Tänään on 24.05.2018, 03:49.

Kuopio 4.1

Jutustelua hevosista ja heppavedoista
Vastaa Viestiin
jepson
Jäsen
Viestit: 116
Liittynyt: 27.01.2004, 13:59
Pisteitä: 1

Kuopio 4.1

Viesti Kirjoittaja jepson »

Nordicbetilla lähtöön 7: Randy Andy - Star Player 2/1.70
Star Playerilla lievä ylisarja, mutta hevonen on kuitenkin aika mukavassa kunnossa Lahden pienestä pettymyksestä huolimatta. Randy Andyllä puolestaan ollut viimeaikoina epäonnea. Senkään virettä en käy moittimaan. Lähtöpaikat kuitenkin Star Playerin puolella. Oletettavasti johtavan Lake's Queenin takaa Pasi K. Rytkösen ohjastama ruuna roikkuu korkealle.

Expekt Lähtö 7: Star Player- Lass Zeb 1/1.85
Pitkälti samat perustelut kuin edellä. Lass Zebin lähtöpaikan takia sen menestystoiveet nojaavat kärjen ylivauhtiin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vislaus
Jäsen
Viestit: 398
Liittynyt: 25.03.2004, 15:02

Tuotto: -19.28 yks.

Palautus%: 67.87%

Panosten ka: 8.57 yks.

Vetoja: 7

Pisteitä: 56
Paikkakunta: Korpikanto
Viesti:

Ristiin menee

Viesti Kirjoittaja Vislaus »

Ei Jepsonin kanssa nyt mene kyllä vihjeet samoilla linjoilla, sillä itse en usko tuohon Star Playeriin juuri tuon laukkariskin takia. Luulenpa lisäksi, että Lake"s Queen ei ole tuon lähdön piikkihevonen, mutta illalla ollaan viisaampi.

Kaikille onnea peleihin. 8)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


jepson
Jäsen
Viestit: 116
Liittynyt: 27.01.2004, 13:59
Pisteitä: 1

ristiin menee

Viesti Kirjoittaja jepson »

Heh, no eipä ole ensimmäinen kerta kun joku psyykkaa lähtöä eri tavalla. Illalla ollaan taas viisaampia. Pelionnea!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


videx
Jäsen
Viestit: 1230
Liittynyt: 23.01.2004, 13:40

Tuotto: -154.14 yks.

Palautus%: 94.50%

Panosten ka: 7.28 yks.

Vetoja: 385

Pisteitä: 144

Viesti Kirjoittaja videx »

Meni keulaan kumpi suosikeista vaan niin Star Player saa kuitenkin namujuoksun hyvän hevosen takana,toki pussitusriski Kuopion lyhyellä loppusuoralla on jonkinlainen.
Eli sikäli S.P.on pelikelpoinen noissa pareissa,mutta juuri tuo Vislauksen mainitsema laukkariski joka 2004 oli S.P.llä 26st./12 laukkaa,melkein 50%.Jos arvioisi sen hieman varmistuneen niin illaksi voisi arvioida laukkaprosentiksi vaikka 33%R.A.n laukka% voisi olla 10% ja Lass Zebin vielä pienempi.
Kertokaa jos menee täysin pieleen,eli esim.Star Player/Lass Zeb prosentit vaikka 60/40% laukkariski huomioituna n.40/60%.
Ihan noin suoraviivaisesti se ei mene,sen verran hurjilta nuo luvut tuntuvat,mutta ehkä vähän sinnepäin.Eli ei ole välttämättä kaukana kertoimenlaskijan arviosta.Itse pidän S.Playeriä edelleenkin potentiaalisena pelihevosena,laukkariski pitää vain ottaa reilusti huomioon.
Ainakin V4 pelissä, 6% se lienee alipelattu.

Ei ole todellakaan tarkoitus viisastella, mutta viimeksi eilen n.30% laukkariskin omaavaan hevoseen rahansa polttaneena,tuli ajateltua asiaa että, paljonko laukkariskin tosiaankin pitäisi vaikuttaa prosentteihin.
Voi olla että pelaajan psyyke aliarvioi laukkaherkkyyttä kun hevonen on muuten hyvä ja siinä on ideaa.
Krooniset laukkurit osaa varmaan jokainen karsia peleistä tai arvioda suhteellisen oikein niiden mahdollisuuksia.


Toisaalla mainittu eilinen hylkäys oli mielestäni aiheellinen,vaikka meikäläisen voittajapeli siihen paloikin.Toki yleensä takasuoran murtautumisesta ei ole hylkyjä tullut.Jos niitä on edes huomattu.

