Tänään on 26.04.2018, 07:22.

Excel-säätöketju

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
Zizou
Avatar
Jäsen
Viestit: 905
Liittynyt: 18.12.2003, 13:02
Pisteitä: 767
Paikkakunta: Jumpan Kulma

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Zizou »

Soccernet on taas vaihteeksi mennyt muuttamaan formaattia sivustollaan, perkele!

Nyt tulosten tuonti exceliin siten, että ne ei mene allekkain tai ne ei tee tuloksesta päivämäärää on kovin vaikeaa - ainakin omille taidoille :-(
Keksisikö kukaan näppärä kuinka noi saisi sieltä tuotua silleen kivan entisaikaisesti, että tulokset pysyy tuloksina ja ottelu on aina omalla rivillään?
Siis niin kuin alkiona näin:
Ajax Twente 4 0

Tuosta teen sitten csv tiedoston, minkä lataan tietokantaan ja a'vot, taas mennään vuosi eteenpäin :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

http://www.jumpankulma.net avattu - tervetuloa tutustumaan
twitter Jumpankulma

Minikommentit


ptets
Avatar
Jäsen
Viestit: 2226
Liittynyt: 16.05.2008, 09:49

Tuotto: -16.53 yks.

Palautus%: 97.79%

Panosten ka: 2.63 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 1366

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja ptets »

Zizou kirjoitti:Soccernet on taas vaihteeksi mennyt muuttamaan formaattia sivustollaan, perkele!

Nyt tulosten tuonti exceliin siten, että ne ei mene allekkain tai ne ei tee tuloksesta päivämäärää on kovin vaikeaa - ainakin omille taidoille :-(
Keksisikö kukaan näppärä kuinka noi saisi sieltä tuotua silleen kivan entisaikaisesti, että tulokset pysyy tuloksina ja ottelu on aina omalla rivillään?
Siis niin kuin alkiona näin:
Ajax Twente 4 0

Tuosta teen sitten csv tiedoston, minkä lataan tietokantaan ja a'vot, taas mennään vuosi eteenpäin :wink:
Toimisiko Football-data csv:t tähän hommaan helpommin
http://www.football-data.co.uk/data.php

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Children are innocent
teenagers fucked up in the head
adults are even more fucked up
and elderlies are like children

Minikommentit


Zizou
Avatar
Jäsen
Viestit: 905
Liittynyt: 18.12.2003, 13:02
Pisteitä: 767
Paikkakunta: Jumpan Kulma

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Zizou »

ptets kirjoitti:
Zizou kirjoitti:Soccernet on taas vaihteeksi mennyt muuttamaan formaattia sivustollaan, perkele!

Nyt tulosten tuonti exceliin siten, että ne ei mene allekkain tai ne ei tee tuloksesta päivämäärää on kovin vaikeaa - ainakin omille taidoille :-(
Keksisikö kukaan näppärä kuinka noi saisi sieltä tuotua silleen kivan entisaikaisesti, että tulokset pysyy tuloksina ja ottelu on aina omalla rivillään?
Siis niin kuin alkiona näin:
Ajax Twente 4 0

Tuosta teen sitten csv tiedoston, minkä lataan tietokantaan ja a'vot, taas mennään vuosi eteenpäin :wink:
Toimisiko Football-data csv:t tähän hommaan helpommin
http://www.football-data.co.uk/data.php
Kiitoksia isosti, siellähän oli osa sarkoista valmiina csv tiedostoina senkun latasi :-)
Onkohan niillä jossain jemmassa muita sarjoja kuin noi, mitkä on siinä valikossa?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

http://www.jumpankulma.net avattu - tervetuloa tutustumaan
twitter Jumpankulma

Minikommentit


tmi12
Jäsen
Viestit: 183
Liittynyt: 12.01.2016, 00:58

Tuotto: -24.11 yks.

Palautus%: 98.20%

Panosten ka: 3.21 yks.

