Tänään on 25.02.2024, 20:24.

Urheiluvedonlyönnin tärkeimmät nyrkkisäännöt

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Urheiluvedonlyönnin tärkeimmät nyrkkisäännöt

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Keksitään parempi otsikko, ja jos tällainen jo on täällä, koitin kyllä vähän katsella ja kysellä, niin modet varmaan siirtää tämänkin oikeaan paikkaan.

Kirjoittelin näitä lähinnä siitä vinkkelistä mitä virheitä olen itse tehnyt, ja sitten merkannut sen ylös etten enää toista kertaa tekisi. Ja suuren osan olen tietysti oppinut muilta urheiluvedonlyöjiltä, esim. täällä Ylikerroin.comissa.
Jos haluaa pärjätä urheiluvedonlyönnissä, niin omien tietojen ja taitojen täytyy olla keskimääräistä paremmat. Alusta asti ei kannata/tarvitse kaikkea alkaa tutkimaan ja keksimään, paljon tehokkaampaa on päivittää itsensä kaikkien muiden tietojen tasolle.
Laitoin tähän jotain omia ajatuksia tärkeimmistä ohjenuorista, näitä jos muistaisi jokaisen vedon, %-arvion, oman rankigin jne. kohdalla noudattaa/soveltaa, niin sellaiset tyhmät virheet joita katuu heti pelin jälkeen, jäisi vähemmälle. Tämä on tehty vain nopeasti, paskassa aloituksessa on aina se hyvä puoli että sitä on helppo parantaa ja saa onnistumisen elämyksiä.
Korjatkaa virheitä, tehkää parannusehdotuksia, ja lisäilkää omia periaatteita. Kun arpeeksi moni osallistuu, kokeneet pelurit kertovat mietteitään kokemuksen syvällä rintaäänellä, nuoremmat pelurit kertovat uusista mullistavista tutkimustuloksistaan, ja ollaan vielä poimittu kaikki parhaat palat mukaan esim. kaikista alan kirjoista ja muualta netistä löytyvistä ohjeista, saadaan tähän n. 200 tärkeintä ohjenuoraa kohti voitollista pelaamista. Siitä voi tehdä vaikka Ylikerroin.comin Kultaiset Ohjenuorat Urheiluvedonlyöntiin tai mikä nimi sitä nyt kuvaisikaan parhaiten, Pelurin Nyrkkisäännnöt, tai vaikka Opas Voitolliseen Urheiluvedonlyöntiin. Joka tapauksessa tällaisen kasaamisesta saatava HYÖTY on kaikille selvä.

Teen tähän vielä PALJON lisäyksiä, esim. tärkeimmistä mitä vaatii että ottelu on mun mittareilla MEGAunder-ottelu, sekä ajatuksia Live-vedonlyönnistä, ja yhdestä urheiluvedonlyönnin tärkeimmästä asiasta, joka usein ohitetaan olankohautuksella, eli TIIMITYÖSTÄ. Kellään ei ole aikaa/taitoja pysyä yksin yllä usean sarjan voimasuhteista, kp-tiedoista jne., joten tiimityö, kuten esim. Ylikerroin.comissa yhdessä tutkiminen, palkitaan varmasti kasvavina pelivoittoina.
siihen lopulliseen versioon tarkennan monesta kohtaa näitä omia perushöperöitä jaaritteluja, tiiviimpään ja selkeämpään muotoon. tässä jotkut ajatukset esitetty pitkän
kaavan mukaan, että pointti tulee varmasti kaikille selväksi.


SARJOISTA
1 Kaiva tilastot ainakin 10 kaudelta sarjasta josta lyöt vetoa
2 Tee tilastoista kaikki mahdolliset tutkimustulokset, opit tuntemaan sarjan lainalaisuudet.
3 Tee vanhoja voimasuhderankingeja monilla erilaisilla joukkueen tasoa kuvaavilla mittareilla, esim. voitto/tappio-suhteen, moneylinen että maalieron mukaan.
4 Tee vanhoja maalimäärärankingeja sekä o/u jakaumien että yhteismaalien mukaan.
5 Jaa joukkueet 5 eri luokkaan tasoerojen mukaan (simppeli-versio) ja merkkaa ylös mitkä on jokaisen luokan tunnusluvut (voitto/tappio-suhde, moneyline, maaliero, tehdyt maalit, päästetyt maalit jne.).
6 Moneylinen mukaiset luokat:
A = sarjan parhaat joukkueet = voittavat paljon enemmän otteluita kuin häviävät, tekevät paljon enemmän maaleja kuin päästävät.
B = sarjan ylempi keskikasti = voittavat jonkin verran enemmän otteluita kuin häviävät, tekevät jonkin verran enemmän maaleja kuin päästävät
C = sarjan keskitaso = voittavat ja häviävät otteluita suunnilleen yhtä paljon, tekevät ja päästävät maaleja suunnilleen yhtä paljon
D = sarjan alempi keskikasti = häviävät jonkin verran enemmän otteluita kuin voittavat, päästävät maaleja jonkin verran enemmän kuin tekevät
E = sarjan rupusakit = häviävät paljon enemmän otteluita kuin voittavat, päästävät paljon enemmän maaleja kuin tekevät.
7 Kirjaa ylös minkä verran sarjan parhaat joukkueet ovat voittaneet, pelanneet tasan ja hävinneet otteluita kotona/vieraissa/yhteensä.
8 Tee sama kaikissa muissakin luokissa.
9 Tutki minkä verran sarjan parhaat joukkueet tekevät/päästävät maaleja kotona/vieraissa ja otteluiden yhteismaalimäärät.
10 Tee sama kaikissa muissa luokissa.
11. Tee samat tutkimukset ja luokkajakaumat sarjaa parhaiten kuvaavilla o/u rajoilla, esim. jalkapallossa yhteismaalimäärien lisäksi o/u 2,5 maalin jakaumat, hyökkäyspelille tehtyjen maalien lisäksi o/u 1,5 maalin jakaumat, samoin puolustuspelille päästettyjen maalien lisäksi o/u 1,5 maalin jakaumat. Jääkiekossa o/u rajat 4,5 – 5,5 maalia, team totaleissa 2,5 maalin o/u jakaumat jne. Vertaa joukkueita eri tutkimustulosten perusteella, jos joku joukkue on voitto/tappio –suhteen perusteella ollut/on nyt sarjan parasta A tasoa, mutta maalieron mukaan olisikin vain sarjan keskikastia eli tässä esimerkissä C tasoa, niin voitot ovat olleet selvästi niukempia mitä normaalisti tämän sarjan parhailla joukkueilla, eli ehkä eivät niin ansaittuja -> kuuluuko joukkue sittenkin rankata sarjan parhaiden sijasta ylempään keskikastiin, B tasolle jne.


