Tänään on 15.09.2019, 21:29.

”Vedonlyöntialasta on hävinnyt rehti kilpailu”

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
skasi
Jäsen
Viestit: 501
Liittynyt: 28.11.2011, 12:01

Tuotto: +57.05 yks.

Palautus%: 110.73%

Panosten ka: 3.47 yks.

Vetoja: 153

Pisteitä: 1158

”Vedonlyöntialasta on hävinnyt rehti kilpailu”

Viesti Kirjoittaja skasi »

Kyseessä siis Helsingin Sanomien uutisen pohjalta heränneiden ajatusten ulostus.
Linkki uutiseen: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005436969.html

Muokkasin hieman alkuperäistä tekstiä, eli siivosin ottelumanipulaatioon liittyvät tekstit pois. Niihin Gini jo kommentoikin, eikä mulla ole aiheeseen mitään lisättävää. Lainauksen aiheisiin kuitenkin muutama kommentti. Toivottavasti herää jotain keskustelua, ja saatan itsekin jatkaa aiheesta jos jaksan. Mahdollisesti muissa/uusissa ketjuissa koska tämä keskustelu rönsyää äkkiä ties minne urille.
Urheilun vedonlyönnin suosio ja pelikohteiden määrä kasvaa kaiken aikaa, mutta ammatikseen vetoa lyövien leipä on koko ajan tiukemmassa.
-Samaa mieltä, varsinkin kun puhutaan yhden miehen yrityksistä, eikä syndikaattien ammattilaisista.
”Viimeisten 5–10 vuoden aikana useampi suomalainen vedonlyönnin kärkinimi on joutunut tarkistamaan työtapojaan tai jopa lopettamaan”, toteaa kymmenisen vuotta vedonlyöntiä ammatikseen tehnyt Aapo Mutanen. Saman vahvistaa parinkymmenen vuoden kokemuksen alalta omaava Joni Collan.

-Uskon. Harva on niin heittämällä markkinaa edellä, etteikö toisinaan kannattaisi tarkastella työtapojaan. Tällä alalla jos haluaa pysyä vuodesta toiseen huipulla, on kehityttävä markkinan kehittyessä. Muuten se ajaa ohi ja kannattaa lopettaa. Sama se on muillakin kilpailuilla aloilla. Esimerkkinä vaikkapa pokeri.
Muutos näkyy muun muassa pelifirmojen keskinäisen kilpailun vähenemisenä.
”Vedonlyöntialasta on hävinnyt rehti kilpailu”, hän kuvailee.

Aikaisemmin vetofirmoilla oli omat kertoimenlaskijat, ja eri firmoilla oli tarjolla hyvinkin erilaisia kertoimia. Nykyään vedonlyöntifirmat hankkivat kertoimet yhdeltä isolta firmalta, ja sitten pikku hiljaa tarkentavat niitä sitä mukaa kun kohteisiin lyödään rahaa.

”Enää ei oikeastaan löydy yksittäisten yhtiöiden kertoimenlaskijoiden tarjoamia kertoimia, joihin voisi vastakkaisella näkökannalla tarttua kiinni”, Mutanen sanoo.
Hmm.. Ajatuksia herättävä teksti, ja todella tärkeä aihe kaikille aktiivisesti vetoa lyöville.
Tekstistä jää sellainen vaikutelma, että ennen oli markkinoilla tarjolla todella helppoa rahaa.
Aikaisemmin vetofirmoilla oli omat kertoimenlaskijat, ja eri firmoilla oli tarjolla hyvinkin erilaisia kertoimia
Eli arbitraaseja. Millaiset panosrajoitukset tähän aikaan sitten on ollut? Sanokaa nyt vielä, että näihin saanut tonneja sisään?
Mitä vaihtoehtoja bookkereille jää tässä vaiheessa?

1. Laittaa pillit pussiin.
-Tarjonta vähenee markkinoilla. Huono asia vedonlyöjille.

2.Heikentää pelaamisen ehtoja. Pienentää palautusprosenttia, asettaa kohteisiin tuplapakko esim.
-Itsestään selvää, että voittaminen vaikeutuu näiden myötä huomattavasti.

3. Potkia heikko kertoimenlaskija pihalle, pestata tilalle parempi.
-Markkina viisastuu. Huono asia vedonlyöjälle.

4. Asettaa voittaville pelaajille panosrajoitukset.
-Pelikassan kasvattaminen yhä vaikeampaa. Mitä pienemmät max. panokset sen vaikeampaa veikkailla ammatikseen.

