Tänään on 19.06.2018, 12:50.

Uudentyyppinen vedonlyöntipörssi

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
mikkon75
Jäsen
Viestit: 70
Liittynyt: 26.05.2003, 12:49
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Espoo

Uudentyyppinen vedonlyöntipörssi

Viesti Kirjoittaja mikkon75 »

Aloin tossa tuumailemaan yhtenä päivänä millainen olisi optimaalinen vedonlyöntipörssi, joka olisi vedonlyöjän taivas ja silti elättäisi pörssin pitäjän. Mitä suurempi komissio, sitä vähemmän löytyy pelattavaa ja sitä vähemmän kertyy vaihtoa. Pienellä komissiolla taas vaihto kasvaa, mutta pörssin pitäjä ei saa hilloa.

Fakta kuitenkin on, että esim. Betfairin 5% komissio ei ole kenenkään etu. Miksi jenkkilajeissa edes ajatella siirtymistä Betfairiin, kun Pinnacle tarjoaa yhtä hyvää palautusta ja maksimipanoksetkin ovat ihan eri luokkaa.

Kehittelin mielessäni seuraavanlaista toimintamallia. Yksittäisistä voitoista ei oteta minkäänlaista komissiota, mutta jokaisesta kotiutuksesta otetaan esim. 30% "veroina". Eli kaikista talletuksista voitaisiin "korvamerkitä" samantien 30%, koska kaikki talletukset kotiutetaan ennemmin tai myöhemmin, ei tietenkään välttämättä saman henkilön tililtä... Ei kuulosta kovinkaan erikoiselta idealta, mutta pureskellaampa asiaa vähän tarkemmin.

Tätä parempia kertoimia ei voi olla, koska palautusprosentti on tasan 100%. Kotiutuksista joutuu toki maksamaan, mutta voit itse päättää kotiutatko joka vedon jälkeen vai vuoden kuluttua, jolloin 30% vaikkapa tuplaantuneesta kassasta ei tunnu paljoltakaan. Normaalissa komissiossa on se ikävä puoli, että se syö kuormasta. Eli ilman komissiota vedonlyönti voisi olla tuottavaa, mutta pienet nipistykset joka voitosta estävät kassan kasvun tasaisen varmasti.

Tässä systeemissä pelinjärjestäjän palkkiot lankeavat vain niille, jotka kotiuttavat rahojaan. Jos pelikassasi kuihtuu tyhjäksi, et ole maksanut penniäkään firmalle vaan rahasi ovat menneet paremmille pelaajille, jotka tosin maksavat verot kotiutuksistaan.

Pelaajillehan 100% palautus olisi taivas, mutta voidaan epäillä tuottaisiko tämä firmalle tarpeeksi. Jos rahat pyörivät tasaisesti ihmisten kesken eikä kukaan kotiuta rahojaan, ei veroja makseta. Lähes luonnonlaki kuitenkin on, että vedonlyöjien taidoissa on eroja. Toiset häviävät jatkuvasti ja toiset voittavat, tämä ei muutu 100% palautuksella mihinkään. Kun rahat kertyvät voittajille, tulee pakostakin kotiutuksia ja firma saa veronsa.

100% palautus lisäisi vetojen määrää niin radikaalisti, että normaalista komissiojärjestelmästä luopumisen tuottohävikki peittyisi kirkkaasti. Vertailun vuoksi: Betfairilla pelaaja A myy kertoimen 2,00 pelaajalle B. Komissiot huomioon ottaen A myy n. 2,05 kertoimen ja B ostaa kertoimen 1,95. Tämä tarkoittaa, että uudentyyppisessä vetopörssissä A voisi myydä kertoimen 1,95 tai B voisi ostaa kertoimen 2,05, ilman että vastapuoli tekisi yhtään huonomman kaupan. Aika hurja ero pitkässä sarjassa! Periaatteessahan jokaisesta pelistä löytyisi pelattavaa, ellei omat arviot osuisi piirulleen samaan kuin markkinan hinta.

Eikä varmaan tarvitse sanoakaan mitkä markkinat tulisi treidaajille.

Se on selvä ettei ison vakiintuneen firman (lue Betfair) kannata muuttaa systeemeitän mihinkään, mutta joku kilpailussa jalkoihin jäänyt (lue esim. Betsson) tai joku uusi firma voisi saada valtavan suosion tarjotessaan ensimmäisenä 100% palautusta vetopörssissä.

Ainoa mieleentuleva ongelma on se, että kaikki tuulipuvut eivät välttämättä ymmärrä tarpeeksi perusmatikkaa ja kassan kasvuun vaikuttavia tekijöitä. "30% kaikista kotiutuksista, sehän on hirveän paljon! Betfairilla pitää maksaa vain 5% jokaisesta pelista ja vain voitetuista peleistä!"

Mutta joo, tälläistä tällä kertaa. Oliko aivan hullu idea vai soitanko heti huomenna vedonlyöntipörsseihin? ;)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”