JOUKKUEISTA
1 Katso miten joukkue on pärjännyt 5 ed. kaudella, eli selvitä minkä tasoisesta organisaatiosta on kyse.
2 Miten joukkue on kehittynyt 5 ed. kaudella tasoeromittareilla (voitto/tappio-suhde, moneyline, maaliero), mennyt ylös- vai alaspäin tai pysynyt samoissa.
3 Etsi syyt 5 kauden kehitykselle -> joukkueen budjetti on kasvanut/pienentynyt, materiaali vahvistunut/heikentynyt, joukkue yli-/alisuorittanut, valmentaja saa joukkueesta irti kaiken/ei mitään.
4 Miten joukkue pelasi viime kaudella, eli mihin juuri tämän hetken materiaalilla pystyttiin (edellinen kausi on tärkein yksittäinen tilasto ennen uuden kauden alkua, josta alkaa korjailla esim. hankinnoilla/menetyksillä).
5 Viime kauden kehitys, oliko alkukausi parempi/huonompi kuin loppukausi. Hyvä loppukausi enteilee yleensä hyvää seuraavaa kautta, kun joukkuee peli kehittyi, jos materiaali ei ole heikentynyt ratkaisevasti.
6 Muutokset ed. kaudesta -> uusi valmentaja, tulleet/lähteneet pelaajat, seuran taloustilanne, tämän kauden tavoitteet.
7 Miten joukkueen maalimäärät ovat kehittyneet 5 ed. kaudella maalimäärämittareilla (o/u-jakauma, yhteismaalimäärät), tutki onko maalimäärät nousseet/laskeneet vai pysyneet samoissa ja kaiva kaikki mahdolliset syyt esille.
8 Syyt maalimäärille -> hyvä/huono hyökkäyspeli, hyvä/huono puolustuspeli, valmentajan pelifilosofia eli joukkueen pelityyli hyökkäys/puolustusvoittoinen.
9 Vaikuttiko ed. kauden loukkaantumiset ratkaisevasti suorituksiin, vai välttikö joukkue lähes kokonaan kp-ongelmat.
10 Joukkueen ikärakenne -> nuorista pelaajista kooostuva joukkue pääsääntöisesti parantaa jos on saanut kehittyä yhdessä ja vielä taitava valmentaja, vanhojen tähtien varaan rahalla rakennettu joukkue pääsääntöisesti heikentää, tai ei välttämättä ainakaan yllä ihan odotuksien tasolle.
11 Selvitä joukkueen avainpelaajat, joiden mukanaololla/puuttumisella on suurin merkitys joukkueen tasoon ja maalimääriin nähden, ja tarkista ainakin niiden pelaaminen joka ottelun kohdalla. Ole valmis nopeasti korjaamaan arvioita joukkueen tärkeimmistä pelaajista, jos riittävät perustelut löytyy.
12 Tutki joukkueiden kotiedut ed. 5 kauden aikana
13 Kotietujen kehitys 5 ed. kauden aikana ja syyt sille.


OTTELUISTA
1 Selvitä kummankin joukkueen vahvuus/heikkous tekijät ja miten ne sopivat toisiaan vastaan.
2 Kummankin joukkueen kotiriippuvuus sekä juuri tämän ottelun kotietu (jos vastakkain olisi esim. 2 hyvin kotiriippuvaista pohjoisen joukkuetta, mutta kyseessä tärkeä paikallispeli, voisi kotietu ollakin lähellä nollaa).
3 Koti-/vierasjoukkueen motivaatio juuri tässä ottelussa.
4 Ottelurasitukset ja edellä/takana olevat tärkeämmät pelit.
5 Tarkat kp-tiedot.
6 Tutki joukkueiden suoritukset viime otteluissa eli kuntopuntarit, ja edellisten vastustajien taso.
7 Katso miten joukkueet ovat aikaisemmin pelanneet keskenään ja suhteuta tulokset siihen miten joukkueet ovat niistä ajoista muuttuneet.
8 Katso miten joukkueet ovat aikaisemmin pelanneet muita juuri tämän tasoisia/tyylisiä vastustajia vastaan ja suhteuta tulokset siihen miten joukkueet ovat niistä ajoista muuttuneet.
9. Älä ylireagoi kp-tietoihin
10. Älä ylireagoi mihinkään muuhunkaan tietoon! Katso mitä omat lähtökohtaiset arviot otteluun ovat, ja ratkaise siitä esim. maalaisjärkeä käyttämällä paljonko se voi maksimissaan muuttua ottelukohtaisten tietojen perusteella. Esim. lähestulkoon poikkeuksetta etukäteen tasaisesta ottelusta ei saa tehtyä jättisuosikkia, vaikka toiselta joukkueelta olisi 2 parasta pelaajaa yhtäkkiä poissa, niin paljon ei todennäköisyyskenttää 2 pelaajaa hetkauta. Varsinkaan kun korvaajat tietävät että nyt on yksi uran parhaista tilaisuuksista vallata avauskokoonpanon paikka. Poikkeuksena esim. koripallo, jossa avainpelaajien merkitys on suuri ja jo 2 tärkeää miestä, esim. Suomen koripallossa 2 jenkkivahvistuksen puuttuminen, voi romahduttaa joukkueen tason vaikka 2 luokkaa alemmaksi, sarjan parhaiden tasolta sarjan keskitasolle.


