Tänään on 24.05.2018, 00:15.

Parametrien optimoinnista

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
FMaster
Jäsen
Viestit: 321
Liittynyt: 12.02.2005, 11:35

Tuotto: -3.38 yks.

Palautus%: 97.30%

Panosten ka: 5.21 yks.

Vetoja: 24

Pisteitä: 36
Paikkakunta: Turku

Parametrien optimoinnista

Viesti Kirjoittaja FMaster »

Suunitelmissa on jo kauan ollut ryhtyä laskemaan prosentteja joukkueiden menneiden otteluiden perusteella ilman minkäänlaisia voimalukuja tai luokituksia.
Ongelma on seuraava: Mistä saan tietokoneohjelman, joka laskee toteutuneisiin tuloksiin parhaiten sopivat joukkueiden hyökkäys- ja puolustusparametrien arvot?
Joku varmasti jo käyttää mainitun kaltaista ohjelmaa, mutta ilmeisesti kovin paljon sellaisia ei ole yleensä missään käytössä, sillä passiivisesta mutta pitkästä etsinnästä huolimatta en ole sellaista löytänyt. Ja monesta paikkaa on tullut katsottua...
Pistäisin tähän vielä esimerkin, mutta ne jotka tietävät millaista ohjelmaa haen varmasti ymmärsivät ilman sitäkin :wink:
Tai vaihtoehtoisesti, jos ohjelmaa ei löydy, joku voisi esittää arvion siitä kuinka kauan menisi ohjelmoida tuollainen ohjelma itse.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Strat
Jäsen
Viestit: 397
Liittynyt: 06.05.2003, 11:38
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Strat »

Noilla reunaehdoilla tulisi mieleen neuroverkkopohjaiset sovellukset joissa ohjelma virittää itsensä (parametrit) toteutuneiden tulosten perusteella sopiviksi.

Täällä YK:ssa oli niistä enemmän juttua joskus n. vuosi-puolitoista sitten. Mielikuvaksi jäi ainakin minulle että vedonlyöntiin niitä ei pidä käyttää :wink:

-Strat

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Huerzo
Jäsen
Viestit: 237
Liittynyt: 25.01.2003, 11:58
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Huerzo »

Muutamia ratkaisuja tuohon voisi esittää: yksi omista kokeiluista oli niin sanottujen geneettisten algoritmien tutkiminen. Käytetyt termit omia, mutta vastannevat suht' hyvin niitä alkuperäisiä. Idea GA-algoritmien hyödyntämiseen on tullut luonnollisesti alunperin biologian puolelta, ja siitä löytyy kohtuullisen hyvin tietoa myös netistä. GA:n idea on erittäin kiehtova, siinä algoritmien optimointiin haetaan apua biologian "survival of the fittest" -ajatuksesta.

Lähdekoodia:
http://www.pscode.com/vb/scripts/ShowCo ... 9&lngWId=1
Tutoriaali:
http://www.paraschopra.com/tutorials/ga/index.php

Itse testasin tuota viime vuonna ja muokkasin koodia omiin tarkoituksiin sopivaksi. SM-liigasta yritin hakea mahdollisimman paljon numeerista tietoa ja laskea erilaisia muuttujia jokaiseen otteluun ja hakea niille GA:n avulla sopivia painoarvoja (parametrejä n. 20). Ei onnistunut tyydyttävällä tavalla, ja homma jäi sikseen. Toki kyseessä saattoi olla vain oma söhläys, joten jos homma edistyy, niin ilmoittele vaikka privalla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”