Tänään on 23.05.2018, 00:59.

Excel-säätöketju

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
pekkab
Avatar
Jäsen
Viestit: 464
Liittynyt: 25.06.2013, 16:24

Tuotto: -123.63 yks.

Palautus%: 97.36%

Panosten ka: 2.62 yks.

Vetoja: 1785

Pisteitä: 370

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja pekkab »

En ole varma onko aivan oikea ketju mutta toivottovasti täältä löytyy apua.
Haluisin Pinnaclen sulkeutumiskertoimet Esports->CS:GO.
Ohjelmointi taustaa ei ole mutta voisiko joku antaa vinkkejä mistä lähtee liikkelle/mitä pitäisi opetella?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panostus 1-5 yksikköä

Minikommentit

30.11.2016 16:45 <tmi12> Riittäskö ihan oddsportalista saatavat vai haluutko pinnacle

30.11.2016 16:45 <tmi12> n apin kanssa pelaamaan

30.11.2016 22:41 <pekkab> pinnacle päätöslinjat haluisin mielummi kuin oddsportalin

30.11.2016 22:41 <pekkab> kiitos kuitenkin oddsportan en tienny heillä esports oleva

30.11.2016 22:43 <pekkab> oli täälläkin pinnacle :o


SikkeSakke
Jäsen
Viestit: 174
Liittynyt: 20.06.2014, 10:35

Tuotto: -50.02 yks.

Palautus%: 79.83%

Panosten ka: 6.20 yks.

Vetoja: 40

Pisteitä: 154

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja SikkeSakke »

Ny ei kyssäri liity Exceliin mutta tää on varmaan sopivin ketju kysellä koska itsellä on täysin jo sormet suussa.

Eli löysin tollasen näppärän ohjelman millä saa netistä ladattua tavaraa oikein urakalla - ja vieläpä helposti: https://www.parsehub.com/.

Olen livetuloksista lataillu ottelukohtaisia tilastoja ja homma pelittää muuten hyvin mutta en millään saa rajattua hakua tiettyyn aikaväliin. Aika on livetuloksissa muodossa 02.02.2020 22:22 (tekstinä). IF-lause mihin aikavertailu pitäisi tehdä on tällaista tyyppiä: https://help.parsehub.com/hc/en-us/arti ... onditional. Tuosta tekstistä kun saisi vaikka kuukaudenkin numerona ulos niin auttais paljon.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

08.12.2016 11:04 <tmi12> jollakin substr(3,4) yms metodillahan tuon kuukauden sais

08.12.2016 11:04 <tmi12> mutta suosittelen muuttamaan ton jenkkimuotoon niin saat kät

08.12.2016 11:04 <tmi12> evästi kronologiseen järjestykseen

08.12.2016 13:03 <SikkeSakke> $e.text.substr(3, 2)<kuukausi. Tolla onnistui. Kiitän

08.12.2016 13:46 <SikkeSakke> $e.text.substr(3, 2) && $e.text.substr(0, 2) saa päivälleen

08.12.2016 13:47 <SikkeSakke> rajattua. Siiskun laittaa vertailumerkin mukaan.

08.12.2016 13:47 <SikkeSakke> Iso kiitos.


juskaa
Jäsen
Viestit: 521
Liittynyt: 14.12.2008, 11:15

Tuotto: +96.95 yks.

Palautus%: 103.86%

Panosten ka: 5.50 yks.

Vetoja: 456

Pisteitä: 479
Paikkakunta: Helsinki

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja juskaa »

A-sarakkeessa on kotijoukkueen maalit ja B-sarakkeessa on vierasjoukkueen maalit, C-sarakkeessa on ottelun tulos. Kotivoitolle on merkitty "H", tasapelille "D" ja vierasvoitolle "A". Miten saisin laskettua vaikkapa Jaron edellisten 5 pelin voittojen määrän? Onko Excelissä jotain suoraa funktiota tälläiseen tapaukseen, jossa halutaan tietyn kriteerin mukaan etsiä x-määrä tuloksia ja funktio vielä summaisi tulokset.

Vielä en ole päässyt Mäenalan kurssilla niin pitkälle, että osaisin VBA:lla tehdä tuollaisen koodin. :(

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Serie A 1-5yks. Veikkausliiga 1-10yks.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

juskaa kirjoitti:A-sarakkeessa on kotijoukkueen maalit ja B-sarakkeessa on vierasjoukkueen maalit, C-sarakkeessa on ottelun tulos. Kotivoitolle on merkitty "H", tasapelille "D" ja vierasvoitolle "A". Miten saisin laskettua vaikkapa Jaron edellisten 5 pelin voittojen määrän? Onko Excelissä jotain suoraa funktiota tälläiseen tapaukseen, jossa halutaan tietyn kriteerin mukaan etsiä x-määrä tuloksia ja funktio vielä summaisi tulokset.

Vielä en ole päässyt Mäenalan kurssilla niin pitkälle, että osaisin VBA:lla tehdä tuollaisen koodin. :(
Nyt on vahva epäilys että yrität pitää minut aktiivina..

Olen näitä Last5 -sovelluksia postittanut aiemminkin muutamia kertoja. Laitetaan yksi lisää.
Merkinnät allaolevan kuvan mukaisia:

Kuva

Esimerkkinä kuvassa on Veikkausliigan viime kauden ottelut. Valitettavasti Jaro ei ole mukana!

