Tänään on 07.06.2020, 06:27.

Eskilstuna 10.11.

Jutustelua hevosista ja heppavedoista
Vastaa Viestiin
Jafar
Jäsen
Viestit: 468
Liittynyt: 13.02.2017, 19:33

Tuotto: -119.75 yks.

Palautus%: 98.05%

Panosten ka: 4.31 yks.

Vetoja: 1421

Pisteitä: 217

Eskilstuna 10.11.

Viesti Kirjoittaja Jafar »

Ajattelin että lyön tämän ennakon tänne, niin lienee helpommin luettava.

Pahoittelut mahdollisista kirjoitusvirheistä, melko lyhyillä yöunilla mennään ja pääosin aamupannullista hörppiessä kirjoitettu.

Jackpottia tarjolla siis reilut 7,4M€, ja kierros on kyllä juuri sen näköinen, että isoa rahaa voi olla jaossa. Sen pidemmittä puheitta;

V75-1: Kierros starttaa melko tasaisella lähdöllä, jossa suosikin nimeäminen on jonkinlainen makuasia. Oma suosikkini on etupaalulta starttaava 1 Messiah, joka ottanee joukon komentoonsa, ja johtaa lähtöä pitkään. Hevosena Messiah ei ole mitenkään kummoinen, mutta keulapaikka ja 20 metrin etumatka pahimpiin haastajiin on yleensä paljon näissä lähdöissä. Pelisuosikki on takamatkalta lähtevä 11 Rajah Silvio, joka on melko luontevaa pelikäyttäytymistä hevosen suhteellisen korean taulun ja voittoaikojen takia. Voltin viitosrata ei kuitenkaan omalla mututuntumalla sovi tälle hevoselle parhaiten, vaikka se on senkin aiemmin (+2v sitten) klaarannut. Epävarmuus vaivaa myös 10 Claude Debussya, ja tämä kaksikko on 25% & 18% peliosuuksillaan aavistuksen yliarvostettu. Tasaisesta haastajajoukosta seuraavana rankingissa tulee 8 Jejje Palema, vaikka sillä onkin poisjäänti alla. Viime startissaan se juoksi keulassa ja hävisi vain takanaan matkanneelle Global Tendernessille. Yksi takuulla lähdön kovimman luokan omaavista hevosista on 14 Hobby de L’iton, joka on päässyt kilpailemaan varsin katkonaisesti.

Messiah 20%
Rajah Silvio 20%
Claude Debussy 15%
Jejje Palema 12%
Hobby de L’iton 8%
Copitex, Regent d’Inverne 6%
Macelleria, Alexander U.R. 5%
------
V75-2: Toinen kohde on oppilaslähtö, jossa melkoisen positiivisen kuskinvaihdoksen kokee 10 Maintainability, ja se saakin suosikin paineet, vaikkei hevosena lähdön parhaita olekaan. Tämäkin kuitenkin saa 20 metrin etumatkan pahimpiin kilpakumppaneihinsa nähden, sekä juoksuradalta Oskar J. Andersson kaasuttelee kohti kärkeä aikaisessa vaiheessa. 15 Great King Wine taitaa olla lähdön paras hevonen, ja sen viime aikojen näytötkin ovat ihan positiiviset, vaikka voittoa ei elokuun jälkeen ole tullutkaan. Lähdöt ovat kuitenkin olleet reilusti tasokkaampia kuin tämä. Vahva jyrä kiertää tuoltakin voittomatsiin. 14 Den of Warlock palasi viimeksi parin kuukauden paussilta ja teki positiivisen kirin kuudennesta ulkoa merkaten viimeisen kierroksen 12,9-vauhtia. Se tarvinnee tässä seurassa hieman apuja matkalla, mutta niiden ilmaantuessa se pystyy voittoon. 13 Blue Star Champion on tehnyt hyvät esitykset viimeisiinsä, ja on nyt turhan aliarvostettu 6%:n peliosuudellaan.

