Tänään on 22.10.2020, 16:02.

Vinkkejä ammattimaiseen vedonlyöntiin

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
Khaoss
Jäsen
Viestit: 44
Liittynyt: 23.05.2016, 22:10

Tuotto: +0.29 yks.

Palautus%: 100.16%

Panosten ka: 1.60 yks.

Vetoja: 112

Pisteitä: 0

Vinkkejä ammattimaiseen vedonlyöntiin

Viesti Kirjoittaja Khaoss »

Kyseessä on varmasti jo useita kertoja lähes loppuun käsitelty aihe kyseisellä foorumilla, mutta yrittäkää kestää. Viisaammaat ja kokeneemmat osaavat varmasti auttaa ja neuvoa alkuun. Elikkäs kaikista luetuista keskusteluista ja vedonlyönnin tarkempaan tutustumiseen sekä opiskeluun käytetyistä tunneista huolimatta, tuntuu ammattimaisen vedonlyönnin aloittaminen, todennäköisyyksien laskeminen ja muut vastaavat asiat erittäin vaikeilta. Kiinnostusta ja halua löytyy, mutta se "aloittaminen" on vaan itselleni aina liian vaikeaa asiasta riippumatta. Oma urheilutausta ja urheilutietämys on omasta mielestäni kuitenkin hyvällä tasolla ja ymmärrän lajeista paljon, joten se tuskin tulee olemaan ongelma.

Vedonlyöntiä on tullut harrastettua jo useamman vuoden ajan, mutta omien arvioiden sekä todennäköisyyksien laskeminen on jäänyt väliin. Aikaisemmin vedonlyönti on perustunut pääasiassa peesaukseen, muiden vihjeiden analysoitiin ja siihen olen liittänyt oman mutun/tietämyksen, joiden pohjalta vetoni olen lyönyt. Vetoja on kertynyt pari tuhatta kappaletta ja saldo näyttää jopa hieman plussaa. Itse olen hieman yllättynyt, että saldo jäänyt plussalle, vaikka en tarkempia laskelmia ole suorittanut. Tästä innostuneena halu olisi suuri oppia itse ja perehtyä asiaan paljon syvällisemmin.

Artikkelit ja foorumit koluttu läpi ja periaatteessa ymmärrän miten raskaamman sarjan vedonlyönti toimii/pitäisi toimia. Tuntuu ettei niistä kuitenkaan saa tarpeeksi irti, että osaisi aloittaa tyhjältä pöydältä väsäämään. Käytäntöön siirtyminen tuntuu mahdottomalta ja tähän tarvisinkin neuvoja/ohjeita/vinkkejä kokeneemmilta kavereilta. Miten te olette aloittaneet oman vedonlyöntiuran? Onko mahdollista aloittaa jollakin tavalla kevyemmin, ettei kaikkia tarvitse heti kertarysäyksellä selvittää? Miten ne todennäköisyydet todella saadaan laskettua? Onko exceliin olemassa jotain valmista pohjaa tai vastaavaa, josta olisi hyvä aloittaa? (Excelin käyttö hieman vieraampaa minulle, joten siihen liittyvät neuvot/vinkit ovat ertiyisen tervetulleita.) Ajatuksena olisi keskittyä pääsääntöisesti ja syvällisesti yhteen sarjaan, josta vetoja sitten löisi. Toivon, että täältä apua saisi ja kaikki kommentit/neuvot ovat tervetulleita.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Vinkkejä ammattimaiseen vedonlyöntiin

Viesti Kirjoittaja Neo »

Tuskin tällä foorumilla on aiempien keskusteluiden perusteella juuri yhtään henkilöä, joka on peesannut pari tuhatta vetoa voitollisesti. Tuo on siis arvokas ja hyödyllinen taito, jos kirjanpitosi pitää paikkansa.

