Tänään on 23.04.2018, 13:08.

Excel-säätöketju

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
Spurs77
Avatar
Jäsen
Viestit: 1493
Liittynyt: 20.08.2008, 16:45

Tuotto: +95.53 yks.

Palautus%: 104.62%

Panosten ka: 2.88 yks.

Vetoja: 718

Pisteitä: 730
Paikkakunta: Tre

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Spurs77 »

Makro-ongelma:

Eli, mulla on hyperlinkkejä excelin "Taul1" -sheetillä sarakkeessa "T". Haluasin makron, joka avaisi näistä määritetyillä riveillä olevat linkit default selaimessa omille välilehdilleen.

Tällä hetkellä koodi on muotoa:

Sub Avaa1()
Dim Sh As Worksheet
Dim Rng As Range
Dim Cell As Range
Set Sh = Worksheets("Taul1")
With Sh
Set Rng = .Range("T2:T21" & .Cells(.Rows.Count, "T").End(xlUp).Row)
End With
For Each Cell In Rng
Selection.FollowHyperlink Cell.Value
Next Cell
End Sub

Tarkoitus olisi saada auki siis linkit soluista T2:T21. Tämä yo. makro kyllä avaa linkkejä omille välilehdilleen, kuten pitääkin, mutta avaaminen jatkuu, kunnes chrome kaatuu. Eli joko tämä avaa näitä tuon rangen ulkopuoleltakin tai pyörittää näitä samoja auki loputtomiin.

Osaisikohan joku (Mäenala?) korjata meikän koodin toimivaksi? Itsehän en näistä paljoa ymmärrä, netistä etsin ja tähän tyssäsin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panostus x/10, missä 10 yksikköä = 3 % kassasta.

Minikommentit


Spurs77
Avatar
Jäsen
Viestit: 1493
Liittynyt: 20.08.2008, 16:45

Tuotto: +95.53 yks.

Palautus%: 104.62%

Panosten ka: 2.88 yks.

Vetoja: 718

Pisteitä: 730
Paikkakunta: Tre

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Spurs77 »

Jatkoa edelliseen. Tuo yo. ongelma johtui ilmeisesti siitä, että VB ei lopettanut avaamista tuohon haluamaani T21:seen, vaan jatkoi loppuun sarakkeen alas asti. Sain ratkaistua ongelman jakamalla hyperlinkit eri sarakkeisiin ja ajamalla sarakkeen kerrallaan (kaikille sarakkeille oma toimintanamiska). Tämä toimii ihan hyvin näin.

MUTTA tuli eteen toinen ongelma. Scripti ei avaa linkkejä järjestyksessä vaan yhtä aikaa, jolloin ne selaimeen avautuvat sattumanvaraisessa järjestyksessä. Tarkoitusperistäni johtuen, olisi ensiarvoisen tärkeää, että linkit avautuisivat järjestyksessä ylhäältä alaspäin.

Tähän tarvitsisin vielä ratkaisun. Kiitos etukäteen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panostus x/10, missä 10 yksikköä = 3 % kassasta.

Minikommentit

16.06.2013 19:05 <Spurs77> Njaah, nytpä se näyttäisikin avaavan järjestyksessä..

16.06.2013 19:05 <Spurs77> Katsellaan pelittääkö jatkossa.


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

Olitkin jo monologina tuon taistellut.

Tässä peruskoodaus tuohon hommaan:

Koodi: Valitse kaikki

Sub Avaa1()

Dim i, maxaddr As Integer
Dim addr As String

Application.ScreenUpdating = False
Sheets("Taul1").Activate
maxaddr = Cells(Rows.Count, 20).End(xlUp).Row
For i = 2 To maxaddr
    addr = Cells(i, 20).Value
    ActiveWorkbook.FollowHyperlink Address:=addr, NewWindow:=True
Next i

End Sub

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

16.06.2013 23:49 <Spurs77> Tattista!


Wille_78
Jäsen
Viestit: 799
Liittynyt: 30.09.2004, 17:29

Tuotto: +122.96 yks.

Palautus%: 109.28%

Panosten ka: 2.95 yks.

Vetoja: 449

Pisteitä: 772
Paikkakunta: Savo

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Wille_78 »

Mulla on laskentapohja excel sheetillä jonka kopsasin nyt tiedostosta toiseen. Mukana siirtyy välilehdiltä laskenta eli jos haluaisin hakea esim. välilehdeltä totals solun D1 tiedon niin siellähän lukee =Totals!D1

Nyt siellä lukee =[ATP.xls]Totals!D1

Miten saisin tuon linkin toiseen tiedostoon pois joka kohdasta, eli siten että lukisi vain Totals!D1, vai pitääkä mennä vaan solu kerrallaan?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Onhan se mahdollista, mutta epätodennäköistä.

