Tänään on 22.05.2018, 19:24.

Mielenkiintoinen vedonlyöntiaihe

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
linkku
Jäsen
Viestit: 335
Liittynyt: 04.06.2003, 22:40
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Kirkkonummi

Mielenkiintoinen vedonlyöntiaihe

Viesti Kirjoittaja linkku »

Aamun hesarista...

USA luopuu suunnitelluista "kuoleman markkinoista"
Suunnitelman mukaan salamurhien ja terrori-iskujen ennustamisella olisi voinut pelata rahamarkkinoilla

WASHINGTON. Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon luopuu suunnitelluista futuurimarkkinoista, joilla sijoittajat olisivat voineet tehdä rahaa ennustamalla terrori-iskuja, salamurhia tai vallankaappauksia.
Suunnitelma herätti ärhäkkää vastustusta etenkin demokraattipuoleessa. Hiljaisesti valmisteltu idea tuli julki kahden demokraattisen puolueen senaattorin paljastuksesta.
Arvostelijat pitivät suunnitelmaa moraalisesti vastenmielisenä ja groteskina. Arvostelun kiihdyttyä apulaispuolustusministeri Paul Wolfowitz ilmoitti tiistaina ohjelman peruuttamisesta.
Hänen mukaansa puolustusministeriö oli hanketta ideoidessaan ollut "liiankin mielikuvituksellinen".
Senaatin demokraattijohtaja Thomas Daschle oli luonnehtinut suunnitelmaa "houkutukseksi tehdä terroritekoja". Senaattori Hillary Clinton oli kauhistunut ajatuksesta perustaa "futuurimarkkinat kuolemalle".

Pentagonin suunnitelman oli tarkoitus soveltaa talouselämästä tutun futuurikaupan periaatetta maailmanpolitiikkaan.
Talouselämässä futuuri on sopimus, jossa sitoudutaan ostamaan tai myymään tietty määrä tiettyä hyödykettä – vaikka kuparia – tiettynä aikana sopimushetkellä sovittuun hintaan.
Futuureilla ostaja voi joko hävitä tai voittaa riippuen siitä, kuinka lähelle arvaus osuu.
Pentagonin suunnittelemassa futuurikaupassa maailmanpolitiikkaa tuntevat sijoittajat olisivat voineet auttaa kenraaleita ennustamalla tulevien tapahtumien todennäköisyyttä.
Pentagon uskoo markkinoiden ennustavan tulevaisuutta paljon tarkemmin kuin mitkään laitokset. Esimerkiksi vedonlyönti presidentinvaalien tuloksista Yhdysvalloissa on osoittautunut tarkemmaksi kuin mielipidetiedustelut.
Futuurihankkeelle oli jo perustettu internetiin koesivut (www.policyanalysismarket.org), joilla vedonlyöntikohteiksi esitettiin esimerkiksi Jasser Arafatin salamurhaa tai Jordanian kuninkaan Abdullahin suistamista vallasta.
Vetoa olisi voinut lyödä myös esimerkiksi biologisin aseiden tehtävästä hyökkäyksestä Israelia vastaan tai Pohjois-Korean ohjusiskusta.
Käytännössä futuurimarkkinat olisivat toimineet esimerkiksi näin: Jos uskoo, että pääministeri X murhataan, voi ostaa internetissä viiden sentin arvoisen futuurisopimuksen. Kun yhä useampi ostaa, hinta nousee, vaikkapa 50 senttiin.
Jos pääministeri murhataan, futuurista maksetaan yksi dollari. Viidellä sentillä sopimuksen ostaneet voittavat 95 senttiä, 50 sentillä ostaneet 50 senttiä.

Pentagon ehti jo kutsua ideaa "parhaaksi uusista tavoista ehkäistä terrori-iskuja".
Hanketta vastustavat senaattorit sanoivat myös terroristien voivan osallistua futuurivedonlyöntiin, koska osallistujien henkilöllisyys jää salaisuudeksi. Myös harhauttaminen olisi tullut mahdolliseksi.
Ohjelman oli määrä alkaa perjantaina osallistujien rekisteröimisellä. Aluksi Lähi-itään keskittyvä futuurikauppa oli aiottu aloittaa lokakuussa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Kertoimen Laskija
Jäsen
Viestit: 13
Liittynyt: 19.06.2003, 11:59
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Kertoimen Laskija »

Eihän tossa mitään...

Mutta jos urheilusta lyöt vetoa niin linnaan joudat. Sairasta

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Kerrohan minulle Baseballista. Pelataanko sitä jalan vai hevosen selässä? (Kapteeni Koukku elokuvassa "Hook")

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”