Vetoja: 419

Pisteitä: 58

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tmi12 »

Hei,

en tiedä onko täällä jo kysytty, mutta miten javascriptillä olevan kuvan saa muutettua dataksi? Esim. http://matchhistory.na.leagueoflegends. ... b=overview kuva pitäisi saada datana numeroina ulos. Saahan tuosta itsekkin noi näpyteltyä, mutta nopeuttaisi todella paljon hommaa jos saisi suoraan jollain koodinpätkällä. Tai saako ton otettua HTML koodista tekstinä ulos? Vähän jäänyt pienelle HTML käyttö, joten ei mitään hajua miten toi toimii. Kuva alla.

Kuva

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

If you find a good move, look for a better one. -Emanuel Lasker
Panostus 0-10u, 5u=1%

Minikommentit


juskaa
Jäsen
Viestit: 521
Liittynyt: 14.12.2008, 11:15

Tuotto: +96.95 yks.

Palautus%: 103.86%

Panosten ka: 5.50 yks.

Vetoja: 456

Pisteitä: 479
Paikkakunta: Helsinki

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja juskaa »

Kuva

Minulla on yllä olevalla tavalla listattu Valioliigakauden 2010 tuloksia. Haluaisin D ja E riveihin laittaa joukkueiden rankingit. Millä toiminnolla saisin parhaiten laitettua esim. Manun rankingiksi A+ riveille D ja E?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Serie A 1-5yks. Veikkausliiga 1-10yks.

Minikommentit


thester
Jäsen
Viestit: 2
Liittynyt: 14.06.2007, 22:54
Pisteitä: 1

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja thester »

juskaa kirjoitti:Kuva

Minulla on yllä olevalla tavalla listattu Valioliigakauden 2010 tuloksia. Haluaisin D ja E riveihin laittaa joukkueiden rankingit. Millä toiminnolla saisin parhaiten laitettua esim. Manun rankingiksi A+ riveille D ja E?
Käytä Data-välilehden Sort-toimintoa, jolla järjestät taulukon aakkosjärjestykseen - ensin B-sarakkeen osalta, sitten C-sarakkeen osalta. Näin saat kaikki ManU-ottelut peräkkäin, jolloin rankingien lisääminen joukkueelle onnistuu näppärästi kopioimalla.

Toki joku näppärämpikin tapa saatta olla, ei vain tule näin äkkiseltään mieleen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

08.07.2016 10:32 <juskaa> Kiitokset vastauksesta! Molemmilla, sinun ja HR Juzin 1/2

08.07.2016 10:32 <juskaa> tavoilla tuo onnistuu 2/2.


HR Juz
Jäsen
Viestit: 1404
Liittynyt: 17.08.2006, 14:59

Tuotto: +958.75 yks.

Palautus%: 103.69%

Panosten ka: 8.01 yks.

Vetoja: 3239

Pisteitä: 3310

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja HR Juz »

juskaa kirjoitti: Minulla on yllä olevalla tavalla listattu Valioliigakauden 2010 tuloksia. Haluaisin D ja E riveihin laittaa joukkueiden rankingit. Millä toiminnolla saisin parhaiten laitettua esim. Manun rankingiksi A+ riveille D ja E?
Oletettavasti sulla on jossain se ranking, esim viereisellä välilehdellä. Tässä on muutamiakin tapoja, mutta itse käyttäisin VLOOKUP-funktiota. Jos sulla on vaikka 'Sheet2':lla A-sarakkeessa joukkue ja B-sarakkeessa ranking, niin solun D2-kaava olisi: =VLOOKUP(B2;Sheet2!A:B;2;FALSE). Ja sama sitten E2:een mutta haet vierasjoukkueen perusteella: =VLOOKUP(C2;Sheet2!A:B;2;FALSE).

Nuo kaavat sitten vain klikkaat alas asti niin toimii, kunhan joukkueiden nimet on oikein kirjoitettu jne.

