Tänään on 26.05.2018, 07:16.

Miten tehdä vedonlyöntiohjelma?

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
cpsof95
Jäsen
Viestit: 432
Liittynyt: 10.11.2003, 18:27
Pisteitä: 2
Paikkakunta: Lahti

Miten tehdä vedonlyöntiohjelma?

Viesti Kirjoittaja cpsof95 »

Oon joskus monta vuotta sitten väsänny jonkun Pascal-pohjaisen ohjelman, jolla yritin taistella suurta ja mahtavaa Veikkausta vastaan. Menestys ei ollut kovin kummoista.

Nyt olisi tarkoitus hyökätä kansainvälisiä vedonvälittäjiä, käytännössä lähinnä vetopörssejä, vastaan järeämmillä aseilla, eli C++-kielellä ja mahdollisimman tarkalla tilastollisella analyysillä. Hatusta vedetyt teoriat on syytä unohtaa tällä kertaa.

Koska tuskin teen pioneerityötä tällä alueella, niin kertokaapas kokemuksianne tästä hommasta. Lähinnä kiinnostais tietää, millasen käyttöliittymän ootte väsänny. Käytättekö Windows-pohjaisia ohjelmia vai jotain muita? Onko ohjelma suunniteltu vain yhtä sarjaa varten vai voiko sitä käyttää laajemmin, jopa eri lajeissa?

Koska tentit yms. painaa päälle vuodenvaihteen molemmin puolin, tää kehitystyö tulee olemaan melko pitkä projekti. Ja keväällä vastaan tuleva tilastollisen analyysin kurssi varmaan antaa lisäapua tähän työhön.

Eli kiirettä ei ole, mutta olisi kiva kuulla kokemuksistanne.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mamba
Jäsen
Viestit: 561
Liittynyt: 11.03.2003, 18:18

Tuotto: -22.66 yks.

Palautus%: 96.86%

Panosten ka: 6.61 yks.

Vetoja: 109

Pisteitä: 159
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Mamba »

Mä väsäsin oman ohjelmani Visual Basic kutosella ja Access-tietokannoilla. VB:ssä on se etu, että siinä saa windows-pohjaisen käyttöliittymän tehtyä tosi nopeasti ja helposti. Tietokantojen käyttö ja ottelutulosten lukeminen netistä suoraan tietokantaan on myös VB:llä aika helppoa.

Tietokannoissa käytän viittä eri taulukkoa.

-Tulevat ottelut päivämäärineen

-Pelatut ottelut tuloksineen (Päivittyy netin kautta)

-Joukkuekohtainen data (Voimaluku, maalioa, koti- ja vieraspeleissä tehdyt ja päästetyt maalit, voitot, tasurit ja tappiot yms. muut joukkuekohtaiset parametrit)

-Sarjakohtainen data (Arvioiden laskennassa tarvittavat sarjakohtaiset parametrit mm. tasurikorjauskerroin)

-Lajikohtainen data (Jos eri lajien arvioiden laskennassa käytetään erilaisia laskentaparametrejä, niin ne erotellaan täällä)

Mulla ei ollut yhtään aikaisempaa kokemusta tietokanta-ohjelmoinnista, mutta kyllä mä parissa kolmessa viikossa sain ensimmäiset prosentit pihalle. Tietysti laskentatapojen ja -parametrien optimointi ja systemaattisten fibojen minimointi jatkuu aina ikuisuuteen saakka.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Berrie
Jäsen
Viestit: 1491
Liittynyt: 14.01.2003, 10:40
Pisteitä: 33

Viesti Kirjoittaja Berrie »

Itse olen räpeltänyt jos jonkinnäköistä softaa vedonlyöntiin, mutta nyt on jo suunnilleen tehtynä kunnollinen softa.

- Tietokantapohjainen, tällä hetkellä 20 taulua
- Taipuu varmaan kaikkiin palloilulajeihin
- Hakee netistä kertoimet (1X2, ML, Spread, Total), tulokset, tilastot, loukkaantumiset
- Arkistoi edellä mainitut pl. loukkaantumiset
- Pitää kirjaa vedoista ja tileistä/pelikassoista
- Mahdollista pelata useammalle bookkerille yhdestä "pelikassasta"

Tuossa nyt jotain mitä ekaks tuli mieleen. Kyllä se kannattaa aika pitkälti aloittaa suunnittelemalla se kunnolla, näin siitä saa helposti laajennettavan jne. Periaatteessa se on yksi lysti millä sen tekee, kunhan osaa välineellä tehdä haluamansa. Jos ohjelma on hiton vaikea ja työläs käyttää, ei siitä ole käytännön iloa.