Ottelutietojen pitää tietysti olla aikajärjestyksessä.
Tässä ratkaisussa koko homman ydin on solun G2 kaava, jolla lasketaan n:nneksi viimeistä esiintymää edeltävän rivin rivinumero:
=SUMPRODUCT(LARGE((B2:C199=F2)*ROW(2:199);H2))-1

Kun tuo on saatu selville, loput laskut voidaan helposti tehdä SUMIF (SUMMA.JOS) -tyyppisillä kaavoilla. Itse käytin vähän poikkeavaa laskutapaa.

Solussa H2 valitaan kuinka monen viimeisimmän ottelun tulokset summataan. Kuvassa olen valinnut 33 viimeisintä ottelua, jolloin koko kauden tilasto saadaan näkyviin.

Funktioon SUMPRODUCT pätee sama huomautus kuin kaikkiin vektori-tyyppisiin kaavoihin: tarvittava solualue kannattaa rajata tarkoin (tässä rivit 2 - 199).
Jos rajausta ei tehdä, lasketaan kaikki n. 1 milj. riviä läpi ja suoritus saattaa käydä prossulle raskaaksi.

Kaavat (kuvan mukaisesti):

G2: =SUMPRODUCT(LARGE((B2:C199=F2)*ROW(2:199);H2))-1
G3: =SUMPRODUCT((B2:B199=F2)*(D2:D199>E2:E199)*(ROW(2:199)>G2))+SUMPRODUCT((C2:C199=F2)*(D2:D199<E2:E199)*(ROW(2:199)>G2))
G4: =SUMPRODUCT((B2:B199=F2)*(D2:D199=E2:E199)*(ROW(2:199)>G2))+SUMPRODUCT((C2:C199=F2)*(D2:D199=E2:E199)*(ROW(2:199)>G2))
G5: =SUMPRODUCT((B2:B199=F2)*(D2:D199<E2:E199)*(ROW(2:199)>G2))+SUMPRODUCT((C2:C199=F2)*(D2:D199>E2:E199)*(ROW(2:199)>G2))
G6: =SUMPRODUCT((B2:B199=F2)*D2:D199*(ROW(2:199)>G2))+SUMPRODUCT((C2:C199=F2)*E2:E199*(ROW(2:199)>G2))
G7: =SUMPRODUCT((B2:B199=F2)*E2:E199*(ROW(2:199)>G2))+SUMPRODUCT((C2:C199=F2)*D2:D199*(ROW(2:199)>G2))

Kaavat suomeksi:
G2: =TULOJEN.SUMMA(SUURI((B2:C199=F2)*RIVI(2:199);H2))-1
G3: =TULOJEN.SUMMA((B2:B199=F2)*(D2:D199>E2:E199)*(RIVI(2:199)>G2))+TULOJEN.SUMMA((C2:C199=F2)*(D2:D199<E2:E199)*(RIVI(2:199)>G2))
G4: =TULOJEN.SUMMA((B2:B199=F2)*(D2:D199=E2:E199)*(RIVI(2:199)>G2))+TULOJEN.SUMMA((C2:C199=F2)*(D2:D199=E2:E199)*(RIVI(2:199)>G2))
G5: =TULOJEN.SUMMA((B2:B199=F2)*(D2:D199<E2:E199)*(RIVI(2:199)>G2))+TULOJEN.SUMMA((C2:C199=F2)*(D2:D199>E2:E199)*(RIVI(2:199)>G2))
G6: =TULOJEN.SUMMA((B2:B199=F2)*D2:D199*(RIVI(2:199)>G2))+TULOJEN.SUMMA((C2:C199=F2)*E2:E199*(RIVI(2:199)>G2))
G7: =TULOJEN.SUMMA((B2:B199=F2)*E2:E199*(RIVI(2:199)>G2))+TULOJEN.SUMMA((C2:C199=F2)*D2:D199*(RIVI(2:199)>G2))

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 8. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

04.01.2017 23:43 <juskaa> Suuret kiitokset! Mitä YK olisikaan ilman Mäenalaa.. ;)


Montecristo
Jäsen
Viestit: 920
Liittynyt: 03.12.2003, 20:22

Tuotto: -587.34 yks.

Palautus%: 84.66%

Panosten ka: 3.46 yks.

Vetoja: 1105

Pisteitä: 18

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Montecristo »

Nopsaan katsomalla en löytännyt vastausta sivujen paljoudesta.

Eli työkirjassa on 30 välilehteä nimettynä atl,den,okl...jne. Miten saan nyt uudelle välilehdelle excelin hakemaan tietyn solun tietystä välilehdestä. Välilehtien pohja siis kaikissa sama, nyt haluaisin esim hakea joukkueen heitto%. Eli tarkoitus kirjoittaa A1 soluun joukkueen lyhennys okl, nyt haluaisin soluun A2 heitto% joka on H7 solussa joka välilehdellä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

Montecristo kirjoitti:Nopsaan katsomalla en löytännyt vastausta sivujen paljoudesta.

Eli työkirjassa on 30 välilehteä nimettynä atl,den,okl...jne. Miten saan nyt uudelle välilehdelle excelin hakemaan tietyn solun tietystä välilehdestä. Välilehtien pohja siis kaikissa sama, nyt haluaisin esim hakea joukkueen heitto%. Eli tarkoitus kirjoittaa A1 soluun joukkueen lyhennys okl, nyt haluaisin soluun A2 heitto% joka on H7 solussa joka välilehdellä.
Välilehtiviittauksen tekeminen on excel'in perustaitoja.