%-ARVIOISTA
1 Kehitä omia %-arvioiden laskemistapoja ensin riittävän monta kautta pöytälaatikossa. Vasta kun ne osoittavat tuottavan selkeästi tai edes hieman voittoa riittävän monessa sarjassa, olet valmis lyömään niillä oikeasti vetoa.
2 Tutki mitkä menetelmät toimivat parhaiten (=ovat voitollisimpia) useimmassa sarjassa, käytä niitä.
3 Vertaa omia %-arvioita muiden taitaviksi uskomiesi urheiluvedonlyöjien lukemiin, ja tutki ja perustele tarkkaan suurimmat erot + pyydä toisiltakin perustelut niin kaikki kehittyvät.
4 Tee %-arviot aina hyvissä ajoin koko viikoksi, niin jää eniten aikaa tutkia parhaita pelikohteita, niitä joissa on suurin ero kertoimiin nähden.
5 Alustavat lukemat voit tehdä vaikka 5% tarkkuudella, silläkin saat poimittua viikon 100 tärkeimmästä ottelusta ne 20 peliä joita kannattaisi alustavien tietojen/näkemysten mukaan tutkia eniten, joissa on alustavasti jotain pelattavaa, ylikertoimia tai rajatapauksia jotka voivat kääntyä pelikohteiksi tarkemmalla tutkimuksella/viime hetken kp-tiedoilla. Mitä enemmän saat kokemusta, sitä paremmin pystyt heittämään hatusta alustavat arviot niihin sarjoihin joissa olet hyvin sisällä. Ja sitä kautta löytyneet kohteet tutkitaan tarkemmin kaikilla mahdollisilla eri tavoilla. Se että heittää ensin hatusta %-arviot vaikka koko viikon Veikkausliigan otteluihin, 1X2 ja over/under, ja sitten vasta avaa tietokoneet ja mapit, on erittäin kehittävää. Se jos mikä kasvattaa sitä kuuluisaa MuTua! Ja kun 5 vuotta tuota harjoittelee, voi päästä jo sellaiselle tasolle että mutuilee aina paremmat lukemat, sekä oman fiiliksen että myös tarkan seurannan mukaan, kuin mitä saa ulos esim. omista urheiluvedonlyöntiin suunnitelluista tietokonemenetelmistä. Sellaiset miehet ovat juuri niitä joista sankaritarinoita kerrotaan, Sarjojen Tietäjiä, joita täällä yk.comissakin taatusti hiippailee. Minä yritän saada heitä osallistumaan keskusteluun ja opettamaan meitä muitakin.
6 Älä käytä yhtä paljon aikaa jokaiseen otteluun, vaan niihin joita aiot pelata, käytä aikaa monta kertaa enemmän. Karsi ottelut joita et tutki lainkaan pois jo alustavien %-arvioiden valossa. Tällä tavalla menetät joskus jonkun HELMIkohteen joka osoittautui sellaiseksi vasta tarkemmalla tutkimuksella, mutta saat kohdistettua silti ajan paremmin ja voit tutkia tarkemmin niitä kohteita jotka itselle alustavasti maistuvat sijoittamisen arvoisilta. Tällä periaatteella voitat enemmän sekä rahassa että ajassa. Eikä yhtään HELMIkohdetta menetä jos ympärillä on hyvä TIIMI, joka puhaltaa aina pilliin kun jotain uutta löytyy. Tiimityö on tärkeää, koska jo 5 HELMIkohteen, eli niitä koko kauden parhaita kohteita joita on vain kourallinen joka sarjassa, niiden missaaminen tuntuu kyllä pahasti vuositasolla, jos viisikin sellaista menisi itseltä ohi suun.
7 Alustavat %-arviot tehdään parhaalla sen hetkisellä tiedolla, mutta varmista kaikki kp-tiedot ennen kuin teet otteluun lopulliset %-arviot.
8 Kysele muilta urheiluvedonlyöjiltä millaisia menetelmiä he käyttävät/ovat käyttäneet ja mikä on menestys. Anna omia tutkimustuloksia vastineeksi. Pyörää ei kannata keksiä uudestaan, vaan mieluummin käyttää ajan paremmin eli jatkaa siitä tiedosta mihin aikaisemmin aloittaneet ovat jo ehtineet.
9 Tee jokaisen kierroksen %-arviot parhaalla sen hetkisellä tietotaidolla ja menetelmillä, älä hutiloi äläkä muutu edellisviikon voitoista laiskaksi tai ylimieliseksi! Ainoa mitä me ei varmasti tulla koskaan saamaan tietoon, on Absoluuttinen Totuus näistä kaikista tässäkin mainituista asioista. Lähelle sitä pääsee kun koittaa kehittää niitä omia parhaita vastauksia tärkeimpiin urheiluvedonlyöntikysymyksiin. Se joka luulee tietävänsä kaikki oikeat vastaukset, häviää nopeasti kaikki pelirahansa niille jotka pitävät koko ajan mielessä oikeat kysymykset. Urheiluvedonlyöntiymmärrys kasvaa parhaiten käytännön kautta, otteluilla ja vedoilla, tekemisellä saat kehitettyä itsellesi kovan luokan rutiinin. Pyri kehittelemään menetelmiä siinä samalla, hae sopivaa tasapainoa tekemisen ja tutkimisen välille.
10 Yksikään tutkimustyöhön käytetty aikayksikkö ei ole hukkaan heitettyä aikaa. Jokainen tutkimustyöhön käytetty 1h kääntää rahavirtaa hitaasti mutta varmasti itseäsi/omaa peliporukkaasi kohti.
11. Ota selvää firmoista jotka tarjoavat parhaat Early Line -kertoimet, ja kyttää niitä tarkasti jo alkuviikosta, vedot sisään alustavilla arvioilla.
12. Opettele tuntemaan mitkä bookkerit tarjoavat parhaita kertoimia mistäkin joukkueista, esim. Pinnaclen asiakkaista saattaa 0% pelata Chicagoa, joten bookkeri antaa pakosti siitä markkinoiden parhaat kertoimet joka kierros että saa vaihdot jakaantumaan edes jonkin verran tasan. Tähän taktiikkaan käytetyt uhraukset palkitaan nopeasti, voitat aina markkinoiden parhailla kertoimilla kun opit olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan.
13. Jätä lauantain kuumat treffit väliin ja roiku pörsseissä 2-3h ennen tärkeimpien otteluiden alkua, ostamassa ja myymässä. Se yleensä palkitaan mahtavilla kertoimilla! (ja yk.comin poikamiehille: eniten voittaneet pelurit tunnetusti palkitaan parhailla treffeillä, ei keskenään mutta naisten kanssa)