Matka tuosta kysymyksestä "miten todennäköisyysarviot lasketaan" ammattimaiseen toimintaan kestää henkilöstä riippuen vuosikausia ja tuhansia työtunteja. Sitä voi nopeuttaa dramaattisesti, jos sinulla on oikea "mentor", joka opastaa asioissa eteenpäin oikopolkuja pitkin. Etenkin jos taustalla on vielä heikko excel/tietokantaosaaminen, niin urakka on kyllä valtava. Vaikka pääsisitkin maaliin asti, niin laadukkaiden arvioiden tekeminen on työlästä puuhaa, eikä ole olemassa mitään takeita että pystyt tekemään voittoa. Ja vaikka pystyisitkin voitolliseen pelaamiseen, niin yksittäisen henkilön resurssit ovat rajalliset. Eli et pysty riittävällä laadulla kovin moneen sarjaan tekemään joka tapauksessa. Ja kaiken tämän jälkeen tarvitset silti niitä peesattavia, jotta kassaan tulee riittävästi kiertoa ammattimaiseen toimintaan.

Aikaa on vedonlyöntiin ja kaikkeen muuhunkin työhön käytössä vain rajallinen määrä. Sinun tilanteessasi miettisin tarkasti, mihin käyttää sitä. Jokaisella on omat vahvuusalueensa, ja ehkä sinulla on lukemasi tiedon analysointi ja muiden arvioiden hyödyntäminen? Voi olla, että hyötyisit enemmän tutkimalla syvemmin mistä erilaisia analyyseja voisi hankkia ja miten niistä voisi seuloa vieläkin parempaa tulosta.

Raskaan sarjan vedonlyöjiäkin on monenlaisia niin kuin ihmisiä ylipäätään. Tiedän itsekin ammatikseen pelaavia henkilöitä jotka eivät laske todennäköisyysarvioita yhteenkään otteluun, mutta ei se estä vetoa lyömästä jos osaa käyttää tarjolla olevaa informaatiota paremmin kuin muut. Ja siitähän loppujen lopuksi on kyse myös %-arvioiden teossa; eli saatavilla olevan infon muuttaminen sellaiseen muotoon, jonka avulla voidaan sitten tehdä päätös (tuottavan) vedon lyömisestä. Joku voi tehdä tämän päätöksen ilman tarkkaa %-arviota ja päätyä silti samoihin johtopäätöksiin ja elättää itsensä vuodesta toiseen.

Perusasioiden ymmärtämisestä ei ole varmasti ainakaan haittaa ole, mutta näissä pääset varmasti alkuun, kun kelaat ylikertoimen topicceja aiheesta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit

04.09.2016 21:40 <ItiksenKiekko> Itse olen peesannut 1776 vetoa, p% 105,40

04.09.2016 23:46 <skasi> Respect^^ kova paltsi tolla vetomäärällä.


Khaoss
Jäsen
Viestit: 44
Liittynyt: 23.05.2016, 22:10

Tuotto: +0.29 yks.

Palautus%: 100.16%

Panosten ka: 1.60 yks.

Vetoja: 112

Pisteitä: 0

Re: Vinkkejä ammattimaiseen vedonlyöntiin

Viesti Kirjoittaja Khaoss »

Kiitos Neolle fiksusta ja ajatuksia herättävästä vastauksesta! Tosiaan niinkuin sanoitkin, niin matka tästä pisteestä ammattimaiseen toimintaan olisi erittäin pitkä ja kivinen, varsinkin ilman tätä mainitsemaasi "mentoria". Minun kaltaiselle ihmiselle, kyseisen "mentorin" puute saattaakin olla se ratkaiseva este ammattimaisen toiminnan aloittamiselle. Yrittämisestä matka tuskin kuitenkaan ei jäisi kesken, siitä pitävät huolen luonteenpiirteeni. Sitä tosin on vaikea punnita, että olisiko se sitten hyvä vai huono asia...

Tietotaitoni ovat kehittyneet hurjasti vuosien aikana, kun peesaamista ja muiden tietoja analysoitaessa on kokenut kaikenlaista, niin hyvää kuin pahaakin. Nykyään hyvältä vaikuttavat vihjeet liitettynä muihin mahdollisiin tilastoihin on huomattavasti helpompi havaita huonompien joukosta kuin alkuaikoina. Kehityksen huomaa itsestä ja ero entiseen on valtava. Kehitettävää silti olisi varmasti hurjan paljon vielä ja koskaan ei tule olemaan täysin valmis tähän hommaan. Kunhan vain saisi jaettua ajatuksia ja ideoita muiden kesken, sekä keskusteltua/pohdittua. Eikös se niin ole, että joukossa tyhmyys tiivistyy, vai?

