Tänään on 21.10.2020, 21:16.

Rankingien muodostamisesta

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
tallipoika
Avatar
Jäsen
Viestit: 2366
Liittynyt: 02.03.2003, 12:00
Pisteitä: 1733
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Rankingien muodostamisesta

Viesti Kirjoittaja tallipoika »

Alustukseksi, itse käytän ns A-E rankingia.

Korona-tauolla on aikaa..., eli "paremman tekemisen puutteessa",, laskin uusimpana Ranskasta Lique 1 ja 2, 2000-> A-E rankingin, esim Lique 1, ko ajalla oli 7072 lottelua, eli kohtuu hyvä otos jo.

Joukkueet rankattiin kategoroihin loppusarjataulukon perusteella, Lique 1, usein sarjaa hallitsi 1 joukkue(A) ja vastaavasti 1 oli selkeä hännänhuippu(E), toki, mutta esim 2002-03 ei ollut yhtään A-ranking joukkuetta, mutta useita B-rankingeja, kärkiryhmässä oli 6 joukkuetta 4 p:n sisällä.

Aikaahan tuo jonkin aikaa vie, mutta kiitos koronan, aikaa on.., itse kun olen tumpelo tietotekniikassa, kun viimeksi olen kouluja käynyt, tietokoneita ei edes ollut vielä kotikäytössä.., eli nuo ohjelmointitaidot on jäänyt väliin! Mutta Excellillä jopa minäkin sain homman hoidettua, eli ensin kauden ottelut taulukkoon, sitten eroteltiin joukkue/tulos -> teksti sarakkeisiin, sitten joukkue nimi vaihdettiin rankingeihin -> korvaa(A-E) ja lopuksi kausien yhteenvedosta lajitteltiin A-A, A-B jne. Noin siis karkeasti muutin kauden ottelut A-E arvoiksi, halukkaat voi kysellä tarkemmin, tiedot otin Betexplorerista.

Lopuksi siirto väsäämääni laskuriin, joka muuttaa ottelu/maalit %:ksi, laskurissa on myös valmiina väli rankingit , esim B+ - B- jne.

Aikaa meni, sarjataulukkojen muuttaminen A-E muotoon n 2.5 h ja jakauman laskeminen vei reilun tunnin.

Varmaan olisi tuon nopeamminkin saanut aikaiseksi, jos olisi osannut ohjelmointia, mutta se kuuluisa JOS....

Nyt on laskettuna 2 000->; Valioliiga, Championship, 1. ja 2. Bundes, La Liga, Serie A, 1. ja 2. Lique, Veikkausliiga, Ykkönen(2005->), Tippeliiga, Allsvenskan, Superettan ja SM-liiga, vielä kun osaisi niitä soveltaa....

Alla kuvassa muutamista sarjoista A-C rankingit, pääsarjojen haarukka yllättävänkin pieni, alemmissa sarjoissa(2.Bundes, Championship, Lique 2) onkin jo enemmänkin eroa. Kotietu laskettu, esim allaolevissa, kotietu = A-C - C-A

PS Varmaan joku muukin foorumilainenkin laskee %:ja sarjoihin, olisiko kellään rohkeutta paljastaa kuinka on päässyt ko tuloksiin, vai ovatko sotasalaisuuksia? Tuskin kuitenkaan perusteiden karkea avaus välttämättä maailmanloppu olisi, koska arvothan tarvitsee jokaisen itse asettaa.
A-C ranking vertailu.JPG

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

28.04.2020 11:00 <Donskoi> tänks


Vastaa Viestiin