Tänään on 23.06.2018, 07:53.

hkkk:n opinnäytetyö-paras kertoimenlaskija

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
forester
Jäsen
Viestit: 25
Liittynyt: 24.01.2004, 08:22
Pisteitä: 0

hkkk:n opinnäytetyö-paras kertoimenlaskija

Viesti Kirjoittaja forester »

Linkit-sivulla on viite HKKK:ssa tehtyyn opinnäytteeseen. Siinä oli tutkittu sellaista vedonlyöntistrategiaa,että valitaan "paras" välittäjä osoittamaan tarkimmat todennäköisyydet. Sen kertoimien avulla valitaan muilta bookereilta ylikertoimia. Tutkimuksessa pelattiin vain PAF:lla.Simulointi antoi oikein hyvän tuoton, l. "parhaan" bookerin kertoimia voitiin todella menetyksellisesti käyttää omien todennäköisyksien korvaajana.

Mikä välittäjä oli tuo parhaaksi laskijaksi valittu booker?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Pepe
Jäsen
Viestit: 72
Liittynyt: 28.02.2004, 22:19
Pisteitä: 11

Re: hkkk:n opinnäytetyö-paras kertoimenlaskija

Viesti Kirjoittaja Pepe »

forester kirjoitti:Simulointi antoi oikein hyvän tuoton, l. "parhaan" bookerin kertoimia voitiin todella menetyksellisesti käyttää omien todennäköisyksien korvaajana.
Eiköhän simulointi anna hyvän tuoton, jos olettaa todennäköisyydet oikeiksi ja pelaa oa > 1 kohteita. Käytännön kanssa tällä ei ole mitään tekemistä.

Käytännön tilanteissa malli antoi positiivisen tuoton, mutta jos ManC-Sou olisi päättynyt toisin, pakkasella oltaisiin oltu. Otoskoko ei siis riitä alkuunkaan.

Tehokkaiden toimistojen testin järkevyyttä en ymmärtänyt alkuunkaan, vaikka olen opiskellut ja opettanut kyseisten testien käyttöä varsin paljon. Todennäköisyyksien yhteenlasku ei sovi alkuunkaan kyseiseen tilanteeseen. Mutta jos niin tekee, parhaan tuloksen saa, kun tn-arvio on 100-0-0 (todennäköisimmälle merkille 100). Testin tuloksesta voisi lähinnä päätellä, että PAFin antaa suosikeille keskimääräistä parempia kertoimia suhteessa muihin kertoimiin. Ei yllätys JV:n juttuja lukeneille.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


TT
Jäsen
Viestit: 432
Liittynyt: 22.08.2003, 15:27
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Espoo :-(

Viesti Kirjoittaja TT »

En tuohon kysymykseesi osaa vastata, mutta Ladbrokes tekee ainakin englantilaiseen palloiluun hyvät todennäköisyydet. Tosin matseissa, missä ei ole mitään merkittävää eroa muihin bookereihin, painottavat kotijoukkueita noin 1-2% keskiarvoa enemmän.

Oma seurantani Ladbrokesin arvioista on kuitenkin aika pieni, kuten on myös mainitussa tutkielmassa. Kummasakin tutkielman mallissa päästiin plussalle Valioliigan viimeisen kierroksen ottelun, Man C - Southampton 0-1, ansiosta. Otteluraportin mukaan City painosti jatkuvasti ja Southamptonin maali oli lähes ainoita tilanteita joukkueelta. Olisi siis voinut käydä huonomminkin.

Tutkielmassa mainitaankin, että tuo otos oli liian pieni antaakseen oikeaa kuvaa ja tilannetta pitäisi seurata paljon pidempään. Tuon lyhyen jakson otannalla tehtyjen laskelmien perusteella päästiin kuitenkin hyviin tuloksiin, joten ei tee varmastikaan mitään väärää, jos välittäjien arvioita rupeaisi joku pohjana käyttämään.

Pitkään on sanottu, että kertoimet vedonvälittäjillä aseteltiin vastaamaan tasaisesti pelikansan mielipiteiden mukaan, tarkoituksena 50-50 suhde panoksissa ja bookkerin tällöin saavan tuotokseen deduktionsa.

En tuohon enää usko. Nykyään toimistoja on satoja ja pelaaminen tapahtuu siihen toimistoon, josta pelaaja saa parhaimman kertoimen omista välittäjistään. Jakauma ei koskaan voi olla 50-50 tai sitten kyseessä on bookkeri jonka palautusprosentti on huono ja arviot aina samat kuin muiden keskiarvo.

Mielestäni bookkerin deduktio antaa nykyään välittäjälle itselleen varaa "pelata" muita bookkereita vastaan. Asetellessaan kertoimia on pakko erota joissakin kohteissa muista, muuten ei pelimerkkejä pahemmin sisään satele. On mahdotonta tarjota kummallekin joukkueelle parasta kerrointa, joten välittäjät joutuvat käytännössä itse lyömään vetoa joukkueita vastaan joihin he eivät kyseisessä matsissa usko.

Joskus 1950 asiat olivat toisin, kun tiedonvälitys ei ollut samaa luokkaa. New Yorkissa paikallinen bookkeri saattoi tarjota NY-Chicago matsiin Chicagolle +10 pisteen tasoitusta, kun taas Chicagossa paikalliseen klaaniin kuuluva hemmo ei voinut antaa Chicagolle kuin +6 pisteen tasoituksen.

Nykyään on Billy Waltersin kaltaisia tyyppejä, jotka lyövät jopa $1 000 000 yhteen otteluun, ja sellainen summa kun yhdelle merkille kilahtaa on 50-50 tilanne hyvin kaukana.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


forester
Jäsen
Viestit: 25
Liittynyt: 24.01.2004, 08:22
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja forester »

Eiköhän tässäkin tullut se tuttu opetus,että oikotietä pelimenestykseen ei ole. Vaan toivo elää...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Eza
Jäsen
Viestit: 13
Liittynyt: 18.05.2004, 17:01
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Eza »

Mä en ymmärrä miksei sillä voisi tienata. Jos ajetellaan että tämä "hyvä" välittäjä laskee edes sinnepäin todennäköisyydet ja miksei joku Ladbrokes tai Centrebet laskisi. Sielä on varmasti kovempi ammattilainen niitä laskemassa, kuin sinä tai minä ja niillä on niin suuri liikevaihto ympäri maailmaa, että ne ei voi tehdä Veikkauksen kaltaisia Suomen maajoukkeen painotuksia. Toki tiedän että Ladiltä ja Centreltä varmasi löytyy ylikertoimia.

Toki sillaikin löytyy ylikertoimia, että pitää vaikka "oikeina" todennäköisyyksinä esim. Centren ja Veikan keskiarvoa ja sitten pelaa Veikalle ja Kelly auttaa tässäkin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”