Niin ja ohjelmointikokemusta on jonkin verran, tosin onnistunut suunnittelu tossa on se haastavin homma. Kaiken kaikkiaan nykykuntoon saattaminen vei varmaan 3-4 kuukautta satunnaista työstöä, joka tosin jatkuu vieläkin kun uusia ideoita tulee. Ei tuo softa toki vielä laske montaakaan sarjaa, mutta helposti on laajennettavissa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Berrie, 21.11.2003, 18:59. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


cpsof95
Jäsen
Viestit: 432
Liittynyt: 10.11.2003, 18:27
Pisteitä: 2
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja cpsof95 »

Millä te oikein haette noita tuloksia ja kertoimia niihin ohjelmiin suoraan netistä? Onks joillain nettisivuilla jotain suoria kertoimenhakupalveluja?

Jos on oikein hyvän ohjelman saanu tehtyä, niin sen vois varmaan kans laittaa pelailemaan pelejä itekseen. Vois lähteä parin viikon lomalle ja takas tullessa ohjelma on pelaillu uuden lomamatkan rahat tilille. :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Sputnik
Jäsen
Viestit: 976
Liittynyt: 16.01.2003, 21:54
Pisteitä: 0
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sputnik »

Vedonlyöntiohjelmia Kuva


KuvaKuvaKuva :wink: :lol:

Tietokoneiden kanssa käy aina näin Kuva

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Life is a game. Money is how we keep score.

Minikommentit


MarkusM
Jäsen
Viestit: 2187
Liittynyt: 23.03.2003, 17:54

Tuotto: -109.66 yks.

Palautus%: 95.74%

Panosten ka: 14.63 yks.

Vetoja: 176

Pisteitä: 76
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja MarkusM »

Millä te oikein haette noita tuloksia ja kertoimia niihin ohjelmiin suoraan netistä? Onks joillain nettisivuilla jotain suoria kertoimenhakupalveluja?
Tip-Ex on ehdoton kertoimien hakemiseen.

http://finnx.tip-ex.com/cgi-bin/kvtest? ... 11-21&ot=1

Tuolla osoitteella saa sitten rajattua tarpeen mukaan eri firmojen, sarjojen, päivän ja pelimuotojen mukaan. Tuon palauttaman tiedosto on varsin helppo parseroida omaan käyttöön.
Jos on oikein hyvän ohjelman saanu tehtyä, niin sen vois varmaan kans laittaa pelailemaan pelejä itekseen. Vois lähteä parin viikon lomalle ja takas tullessa ohjelma on pelaillu uuden lomamatkan rahat tilille
Noinhan erään ovat kuulemma tehneetkin.

Ja toki minullakin on tavoitteena järjestelmä joka joka tekisi arviot ja pelaisi ne yhdellä napin painamisella. Toistaiseksi joutuu painamaan vielä lähes neljää eri nappia ja syöttämään panokset käsin Pinnaclelle mutta enköhän saa vielä tämän vuoden puolella aikaiseksi järjestelmän joka tekee kaiken automaattisesti ainakin tiettyjen lajien osalta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Olazabal
Jäsen
Viestit: 641
Liittynyt: 06.02.2003, 16:08
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Olazabal »

Minkäslaista yhdistelmää suosittelisitte:

- VB+ Access?
- PHP+ MySQL?
- jotain muuta?

Kyllähän Excelillä pari sarjaa menee vielä mutta sitten alkaa aika loppumaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


MarkusM
Jäsen
Viestit: 2187
Liittynyt: 23.03.2003, 17:54

Tuotto: -109.66 yks.

Palautus%: 95.74%

Panosten ka: 14.63 yks.

