Sivu 1/4

Ammattilaisuus

Lähetetty:
Kirjoittaja OskarBetting
Kuinka kauan palstan guruilta tuli aikaa kehittyä ammattilaiseksi? Itsellä päämääränä olla ammattimainen vedonlyöjä keväällä 2015. Kauanko oman voimalukumenetelmän kehittämiseen on teillä mennyt aikaa?

Re: Pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä

Lähetetty:
Kirjoittaja 5q00q4q
Yleisellä tasolla tuohon kysymykseen ei pysty vastaamaan, koska se riippuu niin monesta asiasta. Eniten yksilöstä (lähtötaso, lahjakkuus, työhalut ), mutta myös ammattilaisuuden määritelmästä ja aikakaudesta (esim. nykyään vaaditaan enemmän tietoa kuin 10 vuotta sitten, mutta tiedonhankinta on helpottunut).

Realismia on, että suurin osa ammattilaisuutta tavoittelevista ehtii kuolla ennen kuin saavuttaa tavoitteensa. Toisena ääripäänä on sitten se, että erittäin matalien elinkustannusten maassa asuvan pystyisi opettamaan viikossa bonushuoraamaan itselleen elannon joksikin aikaa.

Oman karkean voimalukujärjestelmän tekeminen elolla ei ole valtavan vaikeaa, koska siihen löytyy neuvoja, mutta varsinaisesti valmiiksi voimalukujärjestelmät eivät tulle koskaan.

Itse aloitin vedonlyönnin ala-asteikäisenä ja aikaa siihen, että pelaamisesta tuli voitollista kului 15 vuotta. Mutta ammattilaisuus on ehkä kuitenkin itselleni lähempänä painajaista kuin haavetta, sillä ammattilaisuus on plan B jos jään työttömäksi.

Re: Pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä

Lähetetty:
Kirjoittaja Neo
5q00q4q kirjoitti:Mutta ammattilaisuus on ehkä kuitenkin itselleni lähempänä painajaista kuin haavetta, sillä ammattilaisuus on plan B jos jään työttömäksi.
Voi myös kysyä, että kuinka moni ammattilaisuutta kokeillut (vedonlyönti tai pokeri) sitä haluaa vaikkapa parin vuoden jälkeen edes jatkaa. Aika moni vaihtaisikin (ja on vaihtanut) helvetin mielellään takaisin siihen puoliammattilaisuuteen, jossa saat vakaat kk-tulot vuokran maksuun / elämiseen ja pystyt päälle tekemään harrastuksen kautta mukavat lisätienestit. Vähemmän yllättäen tilanne voi olla myös se, että näin moni petsari itse asiassa saa sen optimaalisen elintason. Sekä välttää ne henkiset tiltit / paineet, jotka vedonlyönnillä elämisestä on luvassa. Toinen yleinen vaihtoehto voi olla alalle työllistyminen, kertoimenlaskijana aidan molemmin puolin tai muuten analyytikkona tms. Mutta pelkästään vedoilla tai pokerilla eläminen ei ole pidemmän päälle sellainen unelmaduuni, mitä voisi kuvitella. Tämän jokainen ko. toimintaa kokeillut tulee jossain vaiheessa huomaamaan. Tuo on joka tapauksessa sellainen asia, josta moni unelmoi, ja kyllähän sitä kannattaa kokeilla jos mahdollisuus tulee. Eipähän sitten kaduta jälkeen päin kiikkustuolissa.

Re: Pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä

Lähetetty:
Kirjoittaja Gini
Samaa mieltä Neon ja 5q:n kanssa; jos itselle tulis joku huippuduuni eteen, niin jättäisin kyllä tän paskan. Toisaalta "huippuduuneissa" on aina mukana myös stressi - niin kuin tässäkin ammatissa. Nyt teen pelkkää vedonlyöntiä ja kyllä tää hallitsee liikaa elämää. Elämä ei tunnu tasapainoiselta, oli sitten voitto- tai tappioputkessa.

Aikaa voi myös kulua siihen, että se haalittua alkukassan kasaan. Sanoisin, että 50k aika minimi, jolla touhu kannattaa aloittaa ja päivätyöt jättää.

Duunin ohella en itse kyllä omassa lajissani pysty voitolliseen pelaamiseen, ja sit ne päivät vasta pitkiä olisikin. Mun mielestä joko tai. Aikaa on liian vähän kahteen duuniin. Pelejä ei ehdi katsomaan yms. Päivätöiden lomassa suosittelisin itse hyviä maksullisia vihjepalveluita ja jättää omat vedot kokonaan.

