Tänään on 22.05.2018, 21:43.

Vedonlyönnistä yleisesti

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
skasi
Jäsen
Viestit: 373
Liittynyt: 28.11.2011, 13:01

Tuotto: +48.34 yks.

Palautus%: 114.36%

Panosten ka: 3.15 yks.

Vetoja: 107

Pisteitä: 672

Vedonlyönnistä yleisesti

Viesti Kirjoittaja skasi »

Ei pelejä tänään NHL:ssä, kausi finaaleja vaille paketissa. On siis aika suunnata katse tulevaisuuteen. Mieltäni askarruttaa vedonlyönnin saralla useakin asia. Toiveissani olisi keskustelua, mikä hyödyttäisi kaikkia.

Ylikerroin foorumi on antanut minulle paljon, mutta ei oikotietä onneen (sitä ei ole :o ). Lyhyesti sanottuna, aloittelijat haluaisivat valmiit ohjeet guruilta, miten sitä meetwurstia hankitaan leivän päälle. Gurut ovat käyneet läpi lumet ja lammet löytääkseen sateenkaaren päähän, ja jakavat viisauksiaan sen mukaan mitä jaksavat/viitsivät. Tässä ei ole mitään ihmeellistä eikä väärää.

En kuulu kumpaankaan kategoriaan. Täysi noviisi en ole, gurusta hyvin kaukana. Päättyvä NHL kausi jää kuitenkin plussan puolelle, mistä olen hyvin ylpeä. Miten tähän tulokseen ollaan päästy? Monen asian summa. Tuurilla tietty iso vaikutus :wink: . Aika kantaa oma korsi kekoon ja avata hieman omia metodeja + kertoa aloittelijoille miten ne isoimmat sudenkuopat väistetäänkään.

Epämääräisessä järjestyksessä tipsejä noviiseille. (kokeneemmat skipatkaa.)

Kerroinvertailu: Omassa käytössä oddsportal niminen sivusto, helpottaa voitollista vedonlyöntiä tolkuttomasti. Avaa tili tarpeeksi monelle välittäjälle, ja pelaa aina korkeinta tarjolla olevaa kerrointa. Helppoa,yksinkertaista sekä ennenkaikkea tehokasta!

Unohda fanitus: "Sillä ei ole väliä ketä kannattaa, vaan kenen puolesta olet betsannut." -Vapaa suomennos Charlie Sheenin suusta 2 and half men sarjasta :) Suurin osa tämän foorumin jäsenistä varmasti pyrkii saamaan rahaa tällä touhulla. Se edellyttää typerien vetojen skippaamista. Esim. Päätät että lyöt Chicagon kotivoitolle vetoa, ja sen jälkeen katsot vasta kertoimet. Olet heti väärillä jäljillä. Vedot lyödään, jos kerroin on riittävän hyvä.

Tutki: Katso kertoimet, poimi mieleen, ruutupaperille tai vastaavalle mielenkiintoiset kohteet. Ja aloita taustatutkimus, miksi juuri tämä kerroin herätti mielenkiintosi? Onko kertoimissa otettu huomioon jokin tieto mikä sinun korviisi ei ole vielä kantautunut? Etsi tietoa kaikista lähteistä mihin luotat, esim. tämä foorumi, joukkueiden kotisivut/twitter sivut, fanifoorumit (NHL:ään esim. Jatkoaika , HFBoards). Internet avaa aivan uudet sfäärit tiedon liikkumiselle, käytä sitä hyväksesi! Jos mitään poikkeavaa ei satu silmiin, eikä kerroin ole tippunut --> panosta.

