. Kariya, Hyvönen, Stefan merkittävimmät. Näiden kolmen sekä Murphyn toimesta joukkueesta häipyi 75 maalia :o. Uusista miehistä Koiviston päällä suurimmat menestyspaineet. Muista hankinnoista Andersson esiintynyt pirteimmin, tosin miksikään sateentekijäksi hänestäkään on. Nousevista tähdistä Perttu Lindgren 17v on man to watch.


Jokerit:
Viime kauden alkuranking: B++
Viime kauden loppuranking: A-
Viime kausi rs. 60 min: 2,85 - 1,65
Arvio nyt: B+

Viime vuonna Jokereiden puolustuspeli toimi uskomattoman hyvin, mutta en ainakaan aluksi uskalla luvata niin hyvää nappikautta, varsinkin kun valmennuksessakin on tapahtunut muutosta.

Maalilla Thomas jatkaa hyvää tahtia. Puolustuksessa ei muutosta viime kauden alkuun, Lepistö tuikkii kirkkaimpana tähtenä siellä. NHL-miehistä Campbell ja Väänänen poistuivat.

Hyökkäyksen pahimmat menetykset olivat Metropolit ja Filppula. Virta ja Niinimäki yrittävät paikata parhaansa mukaan tilannetta. Harkins myös hyvä vahvistus alkukaudeksi. Jantusen loukkaantuminen paha paikka, joten hyökkäys tuskin alkukaudella toimii edes B-tason vertaisesti...


JYP:
Viime kauden alkuranking: D
Viime kauden loppuranking: C-
Viime kausi rs. 60 min: 2,60 - 2,50
Arvio nyt: D

Viime kaudella JYP oli hienoinen yllättäjä, mutta nyt etenkin hyökkäys näyttää varsin kevyeltä.

Puolustuksessa menetys oli Korhonen, jonka poissaolo näkyy suurena myös hyökkäystehoissa. Amerikanapu Wescott jätti myös odotetusti joukkueen. Tilalle ei tullut yhtään kovaa nimeä, mutta muutama jo kokeneempi "peruspakki".

Hyökkäyksestä poistui sitten kovin nimi Immonen sekä mm. Uhlbäck ja Hauhtonen. Immosen paikkaaminen on mahdotonta mutta Alanen, Lawson ja Koponen yrittävät tehdä parhaansa. Romuluinen Lawson tosin tuskin tulee olemaan ratkaisu. Piskuinen Virtanen on kovan paikan edessä, ja veikkaisinkin tason hieman laskevan, kun Immonen ei ole enää mukana.


KalPa:
Viime kauden alkuranking: -
Viime kauden loppuranking: -
Viime kausi rs. 60 min:
Arvio nyt: E

MV-pelin pitäisi olla Kapasen johdolla hyvillä kantimilla, mutta harjoituspeleissä mies on pettänyt täysin. Puolustuksen selvä ykkösnimi on tulivoimainen Suhonen. Alastalo tuo kuntoutuessaan peräpäähän leveyttä. Muut pakit varsin kevyillä kantimilla liikkeillä.

Hyökkäyksen kovin nimi lienee Salonen, jota säestää uusi mies Kurka, joka saattaakin olla ihan pätevä 30 pisteen mies tulevalla kaudella. Tämän jälkeen Ahosilta, Kaartinen ja Hämäläinen lienevät liigatasoa, mutta taustatuki sen jälkeen on varsin hiljaista. Nuori Kiiskinen on onnistunut harjoituspeleissä hyvin.


Kärpät:
Viime kauden alkuranking: A-
Viime kauden loppuranking: A
Viime kausi rs. 60 min: 3,30 - 2,07
Arvio nyt: A+

Viime kauden mestari ei ole juurikaan muuttunut, mutta liigan yleisen tason tippumisen takia rankingitkin ovat nousseet.

Maalilla Bäckström on Thomasin ohella liigan selvästi kovimmat vahdit. Puolustus on muutenkin lähes sama kuin viime vuonna. Loponen on uusi nimi ja lähtenyt Boumedienne saattaa tehdä vielä paluun joukkueeseen.

Hyökkäyspää on sentään vähän muuttunut. Poissa on mm. Jokinen, Somervuori ja Palsola. Tilalle tulleet Bros ja Sahlsted paikannevat ainakin osan lähtijöistä. Tenkratin puuttuminen alkukauden peleistä loukkaantumisen takia näkynee jossain määrin.


Lukko:
Viime kauden alkuranking: B
Viime kauden loppuranking: B+
Viime kausi rs. 60 min: 2,65 - 2,20
Arvio nyt: C+

Viime kausi sujui hienoissa merkeissä, mutta nyt lienee paluu hieman alemmas, koska nimilista ei vastaa läheskään viime kauden melkein unelmajoukkuetta.

Viime kauden alkuun nähden MV-peli lienee jopa parempaa. Langkow paikkaa Vehasen, ja taustalla Jokela kärkkyy varsin kovasti jopa ykkösvahdin paikkaa. Rolosoniin vertailua tuskin kannattaa edes tehdä. Puolustuksesta poistui kaksi kovaa, eli Pettinen ja Niskala (sekä toki osan kaudesta pelannut Gill). Uusista Mäkelä yrittää ottaa Pettisen saappaita, ja toistaiseksi näyttääkin varsin hyvältä. Uutta Niskalaa ei tokikaan ole löytynyt, sen kokoinen aukko Lukon pakistossa onkin viime kauden alkuun verrattuna.

Hyökkäyksestä poistui ketjun verran miehiä, eli korvaamaton Torkki, sekä Pirnes ja Koivisto. Myöhemmin Larouche siirrettiin sivuun "alkoholiongelman" takia. Tilalle on tullut Wright ja Hannus jotka paikkaavatkin mainiosti, mutta silti viime kauteen verrattuna ainakin yhden sentterin aukko joukkueessa on. Aika näyttää löytyykö siihen miestä, koska lähes kaikki muutkin liigajoukkueet tarvitsisivat vahvistuksia. Nuorista mainittakoon TuTosta siirtynyt Miikka Tuomainen, joka isosta koosta huolimatta liukuu varsin mallikkaasti. Tulevaisuuden pelaajia, mutta mahdollisesti jo tällä kaudella.

Valmennuspuolella Tolvanen on jokseenkin kirjoittamaton kortti, mutta kohtuu puolustusvoittoinen taktiikka lienee hänen lähestymistapansa.


Pelicans:
Viime kauden alkuranking: E-
Viime kauden loppuranking: E--
Viime kausi rs. 60 min: 1,75 - 3,95
Arvio nyt: E++

Viime kausi sujui varsin heikoissa kantimissa kaikkine sotkuineen, mutta nyt lähtötilanne näyttää paljon paremmalta.

MV-peli vaikuttaa etukäteen varsin tasapaksulta. Niemi haastanee kunnolla Helasen ykkösvahdin paikasta. Puolustuksessa ei käytännössä merkittäviä lähtijöitä. Uusia mm. Glad, K Pikkareinen ja Helenius. Tähän kun lisätään Kakko ja Heiskanen, niin puolustus on täysin vertailukelpoinen muidenkin alemman keskikastilaisten kanssa.

Hyökkäyspäästä lähtivät mm. Hannus, Widing ja Salonen. Tilalle Turunen, Julkunen, Loppi, Sihvonen ja Paulsson. Terävin kärki on hieman heikentynyt, mutta laajuttaa löytyy nyt paremmin. Hyökkääjistä nuori Jesse Saarinen tulee nostamaan tasoaan viime kaudesta, ja tämä erittäin terävä hyökkääjä onkin omissa papereissa man to watch.


