Tänään on 19.06.2018, 19:28.

Excel-säätöketju

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
juhwetus
Jäsen
Viestit: 6
Liittynyt: 02.02.2011, 20:51
Pisteitä: 1

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja juhwetus »

Morjesta foorumille.

Ongelmani on seuraava:

Minulta löytyypi excel-taulukko, jonka solut viittaavat ja hakevat dataa useasta eri taulukosta.
Olen yrittänyt luoda linkityksille virheensietokykyä kaatumisten ja hakevan tiedoston siirtelyjen varalle viittaamalla soluun Q3, jossa sisältönä esim. "L:\Hakemisto\".
Sijainti L:\Hakemisto\ sisältää kaikki excel-tiedostot, josta kys. excel hakee tietoja.
Esim. hypelinkeissä seuraava toimii halutulla tavalla:

Koodi: Valitse kaikki

=HYPERLINK($Q$3&"haunkohde.xls";"tiedoston kuvaus")
Myös seuraava toimii, vaikka haunkohde.xls olisi suljettuna:

Koodi: Valitse kaikki

=INDEX('L:\Hakemisto\[haunkohde.xls]välilehti'!$C$4:$C$33;MATCH(99999999999;'L:\Hakemisto\[haunkohde.xls]välilehti'!$C$4:$C$33))
Funktio siis hakee ulkoisesta excelistä, tietyltä välilehdeltä, viimeisen dataa sisältävän solun väliltä C4-C33 ja tuo sen funktion sisältävään soluun.

Ongelmana on L:\Hakemisto\ -linkityksen ulottaminen myös edelliseen funktioon kuten hyperlinkin tapauksessa. En vaan osaa.

Voiko tuon tehdä ilman makroa ja ilman että molempien excel-tiedostojen tulee olla auki samaan aikaan?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


TuplaJallu
Avatar
Jäsen
Viestit: 2779
Liittynyt: 13.06.2008, 08:02

Tuotto: +29.15 yks.

Palautus%: 100.25%

Panosten ka: 5.92 yks.

Vetoja: 1951

Pisteitä: 3184

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja TuplaJallu »

Voinko tehdä jotenkin kaavion missä näkyy vain tietyt vedot mun kirjanpidosta.

Eli siis tyyliin:

=SUM(IF(Veto.B14:Veto.B50000="henkka";Veto.J14:Veto.J50000))

Eli kaavioon hakeutuisi vain B-sarakkeella olevat Henkan vedot ja J-sarakkeelta haetaan tulos.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5237
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3995

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja credit »

TuplaJallu kirjoitti:Voinko tehdä jotenkin kaavion missä näkyy vain tietyt vedot mun kirjanpidosta.
Mitä tarkoitat "kaaviolla"? Yhteenvetotiedot (vetojen määrä, voitetut/hävityt eurot) Henkan tai kenen tahansa muun suosittamista vedoista on helppo hakea tuollaisilla kaavoilla, mutta jos haluat luoda niistä kaavioita, suosittelen opettelemaan pivotin käyttöä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

17.01.2013 20:41 <TuplaJallu> Niin siis käyrää olis hakusessa tietyn vihjaajan peeseistä.

17.01.2013 20:42 <TuplaJallu> Pivot, mikä lie. :S


Ekitheman
Jäsen
Viestit: 93
Liittynyt: 28.10.2012, 17:34

Tuotto: -7.03 yks.

Palautus%: 97.94%

Panosten ka: 2.89 yks.

Vetoja: 118

Pisteitä: 22

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Ekitheman »

Eikö ole helpoin vain lajitella Henkan mukaan ja sitten ctrl+c - ctrl+v toiseen taulukkoon ja lisää kaavio. Sieltähän se tulisi n. 20 sekunnissa?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5237
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3995

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja credit »

Ekitheman kirjoitti:Eikö ole helpoin vain lajitella Henkan mukaan ja sitten ctrl+c - ctrl+v toiseen taulukkoon ja lisää kaavio. Sieltähän se tulisi n. 20 sekunnissa?
Jos TuplaJallu haluaa saada piirrettyä tuottokäyrän, niin tämä on yksi tapa. Ratkaisun huono puoli on se, että käyrä pitää piirtää aina uudelleen, kun tiedot päivittyvät.