Re: Pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä

Lähetetty:
Kirjoittaja Neo
Jossain vaiheessa on vain käytettävä sitä vapaa-aikaa aivan vitusti vedonlyöntiin, halusi tai ei, jos tietylle tasolle meinaa päästä. Toisilla voi olla hyvä säkä ja esimerkiksi puoliso käy töissä, ehkä on jäänyt ansiosidonnaiselle ja koossa on jo sopiva alkukassa ja niin edelleen. Silloin voi tietyti survoa petsiä sisään ja kaikki päivät vain tutkia ja kehittyä paremmaksi ja katsoa mihin se riittää. Jos päivätöiden ohella yrittää tehdä sen 5k -> 50k hyppäyksen (tai 3k -> 30k, 10k --> 100k , pointti kuitenkin sama), niin päivät on helvetin pitkiä helvetin pitkän aikaa, ja kokemuksesta voi sanoa, että etenkin ryyppääminen viikonloppuisin kannattaa skipata pääosin parin vuoden ajan, ja istua sekin aika sorvin ääressä. Aika hullun hommaa se on, mutta kysykää minkä tahansa muun lajin eturivin harrastajilta miten paljon he ovat uhranneet vapaa-aikaansa päästäkseen ammattilaisiksi. Tai miten monta kättä joku pokerista elantonsa saava janari on vääntänyt. Asiaa voi miettiä siltä kannalta, että 95% pelaajista häviää (tai 99% ihan miten vaan), joten töitä on tehtävä ainakin enemmän kun tuo porukka edes päästäkseen +-0.aan. Ja sitten siitä parin % joukosta joka tekee pientä plussaa (puoliammattilaisista) vain pieni osa pystyisi tekemään niin paljon rahaa vuodesta toiseen, että sillä voisi teoriassa elää. Suurin osa tekee voitot pikkufirmojen pikkusarjoilla. Ja sitten kun miettii, että kilpailet koko maailmaa vastaan, niin kyllä asennoituminen on mun mielestä oltava samassa suhteessa tavoitteen kanssa. Käytännössä on oltava fiksumpi tai tehtävä enemmän töitä (tai molemmat) kuin 999/1000 alan harrastajista.

Ihan sama se on kaikissa muissakin lajeissa. Jos haluaa vaikka päästä jalkapallon ammattilaiseksi Veikkausliigaan tai ammattinäyttelijäksi tai vastaavaa, niin yhtä lailla on käytännössä 'biitattava' ne 999/1000 kilpailijasta. Harva tuota jaksaa edes yrittää älyttömän työmäärän vuoksi, ja etenkin siksi, että alkuun voi joutua paiskimaan töitä vuosikausia ilman mitään palkintoa. Lisäksi stressi, vitututs, mahdolliset taloudelliset tappiot jne siihen päälle. Mutta joku sitten aina onnistuu, ja saa lopulta elantonsa siitä mitä tykkää tehdä. Puoliammattilaisuus onkin monessa suhteessa hyvä vaihtoehto juuri siksi, että voi itse vaikka keskittyä vain SM-Liigaan ilman suurempia paineita ja tehdä tiliä sieltä, ostaa arvioita muilta jne ja tehdä kivat lisätienestit palkkatöiden päälle.

Re: Pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä

Lähetetty:
Kirjoittaja Zpr
OskarBetting kirjoitti:Kuinka kauan palstan guruilta tuli aikaa kehittyä ammattilaiseksi? Itsellä päämääränä olla ammattimainen vedonlyöjä keväällä 2015. Kauanko oman voimalukumenetelmän kehittämiseen on teillä mennyt aikaa?
Tästä tuli mieleen, että oleellisinta ei välttämättä ole viimesen päälle viilattu voimalukujärjestelmä tai muu "mekaaninen" menetelmä, joilla joukkueiden tai yksilöiden tasoeroja haluaa arvottaa. Kärjistettynä, jollekin pelaajalle voimalukujärjestelmäksi riittää kynä ja ruutupaperia sekä melko yksinkertainen logiikka.

Se viisastenkivi näissä hommissa lienee enemmänkin se subjektiivinen näkemys, jonka kautta saatavilla oleva tieto muuttuu numeeriseen muotoon todennäköisyysarvioksi. Ts. esim. kuinka loukkaantumiset jääkiekkojoukkueen puolustuksessa vaikuttavat lopputulokseen tai kuinka kyseisen ottelun alla vallitsevat motivaatiotekijät vaikuttavat lopputulokseen. Mitattavissa olevat asiat ja niiden käsittely ovat vain yksi osa vedonlyöntianalyysiä.

Vedonlyönnistä vielä noin yleisesti ajattelen, että kaikki numeerinen tieto on kaikkien saatavilla ja tämän tiedon myös suuret massat osaavat varsin hyvin hyödyntää, joten pelkkää raakaa numeerista dataa pyörittelemällä on vaikea saavuttaa mitään merkittävää etua markkinaan nähden. Ne näkemyserot tulevat suurimmaksi osaksi nimenomaan tuolla subjektiivisella puolella ja tätä kautta koko vedonlyöntimarkkina ylipäätään elää ja hengittää, sillä ilman näkemyseroja ei olisi vedonlyöntimarkkinoita.