Analysoi: Kun veto on jätetty, kertoimien liikkeestä voit seurata miten onnistuit päätöslinjan biittaamisessa, joka käytännössä kertoo mihin raha on lopulta liikkunut. Päätöslinjan biittaaminen ei vielä riitä voitolliseen vedonlyöntiin, vetojen pitää myös osua. Mutta lähtökohta on seuraava: Lyömäsi vedon kerroin on korkeampi, kuin päätöslinja = :peukku: . Lyömäsi vedon kerroin on matalampi, kuin päätöslinja = :peukkualas: . Toki tähän vaikuttaa moni tekijä; kuinka aikasessa vaiheessa pelaat vedon, yllättävät muutokset mitkä vaikuttaa voimasuhteisiin (esim. kakkosveska maalille, tärkeä pelaaja sivussa jne.) IMO tärkein analyysi tehdään pelin aikana/jälkeen. Peliä seuraamalla näet oletko ollut oikeassa arvioissasi. Välillä hyvätkään arviot ei riitä ja takkiin tulee, välillä taas olet ollut ihan metsässä arvioinesi, ja voitat silti. Näissä tilanteissa ei auta mennä peiton alle piiloon vaan kehittyä! Kaikki voitolliset vedonlyöjät ovat joskus maksaneet oppirahoja.

"Vierivä kivi ei sammaloidu": Eli jos joku viritys tuottaa rahaa tänäpäivänä, se ei takaa että huomenna tilanne on sama. Markkina on pirullinen vihollinen. :twisted: Muista että vastassasi on vähän isomman kaliiberin syndikaatit, kuin pertti peruspetsaajan tietokone ja mutu. Markkina kehittyy ja pyrkii tilkkimään jokaisen rahareiän jonka viheliäiset vedonlyöjät löytävät. Voimakeinoja markkinalta löytyy, ja vahvimpana näistä on iso kenkä, joka iskeytyy takalistoosi useimmilla välittäjillä mistä onnistut rahaa nyhtämään. Joku kaunis sekä surullinen päivä huomaat olevasi tilanteessa että voit pelata ainoastaan pinnaclelle,veikkaukselle ja vetopörsseihin. Pointti kuitenkin se, että markkinan kehittyessä, sinun täytyy kehittyä jos meinaat olla voitollinen vedonlyöjä. Ei mikään läpihuutojuttu.

Nämä ohjenuorat tulivat nopeasti mieleeni, suurinosa luettu jostain foorumin syövereistä, eli ei "omakeksimää". Tuskin tekee kuitenkaan hallaa koo'ota näitä välillä yhteen? Koska näinkin yksinkertaisten vinkkien löytäminen ei ole untuvikoille mikään helppo homma. Postauksen tarkoitus ei kuitenkaan ollut ohjeistaa aloittelijoita, vaan ennemminkin tuoda ilmi, että ihan maalaisjärjellä on mahdollista päästä yli 100 palautukseen.

Omat metodini poikkeavat suuresti siitä, mihin olen tottunut foorumilla. Pelaan "vähän" vetoja. Tietty pelaan niin paljon kuin pelattavaa löytyy. Mutta mielestäni tosissaan kannattavia vetoja ei löydy välttämättä edes joka päivä. Joku voisi ilmaista asian näin; "pelaan vain yli 1.2 oa kohteita." Mutta menetelmäni eivät anna minun ilmaista itseäni noin matemaattisesti. Eli pelipäätökseni syntyy kun kaikki tähdet ovat kohdallaan. (kerroin-mutu-kristallipallo-muiden näkemys) :lol: Kun hyvä kohde löytyy, omaan arvioon luotetaan enemmän kuin 3% kassasta. Näinhän ei saa tehdä ja kassani katkeaa hetkenä minä hyvänsä jne. Mutta vedon osuessa kassakin karkaa kauemmas sitä nollaa jolloin katkeaminenkaan ei pelota niin paljoa. Pahan tappioputken koittaessa omalla kohdalla toimii koneen sulkeminen, ja palaaminen sorvin ääreen vasta kun siltä tuntuu. Pelaamattomuuden aikana tapoihin kuuluu törsäily, mikä lisää motivaatiota voittaa kulutetut pennoset takaisin! : )

Tämä tapa on toiminut, mutta nokkelimmat varmaan huomaavat että parannettavaa löytyy. Ongelmat tulee vastaan juurikin kassan kierrättämisessä, joka on vähän eri luokkaa kun näillä 100 vetoa/päivä jannuilla. En silti vaihtaisi tästä syystä paikkaa näiden jannujen kanssa. 1000 vetoa kertoimella 2 osuu/ei osu 500/500 tasapanoksella on sama tulos kun 10 vetoo kerroin 2 5/5 tasapanoksella (no shit.) Mutta 10 vetoa vetänyt jannu on säästänyt aikaa. Ja sitä sietääkin jo arvostaa eikö? En voinut kuin ihmetellä kaikkien rakastaman unohtuneen salasanan vetomääriä. Pelkästään joka vedon postaus foorumille vei varmasti ikuisuuden.