5. Kestää voittavien pelaajien aiheuttama taloudellinen vahinko.
-Ongelmaksi muodostuu tässä vaiheessa se, että voittavan pelaajan kassa ja panokset kasvavat. Häviävän pelaajan kassa pienenee/loppuu. Välittäjälle jää pelaajapooliin voittava pelaaja, jonka voittojen vastapainoksi pitää houkutella lisää häviäviä pelaajia. Markkinointi ym. pelaajien houkuttelu maksaa. Ennemmin tai myöhemmin päädytään pohtimaan vaihtoehtoja 1,2,3,4 tai 6.

6. Jokin muu.

Toki ymmärrän, että panosten rajoittamisessa ollaan menty naurettavuuksiin. Myös minun kaikille tutuille panosrajoitukset ovat olleet ennenkuulumatonta tietoa, kun olen niistä maininnut. Mutta ollakseni rehellinen; kuinka helppoa onkaan sorsia voittavia vedonlyöjiä? Järjestäytymätön joukkio henkilöitä jotka pysyttelevät julkisuudelta piilossa.

Onneksi tähän on tulossa muutos. lisätietoa täällä: viewtopic.php?f=10&t=45130
Tuolla ketjussa ollaan pohdittu, mikä olisi tämän yhdistyksen tavoite? Yksi hyvä tavoite olisi saada näille pienemmille välittäjille jokin kymmentä euroa suurempi minimipanos kaikille asiakkaille. Toisi hieman uskottavuutta heidänkin touhuun. En tiedä, kuinka epäuskoisia te olette tämän suhteen. Mutta Australiassa painitaan ihan samojen ongelmien kanssa, ja siellä asiat ovat ainakin hieman pidemmällä tuon ”Minimum bet law”:n suhteen. Lisätietoa täältä: https://www.daily25.com/whats-happening ... stry-news/
Toimimme kuitenkin kansainvälisillä markkinoilla, niin järjestäytyneiden vedonlyöjienkin kannattaa tehdä yhteistyötä muiden maiden järjestöjen kanssa. Saada ääntä kuuluviin.

Mutta palataan aiheeseen.
”Vedonlyöntialasta on hävinnyt rehti kilpailu”, hän kuvailee.
-Tästä väittämästä en pysty olemaan täysin samaa mieltä. Miksi? Siksi, että peliehdot ovat mielestäni vähintäänkin kohtuulliset, ellei jopa hyvät. Matchbookin tulo markkinoille, ja Pinnaclen Maltan lisenssi on loistavia asioita meille pelaajille, ja hyvä osoitus vedonlyöntialan rehdistä kilpailusta. Betfair nosti komissionsa ahneesti 6.5%:in ja menetti ison osan volyymistään (oma mutu). Iso osa tästä volyymistä valui nimenomaan Matchbookille. Pinnaclen palautusprosentti hipoo 98:aa, mutta Matchbookilta saa silti hyvin usein vielä parempaa kerrointa. Pinnaclen etuna on tuo Maltan lisenssi.

Maltan lisenssin myötä Pinnacle pystyy tarjoamaan yhä parempia peliehtoja eurooppalaisille asiakkaille. Kilpailu EU-alueen asiakkaista on kiristynyt, ja esimerkiksi Bethard yhtiö, jonka toinen skini on Scandibet tarjoaa tällä hetkellä NHL:ään jokaiseen otteluun yli 99% palautusta moneylineen. Parempaa siis kuin Pinnacle. NBA:han heillä myös moneylineen parempi palautus kuin Pinnaclella. Maksimipanos ei kuitenkaan kestä vertailua. Mutta mielestäni selkeä merkki ”rehdistä kilpailusta”. Kyllä tuonne useamman satasen saa, ja sitten kun ei enää saa niin takaisin Pinnaclelle.

Ymmärrän toki tuon entisen asetelman missä firmat kilpailivat keskenään arvioiden tarkkuudessa, jolloin kilpailu oli rehtiä. Mutta arbitraasipelaajat sekä ammattilaiset eivät voineet antaa tilanteen säilyä tuollaisena. Varmasti kaikille pelaajille kelpaisi, että ML kohteisiin olisi aina tarjolla molemmille merkeille vähintään 2.05 kertoimet, eikä panoksia rajoiteta. Mutta kaikki ymmärtävät ettei tuo voi toimia.