Ylikertoimessa on varsin hyvän tuntuinen ja käyttökelpoisen oloinen infopaketti rankingeista, johon kannattanee ainakin tutustua: http://www.ylikerroin.com/oppaat/vedonl ... ista-osa-1

Re: Pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä

Lähetetty:
Kirjoittaja mutanen_aapo
OskarBetting kirjoitti:Kuinka kauan palstan guruilta tuli aikaa kehittyä ammattilaiseksi? Itsellä päämääränä olla ammattimainen vedonlyöjä keväällä 2015. Kauanko oman voimalukumenetelmän kehittämiseen on teillä mennyt aikaa?
Kun nyt kuitenkin luit nuo ylläolevat vastaukset kysymykseesi, niin samalla vauhdilla vain eteen päin. Jos ja kun vedonlyönti todella kiinnostaa ja siihen löytyy todellista paloa, niin aivan turha jäädä miettimään että mitä jos. Jos mietit aina huonointa vaihtoehtoa tai varman päälle ottamista, niin karrikoidusti sanoen mitään et tule elämässäsi saavuttamaan. Se on selvää, että unelmien eteen täytyy tehdä töitä, mutta mitä sitten? Tietenkään yhden kortin varaan ei kaikkea kuitenkaan kannata laittaa, vaan elämässä täytyy olla yleisestikin useita asioita joiden varaan laskea ja joista tulee onnelliseksi. Esimerkkinä omalla painollaan sivussa käytävä koulu on oikein hyvä vaihtoehto, joka toimii turvana jos homma ei petsauksen puolella toimikaan.

Muiden esille nostamaa työmäärää on aivan turha pelätä. Opiskeleehan jotkut ns. normaalia työelämääkin varten 3,5-5v 500e opintotuella, jonka jälkeen tienaus vasta alkaa. Vedonlyöjän "yrittäjänvapaudet" ovat lisäksi aivan uskomattoman hieno juttu: määräät itse omat työajat, lomat ja kaikki. Tietenkin itsekuria täytyy löytyä jotta hommat tulee hoidettua, mutta jos työstä pitää, niin voin luvata ettei se tule olemaan ongelma.

Re: Pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä

Lähetetty:
Kirjoittaja Julius
mutanen_aapo kirjoitti: Vedonlyöjän "yrittäjänvapaudet" ovat lisäksi aivan uskomattoman hieno juttu: määräät itse omat työajat, lomat ja kaikki.
Tämä ei pidä paikkaansa yhdenkään pelkästään vedonlyönnillä elantonsa ansaitsevan kohdalla. Pokerin pelaajaat on toinen juttu.

Re: Pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä

Lähetetty:
Kirjoittaja Feikkaaja
Allekirjoitan Mutasen näkemykset täysin. Itse en vaihtaisi nykyistä vapauttani normaaliin päivätyöhön millään.
Sinun kannattaa jatkaa vedonlyöntiä sivutoimisesti riittävän pitkään, että saat luotettavan tilastollisen otoksen osaamisestasi.

Kannattaa muistaa kuitenkin, että voitollisessakin vedonlyönnissä tulee pitkiä break even / tappiojaksoja. Jos sellaiset kestät henkisesti, kun niitä tulee, olet ehkä ammattilaisainesta.

Työmäärästä sen verran, että ainakin omalla kohdallani olen huomannut, että työmäärää kasvattamalla sen rajahyöty pienenee.
Eli eivät ne työpäivät lopulta niin pitkiä välttämättä ole, ellei lisätyötä tee pelkästä mielenkiinnosta lajiin.

Re: Pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä

Lähetetty:
Kirjoittaja jone
Hyvää keskustelua aiemmilta postaajilta ammattilaisuudesta. Joissakin asioissa olen samaa mieltä, mutta pakko olla myös eri mieltä omien kokemuksien kautta. Ehkä eniten samaistuin Feikkaajan tekstiin.

Tässä hieman omia kokemuksia ja näkemyksiä. Tie vedonlyönnillä elämiseen ei ollut nopea, vaan vuosia siinä meni harrastellessa ja niukasti tappiolla pelaamisessa. Kaikenlaisia virityksiä ja menetelmiä on ollut vuosien saatossa ja siinä samassa kokemusta tarttui mukaan. Jollain satasen kassalla pelatessa aikoinaan ei panostaminen ollut pitkään kovin järkevää ja ylilyöntejä sattui usein. Pokerista sain onneksi mukavan alkukassan vedonlyöntiä varten ja siinä samassa panostaminenkin järkevöityi ja menetelmät kehittyi myös. Useampia vuosia meni siis kehittyä tappiollisesta harrastepetsarista voitolliseksi omalla kohdalla.

Parhaita puolia ammattilaisuudessa on ainakin hyvät mahdollisuudet normaalia parempaan palkkaan, tietyllä tavalla joustavammat työajat, tietynlainen vapaus, mielekäs työ. Huonoja puolia tulee mieleen ainakin stressaavuus, töitä joutuu tekemään ainakin jossain vaiheessa hyvin paljon, tuotot eivät ole tasaisia ja epävarmuus on aina mukana, otteluiden ajankohtiin enemmän tai vähemmän sidotut aikataulut ja niiden mukaan työskenteleminen. Nuo tappioputket voivat olla todella stressaavia. Varsinkin jos taloudellinen tilanne kiikkuu siinä "poikki" menemisen paikkeilla. Ja rikastuminen ei todellakaan ole helppoa, kun koko ajan pitää elämiseen saada tuloja ja bookkerit pistävät panosrajoituksia, jolloin ei voi monesti tarpeeksi isolla pelata hyvää kerrointa. Mutta ehkä sitä jonakin päivänä saa kerättyä myös sukanvarteen vähän enemmän ylimääräistä.