Minulla on tämä elämä aikaa kehittyä vedonlyöjänä, ja kehitettävää löytyy joka osa-alueelta. Olisihan se hienoa jos excel pyöräyttäisi arviot napinpainalluksesta aamulla, ja kahvikupin tyhennyttyä olisit jo kerennyt lyömään vedot ja lähtä hyvillä mielin päivän askareisiin. Oma kompetenssi ei vaan riitä moisen excel virityksen kyhäämiseen.

Kysymykseni kuuluukin; Miten tästä kannattaa jatkaa? Alunperin oli tarkoitus aloittaa tosissaan todennäköisyyslaskennan+muun mistä en edes tiedä vielä opettelu, jotta joku päivä kone hoitaisi arvioiden päivittämisen. Mutta se tilanne, että uskaltaisin täysin luottaa koneen arvioihin tuntuu tämän hetken taidoilla aika utopistiselta. Vedonlyönti on kuitenkin useimmissa tapauksissa häviäjien hommaa. Puistattaa pelkkä ajatuskin satojen työtuntien jälkeen päästä toteamaan, että ei tästä mitään fyffee tuu.. 99% palautuksella tuhansia vetoja takana mut onneks en oo katki.

Toki itsestähän kaikki on kiinni. Joku pystyy johonkin mihin toiset ei. Itsensä elättämiseen vedonlyönnillä ei moni pysty. Ne ketkä pystyy, ei ole päässyt siihen pisteeseen ilman työtä. Jos joku ammattilainen uskaltaa vastata, niin "kannattiko" valinta vai käyttäisitkö työhön menneet tunnit uudelleen jotenkin toisin jos saisit hypätä aikakoneeseen? Sellanen kuva jäänyt monista foorumin kunkuista, että potentiaalia olisi/on varmasti moneen muuhunkin kuin betsailuun.

Tässä muutama mielenpäällä oleva asia, ehkä vähän blogi-materiaalia mutta eiköhän niitä ole jo ihan riittämiin? Toiveissa asiallista keskustelua vedonlyönnin strategioista,ammattilaisuudesta (myös puoliammattilaisuudesta) ja ylipäätään koko vedonlyönnin kannattavuudesta. Sana on vapaa

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 10. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


dos
Jäsen
Viestit: 79
Liittynyt: 19.09.2013, 09:46

Tuotto: +11.88 yks.

Palautus%: 124.49%

Panosten ka: 2.69 yks.

Vetoja: 18

Pisteitä: 96

Re: Vedonlyönnistä yleisesti

Viesti Kirjoittaja dos »

Kertoimia eri puljujen välillä kannattaa vertailla, se on ainakin hyvä alku.

Suuri panoskoko kassaan nähden ja pieni betsien määrä voivat kuitenkin aiheuttaa voimakasta varianssia.
500 betsiä / kk jampan tappioputket kestävät ajallisesti vain 1/10 siihen nähden mitä 50 betsiä / kk jampalla. Kuukauden tappioputki vs 10 kuukauden tappioputki.
Tietenkin jos arviot ovat vielä melko hataralla pohjalla, turha sitä betsimäärää on väkisin yrittää nostaa.

Suuri määrä positiivisen odotusarvon betsejä pienemmillä panoksilla on ehdottomasti parempi ratkaisu kuin pieni määrä (isomman) positiivisen odotusarvon betsejä isolla panoksella. Suuremmalla määrällä betsejä tuotto on vakaampaa ja tappioputket ajallisesti lyhyempiä (kunhan arviot on kohdallaan).

Mielestäni 3% säännöstä voi poiketa tietyissä tilanteissa, jos oma selkänahka kestää. Pääsääntöisesti pitäisin betsit kuitenkin maltillisella tasolla. Jos joka betsin pelaa yli 3% panoksella, niin on varsin todennäköistä että jossain vaiheessa tulee tappioputki ja kassasta sulaa ainakin puolet.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”