Tänään on 21.04.2018, 12:47.

Excel-säätöketju

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
Aku2.0
Jäsen
Viestit: 43
Liittynyt: 09.12.2015, 16:11

Tuotto: +0.85 yks.

Palautus%: 100.78%

Panosten ka: 2.67 yks.

Vetoja: 41

Pisteitä: 19

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Aku2.0 »

S.Mäenala kirjoitti:Omat Mac-kokemukset ovat todella rajalliset enkä ole excel'in Mac-versiota käyttänyt koskaan. Duunitekijät tässäkin taustalla.
Pikaisella googletuksella löytyi tämä (http://stackoverflow.com/questions/1679 ... excel-2011):

Koodi: Valitse kaikki

The process is a bit different on the mac.

    In the Finder, go to /Applications/Microsoft Office 2011/Office/Queries
    Open any file you see there in a text editor
    Replace the URL with your query URL
    Save as a new file back in that same Queries folder
    In Excel, go to Data > Get External Data > Run Saved Query
    Pick the file you just created from the list
Tuollainen tiedosto on helppo luoda vba-koodilla ja siten tiedonhaku voidaan automatisoida noistä ylläolevista lisäaskelista huolimatta.
Hmm,

tälläistä erroria pukkaa, kun tein sen tiedoston tuonne query-kansioon, ja koitin saada exceliin:
Liitteet
Näyttökuva 2015-12-22 kello 21.21.09.png
Näyttökuva 2015-12-22 kello 21.21.31.png

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

23.12.2015 02:47 <S.Mäenala> Muuta tiedoston nimi muotoon NHL123.iqy

23.12.2015 03:03 <Aku2.0> Herjaa samaa. Pitääköhän tuossa txt-filussa tarkemmin

23.12.2015 03:03 <Aku2.0> määrittää, mistä sen datan nappaa, vai riittääkö pelkkä url?


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

Internet Query-tiedoston tiedostopäätteen pitää olla iqy.
Nimenomaan siis tiedostopääte on se mikä nimessä NHL123.txt pitää muuttaa.

"Amatööreillä" käy helposti niin että muuttavat nimiosan muotoon NHL.igy, jolloin tiedoston koko nimeksi tulee NHL123.igy.txt.
Tämä on tietysti virhe.

Tiedoston sisällöksi pelkän url-osoitteen pitäisi riittää.
Voit halutessasi myös lisätä alkuun pari määritys-riviä:

WEB
1
http://stats.hockeyanalysis.com



Windows'issa tekstieditorissa voi tiedoston tallentaa muuhun kuin txt-formaattiin muuttamalla Save As -dialogissa kohdan Save as type valinnaksi "All Files" ja kirjoittamalla sitten nimeen tiedostopäätteen (esim. NHL123.iqy).
En tiedä tehdäänkö tuo Mac'issä jollakin toisella tavalla...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

23.12.2015 18:18 <Aku2.0> Suattaapi tuo tiedoston nimeäminen olla juurikin se ongelma

23.12.2015 18:18 <Aku2.0> Sen verran glögeissä nyt, että pitää joulun jälkeen katsoa

23.12.2015 18:18 <Aku2.0> tuo kuntoon!

25.12.2015 22:13 <Aku2.0> Ei näyttäisi onnistuvan. Sain sen tuohon .iqy muotoon, mutta

25.12.2015 22:13 <Aku2.0> Jostain syystä excel herjaa että tuntematon tiedostomuoto

25.12.2015 22:14 <Aku2.0> Kun yrittää uutta querya avata.

25.12.2015 23:15 <Aku2.0> No nyt! Piti wordilla se tehä, että sai oikeet formatoinnit.

26.12.2015 00:02 <Aku2.0> kun painaa "refresh data" niin hakeeko autom. sivustolta mun

26.12.2015 00:03 <Aku2.0> taulukkoon uusimmat tiedot?

26.12.2015 01:17 <S.Mäenala> Kyllä hakee. Klikkaa "Connections >> Properties" niin pääset

26.12.2015 01:18 <S.Mäenala> tarkentamaan query-asetukset.


haepis
Jäsen
Viestit: 14
Liittynyt: 07.01.2016, 13:13

Tuotto: +0.93 yks.

Palautus%: 102.16%

Panosten ka: 2.26 yks.

Vetoja: 19

Pisteitä: 4

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja haepis »

Näyttökuva 2016-01-22 kello 18.30.48.png
Pikku probleema! Aloitteleva Excel-käyttäjä ei saa janaa oikeanlaiseksi. Haluaisin liitetyn kuvan kaavion sellaiseksi, että se kuvaisi kokonaisvoittoja eikä yksittäisten vetojen tulosta. Miten onnistun?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

23.01.2016 12:27 <HR Juz> Laske viereen sarake mis on kumulatiivinen tulos ja tee uusi

23.01.2016 17:41 <haepis> Kiitos!