SaiPa:
Viime kauden alkuranking: D-
Viime kauden loppuranking: E++
Viime kausi rs. 60 min: 2,45 - 3,40
Arvio nyt: E+

SaiPan viime kausi ei juuri odotetusta poikennut, ja tällekään kaudelle en suurempaa muutosta näe. Nyt tosin viime kauden tapaista selvää jumbosuosikkia ei Pelicansin tapaan ole, joten häntäpaikkakaan ei SaiPalle yllättäisi.

Maalivahtipelissä tuskin viime kauteen muutosta tulee. Myllys&Kuokkanen ei hyvällä tahdollakaan kuulunut sarjan parhaimmistoon. Nyt kakkonen Strömberg lienee yhtä pätevä, mutta uusi mies Zepp saattaa nousta jopa paremmaksi. Ainakin kotiturnauksessa hän oli ollut mies paikallaan. Puolustuksesta poistui mm. Forrest, mutta vahva Kudroc paikannee hänet helposti, tosin pisteiden tekeminen jäänee yhä enemmän Kokon harteille. Muuten puolustus on varsin tasapaksua.

SaiPan hyökkäys koki kovia jo viime kauden aikana, kun joukkueen jättivät mm. Sachl ja Hirvonen. Myöhemmin lähtivät vielä mm. Banham, Kerman ja Nokelainen. Eli käytännössä joukkueen 1. ja 2. ketjut. Tilalle tulleista Koskenkorva ja Vilen lienevät tärkeitä joukkueelle, mutta siltikin hyökkäys näyttää varsin kevyeltä viime kauden ryhmään verrattuna.


Tappara:
Viime kauden alkuranking: C+
Viime kauden loppuranking: C-
Viime kausi rs. 60 min: 2,55 - 2,95
Arvio nyt: B

Tapparan viime kausi oli melkoista tervanjuontia, mutta kohtuulliset jatkopelit pelastivat edes jonkin verran. Nyt joukkue on taas Kulta-Jukan komennossa ja tahti muuttuneekin tälle kaudelle.

MV-peli on Lehdon toimesta hyvää keskitasoa, ja loppukaudella nähtyä piristymistä nähtäneen edelleen. Puolustuksesta poistuivat mm. Kantor ja Saravo sekä lopettanut Myllykoski. Tilalle tulivat ennestään tutut Mäntylä ja Grönvall sekä pohjois-Amerikasta Halme. Puolustuksen runko on Puistola-Mäntylä-Grönvall ja taustalla tasainen ryhmä Salmela, Pukka, Halme ja uusi Kauppinen. Rautakorven pelifilosofian tuntien päästettyjen maalien määrä tulee etenkin vieraissa laskemaan.

Hyökkäyksestä poistuivat mm. Nieminen ja Alanen. Tilalle saadut Hancock, Virkkunen ja Vertala korvaavat miehet enemmän kuin hyvin. Nousevista tähdistä mainittakoon laituri Nurmi joka tehnee läpimurtonsa tänä vuonna. Myös Kontiola ottanee yhä enemmän vastuuta. Oma suosikkipelaajani Mika Viinanen on myös monipuolisuutensa takia tärkeä pelaaja joukkueelle. Tapparalla onkin liigan kovin sentterikalusto, joten valinnanvara tuleekin tarpeeseen. Öhman, Ojanen, Kontiola pelannevat keskellä ja Hancock ja Viinanen laitureina. Aivan supertähdet joukkueesta puuttuvat, mutta laajuutta ja perustasoa löytyy enemmänkin, mikä sopii passelisti Rautakorven neljän ketjun peluutussysteemiin.

Tappara lienee parhaimmillaan kauden edetessä.


TPS:
Viime kauden alkuranking: B++
Viime kauden loppuranking: B
Viime kausi rs. 60 min: 2,45 - 2,35
Arvio nyt: B

Viime kaudella TPS kärsi loukkaantumisista, ja nyt näyttikin hetken paremmalta, mutta jälleen joukkueesta puuttuu pari tärkeää pelaajaa kauden alkaessa.

MV-peli on Karjalaisen varassa, mikä etukäteen ei ehkä paras tilanne ole. Karjalainen saattaa onnistuakin, mutta hieman epävarma tilanne on. Puolustuksesta poistuivat hieman loukkaantumisista kärsineet Schneider ja Vykoukal. Tilannetta tuli paikkaamaan Lehtinen. Viime kauden alkuun verrattuna puolustus näyttää ehkä hieman heppoisemmalta.

Merkittävää on että joukkue ei käytännössä menettänyt yhtään tärkeää hyökkääjää, pl. Koivu, joten siltä osin tilanne näyttää ihan hyvältä. Hyökkäystä saapui vahvistamaan ruotsalaiskaksikko Widing ja Jämtin, jotka molemmat ovat olleet varsin mainiossa vireessa harjoituskaudella, joten näkisin hyökkäyksen vahvistuneen hieman (toki nyt Alatalon ja Aallon reilun 2kk loukkaantumiset muuttavat tilannetta alkukaudelle sekä hyökkäyspelin että puolustuspelin osalta). Kuitenkin TPS saa 2 hyvää ketjua koottua jäljelläkin olevista pelaajista, Nurminen, Vahalahti, Lius, Kauppila, Widing ja Jämtin. Muista hyökkääjistä ärhäkkä Aho nostanee asemaansa viime kaudesta.


Ässät:
Viime kauden alkuranking: D
Viime kauden loppuranking: D-
Viime kausi rs. 60 min: 2,35 - 3,05
Arvio nyt: D--

Joukkue saavutti viime vuonna tavoitteensa, eli säälipleijaripaikan, mutta ehkä hieman paremminkin olisi luullut sillä joukkueella pärjäävän kauden aikana.

Langkow lähti etelään ja nyt joukkueen MV-vastuun kantanee Ilveksestä siirtynyt Riksman, jonka kokemus riittää varmasti perusvarmaan peliin. Nuorempi Nissinen ei ole lunastanut lupauksia ja jäänee kakkosvahdiksi. Puolustuspään lähtijöistä mainittakoon Sorokins, jota hankittiin Forrest paikkaamaan. Eli puolustuksen osalta tilanne lähes viime kauden kaltainen.

Hyökkääjistö koki kovempia, kun huippukauden pelanneet Tuominen, Virkkunen ja Williams siirtyivät pois. Tilalle on käytännössä tullut rottaketjun miehiä tyyliin Kaipainen, Rautee ja Forsbacka. Heistä Kaipainen on erittäin tärkeä joukkueelle kokemuksen ja peräänantamattomuutensa takia. Pisteidentekovastuun kantanee Kivenmäki ja Kuusela. Nuorista superlupaavalta Joensuulta odotetaan läpimurtoa.


Yhteenveto:

A:
1. Kärpät A+

B:
2. Blues B++
3. Jokerit B+
4. Tappara B
4. TPS B
6. HPK B-

C:
7. Lukko C+
8. HIFK C

D:
9. Ilves D++
10. JYP D
11. Ässät D--

E:
12. Pelicans E++
13. SaiPa E+
14. KalPa E

Asiapitoiset kommentit enemmän kuin toivottavia.