Nämä kaksi kehityssuuntaa eivät voi edetä yhtä matkaa käsi kädessä. Se, että bookkerit ovat potkineet omat kertoimenlaskijansa ulos, ja ostavat arvionsa ”yhdeltä isolta firmalta” on mielestäni ymmärrettävää. Toinen vaihtoehto olisi maksaa palkkaa kertoimenlaskijalle, jonka arvioiden poiketessa tämän ”yhden ison firman” arvioista pelikansa paukuttaisi yhdelle merkille liikaa riskiä, jolloin kerrointa olisi pakko pudottaa. Ja kohta kertoimet olisivat taas linjassa tämän ison toimijan mielipiteen kanssa. Hieman mutkia oikoen etenin tässä, mutta pääpiirteittäin näin näen tämän asian olevan.
”Enää ei oikeastaan löydy yksittäisten yhtiöiden kertoimenlaskijoiden tarjoamia kertoimia, joihin voisi vastakkaisella näkökannalla tarttua kiinni”, Mutanen sanoo.
-Tämä ei pidä ainakaan ihan täysin paikkaansa. Veikkaus ja Coolbet ainakin tarjoaa markkinasta poikkeavia kertoimia, joihin voi vastakkaisella näkökannalla tarttua kiinni. Toki en taas tiedä tarkalleen mitä Mutanen tässä tarkoittaa. Onko Veikkaus ja Coolbet hyväksyttäviä vastauksia koska Veikkaukselle saa pelata ainoastaan suomalaiset, ja Coolbet rajoittaa panoksia. Mutta kuitenkin. Mielenkiinnolla seuraan näiden kahden toimijan suorituksia markkinoilla. Coolbetillä vaikuttaa olevan hyvä pöhinä päällä uusine ominaisuuksineen ja omine mielipiteineen. Heidän vedonlyöntiosaston voitollisuudesta en tosin ole niin vakuuttunut. Ilman panosrajoituksia olisivat he jo saattaneet lyödä lapun luukulle. Välillä niin edullisia kertoimia ollut tarjolla.

Veikkaus onkin sitten ihan oma lukunsa. Enää ei ole sentään tupla/tripla pakkoa kohteissa, mutta välillä meinaa ihan itku tulla sentään kun katsoo noita peliehtoja :D Usein saa Pinnaclelta moneyline kohteisiin molemmille merkeille parempaa kerrointa. Mutta kaiken tämän saa anteeksi sillä, että henkilökohtaisia panosrajoituksia ei ole, ja toisinaan tarjolla on markkinatoppeja. Saa nähdä kuitenkin kauan Veikkaus jatkaa nykyistä suuntaansa. Onko tämä max. panoksen kymmenkertaistaminen vasta alkusoittoa, vai ollaanko siellä jo otettu joissain kohteissa takkiin niin pahasti, että alettu kyseenalaistamaan homman mielekkyyttä? Varmaa on kuitenkin se, että suomalaisten sairaalloisen peliriippuvuuden aiheuttama hyvinvointi veikkauksen tulopuolella edesauttaa tätä palkanmaksua kertoimenlaskijoille ym. vastaavaa.
”Enää ei oikeastaan löydy yksittäisten yhtiöiden kertoimenlaskijoiden tarjoamia kertoimia, joihin voisi vastakkaisella näkökannalla tarttua kiinni”, Mutanen sanoo.
-Ei löydy ei. Mutta löytyy aika alhaisella komissiolla toimiva pörssi, johon jokainen voi mennä tarjoamaan omien arvioiden pohjalta luotuja pelivalintoja. Isoissa lajeissa kauppa käy yleensä hyvin ja vastapeliä saadaan puolin ja toisin. En missään nimessä halua esittää mitään kaikkitietävää aiheessa, ja pyydänkin korjaamaan jos/kun oon ollut väärässä/jättänyt asioita huomioimatta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 18. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


jone
Jäsen
Viestit: 2503
Liittynyt: 14.01.2003, 16:19

Tuotto: +70.36 yks.

Palautus%: 101.35%

Panosten ka: 4.01 yks.

Vetoja: 1300

Pisteitä: 2131
Paikkakunta: Hollola

Re: ”Vedonlyöntialasta on hävinnyt rehti kilpailu”

Viesti Kirjoittaja jone »

skasi kirjoitti:
”Vedonlyöntialasta on hävinnyt rehti kilpailu”, hän kuvailee.
-Tästä väittämästä en pysty olemaan täysin samaa mieltä. Miksi? Siksi, että peliehdot ovat mielestäni vähintäänkin kohtuulliset, ellei jopa hyvät. Matchbookin tulo markkinoille, ja Pinnaclen Maltan lisenssi on loistavia asioita meille pelaajille, ja hyvä osoitus vedonlyöntialan rehdistä kilpailusta. Betfair nosti komissionsa ahneesti 6.5%:in ja menetti ison osan volyymistään (oma mutu). Iso osa tästä volyymistä valui nimenomaan Matchbookille. Pinnaclen palautusprosentti hipoo 98:aa, mutta Matchbookilta saa silti hyvin usein vielä parempaa kerrointa. Pinnaclen etuna on tuo Maltan lisenssi.