Cursed
Jäsen
Viestit: 5
Liittynyt: 28.12.2015, 22:27
Pisteitä: 1

Power Query

Viesti Kirjoittaja Cursed »

Nyt on ihan pakko kysyä, koska oma ymmärrys ei enää riitä ja saman ongelman kanssa on nyt painittu pari viikkoa. Nappasin netistä melko näppärän oloisen poisson-laskurin, jota lähdin parantelemaan omia tarpeita vastaavaksi. Ensimmäisellä välilehdellä on Query-kysely Liigan otteluohjelmasta. Koti- ja vierasjoukkue on jaettu omiin sarakkeisiinsa, samoin kuin kyseisten joukkueiden tekemät maalit. Seuraavalla lehdellä on taulukot, koti- ja vierastilastoille omansa. Kyseiset taulukot hakevat otteluita ja maalimääriä ensimmäiseltä lehdeltä. Niiden ensimmäisissä sarakkeissa sijaitsevat joukkueiden nimet, seuraavassa ottelumäärät, tehtyjen ja päästettyjen keskiarvot jne. Ja tästä alkavat ongelmat:

Onko täysin normaalia, että Excel ei osaa yhdistää kyselyllä tuotua tietoa samanlaiseksi kuin esim. kirjoittamalla syötetty? Jos kirjoitan kotitaulukkoon esim. Ässät, ottelumäärä näyttää nollaa. Jos kopioin vastaavan solun otteluohjelman vierasjoukkuesarakkeesta, on tulos sama. Sen sijaan, jos kopioin sen kotijoukkue sarakkeesta, laskukaava toimii. Kaikkien solujen muotoilu on identtinen. Ongelma voitaisiin muutoin sivuuttaa, mutta kolmannella välilehdellä touhu menee hulluksi, kun voimaluku maalimääriin perustuva voimalukulaskuri huomioikin ainoastaan joko koti- tai vierasottelut, riippuen siitä, mistä joukkueiden nimet nyt onkin kopioitu ja turha varmaan edes mainita, millaisia tuloksia viimeisellä lehdellä oleva, kaikista edellisistä riippuva poisson antaa.

Toivottavasti ei mennyt liian sekavaksi. Kiitos jo etukäteen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

27.01.2016 00:11 <Cursed> Excel ketjuun oli tarkoitus postailla. Sori


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Power Query

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

Cursed kirjoitti:...Onko täysin normaalia, että Excel ei osaa yhdistää kyselyllä tuotua tietoa samanlaiseksi kuin esim. kirjoittamalla syötetty? Jos kirjoitan kotitaulukkoon esim. Ässät,...
Ei ole täysin normaalia, eikä lainkaan normaalia.
Excel osaa erinomaisesti tunnistaa Ässät, niinkuin minkä tahansa muunkin data-yksikön.

Mutta Excel'in mielestä Ässät + välilyönti ei ole sama kuin Ässät.

Kun tietoa haetaan netistä, käy usein niin että datan mukana tulee erilaisia White Space -charakter'eita, esimerkiksi tabulaattoreita ja rivinvaihtomerkkejä.
Selainaplikaation esiprosessoinnissa nämä muutetaan välilyönneiksi.

Erityisesti netistä haettuun taulukko-dataan kirjoittuu hyvin usein ylimääräisiä välilyöntejä.
Tavallisesti näitä on data-yksikköjen lopuissa, viimeisenä merkkinä.

Ongelma on onneksi tiedostettu ja excel'issä onkin erityiset korjausfunktiot ylimääräisten merkkien poistamista varten, TRIM ja CLEAN.
Myös REPLACE -funktio on usein käyttökelpoinen (suom. vers. POISTA.VÄLIT, SIIVOA, KORVAA).

Mahdollinen mutta paljon epätodennäköisempi syy voi olla se että sivuston koodari skandinaavimerkkien puuttuessa näppiksestä laiskuuttaan ei jaksa etsiä niiden unicode-koodeja vaan korvaa ne korostusmerkein varustetuilla a- ja o-kirjaimilla.
Tämä on yleensä helppo huomata sillä silloin Ässistä tulee Ãssãt tai jotain vastaavaa.

Jos Sinun tapauksessasi kyse on jonkin muun tyyppisestä virheestä, tarvitaan ongelman ratkaissua varten tarkempi kuvaus kyseisestä sovelluksesta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

27.01.2016 14:56 <RightinHendrix> Itsellä oli joskus tismalleen sama ongelma ja juuri liigan

27.01.2016 14:57 <RightinHendrix> otteluohjelman kanssa, johon tuli sitten välilyöntejä mukaan

27.01.2016 20:31 <Cursed> Kiitokset vinkeistä. Täytyy testata heti kun ehtii.