Edit: Mahdollisia päivityksiä JYP alaspäin vähän ja vastaavasti SaiPaa hieman ylös.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tuomoka
Jäsen
Viestit: 63
Liittynyt: 20.05.2003, 12:33
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Henkisesti Iisalmi

Kertoimista...

Viesti Kirjoittaja tuomoka »

Tuntuu, että SM-liigan voittaa joko Kärpät tai Jokerit. :roll:

Tällä hetkellä Ekspektin ja Nordicbetin tarjoama 5,50-kerroin Jokereista tuntuu houkuttelevalta... Kärpistä ei taida saada yli 3:n kiinteätä kerrointa mistään, Veikkaus tosin tarjoaa tällä hetkellä reilut 3,4-kertaa Kärpistä...

Esim. TPS:n kerroin tuntuu liian pieneltä, kertoimen tulisi olla lähempänä kymmentä kuin viittä... :shock:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Xavi
Jäsen
Viestit: 3360
Liittynyt: 14.01.2003, 20:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 216
Paikkakunta: Telakalla

Viesti Kirjoittaja Xavi »

Itselläni opiskelukiireet on tällä hetkellä sen verran kovat, että vedonlyönnin merkeissä tuskin ehtii hirveästi sarjaan panostamaan, mutta pitihän sitä nyt ihan mielenkiinnosta joukkueet arvioida:

1.Kärpät
---------
2. Jokerit
3. Blues
4. HPK
5. Lukko
6. HIFK
7. TPS
8. Tappara
---------
---------
9. Ilves
10. Ässät
11. Jyp
12. Pelicans
---------
13. Saipa
14. Kalpa

Järjestys on puhtaasti materiaaliarvion pohjalta. Esim. valmennuksellisten tekijöiden huomioiminen saattaisi muuttaa hieman järjestystä.

Blues:
Maalivahtipeli? Itse en osaa sanoa Littlestä mitään, mutta jos mies floppaa niin sitten on piru irti. Puolustus ja hyökkäys sarjan parhaimmistoa.

HIFK:
Maalivahtipeli hyvää liigatasoa, Lundell kelpaa tarvittaessa ykkösvahdiksikin (runkosarjassa). Puolustus on joukkueen kulmakivi varsinkin nyt kun Pikkarainenkin jäi joukkueeseen. Hyökkäys taas kuuluu sarjaan ala-arvoiset. Kokeneet illasta toiseen pisteitä takovat pelurit loistavat poissaolollaan (hyökkäyksen nestori on Hauhtonen, 26v.) ja kaikki on aiempien vuosien 2-4 ketjujen miesten varassa.

HPK:
Veskaritilanne kunnossa. Puolustus ok ilman loukkaantumisia, mutta taso putoaa radikaalisti, jos yksikin isomman roolin mies on poissa. Hyökkäystehoja on riittävästi ja leveyttäkin piisaa.

Ilves:
Puolustus ok, maalivahtien taso menettelee jotenkuten, mutta hyökkäys liigan heikoimpia. 3-4 kentissä vilisee miehiä, joista en ole ikinä kuullutkaan eikä 1-2 ketjuissakaan todellakaan mitään tähtiä ole.

Jokerit:
Alakerta kunnossa Thomaksen johdolla. Hyökkäys kestää vertailun kaikkiin muihin paitsi Kärppiin (oletuksena, että kaikki ovat rivissä), joten kyllä kai joukkuetta on pidettävä ykköshaastajana tällä(kin) kaudella.

Jyp:
Maalivahtitilanne ihan ok, mutta hyökkäykselle ja puolustukselle ei voi muuta kuin nauraa (tai itkeä). Puolustuksessa tarjotaan isoa roolia miehille, jotka tuskin mahtuisivat edes monenkaan liigajoukkueen harjoitusrinkiin. Hyökkäyksessäkin tarvitaan hyvää mielikuvitusta, että voisi edes arvuutella, ketkä näistä pelureista miehittävät 1-2 kentät. Jyp kuitenkin saa joka vuosi ihmeen paljon irti nimettömistä kavereista, joten säälipleijaripaikka on mahdollisuuksien rajoissa.

Kalpa:
Luotan kyllä K. Kapaseen, mutta ei hänkään ihmeidentekijä ole. Puolustuksessa kun on vain pari miestä, joiden voin uskoa pärjäävän täysin liigavauhdissa. Hyökkäys ei ole aivan toivoton, mutta esimerkiksi Kenigin veljesten pitää nyt nousta isoon rooliin ja näyttää, että he todella pärjäävät tälläkin tasolla. Odotan näyttöjä myös mm. Pölläseltä ja Miettiseltä.

Kärpät:
Paras maalivahti (tai ainakin yhtä hyvä kuin muilla), paras puolustus, paras hyökkäys.

Lukko:
Alakerta pärjää hyvin liigavauhdissa, mutta hyökkäys korkeintaan sarjan keskitasoa. Kaksi hyvää ketjua saadaan aikaan, mutta sitten tapahtuu aika iso tasonpudotus.

Pelicans:
Alakerta kestää hyvin vertailun esim. Ilveksen ja Jypin kanssa, mutta hyökkäys? Parhaatkin hyökkääjät ovat vain "normaaleja liigajyriä", joten roolia on tarjolla. Viime kauden toisinto on erittäin epätodennäköinen, sen verran tasainen paketti muihin verrattuna on kasassa.

Saipa:
Maalivahtipeli? Ulkomaalaisavusta ei ole näkemystä, joten maalivahtipeli voi olla mitä tahansa loistavan ja umpisurkean väliltä. Puolustus menettelee, mutta entä hyökkäys. Nyt voisi jopa esittää kysymyksen, että mikä hyökkäys? Jos Koskenkorva ja Vilen ovat ryhmän tähtiä, niin ei kyllä joukkueelle voi kovin ruusuista tulevaisuutta ennustaa.

Tappara:
Kaikki osa-alueet kunnossa.

TPS:
Puolustus ok ja hyökkäys kunnossa, mutta maalivahtiosasto on aika heikoilla. Turusta on toki usein noussut hyviä nuoria maalivahteja, joten miksei nytkin. Jortikan komennossa joukkueesta otetaan taatusti kaikki irti.

Ässät:
Maalivahtipeli menettelee, puolustus on aika heikko ja hyökkäys on heikko. Luulisin, että taistelee Jypin kanssa tasapäisesti paikasta 10 joukkossa.


Yhteenvetona:
Erittäin kaksijakoinen sarja tulossa mielestäni. Lähes puolet joukkueista ovat materiaaliltaan heikkoja ja ero kärkikahdeksikkoon on merkittävän suuri. Toki joku joukkueista varmasti yllättää ja joku taas floppaa, mutta lähtökohtaisesti mielestäni Kärpät on ykkönen, minkä jälkeen tulee erittäin tasainen nippu joukkueita sijoilla 2-8 ja loput sitten käyvät omaa taisteluaan peräpäässä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


capu
Jäsen
Viestit: 365
Liittynyt: 27.08.2003, 14:46

Tuotto: -10.00 yks.

Palautus%: 0.00%

Panosten ka: 10.00 yks.