Seurannan panostus asteikolla 1-5 yksikköä. --> Vuoden 2014 alusta tasapanostus 3 yks per veto

Minikommentit


Oliver
Avatar
Jäsen
Viestit: 1316
Liittynyt: 14.01.2003, 13:22
Pisteitä: 206
Viesti:

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Oliver »

Wille_78 kirjoitti:Mulla on laskentapohja excel sheetillä jonka kopsasin nyt tiedostosta toiseen. Mukana siirtyy välilehdiltä laskenta eli jos haluaisin hakea esim. välilehdeltä totals solun D1 tiedon niin siellähän lukee =Totals!D1

Nyt siellä lukee =[ATP.xls]Totals!D1

Miten saisin tuon linkin toiseen tiedostoon pois joka kohdasta, eli siten että lukisi vain Totals!D1, vai pitääkä mennä vaan solu kerrallaan?
Esim. korvaa toiminnolla:

Etsi: "[ATP.xls]"
Korvaa: ""

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

06.07.2013 14:09 <Wille_78> Kiitti. Olis pitänyt itsekin tajuta, en hoksannut edes

06.07.2013 14:10 <Wille_78> kokeilla tuota kaavoihin, muuten tuota tulee käytettyä. :)


boored
Jäsen
Viestit: 79
Liittynyt: 03.06.2012, 17:30
Pisteitä: 135

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja boored »

Yritän rakentaa linkejä excellissä käyttäen =CONCATENATE() ja =HYPERLINK():iä

linkin valmis muoto olis esimekiksi:
http://www.sharps.se/forums/includes/ap ... &odds=1.95

Eteen tullut ongelma on: =HYPERLINK() ei näköjään tykkää yli 256 merkkisestä URL:stä. (#VALUE! errori kun menee yli)

Olisko mitä ideaa miten rakentaa noita linkkejä esim VBAlla(jos oikeen ymmärsin kun vähän googlasin niin sen kautta voi saada pidempiä URL:eita) joka rivin perään joita klikkaamalla voi suoraan lähettää pelinsä tässa tapauksessa online seurantaan.

Elikä periaatteessa jokin seuranta excelissä olis tarkoitus tehdä ja joka rivin/pelin perään rakentaa linki tarvittavilla parametreillä jota klikkaamalla peli lähetetään online seurantaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


MattiN
Jäsen
Viestit: 318
Liittynyt: 10.02.2012, 16:53

Tuotto: -38.74 yks.

Palautus%: 96.27%

Panosten ka: 2.26 yks.

Vetoja: 459

Pisteitä: 84

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja MattiN »

Onko Excelissä mitään pikavalintaa jolla saa laskennan pois päältä? Itsellä hiukka raskas työkirja, niin harmittaa odotella aina 4-5 sekuntia jokaisen lisäyksen/korjauksen jälkeen. Sitten kun on tämä raskas työkirja avoinna, niin muitakin työkirjoja muokatessa sama toistuu. Siinä onkin sitten toinen kysymys, että mistä valikosta työkirjat saisi omaan ikkunaan? Nyt kaikki työkirjat on aina "samassa sovelluksessa" auki omina välilehtinään. Ainakin jossain vanhassa Excelin versiossa jokainen työkirja avautui aina omaan ikkunaan. Tää on ongelmana silloin kun pitää katsoa toisesta työkirjasta jotain taulukkoa ja syöttää siitä taulukosta arvoja toiseen työkirjaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panostus asteikolla 1-5 yksikköä ja kertoimet poimin Pinnaclelta vihjaamishetkellä.

Minikommentit


blortto
Jäsen
Viestit: 560
Liittynyt: 18.01.2003, 14:15

Tuotto: +4.19 yks.

Palautus%: 100.92%

Panosten ka: 3.53 yks.

Vetoja: 129

Pisteitä: 107

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja blortto »

MattiN kirjoitti:Onko Excelissä mitään pikavalintaa jolla saa laskennan pois päältä?
Tee jollekin pikanäppäimelle makro

Sub ToggleApplicationCalculation()
If Application.Calculation = xlCalculationAutomatic Then
Application.Calculation = xlCalculationManual
Else
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
End If
End Sub

Ja jos haluat välttämättä buttonin, niin workbook-tasolle:

Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
On Error Resume Next
Application.CommandBars("Standard").Controls("ToggleApplicationCalculation").Delete
On Error GoTo 0
End Sub

Private Sub Workbook_Open()
On Error Resume Next
Application.CommandBars("Standard").Controls("ToggleApplicationCalculation").Delete
On Error GoTo 0

With Application.CommandBars("Standard")
With .Controls.Add(temporary:=True)
.BeginGroup = True
.Style = msoButtonIcon
.FaceId = 283
.Caption = "CalculateToggle"
.OnAction = "ToggleApplicationCalculation"
End With
End With
End Sub

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

10.07.2013 15:09 <MattiN> Näyttää vaikealta, mutta pitää kokeilla :) Kiitos!


boored
Jäsen
Viestit: 79
Liittynyt: 03.06.2012, 17:30
Pisteitä: 135

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja boored »

MattiN kirjoitti:Siinä onkin sitten toinen kysymys, että mistä valikosta työkirjat saisi omaan ikkunaan?
http://www.excelforum.com/excel-general ... ytime.html
You should use SendTo method for this goal.