Mikkisoftan ohje kyseiseen kaavaan, selkeämpikin saattaa löytyä jostain: https://support.office.com/en-us/articl ... a18ad188a1

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Panostusasteikko: x/1000, max 2% eli 20 yks. Kelly jaettuna 7-10.

Twitter
Blogi

Minikommentit

08.07.2016 10:31 <juskaa> Isot kiitokset!


juskaa
Jäsen
Viestit: 521
Liittynyt: 14.12.2008, 11:15

Tuotto: +96.95 yks.

Palautus%: 103.86%

Panosten ka: 5.50 yks.

Vetoja: 456

Pisteitä: 479
Paikkakunta: Helsinki

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja juskaa »

Kuva

Jatketaan yllä olevaan vastaukseen jatkokysymyksellä. Millä toiminnolla saisin helpoiten katsottua miten esimerkiksi rankingin A joukkueet ovat pelanneet rankingin C joukkueita vastaan?
FTHG = Full-time home goals
FTAG = Full-time away goals
FTR = Full-time result

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Serie A 1-5yks. Veikkausliiga 1-10yks.

Minikommentit


endli
Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: 18.07.2016, 17:16
Pisteitä: 0

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja endli »

Tyhmä kysymys mutta miten saan tollasen sinisen alueen mikä menee %osuuden mukaan noihin soluihin?
solut.png

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

juskaa kirjoitti:Kuva

Jatketaan yllä olevaan vastaukseen jatkokysymyksellä. Millä toiminnolla saisin helpoiten katsottua miten esimerkiksi rankingin A joukkueet ovat pelanneet rankingin C joukkueita vastaan?
FTHG = Full-time home goals
FTAG = Full-time away goals
FTR = Full-time result
For old time's sake...

Perustuulariratkaisu tässä on tietysti funktio COUNTIFS.
Otetaan tässä kuitenkin toinen lähestymistapa. Merkinnät kuvan mukaisia.

Kuva

Kaavat soluihin K2 - P2 ovat järjestyksessä

=SUMPRODUCT((C:C=I2)*(D:D=J2)*(G:G=$K$1))
=SUMPRODUCT((C:C=I2)*(D:D=J2)*(G:G=$L$1))
=SUMPRODUCT((C:C=I2)*(D:D=J2)*(G:G=$M$1))
=SUM(K2:M2)
=SUMPRODUCT((C:C=I2)*(D:D=J2);E:E)/N2
=SUMPRODUCT((C:C=I2)*(D:D=J2);F:F)/N2

Kopioi alaspäin kaavakopioinnilla.

Suomalaiset funktionimet:
SUMPRODUCT = TULOJEN.SUMMA
SUM = SUMMA
COUNTIFS = LASKE.JOS.JOUKKO

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

19.07.2016 11:57 <juskaa> Kiitokset mestarille!


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

endli kirjoitti:Tyhmä kysymys mutta miten saan tollasen sinisen alueen mikä menee %osuuden mukaan noihin soluihin?
solut.png
Maalaa solualue, johon haluat muotoilun.
Klikkaa Conditional Formatting (Ehdollinen Muotoilu) kuvan mukaisesti.

Kuva

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Montecristo
Jäsen
Viestit: 920
Liittynyt: 03.12.2003, 20:22

Tuotto: -587.34 yks.

Palautus%: 84.66%

Panosten ka: 3.46 yks.

Vetoja: 1105

Pisteitä: 18

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Montecristo »

Ties mones vastoinkäyminen tuli, kun ei onnannut exelin siirto tähän, mutta koitetaan sanallisesti.

Tarkoitus olisi käyttää erillaisia hakutoimintoja, tässä LASKE.JOS.JOUKKO

Sarakkeessa A on eri riveillä tekstiä mm Rivi 1 pekka tekee maali, R2 Ossi Tekee maalin jne. Jos teen kaavan näin =LASKE.JOS.JOUKKO(A:A;"*pekka*";A:A;"*maalin*") saan kyllä tuon toimimaan ja kaava laskee nuo oikein.