Cursed
Jäsen
Viestit: 5
Liittynyt: 28.12.2015, 22:27
Pisteitä: 1

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Cursed »

Loistavaa. Sarakkeiden siivoaminen tosiaan auttoi ja nyt kaikki toimii kuin ihmisen mieli. Kiitos paljon avusta.

Jos joku muu yhtä amatööri sattuisi painimaan samanlaisen ongelman kanssa, niin Querystä löytyy Muunna -> Muotoilu ->Rajaa -> Tyhjennä. Noita kun klikkailee niin alkaa homma pelittämään.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

27.01.2016 23:12 <S.Mäenala> Voitettu etappi C'd!


haepis
Jäsen
Viestit: 14
Liittynyt: 07.01.2016, 13:13

Tuotto: +0.93 yks.

Palautus%: 102.16%

Panosten ka: 2.26 yks.

Vetoja: 19

Pisteitä: 4

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja haepis »

Apuva! Eteenpäin on menty, mutta seitsemän tunnin tuskailun (oli mukana pieniä onnistumisentunteitakin, pakko myöntää) jälkeen ajattelin, että kannattaa ehkä kysyä fiksummilta.

Minulla on kuvanmukaisesti merkitsevissä sarakkeissa seuraavat jutut:
E = Merkki
F = Tapa (ML = 1, DNB = 2, o/u 5,5 = 3)
G = Kotijoukkueen maalit
H = Vierasjoukkueen maalit
I = Menikö jatkoajalle tai rankeille
N = Tulos
O = Toteutunut voitto

Ongelma on seuraavanlainen:
Haluaisin, että minulla on kaavat valmiina jokaiseen tavallisimpaan vedonlyöntityyppiin siten, että kun syötän soluihin vetotavan ja koti- ja vierasjoukkueen maalit Exceliin, se laskisi automaattisesti, voitinko kokonaan, puoliksi, tuliko push, puolikas tappio vai ihan rehellinen selkäsauna.

Miten onnistun?
Liitteet
Näyttökuva 2016-01-29 kello 8.16.28.png

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

29.01.2016 09:20 <haepis> Kuvassa pieni moka, F8 pitäisi olla "3 = o/u 5,5"

29.01.2016 11:45 <S.Mäenala> Ei noilla vetomuodoilla voi "hävitä/voittaa puoliksi".


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

haepis kirjoitti:Apuva! Eteenpäin on menty, mutta seitsemän tunnin tuskailun (oli mukana pieniä onnistumisentunteitakin, pakko myöntää) jälkeen ajattelin, että kannattaa ehkä kysyä fiksummilta.

Minulla on kuvanmukaisesti merkitsevissä sarakkeissa seuraavat jutut:
E = Merkki
F = Tapa (ML = 1, DNB = 2, o/u 5,5 = 3)
G = Kotijoukkueen maalit
H = Vierasjoukkueen maalit
I = Menikö jatkoajalle tai rankeille
N = Tulos
O = Toteutunut voitto

Ongelma on seuraavanlainen:
Haluaisin, että minulla on kaavat valmiina jokaiseen tavallisimpaan vedonlyöntityyppiin siten, että kun syötän soluihin vetotavan ja koti- ja vierasjoukkueen maalit Exceliin, se laskisi automaattisesti, voitinko kokonaan, puoliksi, tuliko push, puolikas tappio vai ihan rehellinen selkäsauna.

Miten onnistun?
Sinun merkintöjäsi käyttäen saadaan esimerkiksi tämänlainen ratkaisu:

Kuva

Kaavat tekstinä:
=((F2=1)+(F2=2)*(I2=0))*((E2=1)*(G2>H2)+(E2=2)*(G2<H2))+(F2=2)*(I2>0)*2+(F2=3)*((E2=1)*(G2+H2<6)+(E2=2)*(G2+H2>5))
=(N2=2)*J2+(N2=1)*L2

Kaavat voi kopioida kaavakopioinnilla alaspäin.
Tulos-sarakkeeseen saadaan merkiksi 2 jos tulos = PUSH, osuma = 1, huti = 0.

Merkinnöistä:
- under merkitään merkki-sarakkeessa = 1, over = 2
- jos ratkaisu saadaan varsinaisella peliajalla, sarakkeen I pitää olla tyhjä
- koti- ja vierasmaaleiksi merkitään aina lopulliset mahdollisen ja/rl -ratkaisun jälkeiset luvut

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

29.01.2016 13:09 <haepis> Meni yli meikäläisen hilseen.. Ei avannut tarpeeksi, jotta

29.01.2016 13:09 <haepis> osaisin itse soveltaa esim. -0,5, +0,5 jne. kaavat.