To do this go to folder where your Office is placed. Find and select program named excel.exe. Then by right click choose Create Shortcut and if you want, you can rename it to Microsoft Excel. Then move it to SendTo folder (by Cut and Paste). If you dont know where the SendTo folder is placed, run %Userprofile%\SendTo command through Start>Run. It is all you need. You shouldn't disable DDE In Microsoft Excel, as well as make any changes in windows registry. You dont need to reboot computer. Now go to folder where you keep files of your Workbooks, select few ones, then right click and select Send To > Microsoft Excel. Selected files will open all together in new instance of Microsoft Excel. At last, select single Workbook, and by right click select Send To > Microsoft Excel.
...tai sitten jos on excel "pinned in taskbar" niin oikee hiiren näppäin ja avaat sieltä niin tulee aina uus ikkuna ja vedät ne työkirjat jotka haluat avata sen uuden ikkunan päälle.
Kuva

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


M0sse
Jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: 12.07.2013, 16:54
Pisteitä: 2

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja M0sse »

S.Mäenala kirjoitti:
samsalonen kirjoitti:[Suurinpiirtein, tosin vielä monimuotoisemmin - eli hekusessa olisi setti joka laskee kunkin rivin kohdalle, niin vieras- kuin kotijoukkueelle:
1. Edellisten x otteluiden tehdyt
2. Edellisten x otteluiden päästetyt
3. Edellisten x vierasottelun tehdyt
4. Edellisten x vierasottelun päästetyt
5. Edellisten x kotiottelun tehdyt
6. Edellisten x kotiottelun päästetyt
... perään kunkin joukkueen osalta n kappaletta muuta tietoa edellisistä otteluista. Nämähän kaikki menee samalla kaavalla kunhan sen kaavan saa aikaiseksi kerran kummallekin joukkueelle :)
Tässäpä tämä:

Kuva

Valitsin kaavoihin tässä ratkaisussa niin purusfunktioita kuin mahdollista. Jos en kovin paljon erehdy, taulukko toimii kaikilla kielillä ja hyvin monilla Excel-versioilla pitkälle taaksepäin (ja todennäköisesti myös OpenOfficella).
Myös käytetty logiikka on valittu siten että se on helposti ymmärrettävissä ja kaavoista on helppo tehdä omia sovelluksia.

Kuvan mukaisessa tilanteessa, sarakkeet H - O ovat apusarakkeita. Lopullisessa sovelluksessa ne sijoitettaisiin omalle välilehdelleen, pois tilaa viemästä. Vaihtoehtoisesti sarakkeet voisi tietysti myös piilottaa.

Laitan kaavat vielä tekstinä. Kuvasta niitä on vähän hankala kopioida:
H3: =COUNTIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());B3)

L3: =SUMIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());B3;INDIRECT("$D$3:$D$" & ROW()))

P3: =L3-SUMIFS(INDIRECT("$L$3:$L$" & ROW()-1);INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW()-1);B3;INDIRECT("$H$3:$H$" & ROW()-1);H3-$Y$1-1)-D3

Vastailen tarvittaessa kysymyksiin ... :wink:

Terve,

Erinomaista tietoa täällä pyyteettömästi jaetaan, kiitos siitä!
Pitää nostaa tämä ylös kun ei vaan itse osaa...eli tuo P3 -kaava tuottaa kovasti itselle vaikeuksia. Sitä kun yritän exceliin laittaa niin tulee herjaa -> "Olet kirjoittanut tähän funktioon seuraavat argumentit: Liian monta".
Ohjeesta en mitään löytänyt ja googlekin on kovasti híljainen. Löytyisikö joltain apua?
Kiitos kovasti jo etukäteen.

M

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

M0sse kirjoitti:Terve,

Erinomaista tietoa täällä pyyteettömästi jaetaan, kiitos siitä!
Pitää nostaa tämä ylös kun ei vaan itse osaa...eli tuo P3 -kaava tuottaa kovasti itselle vaikeuksia. Sitä kun yritän exceliin laittaa niin tulee herjaa -> "Olet kirjoittanut tähän funktioon seuraavat argumentit: Liian monta".
Ohjeesta en mitään löytänyt ja googlekin on kovasti híljainen. Löytyisikö joltain apua?
Kiitos kovasti jo etukäteen.

M
Kovin vähillä sanoilla ongelmaasi kuvailet, mutta oma valistunut arvaukseni on että kyseessä on funktion SUMIFS suomenkielinen vastine.

SUMIF = SUMMA.JOS
SUMIFS = SUMMA. JOS.JOUKKO

H- ja L-sarakkeissa funktioiden nimet ovat yksikkö-muodossa mutta juuri P-sarakkeessa on monikkomuoto. 8--)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


M0sse
Jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: 12.07.2013, 16:54
Pisteitä: 2

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja M0sse »

S.Mäenala kirjoitti:
M0sse kirjoitti:Terve,

Erinomaista tietoa täällä pyyteettömästi jaetaan, kiitos siitä!
Pitää nostaa tämä ylös kun ei vaan itse osaa...eli tuo P3 -kaava tuottaa kovasti itselle vaikeuksia. Sitä kun yritän exceliin laittaa niin tulee herjaa -> "Olet kirjoittanut tähän funktioon seuraavat argumentit: Liian monta".
Ohjeesta en mitään löytänyt ja googlekin on kovasti híljainen. Löytyisikö joltain apua?
Kiitos kovasti jo etukäteen.

M
Kovin vähillä sanoilla ongelmaasi kuvailet, mutta oma valistunut arvaukseni on että kyseessä on funktion SUMIFS suomenkielinen vastine.

