Tänään on 23.05.2018, 22:29.

V75-analyysi

Jutustelua hevosista ja heppavedoista
Vastaa Viestiin
Mode
Jäsen
Viestit: 29
Liittynyt: 05.06.2003, 15:38
Pisteitä: 42

V75-analyysi

Viesti Kirjoittaja Mode »

Analyysi Lappeeseen:

V75-1 KAHDEN KAUPPA

Turhapuron nousu sarjoissaan on jo melkein vuoden raviteon arvoinen. Viimeistään nyt luulisi hevosen saavuttaneen kaikkien kunnioituksen (lue: Markku Taskisen) ja keulapaikan pitäisi olla saletti. Tähtitaren piti katkaista Vermossa Turhapuron voittoputki, mutta tamma ei ollut huonon ravin vuoksi kunnolla ajettavissa. Aki A-A tähtää revanssiin ja tamma on pikku huoltotauon jäljiltä varmasti edelliskertaa parempi. Lähtöpaikka olisi vaan saanut olla takarivissä.

Arviot:
5 Turhapuro 63 % (Pelattu 76%)
2 Tähtitar 20% (10%)

V75-2 SHEENA'S STAR TEKEE LIKAISEN TYÖN

Kultadivisioonan käsikirjoitus on selkeä. Jose Kemp pitää sisäradalta keulapaikan ja Vidgrenin tykki EVSS tulee rinnalle paukuttamaan tahtirumpua. Kahden kauppa voi olla tässä tapauksessa kolmannen korvapuusti ja huippukuntoiset Better Better Best ja Speedy Play tarkkailevat parijonosta kärjen kilvanajoa makea vesi suussa. Jose Kemp vei viimeksi David Raymondin päänahalla kaikkien huomion, mutta edellämainittu kaksikko teki Vermon rataprofiili huomioiden vielä kovemman esityksen.

Arviot:
4 Better Better Best 32% (22%)
6 EVSS 28% (30%)
1 Jose Kemp 20% (29%)
7 Speedy Play 17% (7%)

V75-3 TAKAA JYRÄTÄÄN

Nostan yllätyssuosikiksi hirmukuntoisen Du Suede Priden. Panu Ahosen ajokki lähtee matkaan takamatkalta, mutta on viime starttien perusteella aivan ilmiömäisessä vireessä. Lähdön kovakuntoisimmat hevoset Ringo Clown, Hearts Hunter ja Daddy's Eagle joutuvat kaikki kirimään parijonosta ja ranskalaishirmu saa todennäköisesti vetoapua. Lähellä! Hyvä ohipelihevonen lähtöön on Sugarcane Leo. Pekka Korven ajokki oli viimeksi jo alleajossa täysin sekaisin ja kuski missaa 100% varmasti jälleen juoksuradalta.

Arviot:
15 Du Suede Pride 23% (9%)
16 Daddy's Eagle 22% (23%)
8 Ringo Clown 20% (28%)

V75-4 ANTTI TAI AKSELI

Pronssidivarin pelillinen mielenkiinto kohdistuu lähinnä kahteen valjakkoon: Farmer's Pride on päässyt hyvälle lähtöpaikalle ja Antti hakee Buzzing Boylta tai Mopolta nopeasti keulapaikan. Mikäli avaus ei veny pitkäksi niin Erikssonin laatuhevonen on voiton syrjässä kiinni. Sugar Daddy tai Argon tullee huolehtimaan lähdön matkavauhdista ja niiden ylläpitämästä vauhdista riippuu paljon myös toisen peli-idean Lixy's Starin voittosaumat. Vaikea kuvitella, että esimerkiksi tasavauhtinen Southerly Gale kykenisi lopussa vastaamaan kovakiriselle Akselin ajokille, mikäli kenttä lopussa kääntyy. Sugar Daddy on mielestäni ylipelattu: alla on toki näyttävät esitykset, mutta viimeaikaisissa lähdöissä myös juoksunkulut ovat menneet nappiin.

Arviot:
Sugar Daddy 28% (34%)
Farmer's Pride 23% (18%)
Lixy's Star 21% (11%)
Southerly Gale 14% (14%)

V75-5 VIESKERIN VIRE JA HUUMORI

Tapio Perttunen marssittaa Vieskerin Vireen keulaan ja sen jälkeen on paljon kiinni VV:n korvien välistä. Kunto on kohdallaan, mutta ainakin yhden hevosen edellepäästäminen viimeisellä 50 metrillä on ollut tälle hevoselle enemmän sääntö kuin poikkeus. Jonnan Lento ja Totemi Rok runnovat puolestaan molemmat rehellisesti aina maaliin saakka ja nousevat sen takia rankingissa niukasti keulahevosen edelle. Mister Villari on lähdön musta hevonen: neljännen radan tykitys oli viimeksi todella näyttävä. Lähdön peliprosentit ovat mielestäni kohdallaan.

V75-6 ROMAHDUS VAI KIMMOKE

Pearly Hillin lyllersi tiistain tyhjennysharjoituksessa loppusuoraa 30-vauhtia. Vaikea arvioida miten tamma tuon startin otti: voisi kuvitella että laukka saattaa sisäradalta olla nyt entistä herkemmässä ja muiden kunnioitus on epäonnistumisen jälkeen aikaisempaa pienempi. Mielestäni tamma on kuitenkin luokaltaan lähdön paras hevonen ja sen kuuluu kaikesta huolimatta olla suosikki, varsinkin kun pahimmalla kilpakumppanilla Kiss Me Pilotilla on laukkariski eikä mitään saumaa keulapaikalle. Cindy Hip ja Noblesse Kemp vaatisivat voittaakseen suosikkien epäonnea.

Arviot:
1 Pearly Hill 38% (35%)
3 Kiss Me Pilot 34% (39%)
2 Cindy Hip 10% (11%)
4 Noblesse Kemp 8% (9%)

V75-7 BORGSTRÖMIN VALINTA

B.Helmiinalla valittiin ykkösrata ja se kuvaa luottamusta hevosen lähtönopeuteen ja -varmuuteen. Kyvyiltään kotiradan kasvatti on lähdön paras ja mikäli se pääsee johtopaikalle, niin muut ajavat sen jälkeen himmeämmistä mitaleista. Tasoerot ovat kisassa huikeat ja muiden voitto vaatisi käytännössä molempien suosikkien laukkailua. Lähtö on oikein pelattu.


PARHAAT PELIKOHTEET:

3:15 DU SUEDE PRIDE
2:4 BETTER BETTER BEST
4:11 LIXY'S STAR

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ravit”