Perusmalli kuuluu näin: välilehden nimi + ! + kohdesolun osoite
Tässä tapauksessa viittaukseksi saadaan esimerkiksi chigacon tapauksessa: chi!H7

Jos oletetaan että välilehden nimi on saatavissa esim. naapurisolusta (kts. kuva), saadaan functiota INDIRECT (suom. EPÄSUORA) hyödyntäen yksinkertainen kaava, jolla viittaus voidaan rakentaa:

=INDIRECT(B6 & "!H7")

Kuva

Suomalaisessa versiossa
=EPÄSUORA(B6 & "!H7")

Kaavaa voi kopioida alaspäin kaavakopiointia käyttäen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

22.02.2017 02:06 <Muikkuz> Ohoh! Sanattomaksi vetää.

22.02.2017 02:23 <S.Mäenala> Taidat vähän liioitella M! Itse laskisin tämän aivan perus-

22.02.2017 02:23 <S.Mäenala> taito-kategoriaan.

22.02.2017 09:34 <Henkka> Chicagon kirjoittaminen oikein on myös perustaitoja ;)

22.02.2017 16:59 <S.Mäenala> Kyll saa hävetä, tää on aivan legendaarisen Kälkärin tasoa!

22.02.2017 17:01 <S.Mäenala> Käytetään aina toimivaa Henkka-styleä: Tsikaakou.

22.02.2017 17:57 <Muikkuz> Huutomerkki on tuttu juttu. Indirect uusi.

22.02.2017 17:58 <Muikkuz> Vastaavia koodeja oon ite tehny concatenate-funktiolla

22.02.2017 19:15 <S.Mäenala> ok


Montecristo
Jäsen
Viestit: 920
Liittynyt: 03.12.2003, 20:22

Tuotto: -587.34 yks.

Palautus%: 84.66%

Panosten ka: 3.46 yks.

Vetoja: 1105

Pisteitä: 18

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Montecristo »

KIITOS Mäenalalle.

Oli näemmä ihan liian "helppo", kun en 1-2h googletuksella/ sivujen kahlaamisella löytännyt :oops: . Tuossa samalla kun etsin tuohon ed vastausta, tarttui tuolta tämmöinen kaava =KESKIARVO.JOS(BI44:BI61;">0") . Ongelmaksi muodostui tapaukset, missä kaikki arvot olivat 0. Tällöin kaava tarjoaa risuaitaa, mikä muodostuu ongelmaksi kun seuraavassa kohdassa keskiarvoa pitäisi kertoa . Eli kaavan pitäisi antaa soluun arvo 0, kun kaikki haettujen solujen arvot ovat 0, muuten ka. kun vähintään 1 arvo on >0. Koitin upottaa tuohon mukaan toista jos/jos.summa + koitin apusarakkeen avulla, mutta huonolla onnella. :cry: :cry: :cry:

ps Koitin tuota Mäenalan ohjelmointikurssia toissa vuonnna, mutta jumituin aika pian. Onko merkitystä kun vanha excel 2007

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

Montecristo kirjoitti:KIITOS Mäenalalle.

Oli näemmä ihan liian "helppo", kun en 1-2h googletuksella/ sivujen kahlaamisella löytännyt :oops: . Tuossa samalla kun etsin tuohon ed vastausta, tarttui tuolta tämmöinen kaava =KESKIARVO.JOS(BI44:BI61;">0") . Ongelmaksi muodostui tapaukset, missä kaikki arvot olivat 0. Tällöin kaava tarjoaa risuaitaa, mikä muodostuu ongelmaksi kun seuraavassa kohdassa keskiarvoa pitäisi kertoa . Eli kaavan pitäisi antaa soluun arvo 0, kun kaikki haettujen solujen arvot ovat 0, muuten ka. kun vähintään 1 arvo on >0. Koitin upottaa tuohon mukaan toista jos/jos.summa + koitin apusarakkeen avulla, mutta huonolla onnella. :cry: :cry: :cry:

ps Koitin tuota Mäenalan ohjelmointikurssia toissa vuonnna, mutta jumituin aika pian. Onko merkitystä kun vanha excel 2007
Näitä tilanteita varten excel'issä on ihan oma funktionsa: IFERROR.

Kirjoita kaavasi muodossa =IFERROR(AVERAGEIF(BI44:BI61;">0");0)
Suomalaisessa versiossa:
=JOSVIRHE(KESKIARVO.JOS(BI44:BI61;">0");0)

Ps:
Ohjelmointikurssin toimiminen on nimenomaan excel-versiosta riippuvainen. Microsoft on jatkuvasti lisännyt VBA:han uusia määrityksiä ja ne eivät luonnollisesti aiemmissa versioissa toimi.
Kurssi jäi Osa 1:een kun kyllästyin (vähäisen responssin vuoksi) yksikseni höpisemään.

