Tänään on 23.02.2019, 00:53.

Lätkän MM-kisojen kerroindata?

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3184
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Lätkän MM-kisojen kerroindata?

Viesti Kirjoittaja Neo »

Olen askarrellut MM-kisoja varten tilastotyökalun, jonka julkistan myös vapaaseen käyttöön tulevan viikon aikana. Työkalusta saa kaikkea kivaa dataa ulos jääkiekon MM-kisoista ja matseja on kerätty vuodesta 2000-alkaen eli otantaa on melkein tuhat ottelua.

Tämän lisäksi haluaisin lisätä otteluihin kerroindatan: 1X2, o/u päälinja ja ahc päälinja. Tämän jälkeen työkalusta voisi katsoa osviittaa siihen, miten on esimerkiksi pärjännyt lyömällä aina vetoa Suomen puolesta 1X2 tai overeita Kanadan peliin jne. Kerroindataa voi kerätä monella eri tavalla ja valita tuohon avauslinjat, päätöslinjat jne. Miten tahansa sen tekee niin eroja löytyy, eikä tuollainen tilasto mitään auringontarkkaa tulosta anna tapauksessa.

Optimitilanteessa ottaisin Pinnaclen päätöskertoimet. Yksi lähde tähän on OddsPortal, jossa on tallennettuna näköjään päätöspäivältä vähän random aikoihin otettu kerroin. Sieltä täältä selaamalla esim. Pinnaclen kerroin on aika läheltä ottelun loppua ja joidenkin muiden bookkereiden voi olla vaikka 5h aiemmin. Tuosta voisi ottaa esim. average-kertoimet, joka olisi ainakin kohtalainen markkinakatsaus lähellä pelin alkamisaikaa (esim: http://www.oddsportal.com/hockey/world/ ... 6/results/). Toi data ei mene hirveän kauas ja vanhemmilta vuosilta on tarjolla vain roskabookkereita.

Itselle jääkiekko ei ole oikein tuttu laji, joten onko jollain ehdottaa hyvää lähdettä tähän? Etenkin lohkovaiheessa on niin paljon isoja suosikkeja, että mukaan tarvitsisi ehdottomasti hcp-päälinjan (ja/tai totals), sillä pelkkä 1X2 ei oikein kerro mitään. Jos joku on ko. datan kerännyt tietokantaansa jo aiemmin niin voi ottaa yhteyttä ja kertoa mihin hintaan siitä voisi luopua :geek: :peukku:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 20. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3184
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Lätkän MM-kisojen kerroindata?

Viesti Kirjoittaja Neo »

Noniin, nyt olisi työkalu toimintojen osalta valmis. Seuraavassa hieman infoa siitä, miten vedonlyöjä voi tätä dataa hyödyntää. MM-työkalu on suunnattu etenkin aloittelijoille / harrastepelaajille, joilla ei ole aikaa tai osaamista pelata datan kanssa ja rakentaa omia tilastoja. Tarkoitus on antaa hyvät peruslähtökohdat matsien arviointiin ja tätä infoa voi selata myös mobiililaitteella otteluita katsoessa. Desktop-versio on tehty sen verran kapeaksi, että se mahtuu käytännössä jokaisen läppärin ruudulle. Työkaluun päivitetään luonnollisesti myös 2017 kisojen ottelut heti niiden päätyttyä.

Työkalu löytyy osoitteesta: http://www.playerdatabase247.com/hockey.php

Kuva

Etusivu
Pääsivulla on listattuna kaikki MM-2017 joukkueet, joita voit verrata keskenään yleisimpien tilastojen osalta. Dataa on kannassa vuodesta 2000 alkaen, ja alasvetovalikosta Data from voit rajata ottelut tietystä vuodesta alkaen. Joskus otantaa tarvitsee enemmän ja joskus haluaa vain katsoa viimeisimpien vuosien tuloksia. Sarakkeet lienevät itsestään selviä sisällön osalta (GPG = Goals Per Game). Vedonlyönnin kannalta on tärkeää, että otteluita käsitellään 60 min. lopputuloksina. Eli 3-2 voitto jatkoajalla on maalimäärissä vain 4 maalia ja U4.5 tulos. OT sarakkeessa on kaikki jatkoajalle menneet ottelut ja OT (W-L) on voitot-tappiot jatkoajalla ko. joukkueen hyväksi. Toisesta alasvetovalikosta voit ottaa halutessasi esiin vain alkulohkojen pelit tai pelkästään playoffs-matsit. Kun otat mukaan vain playoffs-matsit saat paremman kuvan joukkueen todellisesta maalikeskiarvosta, josta on siivottu rupusakkien teurastukset pois.