VEDOISTA
1 Avaa tili riittävän monelle vedonvälitystoimistolle (10-20).
2 Pelaa aina vain sinne mistä saat suurimman kertoimen.
3 Älä pelaa jos kertoimet ovat jo ehtineet pudota liikaa kun ehdit lyömään, ei vaikka vihje olisi kuinka kuuma ja koko maailman hehkuttama. Voitollisempi taktiikka on odottaa seuraavaa kertaa kun ehdit pelaamaan vastaavaa kohdetta parhailla kertoimilla.
4 Kun keskityt joka sarjassa vain muutamiin parhaisiin näkemysotteluihin, jää aikaa tutkia tarkkaan kaikki eri pelimuodot. Pelaa ottelussa aina sitä pelimuotoa jossa on tuottoisimmat kertoimet -> 1X2, Asian Handicap, Team Total, 1.jakso/erä, o/u.
5 Panosta otteluihin niiden tuotto-odotuksen ja osumistodennäköisyyden mukaan.
6 Älä koskaan ylipanosta.
7 Jos bookkereiden linjassa on merkittäviä eroja, käytä AINA kaikki sure-vedot hyväksi, varmaa rahaa ei koskaan saa väheksyä. Niiden vaikutus pelikassaan pitkässä juoksussa on MAHTAVA.
8 Tarkkaile kertoimien muutosta useaan otteeseen, alustava linja heti kun kertoimet julkaistaan, sitten joka päivä ainakin kerran, ja ottelupäivänä vielä aamulla ja juuri ennen peliä -> metsästä parhaita kertoimia, vaikutus pelikassaan on vuositasolla suuri. (Kukaan ei tätäkään yksin pysty ylläpitää/hoitaa kiitettävästi, mutta tiimityö, esim. tällainen foorumi kuin Ylikerroin.com, ja asia hoituu jo huomattavasti paremmin).
9 Alustavat vedot lyödään parhaalla sen hetkisellä tiedolla ja varovaisella panostuksella, mutta varmista kaikki kp-tiedot ennen kuin lyöt lopulliset vedot.
10 Erikoisvedot ovat yleensä suuren yleisön huvia, jos jää aikaa niin satsaa niiden tutkimiseen. Erikoisvedoilla kukaan ei elä mutta sieltä voi löytyä yllättäviä kultakimpaleita, jotka pelataan pikkupanoksella vetojen palautusprosenttia kaunistamaan.
11. MERKKAA JOKA SARJASTA YLÖS OMAT SEKÄ MUIDEN TIETÄJIEN NÄKEMYSJOUKKUEET !! Ne ovat juuri niitä joukkueita joiden puolesta/vastaan lyöt vetoja joka kierros. Niiden joukkueiden onnistuneesta analyysista riippuu eniten menestyksesi, joten niitä joukkueita on myös syytä tutkia kaikkein eniten.
12. Jos tärkeimmiltä pelikohteilta jää aikaa, käy vielä ottelupäivän aamuna läpi kaikki ottelut ja niiden tuoreet tiedot, myös ne joissa alustavilla %-arvioilla ei näyttänyt olevan mitään pelattavaa. Sieltä ponnahtaa usein esille vielä muutama pelikohde, ja varsinkin pörssipelureilla on syytä olla joka ottelun %-arviot viimeistään ottelupäivänä hiottuna tarkoiksi, kun niitä asettelee tarjolle.
13. Kausien alussa kentät ovat kesän sarjoissa monesti huonokuntoisia -> undereita! Tilastot todistavat että pelaamalla kausien alussa kesän sarjoissa alle 2,5 maalin vetoja, tai tulosvetoon matalia maalilukuja, on jäänyt voitolle monena vuotena putkeen. Tilastoista voi laittaa vielä paremmaksi kun vaivautuu ottamaan selvää minkä joukkueiden kentät on perunapeltoja, ja mitkä on heti kauden alusta huippukunnossa. Koko sarjan maalimäärät nousevat kelien parantuessa. Erot kenttien välillä on suuret, selvitä ne!
14. Altavastaajilla on parhaat mahdollisuudet pärjätä kauden alussa, kun paremmilla joukkueillakaan ei ole vielä peli täysin hiotunut kuntoon, se kaventaa usein tasoeroja. Ja alkukaudesta heikompia joukkueita, varsinkin nousijoita, usein aliarvostetaan -> saavat ylimääräisen edun kun vastustaja tulee kentälle hakemaan helppoa voittoa.
15. Toinen hyvä paikka pelata altavastaajia on kauden loppu, kun ne taistelevat putoamista vastaan, varsinkin jos vastassa on hieman motivaatioton keskikastin joukkue, jonka sijoitus ei ratkaisevasti voi enää muuttua. (Nämä 2 esimerkkiä kuuluu olla käytössä juuri nyt monessa sarjassa, toissa kauden alku, toisissa loppu). Jos joukkue taistelee mestaruudesta, niin yllättävän usein se saakin pelaajien jalat kipsiin ja taitavatkin pelaajat jähmettyvät kotipelissään "pakkovoiton" edessä, vaikka vastassa olisi heikompi joukkue. Jos joukkue taas taistelee säilymisen puolesta, siinä on kyse jo melkein Elämästä ja Kuolemasta -> putoamistaistelussa olevien joukkueiden voittoprosentti on todella paljon suurempi kauden viimeisissä otteluissa, mitä niiden koko kauden saldo on (mestaruudesta taistelevilla joukkueilla ero voitto-% ei siis läheskään niin suuri)
16. Älä pelaa niiden joukkueiden puolesta joilla on edessä/takana tärkeä Eurocup-ottelu (toki jos kertoimet ovat riittävät, mutta tämä varovaisuustekijä noin NYRKKISÄÄNTÖNÄ ohjeeksi)
17. Älä aliarvioi nousijajoukkueita -> ne eivät välttämättä ole yhtä heikkoja kuin edellisen kauden heikoimmat joukkueet eli putoajat. Tarkista edellisten kausien nousijoiden taso niin saat pohjan jota käyttää nousijoiden kanssa, ja korjailla juuri kyseessä olevan joukkueen nousun jälkeen hankkimilla vahvistuksilla tai menetyksillä.
18. Älä pelaa sarjojen SUPERjoukkueita vastaan, jollei niillä ole jotain merkittävää haittaa, tärkeämpi ottelu edessä/takana, avainpelaajia sivussa jne. Kyllä SUPERjoukkueita vastaan toki saa pelata, ja kuuluukin jos kertoimet ovat riittävät, mutta ei välttämättä suoraa voittoa kestona niitä vastaan, jos haluat välttää mahdolliset >1,5 kauden mittaiset tappioputket. Vaikka odotusarvot SUPERjoukkuetta vastaan näyttäisivät olevan mahtavia, niin kauden jälkeen saatatkin olla niistä jo eri mieltä, jos joukkue osoittautui aivan ylivoimaiseksi sarjaan. Suuriin kertoimiinhan saa tietysti aina sisältyäkin riskejä, ja sisältyykin, muuten tarjolla ei olisi niin suurta kerrointa. Mutta analyysiriski jättisuosikkien otteluissa voi olla melkoinen, jos oma arvio on altavastaajan yllätykselle on 10% ja tarjolla on kerroin 12, siinä on melkoinen odotusarvo, korko 1,20. Mutta jos jälkikäteen tarkasteltaessa (sitäkin pitää tehdä, se ei ole jälkiviisastelua vaan opettavaista) oletkin sitä mieltä että suosikille olisi pitänyt laittaa 2% lisää joka pelissä, olisi tuossa kohtaa altavastaajalle jäänyt enää 8% eli olisit pelannut epätodennäköisesti osuvaa alikerrointa. Ja juuri nuo saattavat mennä vaikka koko yhden kauden ajan ohi, jonkun superjoukkueen kohdalla, kuten on nähty, Arsenal ei häviä yhtään peliä, ja toinen huippujoukkue häviää 2 peliä kaudessa mutta nekin vain toisille huipuille, ei todellakaan näille rupusakeille jne. Joten superjoukkueita pelaaminen on kyllä tuottoisaa kun on tarkkana jos niillä on kp-/motivaatio- muita ongelmia etteivät ole parhaimmillaan , mutta mieluiten tasoitusvetoja niitä vastaan.
19. Älä pelaa sarjojen RUPUSAKKIEN puolesta, jollei vastustajilla ole jotain merkittävää haittaa, tärkeämpi ottelu edessä/takana, avainpelaajia sivussa jne. Kyllä RUPUSAKKIEN puolesta saa pelata, ja kuuluukin jos kertoimet ovat riittävät, mutta ei välttämättä suoraa voittoa jos haluat välttää mahdolliset >1,5 kauden tappioputket.
20. ÄLÄ PELAA OTTELUITA JOISSA ANALYYSIRISKI ON SUURI !! tai jos pelaat, pelaa minimipanoksella vaikka olisi millainen HELMIkohde kyseessä, jos virheen mahdollisuus on suuri. Kaikkiin otteluihin on hyvä tehdä %-arviot, %-arvioiden seurannan takia kertomaan missä olet menossa omien menetelmiesi ja taitojesi kanssa, sekä harjoituksen vuoksi, mutta muista aina että pakko ei ole pelata koskaan. 50% ei ole aina sama 50% -> jos vastakkain on 2 tasaväkistä joukkuetta, ja sarjan keskimääräinen voitto-% on 50%, eikä ottelussa ole mitään ihmeellisiä ottelukohtaisia erikoistietoja, on arvio 50% varmalla pohjalla ja jos vierasjoukkueesta on tarjolla +0,5 maalia kerroin 2,20 niin se maistuu. Jos taas vastakkain on kotijoukkue joka on 1 luokan heikompi, normaalisti vain 40% kotisuosikki, mutta nyt vierailta puuttuu 4 avainpelaajaa ja olet arvioinut ottelun 50% kotisuosikiksi, ei arvio olekaan enää ihan yhtä varmalla pohjalla. Paremman joukkueen vaihtomiehet saavat nyt elämänsä tilaisuuden rynniä avauksen miehiksi, ja todennäköisesti syttyvät parhaimpaansa ja voivat olla jopa samaa tasoa kuin normaalisti kentällä olevat. Joten jos tässä kotijoukkueesta olisi tarjolla 2,20 eli yhtä hyvä ylikerroin, analyysiriskin vaara on kuitenkin paljon suurempi.

Vielä voisi lisätä otteluiden %-arvioista tuon Slovenia-Tanska esimerkin, ja sama mikä oli tämän kauden SM-liigassa, heikko mutta motivoitunut Ässät vs. vielä heikompi ja ilman motivaatiota oleva Saipa. jos omat voimasuhdearviot yhdistettynä motivaatiotekijöillä, nostaisi kahdesta heikosta joukkueesta toisen vaikka 65% suosikiksi, niin tilastojen mukaan noista ei ole tullut sisään edes 55% !! Kahden heikon joukkueen kohdatessa, kumpikaan ei voi olla jättisuosikki, kun ei se että toinen on vielä heikompi saa aikaan sitä että se hieman parempi osaisi yhtäkkiä hallita peliä. Rupusakit ovat tottuneet pelaamaan siten että kiekko on koko ajan vastustajalla ja iskemään harvoilla vastaiskuilla. Kahden rupusakin kohdatessa, se heikompi on edelleen altavastaaja, ja saa edelleen pelata omalla tyylillään. Kun taas sen hieman paremman pitäisi nyt tehdä peliä (vaan kun ei osaa), ja hallita peliä (ei pysty). Näiden kisojen Slovenia-Tanska 4-3 oli tästä hyvä esimerkki, siinä menin minäkin hieman lankaan, toki sai Sloveniasta ylikertoimia, esim. Centrebetin 5,00, muttei sitä kehdannut edes vihjata kuin parhaille kavereille, niin suuria %-arvioita kaikki latoivat tauluun Tanskalle. Eikä 1 peli mitään kerro, mutta noita kun kerää itselleen ylös ja painaa korvan taakse...