Aika paljon tuo aikataulutus otteluiden mukaan ja työn määrä riippuu menetelmistä ja lajeista. Toiset pystyvät riittävän automatisoiduilla menetelmillä pienemmällä työllä tekemään tarvittavat vedot ja toisilta menee huomattavasti enemmän aikaa "käsipelillä" tekemiseen ja otteluiden tarkempaan analysointiin. Ei siis voi sanoa kaikkien ammattilaisten tekevän ympäripyöreätä päivää, vaikka paljon töitä tekisikin (tai on tehnyt menetelmien kehittämisessä). Omalla kohdalla aikaa menee tällä hetkellä ehkä hieman normaalia 8-16 duunaria enemmän ja varsinkin viikonloppuihin painottuu enempi tämä homma. Jossain vaiheessa on tullut myös tehtyä aika ympäripyöreätä päivää (varsinkin pokerin pyöriessä vielä mukana), mutta perheellisenä pitää yrittää löytää aikaa muuhunkin. Jonkin verran pitää priorisoida mitä vetoja vetelee ja mitä ei, kun aika ei riitä kaikkeen.

Siinä joitakin ajatuksia enemmän tai vähemmän aiheesta. Ja takaisin vetoja laittamaan, mars!

Re: Pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä

Lähetetty:
Kirjoittaja Gini
Itse olen kyllä hieman eri mieltä Aapon ja Feikkaajan kanssa. Koen sekä omassa lajissani, tenniksessä, ja myös peesauksessa, että tietyt asiat pitää tehdä tiettyyn aikaan, vaikka ei just silloin huvittaisi pätkääkään.

Monissa duuneissa voi tehdä asiat huomenna tai vaikka "vähän myöhemmin", mutta tällä alalla tiety hommat täytyy tehdä juuri kyseisellä minuutilla - jopa tietyllä sekunnilla. Monissa lajeissa - ja varsinkin live-bettingin puolella - työ on kolmivuorotyötä, ja tämäkin yksi esimerkki siitä, että työaikoja ei aivan vapaasti voi kuitenkaan valita.

Myöskään vedonlyönnissä ei koskaan tule fiilistä, että tämän päivän hommat on nyt tehty. Aina vapaalle siirryttäessä tulee fiilis, että pitäis ehkä olla vielä koneella ja tehdä sitä ja tätä, ja monesti iPadi lähtee mukaan, kun menee baariin tai kavereille. Se on ahdistavaa.

Mitä tulee päivätöiden auktoriteetteihin ja pomoihin, niin itellä ei ole koskaan ollut niin vaativaa ja vittumaista pomoa kuin omatunto. Se saa kyllä aina huonon ja riittämättömän fiiliksen, ja monesti tulee ikävä sitä kaljua pukuäijää, jolla on kaksi kertaa isompi toimisto kuin mulla, ja joka tulee aika ajoin rääpimään oven suuhun päätään.

Toisaalta nämä asiat on yksilöllisiä ja ne koetaan eri tavoin, enkä siksi voi väittää, että Aapo ja Feikkaaja ovat väärässä. Itse en vain tässä hommassa koe mitään yltiöpäistä vapaudentunnetta, verratuna vaikka edellisiin työpaikkoihin.

Tämä nyt lähti rönsyilemään Oskarin kysymyksestä, mutta ehkä näistäkin kokemuksista voi olla jotain apua. Itse otin tässä keskustelussa nyt tämän kyynisen roolin, ja toin vain varjopuolet esiin vastapainona. Hyviä puolia toki on vähintään yhtä paljon.

Re: Pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä

Lähetetty:
Kirjoittaja Zpr
Pari seikkaa vielä vedonlyöntiammattilaisuuteen liittyen, jotka kannattaa huomioida: eläke ja verotukselliset seikat.

Vedonlyönti ei kerrytä eläkettä ja ETA-alueen ulkopuolisista pelivoitosta on maksettava verot. Näistä asioista, ainakin verotusjusuista on käyty keskusteluja aikasemminkin, ainakin Pokeritiedon foorumilla, joihin kannattaa myös tutustua, jos pitkän uran vedonlyöjänä aikoo tehdä.

Re: Pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä

Lähetetty:
Kirjoittaja OskarBetting
Kiitoksia kaikille! Sain (taas) loistavia vastauksia! Ja toi työmäärä ei taatusti tule olemaan ongelma, mun päivät koostuu nykyään suurin piirtein 7 tunnista koulujuttuja, 6-7 tuntia vedonlyöntiin liittyvistä jutuista, jokunen tunti sitten jotain muuta + tietysti nukkuakin pitäisi.