Ajatuksena tarkkojen arvioiden tekeminen ja niiden pohjalta vetojen lyöminen tuntuu tuovan jollain tavalla turvaa, tai ainakin itselläni on sellainen kuva. Toki, jos ilman tarkkoja %-arvioitakin onnistuu niin miksei. Kaikesta huolimatta, vaikka saldo näyttäisin plussaa niin ihmisen mieltä kiusaa tunne, että nyt liikutaan heikolla jäällä, joka saattaa rikkoutua hetkellä millä hyvänsä. Tiedä sitten, onko kyseessä vain oma harhaluuloni. Ehkäpä minulle sopiikin juuri kyseinen peesaus/analysointi/mutu -tapa, jolloin lasken, pohdin ja arvioin mielessäni vedon kannattavuutta ilman mitään konkreettisia lukuja. Ehkä tästä löytyykin syy sille miksi tarkkojen arvioiden tekeminen tuntuu jollain tavalla kaukaiselta ja haastavalta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Jonkunnäköistä puuhastelua pelien parissa jne.

Minikommentit

04.09.2016 21:12 <RightinHendrix> Tilastollisen mallintamiseen tutustuminen lienee hyvä kohta

04.09.2016 21:13 <RightinHendrix> aloittaa. Miettiä, miltä pohjalta haluaa arviotaan lähteä

04.09.2016 21:15 <RightinHendrix> rakentamaan. Mallintaakko moa:ta, rakentaakko rankingeja jne


skasi
Jäsen
Viestit: 618
Liittynyt: 28.11.2011, 12:01

Tuotto: +57.05 yks.

Palautus%: 110.73%

Panosten ka: 3.47 yks.

Vetoja: 153

Pisteitä: 1438

Re: Vinkkejä ammattimaiseen vedonlyöntiin

Viesti Kirjoittaja skasi »

Yksi syy miksi mainitsemasi "aloittaminen" tuntuu varmasti hankalalta, on erilaisten vaihtoehtojen lähes loputon määrä. Osataksemme antaa juuri sinulle sopivia neuvoja, olisi suuri apu tuntea sinun kiinnostuksen kohteita ja vahvuusalueita. Kerrot, että ajatuksenasi olisi keskittyä pääsääntöisesti ja syvällisesti yhteen sarjaan josta löisit vetoa. Tämä on varmasti hyvä lähtökohta. Sarjan valinta ei ole välttämättä helppoa lukemattomien eri vaihtoehtojen takia. Moni päätyy valintaan luonnollisesti esimerkiksi oman harrastuksen kautta, mutta syitä löytyy hyvin monia erilaisia. Muistelen lukeneeni S.Sukkelan päätyneen laskemaan NBA:ta ja koripalloa siitä syystä, että tasapelit ovat lajissa harvinaisia.

Sarjaa valikoidessasi, sinun täytyy tietysti ottaa huomioon markkina. ts. tarjolla olevat pelikohteet ja kertoimet. Voitollisuuteen pyrkivä vedonlyöjä etsii markkinoilta ylikertoimia tai vaikkapa arbitraaseja, ja näihin panostamalla kasvattaa omaa pelikassaansa. Kaikista räikeimpiä ylikertoimia ja arbitraaseja löytyy kaikkein pienimmiltä markkinoilta. Näihin kohteisiin ei kuitenkaan saa panostettua kuin pikkurahoja, eli ammattilaisuuteen pyrkivän kannattaa unohtaa nämä heti. Hieman suuremmilta markkinoilta löytyy myös pelattavia kohteita, mutta voittavan pelaajan panoksia aletaan usein rajoittamaan välittäjien toimesta, mikä syö vedonlyöjän etua huomattavasti. Suurilla markkinoilla kilpailu onkin sitten niin kovaa, että edun löytäminen on huomattavasti työläämpää. Kuten Neo viestissään mainitsee, yksittäisen henkilön resurssit ovat rajalliset. On syytä ottaa huomioon, että markkinat kehittyvät kokoajan. Vedonlyöjien onneksi myös kilpailu vedonvälittäjien kesken on kiristynyt, jolloin palautusprosentit pyörivät isoilla markkinoilla ~98% tuntumassa.