29.01.2016 13:10 <haepis> Mielessä siis -0,5, +0,5 ja -1,5 kaavat ainakin. :) Viititkö

29.01.2016 13:10 <haepis> ne lyödä tähän vielä? Ja kiitos kovasti avusta tähän asti!


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

haepis kirjoitti:Meni yli meikäläisen hilseen.. Ei avannut tarpeeksi, jotta
osaisin itse soveltaa esim. -0,5, +0,5 jne. kaavat.
Mielessä siis -0,5, +0,5 ja -1,5 kaavat ainakin. :) Viititkö
ne lyödä tähän vielä? Ja kiitos kovasti avusta tähän asti!
Yleisesti on tietysti niin että jos
- kaikkien eri pelimuotojen
- kaikkien merkkivaihtoehtojen
- kaikkien vetotulosten
erilaiset yhdistelmät tungetaan samaan kaavaan, niin ei siitä mitenkään kovin lyhyttä saa.

Tälläisten kaavojen kirjoittaminen on kuitenkin melko yksinkertaista jos osaa käyttää totuusarvotaulukoita.
Kun esimerkiksi merkintä F2=1 laitetaan sulkuihin, siitä tulee lauseke, jonka totuusarvon excel määrittää.
Se on joko TRUE (=1) tai FALSE (=0).
Totuusarvoilla voi tehdä laskutoimituksia tavalliseen tapaan, esim. TRUE*2 = 2, FALSE*2 = 0.

Otetaan pieni esimerkki y.o. kaavasta. Alussa on lauseke:

((F2=1)+(F2=2)*(I2=0))

Tulkinta:
+ -merkki = TAI
* -merkki = JA
- normaalit laskujärjestyssäännöt pätevät.
Lauseke luetaan näin: Jos F2=1 tai (F2=2 ja I2=0)

Vastaavat kaavat voi kirjoittaa myös funktioilla IF, OR, AND (JOS, TAI, JA).
Kaavoista tulee tällöin yleensä pitkiä ja vaikeaselkoisia useita sisäkkäisiä silmukoita sisältäviä risukasoja.
Lisäksi: excel on erittäin nopea suorittamaan laskutoimituksia ykkösillä ja nollilla.
Mutta jos kaavat sisältävät suuret määrät funktiokutsuja, suoritus hidastuu olennaisesti.

Yritän ehtiä jossain välissä kirjoittamaan noita täydellisempiä kaavoja, en välttämättä tänään.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

29.01.2016 17:20 <haepis> Joo, en mä lyhyttä haluakaan. Sellanen idea, että kerran

29.01.2016 17:20 <haepis> väkertää koko paskan kuntoon ja sitten on helppoa, kun

29.01.2016 17:20 <haepis> nakuttaa vaan. :) Ei kiirettä!


haepis
Jäsen
Viestit: 14
Liittynyt: 07.01.2016, 13:13

Tuotto: +0.93 yks.

Palautus%: 102.16%

Panosten ka: 2.26 yks.

Vetoja: 19

Pisteitä: 4

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja haepis »

S.Mäenala kirjoitti:
haepis kirjoitti:Meni yli meikäläisen hilseen.. Ei avannut tarpeeksi, jotta
osaisin itse soveltaa esim. -0,5, +0,5 jne. kaavat.
Mielessä siis -0,5, +0,5 ja -1,5 kaavat ainakin. :) Viititkö
ne lyödä tähän vielä? Ja kiitos kovasti avusta tähän asti!
Yleisesti on tietysti niin että jos
- kaikkien eri pelimuotojen
- kaikkien merkkivaihtoehtojen
- kaikkien vetotulosten
erilaiset yhdistelmät tungetaan samaan kaavaan, niin ei siitä mitenkään kovin lyhyttä saa.

Tälläisten kaavojen kirjoittaminen on kuitenkin melko yksinkertaista jos osaa käyttää totuusarvotaulukoita.
Kun esimerkiksi merkintä F2=1 laitetaan sulkuihin, siitä tulee lauseke, jonka totuusarvon excel määrittää.
Se on joko TRUE (=1) tai FALSE (=0).
Totuusarvoilla voi tehdä laskutoimituksia tavalliseen tapaan, esim. TRUE*2 = 2, FALSE*2 = 0.