Maintainability 27%
Great King Wine 22%
Den of Warlock 10%
Blue Star Champion 10%
Kabanoss 11%
Mellby Ess 8%
B.B.S.Daydream 3%
------
V75-3: Kultadivisioonassa alustava niukka pelisuosikki on hyvältä paikalta matkaan lähtevä 2 Makethemark, joka on tehnyt viimeisiinsä häikäiseviä esityksiä. Jubileumspokalenin voittoa kolme starttia sitten seurasi kakkossija Solängetissä Dreammokon jälkeen, ja viimeksi kunniakas hopeamitali oli tarjolla Heavy Soundin voittamassa kultadivisioona-finaalissa. Tuossa lähdössä Petri Salmelan suojatti tuli 08,5/v1000m! Tämä startti juostaan luultavasti kengät jalassa, jonka myötä hevonen ei välttämättä ole aivan terävimmillään, joskin se on suorittanut hyvin silläkin balanssilla. Oma suosikkini on takarivistäkin 9 Nadal Broline, joka toissa kerralla edellä mainitussa Heavy Soundin voittamassa lähdössä lopetti takajoukoista viimeiset 500 metriä 06,6. Suomalaisen Onkel Invest Oy:n omistama ruuna tekee järjestäen järkyttäviä loppuvetoja, ja on vain ajan kysymys koska tämän vuoden Elitloppet-kolmonen palaa voittokantaan. 4 Zenit Brickillä on sauma päästä keulapaikalle saakka, mikäli 5 Milligans Schoolilla ei siitä haluta ajaa. Björn Goopin ajokki voitti viimeksi kultadivarin johtavan rinnalta, ja jätti mm. juuri Milligans Schoolin taakseen. Omissa 75-hajoituksissa suurin osa kupongeista kulkee Nadal Brolinen sekä Zenit Brickin kautta.

Nadal Broline 38%
Zenit Brick 25%
Makethemark 25%
Milligans School 10%
------
V75-4: Tämä on kohde on todella arkinen, eikä ihme että kolme starttia viidestään voittanut Björn Goopin ohjastama/valmentama 6 Topspin on noussut pelikansan selkeähköksi suosikiksi. Viimeksi Åbyssa hevonen ei pystynyt pitämään ykkösradalta keuloja, jatkoi kolmannessa sisällä, ja tuli sieltä 13,1/v400m todellakaan mitenkään häikäisemättä. Nyt tammalla on vielä kaksi kuukautta taukoa alla, ja silti pelipäivän aamuna 41% palaa taulussa. Selkeästi kierroksen ylipelatuin hevonen. 13 Gun Palema tähän jonkinlainen oma idea. Se tuli viimeksi Mellby Freen voittamassa Breeder’s Crown-semifinaalissa 10,9/v1000, 08,6/v500 kuudennesta sisältä ja kiri viidenneksi. Tässä Mikke Andersonin ajokki kaipaa hieman tuuria paikkojen haussa, mutta sen klaaratessaan se kirii ohi monesta.
Topspin 20%
Gun Palema 20%
Arvika By Night 14%
Global Upfront 10%
Chapter Review 9%
------
V75-5: 8 Logo Light on tehnyt hyviä esityksiä jo pitkään, ja on lähdön suosikki. Viime kerran voitto tuli näihin sarjoihin poikkeuksellisen vahvalla esityksellä, ja omissa arvauksissa se on jopa hieman aliarvostettu suosikki ja ainakin näillä näkymin saa hieman ylipainoa hajotuksissa. Viimeksi se siis nosti parijonosta kolmannelle radalle kierros jäljellä, ja runttasi ilman vetoapua koko viimeisen lenkin 12,3-tahtia työntyen linjalla ykköseksi. Takarivin suljettu lähtörata on hieman kimurantti, mutta eiköhän se ole vain hidaste. Toinen kiinnostava on 7 Bo C joka Jorma Kontion ajamana edennee tässä aggressiivisella taktiikalla keulapaikalle asti. Derbyn finaaliin asti päässyt ori on luokaltaan takuulla riittävä tähän porukkaan. Ja sitten liuskaosastolta löytyvät 1 Jula Extreme, joka ei mun mielestä pysty puolustamaan keulapaikkaa, ja 11 Can Lane, joka oli Hampurissa pehmeä keulapaikalta ja viimeksi laukkasi ykkösradalta. Oma kutina on että hevonen ei ole parhaassa terässään ja nyt takarivistä 14% tuntuu kovalta lukemalta. Vähemmän pelatuista eniten kiinnostelee 10 Xanthis Coktail, joka voitti toissa kerralla Åbyn 75-lähdön koko matkan johdon jälkeen, ja sinnisteli viimeksi On Track Piratenin voittamalla stayer-matkalla kelpo esityksellä viidenneksi. Takarivistä huolimatta 6,5% tuntuu vähältä.

