Tänään on 18.06.2018, 14:48.

Totuuden rippeitä tai jotain...

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
BetMaker
Jäsen
Viestit: 726
Liittynyt: 23.08.2003, 15:48
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Petäjävesi

Totuuden rippeitä tai jotain...

Viesti Kirjoittaja BetMaker »

Aloitin tässä viikko sitten taas ihan aktiiviseurannan vedoista, mikä toki on vedonlyönnin kulmakivi, mutta oli vähän jäänyt itselläni heitteille. Alku on ollut varsin lupaava, osumis% vedoille 47,6 ja palautusprossakin päälle 120:n (Näkyvät tästä lähin myös signatuurissakin).

Kuitenkin pari ajatusta palautui mieleen/heräsi viikon aikana. Nyt kun mm. Mika Ässäkin on täällä hedelmällisesti viljellyt vedonlyöntiin liittyviä ajatuksia/prinsiippeja/filosofiaa, ajattelin jos sitä itsekin avautuisi ja herättelisi keskustelua voittavan vedonlyönnin perusteista. En kuitenkaan missään nimessä vanno näitä absoluuttiseksi totuudeksi. Ovat vain asioita, mitä itse huomaa edessään aika ajoin.

- Ensinnäkin, on omituista, että ns. maksimivedot tai tykkikohteet epäonnistuvat lähes useammin kuin osuvat. En tarkoita nyt mitään -> Manu voittaa kertoimella 1.20 - vaan lähinnä suuria "ylikertoimia". Tulinkin siihen johtopäätökseen, että vanha sanonta "jos se tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, ei se sitä olekaan" tai miten se nyt meni. Itsellä neljä suurinta vetoa meni metsään - Elfsborg/Sundsvall under, Björkman to bt Santoro, Haas to bt Roddick, Pors Grenland +1.5 -
Todennäköistä siis on, että omissa laskuissa/ajatuksissa oli jotain pielessä, tahi joku olennainen fakta oli jäänyt huomaamatta. Tämän takia ajattelin ottaa jonkinlaisen max.panoksen omille vedoille. Käytättekö te muuten jotain limittiä vetojen panostuksessa? Taidan itse asettaa maksimin johonkin 2%:iin kassasta.

- Toiseksi, ja tämän olen huomannut jo aiemminkin. MINULLE (ei välttämättä muille) parhaita pelikohteita ovat sarjat/lajit, joissa tasoerot ovat mahd. pienet. Ihmettelin jo aikoinani, miten tein esim. Itävallan, Argentiinan ja Venäjän sarjoissa hyvää tiliä juurikaan tuntematta ko. sarjoja. Samaan aikaan tunnetut sarjat, joista tieto oli hyvin tyrkyllä, kuten Valioliiga, lätkän Sm-liiga, Serie A, Skottiliigat ja La Liga tuottivat jatkuvaa tappiota. Vaikeus näissä epätasaisemmissa sarjoissa löytyykin kärjen ja pohjasakan voima-arvojen löytämisessä. Yksi futiskausi ei riitä koneelle vielä löytämään oikeata balanssia. Näin ollen tulen keskittymään varmaan enemmän sarjoihin, missä tunnen löytäväni oikeita todennäköisyyksiä arvailujen sijasta.

Jatketaan vaikka ensi viikolla uusien ajatusten parissa. Toki tämä keskustelu, jos siitä sellaista syntyy, käydään loppuun. Ajatuksia/kommenteja...?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

<u>TENNIS 2007</u>
Pelattu 116 peliä
Oikein 50, Push 3

Pelattu 183.5 yks.
Voitettu 208.67 yks.

Palautus% 113.7

päivitetty 1.2.

Minikommentit


videx
Jäsen
Viestit: 1230
Liittynyt: 23.01.2004, 13:40

Tuotto: -154.14 yks.

Palautus%: 94.50%

Panosten ka: 7.28 yks.

Vetoja: 385

Pisteitä: 144

Viesti Kirjoittaja videx »

Itse käytän tuota 2% pelikassasta maksimina juuri sen takia että jos kerroin tuntuu liian hyvältä niin arvio on monesti ylioptimistinen.Ei toki aina, virhe voi olla myös alipanostus harvoin esiintyviin huippukohteisiin.

Ylikerroin.comista on hyötyä kun laittaa vihjeen taululle saa monesti palautetta joka vahvistaa näkemystä tai sitten ei.
Jos kohde kelpaa parille muullekin pelaajalle(asiantuntijalle :lol: luonnollista tällä palstalla) se on suuremmalla todennäköisyydellä ylikerroin.Ainakin vastakkaiset näkemykset saavat miettimään onko jättänyt jotain huomioimatta ja näinollen monesti tarkentavat arviota.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Jarcon
Jäsen
Viestit: 536
Liittynyt: 24.01.2004, 15:38
Pisteitä: 19
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Jarcon »

Itselläni on maksimipanos 5% pelikassasta, voi huoletta olla noinkin suuri, koska pelikassa on vielä sen verran pieni. Toivottavasti kohta on suurempi kassa niin vois vähän tiputtaa max panosta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


vande
Jäsen
Viestit: 90
Liittynyt: 05.04.2004, 16:00
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja vande »

BetMakerilta hyvä pelin avaus. Ja heti kättelyssä asian ytimeen. Onko syytä tarkastella välineitä jolla operoidaan! Totta hitossa.