Mikään ei tietysti estä Sinua tekemästä vba-kysymyksiä, sopivat tähän exsel-ketjuunkin mainiosti. :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

23.02.2017 01:49 <Montecristo> Kiitos, taas piirun verran eteenpäin :=)


Muikkuz
Jäsen
Viestit: 85
Liittynyt: 20.05.2016, 01:31
Pisteitä: 261
Paikkakunta: Oulu

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Muikkuz »

Voiko Excelissä valita "liitä vain arvot" oletukseksi tavallisen kopioinnin tilalle vai pitääkö ruveta jotain macroa virittelemään? Teen tuommosia kopiointeja hurjan määrän päivässä ja jokaiseen liittämiseen kuluu neljä napsausta hiirestä: hiiren kakkosnappula, Paste Special, Values ja OK. Hiiren kakkosnappulalla raahatessa ei ole ongelmaa.
Löysin kuukausia sitten mahtavan näppäinyhdistelmän CTRL+<, eli Control ja Z-kirjaimen vasemmalla puolella oleva nappula. Sillä kopioituu ylempi solu alas tai useita soluja.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

Muikkuz kirjoitti:Voiko Excelissä valita "liitä vain arvot" oletukseksi tavallisen kopioinnin tilalle vai pitääkö ruveta jotain macroa virittelemään? Teen tuommosia kopiointeja hurjan määrän päivässä ja jokaiseen liittämiseen kuluu neljä napsausta hiirestä: hiiren kakkosnappula, Paste Special, Values ja OK. Hiiren kakkosnappulalla raahatessa ei ole ongelmaa.
Löysin kuukausia sitten mahtavan näppäinyhdistelmän CTRL+<, eli Control ja Z-kirjaimen vasemmalla puolella oleva nappula. Sillä kopioituu ylempi solu alas tai useita soluja.
Jos excel'iin tehdään paljon manuaalisia kopiointeja, kannattaa työn helpottamiseksi Quick Access Toolbar'iin tehdä pari lisäystä:

1. Excel'issä klikkaa File ==> Options ==> Quick Access Toolbar (kts. kuva)
2. Valitse All Commands ja skrollaa alaspäin Paste-komentoihin (Liitä-komentoihin)
3. Valitse komento Paste and Match Destination Formatting ja klikkaa Add (Liitä käyttäen kohdesolun formatointia)
4. Valitse vähän alempaa Paste Values ja klikkaa Add (Liitä arvot)
5. Klikkaa lopuksi Ok

Kuva

Näillä toimenpiteillä Quick Access Toolbar'iin ilmestyy kaksi uutta nappulaa:
- kun kopioit dataa samasta tai toisesta excel-työkirjasta, käytä Paste Values -nappulaa
- kun kopioit dataa netistä tai muusta ulkoisesta lähteestä, käytä Paste and Match Destination Formatting -painiketta (kuvassa edellisen vasemmalla puolella)

Kuva

Komentolistauksesta löytyy paljon muutakin hyödyllistä...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

09.03.2017 16:30 <Muikkuz> Suuret kiitokset!

09.03.2017 16:32 <Muikkuz> Tosin oletukseksi asti tuo ei yllä, eikä

09.03.2017 16:32 <Muikkuz> CTRL+V-tyylistä pikanäppäinyhdistelmääkään saa aikaiseksi.

09.03.2017 19:56 <Mr.Brightside> Google sheets pikanäppäin ctrl+shift+v "liitä vain arvot"

09.03.2017 19:56 <Mr.Brightside> Mutta ei näytä toimivan excelissä.

11.08.2017 13:15 <Muikkuz> Kun näppäilee peräkkäin ALT E S V ja ENTER tai

11.08.2017 13:16 <Muikkuz> ALT E S T ENTER, niin liittyy vain arvot tai teksti.


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

Muikkuz kirjoitti: Suuret kiitokset!
Tosin oletukseksi asti tuo ei yllä, eikä CTRL+V-tyylistä pikanäppäinyhdistelmääkään saa aikaiseksi.
Oleppa hyvä!
Tietysti noita defaultteja voi muutella joillain makro-koodeillakin, mutta itse en oikein pidä niistä. Se mistä jossakin yhteydessä on pientä etua, on jossakin toisessa kohdassa haitaksi. Omasta mielestäni Msoft'in perusasetukset ovat kohtalaisen hyviä kompromisseja.

Jos et pahastu Muikkuz, voisin varovasti ehdottaa että katsoisit uudelleen omia työskentelymenetelmiäsi. "Hurjat määrät manuaalisia kopiointeja päivässä" ei kuulosta kovin edistyneeltä excel-toiminnalta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

09.03.2017 19:24 <Muikkuz> En pahastu. Kyllä näissä vankka käsityön leima on

09.03.2017 19:24 <Muikkuz> vaikka kuinka oon koittanu automatisoida.

09.03.2017 22:41 <HR Juz> Näiden kopiointi juttujen tekeminen makroilla on erinomainen

09.03.2017 22:42 <HR Juz> paikka harjoitella makroja nauhoittamalla.

09.03.2017 22:42 <HR Juz> Sit kun ensimmäisen kerran nauhoitettu makro ei toimi, tulee

09.03.2017 22:43 <HR Juz> "pakottava" tarve tutkia/muuttaa itse koodia.


Muikkuz
Jäsen
Viestit: 85
Liittynyt: 20.05.2016, 01:31
Pisteitä: 261
Paikkakunta: Oulu

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Muikkuz »