Vetoja: 1

Pisteitä: 22

Viesti Kirjoittaja capu »

Laitanpa nyt tähän ketjuun, kun en viitsi uutta avata yhden ottelun takia.
Klo 19.00 alkavassa Jokerit - Blues ottelussa maistuu kotijoukkue nordicin 2.20 kertoimella. Bluessilla kuulemma paljon poissa oloja, tosin varmistusta ei ole löytynyt. Jokereille myös muutamia jätkiä lasaretissa tärkeimpinä Järventie ja Jantunen. Jokereilla on kuitenkin ihan hyvä tilanne, kun Harkinskin on tavallaan ylimääräisenä miehenä..
Jokereilla varmasti kovat näyttöhalut ensimmäisessä kotiottelussa tänä syksynä. Jokerit muutenkin ollut yleensä lähes lyömätön areenan lentokentällä. Itselleni maistuu kotijoukkue 51% arviolla, vaikkakin kokoonpanot eivät ole vielä selvillä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Jäähile
Jäsen
Viestit: 516
Liittynyt: 15.05.2003, 15:13
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Jäähile »

capu kirjoitti:Bluessilla kuulemma paljon poissa oloja, tosin varmistusta ei ole löytynyt.
Blues lähtee illan otteluun ilman Esa Pirnestä ja Tuomas Eskelistä. Pirneksen nenä on murtunut Dynamo-pelissä ja Euro Hockey Tourilla tulleiden lisäkolhujen seurauksena. Eskelisen selkä vihoittelee, mutta molempien pitäisi olla huomenna lauantaina pelikuntoisia.

www.Blues.fi

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


mutanen_aapo
Jäsen
Viestit: 3559
Liittynyt: 14.01.2004, 16:48

Tuotto: +115.89 yks.

Palautus%: 101.01%

Panosten ka: 6.84 yks.

Vetoja: 1671

Pisteitä: 4448
Paikkakunta: Fin/Ita

Viesti Kirjoittaja mutanen_aapo »

Jos pörssissä saisi myytyä Bluesia kertoimella 8.00 pistäisin siihen vaikka mummoni eläkkeen. Ei tarvinne perustella. Ilmeisesti joku on pitänyt sitä hyvänäkin sijoituksena, kun kerroin on kerran laskenut.
Pidätkö sanasi? Betfairilla saa myytyä kertoimella 6,4 :wink: Tosin vielä vain muutamia hassuja euroja, mutta varmaan kauen lähetessä saat myytyä enemmänkin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


paahto
Jäsen
Viestit: 30
Liittynyt: 11.12.2004, 00:26
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja paahto »

1. Kärpät
-Kaikki osa-alueet kunnossa. Liigan paras joukkue.

----------

2. Jokerit
-Laadukas rosteri, Kärppien ykköshaastaja.

----------

3. Blues
-Kaikki osa-alueet vahvistuneet, valmennus kunnossa.

4. TPS

5. Tappara
-Samat sanat kuin Bluesin kohdalla.

----------

6 HPK
-Keskikastin joukkueista kovimmat odotukset.

7. Lukko
-Pahoja menetyksiä kaikilla osa-alueilla.

8. HIFK
-Heikentynyt todella paljon. Hyökkäys ei kestä vertailua Lukon ja HPK:n kanssa, mutta puolustus erottaa HIFK:n sarjan heikoimmista joukkueista. Maalivahtipeli pieni kysymysmerkki.

9. Ilves

----------

10. JYP
-Viiden heikoimman ryhmässä JYP vaikuttaa tasapainoisimmalta joukkueelta.

11. Ässät

12. Pelicans
-Tällä joukkueella jumbosija pitäisi välttää helpohkosti.

----------

13. SaiPa
-Hyökkäys näyttää todella huonolta. 10 joukkoon pääseminen vaatisi suurta venymistä.

14. KalPa
-Sarjan huonoin joukkue. Maalivahtipeli riittävää, mutta mikään muu osa-alue ei ole kunnossa. Puolustus ei oikein ole liigatasoa. Kyyti lienee jo joulun tienoilla todella kylmää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


FYSI
Jäsen
Viestit: 86
Liittynyt: 29.08.2003, 16:12
Pisteitä: 0

SM-liiga 2005-06

Viesti Kirjoittaja FYSI »

No niin....omaa analyysia tullut taas väsättyä ja pitkälti samoilla linjoilla olen kuin muutkin.

Ranking:

1. Kärpät
-----------
2. Jokerit
-----------
3. Blues
4. Tappara
5. TPS
6. HPK
-----------
7. HIFK
8. Lukko
-----------
9. Ilves
10.Ässät
11.JYP
-----------
12. Kalpa
13. Pelicans
14. SaiPa


Muutamia huomioita:
Blues todellakin vahvistunut. Raato ja Heikkilä taustalla saanevat joukkueen vihdoin pelaamaan mitaleista.
Merkittävimpiä heikentyjiä ovat mielestäni HIFK, Ilves, Lukko ja Saipa sekä JYP.
HPK ei materiaaliltaan vakuuta, mutta Jalosella on taipumus saada peli kulkemaan.
Kalpa tulee napsimaan pisteitä lähinnä rankingin sijoilla 9-14. olevilta joukkueilta kotonaan.

Kauden mittaan on kyllä odotettavissa muutamien joukkueiden kohdalta merkittäviäkin pelaajahankintoja.

Kärpät porskuttanee kohti mestaruutta, muista mitalisijoista playoffeissa taistelevat todennäköisesti, Jokerit, Tappara, TPS ja Blues (?).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Darren
Jäsen
Viestit: 2880
Liittynyt: 26.04.2004, 10:43

Tuotto: +29.17 yks.

Palautus%: 106.48%

Panosten ka: 0.32 yks.

Vetoja: 1386

Pisteitä: 1361

Viesti Kirjoittaja Darren »

Parasta A-luokkaa. Realistiset saumat mestaruuteen:

1. Kärpät

Vahva mikä vahva, mutta mielestäni nostettu liian suureksi mestariehdokkaaksi. Pakko se on itsekin tuossa korkeimmalla jalustalla vielä pitää, mutta kyllä se kolmas mestaruus työn ja tuskan takana on, riittääkö se nälkä sittenkään?

2. Tappara

Tappara korkeammalla kuin muilla täällä & mediassa. Yhtenäinen joukkue, yhtenäinen pelitapa, tutut kuviot. Pakisto erinomainen samoin kuin sentterikalusto, saako laiturit kiekkoa sisään?

3. Jokerit

Väkisinkin mietityttää saako tuosta palettia kasaan, rikkonaista on ja jo tässä vaiheessa aivan ensimmäisiä arvioita on tiputettu. Mapletoft lienee hyvä vahvistus, pelaajia tulee vielä lisää. Se miten uudet Mister X:t sopeutuvat joukkueeseen ratkaisee paljon. Jälleen vähän maaleja omiin ja jokatapauksessa erittäin varteenotettava mestariehdokas.

4. Blues

JOKO NYT? Jos terävin kärki loukkaantuu vaikeuksia tulee jälleen. Littlen pitäisi olla varma veskari, mutta ei silti omissa ennakkoarvailuissa kuin aavistuksen liigan keskitasokassarin yläpuolella. Valmennus & Taustat VIHDOINKIN kunnossa.

5. TPS

Joukkue pysynyt suhteellisen hyvin kasassa. Tasavahva joukkue kaikilla osa-alueilla. Jopa suht nimettömään maalivahtiosastoon lölytyy luottoa, sieltähän niitä pullahtelee kuin sieniä sateella ja onhan Karjalainen jo toki taitonsa näyttänytkin.
_____________________________________________________________

Ylempi keskikasti. Lisähankinnat, tsäkä ja kypsä playoff-kiekko voivat siivittää kaiken natsatessa jopa mestaruuteen:

6. HPK

Ihmetyttää miten vuodesta toiseen tuo vauhti pysyy samana, vaikka rosteri sen kuin huonontuu. Ei voi sivuuttaa nytkään palkintopallisijoja jaettaessa. Mielenkiintoista nähdä Sprukts jälleen SM-Liigassa. Schneiderin odotan nostavan profiiliaan selvästi, jos terveenä pysyy, sillä potentiaalia kaverilla on.