Vetoja: 176

Pisteitä: 76
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja MarkusM »

Minkäslaista yhdistelmää suosittelisitte:

- VB+ Access?
- PHP+ MySQL?
- jotain muuta?
Mikä kieli ja ohjelmointiympäristö on tutuin ja minkälainen ohjelma on tarkoitus tehdä?

Itse käytän C#/.Net + MySql yhdistelmää mutta ehkäpä VB on noista helpoin oppia ja soveltaa ainakin alussa.
Kyllähän Excelillä pari sarjaa menee vielä mutta sitten alkaa aika loppumaan
Excel + VBA voisi olla ihan hyvä yhdistelmä. VBA mahdollistaa lähes kaiken mutta samalla tiedot pysyvät tutussa muodossa Excelissä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Huerzo
Jäsen
Viestit: 237
Liittynyt: 25.01.2003, 11:58
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Huerzo »

Visual Basic on mielestäni ykkönen tähän hommaan: C++ ynnä muut "Tosikoodarin" työkalut on ihan jees jos homma on selkeästi suunniteltu ja muiden pitäisi ylläpitää ohjelmaa, mutta tässä tapauksessa kun ohjelman teko on everlasting-tyyppistä touhua, on VB tai vastaava ykkönen. Monet haukkuvat sen koodin spagetiksi, mutta mitä **tun väliä sillä on miltä koodi näyttää ulkopuoliselle kunhan se toimii! Anteeksi avautuminen...

Omat suunnitelmat ovat muuttuneet tietomäärän kasvaessa jo niin moneen kertaan, että muilla ohjelmilla olisi varmaan tullut tenkkapoo. Kannattaa tehdä ohjelma Berrien mallilla helposti laajennettavaksi (helppo sanoa), sillä yleensä nälkä kasvaa syödessä...Aluksi siinä oli vain Poisson-laskuri, sitten haettiin jo kertoimia, sitten tulokset ilmestyivät ruudulle nopeasti ja hiljalleen ajauduttiin yhä syvemmälle automaation maailmaan...jotenkin tuntuu että tuo rahan kulutus on saatu automatisoitua kiitettävän hyvin, mutta tulopuolen koneellistaminen (ei painokone...) on vielä "vaiheessa"...

Ottelutuloksia olen hakenut Gamebookersilta, jolta löytyy tuloksia nopeasti ja luotettavasti. Rikun...siis SoccerWayn sivulle kun tulosten ilmestyminen kestää hieman kauemmin.

Toivottavasti jonkinlainen YYA-sopimus saadaan värkättyä kasaan, sillä eihän kaikkien ole järkevää uhrata elämäänsä samojen asioiden koodamiselle. Tämä vasta onkin helppoa sanoa, mutta vaikeaa toteuttaa...Koodausintoa vaan kaikille, varmasti hyödyllistä puuhaa muutenkin kuin vain vedonlyöntimielessä...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


petenvihjeet
Jäsen
Viestit: 9
Liittynyt: 14.02.2003, 17:15
Pisteitä: 0

tietokantaohjelmointi

Viesti Kirjoittaja petenvihjeet »

Miillä on muuten helpointa/parasta tehdä tietokanta webbiin, joka hakisi tiedot valmiiksi määritellyistä sivuilta kayttäjän pyytäessä. Tietokantana MySql tietenkin suosittu, mutta miten käytännössä se tapahtuu? onko vaikeaa aliottelijalle? Sitten rajapintana PHP? Perl? vinkkejä ja kommentteja kaivataan...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3177
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: tietokantaohjelmointi

Viesti Kirjoittaja Neo »

petenvihjeet kirjoitti:Miillä on muuten helpointa/parasta tehdä tietokanta webbiin, joka hakisi tiedot valmiiksi määritellyistä sivuilta kayttäjän pyytäessä. Tietokantana MySql tietenkin suosittu, mutta miten käytännössä se tapahtuu? onko vaikeaa aliottelijalle? Sitten rajapintana PHP? Perl? vinkkejä ja kommentteja kaivataan...
Tuo kysymys on laajuudeltaan samaa luokkaa kuin "minulla on auto ja siinä on jotain vikaa, miten korjaan sen?" :wink: Ratkaisutapoja on niin monta, että kannattaa valita ensin joku toteutustapa lähinnä omien taitojen (mistä tietokannasta tai ohjelmointikielestä on kokemusta) ja tietysti sen mukaan missä tuo koko paketti pyörii (windows vai *nix pohjainen palvelin) jne. Netistä löytyy paljon tutoriaaleja suomeksi ja englanniksi millä pääset alkuun.