Internetin ja Excelin väli on mulle hankala paikka, kun ei ole tarvittavaa koodaustaitoa. Tällöin Copy-Paste jää ainoaksi vaihtoehdoksi, ja usein se on Copy-Paste values, eli Liitä vain arvot, koska muuten Excel menee sekasin.
Laiskana kirjottajana teen veikkauskirjanpitoni Ylikertoimen vihjeistä siten, että kopioin vinkin Forumilta sellaisenaan Exceliin yhteen sarakkeeseen. Sitten Excelin kaavat erittelee ja laskee siitä mulle eri sarakkeisiin tiedot: aika, ottelu, veto, panos-rating, kerroin, rajakerroin, yhtiö, palautusprosentti ja Kellyn kaavan mukainen panostus. Itse pitää kirjottaa urheilusarjan nimi, oma panos, oma kerroin, oma yhtiö, vinkkaajan nimi ja vielä lopputulos ottelun päätyttyä.
Jos veikkaankin vaikka NHL:n moneyline-vinkin sijaan normiajan voittoa, niin kopioin vain arvot noista kaavojen erittelemistä tiedoista ja muutan esimerkiksi vedon Chicago ML muotoon Chicago-0,5, ja kirjoitan omat panostukset sun muut sekä vinkkimiehen nimen perään.
Eli sellainen puoliautomaattinen systeemi, jossa on arvojen kopioimisia jokaiselle vinkille.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Ledareg
Jäsen
Viestit: 409
Liittynyt: 07.12.2016, 13:54

Tuotto: +112.71 yks.

Palautus%: 108.33%

Panosten ka: 1.84 yks.

Vetoja: 734

Pisteitä: 985
Paikkakunta: Espoo

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Ledareg »

Saiko Excelistä automaattisen päivämäärän tunnistuksen pois? Pitäisi availla vanhoja tiedostoja ja lisätä manuaalisesti kertoimet dataan, mutta tiedoston avaaminen muuttaa päivämäärän formaattia, joka taas vaatisi ylimääräistä koodausta laskuriin. Pikaisella googletuksella ei löytynyt asiasta juuri mitään.

Edittiä. Tiedostot ovat .csv muodossa, jos sillä oli jotain merkitystä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Pessimisti ei pety.

Minikommentit


DepchZ
Jäsen
Viestit: 2
Liittynyt: 13.03.2017, 13:29
Pisteitä: 0

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja DepchZ »

Hei,

uusi käyttäjä foorumilla. Betsejä enemmän tai vähemmän muutaman vuoden aikana harrastellut. Vedonlyönti yleensä voitollista kasinoiden tilastojen pohjalta, mutta pienen kassan rahat törttöilty 'oikotie onneen' mentaliteetillä sitten nopeampien boostien hakemisessa slotteihin ja live kasinoon (joskus jopa onnistuneesti). Nyt on tarkoitus lopettaa kasinot ja keskittyä pääosin vedonlyöntiin, katsoa minne asti rahkeet todella riittää, vai riittääkö ollenkaan.

Aloitin oman excelin luomisen pari päivää sitten. Lähtenyt liikkeelle lähes nollalinjallta. Kokemusta excelistä on 15+ vuoden takaa ja kaikki vähäinenkin taito oli unohtunut tällä välin. Muutaman päivän opiskellut tätä ja saanut tämän threadin ja googlen avulla luotua jo tarpeeksi hyvän pohjatyön itselle.

Yritän kuitenkin vähentää vielä käsin tarvittavaa kirjaustyötä kassaan ja vetoihin. Tää on todennäköisesti todella simppeli juttu, mutta homma ei auennut itselle, yritän listata ongelman selkeästi alle.

=arrayformula((edellisen rivin N-kolumni)+(M3:M))

Syötän tuon siis riville kolme ja tän kaavan siis pitäisi toistua loputtomasti siten, että käytetään aina kuluvan rivin M-kolumnia ja edellisen rivin N-kolumnia. Google paljasti että offset-viittaus voisi toimia ratkaisuna mutta, en vaan saa tuota toimimaan. Ehkä joku saa tuohon suoran kaavan pullautettua, niin aukene itsellekkin miten tätä käytetään?

Btw. Onko mahdollista käyttää solussa arvoa tuoreimmalta riviltä? Oletetaan, että tuo olisi Bets!X50 ja kun syötän seuraavan vedon, niin solu hakisikin automaattisesti arvon solusta Bets!X51?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

17.03.2017 09:59 <HR Juz> arrayformula taitaa olla googlesheetsin kaava.

17.03.2017 10:00 <HR Juz> äkkiseltään kuulostaa että laitat vain esim "=m3*n2" ja

17.03.2017 10:01 <HR Juz> vedät tuon alaspäin niin toimii

17.03.2017 10:01 <HR Juz> en tosin nyt ihan tajunnut tuota ongelmaa, eli voi olla että

17.03.2017 10:02 <HR Juz> siellä on taustalla esim makro joka lisää/vähentää rivejä

17.03.2017 13:35 <DepchZ> Google sheetsillä tosiaan tehnyt. Ajanut asiansa mukavasti.

17.03.2017 13:35 <DepchZ> Tiimien pudotusvalikot 1x2 calculatoriin etc.

17.03.2017 13:36 <DepchZ> Ongelma ratkesi, ajattelin asian liian vaikeasti, kuten

17.03.2017 13:36 <DepchZ> yleensä. :)


tallipoika
Avatar
Jäsen
Viestit: 2124
Liittynyt: 02.03.2003, 13:00
Pisteitä: 1323
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tallipoika »

Useammalle peruskauraa, mutta, itselle ei ole auennut, kun ei ole saanut Excell opintoja, kaikki on tarvinnut kantapään kautta oppia, vie väliin kohtuuttomasti aikaa, ja usein ei edes onnistu.. :x

Kysymys olisi, kuinka, tässäkin ketjussa, useita kuvakaappauksia Excelleistä, mutta kuinka ne otetaan/tallennetaan/litetään viestiin, jotta ne näkyvät sellaisenaan foorumilla. Nyt jos kopioi Excellin ja liittää viestiin, se jää käytännössä lukukelvottomaksi.

