Sivu 1/1

Naloksoni, THL, Veikkaus

Lähetetty:
Kirjoittaja skasi
Lyhyesti ja yksinkertaisesti.

Pelaaminen vapauttaa dopamiinia – pelihimossa häiriö aivojen dopamiinitoiminnassa.
Lähteet: https://www.parkinson.fi/artikkelit/pel ... oiminnassa

Pelihimon hillitsemiseen THL valmistelee lääkettä. Siitä lisää täällä: https://yle.fi/uutiset/3-10009486

Erittäin hienojakoisena sumutteena annettu Naloksoni imeytyy muutamassa minuutissa nenän limakalvolta.

"Mielihyväkeskus pakottaa robotiksi

Naloksoni ja muut opioidiantagonistit – naltreksoni ja nalmefeeni – pelastavat ihmishenkiä kumoamalla opiaattihuumeiden hengitystä lamaavan vaikutuksen. Pelaamiseen tai alkoholiin koukuttumista vastaan puolestaan auttaa lääkkeen se vaikutus, joka hillitsee aivojen mielihyväalueen ylivilkkautta.

Aluksi pelaaminen yleensä tuottaa ihmiselle hyvä olon. Kun pelaamisesta tulee riippuvuus, itse mielihyvä katoaa, mutta aivojen mielihyväalue on yliaktiivinen ja ihminen toimii kuin robotti, Alho selittää.

– Kun sitä estetään lääkkeellä, ihminen pystyy olemaan pelaamatta, tai jos pelaa, niin pelaa vähäsen ja pystyy sitten lopettamaan. Siitä on aivojen kuvantamistutkimusta näyttönä, että näin se homma toimii." -Yle

THL:n tutkimukseen haetaan lisää osallistujia Veikkauksen "pelaa maltilla" -sivun kautta
Linkki: https://www.veikkaus.fi/fi/pelaamaltill ... iongelmaan

Linkki tutkimukseen: https://thl.fi/fi/tutkimus-ja-kehittami ... totutkimus

Linkin takaa mm. "Arpajaislaki sisältää velvoitteen tutkia ja kehittää rahapeliriippuvuuden hoitoa. Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut tämän tehtävän Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle.

Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, onko nenäsumutteena tarvittaessa otettavasta naloksoni-lääkkeestä hyötyä rahapeliriippuvuuden hoidossa. Tarkoituksena on selvittää myös kuinka hyvin toteutettu hoito vaikuttaa rahapelaamiseen käytettyyn rahamäärään, rahapelaamisen useuteen, internetin käyttöön, elämänlaatuun, alkoholinkäyttöön ja mielialaan.

Tutkimukseen rekrytoidaan 126 suomenkielentaitoista 18-74 - vuotiasta henkilöä."

Tutkimuksesta vastaavat
Hannu Alho, vastaava lääkäri, professori

Sari Castrén, erikoistutkija

Lisää Castrénin ajatuksia riippuvuuksista täältä: https://www.mylab.fi/netti-ja-riippuvuu ... nsantauti/

"Erikoistutkija, dosentti Sari Castrén THL:stä toteaa, että riippuvuus voi syntyä oikeastaan mihin tahansa asiaan, joka tuottaa meille mielihyvää. Sairaudeksi riippuvuus muuttuu, kun se aiheuttaa merkittävää haittaa arkielämälle ja toiminnan lopettaminen tuntuu mahdottomalta.

Tutkituin toiminnallisista riippuvuuksista on rahapeliriippuvuus, joka on ainoana mukana kansainvälisissä tautiluokituksissa.

Nettiriippuvuus ja sen alaluokka someriippuvuus ovat sen sijaan niin uusia ilmiöitä, että niiden tunnistaminen on ammattilaisellekin vaikeaa."

Loppuun minun omat kommenttini: Nettiriippuvuuden ja someriippuvuuden tunnistamiseen riittää silmät, suu ja korvat. Jos joku on kokoajan netissä/somessa eikä pysty päästämään puhelimesta irti, kyse on riippuvuudesta. Nettipelit ja some- sovellukset on tehty mahdollisimman koukuttavaksi rahapelien tapaan. Uudesta Tinder matchista kertovan kilahduksen tarkoitus on saada sinut hyvälle tuulelle! Jos satut olemaan nuori ja kaunis nainen alkaa kilinä vastata jo parhaimpien pelikonevoittojen kolikoiden muodostamaa kilinää.

Mitä jos päädyt samaan sänkyyn jonkun matchin kanssa ja jäät riippuvaiseksi huomioon mitä saat seksin aikana?

Ole ennalta viisas ja sumuta Naloksonia sieraimeen ennen kuin edes tarkastat matchit! Dopamiini ei liiku ja mielihyväkeskus ei aktivoidu. Miksi odottaa dopamiinin tuotannon luonnollista hidastumista iän myötä, kun sen voi blokata kokonaan Naloksinilla. :peukku:

Lähdenkin tästä huutamaan todellisen mielipiteeni maailman menosta syvälle, syvälle metsään. Missä kukaan ei sitä ole kuulemassa.