Itse en kyllä ihan ymmärrä, mihin TuplaJallu tuollaisia käppyröitä ylipäätään tarvitsee. :? Ehkä niitä on vain mukava katsella. :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


TuplaJallu
Avatar
Jäsen
Viestit: 2779
Liittynyt: 13.06.2008, 08:02

Tuotto: +29.15 yks.

Palautus%: 100.25%

Panosten ka: 5.92 yks.

Vetoja: 1951

Pisteitä: 3184

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja TuplaJallu »

Toi lajittelu kelpaisi hyvin kun en sitä jatkivaksi tarvitse. Haluan vain käyrän voittolinjan vedoista, on nimittäin aikamoinen alamäki menossa ja haluaisin tietää sen syvyyden. Miten tuo lajittelu tehdään?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

18.01.2013 08:40 <Henkka> Kun saat tuloksen niin kerro mullekin kuinka kovalla

18.01.2013 08:41 <Henkka> tahdilla Koittolinja kuoppaa meidän masseja. Ty.

18.01.2013 08:42 <HasHasHas> Valiset lajiteltavan alueen, tiedot -> lajittele -> valitse

18.01.2013 08:43 <HasHasHas> "lajitteluperuste". Tai sit englanniks sama.


Eugene
Jäsen
Viestit: 409
Liittynyt: 11.08.2010, 09:09

Tuotto: +68.38 yks.

Palautus%: 105.07%

Panosten ka: 3.61 yks.

Vetoja: 373

Pisteitä: 60
Paikkakunta: Suomi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Eugene »

Pitäskästä aikaa ittelle excelin säätöö, mutta en saa toimimaan:

Jos H3 solussa on arvo A-A tai A-B niin sitten pitäisi hakea ko. arvo taulukosta A31;B59 jos arvo solussa H3 on jokin muu niin sitten arvo haetaan solusta J3
kuullostaa yksinkertaiselta, mutta en saa toimimaan. valittaa, että kaavassa on virhe vaikka mitä yrittää. tässä viimeisin yritys:

=JOS(H3="A-A"(JOS(H3="A-B";PHAKU(H3;Teams!$A$31:$B$59;2;EPÄTOSI);J3)))

kiitos!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

18.01.2013 14:30 <S.Mäenala> =IF((H3="A-A")+(H3="A-B");VLOOKUP(H3;Teams!$A$31:$B$59;2;FAL

18.01.2013 14:30 <S.Mäenala> SE);J3)

18.01.2013 14:44 <Eugene> kiitos


thorn
Jäsen
Viestit: 1573
Liittynyt: 17.09.2003, 16:43

Tuotto: +32.87 yks.

Palautus%: 109.51%

Panosten ka: 2.66 yks.

Vetoja: 130

Pisteitä: 106

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja thorn »

Betsaari kirjoitti:Tuli tässä maaottelutauolla S.Mäenalan innoittama räätälöityä ihan käsityönä samainen tutkimus SM-liigan osalta. Otanta kattaa kaudet 2000-01 - 2011-12. Otteluita on silti vielä aika peini määrä, mutta SM-liigan sivuilta ei pidemmällä löytynyt dataa, joten täytyy tyytyä tällä kertaa tähän.

Kuva

Samaisia havaintoja voi tehdä kuin tuosta NHL:n vastaavasta tutkimuksesta. Tosin kotivoiton todennäköisyys kasvaa tällä otanta määrällä huimat 7,6%:a, jos siis vierasjoukkueella on ainoastaan ollut edellisenä päivänä peli. Itse olen käyttänyt tilanteesta riippuen 3-4%:a ja tuskin tämän otannan takia edes muutan tuota vaikka siis näyttäisi paljon suuremmalta tuo kotivoiton todennäköisyys. Toinen mikä kannattaa huomioida on se, että kotivoiton todennäköisyys tämän otannan kuin myös S.Mäenalan NHL:n osalta on se, että kotivoiton todennäköisyys laskee jos siis kotijoukkueella on ollut ainoastaan edellisenä päivänä peli. SM-liigan osalta se näyttäisi olevan 2,7%, kun se NHL:n osalta on siis 3,5%. Aika samoissa siis liikutaan. Pieniä virheitä voi olla toki omassa tutkielmassani, kun tein sen ihan käsitöinä. Silmät alkaa mukavasti jo harittaa muutaman tunnin jälken ja tuohon meni varmasti aikaa yhteensä kokonainen työpäivä.