Otetaan pieni esimerkki y.o. kaavasta. Alussa on lauseke:

((F2=1)+(F2=2)*(I2=0))

Tulkinta:
+ -merkki = TAI
* -merkki = JA
- normaalit laskujärjestyssäännöt pätevät.
Lauseke luetaan näin: Jos F2=1 tai (F2=2 ja I2=0)

Vastaavat kaavat voi kirjoittaa myös funktioilla IF, OR, AND (JOS, TAI, JA).
Kaavoista tulee tällöin yleensä pitkiä ja vaikeaselkoisia useita sisäkkäisiä silmukoita sisältäviä risukasoja.
Lisäksi: excel on erittäin nopea suorittamaan laskutoimituksia ykkösillä ja nollilla.
Mutta jos kaavat sisältävät suuret määrät funktiokutsuja, suoritus hidastuu olennaisesti.

Yritän ehtiä jossain välissä kirjoittamaan noita täydellisempiä kaavoja, en välttämättä tänään.
Tein tällaisen:
=((F2=1)+(F2=2)*(I2=0)+(F2=4)*(I2=0))*((E2=1)*(G2>H2)+(E2=2)*(G2<H2)+(E2="X")*(I2>0))+(F2=2)*(I2>0)*2+(F2=3)*((E2=1)*(G2+H2<6)+(E2=2)*(G2+H2>5))

Ainakin nopealla testauksella tuntui toimivan 0,5-kaavaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


haepis
Jäsen
Viestit: 14
Liittynyt: 07.01.2016, 13:13

Tuotto: +0.93 yks.

Palautus%: 102.16%

Panosten ka: 2.26 yks.

Vetoja: 19

Pisteitä: 4

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja haepis »

Mahtaisiko olla monsteri kesytetty?

Merkkiselitteet H-sarakkeessa:
1: ML
2: +0
3: Puolikas hcp (+0,5, -0,5, -1,5 jne.)
4: Tasahcp (+1, -1 jne.)
5: over/under

Q-sarakkeen kaava siis:
=((H3=1)+(H3=2)*(L3=0))*((G3=1)*(J3>K3)+(G3=2)*(K3>J3))+(H3=2)*(L3>0)*2+((H3=3)*(L3=0)*((G3=1)*((J3+D3)>K3)+((G3=2)*((K3+F3)>J3)))+(H3=3)*(L3>0)*((D3=0,5)+(F3=0,5)))+(H3=5)*(((G3=1)*(J3+K3)<I3)+((G3=2)*(J3+K3)>I3)+(H3=5)*(J3+K3=I3)*2)+(H3=4)*(L3=0)*((G3=1)*((J3+D3)>K3)+(G3=2)*((K3+F3)>J3))+(H3=4)*((D3<0)+(F3<0))*((J3+D3)=(K3+F3))*(L3=0)*2+(H3=4)*(G3=1)*(D3>0)*(L3>0)+(H3=4)*(G3=2)*(F3>0)*(L3>0)

Jossa ML/+0:
((H3=1)+(H3=2)*(L3=0))*((G3=1)*(J3>K3)+(G3=2)*(K3>J3))+(H3=2)*(L3>0)*2

Puolikas hcp:
((H3=3)*(L3=0)*((G3=1)*((J3+D3)>K3)+((G3=2)*((K3+F3)>J3)))+(H3=3)*(L3>0)*((D3=0,5)+(F3=0,5)))

Tasahcp:
(H3=4)*(L3=0)*((G3=1)*((J3+D3)>K3)+(G3=2)*((K3+F3)>J3))+(H3=4)*((D3<0)+(F3<0))*((J3+D3)=(K3+F3))*(L3=0)*2+(H3=4)*(G3=1)*(D3>0)*(L3>0)+(H3=4)*(G3=2)*(F3>0)*(L3>0)

Over/under:
(H3=5)*(((G3=1)*(J3+K3)<I3)+((G3=2)*(J3+K3)>I3)+(H3=5)*(J3+K3=I3)*2)

Miltä näyttää? Näiden rustaamiseen meni n. 25h aikaa :D
Liitteet
Näyttökuva 2016-02-01 kello 18.11.02.png

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Cursed
Jäsen
Viestit: 5
Liittynyt: 28.12.2015, 22:27
Pisteitä: 1

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Cursed »

Nyt on taas vaivattava palstan Excel-guruja, sillä pään hakkaaminen seinään ei pitkässä juoksussa tunnu kovin hedelmälliseltä.