Ilman sinun mielenkiinnon kohteiden tuntemista, voin antaa seuraavan vinkin sarjan valikointiin: Jalkapallosta on lyöty vetoa mutulla ainakin 100 vuotta. Kokeneimmat ammattilaiset tuntevat taatusti laskemansa sarjan lainalaisuudet kuin omat taskunsa. Mutta miten käy näiden ihmisten kun sarjoiksi vaihdetaan DotA 2, LoL, CS:GO tai CoD? Itselläni ei ole näistä mitään hajua, muutoin kuin, että tuskin näiden suosio on ainakaan laskemassa. Suurimpiin turnauksiin saa jo lyödä tonneja yli 97% palautuksella Pinnaclelle. Joten ihan potentiaalisesta tulonlähteestä on kyse. Vastapelureilla ei voi olla kymmenien vuosien kokemusta, toisin kuin jalkapallossa, koska koko alaa ei ollut kymmenen vuotta sitten. Tämän ei sitten ole tarkoitus olla mikään E-urheilu vedonlyönnin mainos, vaan oikopolku mahdollisesti helpompaan markkinaan kuin jalkapallo.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


E.Clipperton
Jäsen
Viestit: 572
Liittynyt: 26.11.2014, 15:57

Tuotto: +31.62 yks.

Palautus%: 101.39%

Panosten ka: 3.78 yks.

Vetoja: 604

Pisteitä: 1026

Re: Vinkkejä ammattimaiseen vedonlyöntiin

Viesti Kirjoittaja E.Clipperton »

Tuollaisen peesimäärän jälkeen lienee jonkinlaista näppituntumaa vedonlyöntimarkkinasta. Omaa lajia voisi haistella myös sitä kautta. Onko joku erityinen ala, jossa kerroinkäytös tuntuu jotenkin loogiselta ja olet oppinut löytämään kerroinmuutoksille syyn? Tällainen laji voisi olla turvallisin omien mallejen rakenteluun. Riippuen tietysti kuinka "laskettavissa" se on.

Perus todennäköisyyslaskenta kannattaa olla myös vahvasti hanskassa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Vinkkejä ammattimaiseen vedonlyöntiin

Viesti Kirjoittaja Neo »

Khaoss kirjoitti:Ajatuksena tarkkojen arvioiden tekeminen ja niiden pohjalta vetojen lyöminen tuntuu tuovan jollain tavalla turvaa, tai ainakin itselläni on sellainen kuva. Toki, jos ilman tarkkoja %-arvioitakin onnistuu niin miksei. Kaikesta huolimatta, vaikka saldo näyttäisin plussaa niin ihmisen mieltä kiusaa tunne, että nyt liikutaan heikolla jäällä, joka saattaa rikkoutua hetkellä millä hyvänsä. Tiedä sitten, onko kyseessä vain oma harhaluuloni.
Tämä epävarmuus kuuluu alaan, ja se on yhtä lailla mukana vaikka olisit tehnyt arvioita 10 vuotta. Et tiedä koskaan milloin käyttämäsi toimintatavat vanhenevat, ja/tai markkinoiden olosuhteet muuttuvat sinun kannaltasi epäsuotuisaksi. Markkina tehostuu koko ajan ja korjaa aina siellä olevia virheitä, mutta tietyt heikkoudet voivat pysyä siellä myös pitkän aikaa. Olet saattanut tehdä tuloksesi johtuen poikkeuksellisista olosuhteista; esimerkiksi maalimäärät ovat nousseet rajusti jossain sarjassa, ja tätä on voinut hyödyntää vaikkapa 2 vuotta. Mutta tilanteen normialisoituessa peesamasi tipsaajat alkavatkin tehdä tappiota. Toisaalta alalle tulee uusia toimijoita jatkuvana virtana, ja osa näistä käyttää myös samoja toimintatapoja kuin sinä, mutta ehkä hieman tehokkaammin. Eli tulee syömään juuri sinun tulostasi. Tämä on huomannut etenkin ns. robottien kehitystyössä, kun hyvää tulosta tehnyt automaattinen veijari on vain jossain kohtaa tippunut pakkaselle kun joku on kehittänyt hieman paremman koneen juuri samaan markkinaan.