Lisäilkää muutkin jos siltä tuntuu, näitä kun saadaan ainakin 100 täyteen, tehdään siitä hyvä ja toimiva ohjenuora, josta kelpaa pitää kiinni. Jos ei tällaisia hyviksi havaittuja tärkeimpiä sääntöjä rikkoisi kertaakaan (jokaiselle toki omavalintaiset säännöt), niin aika vähissä olisi virheetkin tulevalla pelurin taipaleella, sanon ma.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


RaahenTiikeri
Jäsen
Viestit: 124
Liittynyt: 22.01.2004, 16:18
Pisteitä: 16
Paikkakunta: keski suomesta.Uskokaa pois.

Viesti Kirjoittaja RaahenTiikeri »

Hienoa tekstiä kerrassaan.Mainiota.Jos tuossa nyt ei ollutkaan mitään uutta "pommia",jonka varaan voisi perustaa uuden uskonnon,niin siinä oli monien kenties monta kertaa miettimät asiat selkeästi näkyvillä.

Ehkäpä se pitkäjänteisyys,ja uskon puute valittuun linjaan on se kompastus kivi monelle meistä.Olemme kuitenkin inhimmillisiä ihmisiä,jos tulee takkiin,tai muuten vaan fiilis,niin tekee mieli heittää vähän irti,siis "repäistä",ja kun tulosta ei tule sieltäkään(toki onnenkantamoisia joskus),niin käännytään taas eri suuntaan.Sitähän se useasti on.Ihminen on rotuna kuitenkin enemmän "pikavoitto" tyyliä.No joka tapauksessa,loistavaa tekstiä.

Kuten Ässäkin korosti,niin aikaa tarvitaan,ja kiirettä saattaa pitää.Mutta mikäli asia kiinnostaa jo ihan urheilun kannaltakin(siis ilman rahallisia panoksia),niin noiden ohjeiden pohjalta liikkuminen on varmasti antoisaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


capu
Jäsen
Viestit: 365
Liittynyt: 27.08.2003, 14:46

Tuotto: -10.00 yks.

Palautus%: 0.00%

Panosten ka: 10.00 yks.

Vetoja: 1

Pisteitä: 22

Viesti Kirjoittaja capu »

Loistavaa tekstiä Ässältä jälleen kerran. Tuosta on varmasti hyötyä erittäin monelle kokemattomalle vedonlyöjälle. Ainakin itse painoin tulostusnappia ja luin muutaman kerran ajatuksella. Hienoa että viitsit nähdä vaivaa, sillä kyllä tuossa kirjoittelemisessa muutama tovi varmasti meni.. :roll:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Lennon
Jäsen
Viestit: 24
Liittynyt: 21.05.2003, 01:35
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Lennon »

Jep!

Aivan loistava tietopaketti Ässältä

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


playerone
Jäsen
Viestit: 1050
Liittynyt: 10.09.2004, 10:44
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja playerone »

Todella hyödyllistä tekstiä, hienoa että joku asiantuntija viitsi antaa tuollaisen panoksen forumin hyväksi!

Kyllähän tuo tosin kuulostaa aika hurjalle sellaisen korviin jolla ei ole vedonlyönnille uhrattavaksi kuin keskimäärin tunti päivästä. Ei noin syvällisiin pohdintoihin siinä ryhdytä se on selvää. Aika riittää juuri siihen että kaivaa esille maailman suurimmat kertoimet ja katsoo niistä muutaman nyrkkisäännön mukaan parhaat pelattavat. Tässä on merkittävässä osassa myös vihjeiden antajat ja ylikerroin.com ehdottomasti.

Tuossa tuli muutamia sellaisia hyödyllisiä asioita tietää myös niille jotka eivät tee omia prosenttiarvioita.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Henkka
Jäsen
Viestit: 11058
Liittynyt: 14.06.2003, 11:39

Tuotto: +507.09 yks.

Palautus%: 120.53%

Panosten ka: 1.46 yks.

Vetoja: 1695

Pisteitä: 3681
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Henkka »

Eiköhän tonne johonkin väliin mahtuisi ohjenuora: "Älä niele pureskelematta MEGAuutista, joka vaikuttaa ratkaisevasti todennäköisyyksiin, vaan tarkista se mahdollisimman monista toisistaan riippumattomista lähteistä"

Toisessa paikassa kun asia voidaan esittää hyvinkin paljon "värittäen" ja toisessa taas kerrotaan homman todenperäisempi laita.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Hyvä ohje Henkalta, ja kuuluu varmaan Top-10 ohjeisiin :idea:

Miksei tämäkin aikanaan löytämäni ohje mahdu, jos näitä 200 saadaan kasaan:

Monessa asiassa onnistuminen riippuu keskittymisestä! Hermostuminen/kiukuttelu/suuttuminen/ääritapauksessa raivostuminen on haitaksi joka asialle, myös omille vedoille. Ohjenuora jos hermot meinaa mennä:

Lausu ensin miljoona kertaa HERMOSTUMINEN ON VÄÄRIN KÄYTETTYÄ ENERGIAA. Sen jälkeen muista, että hermostuminen/kiukuttelu/suuttuminen/ääritapauksessa raivoaminen on voimakasta energiaa, ja kuvittele mitä kaikkea hyvää saisit aikaan kun käyttäisit sen saman tarmon oikein. Ja jos on siltikin pakko kiukutella, niin kiukuttele vain niille, jotka ovat kaksi metriä pitkiä ja syövät vain rasvaista lihaa. Tulet huomaamaan mielenkiintoisia asioita. Kun kiukuttelet vain itseäsi isompikokoisille ihmisille, etkä koskaan itseäsi pienemmille; silloin kiukku häviää usein kuin itsestään. Ja joka kerta kun sitten pääset pois sairaalasta, lupaa itsellesi: "En ikinä enää kiukuttele."

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Jäähile
Jäsen
Viestit: 516
Liittynyt: 15.05.2003, 15:13
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Jäähile »

Sarjojen tilastoinnista jälkikäteen:

1.Älä tee tilastoja ,jos et muista joukkueiden voimasuhteita (tai saa niitä jostain selville).Voimasuhteet ei välttämättä selviä sarjataulukkoa katsomalla.Oletetaan henkilön x alkavan tekemään tilastoja tämän kauden Valioliigasta.Jahas Everton oli sarjan neljänneksi paras joukkue ja tämän pohjalta voidaan olettaa Valioliigan nelosen pelaavan näin ja näin.Pieleen menee!

2.Voimalukujen muuttaminen kesken kauden on myös tärkeää.Vaikka joukkueella olisi sarjan paras materiaali ,mutta sijoitus osoittaa kauden jälkeen olevan vaikka 10.Tällöin henkilö ,joka tekee tilastot alkuperäisten voimasuhteiden mukaan muuttamatta lainkaan joukkueen voimalukua kauden aikana tekee myös pahan virheen.

3.Helpoimmalla selviää ,kun tekee tilastoja reaaliajassa.Tällöin pystyy merkitsemään ylös myös mahdollisia erikoistilanteita esim.loukkaantumisia ,jotka on jälkikäteen liian kova urakka merkitä ylös.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Duunari
Jäsen
Viestit: 132
Liittynyt: 14.01.2003, 03:54
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Duunari »

Erittäin hyvä ajatus kerätä jonkinlainen vedonlyöjän peruspaketti yhdeksi kokonaisuudeksi. Kannatetaan. Toimii taatusti kannustimena kaikille uusille ja vähän vanhemmillekin pelaajille. Jokainen voi oppeja soveltaa omien ajankäyttömahdollisuuksiensa mukaan.