T: Neo

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit


epe
Jäsen
Viestit: 1004
Liittynyt: 14.01.2003, 17:14
Pisteitä: 2
Paikkakunta: Heräilemässä

Viesti Kirjoittaja epe »

Jatketaan siitä mihin muut ovat jääneet... Tavoitteena oma vedonlyönti"paketti". Hieman samaan tyyliin kuin Berriellä:
Berrie kirjoitti:- Tietokantapohjainen, tällä hetkellä 20 taulua
- Taipuu varmaan kaikkiin palloilulajeihin
- Hakee netistä kertoimet (1X2, ML, Spread, Total), tulokset, tilastot, loukkaantumiset
- Arkistoi edellä mainitut pl. loukkaantumiset
- Pitää kirjaa vedoista ja tileistä/pelikassoista
- Mahdollista pelata useammalle bookkerille yhdestä "pelikassasta"
Alkutavoite:
- Hakee netistä tulokset, tilastot
- Vääntää datasta mitä uskomattomimpia tilastoja
- Vääntää haetun + syötetyn datan perusteella tn-arviot

Myöhemmät haasteet:
- Vääntää tilastoista/tn-arvioista suoraan nettisivuja tai sellaisessa muodosssa, että saa helposti "käsin" oikeaan muotoon väännettyä
- Sisältää myös vedonlyöntikirjanpidon

Kannattaisiko näissä hommissa aloittaa Excelin kanssa? Olen aina välillä yrittänyt(kun aika antaa periksi) päästä näihin ensimmäisiin tavoitteisiin suht kehnolla menestyksellä. Vai olisiko Access parempi ratkaisu? Entäs PHP/MysQl -yhdistelmä? Excel, Access ja HTML "hyvin" hallussa sekä PHP/MySql:ään riittävät materiaalit hallussa, mutta aika esteenä.

Lähdetään liikenteeseen yksinkertaisilla excel pulmilla... olisin todella kiitollinen jos joku auttaisi minua näiden kanssa!

1) Haluan tehdä sarjataulukon pelattujen otteluiden listauksen perusteella. Minulla on otteluohjelma tuloksineen Excelissä valmiiksi, tiedot oikeissa sarakkeissaan. Millä funktioilla saan sarjataulukon muodostettua järkevästi?

2) Haluan purkaa yhden joukkueen pelit raportiksi. Eli samaisen otteluohjelman perusteella haluan tehdä Accessin kaltaisen raportin jossa erikseen esim. Arsenalin kaikki(tai koti/vieras) pelit tuloksineen ja esim. laukaisutilastot/tms. jotka olen lisännyt otteluohjelmaan.

3) Haluan tietää kuinka Arsenal on pärjännyt vieraissa muita kärkijoukkueita vastaan.

Josko joku olisi näihin 3 probleemaan neuvonut hieman sopivia funkitioita ja niiden käyttöä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Saasta
Jäsen
Viestit: 63
Liittynyt: 18.03.2003, 23:35
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Saasta »

epe kirjoitti: 1) Haluan tehdä sarjataulukon pelattujen otteluiden listauksen perusteella. Minulla on otteluohjelma tuloksineen Excelissä valmiiksi, tiedot oikeissa sarakkeissaan. Millä funktioilla saan sarjataulukon muodostettua järkevästi?

Loogisilla IF,OR,AND (ja kyytipojaksi SUMIF,COUNTIF) niillä taikoo sarjataulukon..ja purkaa yksittäisen joukkueen dataa...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


JussiQ
Avatar
Jäsen
Viestit: 11557
Liittynyt: 25.02.2003, 19:55

Tuotto: +29.24 yks.

Palautus%: 103.49%

Panosten ka: 0.34 yks.