Mitään 100% aukotonta keinoa ei ole selvittää sitä, milloin jää menee rikki, ja lopulta ainoa merkitsevä asia on pelikassaan liikkuva raha: siinä vaiheessa kun sitä menee pidemmän aikaa enemmän ulos kuin tulee sisään, niin jää alkaa natisemaan. Onko sitten kyseessä vain varianssi, huonoa tuuria, outoja tuloksia vai menetelmien vanhentuminen - tätä ei kukaan voi täysin aukottomasti todeta. Jos teet johtopäätöksiä parin sadan vedon jälkeen voit hätiköidä liian pieneen otantaan, mutta tällä alalla on harvoin varaa myöskään odotella vuosikausia päätöksen tekemistä. Usein kyseessä on näiden yhdistelmä, ja jokainen oppii kokemuksen myötä havaitsemaan merkit siitä, milloin omia menetelmiä on syytä kehittää.

Kannattaa huomioida myös yksi asia. Moni hienojen menetelmien kehittäjä sortuu omaan näppäryyteensä, eli ajattelemaan asioita liian vaikeasti. Jos uppoudut syvälle mallintamisen/%-laskennan maailmaan ja alat rakentaa vahvoja mielipiteitä sarjoihin joita peesaat, myös tuloksesi tulee muuttumaan. Mutta ei välttämättä lainkaan parempaan suuntaan. Voit alkaa myös skippaamaan jonkun peesattavan vetoja koska tiedät %-arvion itse mielestäsi paremmin, ja päädyt lopulta tekemään paljon töitä ja saamaan huonomman tuloksen mitä ennen.

Suosittelen edelleen miettimään tarkasti mitkä omat vahvuusalueesi ovat, sillä 99,9% todennäköisyydellä biittaat markkinan tällä sektorilla jos ollenkaan. Jos et tiedä excelin käytöstä tai %-arvioiden tekemisestä mitään, niin tuskin tuolla sektorilla alat muutamaan vuoteen tulosta tehdä. Itse tekisin sinuna niin että jatkaisin tuottavaa harrastusta kuten nytkin, ja miettisin miten sitä voi kehittää entistä paremmaksi ja mistä löytää lisää peesattavia. Sitten jos aikaa ja intoa riittää, niin skasin vinkki oli ihan hyvä. Jos sinulla on edessäsi tyhjä pöytä, niin ei ole pöllömpi idea lähteä tutkimaan näitä oudompia lajeja, joista pystyy nykyään myös lyömään vetoa reiluilla panoksilla.

Yksi tapa %-arvioiden ymmärtämiseen on lähteä liikkeelle markkinoista, sillä nehän ovat täynnä informaatiota joka kierros. Ala tutkia millaisia arvioita markkinoilla on erilaisiin otteluihin. Jos esimerkiksi seuraat jääkiekkoliigaa 10 kierrosta, niin saat aika hyvän kuvan siitä, missä haitarissa 1X2-arviot tuohon sarjaan liikkuvat. Millaiset prosentit markkina antaa kun sarjan paskin ja paras kohtaavat, ja millaiset lukemat tulee kun kaksi about tasarankissa olevaa jengiä pelaa. Kaikki muut lukemat ovat sitten noiden välimuotoja. Ja sitten vaikka luet ylikertoimesta muiden käyttäjien arvioita, niin saat aika nopeasti ideaa missä maastossa oikein liikutaan. Ja tästä voit lähteä sitten opiskelemaan tarkemmin sitä, miten noihin arvioihin oikein päästään.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit


Arrows
Jäsen
Viestit: 1776
Liittynyt: 17.01.2003, 21:55

Tuotto: +5.08 yks.