Niille joilla aikaa on rajoitetusti voin lämpimästi suositella vetopörssejä. Ainakin omat vedot on viime vuosina enenevässä määrin keskittyneet sinne. Nykyisin ei tosin alikertoimien myyminen ole läheskään niin helppoa kuin vielä pari vuotta takaperin. Botit pitää huolen että tarjous pistetään paremmaksi melkein samalla sekunnilla kun sen on saanut laitettua sisään.

Mutta live-vedonlyönti on oikea laiskan pelaajan kultakaivos. Varsinkin tenniksessä tilanteet vaihtelee melkein pelissä kuin pelissä ja siinä aukeaa mahdollisuudet korjata varmat pois. Eikä lätkämatsitkaan niin tapahtumaköyhiä ole. Tai arvokisat jalkapallossa.

Ylikerrointen pelaaminen on livenä paljon helpompaa kuin niiden metsästäminen perinteisellä vedonlyönnillä. Yksi mahdollinen toimintamalli voisi olla seuraava. Ennen tennispelin alkua suosikin kerroin on 1.20. Altavastaaja kuitenkin kuittaa ensimmäisen erän. Ja menee johtoon toisessa. Tässä vaiheessa suosikkia voi pelata livenä useimmiten reilusti yli kahden kertoimella. Mitä olisi ennen pelin alkua pidetty taivaan lahjana. Tottakai voi käydä niinkin että suosikki ei saa ensimmäistäkään breikkiä ja häviää ottelun. Silloin voi lohduttautua ajatuksella että on ainakin pelannut kovalla kertoimella. Mutta jos matsi kääntyy ja suosikki voittaa toisen erän ja menee johtoon seuraavassa... niin lay-kertoimet romahtaa. Varman voiton voi korjata myymällä suosikkia pienellä kertoimella. Surebettien tekeminen on vetopörssien livevedoissa helpompaa ja varmempaa ja tuottavampaa kuin kuin isoillakaan kerroinvaihteluilla useammalla bookkerilla. Ja kun livettää yhdessä paikassa niin mahdollisilla bookkereiden erilaisilla säännöillä ei mene surebetti pahasti metsään.

Jos tämä nyt meni väärään topikkiin niin poistakaa vaan modet viesti vapaasti. Toivottavasti kuitenkaan ei. Sen verran on sormenpäät oudokseltaan hellänä naputtelun jäljiltä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Duunari
Jäsen
Viestit: 132
Liittynyt: 14.01.2003, 03:54
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Vantaa

Re: Urheiluvedonlyönnin tärkeimmät nyrkkisäännöt

Viesti Kirjoittaja Duunari »

Mika Ässä kirjoitti: ...7 Jos bookkereiden linjassa on merkittäviä eroja, käytä AINA kaikki sure-vedot hyväksi, varmaa rahaa ei koskaan saa väheksyä. Niiden vaikutus pelikassaan pitkässä juoksussa on MAHTAVA.
...
Samaa mieltä mutta maltti pitää olla mukana. Sisältää mahdollisia riskitekijöitä ja ihan pienellä tuotolla ei kannata isoja summia sijoittaa. Vedonvälittäjien mahdolliset panoskatot ja erilaiset säännöt saattaa vesittää hyvältäkin näyttävän sure-vedon. Silmät kiinni ei kannata eri välittäjiltä varmoja vetoja metsästää. Eli hyvä sääntö mutta kaipaa ehkä paria varoituksen sanaa. Ainakin niille jotka on vasta astumassa vedonlyönnin ihmeelliseen maailmaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


speksi
Jäsen
Viestit: 53
Liittynyt: 06.05.2005, 10:32
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja speksi »

Mutta live-vedonlyönti on oikea laiskan pelaajan kultakaivos. Varsinkin tenniksessä tilanteet vaihtelee melkein pelissä kuin pelissä ja siinä aukeaa mahdollisuudet korjata varmat pois. Eikä lätkämatsitkaan niin tapahtumaköyhiä ole. Tai arvokisat jalkapallossa.
Eikös ne kertoimet kuitenkin pyri heijastamaan sen hetken todellisuutta. Ei suuri vola tarkoita helpompaa voittamista. Palautusprosentti on suurempi, mutta vastaavasti ovat riskitkin, jolloin taas panostus jää pienemmäksi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


KR
Jäsen
Viestit: 564
Liittynyt: 23.01.2004, 15:52

Tuotto: -1.50 yks.

Palautus%: 0.00%

Panosten ka: 1.50 yks.

Vetoja: 1

Pisteitä: 260

Viesti Kirjoittaja KR »

Nostetaanpa tätä oiwaa ketjua ylöspäin. Yksi hyvä vinkki minultakin... Nimittäin, kun käytte kauppaa pörssissä niin pyrkikää AINA siihen että ITSE olette hinnoittelija. Jos kauppaa käydään kohteesta esimerkiksi hinnoilla back 1.80 /lay 1.90 niin älkää missään tapauksessa hyväksykö näitä kumpaakaan vaan antakaa oma hintanne ja antakaa toisten olla "hätäilijöitä". Vaikka jompikumpi vaihtoehdoista olisikin mielestänne "tyydyttävä" niin ottakaa hätäisimmiltä rahat pois. Maltti tietää rahantuloa ja hätäily yleensä korreloi häviöiden kanssa. Ottakaa extra-siivu myös vaikka kertoimet olisivat 1.84/1.86 eli tarjotkaa vielä tuohon väliin...

Muuten – jotta hyvät ohjeet eivät hukkuisi ketjun syövereihin niin ehkä ylikerroin.com:n toimittajaosasto voisi joskus kirjoittaa tämän ketjun parhaat vinkit vedonlyönti-oppaaksi etusivulle – nimikin on valmiina: “ Everything You Always Wanted to Know About Betting But Were Afraid to Ask”

E: Enkä tarkoita yksin tätä threadia vaan "Vedonlyöntikeskustelu"-forumia yleensä
E2: ja luonnollisestikaan ei kannata ottaa "näkyviä" kertoimia absuluuttisina rajoina eli VAIKKA kerroinpari olisikin esim. 1.84/1.85 niin kannattaa silti jättää oma "toivomus" vaikkapa 1.86 siitä huolimatta että 1.84 olisi tyydyttävä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

@Rajainmaki

Minikommentit


Strat
Jäsen
Viestit: 397
Liittynyt: 06.05.2003, 11:38
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Strat »

KR kirjoitti:Nostetaanpa tätä oiwaa ketjua ylöspäin. Yksi hyvä vinkki minultakin... Nimittäin, kun käytte kauppaa pörssissä niin pyrkikää AINA siihen että ITSE olette hinnoittelija. Jos kauppaa käydään kohteesta esimerkiksi hinnoilla back 1.80 /lay 1.90 niin älkää missään tapauksessa hyväksykö näitä kumpaakaan vaan antakaa oma hintanne ja antakaa toisten olla "hätäilijöitä". Vaikka jompikumpi vaihtoehdoista olisikin mielestänne "tyydyttävä" niin ottakaa hätäisimmiltä rahat pois. Maltti tietää rahantuloa ja hätäily yleensä korreloi häviöiden kanssa. Ottakaa extra-siivu myös vaikka kertoimet olisivat 1.84/1.86 eli tarjotkaa vielä tuohon väliin...