Kuva
Onko näitä SM-liigan statseja vielä tarjolla?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


maig
Avatar
Jäsen
Viestit: 2456
Liittynyt: 30.01.2005, 18:27

Tuotto: -206.24 yks.

Palautus%: 98.03%

Panosten ka: 4.33 yks.

Vetoja: 2424

Pisteitä: 1369

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja maig »

Löytyykö apua kuinka työstää kellon ajasta numeroita?

Esim: kaverin jääaika on 15:08 m/ottelu muodossa. Tästä pitäisi jotenkin saada kerrottua 15.08min otteluiden määrällä, että saataisiin kauden kumulatiivinen jääaika.

Please.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

20.01.2013 14:26 <5q00q4q> =LEFT(A1;2)+RIGHT(LEFT(A1;5);2)/60 (solun a1 klo numeroksi)

20.01.2013 15:05 <maig> TY!

20.01.2013 16:11 <S.Mäenala> TAI:

20.01.2013 16:12 <S.Mäenala> Aseta tulossolun formaatiksi: Custom [t]:mm niin voit kertoa

20.01.2013 16:13 <S.Mäenala> kellonajan sellaisenaan


HasHasHas
Jäsen
Viestit: 252
Liittynyt: 19.01.2011, 21:35

Tuotto: +32.14 yks.

Palautus%: 103.64%

Panosten ka: 3.49 yks.

Vetoja: 253

Pisteitä: 640

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja HasHasHas »

Noniin gurut, mitenkäs tää nyt ratkotaan. Copy-pasteen raivolla tuloksia toiseen tauluun ja sitten toisessa puran niitä siistimmäksi.

Mulla on vierekkäiset solut, nimettäköön vaikka A1 ja A2 tällaiset:

Koodi: Valitse kaikki

A1: =IF(ISBLANK(Päivitys.P3);"";LEFT(Päivitys.P3;SEARCH("-";Päivitys.P3;1)-1))
A2: =IF(ISBLANK(Päivitys.P3);"";MID(Päivitys.P3;SEARCH("-";Päivitys.P3;1)+1;2))
Päivitys.P3 sisältää siis tuloksen muodossa 2-1 ja sen puran näin omiin soluihinsa (A1 & A2). Nyt kun sitten haluaisin yhteenlaskea näitä soluun A3 tyyliin

Koodi: Valitse kaikki

=A1+A2
tulee summaksi jostainsyystä "#ARVO!".

Koodi: Valitse kaikki

=SUM(A1;A2)
sen sijaan palauttaa "0".

Mistä kiikastaa ja miten korjaillaan?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

22.01.2013 06:42 <h> Auttaisiko, jos muuttaisit poiminnat arvoiksi: VALUE(LEFT..)

22.01.2013 06:44 <HasHasHas> Kiitän suuresti nopeasta avusta!


delete
Jäsen
Viestit: 5
Liittynyt: 30.01.2013, 19:19

Tuotto: +5.48 yks.

Palautus%: 237.00%

Panosten ka: 4.00 yks.

Vetoja: 1

Pisteitä: 1

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja delete »

Excel hakee netistä vieras- ja kotitilastot, ne tulevat yhteen soluun muodossa 3-2-1. Miten saan numerot omiin soluihinsa automaattisesti, ettei joka päivityksen jälkeen tarvitse käyttää uudelleen teksti sarakkaisiin toimintoa?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Mäenala
Avatar
Jäsen
Viestit: 1155
Liittynyt: 18.01.2011, 20:17
Pisteitä: 3622
Paikkakunta: Kamppi

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja S.Mäenala »

delete kirjoitti:Excel hakee netistä vieras- ja kotitilastot, ne tulevat yhteen soluun muodossa 3-2-1. Miten saan numerot omiin soluihinsa automaattisesti, ettei joka päivityksen jälkeen tarvitse käyttää uudelleen teksti sarakkaisiin toimintoa?
Tässä voisi kikkailla DAY -, MONTH - ja YEAR -funktioillakin, mutta kannattaa muistaa että kuukausiakin mahtuu vain 12...
Parempi siis käyttää kunnon teksti-käsittelijöitä.

