Tänään on 25.05.2018, 20:47.

excel nikkarit herätys

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
puronen
Jäsen
Viestit: 20
Liittynyt: 25.11.2003, 13:41
Pisteitä: 0

excel nikkarit herätys

Viesti Kirjoittaja puronen »

kertokaapas aloittelevalle monarivirittelijälle että miten yhdistää excelissä eri soluissa olevat tiedot seuraavalla tavalla:

jos
A1=1
B1=2
C1=3
D1=6

jotta ne saa saisi samaan soluun ja vaikkapa pilkulla erotettuna, niin
E1=1,2,3,6

tai oletteko jotenkin onnistuneet muuten yhdistelemään excelissä samoja maalilukuja sisäläviä rivejä keskenään, jottei syötettävää onnettiin tulisi niin paljoa...?

kyselee veli puronen

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Oliver
Avatar
Jäsen
Viestit: 1316
Liittynyt: 14.01.2003, 13:22
Pisteitä: 206
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Oliver »

=ketjuta(A1;",";B2;",";C2)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


puronen
Jäsen
Viestit: 20
Liittynyt: 25.11.2003, 13:41
Pisteitä: 0

tattis

Viesti Kirjoittaja puronen »

no se on helppoa kun osaa, kiitos avustasi.
ei sellaista vipuria vielä olis vinkata miten vois
hakea ja yhdistää niitä samoja arvoja sisältäviä soluja...?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


cpsof95
Jäsen
Viestit: 432
Liittynyt: 10.11.2003, 18:27
Pisteitä: 2
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja cpsof95 »

Tota jälkimmäistä kysymystä en ainakaan itse kyllä ymmärtänyt... :?

Ensimmäinen tapaus onnistuu myös tällä tavalla:

=A1&","&A2&","&A3

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


puronen
Jäsen
Viestit: 20
Liittynyt: 25.11.2003, 13:41
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja puronen »

jep, avataans vähän. eli kun excelissä on vaikkapa rivejä
joissa kahden kohteen monivedossa on kolmessa kohteessa
sama maaliluku ja yksi vain muuttuu, niin miten ne voisi yhdistää
jollakin hakutavalla.

1 2 2 0
1 2 2 1
1 2 2 2
1 2 2 3...

esimerkiksi niin että hakee ensin aina useimmin esiintyvää maalilukua
ja etsii sitten sen kautta kulkevia "sukulaisrivejä" joita voisi yhdistää
samaksi kupongiksi, jotta kuponki määrä oli mahdollisimma pieni.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


cpsof95
Jäsen
Viestit: 432
Liittynyt: 10.11.2003, 18:27
Pisteitä: 2
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja cpsof95 »

Enpä usko, että Excelillä onnistuu tuollainen ainakaan ihan helposti. Periaatteessa se voisi kyllä tutkia jokaista riviä ja katsoa, millä tavalla se poikkeaa edellisestä, mutta kyllä siinä on melkoinen kasa if-lauskekkeita luvassa.

Ja jos vielä haluaa saada minimoitua järjestelmien määrän, niin sitten kyllä tarvitaan jo oma softansa siihen. Ei Excel enää sellasta selviä. Eli käytännössä pitää alkaa itse koodailla. Ja verkkorakenteiden yms. tuntemuksesta ois varmaan jotain iloa niiden algoritmien kehittelyssä.

Suhteellisen helposti voisi saada aikaan sellaisen, että se etsisi rivien luettelosta aina suurimman järjestelmän ja poistaisi sitten luettelosta tähän järjestelmään kuuluvat rivit. Ja tätä pätkää sitten looppiin, kunnes luettelo on tyhjä. Mut ei tää kyllä anna parasta mahdollista tulosta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Beezeri
Jäsen
Viestit: 355
Liittynyt: 15.04.2003, 18:32
Pisteitä: 1
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Beezeri »

Ois pienimuotoinen ongelma ton Excelin web-kyselyn kans. Eli kun hakee taulukkoa(esim. soccerwaysta), niin Serie A:n, La Liga:n ja muutaman muun kans muotoilu ei pelaa. Siis tiedot ei jakaannu omiin sarakkeisiin, vaan on yhtenä pötkönä ja en ole löytänyt asetuksista sellaista millä sais sen toimiin. Tietääkö joku täällä olevista Excel-velhoista mahdollista ratkaisua ongelmaan? :roll:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


R
Jäsen
Viestit: 359
Liittynyt: 09.05.2003, 13:13
Pisteitä: 58
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja R »

Beezeri kirjoitti:Ois pienimuotoinen ongelma ton Excelin web-kyselyn kans. Eli kun hakee taulukkoa(esim. soccerwaysta), niin Serie A:n, La Liga:n ja muutaman muun kans muotoilu ei pelaa. Siis tiedot ei jakaannu omiin sarakkeisiin, vaan on yhtenä pötkönä ja en ole löytänyt asetuksista sellaista millä sais sen toimiin. Tietääkö joku täällä olevista Excel-velhoista mahdollista ratkaisua ongelmaan? :roll:
Meikäläisellä kävi samallalailla vanhan excelin kanssa, mutta uudessa (2002) homma pelittää ja kaikki on omissa sarakkeissa. En kyllä tohon osaa mitään ratkasua antaa :cry: , mutta kerroimpa miten omalla kohalla homma meni :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

-Mahdollisuudet ovat pienet, mutta ne ovat olemassa!-

Minikommentit


Mamba
Jäsen
Viestit: 561
Liittynyt: 11.03.2003, 18:18

Tuotto: -22.66 yks.

