Tänään on 27.05.2018, 02:45.

Kotietu paikallispeleissä

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
Redcoat
Jäsen
Viestit: 9
Liittynyt: 12.10.2004, 20:24
Pisteitä: 0

Kotietu paikallispeleissä

Viesti Kirjoittaja Redcoat »

Minkä verran mielestänne pitäisi antaa arvioissa etua kotijoukkueelle silloin, kun kyseessä on paikallispeli? Ajattelen asiaa nyt ennen kaikkea jääkiekon kannalta, mutta toki tässä ketjussa sopii keskustella muidenkin lajien kotieduista.

Ajattelisin näin äkkiseltään, että kotietu muodostuu seuraavista seikoista (tärkeysjärjestyksessä):

1. Kotiyleisö
2. Matkustamattomuuden ja tuttujen puitteiden tuoma rentous ja vaivattomuus otteluun valmistauduttaessa
3. Viimeinen vaihto-oikeus

Vai pitäisikö viimeinen vaihto-oikeus olla sittenkin tuossa listassa jo kakkosena?

Nyt ongelmaksi muodostuu siis se, että minkä verran kotietua tulisi pienentää arvioista silloin, kun kyseessä on paikallisottelu. Esimerkiksi IFK-Jokerit-ottelu on "paikallispeli" siinä mielessä, että ottelu pelataan Helsingissä, mutta kuitenkin kyseessä on IFK:n oma kotihalli ja enemmistö yleisöstä kannustaa IFK:ta. Samoin kotijoukkueella on tietenkin käytössä se viimeinen vaihto-oikeus. Tampereen paikallispeleissä sitten taas pelataankin molempien osapuolten omalla kotiareenalla, ja yleisön kannatus jakautunee niukemmin kotijoukkueen eduksi (kausikorttimyynnin vuoksi kuitenkin on syytä olettaa, että enemmistö kannattaa kotijoukkuetta).

Olen alustavasti miettinyt tällaista systeemiä:

Minulla on normaaleissa liigapeleissä laskettuna kotijoukkueelle 0,67 maalin verran kotietua. Helsingin paikallispeleissä jaan tämän kahdella, eli päädytään pyöristettynä 0,38 maaliin. Mutta siitä en ole vielä lainkaan selvillä, mitä kotiedun pitäisi olla Tampereen paikallistaistoissa. Ehkä jopa alle 0,2 maalia? Ajattelin laskea Ässät-Lukko- ja Blues-Jokerit/IFK-otteluihin ihan tuon vakiokotiedun, mutta pitäisikö sitä sittenkin nipistää vähän pienemmäksi, esim. 0,55 maaliin?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”