Olettaen että tuo 3-2-1 -rimpsu on solussa A1:

- voitot:
=VALUE(LEFT(A1;FIND("-";A1)-1))

- tasapelit:
=VALUE(MID(A1;FIND("-";A1)+1;FIND("-";A1;FIND("-";A1)+1)-FIND("-";A1)-1))

- häviöt:
=VALUE(RIGHT(A1;LEN(A1)-FIND("-";A1;FIND("-";A1)+1)))

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tunke
Jäsen
Viestit: 15
Liittynyt: 30.12.2004, 15:54
Pisteitä: 5

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tunke »

Muutama ongelma mihin en löydä googlettamalla vastausta. Teen vetojen seuranta taulukkoa, johon en halua määritellä kuinka monta riviä se sisältää. Ja tiedän, että on olemassa valmiita pohjia, mutta haluaisin tehdä itse ja oppia samalla taulukkolaskentaa.
(Kaljaa saa kaupasta ja ravintolassa sitä tuodaan lasissa pöytään astikin, mutta siltikin jotkut haluavat tehdä sitä itse alusta asti).
Käytössä Excel 2010.

Ongelma1:
Solusta A5 lähtien alaspäin listaan päivämääriä. Saattaa olla useamman kerran sama päiväys ja sitten vaikka kahden päivän hyppäys.
Esim. A5 29.1. A6 29.1 A7 31.1.
Näihin soluihin olen itse muotoillut sinisen taustan ja reunaviivan oikealle.
Tässä vaiheessa A8 solu on tyhjä. Jos lisään siihen jonkun päivämäärän, vaikka 31.1. Onko mahdollista, että ylemmän solun (A7) muotoilu tulee automaattisesti soluun A8.

Ongelma2:
Solussa F2 on kaava: =SUMMA(F5:F7), jos soluun F8 tulee jokin luku, tulee soluun F2 ilmoitus tämän solun kaava viittaa alueeseen, jonka vieressä on lukuja. Siitä ilmoituksesta voi painaa ja valita päivitä kaava sisältämään solut. Haluaisin tämän tapahtuvan automaattisesti.

Ongelma3:
Solussa H5 on kaava. Haluisin kaavan automaattisesti kopioituvan alemmalle riville silloin, kun soluun A6 on lisätty päivämäärä.

Ongelma4:
Soluun H5 lasketaan lukuarvo kaavan avulla. Solussa H2 on kaava: =SUMMA(H5:H6), mutta tähän ei tule samanlaista ilmoitusta kuin soluun F2(ongelma2), jos solussa H7 on myös luku. Johtuu ilmeisesti siitä, että solun sisältö on kaava, joten sitä ei voi summata. Haluisin kuitenkin solusta H2 samanlailla toimivan kuin solusta F2.

Ongelma5:
Ehdollinen muotoilu. Osaan värjätä usean solun tietyllä värillä yhden solun arvon perusteella. Mutta ongelma on se, että tässä pitäisi valmiiksi määrittää alue, mitä soluja ehdollinen muotoilu koskee. Haluaisin alueeksi Sarakkeet B-I, riviltä 5 alaspäin. Ja jos mahdollista, niin muotoilu tulee aina rivi kerrallaan tarpeen mukaan, kuten ongelma1:ssä.

Paljon helpottaisi, jos on olemassa ääretön -merkki. En vaan ole löytänyt, jos on.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5237
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3995

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja credit »

tunke kirjoitti: Ongelma1:
Solusta A5 lähtien alaspäin listaan päivämääriä. Saattaa olla useamman kerran sama päiväys ja sitten vaikka kahden päivän hyppäys.
Esim. A5 29.1. A6 29.1 A7 31.1.
Näihin soluihin olen itse muotoillut sinisen taustan ja reunaviivan oikealle.
Tässä vaiheessa A8 solu on tyhjä. Jos lisään siihen jonkun päivämäärän, vaikka 31.1. Onko mahdollista, että ylemmän solun (A7) muotoilu tulee automaattisesti soluun A8.
Olisiko täysin mahdoton ajatus laittaa sama muotoilu kaikkiin sarakkeen soluihin? Sehän onnistuu, kun valitset koko sarakkeen aktiiviseksi ja teet samat muotoilut kuin olet jo yksittäisiin soluihin tehnyt.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tunke
Jäsen
Viestit: 15
Liittynyt: 30.12.2004, 15:54
Pisteitä: 5

