Tänään on 20.06.2018, 09:52.

Voimalukujen päivityksestä

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
zack
Jäsen
Viestit: 420
Liittynyt: 24.01.2003, 13:05

Tuotto: -191.58 yks.

Palautus%: 95.45%

Panosten ka: 4.69 yks.

Vetoja: 899

Pisteitä: 100

Voimalukujen päivityksestä

Viesti Kirjoittaja zack »

Olen käyttänyt voimalukuja tehdessä apuna edellisen kauden saatuja koti- ja vieraspisteitä. Ajattelin päivittää voimaluvut aina 10 pelatun pelin jälkeen ja sm-liigassa tullaan kohta siihen tilanteeseen. Laittakaa mielipiteitä kannattaako näin lyhyissä pätkissä muutella lukuja ja jos muuttelen niin kuinka paljon kannattaa muuttaa. Tarkoitus olisi nyt muuttaa niin että tämän kauden pisteet vaikuttaa n. 1/5. Luvut ei niin hirveästi muutu mut esim. Bluesin kohdalla tulee jo melkoinen muutos kotivoiman kohdalla. Tosin en jaksa uskoa että Bluesin rypeminen jatkuu koko kautta. Mutta jos jatkuu niin vedot kusee tyylikkäästi koko kauden.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


linkku
Jäsen
Viestit: 335
Liittynyt: 04.06.2003, 22:40
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja linkku »

Itse päivitän voimalukuja joka kierroksen jälkeen. Ennakkoarviot määräävät kauden alussa 100% ja kauden lopussa 0%. Tuossa välillä sitten kauden nykyiset esitykset vaikuttavat - kauden alussa vähemmän ja lopussa enemmän. Kymmenen kierroksen jälkeen siis mulla ennakkoarviot vaikuttaa n. 82% (46/56) osaa ja kuluvan kauden esitykset 18% (10/56).

Yleisesti kai pitäisi tsekata, mistä heikot esitykset johtuvat. Jos esitykset ovat oikeasti surkeita niin totta kai voimalukuja pitää päivittää (esim. HJK tällä kaudella). Hieman on kaiksipiippuinen juttu. Jos luottaa sokeasti omaan ennakkoarvioon, saattaa käydä juuri kuten kuvasit. Toisaalta, voipi käydä päinkin vastoin. Eli taustat kannattaa selvittää ennen kuin isompia muutoksia tekee.

L

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


TT
Jäsen
Viestit: 432
Liittynyt: 22.08.2003, 15:27
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Espoo :-(

Viesti Kirjoittaja TT »

Itsekin vähintään tarkkailen omia arvioitani jokaisen pelin jälkeen. Ainakin se on ollut ongelmanani, että jotain joukkuetta en tajua parantaa/huonontaa heidän esitystensä mukaan, ja toisaalta tulee ylireagoitua joihinkin joukkueisiin.
Välillä kay myös niin, että juuri kun on vähentänyt joukkueen maalintekokykyä, niin heti seuraavassa ottelussa mättävät vähintään kolme maalia ja voittavat ottelun. Ennen muutosta joukkue olisi ollut pelattavissa, mutta nyt meni ylikerroin sivuun. Tapahtuu turhan usein :(

Esim. Watfordin hyökkäysvoimaa kotona olen säätänyt tällä kaudella jo viidesti, eli olen reagoinut vähän liikaa aina yhteen tulokseen. Tämän hetkinen arvo on lähes sama kuin kauden alussa, joten rauhallisemmin olisi pitänyt ottaa.

Valioliigassa olen säätänyt Tottenhamin puolustusta myös viidesti, mutta jokaisen kerran yhä alemmas. Jos olisi tehnyt muutoksen nykyiseen arvoon nopeammin, olisi pelikassani hieman paremmassa kunnossa. Jos, jos...

Nyt näyttää hieman paremmalta, sillä lisäsin Excel taulukkoon vähän aikaa sitten pari saraketta lisää, joihin lasken joukkueiden tämän hetkisten maalien mukaiset prosentit, ja niiden vaikutuksen otan huomioon lopullisissa prosenteissa mutu:lla noin 2-4% verran. Lyhyen otannan jälkeen taytyy todeta, että olisinpa tehnyt tuon jo joskus edellisillä kausilla. Tietenkin tuo vaatii hieman pelejä alle, kunnes mitään järkeviä tuloksia saa ulos, mutta helpottaa sen jälkeen seurantaa joukkueen sen hetkisestä tasosta verrattuna omiin arvioihin.

Nämä omien arvioiden tekeminen joukkueista ja se, että joka vuonna tuntuu oppivan jotain uutta onkin tässä hommassa parasta. Onko laskutapa nyt oikein, teinkö muutoksen joukkueesta oikeaan suuntaan, ylireagoinko vai ovatko kaikki muut arvioiden tekijät ajatuksineen aivan pihalla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


gary
Jäsen
Viestit: 521
Liittynyt: 14.01.2003, 10:36
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja gary »

Aihe on vedonlyönnin yksi tärkeimmistä osa-alueista ellei jopa tärkein. Mistä löytää se kultainen kaava tai kaavat, joka kertoisi joukkueen tämänhetkisen kunnon.

Mielestäni lähelle voi päästä vuosien kokeilujen ja tutkimusten jälkeen. Silloinkin tilanne elää koko ajan.

Itsellä on myös systeemi, jossa päivitän joka kierros hyökkäys- ja puolustusvahvuudet. Muutoksen suuruuteen vaikuttaa olennaisesti se, että kuuluiko ottelun tulos ennusteen "todennäköisyysalueeseen" vai ei.
Jos kuului, olen päätynyt siihen, että systeemissäni vaikutus on loppujen lopuksi 0.0-0.1 maalia puoleen tai toiseen. Joku tietysti ihmettelee miksi tehdä muutoksia, jos ottelu oli ennusteen mukainen, mutta olen huomannut tuoton hiukan kasvaneen, jos kuumia joukkueita painotetaan hiukan.
Jos tulos ei kuulunut todennäköisyysalueeseen ja siihen ei ole mitään erityistä syytä (esim. ulosajo), tilanne on vaikeampi. Olen usein päätynyt siihen, että englannin Championshipissä muutoksen vaikutus voi olla jopa useita kymmenyksiä varsinkin näin alkukaudesta.

Nämä omat ohjeet eivät ole kiveen hakattuja ja virheitä sattuu välillä ....joskus jopa usein, mutta toivottavasti vähemmän kuin bookkereilla tai pörsissä muilla pelaajilla.

Sehän loppujen lopuksi tässä on tarkoitus.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”