Ongelma on nyt, että haluaisin, että voisin saada saman kaavan toimimaan niin, että kaava hakisi tuon maalin tekijän (pekka) toisesta solusta ja näin voisin vaihdella maalintekijää. Olen koitannut sitä mm näin =LASKE.JOS.JOUKKO(A:A;"*AH5*";A:A;"*maalin*") onnistumatta. Olen yritännyt muuttaa muotoiluja + toki etsinnyt hakutoiminnoilla ohjeista, mutta nyt on kädet pystyssä, että taidot ei riitä. Olen näitä vääntännyt yrityksen ja erehdyksen kautta, eli mitkään makrot tms ei onnistu.

T:Pekka :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

Montecristo kirjoitti:Ties mones vastoinkäyminen tuli, kun ei onnannut exelin siirto tähän, mutta koitetaan sanallisesti.

Tarkoitus olisi käyttää erillaisia hakutoimintoja, tässä LASKE.JOS.JOUKKO

Sarakkeessa A on eri riveillä tekstiä mm Rivi 1 pekka tekee maali, R2 Ossi Tekee maalin jne. Jos teen kaavan näin =LASKE.JOS.JOUKKO(A:A;"*pekka*";A:A;"*maalin*") saan kyllä tuon toimimaan ja kaava laskee nuo oikein.

Ongelma on nyt, että haluaisin, että voisin saada saman kaavan toimimaan niin, että kaava hakisi tuon maalin tekijän (pekka) toisesta solusta ja näin voisin vaihdella maalintekijää. Olen koitannut sitä mm näin =LASKE.JOS.JOUKKO(A:A;"*AH5*";A:A;"*maalin*") onnistumatta. Olen yritännyt muuttaa muotoiluja + toki etsinnyt hakutoiminnoilla ohjeista, mutta nyt on kädet pystyssä, että taidot ei riitä. Olen näitä vääntännyt yrityksen ja erehdyksen kautta, eli mitkään makrot tms ei onnistu.

T:Pekka :D

Tähänkin tilanteeseen löytyy lukematon määrä ratkaisuja. Jos opiskellaan funktion SUMPRODUCT käyttöä edelleen, saadaan esimerkiksi seuraavaa:

Kuva

Merkinnät kuvan mukaisia.
Kaavaa voidaan kopioida kaavakopioinnilla solusta D3 alaspäin.

Suomalaiset funktionimet:
SUMPRODUCT = TULOJEN.SUMMA
LEFT = VASEN
LEN = PITUUS

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

16.08.2016 21:30 <Montecristo> Kiitos, pistetään kokeiluun.


tuulettaja
Jäsen
Viestit: 6
Liittynyt: 24.09.2015, 13:23
Pisteitä: 16

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tuulettaja »

Morjens!

Onkos palstan Excel-guruista kukaan ladannut Veikkaukselta Excel-robottia?

https://github.com/VeikkausOy/sport-games-robot

Kyseisellä robot.xlsm -tiedostolla pystyy pelaamaan vakio- ja moniveto-pelejä onlineen ns. hajariveinä .

Moniveto-osassa oleva VBA-skripti on kuitenkin viallinen siltä osin, että mikäli kolmen ottelun monivetoon laittaa viimeisen ottelun kotijoukkueelle vain yhden maalimäärän, niin rivijako hakee väkisin sille yhden kaverin toisen ottelun vierasjoukkueen määlimääristä.

Ohjeen mukaan "Monivedolle järjestelmä syötetään niin että ottelut erotellaan välilyönnillä, joukkueet väliviivalla ja maalit pilkuilla."