Muuten – jotta hyvät ohjeet eivät hukkuisi ketjun syövereihin niin ehkä ylikerroin.com:n toimittajaosasto voisi joskus kirjoittaa tämän ketjun parhaat vinkit vedonlyönti-oppaaksi etusivulle – nimikin on valmiina: “ Everything You Always Wanted to Know About Betting But Were Afraid to Ask”

E: Enkä tarkoita yksin tätä threadia vaan "Vedonlyöntikeskustelu"-forumia yleensä
E2: ja luonnollisestikaan ei kannata ottaa "näkyviä" kertoimia absuluuttisina rajoina eli VAIKKA kerroinpari olisikin esim. 1.84/1.85 niin kannattaa silti jättää oma "toivomus" vaikkapa 1.86 siitä huolimatta että 1.84 olisi tyydyttävä.
Tosin Mansionin kanssa joutuu vähän laskemaan jotta kannattaako (vedon asettaja maksaa 1% komission, vedonlyöjä 0%).

-Strat

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


brickster
Jäsen
Viestit: 554
Liittynyt: 24.04.2003, 12:54
Pisteitä: 25

Viesti Kirjoittaja brickster »

Strat kirjoitti:
Tosin Mansionin kanssa joutuu vähän laskemaan jotta kannattaako (vedon asettaja maksaa 1% komission, vedonlyöjä 0%).

-Strat
Asettaja maksaa nykyisin vain 0,5% komission.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Tähän ketjuun olen kirjoitellut omia ajatuksia rankingeistakin, ja annoin ketjulle nimeksi "Urheiluvedonlyönnin tärkeimmät nyrkkisäännöt". Tähän toivoisi kaikkien ahkerien pelureiden osallistuvan, opittaisiin jokainen lisää! Kirjoitus on 1,5 vuotta vanha, ja osa ajatuksista vielä paljon sitä vanhempia. Omien virheiden määrä kaikissa urheiluvedonlyöntiin liittyvissä asioissa viimeisten 15 vuoden ajalta on MAHTAVA. Joten teen kuten kaikki muutkin ahkerat pelurit, en luovuta, en syytä toisia, en valita enkä vingu, vaan pyrin jatkuvasti kehittämään urheiluvedonlyöntimenetelmiäni ja joukkue-/sarjatuntemustani paremmiksi.

Pitää lähiaikoina laittaa tuohon uutta tekstiä ja päivitystä. Kukaan ei elä niin vanhaksi että pystyisi/ehtisi viisastua oppimalla pelkästään omista virheistään, joten on järkevää ottaa opikseen myös toisten virheistä! Toivottavasti moni Yk.comilainen osallistuisi tärkeimpien urheiluvedonlyöntisääntöjen kirjoittamiseen! 8--)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


blortto
Jäsen
Viestit: 560
Liittynyt: 18.01.2003, 13:15

Tuotto: +4.19 yks.

Palautus%: 100.92%

Panosten ka: 3.53 yks.

Vetoja: 129

Pisteitä: 107

Viesti Kirjoittaja blortto »

Älä panosta enempää kuin mitä sinulla on varaa hävitä.
Mikäli pelaaminen aiheuttaa tunteita, mieti oletko ylipanostanut/ylipanostamassa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


chang
Jäsen
Viestit: 363
Liittynyt: 27.03.2006, 13:51
Pisteitä: 34

Viesti Kirjoittaja chang »

Tämä topicci kannattaa jokaisen aloittelevan vedonlyöjän lukea ja yrittää sisäistää mahdollisimman hyvin. Kannattaa myös kahlata ylikertoimen vanhempia viestejä - itse opiskelin vedonlyöntiä lukemalla tätä palstaa pari kuukautta ennen ensimmäistäkään vetoa. Ja sitten kun olet oppinut tarpeeksi taitavaksi vedonlyöjäksi, niin huomaatkin, että bookkerit yksi toisensa jälkeen palkitsevat kykysi panosrajoituksilla :lol: :evil:

Eipä paljon keksi lisättävää, mutta live-vedonlyönnistä - joka on oma leipälajini nykyään voisi sanoa pari sanaa:

Kannattaa pitää panostukset todella maltillisena aluksi ja harjoitella pidemmän aikaa, koska töppejä tulee väkisinkin (nimimerkki tukka ennenaikaisesti harmaantunut). Kannattaa myös sulkea kaikki keskittymistä häiritsevät tekijät, kuten musiikki - puhumattakaan kirkuvista kakaroista :lol:

Tekisi vielä mieli sanoa, että live-vedonlyönti ei sovellu kaikille isommassa mittakaavassa juuri sen erityisen tarkkaa keskittymistä vaativan + stressaavan luonteensa vuoksi. Ja jokaisen vedonlyöjän perisynti on erityisesti tässä pelimuodossa vaanimassa - jos tulee tappioita varsinkin omien munausten johdosta, niin älä anna sen vaikuttaa millään tavalla pelikäyttäytymiseesi! Oli joskus alkuaikoina vaikea saada unenpäästä kiinni, kun tuli isoja menetyksiä, mutta nykyään pystyy hyväksymään tappiolliset päivät osana tätä toimenkuvaa. Myös yhteyden katkeamiset ovat joskus saaneet ärräpäät lentämään ympäri kämppää.

Kaikista live-vedonlyönnin karikoista huolimatta kannattaa jokaisen ehdottomasti kokeilla tätä mielenkiintoista pelimuotoa :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


zoni80
Jäsen
Viestit: 189
Liittynyt: 29.06.2005, 18:40
Pisteitä: 10
Paikkakunta: Suomi

Viesti Kirjoittaja zoni80 »

Ehkä vaikein juttu livevedonlyönnissä on vetää se raja kuinka paljon niitä "hommia" aikoo ja kykenee tehdä. Informaatiota tulee paljon (kahdesta kuvaputkesta ja siitä toisesta vieläpä useammasta puljusta). Liikaa kiirettä ei kannata pitää vaan pitää pelaaminen tarpeeksi yksinkertaisena, jotta pysyy kyydissä mukana. On suuri apu, jos saa menemään paljon rahaa yhdessä hetkessä sisään eikä sitä tarvitse syötellä pikkuhiljaa. Silloin jää enemmän aikaa itse ottelun seuraamiseen ja jos se on hyvä peli, niin se kyllä palkitsee myöhempää jatkoa ajatellen -> sitä seuraavaa hyvää peliä joutuu joskus odottelemaan pitkään. Kuntopyörä on myös hemmetin hyvä "työtuoli". Näissä hommissa sitä ehtii kyllä kuntoilla riittämiin ja silloin sitä myös ajatteleekin paljon tehokkaammin. Siihen varsinaiseen työtuoliin voi istahtaa sitten, kun se varsinainen pelaaminen saattaa alkaa.

Sanoisin edelleen, älä tressaa ja hermoile! Jos peli ei miellytä sinua, älä lyö vetoa! Olen joskus kirjoittanut tänne foorumiin ManU:n tekevän kohta maalin käynnissä olleessa pelissä ja tekikin sen samantien viestin lähettämisen hetkellä. Lopulta se tekikin sillä ekalla puoliajalla Boltonia vastaan vielä 3 maalia ja voitti sen ottelun lopulta muistaakseni sen 4-0. Se peli ei minua "miellyttänyt" ollenkaan, mutta palkitsi se silti. En lyönyt vetoa siihen peliin muistaakseni ollenkaan ja näyttää vielä siltä, että ManU voittaa valioliigankin. Onhan ManU ollut jo elokuusta lähtien esimerkeissäni mukana, joissa viitataan josko se ennakkosuosikki nyt yskähtelisi ja saisi vedot sisään. Chelsea taas on ollut esimerekissä se ennakkosuosikki, jonka peli ei ole kulkenut.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Perussuomalainen. Entinen kokkari.