Harkinnassa olisi, josko avaisi esim Allsvenskan 2017 ketjun, missä näkyisi siirrot statseineen jne, muta tällä hetkellä ne ovat vain omana ilona, kun taidot ei riitä tuohon kuvakaaappaukseen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

€:kin on iso raha, jos sitä ei ole..!

Minikommentit

17.03.2017 10:04 <HR Juz> Nuo ovat kuvia jotka ovat jossain netissä

17.03.2017 10:05 <HR Juz> esim. SM:n viimeisin kuva: http://i.imgur.com/LpW4vlD.png

17.03.2017 12:16 <Cursed> Windowsissa muistaakseni ihan ruudun valokuvaamalla onnistui

17.03.2017 12:17 <Cursed> Taisi lyötyä Windowsin omasta ohjeesta. En olisi muuten

17.03.2017 12:17 <Cursed> itsekään osannut.

17.03.2017 12:57 <Ledareg> Gyazo erittäin kätevä sovellus


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3177
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Neo »

tallipoika kirjoitti:Useammalle peruskauraa, mutta, itselle ei ole auennut, kun ei ole saanut Excell opintoja, kaikki on tarvinnut kantapään kautta oppia, vie väliin kohtuuttomasti aikaa, ja usein ei edes onnistu.. :x

Kysymys olisi, kuinka, tässäkin ketjussa, useita kuvakaappauksia Excelleistä, mutta kuinka ne otetaan/tallennetaan/litetään viestiin, jotta ne näkyvät sellaisenaan foorumilla. Nyt jos kopioi Excellin ja liittää viestiin, se jää käytännössä lukukelvottomaksi.

Harkinnassa olisi, josko avaisi esim Allsvenskan 2017 ketjun, missä näkyisi siirrot statseineen jne, muta tällä hetkellä ne ovat vain omana ilona, kun taidot ei riitä tuohon kuvakaaappaukseen.
1. Paina näppäimistön print screen -nappia
2. Avaa Paint (tapahtuu esim. siten että klikkaat windowsin vas.alanurkassa olevaa suurennuslasia ja kirjoitat siihen paint)
3. Paintissa CTRL+V (tai Edit -> Paste)
4. Rajaat kuvasta turhat pois ja tallennat sen mihin haluat
5. Lataat kuvan johonkin netin noin miljoonasta ilmaisesta palvelusta, josta sen voi linkittää foorumille. Esim http://www.aijaa.com -palvelussa kuvan latauksen jälkeen avautuu sivu, jossa on valmis linkki foorumille copy-pastea varten

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit

17.03.2017 15:45 <tallipoika> Kiitos ja kumarrus, tarvitsee harjoitella ennen kauden alkua


Zizou
Avatar
Jäsen
Viestit: 905
Liittynyt: 18.12.2003, 13:02
Pisteitä: 767
Paikkakunta: Jumpan Kulma

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Zizou »

Neo kirjoitti:
tallipoika kirjoitti:Useammalle peruskauraa, mutta, itselle ei ole auennut, kun ei ole saanut Excell opintoja, kaikki on tarvinnut kantapään kautta oppia, vie väliin kohtuuttomasti aikaa, ja usein ei edes onnistu.. :x

Kysymys olisi, kuinka, tässäkin ketjussa, useita kuvakaappauksia Excelleistä, mutta kuinka ne otetaan/tallennetaan/litetään viestiin, jotta ne näkyvät sellaisenaan foorumilla. Nyt jos kopioi Excellin ja liittää viestiin, se jää käytännössä lukukelvottomaksi.

Harkinnassa olisi, josko avaisi esim Allsvenskan 2017 ketjun, missä näkyisi siirrot statseineen jne, muta tällä hetkellä ne ovat vain omana ilona, kun taidot ei riitä tuohon kuvakaaappaukseen.
1. Paina näppäimistön print screen -nappia
2. Avaa Paint (tapahtuu esim. siten että klikkaat windowsin vas.alanurkassa olevaa suurennuslasia ja kirjoitat siihen paint)
3. Paintissa CTRL+V (tai Edit -> Paste)
4. Rajaat kuvasta turhat pois ja tallennat sen mihin haluat
5. Lataat kuvan johonkin netin noin miljoonasta ilmaisesta palvelusta, josta sen voi linkittää foorumille. Esim http://www.aijaa.com -palvelussa kuvan latauksen jälkeen avautuu sivu, jossa on valmis linkki foorumille copy-pastea varten
Myös Winkan mukana tuleva snipping tool on näppärä softa kaikenlaiseen kopioimiseen

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

http://www.jumpankulma.net avattu - tervetuloa tutustumaan
twitter Jumpankulma

Minikommentit

17.03.2017 22:40 <h> Leikkaustyökalu löytyy apuohjelmista, parempi kuin PrintScrn

17.03.2017 22:43 <h> saa rajattua vain halutut solut ja tallennettua kuvana


Fastasashark
Jäsen
Viestit: 892
Liittynyt: 29.12.2013, 12:42

Tuotto: -4.56 yks.

Palautus%: 99.85%

Panosten ka: 1.11 yks.

Vetoja: 2770

Pisteitä: 122

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Fastasashark »

Moi vaan, moi.