Re: Pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä

Lähetetty:
Kirjoittaja Neo
OskarBetting kirjoitti:Kiitoksia kaikille! Sain (taas) loistavia vastauksia! Ja toi työmäärä ei taatusti tule olemaan ongelma, mun päivät koostuu nykyään suurin piirtein 7 tunnista koulujuttuja, 6-7 tuntia vedonlyöntiin liittyvistä jutuista, jokunen tunti sitten jotain muuta + tietysti nukkuakin pitäisi.
Nuorena sitä on hyvä painaa pitkää päivää kun virtaa vielä riittää :jorma:

Eiköhän OskarBettingillä ole ihan hyvät saumat päästä urallaan pitkälle, kun asenne on selkeästi kohdallaan, töitä tehdään ja lisäksi analyysikään ei ilmeisesti hullumpaa ole. Tulee ihan mieleen nuori Aapo Mutanen! :mrgreen:

Re: Pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä

Lähetetty:
Kirjoittaja 5q00q4q
Betsaari kirjoitti:30k kun tienaa päätuloina, niin 10k sivutulost ~40% lisävero. Siis jos vaikka työn ohella betsailee Pinnaclelta lätkää jne
Tähän asti pysyn mukana. Mutta eikö ole niin, että tuosta 4000:sta varsinaisiin veroihin menee 3500 ja eläkemaksuihin 500. Eläkemaksut kerätään käsittääkseni kuitenkin sekä työntekijältä että työnantajalta. Ja epäilen, ettei Pinnacle maksa vetovoitoista eläkemaksuja Suomeen. Tästä johtuen tuli mieleeni, onko mahdollista, että minulta kerätään lisää eläkemaksuja, mutta maksut eivät kerrytä lisää eläkettä (koska työnantajan osuus puuttuu)? En pysty nyt tarkistamaan asiaa, joten pystyykö joku sanomaan suoralta kädeltä, menevätkö nuo vetotulojen eläkemaksujutut automaattisesti oikein.

Re: Pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä

Lähetetty:
Kirjoittaja Maakkee
Puhun tässä nyt ammattilaisuudesta omista näkökulmistani.

Varmasti tärkein tekijä menestymiselle vedonlyönnissä on asenne ja intohimo lajia kohtaan. Muuten tätä ei vaan jaksa jos ei löydy kipinää tutkia tilastoja, seurata urheilua ja lyödä ne muut 999/1000 pelaajaa tai bookkeria. Silloin kun innostuin vedonlyönnistä etsin yötä päivää kaiken mahdollisen tiedon siitä, halu oppia voittamaan oli aivan valtava. Kaikenlaisia systeemejä tuli siinä sivussa kehiteltyä ja muutenkin vedonlyöntiä eri lajeja kohtaan koiteltua jne. Toimivalta tuntuneet ideat siirrettiin eteenpäin ja toimimattomista mietin mikä niissä olisi vikana tai sitten heitin vain roskakoriin jos ne eivät olleet yhtään toimivia. Vieläkään omat systeemit ei ole täydellisiä ja opittavaa on, mutta tuloksiin olen ihan tyytyväinen.

Harrastuksen aloituksesta siihen että elätän itseni vedonlyöntituloilla meni noin 1,5v. Se olisi jo puoli vuotta aikasemminkin ollut mahdollista ellen olisi aijemmin voitoilla törsäillyt liikaa. :lol: Mutta kai sekin oli osa oppimista. Opiskelen tässä vielä sivussa Insinööriksi kerta koulua on jäljellä vielä vuosi, mutta vedonlyönti on nyt ykkösjuttu minulle sillä tienaan enemmän näin mitä insinöörinä, vaikka kasvuvaraakin on vielä. Toisaalta insinöörin koulutuksesta on ollut paljon hyötyä matemaattisen ja ohjelmointiosaamisen kannalta. Omalta osalta suurin uhkakuva vedonlyönnin osalta on se että en saisi arkielämässä riittävästi ihmiskontakteja ja masentuisin. :lol: Joskus tulee putkia jolloin on hankalaa saada tulosta, mutta hyvin harvoin esim. kuukausittainen tulokseni jää miinukselle joten en jaksa niistä stressata. Aika pitkälti omat vedot perustuvat omiin laskusysteemeihini joten ympäripyöreetä päivääkään ei tarvitse tehdä, muutaman tunnin se vain ottaa päivästä itselläni.

Re: Pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä

Lähetetty:
Kirjoittaja Neo
Liittyen keskusteluun alalla työskentelystä, jotakin saattaa kiinnostaa tämä jos ei ole Veikkaajasta bongannut:
http://twitter.com/SPSundelin/status/294385147791437824

Tämän tyyppinen duunihan olisi puoliammattilais-petsarille todella hyvä, kun työstä saisi suoran edun vielä omiin vetoihin ja voisi näppärästi yhdistää molemmat. Ja lisäksi kiinteä palkka vuokran maksuun ym kuluihin.

Re: Pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä

Lähetetty:
Kirjoittaja chang
Leipä alkoi tulla vedonlyönnistä puolen vuoden päästä siitä kun aloin opiskelemaan sitä. Siitä puoli vuotta, niin oli panosrajoitukset lähes kaikille bookkereille. Siitä puoli vuotta, niin oli panosrajoitukset kaikilla sukulaisillakin. Nykyään pystyy pelaamaan ainoastaan Betfairille. Leipä on nykyään tiukassa - mutta parempi tietysti tämäkin tilanne, kuin vuosikausien työttömyys, joka edelsi ammattilaisuutta. Niin, ja olen aina pelannut ainoastaan liveä. Eli kannattaa huomioida, että live-veto-ammattilaisen tie on ehkä vielä kivikkoisempi kuin perinteisen betsarin, ainakin bookkerivalikoima on pienempi.