Palautus%: 106.91%

Panosten ka: 1.88 yks.

Vetoja: 39

Pisteitä: 75

Re: Vinkkejä ammattimaiseen vedonlyöntiin

Viesti Kirjoittaja Arrows »

Mielenkiintoinen keskustelu. Neolta tuossa tulikin jo paljon erittäin hyviä pointteja ja allekirjoitan ne vahvasti. Aloittaja on tuskin kuitenkaan ainoa joka näitä asioita miettii, joten tuodaanpa muutama ajatus lisää.

Olen Neon kanssa samaa mieltä, että tietty "ymmärtämättömyys" todennäköisyyksistä on voinut olla juuri se ratkaiseva tekijä, joka on tehnyt peesaamisesta tähän asti kannattavaa. Jos peesaajalla itsellään on vahva näkemys, mitä otteluun tulisi "oikeasti" pelata, hän alkaa erittäin helposti alitajuisesti välttämään vihjaajia, jotka säännöllisemmin vihjaavat näitä näkemyksiä vastaan. Tai jos tämän esteen pystyy välttämään, niin seuraava on vielä korkeampi. Jos peesattavalle vihjaajalle tulee vielä heikompi jakso (ja kaikillehan niitä tulee väistämättä jossain vaiheessa), niin jälkiviisaus iskee kuin Mike Tysonin nyrkki. "Olisi pitänyt luottaa itseensä, kyllä minä tiesin ettei näistä mitään tule." Päätös lopettaa tällaisten vihjeiden peesaaminen on varmasti monta kertaluokkaa helpompi tehdä kuin jos vihjaaja pelaa useimmin samoja näkemyksiä kuin itsellä on.

Tavallisen harrastelijan kohdalla nämä omat näkemykset ovat tietysti vähän sama kuin noppaa heittäisi. Joskus osuu, joskus ei. Niiden seuraaminen peesaamisen päätöksenteossa on pitkässä juoksussa usein vain negatiivisesti vaikuttava asia.

Itse voin 10v ammattilaiskokemuksella sanoa, että kannattaa miettiä hyvin tarkkaan omaa ajankäyttöä ja motiivejaan tehdä asioita. Jokainen tavallisella suomalaisella matemaattispainotteisella järjellä varustettu pystyy hankkimaan sanotaan vaikkapa vuodessa riittävät pohjat +/- 5 prosenttiyksikön tarkuudella olevien arvioiden tekemiseen. Hienoa, mutta mietitäänpä pidemmälle, mitä näillä arvioilla tekee? Ei sitten yhtikäs mitään. Markkinan laajuudesta riippuen vasta se viimeinen 0,5-2 %-yksikköä ratkaisee sen, kuka pystyy peleissään jäämään voitolle ja kuka ei. Ja noiden viimeisten prosenttien viilaaminen on se mikä sitä aikaa vie. Ja paljon, todella paljon.

Prosenttiarvioiden tekemiseen ei myöskään ole olemassa mitään yliopistoa tai valmista kirjekurssia. Kuten yllä mainittiin, niin erilaisia lähestymistapoja on lukuisia. Ei ole olemassa mitään vedonlyönnin Graalin maljaa, on vain olemassa erilaisia tapoja joista toiset toimivat tietyissä olosuhteissa hieman paremmin kuin toiset. Tämä yhdistettynä alati muuttuvaan maailmaan tarkoittaa, että prosenttiarvioiden tekijänä et tule koskaan olemaan valmis. Ja mitä enemmän tiedät, niin sitä enemmän tajuat, että jokaisessa asiassa puhutaan vain jonkinasteisesta todennäköisyydestä ja se "virallinen totuus", jota lähdit alunperin tavoittelemaan, on joka päivä aina vain kauempana ja kauempana.