Maltan lisenssin myötä Pinnacle pystyy tarjoamaan yhä parempia peliehtoja eurooppalaisille asiakkaille. Kilpailu EU-alueen asiakkaista on kiristynyt, ja esimerkiksi Bethard yhtiö, jonka toinen skini on Scandibet tarjoaa tällä hetkellä NHL:ään jokaiseen otteluun yli 99% palautusta moneylineen. Parempaa siis kuin Pinnacle. NBA:han heillä myös moneylineen parempi palautus kuin Pinnaclella. Maksimipanos ei kuitenkaan kestä vertailua. Mutta mielestäni selkeä merkki ”rehdistä kilpailusta”. Kyllä tuonne useamman satasen saa, ja sitten kun ei enää saa niin takaisin Pinnaclelle.
Mielenkiintoista pohdintaa kaikin puolin. Nyt ei ole aikaa sen kummemmin kaikkea kommentoida, mutta tuon oman näkemyksen omista vedoista ja kokemuksista pikaisesti esiin.

Ensinnäkin tuo Matchbook ei tuo itselleni (monille varmasti tuo) mitään lisäarvoa, kun tarjonta lätkän totals-vedoissa on niin heikkoa ja Pinnacle pesee verovapaudellaan muutenkin hieman paremmat yksittäiset kertoimet. Käytännössä Pinnacle (ja Veikkaus) on ainoita paikkoja, joihin saa järkeviä panoksia sisään pidemmän päälle.

Toinen ikävä asia on nämä kertoimia ostavat toimijat, joihin esim. Betfinal ja monet muut kuuluvat. Näytti tuo Bethardin ulkoasu samanlaiselta ja arvatenkin samasta paikkaa ostaa kertoimet. Siinä ei sinänsä mitään erikoista, että panosrajoitukset tulevat jollain aikataululla näihin. Mutta se, että nämä lyövät panosrajoituksia jo ennen ensimmäistäkään vetoa (esim. Guts, vaikka asia korjaantuikin tämän foorumin avautumisella) ja hyvin nopeasti saamalla tiedon kertoimia myyvältä taholta (esim. Betfinal, 15min. rekisteröimisestä). Tuo on mielestäni hyvin naurettavaa ja syö tarjolla olevia yhtiöitä jopa kymmeniä pois ilman pelaamista. En tosin tiedä Bethardista, kun en ole kokeillut, mutta lukeutunee edellä mainittuihin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Panokset foorumin seurannassa x/10 pohjautuen kellyyn.
vanhat seurannat

Minikommentit

07.11.2017 18:20 <Muikkuz> Bethardin ryhmä ollut minulle todella miellyttävä yllätys!

07.11.2017 18:20 <Muikkuz> Isoihin sarjoihin uponnut rahoja ihan mukavasti pitemmän

07.11.2017 18:20 <Muikkuz> aikaa.


fac
Jäsen
Viestit: 1306
Liittynyt: 01.12.2016, 07:37

Tuotto: -199.13 yks.

Palautus%: 94.71%

Panosten ka: 1.00 yks.

Vetoja: 3761

Pisteitä: 780

Re: ”Vedonlyöntialasta on hävinnyt rehti kilpailu”

Viesti Kirjoittaja fac »

Ammattilaisten näkökulma kiinnostaisi noihin bookkereihin liittyen, oliko vuosina 2007-2012 mahdollista hankkia elanto esim +10 bookkeria käyttäen, kun nykyään vastaava luku on max 5?

Voi myös kertoilla pelaajien rehdistä puolesta, aiemminhan oli mahdollista vaikka nortullekin tehdä tilejä kirjaimellisesti naapurin mummon nimissä ja hyödyntää bonarit yms ;) Ei ihme että pienten lajien expertit pystyy vieläkin pelaamaan sinne!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Your opinion means very little to me

Minikommentit


jone
Jäsen
Viestit: 2503
Liittynyt: 14.01.2003, 16:19

Tuotto: +70.36 yks.

Palautus%: 101.35%

Panosten ka: 4.01 yks.

