Tänään on 27.05.2018, 16:03.

Maalivahdin poisoton vaikutus tulokseen

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
bianconero
Jäsen
Viestit: 2
Liittynyt: 22.03.2005, 10:41
Pisteitä: 0

Maalivahdin poisoton vaikutus tulokseen

Viesti Kirjoittaja bianconero »

Päätin tässä sairaslomani ajanviettona kokeilla pelata tulosvetoa ja monivetoa ylikertoimia hakemalla. Eilisen lätkäkierroksen perusteella heräsi kysymys, mikä vaikutus eri lopputulosten todennäköisyyksiin on sillä, että yhden maalin takaa-ajoasemassa oleva joukkue ottaa veskarin pois maalilta. Tämähän tietenkin nostaa tasapelin ja erityisesti kahden maalin eron sisältävien tulosten todennäköisyyttä.

Löysin mielestäni eilisellä lätkäkierroksella Veikkauksen tulosvedossa joitakin pelaamisen arvoisia ylikertoimia (arvioin todennäköisyydet suoraan vedonlyöntitoimistojen 1X2-kertoimien perusteella ja over/under-kertoimien perusteella). Oikeastaan kaikki mun mielestä ylikertoimiset vedot olivat yhden maalin erolla päättyviä. Joten taisi mun ylikertoimet johtua vain siitä, etten ollut huomioinut tuota veskarin poiston vaikutusta...?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Leksu
Avatar
Talvilajien Olympiaguru 2010, SM-Vakiotietäjä 2015
Viestit: 872
Liittynyt: 25.05.2003, 18:01

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 60
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Leksu »

Kyllä sinä mielestäni ihan oikeilla linjoilla olet noissa, että maalin voitoista löytyy niitä ylikertoimia Veikkaukselle! Suoraa en ole laskenut kuinka suurella todennäköisyydellä tulee maali tyhjiin, mutta ilmeisesti tuohon tyhjän maalin mahdollisuuteen kyllä ylireagoidaan. Tuohon vaikuttaa tietysti suuresti sekin missä ajassa maalivahti otetaan pois. Ja tuo ilmiöhän ei ole ainoastaan maalin takaa-ajoasemassa, vaan esim eilen Saipa otti maalivahdin pois ajassa 58.35 ollessaan 4-1 tappiolla! (Ja onneksi otti niin sai Over 5,5 vedon kiinni). Myös HPK pelasi tyhjällä maalilla tilanteessa 6-3. Mutta varsin usein joukkueet ottavat kassarin sivuun ainakin 2 maalin takaa-ajoasemassa. Mutta summa summarun, kyllä noista maalin voitoista niitä ylikertoimia löytyy!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


bianconero
Jäsen
Viestit: 2
Liittynyt: 22.03.2005, 10:41
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja bianconero »

Aivan, en tuossa huomioinut sitä vastakkaista vaikutusta, että veskan poisto esim. 4-2 tilanteessa lisää tulosten 4-3 ja 5-2 todennäköisyyttä. Tämä vaikutus ei kuitenkaan liene yhtä suuri kuin se vaikutus, joka on veskarin poistamisella yhden maalin eron tilanteessa.

Lienee niin, että jos vaikkapa tuloksella 3-2 saa odotusarvoksi 1,5 niin se on riittävän turvallinen ylikerroin pelattavaksi, vaikkei tätä veskari-vääristymää huomioikaan. Olisi kuitenkin kiva tietää joku järkevä menetelmä todennäköisyysarvioiden korjaamiseksi.

Ei kai tässä auta kuin kaivaa jostakin tilastoja esiin (veskarin poiston jälkeiset maalit kumpaankin päähän) ja sitten vääntää excelillä kaavaa. Tai sitten pitäytyä fudispeleissä, joissa ainakin monivedossa tuntuu saavan hyvän odotusarvon kohtuullisella osumistodennäköisyydellä. Voi olla tämäkin kyllä aloittelijan kuvitelmaa vaan...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


odds
Jäsen
Viestit: 2001
Liittynyt: 13.11.2003, 13:37

Tuotto: +638.80 yks.

Palautus%: 102.89%

Panosten ka: 5.18 yks.

Vetoja: 4267

Pisteitä: 2734
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja odds »

Vielä jotain aiheeseen..

Jos joukkue on esim 4-2 tappiolla, niin maalivahtia otetaan herkästi pois jo 58.00-59.00 välillä. Monesti yhden maalin takaa-ajossa maalivahdin vetäminen jää viimeiselle minuutille. Lisäksi puolustavalle joukkueelle riittää viimeisellä minuutilla kiekon siirtäminen keskialueelle, mutta jos pelikellossa on pitkälle toista minuuttia, niin motivaatio lopettaa vastustajan pyritely kasvaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”