7. Lukko

Varmaa peruspelaamista odotettavissa. Kaikki osa-alueet kunnossa. Jokela tuuraa takuuvarmasti Langkown potiessa niitä kuuluisia nivusiaan. Mäkelä erinomainen kaappaus Kerhosta. Herra X:n hankinta ykkösen keskelle antaisi jo hyvät asetelmat runkosarjassa 6 joukkoon pyrkivälle Lukolle. Wright osoittautumasssa hyväksi hankinnaksi. Toivottavasti Tähtinen pysyisi sieltä injuryroomista pois, jos näin, niin tasonnostoa odotellaan.

8. HIFK

Surkea rosteri IFK:ksi, näin kai on sanottava. Paljon kysymysmerkkejä ilmassa (Shedden, jäähyaitio, Centomo). Tulee tekemään hankintoja vielä takuuvarmasti. Tällaisella materiaalilla ei riitä vielä mihinkään, säälipelijareista jatkoon, pelityyli sopii sinne pleijareihin paremmin.
_____________________________________________________________

Säälipleijareihin:

9. Ilves

Ei vakuuta, Raipe ja Sonja voivat naatiskella yv:llä, mutta kyllä Pitkämäen pitää loistaa, jotta niitä pisteitä ropisisi tasaisesti. Kuka tekee maalit? Nuorten profiilinnosto pakollinen.

10.Pelicans

Pelikaanien "nousukiito" voi alkaa. Pakisto kestää vertailun yllättävän hyvin. Hyökkäyspäässä kokeneet pelimiehet Turusen johdolla auttavat nuortenkin esiinmarssia. Valmennus se suurin kysymysmerkki.

Taistelee kymppisijasta muttei riitä:

11. JYP

Jypin voisi kyllä nostaa sijan, ehkä jopa parikin ylemmäs. Samansuuntaisia ajatuksia kuin HPK:sta, valmennus saa joukkueesta enemmän irti kuin voisi olettaa.

12. Ässät

Ei taaskaan näytä hyvältä. Taistelee toki tosissaan 10.sijasta, mutta ei ole mitään erityistä syytä Ässiä sinne nostaa. Kaipainen erinomainen hankinta, joka ehkä sytyttää Isomäen jälleen paloon. Vieraissa onkin sitten vaikeampaa.
_____________________________________________________________

Pohjamudissa:

13. Kalpa

Sarjan alku erittäin tärkeä. Vieraissa ei juhlia nähdä, mutta kotona yritteliäs joukkue saattaa yllättää. Silti aivan liian kokematon joukkue SM-Liigaan, ei mitään jakoa pidemmässä sarjassa.

14. Saipa

Onnetonta. Ei noilla voi pärjätä. Kudrocilla saumat nousta puolustuksen isähahmoksi, mutta riittääkö liike? #11 hieno hankinta ja loistanee yksin hyökkäyspäässä, silti niin heikko materiaali, että koskenkorvaa tarvitaan pelin jälkeenkin.

SUMMA SUMMARUM:

Aikalailla samoillla linjoilla siis mennään kuin muutkin täällä. Omissa papaereissa Tappara ja Pelicans vahvempia kuin yleinen mielipide.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Huerzo
Jäsen
Viestit: 237
Liittynyt: 25.01.2003, 11:58
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Jyväskylä

Tooodella pitkä kausiennakko

Viesti Kirjoittaja Huerzo »

Omat näkemykset SM-liigan voimasuhteista (tällä hetkellä) noudattavat erittäin pitkälle myös muiden näkemyksiä. Kertooko tämä siitä, että liigan taso olisi huonontunut? Ehdottomasti.

Kärpät on selkeä ykkönen, ja kotiedusta kamppailevat Tappara, Jokerit ja TPS. Blues ja Lukko ovat turvassa keskialueella, mutta HPK, Ilves ja JYP kamppailevat varmimmin sääliplay-offseissa paikasta auringossa. Viimeisestä sääliplay-offspaikasta kamppailevat Ässät ja HIFK. Pelicans tippuu ensin tästä porukasta, ja SaiPan ja KalPan kohtalona on välttää häpeällinen jumbosija.

Toivottavasti jaksatte lukea loppuun saakka...

1. Kärpät

Tuplamestari, kohta triplasellainen. Jokainen osa-alue on liigatasolla erittäin vahva, valmennusta myöten. Kokemusta tiukoista peleistä ja menestys tuo itsevarmuutta. Nykyisellä tasollaan joukkueen suurin vihollinen on se itse. Koska materiaaliero esimerkiksi keskitason joukkueisiin on suurehko, jää nähtäväksi kuinka hyvin joukkue pystyy keskittymään pakkopullapeleihin ennen play-offsien alkua. Lisäksi pätäkkää taskussa uusien pelureiden hankkimiseen, jos nykyinen rosteri kokee kovia. Joukkueen runko pysynyt hyvin koossa ja tehdyt hankinnat lisäävät joukkueen kokemusta entisestään. Ei kovin altis joukkue loukkaantumisille, kilpailu pelipaikoista on kovaa.

Maalivahtipeli on Bäckströmin myötä uomissaan. Liigamaalivahdeista paras. Varamaalivahti Pietilä on kysymysmerkki, mutta tuskin pelaa paljoakaan ellei Bäcks loukkaannu.

Puolustuksessa on laajuutta ja laatua. Kukkonen, Mikkola, Lehtonen, Loponen, Vallin...tällaista pakistoa vastaan ei ole minkään liigahyökkäyksen helppoa pelata. Bäcksillä vahvistettuna voidaan kolmenkin maalin tekemistä Kärppiä vastaan pitää saavutuksena.

Hyökkäys on myös laadukas ja laaja. Pois lähteneet on korvattu, ja kolmesta kentästä jokainen kykenee ratkaisuihin. Kaipaa play-offseihin ehkä yhtä vahvaa kulmavääntäjää.

2. Tappara

J-Ra is back. Käsiinsä hän saa aiemmasta vuodesta vahvistuneen Tapparan. Mäntylä ja Grönvall ovat erinomaiset hankinnat, samoin Hancockilla on paikkansa näyttää todelliset taitonsa. Kaiken kaikkiaan joukkue on "piilonimekäs", ja on hyvin mahdollista, että kirvespaidat ovat etenkin keväällä todella kovassa iskussa. Mitalipelit eivät ole todellakaan mahdottomuus.

Maalivahtipelissä luotetaan Lehtoon, jolla on hieman ailahteleva maine. Mainettaan parempi, mutta kunnon haastajaa kokoonpanosta ei löydy.

Pakisto on Bluesia parempi, etenkin kiekollisena. YV:n löytyy parikin hyvää viivapyssyä, ja materiaalin laajuus on liigatasolle kunnioitettavaa. Myös kokemusta löytyy merkittävästi.

