Tänään on 23.05.2018, 03:24.

Totals

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
Ade
Jäsen
Viestit: 251
Liittynyt: 13.02.2003, 11:05
Pisteitä: 0

Totals

Viesti Kirjoittaja Ade »

Olen laskeskellut totals arvioita futiksen ja kääkkään omaksi iloksi jonkun aikaa. Ja koska koko ajan tuntuu löytyvyn uskomattomia etuja(tyyliin kerroin 2 arvio 60%), niin haluaisin kuulla muilta palstalaisilta hieman vinkkejä totals arvioiden hiomiseen.

Futiksessa puhutaan välillä että huono sää(kaatosade) lisää maalimääriä toisaalta taas joskus puhutaan sen vähentävän maalimääriä, kumpikohan näistä mahtaa olla totta ja kannattaako näitä säätekijöitä huomioida arvioissa?

Muutenkin totals-laskenta neuvot ja kokemukset siitä onko totalseissa oikeasti parempaa pelattavaa, kuin perinteisissä 1x2 ja hcap vedoissa?

Kiitä ja kumarran. :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Hitman
Avatar
Jäsen
Viestit: 504
Liittynyt: 18.02.2003, 16:58
Pisteitä: 5
Paikkakunta: Russia
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Hitman »

Sen verran voin sanoa omista potkupallo peleistä että kyllä mielestäni kunnon vesisade lisää maalimääriä.Pallohan käyttäätyy tosi 'erikoisesti' kun nurmi on märkä,maalivahdille tosi inhottava torjua noita kaukovetojakin.Eikä oikein jää pallo edes 'näppeihin'.Muistan toki tapauksia että pallo on sateella näyttänyt menevän varmasti maaliin mutta pysähtynyt kuin seinään kun maalinedusta on vetinen.Mitään faktatilastoja ei ole esittää,mutta henk.koht. mielipide on että maalimäärät kasvavat märällä nurmella..
-Hitman-

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


AnnaBet
Jäsen
Viestit: 75
Liittynyt: 04.06.2003, 13:53
Pisteitä: 9
Viesti:

Viesti Kirjoittaja AnnaBet »

Myös puolustaminen lienee vaikeampaa, ja sitäkin kautta maalimäärät lisääntyvät.

Futisjoukkuekohtaisia säätietoja voi selailla / hakea kätevästi täältä:
http://www.annabet.com/weather

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pelimanni
Jäsen
Viestit: 59
Liittynyt: 26.06.2003, 08:41
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Huittinen

Viesti Kirjoittaja pelimanni »

AnnaBet kirjoitti:Myös puolustaminen lienee vaikeampaa, ja sitäkin kautta maalimäärät lisääntyvät.
Entäs hyökkäys, ei sade sitäkään mitenkään helpota joten tuoltaosin asia on mielestäni täysin avoin.

Tietysti myöskin sarjakohtaisia eroja tähän asiaan löytyy, mm. englannissahan lähes kaikki ottelut pelataan sadesäällä joten joukkueet ovat siihen tottuneet vuosien saatossa. Mielenkiintoista olisi tosiaankin lukea todellisia tutkimuksia asiaan liittyen, itselläni ei ainakaan ole tullut vastaan?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


viihdeveto
Jäsen
Viestit: 466
Liittynyt: 07.06.2003, 14:12
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja viihdeveto »

Ei kannata näperrellä pienten asioiden kanssa, suuret ylikertoimet pomppaa silmiin jo muutenkin. Kannattaa keskittyä olennaiseen joukkueiden ja kyseisen pelin luonteeseen esim.

Finnair-stadionilla pystypallot karkaavat helposti yli sateisella säällä, keinonurmi liukas sateella.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Oliver
Avatar
Jäsen
Viestit: 1316
Liittynyt: 14.01.2003, 13:22
Pisteitä: 206
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Oliver »

Ei oo mulla tarkempaa tutkimusta, mutta niin samankokoiset näyttää maalikeskiarvot englannissa olevan sekä talvella että syys/kevät -kaudella, että en arvaisi lähteä muuttamaan maaliodotusarvoja suuntaan taikka toiseen. Mitä nyt mutulla voisin veivata jotain settiä, niin luulisin, että huonolla säällä hyökkääjät joutuvat varomaan loukkaantumisia normaalia enemmän, eli maalikeskiarvot laskisivat jonkin verran. Vastaavasti maalivahdin hommat vaikeutunevat. Semmonen tuntumakin on, että kulmapotkuja tulisi hieman enemmän huonolla säällä, joka taas nostaisi maalimäärää. Veikkaisin siis plusmiinusnollaa.

Edit:
viihdeveto kirjoitti:Ei kannata näperrellä pienten asioiden kanssa, suuret ylikertoimet pomppaa silmiin jo muutenkin. Kannattaa keskittyä olennaiseen
Nimenomaan. Itse käyttäisin aikani mm. cheerleadereihin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


T
Jäsen
Viestit: 266
Liittynyt: 14.01.2003, 21:38
Pisteitä: 34

Viesti Kirjoittaja T »

Kyllä totaaleista hyviä etuja löytää, tosin harvassa ovat nuo kerroin 2, arvio 60%, mutta 1,10 odotusarvot ovat yleisiä.

Sen verran lisäisin tuohon sään vaikutukseen, että käsittääkseni useasti kuivat kentät kastellaan ennen peliä(eikös jokerit tai HJK saanut sakot, kun finnair stadionin "ovimatto" oli jäänyt kastelematta ennen peliä. Ja parin vuoden takaisessa Real - Barca pelissä oli kai kasteltu kenttää liikaa ennen peliä. Ajatuksena kai tehdä Barcan hyökkääminen vaikeammaksi), joten sateella tuskin on mitään vaikutusta. Ääriolosuhteet ovat tietysti asia erikseen. Itse en ole jaksanut sääolosuhteita yleensä selvittää eikä siihen ole kyllä tarvettakaan ollut.

Jos sateen vaikutusta pitäisi lähteä arvailemaan, niin uskoisin sen kyllä lisäävän maalimääriä. Esimerkiksi puolustajan liukastuminen on kohtalokkaampaa kuin hyökkääjän liukastuminen. Ja liukas kenttä yleensä houkuttelee enemmän liukutaklauksiin, mikä lisää maalimääriä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”