SUMIF = SUMMA.JOS
SUMIFS = SUMMA. JOS.JOUKKO

H- ja L-sarakkeissa funktioiden nimet ovat yksikkö-muodossa mutta juuri P-sarakkeessa on monikkomuoto. 8--)
Niinpä niin, enpä ollut edes osannut copy/pasteta ko. funktiota oikein vaan tuo kriittinen "S" oli jäänyt uupumaan.
Nyt laskee P-saraketta oikein...kiitos!
Ikävä kyllä lisävaikeuksia ja taidottomuutta ilmeni ko. kaavan soveltamisessa sarakkeisiin Q, R ja S. Kaikki muut olisivat nyt ok. Jatkan tietysti vääntöä, mutta olisin kiitollinen
neuvosta.

M

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

M0sse kirjoitti:... Kaikki muut olisivat nyt ok. Jatkan tietysti vääntöä, mutta olisin kiitollinen
neuvosta.

M
Oikea asenne M0sse!
Vähitellen se vääntö kantaa yhä pitemmälle!

Laitetaan varmuuden vuoksi vielä kaikki solujen H3 - S3 kaavat.
Ne menevät järjestyksessä näin:

=COUNTIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());B3)
=COUNTIF(INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW());B3)
=COUNTIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());C3)
=COUNTIF(INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW());C3)

=SUMIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());B3;INDIRECT("$D$3:$D$" & ROW()))
=SUMIF(INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW());B3;INDIRECT("$E$3:$E$" & ROW()))
=SUMIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());C3;INDIRECT("$D$3:$D$" & ROW()))
=SUMIF(INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW());C3;INDIRECT("$E$3:$E$" & ROW()))

=L3-SUMIFS(INDIRECT("$L$3:$L$" & ROW()-1);INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW()-1);B3;INDIRECT("$H$3:$H$" & ROW()-1);H3-$Y$1-1)-D3
=M3-SUMIFS(INDIRECT("$O$3:$O$" & ROW()-1);INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW()-1);B3;INDIRECT("$K$3:$K$" & ROW()-1);I3-$Y$1)
=N3-SUMIFS(INDIRECT("$L$3:$L$" & ROW()-1);INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW()-1);C3;INDIRECT("$H$3:$H$" & ROW()-1);J3-$Y$1)
=O3-SUMIFS(INDIRECT("$O$3:$O$" & ROW()-1);INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW()-1);C3;INDIRECT("$K$3:$K$" & ROW()-1);K3-$Y$1-1)-E3


Yläriviltä kaavat voi kopioida alaspäin kaavakopiointia käyttäen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

“There are two kinds of forecasters: those who don’t know, and those who don’t know they don’t know.”
(J K Galbraith)

Minikommentit

14.07.2013 12:00 <M0sse> Kiitos! t. M0sse


Eugene
Jäsen
Viestit: 409
Liittynyt: 11.08.2010, 09:09

Tuotto: +68.38 yks.

Palautus%: 105.07%

Panosten ka: 3.61 yks.

Vetoja: 373

Pisteitä: 60
Paikkakunta: Suomi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Eugene »

S.Mäenala kirjoitti:
M0sse kirjoitti:... Kaikki muut olisivat nyt ok. Jatkan tietysti vääntöä, mutta olisin kiitollinen
neuvosta.

M
Oikea asenne M0sse!
Vähitellen se vääntö kantaa yhä pitemmälle!

Laitetaan varmuuden vuoksi vielä kaikki solujen H3 - S3 kaavat.
Ne menevät järjestyksessä näin:

=COUNTIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());B3)
=COUNTIF(INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW());B3)
=COUNTIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());C3)
=COUNTIF(INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW());C3)

=SUMIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());B3;INDIRECT("$D$3:$D$" & ROW()))
=SUMIF(INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW());B3;INDIRECT("$E$3:$E$" & ROW()))
=SUMIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());C3;INDIRECT("$D$3:$D$" & ROW()))
=SUMIF(INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW());C3;INDIRECT("$E$3:$E$" & ROW()))

=L3-SUMIFS(INDIRECT("$L$3:$L$" & ROW()-1);INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW()-1);B3;INDIRECT("$H$3:$H$" & ROW()-1);H3-$Y$1-1)-D3
=M3-SUMIFS(INDIRECT("$O$3:$O$" & ROW()-1);INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW()-1);B3;INDIRECT("$K$3:$K$" & ROW()-1);I3-$Y$1)
=N3-SUMIFS(INDIRECT("$L$3:$L$" & ROW()-1);INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW()-1);C3;INDIRECT("$H$3:$H$" & ROW()-1);J3-$Y$1)
=O3-SUMIFS(INDIRECT("$O$3:$O$" & ROW()-1);INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW()-1);C3;INDIRECT("$K$3:$K$" & ROW()-1);K3-$Y$1-1)-E3


Yläriviltä kaavat voi kopioida alaspäin kaavakopiointia käyttäen.
Tää on menny multa ohitte! Hieno vekotin, mutta käyn vähän hitaalla taasen tässä vissiin näkyy vaan joukkueiden tehdyt maalit kotona ja vieraissa ei siis päästettyjä?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

Eugene kirjoitti:Tää on menny multa ohitte! Hieno vekotin, mutta käyn vähän hitaalla taasen tässä vissiin näkyy vaan joukkueiden tehdyt maalit kotona ja vieraissa ei siis päästettyjä?
Jeps, tässä oli tarkoituksena näyttää vain kaavamallit siitä kuinka "kolme viimeisintä" voidaan hakea.
Päästetyille maaleille on helppo kirjoittaa vastaavat kaavat, data on esimerkkitaulukossakin jo valmiina D- ja E-sarakkeissa.
Apusarakkeita (H - O) voi hyödyntää myös päästettyjä laskettaessa. Reaalitilanteessa nämä sarakkeet kannattaa piilottaa esim. omalle välilehdelleen.

Laita noottia jos tarvitset apua. :?:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tophias
Avatar
Jäsen
Viestit: 1555
Liittynyt: 01.12.2012, 12:29

Tuotto: -56.11 yks.

Palautus%: 98.66%

Panosten ka: 1.10 yks.

Vetoja: 3807

Pisteitä: 1990

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tophias »

Ongelmaa taas Excelin kanssa kun ei vain osaa.

Pitäisi saada otteluohjelma, nyt kyseessä Englannin Championship exceliin. Jokaisessa paikassa josta olen ohjelman löytänyt ja kopioinut on samanlainen juttu, eli kaikki samassa solussa. Eli näin:
Burnley v Bolton
Leeds v Brighton
Nottingham Forest v Ipswich

Saako näitä mitenkään omiin soluihin niin, että tuo kaksiosainen joukkueen nimi, tässä tapauksessa Nottingham Forest on samassa solussa ja v sekä ipswich vielä omassa.

Tuolla text to colums jutulla taitoni rittää erottamaan nuo kaikki omiksi, mutta siinä tapauksessa tuo forest sana on samassa pystysarakkeessa kuin nuo kaksi v:tä, joten tuon rivin v ja ipswich tulevat yhden solun liikaa oikealle. Jos ei tuota onnistu muuttamaan, täytyy yrittää löytää erilainen otteluohjelmapohja, jossa nuo joukkueet ovat jo valmiiksi omissa soluissaan.

Lisätään vielä sen verran, että saahan ne yksi kerrallaan, mutta se on aika kova homma koko ohjelmaa muokata niin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

https://twitter.com/TopiParkko
panostus kelly/6, 1yks=1% kassasta

Minikommentit

24.07.2013 18:56 <blortto> väli v välin replacetat vaikka viivaksi ja sillä splittaat

24.07.2013 19:32 <tophias> miten ton nyt sit vaikka viivaks saa muokattuu?

24.07.2013 19:38 <blortto> maalaat solut/columnit, ctrl-h ja rokrok

24.07.2013 19:44 <tophias> kiitos!


spirit
Jäsen
Viestit: 336
Liittynyt: 04.05.2007, 20:44

Tuotto: -206.78 yks.

Palautus%: 95.39%

Panosten ka: 3.00 yks.

Vetoja: 1496

Pisteitä: 712

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja spirit »

tophias kirjoitti:Ongelmaa taas Excelin kanssa kun ei vain osaa.

Pitäisi saada otteluohjelma, nyt kyseessä Englannin Championship exceliin. Jokaisessa paikassa josta olen ohjelman löytänyt ja kopioinut on samanlainen juttu, eli kaikki samassa solussa. Eli näin:
Burnley v Bolton
Leeds v Brighton
Nottingham Forest v Ipswich

Saako näitä mitenkään omiin soluihin niin, että tuo kaksiosainen joukkueen nimi, tässä tapauksessa Nottingham Forest on samassa solussa ja v sekä ipswich vielä omassa.

Tuolla text to colums jutulla taitoni rittää erottamaan nuo kaikki omiksi, mutta siinä tapauksessa tuo forest sana on samassa pystysarakkeessa kuin nuo kaksi v:tä, joten tuon rivin v ja ipswich tulevat yhden solun liikaa oikealle. Jos ei tuota onnistu muuttamaan, täytyy yrittää löytää erilainen otteluohjelmapohja, jossa nuo joukkueet ovat jo valmiiksi omissa soluissaan.

Lisätään vielä sen verran, että saahan ne yksi kerrallaan, mutta se on aika kova homma koko ohjelmaa muokata niin.
Tekstifunktioilla saa kaiveltua tietoja yhdestä solusta. Pitää vaan hoksata joku toistuva tekstinpätkä, tässä tapauksessa: " v ". Näitä kannattaa pikkusen pyöritellä, niin pystyy hakemaan laajemmalti tietoa ja jäsentelemään ne kaavoilla. Kannattaa katsella noiden kaavojen ohjeita läpi ja opetella, mitä niillä voi tehdä.

Eli kotijoukkueen saat kaavalla:
=VASEN(H26,ETSI(" v ",H26,1)-1)

Ja vierasjoukkueen kaavalla:
=OIKEA(H26,PITUUS(H26)-ETSI(" v ",H26,1)-2)

Näissä kannattaa tarkistaa kopioimalla pelkät arvot testiksi johonkin soluun ettei ylimääräisiä välilyöntejä jää.

Englanniksi en osaa noista kaavojen nimistä sanoa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

26.07.2013 12:34 <boored> =LEFT(H26;FIND(" v ";H26;1)-1)

26.07.2013 12:34 <boored> =RIGHT(H26;LEN(H26)-FIND(" v ";H26;1)-2)

26.07.2013 12:36 <boored> TRIM poistaa välilyönit, mikä se nyt suomeks sitten lie :D

26.07.2013 12:40 <boored> siis poistaa alusta ja lopusta, ei keskeltä

28.07.2013 09:49 <spirit> POISTA.VÄLIT


tophias
Avatar
Jäsen
Viestit: 1555
Liittynyt: 01.12.2012, 12:29

Tuotto: -56.11 yks.

Palautus%: 98.66%

Panosten ka: 1.10 yks.

Vetoja: 3807

Pisteitä: 1990

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tophias »

Heitetääs taas pikku kyssäri

Eli kaksi työkirjaa, joissa molemmissa samat otteluohjelmat, mutta muuten eri tietoja. Tarkoituksena olisi saada homma toimimaan siten, että kun laittaa toiseen taulukkoon pelin lopputuloksen esim:
solu b2 kotijoukkueen maalit ja c2 vierasjoukkueen, niin nämä päivittyvät auttomaattisesti toiseen taulukkoon samaan kohtaa. Osasin kyllä tehdä linkin menemällä kohdetiedoston b2 soluun, sieltä kaavaan = merkki ja sitten vain kävin lähdetedoston B2 solua klikkaamassa niin sehän toimi. Mutta ongelma on siinä, että kuinka saan kopioitua tuota kaavaa alemmas esim. soluun b80 asti, ettei tarvitsisi jokaiseen soluun erikseen tehdä tuota kaavaa, olisi nimittäin aika hidasta hommaa.

Jos taas joku fiksu auttaisi amatööriä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

https://twitter.com/TopiParkko
panostus kelly/6, 1yks=1% kassasta

Minikommentit

27.07.2013 18:42 <credit> Eikö onnistu normaalilla kaavan kopioimisella?

27.07.2013 19:38 <tophias> ei, koska normisti oikeasta alakulmasta vetämällä kaikkiin

27.07.2013 19:39 <tophias> tulee sama kaava, eikä se ns. juokse se numero

27.07.2013 20:19 <S.Mäenala> Ota sen ensimmäisen solun kaavoista dollari-merkit pois ja

27.07.2013 20:19 <S.Mäenala> ... kopioi sitten.

27.07.2013 21:16 <credit> S.Mäenala taisikin jo keksiä, mistä homma kiikasti...

27.07.2013 21:16 <credit> ...mutta eikö kaikkein helpointa olisi käyttää...

27.07.2013 21:16 <credit> ...saman työkirjan eri välilehtiä?


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

credit kirjoitti: ...mutta eikö kaikkein helpointa olisi käyttää...
...saman työkirjan eri välilehtiä?
Samaa mieltä creditin kanssa.
Excel 2010 työkirja on kooltaan n välilehteä x 1,048,576 riviä x 16,384 saraketta. Yleensä ihmiset käyttävät siitä 0.0 promillen suuruisen pikkuruisen täplän vasemmassa yläkulmassa.
Toisekseen excel on varsinainen muistisyöppö jos siitä samanaikaisesti pidetään auki useampia instansseja. Muisti loppuu silloin helposti kesken ja ohjelman toiminta hidastuu rajusti kun kovalevyn swappiä käytetään tilapäismuistina.

Yhdelle välilehdelle on helppo sijoittaa kymmeniä taulukoita. Kaavat saadaan yksinkertaisiksi, muistia säästyy J.J. Calen kuunteluun ja kone toimii paljon joutuisammin.

Viittauksista:
B2 on suhteellinen viittaus (relative reference).
Jos viittaus B2 kirjoitetaan esim. soluun D10, luodaan viittaus "2 vasemmalle, 8 ylös". Kun solun D10 kaavaa kopioidaan kaavakopioinnilla, suhteellinen viittaus osoittaa aina soluun "2 vasemmalle, 8 ylös" katsottuna siitä solusta missä se sijaitsee.
Yleensä kaavakopiointia käytetään vain alaspäin ja/tai oikealle, jolloin suhteelliset viittaukset pysyvät välilehden sisällä eikä saada Reference Error'eita.

$B$2 on suora viittaus (absolute reference)
- luodaan kirjoittamalla B2 ja funktionäppäin F4
Viittaus $B$2 viittaa aina soluun B2 riippumatta siitä missä solussa se esiintyy.

Absoluuttinen viittaus "ei juokse" kaavaa kopioidessa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


M0sse
Jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: 12.07.2013, 16:54
Pisteitä: 2

Montako prosenttia 6 viimeisestä yli 1,5?

Viesti Kirjoittaja M0sse »

Terve,

Osaavimpien apua taas kaivataan.

Esimerkki kuva ohessa.
Yritän saada laskettua sarakkeeseen I, että montako prosenttia kotijoukkueen 6 viimeisestä kotipelistä on mennyt yli 1,5 maalin.Esim jos 5 kuudesta on yli, niin sarakkeeseen I tulee 83,33%.
Vastaavasti sarakkeeseen J, että montako prosenttia kotijoukkueen 6 viimeisestä pelistä (sis. siis koti ja vieraspelit) on mennyt yli 1,5 maalin.
K ja L vastaavanlaisesti vierasjoukkueella.
Tuota H -sarakkeen "bittiä" olin ajatellut käyttää apuna, mutta lienee muutenkin mahdollista.


Kiitos jo etukäteen!

t. M0sse
Liitteet
totals1.5_2.jpg
totals1.5_2.jpg (164.37 KiB) Katsottu 2725 kertaa

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Montako prosenttia 6 viimeisestä yli 1,5?

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

M0sse kirjoitti:Terve,

Osaavimpien apua taas kaivataan.