Minulla on ensimmäisellä välilehdellä makrolla haettu NHL-otteluohjelma. Sarakkeet menevät seuraavasti:
A: Päivämäärä
B: Vierasjoukkue
C: Vierasjoukkueen maalit
D: Kotijoukkue
E: Kotijoukkueen maalit
...
J: Kausi

Seuraavalle lehdelle lasketaan joukkuekohtaiset koti- ja vierasottelut sekä niissä tehdyt ja päästetyt maalit käyttäen kausiargumenttia. Laskettavat kaudet löytyvät solusta A3. Muut tiedot haetaan otteluohjelmasta.
Ottelufunktio=LASKE.JOS.JOUKKO(Ottelut!$D$6:$D$1232;[@Joukkue];Ottelut!$J$6:$J$1232;$A$3)
Maalifunktio=SUMMA.JOS.JOUKKO(Ottelut!E6:E1232;Ottelut!D6:D1232;[@Joukkue];Ottelut!J6:J1232;$A$3)
Nämä siis esimerkkeinä. Vierasottelut ym. haetaan tietysti eri sarakkeista.

Tähän asti kaikki pelaa hyvin. Taidot kuitenkin loppuvat kesken, kun yritän soveltaa vastaavaa laskeakseni joukkueiden konferenssien ja divisioonien sisäisiä kohtaamisia. Osaisiko joku kertoa, miten saan lisättyä laskukaavoihin näihin sopivat ehdot.

Kiitos

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

16.02.2016 18:21 <HR Juz> Oliko sulla missään sarakkeessa/välilehdellä nuo joukkueiden

16.02.2016 18:21 <HR Juz> konferenssit? Ilman niitä ei oikein onnistu.

16.02.2016 18:22 <HR Juz> Sen jälkeen sitten vaihtoehtoja on useita,riippuen noista :)


Cursed
Jäsen
Viestit: 5
Liittynyt: 28.12.2015, 22:27
Pisteitä: 1

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Cursed »

Olen tosiaan laatinut taulukot kaikista otteluista (kotiottelut, kotimaalit, päästetyt kotimaalit... jne). Samanlainen taulukko on tehty konferensseille ja vielä divisioonille, näihin listattuna luonnollisesti ainoastaan asiaankuuluvat joukkueet ja sarakkeista löytyvät samat tiedot. Otteluohjelmasta olen tosiaan onnistunut poimimaan haettavan joukkueen kaikkien otteluiden määrät ja maalit taulukkoon, mutta kun pitäisi alkaa rajaamaan kohtaamiset konfferenssi- ja divisioonatasolle, ei enää onnistukaan. Toivottavasti on taas riittävän hankalasti selitetty.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

16.02.2016 21:52 <HR Juz> Eli siis onko sulla taulukko jossa on esim. kaikki ottelut

16.02.2016 21:53 <HR Juz> jossa on pelannut jokin lännen joukkue ja haluat saada pel-

16.02.2016 21:53 <HR Juz> kästään lännen sisäisistä otteluista taulukon?


HR Juz
Jäsen
Viestit: 1400
Liittynyt: 17.08.2006, 14:59

Tuotto: +982.56 yks.

Palautus%: 103.80%

Panosten ka: 8.03 yks.

Vetoja: 3223

Pisteitä: 3298

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja HR Juz »

En nyt ihan täysin tajunnut tuota että missä muodossa tuo data on. Mutta äkkiseltään ajateltuna olisi kätevintä, mikäli tuot tuohon alkuperäiseen taulukkoon nuo tarvittavat tiedot omaan sarakkeeseen (esim. Kotijoukkueen konferenssi) ja käytät sitten noita SUMIF/SUMIFS-lausekkeita samaan tyyliin kuin nyt.

Vaihtoehtoisesti voit toki tuoda vain taulukon jossa on joukkueet ja niiden konferenssit/divisioonat esim. toiselle sheetille ja siitä sitten jollain INDEX+MATCH- tai VLOOKUP-FUNKTIOILLA yhdistää noihin IF-lausekkeisiin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Panostusasteikko: x/1000, max 2% eli 20 yks. Kelly jaettuna 7-10.

Twitter
Blogi

Minikommentit


Cursed
Jäsen
Viestit: 5
Liittynyt: 28.12.2015, 22:27
Pisteitä: 1

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Cursed »

Onnistuin nappaamaan muutaman toivottavasti selventävän kuvan. Kuvista nro1 ja 2 ilmenee, mitä ajan takaa, vaikka ihan kaikkea en saanut kuviin mahdutettua. Kuvassa nro 3 näkyy runkosarjan ottelut, josta tiedot haetaan. Tiedon haku tuohon kaikki ottelut-taulukkoon sujuu mallikkaasti, mutta tosiaa kun yritän laittaa ehtoja ottaakseni ainoastaan tiettyjä joukkueita laskentaan mukaan, tulos on kuvien mukainen.
Liitteet
NHL kuva1.PNG
NHL kuva3.PNG
NHL kuva2.PNG

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


ptets
Avatar
Jäsen
Viestit: 2226
Liittynyt: 16.05.2008, 09:49

Tuotto: -16.53 yks.