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tunke »

credit kirjoitti:
tunke kirjoitti: Ongelma1:
Solusta A5 lähtien alaspäin listaan päivämääriä. Saattaa olla useamman kerran sama päiväys ja sitten vaikka kahden päivän hyppäys.
Esim. A5 29.1. A6 29.1 A7 31.1.
Näihin soluihin olen itse muotoillut sinisen taustan ja reunaviivan oikealle.
Tässä vaiheessa A8 solu on tyhjä. Jos lisään siihen jonkun päivämäärän, vaikka 31.1. Onko mahdollista, että ylemmän solun (A7) muotoilu tulee automaattisesti soluun A8.
Olisiko täysin mahdoton ajatus laittaa sama muotoilu kaikkiin sarakkeen soluihin? Sehän onnistuu, kun valitset koko sarakkeen aktiiviseksi ja teet samat muotoilut kuin olet jo yksittäisiin soluihin tehnyt.
Ulkoasu menee uusiksi jos näin tekee. Ja toisaalta eikös se olisi ainakin lähes sama, jos tekisin suosiolla taulukon jossa on vaikka 100 riviä. Sillä saisin ratkaistua kaikki nuo ongelmani.
Haluaisin kuitenkin mahdollisimman paljon automatiikkaa tähän taulukkoon.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Feikkaaja
Jäsen
Viestit: 156
Liittynyt: 02.10.2011, 09:22

Tuotto: +55.15 yks.

Palautus%: 101.12%

Panosten ka: 17.47 yks.

Vetoja: 283

Pisteitä: 250

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Feikkaaja »

tunke kirjoitti:
credit kirjoitti:
tunke kirjoitti: Ongelma1:
Solusta A5 lähtien alaspäin listaan päivämääriä. Saattaa olla useamman kerran sama päiväys ja sitten vaikka kahden päivän hyppäys.
Esim. A5 29.1. A6 29.1 A7 31.1.
Näihin soluihin olen itse muotoillut sinisen taustan ja reunaviivan oikealle.
Tässä vaiheessa A8 solu on tyhjä. Jos lisään siihen jonkun päivämäärän, vaikka 31.1. Onko mahdollista, että ylemmän solun (A7) muotoilu tulee automaattisesti soluun A8.
Olisiko täysin mahdoton ajatus laittaa sama muotoilu kaikkiin sarakkeen soluihin? Sehän onnistuu, kun valitset koko sarakkeen aktiiviseksi ja teet samat muotoilut kuin olet jo yksittäisiin soluihin tehnyt.
Ulkoasu menee uusiksi jos näin tekee. Ja toisaalta eikös se olisi ainakin lähes sama, jos tekisin suosiolla taulukon jossa on vaikka 100 riviä. Sillä saisin ratkaistua kaikki nuo ongelmani.
Haluaisin kuitenkin mahdollisimman paljon automatiikkaa tähän taulukkoon.
En kyllä ymmärrä, mihin tällaista tarvitset, mutta: Sarake A --> Ehdollinen muotoilu, jossa haluamasi muotoilut ovat voimassa, kun
solun arvo <>0. Eli näin tyhjät solut ovat blankkoja, kunnes niihin kirjoitetaan jokin luku, vaikkapa päivämäärä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Feikkaaja
Jäsen
Viestit: 156
Liittynyt: 02.10.2011, 09:22

Tuotto: +55.15 yks.

Palautus%: 101.12%

Panosten ka: 17.47 yks.

Vetoja: 283

Pisteitä: 250

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Feikkaaja »

tunke kirjoitti: tulee automaattisesti soluun A8.