Hyökkäyksessä materiaali on laaja ja tasainen. Sentterikaarti Öhman-Hancock-Kontiola-Ojanen on erittäin hyvää liigatasoa. Laitureista uupuu yksi kova sniper, mutta muutoin paketti on todella lupaava, sillä joukkueessa on monta pelaajaa, jotka parantaessaan hieman peliään nousevat esiin liigamassasta. Tiukasti kiinni kotiedussa, ja “takuuvalmennuksessa” play-offseissa ikävä vastus.

3. Jokerit

Wade sitä, Wade tätä. NHL tuli ja vei kermat päältä, joten nyt Immonen joutuu todellakin koetukselle. On arvoitus, kuinka pitkään honeymoon kestää, jos peli ei toimikaan. Immosen kyvyt päävalmentajana ovat katsomaton kortti. Oletuksena on kuitenkin, että Immonen kykenee luotsaamaan joukkuetta hyvin eteenpäin. Tosin kärsii runkosarjassa Kärppiä vaikeammasta lohkosta.

Maalivahtipeli on suuri kysymysmerkki Thomasin tehtyä oharit. On selvää, että ykkösmaalivahti puuttuu, joten Hallikaisen ykkösasema ei kestä kuin muutamia päiviä. Mutta Thomasin tasoista maalivahtia ei Jokereihin tulla saamaan.

Puolustuksen osalta joukkue kestää vertailun Kärppien kanssa - Lepistö ja Järventie ovat liigapakkien ehdotonta eliittiä. Martikainen, Kankaanperä ja Latvala ovat myös hyvää liigatasoa, joten tämä osa-alue on Jokereiden vahvuus.

Sen sijaan hyökkäys on Kärppien vastaavaa aavistuksen hampaattomampi. Vaikka Virta, Jantunen ja Varis ovatkin kovia nimiä, ei materiaalin laajuus aivan yllä Kärppien vastaavaan. Jos Mapletoft on Metropolitin veroinen peluri, haastaa joukkue Kärpät tosissaan. Tosin puolustavaan ja kovempaan peliin Jokereiden pelaajisto sopii päävastustaan paremmin.

4. TPS

Midas itki jo paluutaan Turkuun, mutta seassa taisi olla krokotiilin kyyneleitä. Vaikka wanhan welhon maine onkin hieman kärsinyt viime kausina, niin tavallaan Jortikan TPS:lle on jopa etu lähteä kauteen ennakkoon mestarauusjahdin kannalta altavastaajana. Kokoonpanossa ei ole tapahtunut (NHL-miesten lähtöä lukuun ottamatta) suuria muutoksia viime kauteen, joten uskoisin liigafinalistin olevan korkealla myös tällä kaudella. Tällä materiaalilla ollaan tiukasti kiinni kamppailussa kärkipään sijoituksista. Alkusyksyn loukkaantumiset tosin saattavat rokottaa kipeästi pisteitä.

Maalivahtipelissä TPS:n kaksikko Santanen-Karjalainen on kovilla. Onnistumisia pitää tulla, tai muutoin joku AHL-vahti vie paikan. Paineet ovat kovat.

Pakistossa turkulaiset antavat eniten tasoitusta muille joukkueille. Tosin esim. Seikolan ja Lehtisen nostaessa tasoaan pakisto on vertailukelpoinen top-6 osalta Jokereiden vastaavaan, mutta perustasoltaan jäädään hieman kilpailijoiden taakse.

Hyökkäyksessä konkarit vs. nuoret asetelma on selkeä. Nurminen, Alatalo, Lius ja Kauppila vs. Widing, Jämtin ja Korpikoski. Hyökkääjistö on myös laadukas, vaikka suurta meganimeä ei listalta löydy. Sen vahvuus onkin tasaisuus, jota peliruuhkassa tarvitaan. Hyökkääjäkaartia TPS:n ei tarvitse hävetä.

5. Blues

Joko nyt? Nyt Blues-taloon tehtiin perustukset ennen itse tönöä. Penkin tausta on jopa nimekkäämpi ja mediaseksikkäämpi kuin itse kokoonpano! Kun kaukalokin on kasvanut isommaksi, niin lähes kaikki on uutta. Blues-fanien vähäinen määrä on aiemmin merkinnyt tasoitusta kotiotteluissa, kuinka nyt?

Maalivahti Little on paljon vartija - jos mies pitää AHL-tasonsa, niin hyvä tulee. Jos ei, niin epävarmuutta on ilmassa. Iso kaukalo saattaa olla alussa riskitekijä, samoin miehen taipumus pelata kiekkoja eteensä. Tosin isokokoinen pakisto pitää huolen siitä, että Blues-maalin edessä ei hypitä. Avaavat pakit ovat Bluesilla vähissä, ennakolta vain Eskeliseltä voi odottaa suuria pisteitä. Mutta ennakolta suurin pakiston huolenaihe on tässä, muutoin pakisto on tasavahva.

Hyökkäys on nimekäs peri-Bluesilaiseen tapaan. Kariya, Pirnes ja Kohn ovat kovaa valuuttaa etenkin sarjapeleissä. Eriksson saattaa olla pätevä vahvistus, mutta myös flopin ainekset ovat olemassa. Muutoin hyökkääjistö on hyvää liigatasoa, mutta se jokin puuttuu. Valmennuksen tehtävä on kiskoa lopuista miehistä aiempaa enemmän irti, ja haastaa Jokerit ja Kärpät.

6. Lukko

Uusi Rauma, voisi sanoa. Pelaajistoa on tuuletettu, samoin valmennusjohtoa. Tilanne samanlainen kuin Tapparalla, pelaajisto on piilonimekäs. Edellytyksiä korkeallekin.

Maalissa Langkow, todellinen voittava maalivahti. Tottunut ja oppinut pelaamaan kovissa paineissa liigassa, ja paljon. Top-5 maalivahtien joukossa liigassa, jos pysyy ehjänä. Jokela tuuraa muutamassa ottelussa kovimman otteluruuhkan aikana.

Puolustuksessa on kokoa, kovuutta ja kokemusta, mutta peliä rakentava bobbyorr puuttuu. Pakistossa on Niskalan kokoinen aukko, mutta puolustavat puolustajat ovat hyvää liigatasoa. Voisi povata jäähyrikasta kautta.

Hyökkäyksessä Jamie Wright voi olla todella kova nimi, ja myös Saarela on takuuvarma 20+ maalin mies. Tähtinen ja Snellman? Herätys. Saa jalkeille erittäin hyvän ykköskentän ja -yv:n, joka on puoli voittoa. Kotihallissaan perinteisesti erittäin kova. Näillä avuilla play-offseihin helposti.

7. HPK

Ikuinen ylisuorittaja? Jalonen jatkaa viidettä vuotta hyväksi havaitulla tavalla. Paitsi poikkevaa on se, että tällä kaudella ei Kerhon kuteissa viiletä yhtää pitkätukkaista tsekkiä! Onkin luultavaa, että Hawaiji-kiekkoa ja naatiskelua vähennetään ja suoraviivaisuus kasvaa.

Maalivahdeissa on Ilveksen Raskin ohella liigan kaksi lupaavinta maalivahtia. Kilpailuasetelma on kova, ja kokemustakin löytyy, joten eiköhän tämä osasto ole kunnossa.

Pakistossa materiaalia ei ole liikaa. Suurimmat odotukset ovat JP Laamasen ja David Schneiderin harteilla. Jokelalta voi myös odottaa eteenpäin menoa. Puolustus on kokonaisuutena myös hyvää liigatasoa, mutta loukkaantumisiin ei ole varaa.