Esim.
jos spekuloitava rivi on 0-0 0,1-1,2 0,1-1 niin kaikki menee kuin elokuvissa, mutta
jos spekuloitava rivi on 0-0 0,1-1,2 1-0,1 niin kolmannen ottelun kotijoukkueen ainoa maalimäärä 1 saa väkisin seurakseen toisen ottelun vierasjoukkueen maalimäärän 2.

Veikkaukselle on asiasta reklamoitu jo kuukausia sitten ilman minkäänlaista vastakaikua.

Olen yrittänyt paikallistaa ongelmaa toistaiseksi tuloksetta. Aikaa säästääkseni, asetan kysymykseni myös palstan guruille:
mitä VBA-skriptistä pitäisi korjata, jotta tuon "bugin" saisi pyyhittyä historiaan?

Kiitos!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

tuulettaja kirjoitti:Morjens!

Onkos palstan Excel-guruista kukaan ladannut Veikkaukselta Excel-robottia?

Moniveto-osassa oleva VBA-skripti on kuitenkin viallinen siltä osin, että mikäli kolmen ottelun monivetoon laittaa viimeisen ottelun kotijoukkueelle vain yhden maalimäärän, niin rivijako hakee väkisin sille yhden kaverin toisen ottelun vierasjoukkueen määlimääristä.

Esim.
jos spekuloitava rivi on 0-0 0,1-1,2 0,1-1 niin kaikki menee kuin elokuvissa, mutta
jos spekuloitava rivi on 0-0 0,1-1,2 1-0,1 niin kolmannen ottelun kotijoukkueen ainoa maalimäärä 1 saa väkisin seurakseen toisen ottelun vierasjoukkueen maalimäärän 2.

Veikkaukselle on asiasta reklamoitu jo kuukausia sitten ilman minkäänlaista vastakaikua.

Olen yrittänyt paikallistaa ongelmaa toistaiseksi tuloksetta. Aikaa säästääkseni, asetan kysymykseni myös palstan guruille:
mitä VBA-skriptistä pitäisi korjata, jotta tuon "bugin" saisi pyyhittyä historiaan?

Kiitos!
Tästä olisi tietysti parempi saada korjaus kyseisen sovelluksen koodaajalta...
Pikaisella silmäyksellä bugi näyttäisi olevan siinä että erästä CreateMScoreWSSelections -funktion array-muuttujaa ei ole resetoitu oikein.

Lisää siis Main -modulista löytyvän CreateMScoreWSSelections -funktion loppuosaan kuvanmukaisesti rivi: ReDim values(0).

Kuva


Itselläni on käytössä huomattavasti pidemmälle kehitetty moniveto-robotti.

Tämä Veikkaukselta löytyvä versio on käyttöliittymältään lievästi ilmaisten karu.
Tarkoituksena onkin ilmeisesti pääasiassa ollut antaa vedonlyöjille koodimallit omien sovellusten kirjoittamista varten.

Kuva

Tälläisessä muodossa sovelluksen käytettävyys jää heikolle tasolle jo lisäkoodausta tarvitaan omaan tietojärjestelmään integrointia silmälläpitäen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tuulettaja
Jäsen
Viestit: 6
Liittynyt: 24.09.2015, 13:23
Pisteitä: 16

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tuulettaja »

Mahtavaa! Kiitos nopeasta vastauksesta!

Koko tuo tarjolle laitettu robot.xlsm on tosiaan silmälle heti alusta asti raakile/pettymys. Olen ihmetellyt eikö maan monopolilta löydy halua rakentaa yhtään pro:mpaa versiota, mutta kuukaudet vierivät ja kehitystä ei tapahdu. Ilmoitin tuosta "spekulointi"-ongelmasta ja sain vastauksen: "Kiitos ilmoituksesta!". Siinä kaikki. Selvästikin antoivat vain speksit ja toivovat että jokainen halukas kyhää itse omat sovelluksensa, joille ei myöskään tukipalveluja tarvitse tuottaa. Ja aina halutessaan voivat muuttaa omaa rajapintaa niin, että niihin yksityisesti koodatut softat ovat fatal_error -vaarassa.