Muistuu mieleen syksyltä tapaus B.Helmiina, joka tuli suursuosikkina väkisin ulos ensimmäisessä kaarteessa,eikä saanut siitä oikein mitään rangaistusta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vislaus
Jäsen
Viestit: 398
Liittynyt: 25.03.2004, 15:02

Tuotto: -19.28 yks.

Palautus%: 67.87%

Panosten ka: 8.57 yks.

Vetoja: 7

Pisteitä: 56
Paikkakunta: Korpikanto
Viesti:

Laukkavaara

Viesti Kirjoittaja Vislaus »

Laukkavaaran huomiointi peleissä on aika oleellinen puoli, sillä minusta noita pelataan järjestään liian paljon, jotka ovat vauhdikkaita, mutta omaavat laukkavaaran. On hevosia, jotka onnistuu yhden kerran viidestä menemään ravilla ja voittajakertoimet pörrää kuitenkin aina jossain 2.0 - 3.0 välillä. Noissa lämminveristen alasarjoissa näkee hyvin herkästi noita ylipelejä laukkureille, sillä lämminveristen puolella on hankalaa paikkailla laukkoja alasarjoissakin. Suomenhevosten osalta asia on hieman toisin, kun vauhdit on mitä on ja jos kykyjä riittää, niin jopa pienen pompun jälkeen voi hevonen viellä olla voitonjaossa.

Veikkaaja lehdessäkin muuten näkee vihjeissä hyvin monesti juuri sellaisia hevosia noihin lämpöisten alasarjoihin, jotka on menneet jotain 17-18-vauhtia laukan jälkeen loppumatkan. Tuollaiset eivät moenstikaan kuitenkaan ole minusta pelinarvoisia juuri sen tähden, että kaikki tuijottaa noihin koviin kellotuksiin. Tuollaisella laukkaherkällä hevosella joutuu monesti ottamaan lähdönkin varman päälle ja siinä herkästi häviää parikin kymmentä metriä ja ainakin juoksusta tulee hankalampi, jos siis lähtee ravilla matkaan silloinkaan. Tuollaisen lähdön jälkeen on hankalaa kuroa kiinni noilla 17-18 vauhdeillakaan keulassa juoksevaa 20-aikaistakaan hevosta. Vai mitä on muut siis tästä mieltä?

Noh, eilen meni laukkaarvio ainakin minulla todellakin väärin ja kuinka ollakaan se olikin Randy Andy, jonka vuoro oli laukata. Eilinen peli tosiaan perustui tuohon ysirataan ja laukkavaaraan, kun sieltä sisäradalla ollessaan laukka olisi mennyt aika varmuudella pitkäksi. Huono ilta omalta osaltani, mutta onnittelut paremmin pärjänneille. Tänään sitten uudet kujeet. 8)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


T:P.
Jäsen
Viestit: 218
Liittynyt: 17.05.2004, 09:20
Pisteitä: 0

Laukkavaara

Viesti Kirjoittaja T:P. »

Tiedä osaanko tähän kovin syvällistä sanoa, mutta olen seurannut hevosia 25 vuotta ja huomannut yhden laukka-asian:

Ei kannata vähän startanneilla, sanotaan alle 15 kertaa yhteensä tai vasta pari kertaa tauolta, ainakaan lämminverisillä tehdä laukan todennäköisyysarvioita perustuen edellisiin startteihin eli "tauluun". Laukka on selkeä pettymys aina, sen näkee kaikki, tuntee kuski itsetunnossaan ja omistaja (+pelaajat) lompsassaan. Laukkastartin jälkeen valmentaja ja ohjastaja miettivät yhdessä vain yhtä asiaa: mitä teemme toisin, että hevonen EI laukkaa ensi kerralla. Hoidetaan jalkaa, vaihdetaan varusteita, pidellään lähdössä, lämmitetään enemmän... Täten aina uuteen starttiin tuotaessa laukkatodennäköisyys ainakin tulisi olla (selvästi) alhaisempi kuin historiaan tuijottamalla.

Tiedän montakin hevosta, jotka uran alkuvaiheessa laukkasivat joka toiseen starttiin, mutta kun yhteistyö valmentaja/ohjastaja/hevonen pääsee juonesta kiinni laukat loppuvat tyystin.

Eri asia ovat tietty esimerkiksi vanhat huonosti volttaavat suomenhevoset... Niissä nämä laukkaprosenttiarviot todella voidaan laskea menneisyyden perusteella.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ravit”