Hyökkääjistö on nimettömämpi kuin pakisto. Mutta. Kaksi hyvätasoista liigakenttää saadaan varmasti jalkeille, ja nuorten pelaajien (esim. Wirtanen) nousu voi jo nyt olla huomattavaa. Luultavasti myös HPK etsii vielä hyökkääjistöön yhtä laituria Amerikan markkinoilta. Nykyisellä tasollaan pelaa itsensä toki play-offseihin, mutta mitaleille tämä paketti ei riitä.

8. Ilves

Raipe ja Sonja ne yhteen soppii, huomenna mennään pukukoppiin. Ikärasismia työpaikoilla vastustavan kampanjan keulakuvat. Valmentajana yksi Suomen nimekkäimmistä pelaajien kehittäjistä. Kuinka peli sujuu Sveitsin vuosien jälkeen? Muutamaa konkaria lukuun ottamatta pelaajiston rakenne on samanlainen kuin JYPillä. Potentiaalia, mutta kuinka realisoida se?

Tuukka Rask mielestäni ykkönen, jos vain jaksaa pelata. Pitkämäki on pätevä kakkosmoke, mutta ykköseksi? No chance.

Pakiston tilanne on Ilveksellä hieman auki. Nykyisellään se tarvitsi kipeästi vahvistusta, vaikka top-4 pakit ovatkin hyvää tasoa. Amerikan apujen taso arvoitus, nyt Koistisen niskaan kaatuu suuri vastuu. Allenin lennettyä ulos joukkueesta tilalle tulleekin uusi peluri.

Hyökkäyksessä vain yksi - tosin reippaasti yli - kolmikymppinen. Eli kokemuksen määrällä ei pääse brassailemaan. Koivisto, Juntunen ja Hirvonen pelaajia, jotka hakevat uralleen uutta nostetta. Nyt siihen on tilaa, sillä selkeä ykköskenttä puuttuu. Taso tulee heilahtelemaan paljon kauden aikana, ja jos syksy on heikko, niin keväältä ei voi odottaa paljoa. Play-offseihin tarvitaan myös hyvää onnea.

9. JYP

Kolme vuotta pitkään sarjan paras hinta/laatusuhde pisteissä mitattuna, mutta se ei ole taannut paikkaa auringossa. Valmennus näyttänyt kykynsä, mutta vieläkö viritetty mopo jaksaa kulkea? Kesän ja syksyn kuppaus vei kokoonpanosta merkittävimmät pelimiehet, joita on todella vaikea korvata. Joukkue, joka voi päätyä oletuksesta kolme-neljä sijaa ylös tai saman verran alas.

Maalivahti Wallinheimo pelasti viime kauden hyvin, ja samaa voi odottaa nytkin. Liigan aliarvostetuin maalivahti. Satosaari ja Nikkilä ovat päteviä kakkosmaalivahteja, joten tähän alueeseen JYP voi luottaa.
Pakisto huutaa yhtä kovaa kiekollista pelaajaa. Nyt Tommi Kovanen vastaa paljosta. Ovatko Salmu tai Niskavaara kykeneviä liigavauhtiin? Puolustavissa pakeissa Koivu, Marttinen ja Huczkowski ovat vahvoja, mutta kiekollinen taito on kysymysmerkki.

Ykkössentteriä ei ole, ja siten kiekollinen peli ontuu, yv myös. Lisäksi moni potentiaalinen hyökkääjä on ollut "lupaus"-statuksella liian kauan. Periaatteessa potentiaalia on, mutta se ei pelkästään riitä liigapisteisiin.

10. Ässät

Porilainen hulluus, löytyykö se tänäkään vuonna. Materiaali voisi kuvata sanalla tasapaksu, negatiivisessa mielessä. Muutama lupaava nuori pelaaja, mutta ne eivät vie joukkuetta korkealle. Kyseenalainen kunnia olla vähiten nousupotentiaalia omaavin joukkue.

Maalivahdit Nissinen ja Riksman ovat lähtökohdiltaan tasaveroisia. Molemmat hyvinä päivinään liigakelpoisia, mutta eivät omaa edeltäjänsä Langkow kykyjä. Mutta maalivahtipeliin Ässät eivät varsinaisesti tule kaatumaan.

Puolustuksessa J. Forrest on mielenkiintoinen nimi, jolta odotetaan paljon. Paappaseltakin odotetaan paljon, mutta kokonaisuus ei vakuuta. Kiekollista taitoa kaivattaisiin lisää, erityisesti ylivoimaan. Tosin oman maalinedustan putsaaminen sujuu tällä väellä, mutta jäähyaition ovi tulee käymään tiuhaan.

Hyökkäyksessä ykköskenttä on ikävän hampaaton - Kivenmäki ja Uusikartano pelaavat paljon, ja loukkaantumisiin ei ole varaa. Kristian Kuuselalla läpimurron paikka. Joukkueeseen kaivattaisiin yhtä kovaa sniperia, nyt syömähammas puuttuu.

11. HIFK

Tällä kaudella jalkeilla on brandinsa mukainen joukkue. Tällä kaudella tärkeintä on perinteiden ja kassakoneiden vaaliminen, kun good-old-time-hockey palautetaan kansanedustajien muistiin. Uusi valmentaja rapakon takaa, mutta kuinka saa peliajatuksensa sopimaan Eurooppaan ja suurempiin kaukaloihin? Ennakkolta arvelen, että Shedden ei ole paras vaihtoehto SM-liigajoukkueen valmentajaksi (dejavu Mike Eaves). Materiaalinkin puolesta ilmassa on katastrofikauden ainekset, vaikka moni vanhasta muistista nostaa joukkueen korkealle sarjataulukossa.

Maalivahtipeli täysin auki. Jos Centomo ei saa sopimusta, tulee tilalle uusi kyky. Lundell on OK kakkonen, mutta ei pätevä ykkösmaalivahti. Joukkueen heikoin osa-alue.

Pakistossa on voimaa ja myös kokemusta. Karalahti, Schnabel ja Benysek pitävät huolen maalinedustan puhtaudesta. Mutta kiekollista taitoa ja nopeutta pakistossa ei ole liikaa. Jäähyaitio kutsuu, brandi vahvistuu.

Hyökkäys on ennakolta ajatellen hampaaton. Ainoastaan Salmelainen on pelaaja, jolta voi odottaa 30 pistettä. Muutoin materiaali on harvinaisen kädetöntä esim. yv:n pyörittämiseen. Hauhtosesta ei ole ykköskentän sentteriksi. Tälle osa-alueelle on tultava lisähankintoja!

12. Pelicans

Hyökkäävä Pelicans? Edessä vaikea kausi, jos tuosta mantrasta pidetään kiinni. Pelicansin onni on, että kokoonpano ei ole liigan huonoin. Mutta hyökkääminen ja kauniit sommitelmat eivät ole se tie, jolla Pelicans kerää pisteitä.

Maalivahdit ovat heikoin osa-alue, sillä Helanen ei ole liigatason ykkösvahti. Heikompi joukkue tarvitsisi taaksensa kovan maalivahdin, joka takaa pelaajille jonkinlaisen luottamuksen. Nyt on vaarana, että koko peli kipsaantuu Helasen ailahteluun.

Puolustus näyttää parantuneen viime kaudesta: Kakko, Glad, Heiskanen ja Pikkarainen ovat kokeneita liigatason pelureita, vaikka eivät Kakkoa lukuunottamatta ns. kovia nimiä olekaan. Mutta hyökkäys ei ole tämän pakiston vahvin avu, vaan puolustaminen ja varma peli.