Esimerkki kuva ohessa.
Yritän saada laskettua sarakkeeseen I, että montako prosenttia kotijoukkueen 6 viimeisestä kotipelistä on mennyt yli 1,5 maalin.Esim jos 5 kuudesta on yli, niin sarakkeeseen I tulee 83,33%.
Vastaavasti sarakkeeseen J, että montako prosenttia kotijoukkueen 6 viimeisestä pelistä (sis. siis koti ja vieraspelit) on mennyt yli 1,5 maalin.
K ja L vastaavanlaisesti vierasjoukkueella.
Tuota H -sarakkeen "bittiä" olin ajatellut käyttää apuna, mutta lienee muutenkin mahdollista.


Kiitos jo etukäteen!

t. M0sse
Kyllähän näihin kysymyksiin muutkin voisivat vastailla...

Taas kerran,
tämänkaltaisia poimintatehtäviä varten kannattaisi vakavasti harkita kunnon relaatio-tietokannan rakentamista ja kevyttä SQL-opiskelua.
Toinen yksinkertainen ratkaisu on käyttää Excel'in skriptikieltä VisualBasic'iä.

Excel-taulukoissa tietokantarakenteita ei ole ja sen vuoksi vähänkään mutkikkaampien hakujen toteuttamisessa ohjelman tarkoitukseen huonosti soveltuvilla funktioilla joudutaan usein käyttämään erilaisia välitallennussarakkeita. Niin tässäkin.

Kuva

Total-sarake: onko tässä ottelussa tehty yli 1.5 maalia
HH1 -sarake: kotijoukkueen aiempien kotiotteluiden lukumäärä
HH2 -sarake: monessako kotijoukkueen aiemmassa kotiottelussa yli 1.5 maalia
... jne.
Siirsin nuo sarakkeet vähän sivummalle pois maisemaa pilaamasta...

Pääsen vähemmin selityksin kun postitan koko taulukon xlsx-tiedostona:
Link: http://www.mediafire.com/view/fnvbpp9er ... M0sse.xlsx

Vinkki kuvien postittajille:
- Jos et ihan luontokuvausta harrasta, kannattaa esim. kaaviot ja taulukot postittaa 8-bit png-muodossa. Silloin niistä saa turhat kilot pois ja yo. kuvankin kooksi tulee vain 15.5 kB.
Nopea netti on kaikkien etu!
- Kuvan kokoa ei ilman asianmukaisia työkaluja kannata muuttaa (resize). Muutettaessa niistä tulee helposti vähän suttuisia, kuten tuossa M0ssen kuvassa luultavasti on käynyt.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

10.08.2013 09:55 <M0sse> Kiitos taas S.Mäenala!


R-bet
Jäsen
Viestit: 619
Liittynyt: 24.02.2013, 12:14

Tuotto: +138.08 yks.

Palautus%: 104.24%

Panosten ka: 6.67 yks.

Vetoja: 488

Pisteitä: 633

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja R-bet »

Hieno tämä S.Mäenala ketju vaikka joku onkin nimennyt ketjun väärin..

Excel 2007 käytössä ja kone on mikä on, mutta melko nopea kaikessa peruskäytössä ja yleensä excelin kanssa myöskin. Nyt kuitenkin tullut lisäiltyä taas eri ominaisuuksia ja aikasemmin kun oli 500 riviä niin excel toimi nopeasti, mutta nyt 20 riviä ja alkaa jo hidastelee. En nyt vielä ala miettimään mitä kaikkea lisäilin, joten tarkkaa apua vaikea antaa, mutta onko jotain yleissääntöjä joilla excel pidetään nopeana tai voidaan nopeuttaa sitä?
Esim. if lausekkeet, hidastavatko erityisen paljon? Tai se että tietyt solut värjäytyvät tietyillä ehdoilla (esim. pelikelpoiset kertoimet menevät vihreäksi, muut punaiseksi tai muuta vastaavaaa).

Kun näitä vähän helpompia kysymyksiä tulee niin voisin itsekin vastailla herkemmin niin saa S.Mäenala vastata sitten kun kysytään vaikeampia. Kukaan ei jaksa loputtomiin yksin vastailla, joten jeesaillaan kaikki kun osaamme.

Perusvinkkinä tietenkin googlella saa vastauksia moniin kysymyksiin, myös tähän minun, mutta toivon täältä jotain ihmette :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1130
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3486
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

R-bet kirjoitti:Hieno tämä S.Mäenala ketju vaikka joku onkin nimennyt ketjun väärin..

Excel 2007 käytössä ja kone on mikä on, mutta melko nopea kaikessa peruskäytössä ja yleensä excelin kanssa myöskin. Nyt kuitenkin tullut lisäiltyä taas eri ominaisuuksia ja aikasemmin kun oli 500 riviä niin excel toimi nopeasti, mutta nyt 20 riviä ja alkaa jo hidastelee. En nyt vielä ala miettimään mitä kaikkea lisäilin, joten tarkkaa apua vaikea antaa, mutta onko jotain yleissääntöjä joilla excel pidetään nopeana tai voidaan nopeuttaa sitä?
Esim. if lausekkeet, hidastavatko erityisen paljon? Tai se että tietyt solut värjäytyvät tietyillä ehdoilla (esim. pelikelpoiset kertoimet menevät vihreäksi, muut punaiseksi tai muuta vastaavaaa).

Kun näitä vähän helpompia kysymyksiä tulee niin voisin itsekin vastailla herkemmin niin saa S.Mäenala vastata sitten kun kysytään vaikeampia. Kukaan ei jaksa loputtomiin yksin vastailla, joten jeesaillaan kaikki kun osaamme.

Perusvinkkinä tietenkin googlella saa vastauksia moniin kysymyksiin, myös tähän minun, mutta toivon täältä jotain ihmette :D
Ei excel'in pitäisi tuollaisista 500 rivin työkirjoista hidastua lainkaan ihan riippumatta siitä mitä ne sisältävät. Se mitä jossain aikaisemmin sanoin sisäkkäisistä if-silmukoista tai matriisi-kaavoista saa merkitystä vasta jossain 10000 plus rivin työkirjoissa.
Mainitsemiesi kokoisilla työkirjoilla merkittävämpi tekijä on se kuinka monta excel-työkirjaa on samanaikaisesti avoinna. Useamman instanssin aukiolo yksinään jo syö uskomattoman paljon muistia ja lisäksi kannattaa huomata että kaikki työkirjat lasketaan aina muuttuvilta osiltaan läpi vaikka vain yhtä muutetaan.

Uskoisin kuitenkin että Sinun koneesi hitauden syy löytyy muualta. Tässä ne yleisimmät kivireet:
- bootissa käynnistyy turhia sovelluksia (Start => Run => msconfig [Ok] => Startup => karsi turhat pois, vaatii asiantuntemusta!)
- liikaa plugin'eja, poista etenkin selaimesta kaikki turhat härpäkkeet (Tools => Add-ons)
- Registry korruptoitunut, vanhentuneita avaimia saattaa pahimmillaan olla useita tuhansia!, registry-tiedosto fragmentoitunut, korjaa asianmukaista apuohjelmaa käyttäen, itsellä käytössä Registry First Aid.
- muistia liian vähän, käyttöjärjestelmä koneelle liian raskas, ym.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

07.08.2013 16:26 <R-bet> Kiitos, ihan puupää en koneiden kanssa, mutta rekistereitä

07.08.2013 16:26 <R-bet> en uskalla itse sörkkiä, mutta tuota apuohjelmaa voisi

07.08.2013 16:26 <R-bet> kokeilla. Toinen mitä noiste en ollut tehnyt on selaimen

07.08.2013 16:27 <R-bet> pluginit. En tajunnut että voisi vaikuttaa.

07.08.2013 16:58 <boored> 64bitinen versio jota voi enemipi muistia käyttää + ssd

07.08.2013 16:58 <S.Mäenala> Huomattavan suuri osa käynnissä olevista prosesseista on se-

07.08.2013 16:59 <boored> ero kuin yö ja päivä mulla 32bittiseen 7200rpm kovollla

07.08.2013 17:00 <S.Mäenala> laintoimintoihin liittyviä, usein kymmenkunta, selain voi

07.08.2013 17:01 <S.Mäenala> jollakin roskasivustolla veivata pariakymmentä mainos-flash-

07.08.2013 17:01 <S.Mäenala> videota samanaikaisesti, se syö paljon muistia...

07.08.2013 17:05 <S.Mäenala> totta boored! Mutta silloin siis jo swappi käytössä

07.08.2013 17:16 <boored> j, mutta myös muistin määrä 32bit=>64bit tuplavaikutus mulla


zot
Avatar
Jäsen
Viestit: 1007
Liittynyt: 12.06.2008, 21:25

Tuotto: +30.61 yks.

Palautus%: 107.58%

Panosten ka: 1.72 yks.

Vetoja: 235

Pisteitä: 963
Paikkakunta: Äärikeskusta

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja zot »

Yksi syy Excel tahmeuteen voi olla se, että tiedosto on vahingossa kasvanut liian suureksi johtuen piilossa olevista tyhjistä soluista jotka ovat kopioituneet tiedoston jokaiselle riville. Mulla juuri eilen tällainen keissi missä tiedostoni 8 eri tabilla tyhjät solut olivatkin näennäisen tyhjiä (jollakin tapaa formatoituja) ja kun näitä oli jokaisella 1048576 rivillä niin normaalisti 450k tiedosto olikin kasvanut 32MB kokoiseksi ja tämän jälkeen juuri mikään ei ollut enää mukavaa (kunnes deletoin tyhjät rivit)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

WARNING: Keyboard Not Attached. Press F10 to Continue

Minikommentit

07.08.2013 20:54 <R-bet> Kiitän kaikkia. Yöllä näitä voinkin taas säheltää


tunke
Jäsen
Viestit: 15
Liittynyt: 30.12.2004, 15:54
Pisteitä: 5

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tunke »

Ei nyt liity vedonlyöntiin, mutta exceliin kuitenkin ja tämä lienee oikea ketju kysyä.

Keräilen omia menoja taulukkoon. Kuitista siis naputtelen kauppareissut ym. Eli esim. elokuun elintarvike ostokset on sarakkeessa I25. Nyt siihen pitäisi lisätä aina edellisen luvun päälle lisää sitä mukaa kun tulee kaupassa käytyä. Niin kait sen voisi tehdä kätevämminkin kuin katsoa edellinen luku, ottaa laskin ja laskea se yhteen lisättävän luvun kanssa ja sitten syötetään tulos siihen soluun I25?
Olen kokeillut laittaa plus merkin väliin, mutta sitten koko solussa lukee esim. 10,58+22,10. Excel 2010 on mulla käytössä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”