Minusta ei ole yhtä ainutta oikeaa tapaa lyödä vetoa. Tavoitteet ovat henkilökohtaiset. Lotto, vakio, pitkäveto, moniveto tai useammin kuin joka toisella osuvat vetomuodot, on skaala, josta kukin voi valita mieltymystensä ja kukkaron mukaan. Jos tavotteita asettaa, sitten suurennuslasi käteen ja välineet kriittiseen tarkasteluun.

Tärkein työväline alussa on SEURANTA. Ilman sitä ei voi kehittyä, ainakin kehitys etenee hitaasti ja mitä pahinta aika tahtoo kullata muistoja. Lotto- ja vakiopeluri ei juuri seurantaa tarvitse. Kunha tietää menot ja tulot. Lotolla ei ansaita, vakiolla ehkä, mutta onnistumisen elämyksiä tulee harvoin. Muissa vetomuodoissa minimiseurannassa tulisi mielestäni olla: kohde, vetomuoto, tn, kerroinraja, saatava kerroin, oa, panos, osuuko veto (0; 0,25; 0,5; 0,75; 1), saatu voitto.
Tn-seuranta siksi, että sillä voi arvioida käytettävien kerrointen tarkkuuden kunhan vetoja alkaa olla riittävästi. Eli toteutuneet_osumat/odotetut_osumat sekä voitot/pelipanokset. Hyvä panostusstrategia antaa analyysivirhettä anteeksi, tasapanostus ei yhtään.

Henkisesti helpoin tapa pelaamiseen on PELIKASSA, joka ei kulje kukkarossa niin kuin meikällä oppivuosina. Säännöllinen pelaaminen ei anna onnelle sijaa, satunnaisten pelien voitollisuus riippuu ihan tuurista. Olen siis ehdottomasti sitä mieltä, että tn-arviot on mahdollista määrittää riittävän tarkasti. Ja kun kassasta pelaa, pelaa kurinalaisesti tietyllä strategialla (Kelly-panostus jakajalla tai tasapanostus, kunhan se on mietitty). Hengissä pysymisen kannalta yksi tärkeä asia on MAKSIMIPANOS. Se riippuu henkilökohtaisesta riskinottohalukkuudesta. Mainitsemasi 2%:n katto kuulostaa järkevältä, jos vähääkään aavistelee arvionsa hieman epätarkoiksi, ehkäpä hyvälläkin analyysillä. Mutta kuten sanottu, ei ole yhtä oikeaa. Munkin maksimi on tuota luokkaa. Maksimin korotus on perusteltua siinä tapauksessa, jos riittävän pitkä seuranta pystyy osoittamaan analyysin luotettavuuden. Tällöin kassa EI HUPENE vaan KIERTÄÄ nopeammin ja takaa suuremman tuoton.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


epe
Jäsen
Viestit: 1004
Liittynyt: 14.01.2003, 17:14
Pisteitä: 2
Paikkakunta: Heräilemässä

Viesti Kirjoittaja epe »

Täällä on pelattu myöskin 5% panoskatolla. Muistan aikoinani jostakin lukeneeni että kannattaa max 5% sijoittaa yhteen kohteeseen elän vieläkin saman ohjenuoran varassa... ainakin siihen saakka kunnes ennätän tutkimaan eri panostusmenetelmien kannattavuutta :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Jäähile
Jäsen
Viestit: 516
Liittynyt: 15.05.2003, 15:13
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Jäähile »

Täällä max 10% ,joka on sijoitettu kerran tällä kaudella! Meni muuten vielä oikein :) :) :)! Normaali kuitenkin 0,1-5%!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Henkka
Jäsen
Viestit: 10494
Liittynyt: 14.06.2003, 11:39

Tuotto: +347.03 yks.

Palautus%: 120.26%

Panosten ka: 1.60 yks.

Vetoja: 1068

Pisteitä: 2906
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Henkka »

Mulla panosskaala on 0,1-3% pelikassasta. Vara toki venyä 5%:iin jos bookkerilta/kaverilta törkeä moka tyyliin Tonigue-Williams 3.00 (arvio luokkaa 55%) ja TIEDÄN, että he ovat väärässä. Näissä tapauksissa vaan yleensä käy niin, että venyminen edes 3%:iin on mahdotonta alhaisten panoskattojen takia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”