Minikommentit


jaannuu
Jäsen
Viestit: 15
Liittynyt: 29.01.2007, 17:06
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja jaannuu »

Kysymykseni ei välttämättä kuulu tänne, mutta kysyn kuitenkin:

Jos teen rankingin niin että laitan joukkuuet viiteen eri ryhmään (A,B,C,D,E) esim. A++ jne. niin miten niistä saan laskettua prosentit?

Olen jonkin aikaa jo laskenut prosentteja sm-liigaan omalla tavallani, mutta kiinnostaisi tietää miten tuokin tapa toimii.

Chivas Regal ainakin pitää omaa rankingiaan numeroilla niin mitenkä siihen on nuo numerot saatu?

Sitten tarvitsisi vielä vähän excel apua, jos teen tuollaisen rankingin niinkuin Chivas Regalilla, eli laitan Rank,Team,Home,Away,Total,Avg, nuo kaikki siis eri ruutuihin, niin miten saan joukkueet järjestykseen Totalin mukaan, siis ilman että leikkaan ja liitän niitä oikeille paikoille.

Kiitän jo etukäteen jos joku viitsii koittaa auttaa!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Chivas Regal
Jäsen
Viestit: 420
Liittynyt: 06.03.2003, 14:51
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Chivas Regal »

Vastaanpa tähän omasta puolestani.

Nuo numerot on laskettu suoraan ELO-kaavoilla. Esim Englannin Herkkusieniliiga, johon tuossa ilmeisesti viittaat on aloitettu kaudesta 93-94 ja silloin annoin jokaiselle joukkueelle lähtöarvoksi 1500 pistettä sekä kotona että vieraissa. Luvut päivittyvät jokaisen ottelun jälkeen ELO:n laskuopin mukaan; koti / vieras -luvut erikseen...

Sorttaus taas tapahtuu helpoiten siten että maalaat Excelissä koko taulukon alueen ja komennolla Tiedot-Lajittele valitset merkitseväksi sarakkeeksi tuon TOTAL-sarakkeen ja järjestys laskevaksi... siitä se tulee.

Kysy ihmeessä lisää, jos jäi jotain epäselväksi :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Mies pelkää kohtaloansa,
epäilee avujaan,
jos koskaan peliin uskalla
ei täyttä panostaan

James Graham, Montrosen markiisi (1612-1650)

Minikommentit


jaannuu
Jäsen
Viestit: 15
Liittynyt: 29.01.2007, 17:06
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja jaannuu »

Tuo tapa vaikuttaisi aika hyvältä. Onko tuohon jonkinlaista laskuria jolla voisi nuo laskea?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Chivas Regal
Jäsen
Viestit: 420
Liittynyt: 06.03.2003, 14:51
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Chivas Regal »

Ei mulla ainakaan muuta kuin megalomaaninen Excel-tiedosto, mihin nuo kaavat on syötetty. Sieltä nuo päivitykset sitten putkahtaa aina kun uuden toteutuneen tuloksen taulukkoon syöttää...

Viitaten vielä tuohon aikaisempaan kysymykseesi, ainoa tapa muuttaa voimaluvut prosenteiksi on lienee tilastoida menneitä vastaavia tuloksia, ja laskea sieltä sitten todennäköisyydet eri vaihtoehdoille (aivan sama mitä rankkausta käyttää, kunhan systeemi on muuten suht lähellä joukkueiden "oikeita" suhteellisia eroja)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Mies pelkää kohtaloansa,
epäilee avujaan,
jos koskaan peliin uskalla
ei täyttä panostaan

James Graham, Montrosen markiisi (1612-1650)

Minikommentit


Henkka
Jäsen
Viestit: 11058
Liittynyt: 14.06.2003, 11:39

Tuotto: +507.09 yks.

Palautus%: 120.53%

Panosten ka: 1.46 yks.

Vetoja: 1695

Pisteitä: 3681
Paikkakunta: Vantaa

Re: Urheiluvedonlyönnin tärkeimmät nyrkkisäännöt

Viesti Kirjoittaja Henkka »

Vedonlyönnissä on myös tärkeää mentaalipuoli. Jos tyttöystäväsi/vaimosi jaksaa, niin jaksat myös itse paremmin, ja vedot sujuvat jouhevammin. Itse usein hellin naistani kertomalla musiikin kautta mitä hänelle haluan sanoa, kun en sanomaani osaa oikein sanoiksi pukea. Tässä yksi...

http://www.youtube.com/watch?v=3E9y26-F5wA

Ja taas mennään. Rakkautta ja onnistumisia kaikille :heart:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


erik
Jäsen
Viestit: 2040
Liittynyt: 25.07.2004, 12:46
Pisteitä: 0

Re: Urheiluvedonlyönnin tärkeimmät nyrkkisäännöt

Viesti Kirjoittaja erik »

Moni YK peluri pystyisi varmasti parempaan tulokseen tutkimalla enemmän tuloksia/tilastoja, lukemalla lehtiä/vuosikirjoja tai vaikka keskustelemalla peleistä ulkolaisten ystävien kanssa(jos sellaisia on) tai vaikkapa täällä foorumilla. Esim. sen sijan että katsoo 10-50! peliä viikossa, voisi 3-10 olla riittävä määrä ja muun ajan voisi käyttää huolellisempaan työntekoon/aivan johonkin muuhun.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4777

Re: Keskustelua vedonlyöntimenetelmistä

Viesti Kirjoittaja credit »

Thunderpick kirjoitti:Mika Ässältä kattava tietopaketti, mutta esittäisin toisenkinlaisen katsantotavan, lähinnä tilastoja koskien.

Olen pitänyt seurantaa Veikkausliigan ja Ykkösen vedoistani viimeisten 4 kauden ajan, enkä ole jäänyt kertaakaan alle 114%, parhaimmillaan olen päässyt 118% (asian handicap ja totals). Yllättävintä tässä taitaa olla se etten välitä joistain 10 vuoden tilastoista pätkääkään, tai edes toissavuoden tilastoista, eikä minulla ole minkäänlaisia voimalukuja joukkueille. Edelliskauden tilastot ja niiden syyt tietenkin ovat mielessä jos joukkueessa ja pelitavassa ei ole suurempia muutoksia, mutta sillä montako maalia MyPa teki kotimatseissa 6 vuotta sitten ei ole mitään merkitystä tänään.

Minulle ratkaisevaa on kunkin joukkueen päivän kunto, päivän tavoite, loukkaantumiset, kentän kunto, sää, ja tietenkin joukkueiden tasoero. Kunkin joukkueen laatu pitää olla tiedossa hyvissä ajoin ennen kauden alkua, ja matsiraportit pitää lukea että osaa muuttaa arviotaan heti jos on aihetta. Jokaisen pelaajan tärkeys joukkueelleen kannattaa arvioida, mutta siinäpä se. Hommasta ei kannata tehdä liian monimutkaista turhilla tilastoilla.
Erittäin hyviä pointteja. Tilastojen keräämistä myös pitemmältä aikaväliltä en kyllä itse täysin lyttää, mutta olen aivan eri mieltä Mika Ässän kanssa siitä, että tilastot ainakin viimeiseltä 10 vuodelta olisivat ehdoton edellytys voitolliselle vedonlyönnille. Joissain tapauksissa pitkän aikavälin tilastoista voi olla hyötyä, vaikka ne ovatkin toissijaisia mm. päivän kuntoon verrattuna. (Ässän "urheiluvedonlyönnin tärkeimmissä nyrkkisäännöissä" on muuten sivumennen sanoen niin paljon asioita, joista olen eri mieltä, että olen jo pitkään ajatellut kirjoittavani niistä blogissani otsikolla "Eri mieltä Mika Ässän kanssa". Saa nähdä, toteutuuko hanke koskaan.)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin