Tänään on 25.06.2018, 12:09.

Excel-säätöketju

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1161
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3624
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

herrasmies kirjoitti:Saako mitenkään noita VB:n referenssejä "automaattisesti" ruksittua? Esim itse tarvitsen Microsoft HTML Object Library ja Microsoft Internet Controls referenssejä useasti ajaessani erästä koodia, mutta jokaisessa eri työkirjassa joudun erikseen käydä nuo kaksi ruksimassa Tools->References valikosta. Eihän se nyt tietysti iso vaiva ole, mutta helpottais edes vähän datan keräämistä kun tuonkin välivaiheen saisi poistettua.. :)
VBA:n referenssitiedostot tallentuvat automaattisesti kun makrotiedosto tallennetaan excel'istä käsin.
Referenssitiedostoihin voi tehdä muutoksia myös vaikka työkirja olisi suojattu.
Referenssitiedostoihin ei voi tehdä muutoksia jos makrokoodi on suojattu VBA:n Project Properties'in kautta.

==>
- ruksaa haluamasi referenssitiedostot
- tallenna työkirja

Jos makrokoodi on suojattu, on käytettävä hakkerointi-ohjelmia, joita netistä löytää runsaasti... ;)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

28.12.2014 03:48 <herrasmies> kiitos, en joutunut hakkeroimaan :)


ptets
Avatar
Jäsen
Viestit: 2226
Liittynyt: 16.05.2008, 09:49

Tuotto: -16.53 yks.

Palautus%: 97.79%

Panosten ka: 2.63 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 1366

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja ptets »

Mikähän tässä nyt mättää? If-lauseella tarkoitus siirtää arvo toiseen soluun jos kahden solun arvot riittävät. Herjaa kun lisään And-operaattorin

Koodi: Valitse kaikki

Sub Siirto()

Dim i As Integer
Dim lastRow As Long

lastRow = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
                                                
Do While i < lastRow
    i = i + 1
    
    If (Cells(i, 4).Value > 3) And Cells(i, 12).Value > 1) Then
            Cells(i, 20).Value = Cells(i, 3)
    End If
    
Loop


End Sub
Ainakin tuossa koodiesimerkissä tämän pitäisi toimia näin
http://www.excel-easy.com/vba/examples/ ... ators.html

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Children are innocent
teenagers fucked up in the head
adults are even more fucked up
and elderlies are like children

Minikommentit

08.01.2015 21:38 <dos> sulkumerkki puuttuu

08.01.2015 21:40 <dos> tai ylimääräinen :D ihan miten haluat

08.01.2015 21:40 <dos> joka tapauksessa sulkumerkkejä pariton määrä

08.01.2015 21:42 <ptets> Tack. Niin onkin. Silmät harittaa jo tässä vaiheessa päivää

08.01.2015 21:42 <dos> tossa Cells(i,3) pitäs varmaan myös olla Cells(i,3).Value


tuumanaula
Jäsen
Viestit: 12
Liittynyt: 22.09.2013, 19:19

Tuotto: -2.10 yks.

Palautus%: 65.00%

Panosten ka: 2.00 yks.

Vetoja: 3

Pisteitä: 2

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tuumanaula »

Aloitin juuri tekemään omaa exceliäni, ja törmäsin samantien yhteen ongelmaan jota en saa ratkeamaan. Haen netistä liigan sivuita automaattisesti sarjataulukon, kunnon, rangaistukset yms. Datan tuonnissa ei ole ongelmaa, mutta kun yritän saada toisesta taulukosta siirtää tietoa toiseen taulukkoon, niin ei tuo datan tuonti oikein onnistu.

Mikä olisi helpoin tyyli tehdä tuo? =HAKU vai =PHAKU vai onko jotain vielä parempaa, koska kun yritin tuolla Haku komennolla siirtää tiedon niin koodi oli oikein mutta kun päivitin esim sarjataulukon tiedot niin haku komento jotenkin muuttuu ja näyttää virhettä.

Pohdin myös että vaikka minulla on melko hyvä excelin kokemus (perusteista yms) niin kannattaisiko minun silti opetella suoraan tekemään nämä jollain toisella ohjelmalla?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1161
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3624
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

tuumanaula kirjoitti:Aloitin juuri tekemään omaa exceliäni, ja törmäsin samantien yhteen ongelmaan jota en saa ratkeamaan. Haen netistä liigan sivuita automaattisesti sarjataulukon, kunnon, rangaistukset yms. Datan tuonnissa ei ole ongelmaa, mutta kun yritän saada toisesta taulukosta siirtää tietoa toiseen taulukkoon, niin ei tuo datan tuonti oikein onnistu.

Mikä olisi helpoin tyyli tehdä tuo? =HAKU vai =PHAKU vai onko jotain vielä parempaa, koska kun yritin tuolla Haku komennolla siirtää tiedon niin koodi oli oikein mutta kun päivitin esim sarjataulukon tiedot niin haku komento jotenkin muuttuu ja näyttää virhettä.

Pohdin myös että vaikka minulla on melko hyvä excelin kokemus (perusteista yms) niin kannattaisiko minun silti opetella suoraan tekemään nämä jollain toisella ohjelmalla?
Vaikea vastata kun ongelma on kuvattu kovin pintapuolisesti..

Kuitenkin,
HAKU- ja PHAKU- funktioilla tehdään ehdollisia hakuja, ts. niillä haetaan taulukosta tiettyä ehtoa vastaavia arvoja.
Pelkkään tiedon siirtämiseen paikasta A paikkaan B näitä funktioita ei tarvita vaan siihen tehtävään riittää pelkkä sijoitusoperaattori (=yhtäläisyys-merkki).

Sijoitusoperaattoria käytettäessä siirretty data päivittyy automaattisesti jos lähdedata muuttuu.
Datan siirtäminen excel'issä on kaikissa tapauksissa niin helppo tehtävä että sen suorittamiseen ei mitään muita 'ohjelmia' tarvita.

Jos kyse on mutkikkaammasta (kuin pelkästä tiedon siirtämis-) ongelmasta, tarvitaan tilanteesta vähän tarkempi kuvaus.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tuumanaula
Jäsen
Viestit: 12
Liittynyt: 22.09.2013, 19:19

Tuotto: -2.10 yks.

Palautus%: 65.00%

Panosten ka: 2.00 yks.

Vetoja: 3

Pisteitä: 2

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tuumanaula »

Ongelmana on siis se kun yritän saada haku funktiolla haettua sarjataulukosta esim kärppien sijoituksen niin tulos näyttää "4" vaikka oikea tulos olisi "kuvasta näkyy paremmin mitä tarkoitan, tuossa näkyy myös tuo kun päivitin tiedot niin funktiot jotenkin hajoaa ja jäljelle jää teksti "pu"uttuu
Liitteet
received_955743591104060.jpeg
received_955743591104060.jpeg (30.91 KiB) Katsottu 4836 kertaa

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1161
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3624
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

tuumanaula kirjoitti:Ongelmana on siis se kun yritän saada haku funktiolla haettua sarjataulukosta esim kärppien sijoituksen niin tulos näyttää "4" vaikka oikea tulos olisi "kuvasta näkyy paremmin mitä tarkoitan, tuossa näkyy myös tuo kun päivitin tiedot niin funktiot jotenkin hajoaa ja jäljelle jää teksti "pu"uttuu
Kuva

Kuva selvittänee tilanteen..
Vastaavalla tavalla mitä tahansa data-arvoja voidaan hakea mistä tahansa taulukosta, riippumatta rivien tai sarakkeiden sijainnista ja järjestyksestä välilehdellä.
Solusta B2 kaavaa voi kopioida kaavakopioinnilla edelleen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tuumanaula
Jäsen
Viestit: 12
Liittynyt: 22.09.2013, 19:19

Tuotto: -2.10 yks.

Palautus%: 65.00%

Panosten ka: 2.00 yks.

Vetoja: 3

Pisteitä: 2

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tuumanaula »

Mahtavaa kiitos erittäin paljon.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tuumanaula
Jäsen
Viestit: 12
Liittynyt: 22.09.2013, 19:19

Tuotto: -2.10 yks.

Palautus%: 65.00%

Panosten ka: 2.00 yks.

Vetoja: 3

Pisteitä: 2

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tuumanaula »

Taas törmäsin ongelmaan mitä en ole saanut ratkottua.
minulla on taulukossa vierekkäin vaikkapa kärppien sijoitus sarjataulukossa ja ilveksen sijoitus sarjataulukossa. Haluan excelin vertaavan onko esim kärppien sijoitus parempi kuin ilveksen, ja jos on niin excelin pitäisi palauttaa esim numero 1 ja jos ei ole niin numero 0. JOS funktio on tähän loistava, mutta se ei toimi kunnolla. Kuvasta jos katsoo niin B6 ja c7 sarakkeiden tiedot tulevat toisesta taulukosta ja toiseen taulukkoon taas netistä suoraan. ongelma on siis se että excel antaa tuloksen 0 vaikka oikeasti pitäisi antaa tulokseksi 1.
Liitteet
received_957374534274299.jpeg
received_957374534274299.jpeg (18.62 KiB) Katsottu 4526 kertaa

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut tuumanaula, 26.01.2015, 13:22. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit

26.01.2015 13:16 <Fat Mike> tuossa kaavassa on c7. saattaapi johtua siitä ongelma


tuumanaula
Jäsen
Viestit: 12
Liittynyt: 22.09.2013, 19:19

Tuotto: -2.10 yks.

Palautus%: 65.00%

Panosten ka: 2.00 yks.

Vetoja: 3

Pisteitä: 2

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tuumanaula »

aloitus viestissä virhe, c7 pitääkin olla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

26.01.2015 17:44 <S.Mäenala> Jos solut ovat B6 ja C7 käy myös kaava: =(B6<C7)*1


tuumanaula
Jäsen
Viestit: 12
Liittynyt: 22.09.2013, 19:19

Tuotto: -2.10 yks.

Palautus%: 65.00%

Panosten ka: 2.00 yks.

Vetoja: 3

Pisteitä: 2

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tuumanaula »

Ei toimi tuolla Mäenalankaan koodilla, jotenkin tuo vääristää koodia, että b ja c sarakkeen tiedot tulevat toisesta välilehdestä, ja toiseen välilehteen taas suoraan netistä. Kun kirjoitan suoraan työkirjaan numerot 1 ja 6 niin tuo koodi toimii, mutta tässä tapauksessa ei.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1161
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3624
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

tuumanaula kirjoitti:Ei toimi tuolla Mäenalankaan koodilla, jotenkin tuo vääristää koodia, että b ja c sarakkeen tiedot tulevat toisesta välilehdestä, ja toiseen välilehteen taas suoraan netistä. Kun kirjoitan suoraan työkirjaan numerot 1 ja 6 niin tuo koodi toimii, mutta tässä tapauksessa ei.
Tuossa Sinun kuvassasi solu C7 ei ole edes näkyvissä. Voisit nyt aluksi laittaa kuvan jossa tilanne näkyy kokonaan.
Vastaa myös seuraaviin kysymyksiin.

Jos Kärppien sijaluku on solussa B6 ja Ilveksen sijaluku solussa C7, niin
- Mikä arvo Sinulla on solussa B6?
- Mikä kaava Sinulla on solussa B6?
- Mikä arvo Sinulla on solussa C7?
- Mikä kaava Sinulla on solussa C7?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

04.02.2015 15:58 <S.Mäenala> Taisi käydä niin että tuumanaula lähti tuumaustauolle..

04.02.2015 15:59 <S.Mäenala> Toivottavasti sait ongelman ratkaistua.


tuumanaula
Jäsen
Viestit: 12
Liittynyt: 22.09.2013, 19:19

Tuotto: -2.10 yks.

Palautus%: 65.00%

Panosten ka: 2.00 yks.

Vetoja: 3

Pisteitä: 2

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tuumanaula »

Anteeksi kun kesti, ei ollut läppäriä käytössä vähään aikaan niin ei päässyt katselemaan tätä asiaa.

Eli jos katsotte solua b6 jonka arvo on 11 ja c7 jonka arvo on 6 niin eikö olekin niin että keskimmäisen =JOS koodin mukaan G6 sarakkeeseen pitäisi tulla "1" mutta ei tule kuin "0". Miten saan tuosta "epäsuorasta" Suoran?
Liitteet
11020276_973235846021501_1616581344_n.jpg

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Basileios
Jäsen
Viestit: 22
Liittynyt: 09.04.2011, 02:07
Pisteitä: 42

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Basileios »

Mikä on solujen B6 ja C7 muotoilu? Jos on tekstinä niin silloin ainakin minulla teki saman virheen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

25.02.2015 21:10 <tuumanaula> Muotoilu on yleinen, kokeilin muitakin mutta ei vaikutusta.

25.02.2015 21:11 <tuumanaula> Voiko tuo sekoittaa kun b6 ja c7 luvun perässä on piste?

25.02.2015 21:11 <tuumanaula> tiedot tulevat automaattisesti netistä joten tuon pisteen

25.02.2015 21:11 <tuumanaula> pois ottaminen ei taida olla vaihtoehto


h
Jäsen
Viestit: 45
Liittynyt: 23.01.2004, 17:02
Pisteitä: 10

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja h »

=JOS(ARVO(KORVAA(B6;ETSI(".";B6);1;""))>ARVO(KORVAA(C7;ETSI(".";C7);1;""));1;0)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1161
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3624
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

tuumanaula kirjoitti:Anteeksi kun kesti, ei ollut läppäriä käytössä vähään aikaan niin ei päässyt katselemaan tätä asiaa.

Eli jos katsotte solua b6 jonka arvo on 11 ja c7 jonka arvo on 6 niin eikö olekin niin että keskimmäisen =JOS koodin mukaan G6 sarakkeeseen pitäisi tulla "1" mutta ei tule kuin "0". Miten saan tuosta "epäsuorasta" Suoran?
Erinomainen vastaus nimimerkiltä h!

Kun Sinulla on nuo B- ja C-sarakkeiden luvut tekstimuodossa, lasketaan niiden arvo vertailussa 1. merkkien (jos ne ovat samat niin toisten, jne) ascii-koodien mukaan.
Koska 1:n ascii-koodi (=49) on pienempi kuin 6:n ascii-koodi (=54), on teksti "11." < teksti "6.".

Kuva

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tuumanaula
Jäsen
Viestit: 12
Liittynyt: 22.09.2013, 19:19

Tuotto: -2.10 yks.

Palautus%: 65.00%

Panosten ka: 2.00 yks.

Vetoja: 3

Pisteitä: 2

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tuumanaula »

Kiitos erittäin paljon vastauksista, autoitte minua reippaasti eteenpäin taas.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


HR Juz
Jäsen
Viestit: 1479
Liittynyt: 17.08.2006, 14:59

Tuotto: +917.06 yks.

Palautus%: 103.43%

Panosten ka: 7.79 yks.

Vetoja: 3430

Pisteitä: 3665

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja HR Juz »

Kokeillaas täältä saada apua ongelmaan, jota en ole vielä onnistunut ratkaisemaan - vaikka ihan 100% excelsäätöä tämä ei olekaan. Olen tällaisen asian kanssa painunut jo jonkun aikaa aina kun luppoaikaa on jäänyt. Eli tarkoitus olisi PGA-tourin tulostauluista hakea turnauskohtaiset tilastot. Järkevämpää paikkaa ei oikein ole kun PGA julkaisee vain YTD-tilastoa varsinaisena tilastona ja muiltakaan saiteilta ei noita löydy.

Tässä siis esimerkki: http://www.pgatour.com/tournaments/hyun ... board.html

Ongelma on siis että ne tilastot löytyvät tuolta pelaajan alta. Ne näkee kun klikkaa pelaajan nimeä, ja valitsee 'statistics'. Kaiken lisäksi sivusto ei salli kuin muistaakseni neljän pelaajan tuloskortit auki kerrallaan, viidettä avatessa siis ensin avattu sulkeutuu. Haluaisin siis saada kaikkien turnauksessa pelanneiden pelaajien tilastot, missä tahansa muodossa. Esimerkiksi exceliin. Tilastoja siis on tuollakin melko suppeasti, vain 4kpl: Driving Distance, Driving Accuracy, Greens in Regulation, Strokes Gained - Putting. Mutta nuokin kelpaisivat pahinpaan hätään. Excelin data query ei tunnista mitään tietoja, enkä myöskään toimivaa makroa ole saanut kirjoitettua. Copy+pastekaan ei ole ratkaisu kun se ei säästä yhtään aikaa sillä nuo pelaajat pitää joka tapauksessa käydä avaamassa käsin.

Onko ideoita millä nuo saisi 'loopattua' tuolta? Laitoin tuohon turnauksen jossa on vain reilu 30 kilpailijaa, yksinekrtaistamisen vuoksi. Normaalisti kilpailijoita on pyöreästi 150, joten noiden kerääminen manuaalisesti on todella työlästä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panostusasteikko: x/1000, max 2% eli 20 yks. Kelly jaettuna 7-10.

Twitter
Blogi

Minikommentit

03.03.2015 17:14 <Fat Mike> http://www.tour-tips.com/index.htm Auttaisko tuo/onko tuttu?

03.03.2015 17:14 <Fat Mike> Toki tuo on maksullinen palvelu


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1161
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3624
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

HR Juz kirjoitti:Kokeillaas täältä saada apua ongelmaan, jota en ole vielä onnistunut ratkaisemaan - vaikka ihan 100% excelsäätöä tämä ei olekaan. Olen tällaisen asian kanssa painunut jo jonkun aikaa aina kun luppoaikaa on jäänyt. Eli tarkoitus olisi PGA-tourin tulostauluista hakea turnauskohtaiset tilastot. Järkevämpää paikkaa ei oikein ole kun PGA julkaisee vain YTD-tilastoa varsinaisena tilastona ja muiltakaan saiteilta ei noita löydy.

Tässä siis esimerkki: http://www.pgatour.com/tournaments/hyun ... board.html
...
Tyypillinen katsoa saa muttei koskea sivusto.
Niinkuin Fat Mike'n kommentistakin näkyy, näistä tiedoista maksetaan.
Sivustot pyrkivät kaikin keinoin estämään omien tietokantojensa pihistämisen mahdollisesti toisiin maksullisiin palveluihin.
Tyypillisesti tämä tehdään ns. server side coding'ia käyttäen, jolla tarkoitetaan sitä että sivulla näkyvää dataa ei ole sellaisenaan löydettävissä miltään nettisivulta (jolloin sillä olisi myös internet-osoite), vaan sisältöä tuotetaan palvelimella käyttäjän klikkausten tahdissa evästeitä hyödyntäen.
Excel'illä puolestaan voidaan hakea netistä mitä tahansa sisältöä kunhan se löytyy valmiina jostakin internet-osoitteesta.
Excel sensijaan ei osaa 'klikata' (tai klikkauksen tekeminen ei ole kovin helppoa).

Excel'in perustoiminnoilla tuollaiset haut eivät onnistu.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


koi
Jäsen
Viestit: 384
Liittynyt: 24.06.2014, 12:49

Tuotto: +148.61 yks.

Palautus%: 101.47%

Panosten ka: 3.69 yks.

Vetoja: 2746

Pisteitä: 103

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja koi »

HR Juz kirjoitti:
Kokeillaas täältä saada apua ongelmaan, jota en ole vielä onnistunut ratkaisemaan - vaikka ihan 100% excelsäätöä tämä ei olekaan. Olen tällaisen asian kanssa painunut jo jonkun aikaa aina kun luppoaikaa on jäänyt. Eli tarkoitus olisi PGA-tourin tulostauluista hakea turnauskohtaiset tilastot. Järkevämpää paikkaa ei oikein ole kun PGA julkaisee vain YTD-tilastoa varsinaisena tilastona ja muiltakaan saiteilta ei noita löydy.

Tässä siis esimerkki: http://www.pgatour.com/tournaments/hyun ... board.html
...

Tyypillinen katsoa saa muttei koskea sivusto.
Niinkuin Fat Mike'n kommentistakin näkyy, näistä tiedoista maksetaan.
Sivustot pyrkivät kaikin keinoin estämään omien tietokantojensa pihistämisen mahdollisesti toisiin maksullisiin palveluihin.
Tyypillisesti tämä tehdään ns. server side coding'ia käyttäen, jolla tarkoitetaan sitä että sivulla näkyvää dataa ei ole sellaisenaan löydettävissä miltään nettisivulta (jolloin sillä olisi myös internet-osoite), vaan sisältöä tuotetaan palvelimella käyttäjän klikkausten tahdissa evästeitä hyödyntäen.
Excel'illä puolestaan voidaan hakea netistä mitä tahansa sisältöä kunhan se löytyy valmiina jostakin internet-osoitteesta.
Excel sensijaan ei osaa 'klikata' (tai klikkauksen tekeminen ei ole kovin helppoa).

Excel'in perustoiminnoilla tuollaiset haut eivät onnistu.
Jos noita välttämättä haluaa automatisoida, niin erilaiset nettisivujen testityökalut soveltuvat ainakin yleensä tarkoitukseen. Oma suosikkini on Selenium Webdriver, jota tosin yleensä ajan Pythonin kautta. Myös VBA-bindingit näyttäisi löytyvän linkin http://code.google.com/p/selenium-vba/ takaa. Joskus tuonkin käyttö kyllä käytännössä voi mennä vähän säätämiseksi, joten mitään onnistumisen takeita ei voi antaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


HR Juz
Jäsen
Viestit: 1479
Liittynyt: 17.08.2006, 14:59

Tuotto: +917.06 yks.

Palautus%: 103.43%

Panosten ka: 7.79 yks.

Vetoja: 3430

Pisteitä: 3665

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja HR Juz »

Kiitos vastauksista Mike, SM ja koi :peukku: . Oletinkin että tätä ei helpolla ratkaista.

Tuo tour-tips on tuttu sivu ja olen sitä harkinnutkin muutaman asian suhteen. Siellä vaan on aika paljon turhaa (ja järjetöntä) asiaa, ja olen saanut jostain kaikki tarvitsemani datat aina haettua. Lisäksi (muistaakseni) sieltä puuttui monia minulle melko oleellisia tilastoja, joten en ollut siitä valmis maksamaan. Näin ollen en ole siihen vielä turvautunut. Mutta toki siellä olisi muutakin mielenkiintoista kun näitä turnaustilatoja, esim. noita säätietoja jne. Eli vahvassa harkinnassa on joskus tuo ottaa käyttöön.

Tuo Selenium vaikutti kyllä mielenkiintoiselta ja on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Keksin itseasiassa montakin käyttötarkoitusta sille joten täytyy jatkossa harkita jos sitä kautta koittaisi kehitellä jotain. Tuo vaan vaatii minulta luultavasti melko pitkää perehtymistä joten täytyy odotella hiljaisempia aikoja.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panostusasteikko: x/1000, max 2% eli 20 yks. Kelly jaettuna 7-10.

Twitter
Blogi

Minikommentit


hk_
Avatar
Jäsen
Viestit: 1038
Liittynyt: 07.02.2013, 14:13

Tuotto: -155.94 yks.

Palautus%: 98.20%

Panosten ka: 2.00 yks.

Vetoja: 4327

Pisteitä: 6512
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja hk_ »

Tällainen "voimaluku-poisson-laskuri" löytyi kun siivosin tietokoneen kansioita.

https://drive.google.com/file/d/0B_XKQd ... sp=sharing

Laskurilla ei sinällään ole mitään tekemistä tarkkojen arvioiden tai voitollisen vedonlyönnin kanssa, mutta siitä on ehkä apua aloittelevalle vedonlyöjälle joka ottaa ensiaskeleita mallintamisessa. Laskuri laskee maaliodotusarvon hyökkäyspelin (tehdyt maalit) ja puoluspelin (päästetyt maalit) voimalukujen perusteella ja laskee poissonilla todennäköisyydet (1X2).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


_zam_
Jäsen
Viestit: 54
Liittynyt: 30.10.2013, 02:58
Pisteitä: 88

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja _zam_ »

Voiko excelissä vaihtaa fontin muotoilua kesken solun?

Käytän selittävässä sarakkeessa 'Ketjuta' -funktiota hakemaan soluun automaattisesti selityksen, joka siihen jää ellei halua ylikirjoittaa parempaa. Funktio tuossa sisältää lainausmerkeissä olevia vakio-sidesanoja, jotka haluaisin erivärisiksi kuin funktion muista soluista hakemat muuttuvat tekstit.
Ja joo, on ihan turhaa hifistelyä, mutta sehän se on elämän suola. Tai itse asiassa uuden oppiminen. Tässä toteutuisi kumpikin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


lammpa-1 v2.0
Jäsen
Viestit: 1746
Liittynyt: 28.09.2012, 18:03

Tuotto: -117.17 yks.

Palautus%: 96.72%

Panosten ka: 1.04 yks.

Vetoja: 3419

Pisteitä: 901
Paikkakunta: Utopia siellä jossain...
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja lammpa-1 v2.0 »

_zam_ kirjoitti:Voiko excelissä vaihtaa fontin muotoilua kesken solun?

Käytän selittävässä sarakkeessa 'Ketjuta' -funktiota hakemaan soluun automaattisesti selityksen, joka siihen jää ellei halua ylikirjoittaa parempaa. Funktio tuossa sisältää lainausmerkeissä olevia vakio-sidesanoja, jotka haluaisin erivärisiksi kuin funktion muista soluista hakemat muuttuvat tekstit.
Ja joo, on ihan turhaa hifistelyä, mutta sehän se on elämän suola. Tai itse asiassa uuden oppiminen. Tässä toteutuisi kumpikin.
Jos nyt oikein muistan, niin ainakin tietyt sanat pystyy korostamaan "conditional format":lla, mutta en tiedä tarkemmin. Takuuvarmasti onnistuu mitä erilaisimmat muotoilut, jos on valmis käyttämään apusarakkeita ym....

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

lammpa-1 lyö oikeasti vetoa ja lammpa-1 v2.0 vain testailee, älä peesaa kakkoseen ;) paitsi formulaa...

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1161
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3624
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

_zam_ kirjoitti:Voiko excelissä vaihtaa fontin muotoilua kesken solun?

Käytän selittävässä sarakkeessa 'Ketjuta' -funktiota hakemaan soluun automaattisesti selityksen, joka siihen jää ellei halua ylikirjoittaa parempaa. Funktio tuossa sisältää lainausmerkeissä olevia vakio-sidesanoja, jotka haluaisin erivärisiksi kuin funktion muista soluista hakemat muuttuvat tekstit.
Ja joo, on ihan turhaa hifistelyä, mutta sehän se on elämän suola. Tai itse asiassa uuden oppiminen. Tässä toteutuisi kumpikin.
Solun tekstiä voi manuaalisesti väritellä vaikka merkki-merkiltä. Tälläiset määrittelyt eivät kuitenkaan säily kun solun sisältö päivittyy.
Kaavoilla tuotettuun sisältöön pelkästään jotakin solun osaa koskevia manuaaliasetuksia ei voi tehdä lainkaan.

VBA-koodaus toisaalta antaa lähes rajattomat mahdollisuudet säätää kaikkia fontin atribuutteja koko solussa tai sen erikokoisissa osissa.
Ehdollinen muotoilu (Conditional formatting) vaikuttaa aina koko solun sisältöön.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

03.04.2015 01:07 <_zam_> Ty. Ei ehkä ihan VBA:n paikka. Vielä... :)

03.04.2015 06:16 <lammpa-1 v2.0> VBA:n käyttö kannattaa aloittaa heti, kun sille on vähänkään

03.04.2015 06:16 <lammpa-1 v2.0> tarvetta, siten pääsee pikkupalasissa siihen sisään

03.04.2015 06:17 <lammpa-1 v2.0> ja tuoltahan löytyy oikein oppitunnit ja kaikki VBA-hommiin

03.04.2015 06:17 <lammpa-1 v2.0> rohkeesti vaan!

03.04.2015 13:47 <_zam_> (y) Joo, kyllä mä Mäenalan kurssit oon käynyt. Tarkoitin

03.04.2015 13:47 <_zam_> lähinnä tähän fonttiasiaan.


lammpa-1 v2.0
Jäsen
Viestit: 1746
Liittynyt: 28.09.2012, 18:03

Tuotto: -117.17 yks.

Palautus%: 96.72%

Panosten ka: 1.04 yks.

Vetoja: 3419

Pisteitä: 901
Paikkakunta: Utopia siellä jossain...
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja lammpa-1 v2.0 »

S.Mäenala kirjoitti:Ehdollinen muotoilu (Conditional formatting) vaikuttaa aina koko solun sisältöön.
Hyväksyn :mrgreen:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

lammpa-1 lyö oikeasti vetoa ja lammpa-1 v2.0 vain testailee, älä peesaa kakkoseen ;) paitsi formulaa...

Minikommentit

03.04.2015 00:53 <S.Mäenala> ;)


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”