Minulla on Excelissä (tainno OpenOfficessa) tämän kauden NHL-ottelut, reilut 1100, allekain. Yksi peli ja pelin tilastot aina yhdellä rivillä siis. Näiden alla on sitten jokaiselle joukkueelle kerättynä joukkuekohtaiset tilastot kaikista kauden otteluista. Sen verran olen siis jopa osannut automatisoida tuota hommaa, että kone poimii itse esim. kaikista Anaheimin peleistä tilastot joukkuekohtaisiin tilastoihin. Onko excelissä olemassa toimintoa, jolla voi automaattisesti "unohtaa" ensimmäiset ottelut? Esimerkiksi niin, että taulukko huomioisi jokaisen joukkueen 50 viimeistä peliä. Tai niin, että kone laskisi asteittain kauden alun otteluiden vaikutusta joukkueiden tilastoihin? Tietysti voin manuaalisesti poistaa ylhäältä rivejä sitä mukaa, kun uusia otteluita tulee lisää, mutta turhaa työtähän sekin on, jos sen voi jotenkin automatisoida.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

Fastasashark kirjoitti:Moi vaan, moi.

Minulla on Excelissä (tainno OpenOfficessa) tämän kauden NHL-ottelut, reilut 1100, allekain. Yksi peli ja pelin tilastot aina yhdellä rivillä siis. Näiden alla on sitten jokaiselle joukkueelle kerättynä joukkuekohtaiset tilastot kaikista kauden otteluista. Sen verran olen siis jopa osannut automatisoida tuota hommaa, että kone poimii itse esim. kaikista Anaheimin peleistä tilastot joukkuekohtaisiin tilastoihin. Onko excelissä olemassa toimintoa, jolla voi automaattisesti "unohtaa" ensimmäiset ottelut? Esimerkiksi niin, että taulukko huomioisi jokaisen joukkueen 50 viimeistä peliä. Tai niin, että kone laskisi asteittain kauden alun otteluiden vaikutusta joukkueiden tilastoihin? Tietysti voin manuaalisesti poistaa ylhäältä rivejä sitä mukaa, kun uusia otteluita tulee lisää, mutta turhaa työtähän sekin on, jos sen voi jotenkin automatisoida.
Ja seuraava kierros sarjassa last 5, nyt vähän suuremmilla luvuilla.

Mitään kuvailemiasi suoria kaavoja tämäntyyppiseen laskentaan excel'issä ei ole. Nämä toiminnot on kuitenkin jotakuinkin helppo rakennella excel'in peruskaavoista.

Tällä kertaa kysymys taitaa olla siinä määrin käyttäjäkohtainen, ettei toimintoja kannata koko foorumille selvittää.
Päästään vähimmällä vaivalla kun postitan tässä alla olevan mallin mukaisen työkirjan suoraan Sinulle.

Sähköpostiosoitekin minulla on jo vanhastaan.

Kuva

Laskennan perusta ovat H-sarakkeen arvot, joilla määritellään mistä rivistä alkaen tilastot lasketaan.
Olen tähän työkirjaan laskenut malliksi vain joukkueiden voittoja ja tappioita, mutta kaavat on helppo soveltaa muihin tarvitsemiisi tilastoihin.

Blues on kovassa vieraskunnossa..

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

26.03.2017 18:11 <Fastasashark> Kiitos :)


raredzzi
Jäsen
Viestit: 17
Liittynyt: 07.04.2016, 20:29

Tuotto: +6.26 yks.

Palautus%: 107.53%

Panosten ka: 3.78 yks.

Vetoja: 22

Pisteitä: 6

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja raredzzi »

Onko jollain heittää tipsiä millasella koodilla Googlea Spreadsheettiin sais tuotua pelituloksia tulos-sivustoilta (vaikkapa livetulokset)?. Tuhottomasti vie aikaa päivitellä manuaalisesti...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

28.03.2017 10:06 <Ledareg> Jokainen sivu vaatii oman koodinpätkän. VBA:sta en tiedä, mu

28.03.2017 10:07 <Ledareg> tta esim pythonilla livetuloksien raapiminen on varsin työlä

28.03.2017 10:07 <Ledareg> stä, koska kyseinen sivu käyttää javascriptiä. Suosittelen o

28.03.2017 10:08 <Ledareg> pettelemaan perusteet HTML:lästä ja esim pythonista niin pää

28.03.2017 10:08 <Ledareg> set alkuun.


Mr.Brightside
Avatar
Jäsen
Viestit: 1780
Liittynyt: 12.02.2016, 19:33

Tuotto: +395.85 yks.

Palautus%: 107.53%

Panosten ka: 1.75 yks.

Vetoja: 3012

Pisteitä: 5172

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Mr.Brightside »

Millaisella kaavalla saisi datan järjestettyä aakkosjärjestykseen? Miksei näin tavanomaiseen juttuun ole valmista kaavaa :roll: ?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

28.03.2017 09:31 <HR Juz> Eikö normaali 'Sort A to Z' toimi tässä?

28.03.2017 12:51 <Mr.Brightside> Juu ei onnistu tuolla, pitäisi saada automaattiseksi.


hk_
Avatar
Jäsen
Viestit: 1038
Liittynyt: 07.02.2013, 14:13

Tuotto: -155.94 yks.

Palautus%: 98.20%

Panosten ka: 2.00 yks.

Vetoja: 4327

Pisteitä: 6512
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja hk_ »

Mr.Brightside kirjoitti:Millaisella kaavalla saisi datan järjestettyä aakkosjärjestykseen? Miksei näin tavanomaiseen juttuun ole valmista kaavaa :roll: ?
Varmaan siksi ei ole kaavaa, koska numerot/teksti liikkuu solusta toiseen niitä järjestäessä.