Vetoja: 2474

Pisteitä: 6211
Paikkakunta: Eura

Viesti Kirjoittaja JussiQ »

epe kirjoitti: 1) Haluan tehdä sarjataulukon pelattujen otteluiden listauksen perusteella. Minulla on otteluohjelma tuloksineen Excelissä valmiiksi, tiedot oikeissa sarakkeissaan. Millä funktioilla saan sarjataulukon muodostettua järkevästi?
Mä tein joskus huvikseni ohjelman, joka hakee otteluohjelmasta joukkue kerrallaan tarvittavat tiedot, eli se ei siis automaattisesti tee koko taulukkoa, vaan hakee yhden joukkuueen tiedot. Saattaisi siitä ohjelmasta kuitenkin olla jotain apua kun pohdit lopullista ratkaisua asiaan. Eli jos kiinnostaa, niin heitä mailia. Toki, jos joku osaisi vastata suoraan tuohon vastauksen, niin ei siitä ole sitten mitään hyötyä.

Edit: Jeps, noita funktioita taisin minäkin siinä käyttää. Nyt en heti pääse asiaa tarkistamaan, kun tietoteknillisistä syistä ei ole Exceliä tällä hetkellä käytettävissä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Oliver
Avatar
Jäsen
Viestit: 1316
Liittynyt: 14.01.2003, 13:22
Pisteitä: 206
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Oliver »

epe kirjoitti:2) Haluan purkaa yhden joukkueen pelit raportiksi. Eli samaisen otteluohjelman perusteella haluan tehdä Accessin kaltaisen raportin jossa erikseen esim. Arsenalin kaikki(tai koti/vieras) pelit tuloksineen ja esim. laukaisutilastot/tms. jotka olen lisännyt otteluohjelmaan.
En tiedä Accessin raporteista, että minkälaisia ne on, mutta pikasuodata -nappulaa minä käytin ennen vanhaan. Eli laitat hakuehdoksi, että "sisältää: Arsenal", niin exceli näyttää pelkät Arsenalin pelit. Samalla systeemillä saa periaatteessa ton kolmoskohdankin toteutettua, joutuu siinä vaan kirjoittelemaan aina hakuja tehdessä jonkin verran.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Strat
Jäsen
Viestit: 397
Liittynyt: 06.05.2003, 11:38
Pisteitä: 0

Valmiitakin ohjelmia löytyy

Viesti Kirjoittaja Strat »

Valmiitakin ohjelmia siis löytyy esim. ihan kotimainen ja ilmainen ohjelma VetoPRO5 jolla varmasti pääsee alkuun.

http://www.kolumbus.fi/suloin/

Jos valmiit kaavat voimalukujen laskentaan eivät miellytä voi omia syöttää sisään SQL tyylisesti. Jos tämä ei riitä niin ainahan tietokannat (Access) voi ryjäyttää ulos johonkin toiseen tietokantaohjelmaan jonne voi sitten tehdä mitä huvittaa.

Ei aina kannata keksiä pyörää uudelleen, tämäkin ohjelma täyttää jo monien henkilöiden edellä luetellut vaatimukset. Voittaa kyllä Excelin IMHO 6-0. :lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3177
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Oliver kirjoitti:
epe kirjoitti:2) Haluan purkaa yhden joukkueen pelit raportiksi. Eli samaisen otteluohjelman perusteella haluan tehdä Accessin kaltaisen raportin jossa erikseen esim. Arsenalin kaikki(tai koti/vieras) pelit tuloksineen ja esim. laukaisutilastot/tms. jotka olen lisännyt otteluohjelmaan.
En tiedä Accessin raporteista, että minkälaisia ne on, mutta pikasuodata -nappulaa minä käytin ennen vanhaan. Eli laitat hakuehdoksi, että "sisältää: Arsenal", niin exceli näyttää pelkät Arsenalin pelit. Samalla systeemillä saa periaatteessa ton kolmoskohdankin toteutettua, joutuu siinä vaan kirjoittelemaan aina hakuja tehdessä jonkin verran.
Noistahan voi tehdä makrot ja liittää vaikka painikkeisiin niin ei tarvitse kirjoittaa hakuehtoja joka kerta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Sly_Dog
Jäsen
Viestit: 33
Liittynyt: 01.04.2003, 21:45
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Sly_Dog »

Pystyykö excelillä hakemaan johonkin otteluun kertoimet tietylle toimistolle? jos niin kuinka?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Sly_Dog
Jäsen
Viestit: 33
Liittynyt: 01.04.2003, 21:45
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Sly_Dog »

Ilmeisesti ei?