Ongelma2:
Solussa F2 on kaava: =SUMMA(F5:F7), jos soluun F8 tulee jokin luku, tulee soluun F2 ilmoitus tämän solun kaava viittaa alueeseen, jonka vieressä on lukuja. Siitä ilmoituksesta voi painaa ja valita päivitä kaava sisältämään solut. Haluaisin tämän tapahtuvan automaattisesti.
Kirjoita soluun F2 kaava: =SUMMA(F5:F999999999999999999999999), tai niin iso luku, kuin excel sallii.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tunke
Jäsen
Viestit: 15
Liittynyt: 30.12.2004, 15:54
Pisteitä: 5

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tunke »

Feikkaaja kirjoitti:
tunke kirjoitti: Ongelma1:
Solusta A5 lähtien....
En kyllä ymmärrä, mihin tällaista tarvitset, mutta: Sarake A --> Ehdollinen muotoilu, jossa haluamasi muotoilut ovat voimassa, kun
solun arvo <>0. Eli näin tyhjät solut ovat blankkoja, kunnes niihin kirjoitetaan jokin luku, vaikkapa päivämäärä.
Teen taulukkoa jonka pituutta alaspäin en voi ennalta määrittää. Ja haluan muotoilujen menevän samaan tahtiin taulukon alareunan kanssa.
Tämä ratkaisu käy hyvin tarpeeseeni. Ja myös tuo ongelma 2 ja 4 ratkeaa tuolla toisella ohjeellasi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Feikkaaja
Jäsen
Viestit: 156
Liittynyt: 02.10.2011, 09:22

Tuotto: +55.15 yks.

Palautus%: 101.12%

Panosten ka: 17.47 yks.

Vetoja: 283

Pisteitä: 250

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Feikkaaja »

tunke kirjoitti: Teen taulukkoa jonka pituutta alaspäin en voi ennalta määrittää. Ja haluan muotoilujen menevän samaan tahtiin taulukon alareunan kanssa.
Älä välitä taulukon alareunasta. Teet tuon ehdottoman muotoilun kaikille sarakkeen soluille, niin ne muotoilut näkyvät vasta kun niihin
soluihin jotain arvoja annetaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tunke
Jäsen
Viestit: 15
Liittynyt: 30.12.2004, 15:54
Pisteitä: 5

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tunke »

tunke kirjoitti: Ongelma3:
Solussa H5 on kaava. Haluisin kaavan automaattisesti kopioituvan alemmalle riville silloin, kun soluun A6 on lisätty päivämäärä.
Tähän riittäisi kun tietäisin, että miten saan kaavan kopioitua alaspäin vaikka 100 riviä. Siis ilman, että otan alkuperäisestä solusta hiirellä kiinni ja vedän sitä alas päin sen 100 riviä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Feikkaaja
Jäsen
Viestit: 156
Liittynyt: 02.10.2011, 09:22

Tuotto: +55.15 yks.

Palautus%: 101.12%

Panosten ka: 17.47 yks.

Vetoja: 283

Pisteitä: 250

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Feikkaaja »

tunke kirjoitti:
tunke kirjoitti: Ongelma3:
Solussa H5 on kaava. Haluisin kaavan automaattisesti kopioituvan alemmalle riville silloin, kun soluun A6 on lisätty päivämäärä.
Tähän riittäisi kun tietäisin, että miten saan kaavan kopioitua alaspäin vaikka 100 riviä. Siis ilman, että otan alkuperäisestä solusta hiirellä kiinni ja vedän sitä alas päin sen 100 riviä.
Enpä tiedä tuollaisesta ehdollisesta kaavasta, mutta jos tarkoituksenasi on näyttää solussa H6 kaavan antama arvo vain silloin kun
A6:ssa on päivämäärä, ja muutoin sen olevan blanco, tee näin:

Tee apusarake esim. Y, johon teet kaavan JOS -funktiolla: A6>1, Arvo = 1 jos TOSI; Arvo =0 jos EPÄTOSI. Eli jos A6:ssa on jokin
luku, esim. päivämäärä --> Y6 =1.

Sitten lisäät H6:n kaavaasi *Y6 (kertaa Y6). Tällöin kaavasi H6:ssa antaa haluamasi arvon H6:een, jos A6:ssa on päivämäärä.
Jos A6:ssa ei ole päivämäärää, kaavasi antaa arvoksi 0. Jos et halua nollan näkyvän solussa lukuna, tee ehdollinen muotoilu
sarakkeeseen A --> fontin väri = solun täyttöväri kun arvo =0

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

31.01.2013 20:36 <spirit> Tuohon sopii myös JOS(A6="";"";..., eli jos A6 on tyhjä...