Dataa esim sarakkeissa A-D. Alla oleva VBA-koodi järjestää A-sarakkeen mukaan nousevassa järjestyksessä huomioiden otsikot.

Koodi: Valitse kaikki

Sub fSort()
   Sheets("Sheet1").Range("A:D").Sort key1:=Sheets("Sheet1").Range("A1"), order1:=xlAscending, Header:=xlYes
End Sub
Mikäli haluat "automatisoida" datan asettamisen aakkosjärjestykseen, voit tehdä sen esim. seuraavasti:

1. Avaa excel-tiedosto joka sisältää datan
2. Paina ALT+F11 (aukaisee VBA-editorin)
3. Aukaise kuvan mukainen moduuli ja kirjoita siihen kuvan mukainen koodi
yk.PNG
Koodi toimii siten, että joka kerta kun avaat tiedoston, sarakkeet A-D järjestetään sarakkeen A mukaan nousevassa järjestyksessä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

Mr.Brightside kirjoitti:Millaisella kaavalla saisi datan järjestettyä aakkosjärjestykseen? Miksei näin tavanomaiseen juttuun ole valmista kaavaa :roll: ?
Hyviä vastauksia HR Juz'ilta & hk_:lta!

Usein tähän kysymykseen vastataan kahdella vastakysymyksellä:

1. Miksi excel'in hyvin suunniteltu, kätevä ja helppokäyttöinen Sort & Filter -työkalu ei kelpaa?

2. Mihin kummaan taulukkolaskentaohjelmassa aakkosjärjestystä ylipäätään tarvitaan?

Me ihmiset olemme hitaita ja kömpelöitä. Me emme ikipäivänä löytäisi puhelinluettelosta tarvitsemaamme numeroa jos luettelo ei olisi aakkosjärjestyksessä.
Tietokoneella ei ole tälläisiä rajoituksia. Esim. tuossa yläpuolella olevassa Fastasashark -vastauksessa on melkoisen suurikokoiseen taulukkoon kohdistettu valtaisa määrä useita päällekkäisiä filttereitä sisältäviä hakuja ilman että kyseistä taulukkoa on lajiteltu millään tavalla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mr.Brightside
Avatar
Jäsen
Viestit: 1780
Liittynyt: 12.02.2016, 19:33

Tuotto: +395.85 yks.

Palautus%: 107.53%

Panosten ka: 1.75 yks.

Vetoja: 3012

Pisteitä: 5172

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Mr.Brightside »

Kiitos hk_lle vastauksesta ja vaivannäöstä!
Mäenalallekin kiitoksia vastauksesta jälkimmäiseen kysymykseeni.

Täytyy nyt pyytää anteeksi huonoa kysymystä. :oops: Eilisyöllä tappelin isomman ongelman kanssa johon keksin että aakkosjärjestys voisi olla yksi simppeli ratkaisu. Aakkosjärjestykselle ei sitten löytynytkään simppeliä ratkaisua. Turhauttavaa kohdata helpon tuntuinen ongelma johon ei löydy mitään vastausta mistään. Unohdin turhautuneena senkin että excel ketjusta ei varmaan saakaan apua suoraan Google sheetsin kanssa, nuo kun toimivat hiukan eri tavalla ja eri kaavoilla. Itse käytän suurimmaksi osaksi tuota googlen ohjelmaa kun monet pikkujutut kuten juuri sort/filter on niin paljon yksinkertaisempia tehdä.
Mutta koko ongelma olikin monimutkaisempi kuin kuvittelin eilisyöllä, palailen varmaan asiaan jos mikään nyt syntyneistä ideoista ei lähde toiminaan..

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

Mr.Brightside kirjoitti:Eilisyöllä tappelin isomman ongelman kanssa johon keksin että aakkosjärjestys voisi olla yksi simppeli ratkaisu. Aakkosjärjestykselle ei sitten löytynytkään simppeliä ratkaisua. Turhauttavaa kohdata helpon tuntuinen ongelma johon ei löydy mitään vastausta mistään.
Jos voisit vähän avata tilannetta, voisimme ehkä foorumi-porukalla yhdessä yrittää etsiä ongelmaasi ratkaisua.
Olen itsekin vuosien mittaan muutaman sovelluksen excel'iin kirjoitellut, mutta vielä toistaiseksi ei ole tullut eteen tilannetta, jossa aakkosjärjestykseen lajittelu olisi ollut välttämätöntä.
Ehkä tilanne Google sheets'eissä on toinen.
Mr.Brightside kirjoitti:Itse käytän suurimmaksi osaksi tuota googlen ohjelmaa kun monet pikkujutut kuten juuri sort/filter on niin paljon yksinkertaisempia tehdä.
Ei ole mitään tarvetta ryhtyä asiasta väittelemään mutta melko vaikea tätä nyt on ymmärtää.
Google sheets'eillä lajittelu tehdään maalaamalla ensin lajiteltava alue ja valitsemalla sen jälkeen Data -valikosta Sort Range.
Excelissä on valmiina Sort/Filter -kuvake, jota klikataan.
Näiden jälkeen toiminta kummassakin on kutakuinkin identtistä kun excel'in lajittelutoiminnot on suoraan kopsattu Google sheets'eihin.

Google sheets on vain melko kalpea aavistus siitä monipuolisesta työkaluvalikoimasta, jonka excel tarjoaa.
Googlen ohjelman etu on tietysti se että isoveli Googlen kaikkea valvovan silmän alla sovelluksiaan saa naputella ilmaiseksi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”