Palautus%: 96.86%

Panosten ka: 6.61 yks.

Vetoja: 109

Pisteitä: 159
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Mamba »

Ois pienimuotoinen ongelma ton Excelin web-kyselyn kans. Eli kun hakee taulukkoa(esim. soccerwaysta), niin Serie A:n, La Liga:n ja muutaman muun kans muotoilu ei pelaa. Siis tiedot ei jakaannu omiin sarakkeisiin, vaan on yhtenä pötkönä ja en ole löytänyt asetuksista sellaista millä sais sen toimiin. Tietääkö joku täällä olevista Excel-velhoista mahdollista ratkaisua ongelmaan?
Valitse Tiedot valikosta kohta 'teksti sarakkeisíin'. Sen kautta pitäis onnistua.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Beezeri
Jäsen
Viestit: 355
Liittynyt: 15.04.2003, 18:32
Pisteitä: 1
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Beezeri »

Mamba kirjoitti:
Ois pienimuotoinen ongelma ton Excelin web-kyselyn kans. Eli kun hakee taulukkoa(esim. soccerwaysta), niin Serie A:n, La Liga:n ja muutaman muun kans muotoilu ei pelaa. Siis tiedot ei jakaannu omiin sarakkeisiin, vaan on yhtenä pötkönä ja en ole löytänyt asetuksista sellaista millä sais sen toimiin. Tietääkö joku täällä olevista Excel-velhoista mahdollista ratkaisua ongelmaan?
Valitse Tiedot valikosta kohta 'teksti sarakkeisíin'. Sen kautta pitäis onnistua.
Joo toimiihan se, mutta kun pitäis saada noi tiedot myös pysymään sellaisena aina päivityksen yhteydessä :roll:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mamba
Jäsen
Viestit: 561
Liittynyt: 11.03.2003, 18:18

Tuotto: -22.66 yks.

Palautus%: 96.86%

Panosten ka: 6.61 yks.

Vetoja: 109

Pisteitä: 159
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Mamba »

Ainakin toi uusi exceli yleensä tajuaa muotoilla tekstin oikein kun on kerran käyttänyt tota teksti sarakkeisiin toimintoa.

Mutta jos ei muuten onnistu niin yksi mahdollisuus on tehdä makro web-kyselystä ja lisätä siihen mukaan toi sarakkeistaminen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


klippa
Jäsen
Viestit: 81
Liittynyt: 11.03.2003, 21:39
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja klippa »

Ja jos vielä haluaa saada minimoitua järjestelmien määrän, niin sitten kyllä tarvitaan jo oma softansa siihen. Ei Excel enää sellasta selviä. Eli käytännössä pitää alkaa itse koodailla. Ja verkkorakenteiden yms. tuntemuksesta ois varmaan jotain iloa niiden algoritmien kehittelyssä.

Suhteellisen helposti voisi saada aikaan sellaisen, että se etsisi rivien luettelosta aina suurimman järjestelmän ja poistaisi sitten luettelosta tähän järjestelmään kuuluvat rivit. Ja tätä pätkää sitten looppiin, kunnes luettelo on tyhjä. Mut ei tää kyllä anna parasta mahdollista tulosta.
Tähän probleemaan jos joku välkky osais apua tarjota, niin olisin kiitollinen. Kaveri veivasi jonkinlaisen nelkkuohjelman, mihin syötettiin ensin omat prosenttiarviot ja sitten pelatuimmuusprosentit. Siitä sitten pelattiin erilaisten rajausten jälkeen kaikki ylikertoimiset rivit. Ongelmaksi muodostui kuitenkin se, että kuponkien täyttäminen oli ihan sairas homma. Ja kun totomyyjiäkin piti yrittää miellyttää, niin kävi sikäli harvinaiset, että pelaaminen loppui ennen lompakon tyhjenemistä.

Jos muutama sata riviä saisi kutistettua pariinkymmeneen kuponkiin, niin pelaamisessa olisi mieltä. Orvoista riveistähän ei kuitenkaan koskaan pääse täysin eroon.

Tämä tauluhan on täynnä ihme koodareita ja bittinikkareita. Mitä oudompiin ongelmiin on usein löytynyt vastaus. Itse en osaa kikkailla niillä yhtään.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Jarcon
Jäsen
Viestit: 536
Liittynyt: 24.01.2004, 15:38
Pisteitä: 19
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Jarcon »

mullakin ois pikku probleema ton excelin suhteen.
Tein monivetotulos taulukon, jossa suurin maalimäärä on 3. Eli seuraavat tulokset on mahdollisia. 0,1,2,3-0,1,2,3. Eli yhteensä 4*4=16.
Sitten kun pelejä on kolme niin 16*16*16.
Sitten sen tuloksen jälkeen jätin tilaa tod.näk%:lle. Ja sinne tulosyhdistelmien perään tilaa funktiolle joka laskee min kertoimen jotta se on ylikerroin. Olen tehnyt funktiot 1*16*16. Eli eka peliin 0-0 ja 2. ja 3. peliin kaikki. Eli yhdistelmiä 256.
Ongelma on se kun rivejä on reilut 4000. Että miten saan loput 15*16*16 (melkein 4000) funktioo laitettua, ettei tarvitse kaikki kirjoitella. Koska siinähän ei muutu kun tuo ensimmäinen, kun Copy pastee noi 256 riviä 15 kertaan (eli siis 2. ja 3. ottelun tulokset). Todella vaikee selittä, toivottavasi joku edes ymmärsi mitä ajan takaa :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”