Toisekseen eipä tuota robotti-mahdollisuutta ole missään tavis-pelaajalle mainostettukaan. Vahingossa ainakin itse sen löysin.

Onneksi on ylikerroin ja sen gurut :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Jaybo
Jäsen
Viestit: 40
Liittynyt: 31.05.2014, 17:24
Pisteitä: 65

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Jaybo »

Tallensin vahingossa tiedoston (tiedosto1) erään vanhan tiedoston (tiedosto2) päälle ja nyt tuosta tiedosto2:sta tuli tietysti tiedosto1 sisälloltään. Onko tuota vanhaa tiedostoa (tiedosto2) enää mitenkään mahdollista palauttaa?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

exNoFear

Minikommentit


tuulettaja
Jäsen
Viestit: 6
Liittynyt: 24.09.2015, 13:23
Pisteitä: 16

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tuulettaja »

Jaybo kirjoitti:Tallensin vahingossa tiedoston (tiedosto1) erään vanhan tiedoston (tiedosto2) päälle ja nyt tuosta tiedosto2:sta tuli tietysti tiedosto1 sisälloltään. Onko tuota vanhaa tiedostoa (tiedosto2) enää mitenkään mahdollista palauttaa?
Ikävä kyllä Save/Tallenna on lopullinen ja undo ei ole käytettävissä. Vain jos varmuuskopio on olemassa, niin paluu tilanteeseen kopiointihetkellä on mahdollinen. Suosittelen enemmän kuin vähemmän Excelillä "pelaileville" säännöllistä tapaa, jossa kopiot vedetään johonkin varakansioon ns. pahan päivän varalta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3177
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Neo »

tuulettaja kirjoitti:
Jaybo kirjoitti:Tallensin vahingossa tiedoston (tiedosto1) erään vanhan tiedoston (tiedosto2) päälle ja nyt tuosta tiedosto2:sta tuli tietysti tiedosto1 sisälloltään. Onko tuota vanhaa tiedostoa (tiedosto2) enää mitenkään mahdollista palauttaa?
Ikävä kyllä Save/Tallenna on lopullinen ja undo ei ole käytettävissä. Vain jos varmuuskopio on olemassa, niin paluu tilanteeseen kopiointihetkellä on mahdollinen. Suosittelen enemmän kuin vähemmän Excelillä "pelaileville" säännöllistä tapaa, jossa kopiot vedetään johonkin varakansioon ns. pahan päivän varalta.
Suosittelen käyttämään Dropboxia (tai vastaavaa), jossa pääsee kelaamaan versiohistoriaa taakse päin pitkän matkaa.
Samalla tiedostoihin pääsee käsiksi joka paikasta eivätkä ne katoa jos kovalevy pamahtaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä - Kattava vakioveikkaus-opas | Infoa & keskustelua kryptovaluutoista: bitcoinkeskus.com ja foorumi

Minikommentit


Oliver
Avatar
Jäsen
Viestit: 1316
Liittynyt: 14.01.2003, 13:22
Pisteitä: 206
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Oliver »

Jaybo kirjoitti:Tallensin vahingossa tiedoston (tiedosto1) erään vanhan tiedoston (tiedosto2) päälle ja nyt tuosta tiedosto2:sta tuli tietysti tiedosto1 sisälloltään. Onko tuota vanhaa tiedostoa (tiedosto2) enää mitenkään mahdollista palauttaa?
Jos tiedosto ei ollut SSD-asemalla eikä kiintolevy ole kovin täynnä eikä kiintolevylle ole kirjoitettu merkittävästi vahingon jälkeen, niin tiedosto voi vielä löytyä levyltä esim. ilmaisella PC Inspector File Recovery -softalla. Tiedosto tosin saattaa olla muodossa .tmp tai vastaavassa, mutta sen voi silti koittaa avata Excelissä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

19.08.2016 12:49 <Jaybo> Kiitti. Ei tosin loytynyt tuollakaan.