Hyökkäys on jakautunut voimakkaasti kahtia: Koivunen, Turunen, Jämsen ja Sihvonen ovat konkarikaartia, jolta odotetaan paljon. Saarinen, Paulson ja Koponen ovat lupaavia nimiä, mutta vahvaa ykköstä Pelicans ei saa kokoon. Sellaista, joka saisi vastustajan alivoiman sekaisin. Huutaa vahvistusta.

13. SaiPa

Mälkiän sanat "pelasimme harkkaottelut Mestis-porukoita vastaan itseluottamuksen vuoksi" kertoo paljon. Mitä hyötyä on pelata helpompia pelejä, jos se ei auta liiga-arkea ollenkaan ja opettaa väärää pelityyliä? Alistunut jo valmiiksi?

Maalivahti Zepp korvaa petturi-Duban. Zeppin kerrotaan olevan hyvä maalivahti, joten tämä ei liene SaiPan heikoin osa-alue. Jukuri-Strömberg on pätevä Kakkonen.

Puolustus on mielenkiintoinen: periaatteessa kokonaisuus on hyvällä tasolla, sillä Malmivaara, Grönholm, Kokko ja Kudroc ovat niminä kelpo liigatasoa. Vaikka Kokko onkin kärsinyt loukkaantumisesta, niin yv-pyörittäjänä hän on liigan eliittiä. Tosin yksi vahvistus ei olisi pahasta.

Hyökkäys on kirjo skandinaaveja nylandereine ja askeineen. Ykköskenttä on kateissa; Viitaluoma, Immonen ja Qvist kantavat suuren vastuun. Liigan heikoin hyökkäys, joka kaipaisi vahvistuksena kokenutta keskushyökkääjää ja pisteahnetta laituria. Mutta SaiPa ilmoituksen mukaan joukkue on kasassa, joten samalla kausi onkin jo paketissa.

14. Kalpa

Kuopion voittamaan tottunut joukkue palaa arkeen, joka ei ole valoisa. Viimeistään marraskuusta alkaa synkkä kausi, jolloin punnitaan paitsi joukkueen niin myös katsojien pinna. Joka tapauksessa edessä tavallaan helppo kausi, kun on pelkästään voitettavaa. Mutta kuinka tämä käännetään positiiviseksi, on jo eri asia. Häviämistä ei pidä hyväksyä!

Maalivahtipeli on liigan huippua. Kimmo Kapanen pystyy pelaamaan tiukoissa peleissä joukkueelleen pisteitä. Mutta jaksaako läpi raskaan kauden? Väsy iskee jossain vaiheessa.

Puolustus on nimetön ja pienikokoinen. Suhonen on kelpo liigatasoa, mutta hänen jälkeensä tulee iso aukko. Jos kokoonpano on tällainen läpi kauden, niin siitä ei hyvä seuraa. Kapanen kohtaa melkoisen tulituksen maalillaan...

Hyökkäyksessä on ykköseen kaksi hyvää nimeä, Kurka ja Salonen. Lisäksi Kenigit ovat ok pelaajia. Mutta muutama kokeneempi liiganimi tarvittaisiin, jotta vastustajan verkot heiluisivat. Nyt näyttää todella heikolta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Xavi
Jäsen
Viestit: 3360
Liittynyt: 14.01.2003, 20:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 216
Paikkakunta: Telakalla

Viesti Kirjoittaja Xavi »

Yksi runkosarjaveto centrelle:

Kärpät bt TPS +4.5 and Jokerit +4.5 1.85

Tässä ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä. Narrit jäävät jälkeen jo alkukaudesta varsinkin nyt kun maalivahtitilanne on mitä on. Tepsilläkin tärkeät Aalto ja Alatalo palaavat kokoonpanoon herra ties koska. TPS ja Jokerit eivät siis ole edes Kärppien pahimmat uhkaajat, joten eroa tähän parivaljakkoon pitäisi laskelmieni mukaan syntyä helposti toistakymmentä pistettä.

Rahat ovat kyllä kiinni vedossa pitkän aikaa, mutta mielestäni on myös sen arvoista. Hatusta heitetty arvio on reippaasti yli 60%, eiköhän tämä toteudu jopa kaksi kertaa kolmesta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


Jäähile
Jäsen
Viestit: 516
Liittynyt: 15.05.2003, 15:13
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Jäähile »

Xavi kirjoitti:Tässä ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä. Narrit jäävät jälkeen jo alkukaudesta varsinkin nyt kun maalivahtitilanne on mitä on.
Samaa mieltä Xavin kanssa! Jokereiden maalivahti tilanne tuskin paranee ihan heti ,kun parhaimmat vaihtoehdot kartoitetaan.Mitään paniikki liikettä tuskin tehdään.Jantusen poissaolo myös iso miinus.Kärpät runkosarjan ehdoton ykkönen ja Paffin tarjous Kärpät-Jokerit 1 1,5 (runkosarja) maistuu.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Henkka
Jäsen
Viestit: 10497
Liittynyt: 14.06.2003, 11:39

Tuotto: +347.03 yks.

Palautus%: 120.26%

Panosten ka: 1.60 yks.

Vetoja: 1068

Pisteitä: 2906
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Henkka »

Kyllähän toi Kärpät vs Jokerit runkosarja 1.50 Kärpille on vähän turhan herkullinen tarjous. Arvio >70% ja näin jo kuukausia sitten haudattu PAF on taas herätettävä henkiin ja tungettava rahaa täyteen kasvamaan korkoa. TY Jäähile!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


TTJ
Jäsen
Viestit: 19
Liittynyt: 22.06.2005, 08:38
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja TTJ »

Mitään sen pidempään turisematta laitan omia huomioitani tähän (ilman sijoituksia, joten voi tuntua mutulta :lol: ):

Ässät heikentyi mielestäni todella dramaattisesti. Maalivahdin laatu putosi ainakin pykälän verran alaspäin, ehkä jopa enemmänkin. Hyökkäys heikentyi myös todella paljon. Joukkue on siis pohjasakkaa. Ainoastaan valmentajan pelisysteemi voi pelastaa jotain, mutta ei silläkään kuuhun mennä...(porilainen hulluus on vain myytti)

HPK on myös tällä kaudella oudossa tilanteessa eli ei suinkaan neljän parhaan joukossa. Pudostuspeleihin HPK toki yltää, mutta materiaali näyttää heikolta aikaisempiin kausiin verrattuna.

Lukko on mielestäni edelleen hyvä joukkue (mielestäni jopa alisuoritti viimekaudella :shock: ), vaikka se onkin heikentynyt. Tähtistä on täällä jonkin verran kehuttu ja onhan Makke ollut näppärä jo juniorivuosina (Tähtisen tunnen kouluajoilta), mutta mielestäni hän on pelannut jo muutaman vuoden taitojensa ylärajoilla. Maalivahtipellin Lukko ei kaadu, se taitaa olla selvää...

Blues on vahvistunut, mutta suurimman harppauksen joukkue on tehnyt valmennuspuolella ja se lienee se seikka, joka auttaa Bluesia ylöspäin. Mihinkään ihmeisiin en kuitenkaan oiken usko (joukkue on pettänyt jo niin monena vuonna vai onko se ollut median luomaa harhakuvaa?).

Edellä ei tullut varmaan mitään uutta, mutta pääsinpäs sanomaan oman mielipiteeni :lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jääkiekko”