Palautus%: 97.79%

Panosten ka: 2.63 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 1366

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja ptets »

Miten laskea VBA:ssa kaksi solua esim. yhteen ja sijoittaa tulo kolmanteen soluun?

Esim.
2 1 3
1 2 3
3 1 4

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Children are innocent
teenagers fucked up in the head
adults are even more fucked up
and elderlies are like children

Minikommentit


Midas
Jäsen
Viestit: 470
Liittynyt: 15.09.2014, 01:46

Tuotto: +13.23 yks.

Palautus%: 100.58%

Panosten ka: 3.75 yks.

Vetoja: 603

Pisteitä: 1143

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Midas »

ptets kirjoitti:Miten laskea VBA:ssa kaksi solua esim. yhteen ja sijoittaa tulo kolmanteen soluun?

Esim.
2 1 3
1 2 3
3 1 4
Seuraava koodi laskee yhteen A ja B sarakkaiden luvut C sarakkeeseen. Tuossa luvun 3 paikalle laitetaan mihin riviin asti näin tehdään. Tätäkö hait?

Koodi: Valitse kaikki

For x = 1 To 3

    Cells(x, 3).Value = Cells(x, 1).Value + Cells(x, 2).Value

Next x

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Panostus 1-10 yks. 10 yks=2.5% kassasta
https://twitter.com/TommiPihlajamaa

Minikommentit

20.02.2016 18:17 <Midas> Siis vain tuohon 1 to 3 kohtaan laitetaan kolmosen tilalle

20.02.2016 18:18 <Midas> se viimeisin rivi


ptets
Avatar
Jäsen
Viestit: 2226
Liittynyt: 16.05.2008, 09:49

Tuotto: -16.53 yks.

Palautus%: 97.79%

Panosten ka: 2.63 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 1366

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja ptets »

Midas kirjoitti:
ptets kirjoitti:Miten laskea VBA:ssa kaksi solua esim. yhteen ja sijoittaa tulo kolmanteen soluun?

Esim.
2 1 3
1 2 3
3 1 4
Seuraava koodi laskee yhteen A ja B sarakkaiden luvut C sarakkeeseen. Tuossa luvun 3 paikalle laitetaan mihin riviin asti näin tehdään. Tätäkö hait?

Koodi: Valitse kaikki

For x = 1 To 3

    Cells(x, 3).Value = Cells(x, 1).Value + Cells(x, 2).Value

Next x
Ratkaisu löytyi. Kiitokset avusta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Children are innocent
teenagers fucked up in the head
adults are even more fucked up
and elderlies are like children

Minikommentit


tallipoika
Avatar
Jäsen
Viestit: 2103
Liittynyt: 02.03.2003, 13:00
Pisteitä: 1313
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tallipoika »

Seuranta excellissä on kaavat(laskee panokset, lunastukset, pal% jne), eilen kaavat "pimeni" eli eivät toimi.
Solun kohdalle mentäessä kaava kylläkin näkyy, esim =G24*H24*I24, mutta ei ole ns aktiivi, aktiiviseksi kaavan saa kun klikkaa ensin solua, jolloin kaava tulee näkyviin ja sen jälkeen ENTER, mutta turhan hankalaksi menee...

Eli viisaammat, mikä on sammuttanut valot?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

€:kin on iso raha, jos sitä ei ole..!

Minikommentit


_Iletus_
Jäsen
Viestit: 54
Liittynyt: 27.04.2013, 16:44
Pisteitä: 36

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja _Iletus_ »

Olen vähän jo väsyksissä joten aivot ei toimi mutta exceliä pitää tehdä.

Enkö voikin tehdä köyhän miehen ottelusimulaattorin peleille, joissa ei ole push- tai puoliosumien mahdollisuutta, näin:

Esim soluun c betsatun tapahtuman osumistod.näk.
soluun d satunnaismuuttuja väliltä 0,1
soluun e näiden c- ja d-solujen summa
soluun F Jos(e>1,"osuma","huti")

E: Mikähän hemmetin summasumma

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5204
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3902

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja credit »

_Iletus_ kirjoitti:Olen vähän jo väsyksissä joten aivot ei toimi mutta exceliä pitää tehdä.