Logo Light 32%
Bo C. 17%
Xanthis Coktail 10%
Jula Extreme 12%
Can Lane 8%
-----
V75-6: 3 Esprit Sisu on mennyt vuoden aikana huimasti eteenpäin, ja on tämänkin pronssidivisioonan niukka suosikki. Viime voitto tuli nappijuoksun päätteeksi toisesta ulkoa Global Trustin takaa. 1 Doctor Doxey Zenz olisi vahvoilla, mikäli se pystyisi puolustamaan keulapaikan itsellään, mikä ei ole silti aivan itsestäänselvyys, mutta mahdollista. 8 Hawk Cliff tuntuu nyt kahden positiivisen juoksun jälkeen kasiradalta hieman ylipelatulta 12%-osuudellaan. Kiinnostava merkki taas on 5 Stonewashd Diamant, joka luultavasti menee tällä kertaa ilman kaikkia kenkiä ensimmäistä kertaa Peter Untersteinerin valmennuksesta. Saksalaistamman viime voitot ovat tulleet hyvään tyyliin ja helpolla tavalla. 10 Track Angle oli viimeksi hyvä voittaessaan johtavan rinnalta tauolta palatessaan. Kaiken kaikkiaan lähtö on hyvin tasainen, eikä siinä ole varsinaista ”tappoa” minkään hevosen kohdalla.

Esprit Sisu 22%
Doctor Doxey Zenz 16%
Stonewashd Diamant 10%
Track Angle 12%
Hawk Cliff 9%
------
V75-7: Rivin päättävä hopeadivisioona on päivän parasta antia. 1 Don’t Mind Me voitti rata-arvonnan kun se pystynee Adielssonilla puolustamaan johtopaikan sisäradalta. Se on saanut nyt pari starttia alle tauon jälkeen ja oli viimeksi 10 Dear Friendin voittamassa lähdössä hyvä kolmas kirittyään viimeiset 600m ilman vetoapua 09-vauhtia. Kyseinen Dear Friend joutui nyt takariviin, mutta on sieltäkin vakava voiton tavoittelija. 6 Speedy Foxy Vicane kiri viimeksi tulisesti hyvän juoksun jälkeen, ja pystyy samanlaisena menestymään tässäkin. Skrälli-osastolta maistuu 2 Dartagnan Sisu. Ori omaa huikean kapasiteetin ja on nyt hyvältä paikalta mielenkiintoinen, ja melkoisen alipelattu alle 4%:n peliosuudella.

Don’t Mind Me 35%
Dear Friend 17%
Speedy Foxy Vicane 10%
Dartagnan Sisu 10%

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 11. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

10.11.2018 14:53 <JaAh> Hyvin tehty ennakko


Jafar
Jäsen
Viestit: 468
Liittynyt: 13.02.2017, 19:33

Tuotto: -119.75 yks.

Palautus%: 98.05%

Panosten ka: 4.31 yks.

Vetoja: 1421

Pisteitä: 217

Re: Eskilstuna 10.11.

Viesti Kirjoittaja Jafar »

Kierros juostu ja näin jälkikäteen täytyy sanoa itsekkäästi että tuli annettua ihan hyvät eväät tällä kertaa.

Vihjeissä 4/7 alipelattua voittajaa ja loput marginaali-ylipelattuja, joita tällaisella kierroksella on pakko mahduttaa mukaan. Kierroksen pääidea oli Topspinistä ohipelaaminen ja tuossa lähdössä varsinkin voittaja Gun Palema maistui ylitse muiden - kuten tekstissä mainitsinkin.

Rivi palautti reilut 12k€, toivottavasti muillakin onnisti :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin