Tänään on 28.05.2018, 03:08.

Kauden viimeinen kotipeli - extraa kotijoukkueelle?

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
humanoidi
Jäsen
Viestit: 103
Liittynyt: 02.04.2004, 13:54
Pisteitä: 14

Kauden viimeinen kotipeli - extraa kotijoukkueelle?

Viesti Kirjoittaja humanoidi »

Kauden viimeisillä kierroksilla tälläkin palstalla on näkynyt monissa vihjeissä perusteluissa, että kotijoukkue haluaa jättää kannattajilleen hyvän muiston ja siksi annetaan lisää prossia kotijoukkueelle myös merkityksettömässä peleissä. Muistan kyllä, että tämä hokema oli jo Zorman teeseissä 80-luvulla (ja hänellä oli kai tähän jopa jotain tilastofaktaakin). Nyt eletään kuitenkin 2010-lukua ja jotenkin luulisi, että jos tällä asialla olisi jotain merkitystä, niin bookkerit olisivat tämän huomioineet kertoimissa. Myöskään omat kokemukset kauden viimeisistä peleistä, jos niissä ei ole ollut mitään panosta (mitalit, putoaminen) eivät oikein puolla tätä ajatusta. Suurempi merkitys on ollut etäisyydellä lähimpään baariin :lol:

Eli kysymys kuuluu: Onko jollakulla esittää tästä jotain tuoretta tilasto/tutkimusfaktaa? Vai onko kyseessä vain urbaanilegendaksi muodostunut uskomus, jolla ei ole enää nykyaikana mitään merkitystä?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

11.05.2014 11:41 <credit> Miksi et tutkisi asiaa itse?


KimAli
Jäsen
Viestit: 73
Liittynyt: 11.10.2007, 12:03
Pisteitä: 60

Re: Kauden viimeinen kotipeli - extraa kotijoukkueelle?

Viesti Kirjoittaja KimAli »

Itse ainakin vakioporukassa perustelin joitakin kotijoukkueita juurikin "kauden viimeinen kotipeli ajatuksella". Ei ole numerodataa minulla tästä asiasta. Minusta on aivan perusteltua väittää näin ilman kaikkea numerodataakin. Kenties aladivareissa lähimmällä baarilla ja muilla seikoilla voi olla suurempi merkitys. Ammattilaissarjoissa managereilla ja pelaajilla on kuitenkin aina myös seuraava kausi ja uudet mahdolliset sopimusneuvottelut. Minusta asia on itsestäänselvää urheilua seuraaville katsojille. Kenties mielipiteeni ei ole millään tavalla validi täällä, koska usein asiat pitää tällä foorumilla numeroilla todistaa. Välillä minulle kelpaa myös perusteluksi omat havainnot ja kokemukset "penkkiurheilusta".

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Rops`N Roll

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3177
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Kauden viimeinen kotipeli - extraa kotijoukkueelle?

Viesti Kirjoittaja Neo »

Pelaajilla voi olla erilaisia sopimuksia ja bonuksia jotka riippuvat joukkueiden kauden aikana keräämistä voitoista tai pisteistä, pelaajan itse tehdyistä maaleista ja niin edelleen. Osalla voi olla sopimusneuvottelut kesken, ja hyvät suoritukset kauden viimeisillä kierroksilla voivat merkitä paljon. Osalle joukkueista esim parin sijan parannus voi tuoda jonkun pelaajabonuksen tai seuralle merkitsee TV-tulojen lisäraha paljon. Jonkun joukkueen avainpelaajat varovat loukkaantumisia esim. nyt MM-kisojen alla, ja Hull valmistautuu (ja on valmistautunut jo pari kierrosta) FA Cupin finaaliin. Jossain joukkueissa tiedetään managerin olevan tulilinjalla, ja pelaajat tykkäävät tästä herrasta ja haluavat pelastaa miehen työpaikan myös ensi kaudeksi = ovat motivoituneita voittamaan kaikki pelit. Ehkä Palacen pelaajat haluavat Tony Pulisille uuden ja kovemman diilin? Toisessa seurassa pelaajat oikein odottavat milloin manageri saisi kenkää ja surkea kauden lopetus vain sinetöi asian. West Hamissa fanit ovat huutaneet Allardycen päätä pölkylle jo pitkään, tulokset ovat surkeita ja kunnon selkäsauna vielä kauden päätteeksi voisi nopeuttaa prosessia? Kuka pelaajista tällä hetkellä haluaa raivolla taistella Big Samin puoletsa? Oikea klassikko on myös sarjapaikan, sarjanousun tai liigavoiton varmistaminen. Etenkin sarjapaikan 100% varmistamista seuraavat ottelut voivat olla usein aika erilaisia kun hullun lailla raataneet pelaajat voivat vihdoin hengähtää ja millään ei ole enää väliä kun liigapaikka on varmistettu.

Jokaisessa pelissä on tällaisia taustatekijöitä, jotka tarkoittavat kovin eritasoista motivaatiota kauden viimeisissä otteluissa olivat ne kotona tai vieraissa. Näillä asioilla on mun mielestä paaaaaaljon isompi merkitys kuin spekuloinnilla, olisiko mukava nyt voittaa kotifanien edessä. Jokainen ammattilaispelaaja haluaa voittaa jokaisen ottelun ja kukapa ei haluaisi voittaa kotifanien edessä - ihan jokaisella kierroksella. Aivan samalla tavalla ne vierasjoukkueen pelaajat haluavat lopettaa kauden voitolla, koska kuka nyt ei haluaisi lähteä kesälomille hieno suoritus taskussa ja pari tehtyä maalia vielä bonuksena. Yhtä hyvin voisi spekuloida joukkueen X päästävän enemmän maaleja, koska avauksen toppari on menossa MM-kisoihin "eikä salettiin mene tänään tilanteisiin 100% lasissa". Tällaisia bonuksia löytää haluteessaan vaikka kuinka paljon, jos lähtee oikein kaivamaan. Viimeisten kierrosten otteluissa täytyy siitä johtuen vähän haistella tuota kokonaisuutta, ja oletus exta kotiedusta voi olla joku pienen pieni bonus, mutta se hautautuu kyllä paljon enemmän motivoivien asioiden taakse ja on yksittäisenä asiana täysin mutuilua eikä mun mielestä kuulu ammattilaisurheiluun. Nykyään huomaa myös joukkueiden kokoonpanoista, että kauden loppuun asti vedetään täysillä: sarjapaikan varmistaneet joukkueet eivät lepuuta juuri lainkaan viimeisen 5 kierroksen aikana, vaikka mahdollisuuksia olisi ja joskus tuntuu että penkillä olisi myös haluukkaampia pelaajia.

Noista taustatekijöistä johtuen voi olla aika hankala saada järkevä otos pelejä aikaan jos tutkii pelkästään sarjataulukon perustella otteluita, joissa ei paperilla pitäisi olla mitään motivaatiota ja selvittää sieltä extrakotietua. Sitten jos ottaa mukaan kaikki pelit, niin ongelmana on ottelut, joissa jompi kumpi voi olla supermotivoitunut ja toisella ei ole mitään väliä, ja näin ollen tulokset voivat heitellä aika lailla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit


ptets
Avatar
Jäsen
Viestit: 2226
Liittynyt: 16.05.2008, 09:49

Tuotto: -16.53 yks.

Palautus%: 97.79%

Panosten ka: 2.63 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 1366

Re: Kauden viimeinen kotipeli - extraa kotijoukkueelle?

Viesti Kirjoittaja ptets »

Oman kannan mukaan kotietu nousee kauden viimeisiin peleihin 2-4 prosenttiyksikköä mutta kuten Neo ansiokkaasti perusteli ottelukohtaiset heitot voivat olla melkein mitä vain. Lisäksi tälläisissä otoksissa on se ongelma että saadakseen edes jonkinlaisen otoksen joutuu kaivamaan dataa äkkiä 10-15 vuodelta eli otoksen tulokset eivät välttämättä vastaa tätä päivää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Children are innocent
teenagers fucked up in the head
adults are even more fucked up
and elderlies are like children

Minikommentit

11.05.2014 14:34 <Neo> 10v aivan liian pitkä aika esim Valiossa, silloin eri ajat

11.05.2014 14:34 <Neo> voisi hakea lisää otantaa muista suurista ammattil.sarjoista

11.05.2014 14:35 <Neo> toki sit Italia esim oma maailmansa ja ne sopuilut siellä


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”