Tänään on 25.06.2018, 09:04.

ML OT

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
Reimat
Jäsen
Viestit: 269
Liittynyt: 11.03.2008, 12:18

Tuotto: +155.06 yks.

Palautus%: 112.87%

Panosten ka: 5.82 yks.

Vetoja: 207

Pisteitä: 83

ML OT

Viesti Kirjoittaja Reimat »

Kysymys jääkiekkovetoja harrastaville:
Miten te laskette prosentit otsikon vetotyypille? Lähinnä kiinnostaa se missä suhteessa jaatte tuon tasapelin prosenttilukeman joukkueiden kesken.

Itse aioin käyttää tilastoja hyväksi, mutta dataa oli kovin vähän saatavilla, varsinkin Mestikseen, jota olen tutkiskellut. Onko parempi vetää prosentit suoraan voittotodennäköisyyksien mukaan vai pitäisikö noita hieman tasoittaa, kun jatkoajalla kaikki on kuitenkin pienestä kiinni. Pieni esimerkki pohdinnan tueksi:
Kohteeseen lasketut todennäköisyydet ovat 60-20-20. Tuosta saadaan voittotodennäköisyyksien mukaan laskemalla ML OT prosenteiksi 75-25. Jakamalla jatkoaika voiton todennäköisyys tasan olisi prosentit 70-30. Kolmas vaihtoehto olisi tuo tilastoiden mukaan jakaminen, jossa aineistoa ei tosiaan ole paljoa. Omista tilastoista napattu A vs B jatkoajat (n=25), 32-68, jolloin ML OT prosentit olisivat tässä ~66-~34. Tosi isoja eroja mun mielestä saa aikaan tolla laskentatavalla, varsinkin jos tilastot näyttävät tolta.

Vai pitäisikö tässä lähteä laadullisista muuttujista liikkeelle? Jos tämä on paras vaihtoehto niin millaisia ominaisuuksia joukkueesta kannattaa etsiä? Varmasti maalivahti on tärkeässä roolissa jos mennään rankkareihin ja tietysti myös jatkoajalla, kuten myös huippuhyökkääjät. Mutta olisko jotain muuta mihin kannattaisi kiinnittää huomiota?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Veikkausliigavihjeet kymmenportaisella asteikolla, max 2% kassasta eli 20 yks.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”