31.01.2013 20:36 <spirit> .. kaava antaa vastaukseksi tyhjän. Epätosiin se oikea kaava


tunke
Jäsen
Viestit: 15
Liittynyt: 30.12.2004, 15:54
Pisteitä: 5

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja tunke »

Feikkaaja kirjoitti:
tunke kirjoitti:
tunke kirjoitti: Ongelma3:
Solussa H5 on kaava. Haluisin kaavan automaattisesti kopioituvan alemmalle riville silloin, kun soluun A6 on lisätty päivämäärä.
Tähän riittäisi kun tietäisin, että miten saan kaavan kopioitua alaspäin vaikka 100 riviä. Siis ilman, että otan alkuperäisestä solusta hiirellä kiinni ja vedän sitä alas päin sen 100 riviä.
Enpä tiedä tuollaisesta ehdollisesta kaavasta, mutta jos tarkoituksenasi on näyttää solussa H6 kaavan antama arvo vain silloin kun
A6:ssa on päivämäärä, ja muutoin sen olevan blanco, tee näin:

Tee apusarake esim. Y, johon teet kaavan JOS -funktiolla: A6>1, Arvo = 1 jos TOSI; Arvo =0 jos EPÄTOSI. Eli jos A6:ssa on jokin
luku, esim. päivämäärä --> Y6 =1.

Sitten lisäät H6:n kaavaasi *Y6 (kertaa Y6). Tällöin kaavasi H6:ssa antaa haluamasi arvon H6:een, jos A6:ssa on päivämäärä.
Jos A6:ssa ei ole päivämäärää, kaavasi antaa arvoksi 0. Jos et halua nollan näkyvän solussa lukuna, tee ehdollinen muotoilu
sarakkeeseen A --> fontin väri = solun täyttöväri kun arvo =0
Edelleen kaipaisin tietoa kuinka saan kaavan solusta H5 kopioitua alaspäin esim. 100 riviä, ilman että se pitää hiirellä vetää solun H5 oikeasta alakulmasta alaspäin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

31.01.2013 20:37 <e5k> http://tek.io/hYpA0j ?

31.01.2013 21:44 <tunke> Noniin, nyt alkaa olla asiat hallussa.Kiitos kaikille avusta


MattiN
Jäsen
Viestit: 318
Liittynyt: 10.02.2012, 16:53

Tuotto: -38.74 yks.

Palautus%: 96.27%

Panosten ka: 2.26 yks.

Vetoja: 459

Pisteitä: 84

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja MattiN »

Onko Excelissä jotain sellaista match-funktiota jolla sais suoritettua hakuja. Esim. kun haen sivustolta A ottelun kokoonpanoja ja sitten sivustolta B muita tietoja, niin pelaajien nimien kirjoitusmuoto saattaa muuttua + monesti noissa on jotain muuta härpäkettä lisänä, niin sais "suodatettua" ne pois. Esim. jos haen ESPN:lta kokoonpanot, niin kotijoukkueen pelaajilla on aina pelinumero nimeä ennen ja vierasjoukkueella pelinumero on nimen jälkeen.

Esim. alla suora copy-paste Arsenal - Stoke ottelusta. Miten saisin noi pelinumerot suodatettua?

TEAMS

ArsenalStoke City
1 Wojciech Szczesny
3 Bacary Sagna
4 Per Mertesacker
.
.
Asmir Begovic 1
Geoff Cameron 2
Ryan Shawcross 17
.
.

Niin olisko jotain match-funktiota joka ymmärtää, että "1 Wojciech Szczesny" on sama asia kuin "Wojciech Szczesny", koska - mitä tuosta nyt tulee - ~90% sisällöstä täsmää 100 %.


Toinen juttu on kun haen ottelun statistiikoita

MATCH STATS

ArsenalStoke City
23(5) Shots (on goal) 7(1)

Miten saisin laukaukset ja laukaukset maalia kohden omiin sarakkeisiin?