Vedonlyöntimarkkinoiden olemassaolon kannalta tämä on tietysti ehdoton edellytys, mutta se myös johtaa helposti mainittuun neuvottomuuteen. Mitä tehdä, miten edes aloittaa homma. Jos ainoa tai edes tärkein motivaatio on tehdä rahaa, niin maailmasta löytyy siihen monia helpompiakin vaihtoehtoja. Jos taas ottaa asian oppimisen kannalta (lisää ymmärrystä todennäköisyyksistä, oppia käyttämään Exceliä paremmin, ymmärtää urheilun lainalaisuuksia paremmin jne jne), niin mahdollisuudet edetä ovat huomattavasti korkeammalla, kun todellisuus iskee ja selviää ettei se rahan tekeminen omien arvioiden kanssa ollutkaan niin helppoa kuin miltä se näytti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


KR
Jäsen
Viestit: 564
Liittynyt: 23.01.2004, 15:52

Tuotto: -1.50 yks.

Palautus%: 0.00%

Panosten ka: 1.50 yks.

Vetoja: 1

Pisteitä: 260

Re: Vinkkejä ammattimaiseen vedonlyöntiin

Viesti Kirjoittaja KR »

Yksi hyvä tie vedonlyönnin opiskelemiseen on yksittäisen tuloksen todennäköisyyden arviointi (tulosveto). Kun ymmärrät miksi tietty tulosvetokerroin on selkeä yli/alikerroin, olet jo pitkällä. Tuohon ei tarvita välttämättä edes omia arvioita koska voit lainata tämän informaation markkinalta. Kun osaat tehdä tuon olet taas vähän pidemmällä. Kun myöhemmin osaat tehdä arviot itse, huomaat kuinka vähän loppujen lopuksi tiedät vedonlyönnistä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

@Rajainmaki

Minikommentit


mutanen_aapo
Jäsen
Viestit: 3559
Liittynyt: 14.01.2004, 15:48

Tuotto: +115.89 yks.

Palautus%: 101.01%

Panosten ka: 6.84 yks.

Vetoja: 1671

Pisteitä: 4454
Paikkakunta: Fin/Ita

Re: Vinkkejä ammattimaiseen vedonlyöntiin

Viesti Kirjoittaja mutanen_aapo »

Neo kirjoitti:Matka tuosta kysymyksestä "miten todennäköisyysarviot lasketaan" ammattimaiseen toimintaan kestää henkilöstä riippuen vuosikausia ja tuhansia työtunteja. Sitä voi nopeuttaa dramaattisesti, jos sinulla on oikea "mentor", joka opastaa asioissa eteenpäin oikopolkuja pitkin. Etenkin jos taustalla on vielä heikko excel/tietokantaosaaminen, niin urakka on kyllä valtava. Vaikka pääsisitkin maaliin asti, niin laadukkaiden arvioiden tekeminen on työlästä puuhaa, eikä ole olemassa mitään takeita että pystyt tekemään voittoa.
Tässä ollaan jännän äärellä ja tämän jännän näen näin:

Muottiin valaminen tappaa luovuuden. Luovuutta tarvitaan kehitettäessä uutta. Uutta tarkoittaa tässä kontekstissa kasvavaa kykyä biitata markkina.

Näin ollen mentoroidessa molempien osapuolten tulee varmistua siitä, että mentoroitavalle jää riittävästi tilaa. Hänen oivalluksilleen ja kehitystyölleen.

Laatikosta sen ulkopuolelle näkeminen on yllättävän vaikeaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


betsimies1
Jäsen
Viestit: 30
Liittynyt: 01.08.2019, 02:15

Tuotto: -1.11 yks.

Palautus%: 98.39%

Panosten ka: 1.36 yks.

Vetoja: 51

Pisteitä: 25

Re: Vinkkejä ammattimaiseen vedonlyöntiin

Viesti Kirjoittaja betsimies1 »

Hyvää jutustelua! Itse olen ketjun aloittajan kanssa aikalailla samassa tilanteessa, ja olenkin kirjoitellut aiheesta hieman enemmän Wordpressiin. Ajattelin vain, että tekstien lukeminen voisi ehkä jotain ajatuksia herättää, kun kuulostaavat kohtuullisen tutuilta nuo Khaossin pohdinnat.
https://betsimies.wordpress.com/

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

06.09.2019 22:57 <betsimies1> Jaaha, tätä keskustelua ei oltukaan käyty tänään vaan 3 vuotta sitten :D


Vastaa Viestiin