Re: Pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä

Lähetetty:
Kirjoittaja T
Oliskohan 5-6 vuotta vakavaa harrastamista ennen kuin siirryin täysipäiväiseksi ja siinäkin pokerin pelaaminen oli suureksi avuksi. Pokerin avulla sai rahat elämiseen eikä vedonlyöntikassaan tarvinnut koskea. Mutta monesta asiastahan se riippuu kuinka kauan kestää. Jos tosissaan alusta asti olisi ammattilaisuuteen panostanut niin ainakin pari vuotta tuosta varmaan olisi voinut napsia pois. Bonushuoraamista ei juurikaan tullut harrastettua ja bookkerivalikoimakin oli aika suppea koska tilisiirrot olivat kohtuullisen hankalia tuohon aikaan. Plus tietty pieni aloituskassa johon en koskaan mitään lisäyksiä ole halunnut/voinut tehdä. Ja ehkä heikonkin tuurin piikkiin voisi jotain laittaa, 40% kassasta hävisi timebetin mukana ja käytännössä kaikki peesailut ensimmäisen kymmenen vuoden aikana olivat aika rajusti tappiollisia. Plus ehkä pieni peliongelma myös hidasti tahtia, useammin kuin kerran tuli huidottua merkittävä osa kassasta gämbläämiseen.

Mitä tulee itse ammattilaisuuteen niin ihan yhtä tapauskohtaisia ovat varmasti kokemukset. Ja ihan varmasti eri tavalla suhtautuu myös kun ikää tulee lisää. Muutamat ensimmäiset vuodet olivat toisaan jännittäviä ja vapaus tuntui mahtavalta. Ja duunia jaksoi painaa koska innostus oli kova. Edelleenkin tämä on mieluisin vaihtoehto ammattiksi, mutta erot ovat pienentyneet kovasti. Mutta joo, nykyisin ei ihmetytä yhtään miksi lähes jokaisella ammattilaisella on jokin sivubisnes/työ olemassa. Siinä vaiheessa kun homma alkaa maistua puulta 10 vuoden jälkeen ja etu markkinaan nähden pienentyy, on aika työlästä lähteä ihan nollasta liikkeelle. Eli suosittelisin jollain tavalla pysymään "oikeissa" töissä kiinni ja rakentamaan jotain vararahastoa pahimman mahdollisen skenaarion varalta. Sitä osaa arvostaa siinä vaiheessa kun keski-ikä alkaa lähestyä.

Re: Ammattilaisuus

Lähetetty:
Kirjoittaja simppa1427
Reilu kaksi vuotta painettu pelkästään vedonlyönnillä. Sitä ennen vaikka kuinka monta vuotta harrastusmielessä. Se on vähän kaksteräinen miekka, kun menee hyvin, on vedonlyönti maailman paras ammatti, kun taas on parin kuukauden mittaisia alamäkiä jolloin kassasta sulaa aimo osa, toivoo että ei olisi koskaan sotkeutunut tähän skeneen.

Parhaat puolet, saat itse kääriä oman kovan duunin hedelmät ja sulla on mahdollisuus nousta ja kehittyä koko ajan ylöspäin. Toisin kuin työelämässä, missä yleensä joku muu korjaa hedelmät sun tekemästä duunista.

Huonoja puolia, helvetinmoinen stressi välillä, pitkät päivät, sosiaalinen elämä välillä aika nolla.

Vois sanoa, että helvetinmoinen ala, vaatii jediritarin mielenhallintaa ja pirusti kovaa työtä. Yleensä pitkät tappioputket ja miten niitä käsittelee erottaa jyvät akanoista. Sanoisin että olisi hyvä olla monia pitkiä ja paskasia tappioputkia, ennen kun päätät ryhtyä ammattilaiseksi. Muuten voi tulla aika kova isku vasten nassua jossain vaiheessa.


Ehkä paras ratkaisu olisi olla puolammattilainen, ellet ole taloudellisesti riippumaton. Vähentäisi stressiä, lisäisi sosiaalista elämää ja toisi jotain muuta vastapainoa elämään. Jos tarjottaisiin jotain mielekästä duunia, niin varmaan ottaisin vastaan? Vaikka vuodet ovat olleet kovasti voitollisia, niin periaatteessa sulla ei ole mitään takuita, että olisit voitollinen petsari vaikka viiden vuoden päästä.

Arvostan kyllä ihmisiä jotka ovat kymmeniä vuosia tehnyt rahaa vedonlyönnillä. Kova Bisnes!

Re: Ammattilaisuus

Lähetetty:
Kirjoittaja Gini
Hyviä pointteja Simpalta.