Nyt näppäilen niitä aina käsin ja se on melko työlästä ja hidasta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panostus asteikolla 1-5 yksikköä ja kertoimet poimin Pinnaclelta vihjaamishetkellä.

Minikommentit


spirit
Jäsen
Viestit: 336
Liittynyt: 04.05.2007, 20:44

Tuotto: -206.78 yks.

Palautus%: 95.39%

Panosten ka: 3.00 yks.

Vetoja: 1496

Pisteitä: 712

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja spirit »

MattiN kirjoitti:Onko Excelissä jotain sellaista match-funktiota jolla sais suoritettua hakuja. Esim. kun haen sivustolta A ottelun kokoonpanoja ja sitten sivustolta B muita tietoja, niin pelaajien nimien kirjoitusmuoto saattaa muuttua + monesti noissa on jotain muuta härpäkettä lisänä, niin sais "suodatettua" ne pois. Esim. jos haen ESPN:lta kokoonpanot, niin kotijoukkueen pelaajilla on aina pelinumero nimeä ennen ja vierasjoukkueella pelinumero on nimen jälkeen.

Esim. alla suora copy-paste Arsenal - Stoke ottelusta. Miten saisin noi pelinumerot suodatettua?

TEAMS

ArsenalStoke City
1 Wojciech Szczesny
3 Bacary Sagna
4 Per Mertesacker
.
.
Asmir Begovic 1
Geoff Cameron 2
Ryan Shawcross 17
.
.

Niin olisko jotain match-funktiota joka ymmärtää, että "1 Wojciech Szczesny" on sama asia kuin "Wojciech Szczesny", koska - mitä tuosta nyt tulee - ~90% sisällöstä täsmää 100 %.


Toinen juttu on kun haen ottelun statistiikoita

MATCH STATS

ArsenalStoke City
23(5) Shots (on goal) 7(1)

Miten saisin laukaukset ja laukaukset maalia kohden omiin sarakkeisiin?

Nyt näppäilen niitä aina käsin ja se on melko työlästä ja hidasta.
Teksti-funktioita POIMI.TEKSTI, PITUUS, VASEN, OIKEA, ETSI, ARVO ym. saa noista yleensä halutun datan ulos. Vaatii vähän ajattelua ja äpöstyksiä kyllä.

Esim nuo vedot saa tuolta omiin soluihin ainakin tällaisilla kaavoilla:
Kaikki vedot: =POIMI.TEKSTI(B37,1,ETSI("(",B37,1)-1)
Maalia kohden: =POIMI.TEKSTI(B37,ETSI("(",B37,1)+1,ETSI(")",B37,1)-(ETSI("(",B37,1)+1))

Nopeasti tällaset. Nuista nimistä saa myös äpösteltyä numerot erilleen. En nyt ehdi niitä tekemään. Itse teen ainakin pelien ja kertoimien haussa makron, joka muuttaa joukkueiden nimet minun käyttämiä nimiä vastaaviksi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

03.02.2013 16:46 <spirit> Num. ensin:=POISTA.VÄLIT(POIMI.TEKSTI(B35,1,P­ITUUS(B35)-2))

03.02.2013 16:47 <spirit> num. viim.: =POISTA.VÄLIT(POIMI.TEKSTI(B37,3,PITUUS(­B37)))

03.02.2013 17:25 <MattiN> Mä kans käytän paljon makroja konvertointiin. Kiitos noista!

03.02.2013 17:25 <MattiN> Pitää kokeilla heti miten kunhan vain kerkeän.


Azteca
Jäsen
Viestit: 82
Liittynyt: 17.06.2012, 15:08

Tuotto: -130.50 yks.

Palautus%: 82.51%

Panosten ka: 6.07 yks.

Vetoja: 123

Pisteitä: 14

Re: Excel-säätöketju

Viesti Kirjoittaja Azteca »

Excel 2007:lla kun haen taulukutoita ym. netistä niin käytän teen sen valitsemalla data ja from web, mutta tuo ei toimi esim livetulokset.com taulukoiden kanssa. Voiko nuo tuoda kuitenkin exceliin jotenkin, vai pitääkö käyttää muita sivustoja?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panos: 1-20 yksikköä.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”