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

Jaybo kirjoitti:Tallensin vahingossa tiedoston (tiedosto1) erään vanhan tiedoston (tiedosto2) päälle ja nyt tuosta tiedosto2:sta tuli tietysti tiedosto1 sisälloltään. Onko tuota vanhaa tiedostoa (tiedosto2) enää mitenkään mahdollista palauttaa?
Kyllä se Sinun tiedostosi siellä kovalevyllä vielä on. Kehittyneillä forensic -työkaluilla sen pelastaminen olisi vieläkin helppoa.
Muistelen lukeneeni että koeolosuhteissa tiedosto on näillä työkaluilla onnistuttu kaivamaan esille vielä kahdeksankin päällekirjoituksen jälkeen.
Ongelma on tietysti siinä että aika harvalla näitä kgb-tason työkaluja on käytössään.

Itse olen kuluttajatason kaupallisilla recovery-ohjelmilla joutunut joitakin kertoja tiedostoja pelastamaan. Näissä tapauksissa käyttöjärjestelmän ylläpitämän fat-taulun tiedot (tiedoston nimi, formaatti ja tallennuskohta) menetetään ja vain itse tiedostoon sisällytetty file overhead -data (file metadata) on tallella. Niinpä löydetyt tiedostot uudelleennimetään, yleensä juoksevin numeroin, eikä niillä ole tiedostopäätettä.

SSD-asemilla tiedostojen pelastaminen on vielä moninverroin haasteellisempi tehtävä.

Noihin ylläoleviin suosituksiin on helppo yhtyä. Ainahan omaa työtään pitää arvostaa niin paljon että ottaa säännöllisesti tiedostoistaan varmuuskopiot.
Esim. excel-taulukot ovat tehokkaasti pakattuja ja siten pienikokoisia.
Varmuuskopiointi ei vie juurikaan aikaa ja on nykyisillä kovalevyhinnoilla kustannuksiltaan yleensä merkityksetön.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Blaah
Jäsen
Viestit: 1459
Liittynyt: 22.01.2008, 20:18

Tuotto: -28.41 yks.

Palautus%: 99.12%

Panosten ka: 1.37 yks.

Vetoja: 2364

Pisteitä: 236

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Blaah »

Jaybo kirjoitti:Tallensin vahingossa tiedoston (tiedosto1) erään vanhan tiedoston (tiedosto2) päälle ja nyt tuosta tiedosto2:sta tuli tietysti tiedosto1 sisälloltään. Onko tuota vanhaa tiedostoa (tiedosto2) enää mitenkään mahdollista palauttaa?
Jos sulla on järjestelmän palautuspisteitä tehtynä ennen sählinkiä, niin voit joko yrittää palauttaa koko pas... windowsin tai vaihtoehtoisesti mountata kys. palautuspisteen esim. http://nicbedford.co.uk/software/systemrestoreexplorer/ löytyvällä softalla ja kopioida ulos sen vanhan tiedoston; muista tallentaa uudella nimellä.

Testdisk/photorec on hyvä ja ilmainen palautusohjelma. Sen käytössä toki kannattaa huomioida se, että .xls ja .xlsx ovat rakenteeltaan täysin erilaisia, joten "optimaalliset" hakuasetukset eroavat toisistaan, jos tiedosto on palasina pitkin kiintolevyä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


jms
Jäsen
Viestit: 603
Liittynyt: 13.02.2004, 16:43
Pisteitä: 100

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja jms »

Tää on niin helppo, että hävettää kysyä, mut en vaan keksi ratkaisua.

Mitä pitää laittaa SUMM.JOS funktion ehdoksi, jotta se tunnistaa minkä tahansa päivämäärän?