Se piti itse vielä lisätä, että elän tässä ammatissa vuosi kerrallaan, ja katson joulun tienoilla, mitä jäänyt viivan alle. Jos voitot vastaavat yhtään työmäärää ja on fiiliksiä lähtee uuteen kauteen, niin sitten lähdetään. Näin asia oli kun teki tätä töiden ohella, ja niin se on nyttenkin, kun tekee pelkkää vedonlyöntiä.

Toisaalta tämä sopii mulle hyvin, kun en muutenkaan tykkää suunnitella elämää hirveästi eteenpäin. 2,2 lasta, farmari ja tontti Heinolasta ei ole koskaan oikein ollut mun juttu, vaikka ei siinä sinänsä mitään pahaa ole.

Jokaisen vuoden, jonka kuitenkin aloitan, vien loppuun ja arvioin jatkoa vasta vuoden lopulla. Nöyryydellä vaan ja toivoen, että ei nuoremmat ja paremmat ole jyränneet täysin ohi ja olla mukana taas 2014 - niinkuin Teemu Selänne.

Re: Ammattilaisuus

Lähetetty:
Kirjoittaja Neo
Olisi mukava lueskella muidenkin ammattilaisten kommentteja siitä, miten alalle on tultu (ja miten siellä on pysytty), kun topic on lähtenyt hyvään vauhtiin yllä olevilla kirjoituksilla. Etenkin Henkan panosta odotellessa!

Re: Ammattilaisuus

Lähetetty:
Kirjoittaja MacGyver
Vinkki kaikille joita vedonlyönti "ammattina" ahistaa, masentaa ja ressaa. Ottakaa vasara käteen ja kävelkää lähimmälle ulkoraksalle tekemään kuukaudeksi 07-15 päiviä. Nyt kun vielä just
talven mukavimmat pakkaset meneillään. Nostaa kummasti sitä motivaatiota ja jaksaa ehkä kökkiä koneella loppuvuoden. Jos ei, niin sittenhän voi jatkaa vaikkapa niitä raksahommia tai etsiä
jotain muita hommia.

Ja tuolle ammattivedonlyöjä termille en lämpene. Mun mielestä tämä on harrastus josta nyt sattuu saamaan leivän pöytään. Ja ehkä jotain päällekin. Esim polllliisi on ammatti.

Re: Ammattilaisuus

Lähetetty:
Kirjoittaja Neo
MacGyver kirjoitti:Vinkki kaikille joita vedonlyönti "ammattina" ahistaa, masentaa ja ressaa. Ottakaa vasara käteen ja kävelkää lähimmälle ulkoraksalle tekemään kuukaudeksi 07-15 päiviä. Nyt kun vielä just
talven mukavimmat pakkaset meneillään. Nostaa kummasti sitä motivaatiota ja jaksaa ehkä kökkiä koneella loppuvuoden. Jos ei, niin sittenhän voi jatkaa vaikkapa niitä raksahommia tai etsiä
jotain muita hommia.

Ja tuolle ammattivedonlyöjä termille en lämpene. Mun mielestä tämä on harrastus josta nyt sattuu saamaan leivän pöytään. Ja ehkä jotain päällekin. Esim polllliisi on ammatti.
Näihin provoihin ei pitäisi tarttua, mutta sunnuntain kunniaksi :jorma:

Ensinnäkin: kun MacGyver kävelet huomenna sinne raksalle duuniin uusissa Adidaksissa, niin voin sanoa yhtä lailla, että lopeta se valitus lautojen kantamisesta kun samaan aikaan kävelet kengissä, jotka joku 9-vuotias ihmiskaupan uhri on tehnyt orjapalkalla Thaimaassa. Eli mikä sinä olet valittamaan pienestä pakkasesta, kun samaan aikaan ihmisiä kuolee joka päivä nälkään. Tai vastaavasti, kun naapuri aloittaa kännibileet su-ma välisenä yönä 03 aikaan voisi aina sanoa, että muuta vaikka Rio de Janeiron slummiin kokeilemaan, jos on vara valittaa länsimaisen hyvinvointiyhteiskunnan oloista. Eli pointtina: asian X vittumaisuutta ei voi oikein kuitata pois sillä, että joku muu asia on mahdollisesti vielä vittumaisempaa. Tai sitten kellään ei olisi vara oikeastaan kommentoida yhtään mistään mitään, koska aina löytyy joku, jolla on asiat huonommin ja vaihtaisi osia kanssasi mielellään. Jos nyt oikeasti menisi asian ytimeen ja miettisi millaisissa oloissa keskimääräinen Ylikerroin-foorumistikin elää, niin tosiaan harvalla olisi vara valittaa yhtään mistään. Vittumaisia puolia on kaikissa töissä, ja joissain duuneissa ne liittyy myös enemmän ihmisiin (esim pomo tai työkaverit), jotka voivat tehdä muuten henkisesti/fyysisesti helposta hommasta hankalan.

Toiseksi, tämä on mun henk.koht. väiten, mutta jos ihmisillä on valinta
a) fyysisesti raskas työ (esim raksalla) yhdistettynä aivojen nollaukseen vapaa-ajalle
b) fyysisesti kevyt työ (eli koneen ääressä istuminen) yhdistettynä 24/7 stressiin (tai ainakin töihin, tavalla tai toisella)
... niin ainakin 90% valitsee vaihtoehdon a kokeilematta, ja esim 1kk testijakson jälkeen lopuistakin moni palaisi takaisin vaihtoehtoon a.