Täytyy sitten tota accessia opetella

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Berrie
Jäsen
Viestit: 1491
Liittynyt: 14.01.2003, 10:40
Pisteitä: 33

Viesti Kirjoittaja Berrie »

Kyllä Excelillä pystyy hakemaan pelin kertoimet tip-existä. On varmaan vaan melkoinen homma. Ei minun mielestä Access sen parempi ratkaisu ole, jos edes on parempi.

Tuon toteuttaminen <b>järkeväksi</b> vaatii miettimistä. Riittäisikö esim sellainen että haetaan vaan tietyn päivän ja sarjan kertoimet taulukkoon? Mut minä näköjään ajaudun tuota miettimään ja testailemaan jossain vaiheessa. :roll: :)

Ilmoittelen tuloksista.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Eetvartti
Jäsen
Viestit: 589
Liittynyt: 03.06.2003, 10:52
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Eetvartti »

oma yritelmäni toimii asp+access yhdistelmällä...

Sanotaanko, että ohjelman suunnittelussa tarvitaan tietää ensiksi seuraavat lähtökohdat:

1) mitä haluat ohjelmalta
-graaffisia kuvaajia vaiko kylmiä lukuja
2) millainen ohjelma
-Käyttöliittymä?
-Syötätkö jotain tietoja itse vai tekeekö ohjelma kaikki puolestasi
3) päivitys
-käsin vai automaattisesti
4) prosenttien oikeellisuus
-eli ohjelmahan tekee ratkaisunsa numeeristen perusteiden pohjalta eli miten huomioit ne muut henkiset tekijät jne...

5)jne jne...

Vaikeinta on valita ne tiedot, jotka luulet olevan ne oleelliset ja se miten väännät ne prosenteiksi. Perus voimaluvut on helppo laskea, mutta miten ne muut laskukaavat vaikuttavat näihin... neg. tai pos.

Viimeinen vinkki on kun päivitätte ohjelmaasi ettei käy niin kuin itselleni...
Varmista muutoksen jälkeen, että kaikki kaavat vielä laskevat oikein...
Itse tein yhtä motivaatio muutosta ja käskin hakea tietoja vahinkossa väärästä taulusta... virheen suuruus vaikuttaa suoraan kassaan :cry:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Seuranta Päivitetty: 23.01.2007

Minikommentit


Huerzo
Jäsen
Viestit: 237
Liittynyt: 25.01.2003, 11:58
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Huerzo »

Eetvartti kirjoitti: 3) päivitys
-käsin vai automaattisesti
4) prosenttien oikeellisuus
-eli ohjelmahan tekee ratkaisunsa numeeristen perusteiden pohjalta eli miten huomioit ne muut henkiset tekijät jne...
Kohta 3. ensiarvoisen tärkeä. Kun iän karttuessa rupeavat muutkin vastuut painamaan päälle, on aika tärkeää että manuaalisen tiedonsyötön tarve on minimoitu. Ensinnäkin: ihminen tekee syöttövirheitä ja toiseksi: se aika minkä automaatio antaa voidaan käyttää hyödyllisemmin. Eli kannattaa tutustua tiedon parserointiin webbisivuilta - siis tiedon putsaamiseen "mönjästä" ja järjestämiseen kunnon "formaattiin".

Kohta 4. Tännekin aloitin kesällä mahtipontisen seurannan, jonka tarkoituksena oli näyttää närhen munat ja kanan kassit. Mutta bugibugaa - kaikkia asetuksia ei tullut testattua ja metsässä oltiin että kolistiin. Onneksi ei mennyt kuin maine ja virtuaalirahat. Eli nyrkkisääntö: tietokonetta ei pidä uskoa sokeasti vai siksi että se on "tietokone", vaan kriittisyys ja varovaisuus ovat aina paikallaan - etenkin oman softan ollessa kyseessä...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


cpsof95
Jäsen
Viestit: 432
Liittynyt: 10.11.2003, 18:27
Pisteitä: 2
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja cpsof95 »

"Sotkun saa aikaan kuka tahansa. Mutta jos haluat saada aikaan todellisen kaaoksen, niin siihen tarvitset tietokoneen."

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”