Enkö voikin tehdä köyhän miehen ottelusimulaattorin peleille, joissa ei ole push- tai puoliosumien mahdollisuutta, näin:

Esim soluun c betsatun tapahtuman osumistod.näk.
soluun d satunnaismuuttuja väliltä 0,1
soluun e näiden c- ja d-solujen summa
soluun F Jos(e>1,"osuma","huti")

E: Mikähän hemmetin summasumma
Kyllähän sen voi noinkin tehdä. Mielestäni on kuitenkin huomattavasti kätevämpää sijoittaa satunnaismuuttujafunktio suoraan ehtofunktioon, joka antaa tulokseksi joko "osuman" tai "hudin". Lisäksi kannattaa koodata osuma ykköseksi ja huti nollaksi, jolloin esim. osumien kokonaismäärän laskeminen helpottuu.

Eli näin: =JOS(SATUNNAISMUUTTUJA()>TN;0;1)

TN = osumistodennäköisyys (tai sen sisältävä solu), 0 = "huti", 1 = "osuma".

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5204
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3902

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja credit »

tallipoika kirjoitti:Seuranta excellissä on kaavat(laskee panokset, lunastukset, pal% jne), eilen kaavat "pimeni" eli eivät toimi.
Solun kohdalle mentäessä kaava kylläkin näkyy, esim =G24*H24*I24, mutta ei ole ns aktiivi, aktiiviseksi kaavan saa kun klikkaa ensin solua, jolloin kaava tulee näkyviin ja sen jälkeen ENTER, mutta turhan hankalaksi menee...

Eli viisaammat, mikä on sammuttanut valot?
En ole muistaakseni koskaan törmännyt vastaavaan ongelmaan, mutta oletko kokeillut korvata kaikki yhtäsuuruusmerkit yhtäsuuruusmerkeillä käyttäen Etsi ja korvaa -toimintoa? Eli etsittävän paikalle "=" ja korvaavan paikalle "=", ja sitten "Korvaa kaikki". Se voisi nopeuttaa kaavojen uudelleenaktivointia. (Tämä on puhdas arvaus; en yhtään tiedä, toimiiko neuvo.)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


_Iletus_
Jäsen
Viestit: 54
Liittynyt: 27.04.2013, 16:44
Pisteitä: 36

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja _Iletus_ »

credit kirjoitti: Lisäksi kannattaa koodata osuma ykköseksi ja huti nollaksi, jolloin esim. osumien kokonaismäärän laskeminen helpottuu.
Noin minä sen oikeasti tein enkä sanalliseen muotoon. Pääasia, että antaa oikeita tuloksia ja pystyy alkeellisia simulaatioita tekemään nopeasti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


_Iletus_
Jäsen
Viestit: 54
Liittynyt: 27.04.2013, 16:44
Pisteitä: 36

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja _Iletus_ »

Onkohan ihmiskunnalla ratkaisu jo tähän kysymykseen?

Eli excelissä on pystysarakkeessa alla olevalla tavalla esim. vedetyn vedon sarja, sovitaan vaikka G:

Allsvenskan
Veikkausliiga
Superettan
Allsvenskan
Allsvenskan

Nyt haluaisin luonnollisestikin isosta aineistosta poimia kaikki sarjat mihin vetoja on mennyt ja mielellään niin, että se luettelisi kaikki sarjat johonkin kohdealueeseen vaikkapa allekkain. Onko tähän kätevää keinoa? Tälle kikalle olisi luonnollisesti paljon muutakin käyttöä.

Eli lopputulos saisi olla tälläinen ilman aivotyötä vaikkapa sarakkeeseen H:

Vedetyt sarjat:
Allsvenskan
Veikkausliiga
Superettan

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

20.04.2016 16:35 <HR Juz> Remove duplicates (varmaan copy-patentit jälkeen)

20.04.2016 16:35 <HR Juz> Copy-paste :)

20.04.2016 16:35 <HR Juz> Myös pivot toimis


mutanen_aapo
Jäsen
Viestit: 3558
Liittynyt: 14.01.2004, 16:48

Tuotto: +115.89 yks.

Palautus%: 101.01%

Panosten ka: 6.84 yks.

Vetoja: 1671

Pisteitä: 4448
Paikkakunta: Fin/Ita

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja mutanen_aapo »

1. Ns. ongelma-soluissa toteutetaan iteratiivista laskentaa.

2. Kun noiden solujen arvoihin vaikuttaviin soluihin laittaa vahingossa muun kuin asianmukaisen arvon, muuttuu näiden iteratiivista laskentaa suorittavien solujen arvoksi "#PUUTTUU!" tai "#ARVO!" - riippuen missä virhenäppäilyn tekee. Siis aivan kuten pitääkin.

3. Kuitenkin, muutettaessa viittavan/vaikuttavan solun arvo jälleen asianmukaiseksi, tämä iteratiivista laskentaa käyttävä solu ei muuta arvoa, vaan siihen jää tuo #PUUTTUU! tai #ARVO!-virhe.

Miten ongelman saisi korjattua?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”