Todellisuudessa suurin osa töistä on noiden välimaastoa, joten valinta ei ole noin mustavalkoinen. Mutta nyt lähinnä esimerkin vuoksi. Tämä näkyy hyvin vaikkapa siinä, miten Suomessa puhutaan aina yrittäjyydestä ja siitä, että ihmiset eivät halua juuri tätä 24/7 painetta ja stressiä, vaan ennemmin valitsevat 8-16 duunin, jossa kellokortin leimaamisen jälkeen voi mennä sohvalle ja avata bissen. Ja perjantai-iltana ennemmin vetää perseet paikallisessa sedulassa kuin tutkia tulevan illan futismatseja.

Mun mielestä noissa yo. postauksissa on tuotu nimenomaan hyvin esiin sitä kortin kääntöpuolta, ja mielenkiintoista lukea ihmisten ajatuksia lisääkin. Vaikka raksalla olisikin jollain samaan aikaan sormet jäässä :oops:

Re: Ammattilaisuus

Lähetetty:
Kirjoittaja Jose
Itselläni ei ole mitään tavoitetta eikä halua vedonlyöntiammattilaiseksi (se ei ole edes toiveeni), mutta tässä muutamia kysymyksiä ja pohdittavaa vedonlyönnillä itsensä elättäville ja siitä haaveileville.

Lueskelin tätä ketjua ja Sukkelan blogia ja täytyy sanoa, entistä vähemmän itseäni kiinnostaa vedonlyönti ammattina. Onko keinottelulla itsensä elättäminen sen arvoista, että öitä ei saa nukuttua kun tuloksia pitää päivystää netissä, tappioputkista selvitään vain rauhoittavilla lääkkeillä ja sosiaalinen elämä on muutenkin "en uskalla tervehtiä kassaneitiä" -tasoa. Mikäli ammattilaisuutta pohtii, kannattaisiko keskittyä kotimaisiin sarjoihin? Työaika olisi silloin samaan aikaan kuin muillakin ihmisillä ja vedot pistettäisiin sisään alkuillasta ennen illan pelikierrosta.

Työpaikka ei ole tietenkään varma myöskään "oikeissa" ammateissa, mutta vedonlyönnissä lienee riskejä vielä enemmän. Mitä jos pelaamasi sarjassa tulee työsulku eikä pelattavaa ole? Voiko NHL-osaamisen siirtää pienellä vaivalla KHL:ään ja päinvastoin? Mitä jos vedonlyönti valtion puolelta kielletään? Mitä jos vedonvälittäjät alkavat arvioissaan olla jo niin lähellä absoluuttista oikeaa, ettei pelattavaa hyvällekään pelaajalle yksinkertaisesti ole? Jos insinööri saa potkut töistä, 5 vuoden opiskelu ei useimmiten ole mennyt hukkaan, sillä töitä voi saada muualtakin. Mihin muualle vedonlyöjä voi asiantuntemuksellaan työllistyä? Kannattaisiko varulta siinä sivussa opiskella vaikka journalismia, jolloin työpaikka voisi löytyä urheilutoimittajan tehtävistä? Mitä jos nuorena aikuisena vietetyt vuodet kuluvat vedonlyöntiä opiskellessa eikä se tuokaan leipää pöytään? Lähdetkö kolmikymmppisenä takaisin koulun penkille opiskelemaan oikean ammatin? Vai kannattaisiko ensin opiskella ammatti ja sitten opiskella vedonlyöntiä, jolloin siipien pettäessä ei tipu tyhjän päälle?

Mitä arvoja ammattivedonlyöjä yhteiskunnalle tuottaa? Mikäli pyörittää jonkinlaista vinkkipalvelua antaa toki taloudellista hyötyä asiakkailleen, mutta sekin perustuu lopulta vain keinotteluun - rahaa siirtyy taskusta toiseen, mutta mitään arvoja ei ole tuotettu. Entä jos pelaa vain itselleen? Henkisiä arvoja tuottavat yhteiskunnalle kirjailijat, näyttelijät ja muusikot, fyysisiä puolestaan talonrakentajat, insinöörit, arkkitehdit ja leipurit. Eikö olisi mukava tehdä työtä jossa tuottaisi jotain, sen sijaan, että saa rahaa tyhjästä? Toisaalta pitäväthän jotkut idolinaan Gordon Gekkoakin, mutta miltä tuntuu vuosien kuluttua, mikäli ei ole jättänyt kädenjälkeään mihinkään? Ammattimainen vedonlyönti toisaalta ainakin teoriassa mahdollistaa, että vapaa-ajan (onko sitä?) voi käyttää vaikkapa kirjan kirjoittamiseen, kokkaamiseen tai johonkin muuhun mistä muut ihmiset saavat elantonsa. Käytännössä kuitenkin ammattimainen vedonlyönti taitaa viedä kaiken mahdollisen ajan ja energian.

Kannattaako pilata hyvä harrastus tekemällä siitä ammatin?