Tänään on 23.05.2018, 18:27.

"Varmat voitot"???

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
Eltzu
Jäsen
Viestit: 435
Liittynyt: 24.04.2003, 22:26
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

"Varmat voitot"???

Viesti Kirjoittaja Eltzu »

Olen miettinyt vetopörssissä harrastaa "osakekauppaa" eli Betssonissa tähän mennessä olen koittanut katsoa otteluita, joissa ei ole oikeastaan ollenkaan vetoja. Sitten olen laittanut LAY toiminnolla veikkauksen sivuilta "alemman luokan" kertoimen, kuitenkin välillä hieman korkeamman. Olen odottanut muutaman päivän että kertoimet nousevat ja myynyt hyväksytyn vedon pois 1-3e voitolla. Aika vähän kuitenkin vastapuoli on tarttunut tarjouksiini kun en voi heti pamauttaa kovempaa kerrointa.

Mutta melkoista nappikauppaa tämä on kuitenkin ja kasa rahaa seisoo vedoissa kiinni yleensä muutaman päivän jumissa. Mistä tunnistan "kuumat kohteet" ajoissa eli joissa kauppa käy ja kertoimet nousevat kuitenkin nopeasti eikä heti huippuarvoihinsa? Voisiko jollaine keinolla vaikuttaa itsekkin kerrointen nousuun esim. sijoittamalla pikku summia syötiksi isommilla kertoimilla?

Ikäänkuin saisi hieman nopeutettua prosessia ja voi taas etsiä uuden vastaavan kohteen, jolloin pikku voittoja saa nopeammalla tahdilla? Vaikuttaa että NHL:ssä ei tarvitse kovin pitkää pitää rahoja kiinni, mutta kauppaa jalkapalloon verrattuna on huomattavasti vähemmän eli kertoimetkaan eivät nouse kunnolla kun kilpailua vedoista on vähemän?

Muutenkin jos osaisi myös ennustaa mihin kertoimet suurinpiirtein jäisivät juuri ennen sulkeutumista auttaisi kummasti. Löytyykö tähän neuvoja?

Luonteeltani olen enemmän varman päälle pelaaja vaikka tuotto olisi aika pientä. Kattoo nyt kuitenkin kuinka kauan jaksan tätä nappikauppaa ellei jotain hyvää&helppoa rutiinia paljastu tästä systeemistä. Olen aika aloittelija vedonlyönnissä ylipäätänsä, joten kaikenlaiset kommentit aiheeseen liittyen ovat tervetulleita.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


gary
Jäsen
Viestit: 521
Liittynyt: 14.01.2003, 10:36
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja gary »

Itse olen harrastanut myös Lay-pelaamista jo jonkin aikaa, koska on tavallaan hauska leikkiä bookkeria.

Jotta vaihdon saisi nostettua ns. pienissä lajeissa esim. jääkiekko, olen yksinkertaisesti tarjonnut markkinoiden parasta kerrointa, joka näkyy Tip-Ex:n kerroinvertailussa eli Tip-Ex markkinoi tarjoustasi puolestasi. Tosin tällöin täytyy olla varma kohteesta. Mitä enemmän tiedät kohteesta, sitä enemmän tienaat. Tip-Ex päivittää kertoimet ainakin Betfairillä päivällä n. 5 minuutin välein, joka erittäin hyvä asia.
Vaihdot ovat olleet oman kokemukseni mukaan 2-3 kertaa suurempia Betfairissä kuin Betssonilla. Lisäksi jos hakee suurempia vaihtoja, niin esim. englannin premierissä on rahan liikkuminen suurinta. Tosin minulle riittää englannin 1-divarin, johon olen erikoistunut, muutaman 10 000 euron vaihdot. Erikoistuminen kannattaa aina.

Iso osa vedoista tapahtunee viimeisen parin tunnin aikana, jolloin kannattaa seurata kertoimien liikkeitä. Betfairillä voi vaihtoa seurata esim. klikkaamalla kohdenäytössä joukkuetta, jolloin avautuu ikkuna, joka näyttää vaihdot eri kertoimilla jopa aikajärjestyksessä. Yleensäkin kertoimien liikkeitä kannattaa seurata tarkasti, jotta oppii ennustamaan kertoimia liikkeitä tulevaisuudessa.
Myös kokoonpanouutiset vaikuttavat selvästi kertoimiin ja loppujen lopuksi aina liikaa. Tälläisissä tapauksissa kuten "injury crisis" -kohteessa kannattaa pelata vastaan vasta loppuvaiheessa tai joskus puolesta heti alussa uutisen tullessa markkinoille.

Se, että milloin laittaa kertoimen myyntiin, riippuu kohteen tulevasta vaihdosta ja kuinka tarkkaan pystyt arvioimaan kohteen. Jos kyseessä on Arsenal, jossa on aina suurimmat vaihdot muiden huippujoukkueiden tavoin, kannattaa pelata Arsenalia vastaan vasta viimeisen 2 tunnin aikana, jolloin yleensä tulee se "tuulipukukansan" raha. Jääkiekossa olen saanut kaupaksi aiemminkin, mutta nekin yleensä saman päivän aikana, joten rahojen seisottaminen päiväkausia ei yleensä kannata ainakaan pienissä lajeissa.

Eli alat vain tarjoamaan markkinoiden suurimpia tarjouksia. Ainakin minä olen niistä kiinnostunut :wink: .

Vielä noista "varmoista vedoista eli surebetseistä" Lay-pelaamisessa. Oma kokemukseni mukaan tuotto jää pieneksi ja riskit epätasaisesta myynnistä on liian suuri, joten olen jättänyt sen pois. Luulen, että tuoton pienuus johtuu joistakin pelaajista, joilla on valmiit ohjelmat tätä varten ja ovat edellä minua. Muutaman euron takia en tuhlaa aikaani.
Paras tapa on pelata ns. back-lay-vetoja yhdistettynä livebettingiin, jossa kertoimien vaihtelua tapahtuu tosi herkästi jo joukkueen pienen painostuskauden jälkeen. Toisin sanoen olen kalastanut ennen ottelun alkua mahdollimman hyvän tarjouksen joko Laynä tai Backinä. Ottelun aikana lyön vastakkaisen vedon kiinni eli otan varman tuoton vaikka ko. joukkue häviäsikin. Riittää kun joukkue painostaa, tekee ekan maalin tai tasoittaa lopussa niin mahdollisuudet on hyvät saada tuottoa vaikka veto olisi menossa ketuille. Tällainen vedonlyönti vaatii pientä treeniä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”