Sarakkeessa A on luku jokaisella rivillä ja sarakkeessa B samalla rivillä joko tyhjä solu tai sitten solu joka sisältää päivämäärän. Yritän saada laskettua summan sarakkeesta A niistä luvuista, missä on samalla rivillä sarakkeessa B mikä tahansa päivämäärä.

SUMMA.JOS funktiolla yritän, mutten löydä ehtoa joka tunnistaisi päivämäärän... :oops:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

jms kirjoitti:Tää on niin helppo, että hävettää kysyä, mut en vaan keksi ratkaisua.

Mitä pitää laittaa SUMM.JOS funktion ehdoksi, jotta se tunnistaa minkä tahansa päivämäärän?

Sarakkeessa A on luku jokaisella rivillä ja sarakkeessa B samalla rivillä joko tyhjä solu tai sitten solu joka sisältää päivämäärän. Yritän saada laskettua summan sarakkeesta A niistä luvuista, missä on samalla rivillä sarakkeessa B mikä tahansa päivämäärä.

SUMMA.JOS funktiolla yritän, mutten löydä ehtoa joka tunnistaisi päivämäärän... :oops:
Excel'issä ei tosiaan ole ISDATE (ONPÄIVÄYS) nimistä funktiota.
Jos on testattava onko tietyssä solussa oleva arvo nimenomaan päiväys (date), voidaan käyttää jotakin seuraavantyyppistä lauseketta:

=NOT(ISERROR(DATEVALUE(TEXT(B2;"p.k.vvvv"))))

Lauseke palauttaa arvon TRUE (TOSI), jos solussa B2 oleva arvo on päiväys, muutoin palautetaan FALSE (EPÄTOSI).

Tälläistä lauseketta ei kuitenkaan voida asettaa SUMIF (SUMMA.JOS) -funktioon kriteeriksi.
Sen sijaan sitä voidaan käyttää funktiossa SUMPRODUCT (TULOJEN.SUMMA).
Tällöin kannattaa tarkasteltava alue kuitenkin rajata kohtuullisen tarkasti, jos haluaa ettei excel laske koko lauseketta läpi n. 1 miljoonasta solusta.
Allaolevassa käytetään rajausta riveihin 2 - 1000:

=SUMPRODUCT(NOT(ISERROR(DATEVALUE(TEXT(B2:B1000;"p.k.vvvv"))))*1;A2:A1000)

Suomenkielisillä funktionimillä:
=TULOJEN.SUMMA(EI(ONVIRHE(PÄIVÄYSARVO(TEKSTI(B2:B1000;"p.k.vvvv"))))*1;A2:A1000)

Usein ei kuitenkaan ole tarpeen tutkia että arvot ovat nimenomaisesti päiväyksiä, vaan riittää että soluissa on jokin nollaa suurempi lukuarvo (kuten mikä tahansa päiväys). Niin on ilmeisesti tässäkin tapauksessa.
Jos siis riittää että B-sarakkeessa on jokin positiivinen luku, päästään yksinkertaiseen kaavaan:

=SUMIF(B2:B1000;">0";A2:A1000)

Suomeksi tuo on
=SUMMA.JOS(B2:B1000;">0";A2:A1000)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


jms
Jäsen
Viestit: 603
Liittynyt: 13.02.2004, 16:43
Pisteitä: 100

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja jms »

S.Mäenala kirjoitti:"RATKAISU ONGELMAAN"
Kyllä, tässä tuo yksinkertaisempi ratkaisu on erittäin toimiva koska (ainakin vielä) solu on joko tyhjä tai siinä on päivämäärä. Toki tuota toistakin tapaa on kokeiltava kunhan taas jossain välissä on enämpi aikaa istahtaa koneelle.

Otan hatun päästä, kiitän ja kumarran. Fiilis parani aika paljon kun ongelma ratkesi, kiitos S.Mäenala. :peukku: :peukku: :peukku: :heart: :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”