Muista: arvokisoissa on aina ongelmana otannan kapeus. Silloin kannattaa verrata absoluuttisten arvojen sijaan lukemia toisiin joukkueisiin. Lisäksi on tärkeää seurata trendiä sen tilastoissa. Tee havaintoja kuten Suomi on underein kärkijoukkueista viimeisen X vuoden aikana, Tshekki on huonoin murskaamaan rupusakkeja, Kanada on overein joukkue, Venäjä on paras murskaamaan rupuja. Kun arvioit vuoden 2017 otteluita, niin on tärkeää miettiä onko MM-ryhmä tänä vuonna keskimääräistä parempi/huonompi, overimpi/underimpi.

Kuva

Joukkuesivu
Joko valikosta tai sarjastaulukosta klikkaamalla pääset yksittäisen joukkueen näkymään. Tässä on myös aloitteleville betsareille paljon hyödyllistä infoa.

Ensimmäisessä taulukossa vastustajat on jaettu tasoltaan neljään luokkaan (A,B,C,D), ja sen jälkeen tilastoitu voitot/tappiot, maalit sekä tasoitukset. Näissäkin puhutaan 60' tuloksista, jotta lukemilla olisi vedonlyönnin kannalta järkeä. Tämän tilaston avulla saat paljon informaatiota siitä, mille tasolle tarkasteltava joukkue kuuluu. Pystyykö se murskaamaan rupujoukkueita, romahtaako se kärkiseuroja vastaan jne.

A-D taulukon alapuolella on H2H-statsit. Voit valita minkä tahansa toisen joukkueen alasvetovalikosta, jonka jälkeen saat ruudulle tulokset vain tätä tiettyä maata vastaan. Näitä molempia tuloksia voit filtteröidä etusivun tapaan ottamalla mukaan dataa halutusta vuodesta eteenpäin tai valikoilmalla playoffs/alkulohkojen ottelut.

Kolmas statistiikka on betsit, joita on tällä hetkellä vuodesta 2014 alkaen. Ensi viikon aikana mukaan tulee vielä ainakin 2013 ja 2012, mutta tuskin paljon pidemmälle. Tämäkin filtteröityy valitun vuoden mukaan, mutta betsejä ei tosiaan lasketa kuin muutama vuosi taakse päin vaikka vuosi lähtisikin esim. 2000:sta eteenpäin. Vetojen tilasto kertoo sitten palautuksen pelaamalla joukkuetta 1X2 tai asian handicapilla ja sen lisäksi tuloksen overeita tai undereita pelaamalla. Kyseessä on keskiarvokertoimet Oddspotalin datasta joka on tietysti vain yksi näkemys, mutta jonkinlainen kuvaus ajasta läheltä ottelun alkua. Tuota palautus antaa arvokasta tietoa kun sitä käyttää oikein, eikä juutu palautusprosenttiin onko se nyt 110% vai 111%.

Previous results lista näyttää pari kymmentä matsia taakse päin. Tuosta näet hyvin miten joukkue on hinnoiteltu kahdessa edellisessä turnauksessa. Miten silloin ko. joukkueella teki rahaa (tai hävisi sitä). Ja samalla voi palautella mieliin millaisia tasoituksia kärki vs rupujoukkueet -matseissa on parina aiempana vuonna annettu.

Sivustoa voi käyttää myös mobiililaitteella ja sen pitäisi automaattisesti näyttää mobiiliversio puhelimilla, tableteilla jne. Mobiiliversiosta on karsittu pois näkyvistä etusivulta ja joukkuesivulta hcp-tilastot ja joukkuesivulta 1x2-statsit, jotta data mahtuu puhelimen kapealle ruudulle suht järjellisesti. Mobiililaitteella voi vaihtaa pääsivun alareunasta desktop-versioon aina halutessaan.