Vetoja: 1300

Pisteitä: 2131
Paikkakunta: Hollola

Re: ”Vedonlyöntialasta on hävinnyt rehti kilpailu”

Viesti Kirjoittaja jone »

Kyllähän se helpompi oli vuosia sitten pelata useampaan paikkaan edes jollain lailla järkevillä panoksilla kuin nykyään. En tiedä onko näistä luvuista kellekään mitään iloa, mutta pistetään nyt huvikseen vähän statistiikkaa omista kirjanpidoista. Ensiksi käytettyjen bookkereiden määrä:

2007: 32
2008: 36
2009: 30
2010: 25
2011: 36
2012: 36
2013: 25
2014: 30
2015: 26
2016: 24
2017: 13

Ehkä tuohon tämän vuoden lukuun vaikuttaa se, ettei ole enää jaksanut samaan tahtiin availla tilejä enää. Myös kaiken maailman kusiset bonus-säännöt on vaikuttanut ja harvoin tulee edes bonuksia käytettyä nykyään. Yhden käden sormilla on laskettavissa ns. tuplatilit ja nämä joskus useita vuosia sitten. Seuraavana sitten eniten vaihtoa keränneen bookkerin osuus koko vaihdosta:

2007: 17,3%
2008: 20,9%
2009: 31,0%
2010: 26,2%
2011: 29,9%
2012: 27,6%
2013: 29,8%
2014: 42,9%
2015: 56,0%
2016: 49,9%
2017: 73,6%

Tästä huomaa hyvin mikä merkitys Pinnaclella on ollut viime vuosina. Listalla ei toki kaikki vuodet ole Pinny ykkösenä, kun joskus saanut jotain panostaakin näille limittibookeille. Listataan vielä top-5 vaihdot keränneet bookkerit vuosittain:

2007: 55,5%
2008: 55,1%
2009: 57,7%
2010: 76,6%
2011: 72,9%
2012: 66,7%
2013: 70,2%
2014: 68,5%
2015: 78,3%
2016: 83,9%
2017: 97,6%

Ja nämä luvut kirjanpidosta suoraan. Olen myös muutaman vuoden vedellyt ns. ohi kirjanpidon, kun ei ole jaksanu jotain muutaman euron vetoja kirjata ylös. Katsonut vaan tilin saldon päivittäin tai viikottain. Tokihan usein näillä pienemmillä bookkereilla paremmat palautusprosentit, joten voitot ei ole ihan samalla lailla jakautuneet vaan usein tasaisemmin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 18. Antamasi peukut: 0.

Panokset foorumin seurannassa x/10 pohjautuen kellyyn.
vanhat seurannat

Minikommentit

08.11.2017 07:22 <fac> Kiitos kattavasta vastauksesta!


NoLimetti
Jäsen
Viestit: 25
Liittynyt: 06.01.2017, 16:45
Pisteitä: 6
Paikkakunta: Internet

Re: ”Vedonlyöntialasta on hävinnyt rehti kilpailu”

Viesti Kirjoittaja NoLimetti »

skasi kirjoitti:Kyseessä siis Helsingin Sanomien uutisen pohjalta heränneiden ajatusten ulostus.
Linkki uutiseen: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005436969.html
En ole vuosiin Veikkauksella pelannut mutta pitääkö tämä jutussa paikkansa:

"Veikkauksella ei ole panoskattoa. "

Ennen siellä ei voinut olla pelitilillä rahaa kuin 5000€,ylimenevät siirtyi automaattisesti pankkitilille..

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

500€

Minikommentit

21.11.2017 17:24 <jone> 3000€ oli muistaakseni se raja ja tuo on poistunut nykyään.

21.11.2017 17:25 <jone> Samoin 100€ max. panos "lappua" kohden poistunut.

21.11.2017 17:30 <MoppaJ> nykyään 1k per lappu. saldon katto 50k


NoLimetti
Jäsen
Viestit: 25
Liittynyt: 06.01.2017, 16:45
Pisteitä: 6
Paikkakunta: Internet

Re: ”Vedonlyöntialasta on hävinnyt rehti kilpailu”

Viesti Kirjoittaja NoLimetti »

ok,siellä olikin chat ja kysyin asiaa:

"nykyisin maksimisaldo on 50 000e, eikä ole mitänä erityistä kattoa, käytännössä kertavedonlyönnissä on maksimipanos, ja samoin tuo 50 000 e tulee vastaan myös rajana"

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

500€

Minikommentit

21.11.2017 19:14 <Muikkuz> Sitten jos jotain kohdetta pelataan liikaa, niin Veikkaus

21.11.2017 19:15 <Muikkuz> laittaa 20e/veto-rajoituksen siihen kohteeseen, kunnes

21.11.2017 19:15 <Muikkuz> muuttelevat kerrointa.

21.11.2017 19:15 <Muikkuz> Tuo rajoitus on tullut vastaan joidenkin Ylikertoimen

21.11.2017 19:15 <Muikkuz> vinkkien yhteydessä.


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”