Jos työkalulle on paljon käyttöä ja kiinnostusta niin vastaavan voisi tehdä aika pienellä vaivalla myös Liigasta, Eurohoki-turneesta, World Cupiin (tai mistä hyvänsä sarjasta). Kuten alussa kirjoitin, tuon tarkoitus ei ole olla pro-betsarin työkalu, joilta löytyy vielä parempia tilastoja itseltä. Mutta ehkäpä siitä on harrastelijoille iloa. Onnea ja menestystä MM-vetoihin!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 46. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3184
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Lätkän MM-kisojen kerroindata?

Viesti Kirjoittaja Neo »

Peukuista päätellen työkalusta on ollut iloa :peukku:

Lisäsin hetki sitten kerroindatan myös v. 2012 asti, eli nyt sitä on tarjolla edeltävien 5 MM-kisojen ajalta. Tuorein otteludata lisätään kisojen aikana luonnollisesti mukaan.

Esimerkkinä FIN-BLR matsi, miten datasta löytää tulitukea underille. Tässä Suomi:
http://playerdatabase247.com/hockey.php ... pponent=20

- Ensinnäkin näet datasta sen, että Suomi pelaa undereimmat pelit nimenomaan tämän C-luokan kanssa, johon BLR kuuluu. Ja B+C yhdistettynäkin ero on selkeä. Eli overeita tulee selvästi enemmän silloin, kun kohdataan huiput tai ruput.
- Tämän jälkeen voit katsoa trendiä: valitse vuosi 2000 -> 2005 -> 2010 -> 2012 esim niin näet, että luvut pysyvät hyvin tiukasti tuossa 4.6-4.7 maastossa kun otantaa on vähänkin enemmän.
- Ainoa poikkeus on oikeastaan viime vuoden pelit, johon osuu myös ainoa O4.5 tulos näiden joukkueiden H2H-tilastoissa
- H2H tilastot ovat tosi lupaavia, eli 4.5 rajallakin 6/7 peliä on undereita
- Suomen peleissä underit palauttaneet rahaa overeita paremmin

Sen jälkeen voit katsoa kääntäen vielä BLR:
http://playerdatabase247.com/hockey.php ... pponent=14

- BLR:n statsit myös koko A-nippua vastaan ovat varsin underit. Overeita tulee lähinnä rupusakkien kohtaamisista, mutta vähänkin isommalla otannalla BLR vs kärkijengit pyöritään n. 5 maalin tuntumassa
- BLR:n viime kisat olivat tosiaan poikkeuksellisen overit. BLR-FRA matsi pois lukien hirveä rivi overeita 5.5 linjalla. Kaikki overit johtuvat käytännössä siitä, että BLR hörppäsi niin tolkuttomasti maaleja. Mutta tämä sarja näyttäisi olevan selkeä poikkeus pidemmän aikavälin trendeihin
- Tähän päälle Suomen joukkue lienee tänä vuonna vielä normaalia underimpi heikosta hyökkäyksestä johtuen

Etusivulta saa vielä kokonaiskuvaa:
http://playerdatabase247.com/hockey.php ... peselect=1

Eli koko 2000-luvulta alkaen lähtevällä otannalla undereimmat jengit ovat: FIN 5.1, GER 5.1, LVA 5.1, BLR 5.2 --> FIN & BLR kuuluvat molemmat 16 joukkueen nipussa top4 under-joukkueisiin. Suomi jopa underein jos tuossa olisi 2. desimaalia mukana.

Tässä hieman esimerkkiä datan käytöstä. Tämän jälkeen voit vielä tehdä yhden hyödyllisen rajauksen, eli voit rajata alkusarjan aikana pois playoffs-matsit jos haluat. Se muuttaa lähinnä kärkijoukkueiden totalseja, koska mukaan tulee enemmän tiukkoja matseja suhteessa rupujoukkueiden kaatoihin. Tähän sitten voi yhdistää varsinaisen joukkueanalyysin, eli onko Suomen jengi overimpi/underimpi. Onko V-Venäjällä tänä vuonna hyvä/paska veska jne. Tuo data on hyvä yhteenveto kun pidemmällä otannalla joukkueet suorittavat kuitenkin suurin piirtein tietyllä tasolla, vaikka joskus joukkueiden tasosta johtuen on parempia ja huonompia vuosia. Mutta samalla tavalla normaaleissakin liigapeleissä joukkueet sijoittuvat aina tietyn haarukan sisään välillä ylemmäs välillä alemmas kaudesta riippuen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit

05.05.2017 14:29 <Hese> Takk! Noi vissiin Norjassa. Iso peukku.


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”