Tänään on 24.05.2018, 03:57.

Lajien skaala ?

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
mikko82
Jäsen
Viestit: 495
Liittynyt: 15.09.2003, 16:46
Pisteitä: 8
Paikkakunta: Lahti///Malesia...Jne ?

Lajien skaala ?

Viesti Kirjoittaja mikko82 »

Olisi kiinnostava lukea ajatuksia kuinka moneen eri lajiin tai urheilumuotoon porukka jotka yrittävät ihan tosissaan tienata rahoo vedonlyönnillä belaavat.

Itselläni lajien skaala on kutistunut aika pieneen. Ainoastaan lyö muita lajeja oikeastaan jos pääsen lyömään jotain todella pahasti markkinoiden jakaumasta poikkeavaa kohdetta tai jos joku "ylikertoimen kulta sormista 8) "vihjaa jotain tykkikohdetta.

Lajit joita belaa tärkeys/paremmuus/palautusprosentti järjestyksessä

1. Golf, 2/3/4 kierrosten head to head tai treesome kierrosvedot , ainoa poikkeus, että pitää löytyä tilastot (siis greenin lähestymis prosentit ja muut...) belaajilta. Oma kultanippuni, jossa olen pystynyt voittamaan bookkerit kaikkein selvemmin. Golf lajina vielä ihanteellinen, koska kertoimen kopioiminen joltain buukkerilta buukkerille on yleistä koko maailmassa ja näin ollen kertoimet ovat mukavasti linjassa sekä pääsen lyömään kohteen isoon joukkoon firmoja. Ainoa miinus ehkä että panokset eivät Betfairin voittojavetoja lukuunottamatta ole golfissa hirveitä.

2. Yleisurheilu

3. NBA, minulle suurin mysteeri koska en koe osaavani lajia mitenkään erityisesti, mutta se on ollut alusta saakka selkeästi voiton puolella. Periaatteessa valinta tulee tilastoja selailemalla.

4.Talviurheilu

5. Viihdevedot, nämä menneet aina hyvin lukuunottamatta Euroviisuja, jotka ovat ehkä suurin floppi pitkään aikaan :oops: :oops: :oops: ...

---------Lajit joita tulee belattua vain harvoin-----------

Jalkapallo, kuningas laji itse vaatisi minulta vielä paljon työtä ennen kuin pääsisin kunnolla voitolle. Futisvetoja ollut lyötyä viimeisen 2-3 vuoden aikana ehkä 3-5, niistäkin ainoa mikä tulee mieleen oli Portugali Kreikkaa vastaan EM finaalissa ihan viihdyttävän jalkapallon puolesta. Tulevaisuudessa ehkä 3-5 vuoden tähtäimellä pakko ottaa mukaan, koska panokset ovat selkeästi suurimmat. Nyt tällä hetkellä eivät aika eivätkä kyvyt riitä.

Jääkiekko, näitä vetojakaan ei ole viime vuosina tullut tehtyä paljoakaan. Palautusprosentin puolesta ihan hyvin menneet, mutta se varmasti hämää hieman. Jotenkin aina ollut tuuri lätkässä mukana, pitkässä juoksussa tuskin pääsin kunnolla voitolle. Tämäkin vaatisi paljon seurantaa sekä paneutumista

Tennis Minulle sama kuin belaisin ruletti, ei ole ammattitaitoa.

Moottoriurheilu Pahin rajatapaus, tulosta tulee monesti mutta millä perusteilla ?. Säkän avulla pysynyt plussan puolella. Pitäisi pysyä vaan 2 pyöräisissä, ne ovat menneet parhaiten.

Muuten olen belannut melkein joka lajia...curling,kriketti,speedway,baseball,ravit...jne....kaikkea on pitänyt kokeilla. Yksi syy kohteen valinnassa on se, että älä ikinä lyö suosikki urheilijaa tai joukkuetta , koska vitutus on tupla. Ainoa poikkeus on minulla golfissa Stenson euroopan kisoissa sekä Zach Johnson jenkkien puolella.


JA toisena kysymyksenä voisin vielä kysyä, että mikä on ollut vetohistorian pahin/suurin läheltä piti voitto tai muuten vaan armoton vit..tus ?

Itselläni tulee pari mieleen ylitse muiden. Ykkönen on varmaan Justin Leonardin melkein voitto US PGA:ssa 2004. Olisi ollut suurin voittoni ikinä johtuen pienestä ylipanostuksesta. 16 reiällä 50cm putti ohi millä kahden lyönnin johtoon ja sitten 18 reiällä jostain helve.. syystä kaveri yritti suoraan lipulle yli kukkulan ja pallo meni notkelmaan jossa chippasi vielä 1-1,5 m päähän reiästä ja voitto putti meni reiän melkein sisällä käyden ohi reiän. Betfairilla putin aikana joku osti Leonardia 1.01 kertoimella yli 100 000e, joten se kertoo kuinka lähellä se oli. Onneksi samaan aikaan oli Ateenan olympialaiset joissa Nesterenko sekä Italian korisjoukkueen finaalipaikka korvasivat pettymystä. Muutkin pahat on golfista, mutta eivät niin suuria. Barry Lanen +9/+10 vikalla reiällä kun bogey tai olisikohan tuplakin riittänyt voittoon sekä Scott Drummondin +5/+6 vikalla reiällä, joka johtui 3-4 samaan lammikkoon ammusta pallosta. Muutenkin outo homma kun Drummond oli lähestynyt viheriöitä siihen mennessä yli 95% tarkkuudella.

Tuli tälläsiä kirjoiteltua, kun pitkästä aikaa kävin läpi viimeisen 3 vuoden tilastoja ja muistiinpanoja...kirjoitusvirheitä varmaan taas paljon, nopeesti tuli kirjoitettua. Koettaa kestää......

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Rahan tuloa ei voi estää, se täytyy vain kestää !

Seuranta , kaikki vihjatut kohteet

Seuranta

Minikommentit


samulap
Jäsen
Viestit: 42
Liittynyt: 21.02.2006, 13:15
Pisteitä: 0

Re: Lajien skaala ?

Viesti Kirjoittaja samulap »

mikko82 kirjoitti:
Tennis Minulle sama kuin belaisin ruletti, ei ole ammattitaitoa.
Tenniksen pelaamiseen/veikkaamiseen voit "hankkia" ammattitaitoa mutta ruletin pelaamiseen et voi. Siis et voi verrata urheilu tuloksen veikkaamista rulettiin. Ruletti on ehkä ainut peli missä et voi jäädä voitolle pitkällä tähtäimellä...

Tenniksessä voittokertoimet ovat yleensä aika pieniä mutta osumis todenäköisyys on aika hyvä. Kylläkin laji missä vaikuttaa paljon "päivän vire".
Itse laitan vetoja aika monipuolisesti, menee vähän kausi luontoisesti...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


kala1
Jäsen
Viestit: 208
Liittynyt: 28.06.2005, 19:12
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja kala1 »

Itse keskityn aika sataprosenttisesti futikseen, koska tunnen lajin ja joukkueet/pelaajat. Ihan turhahan se on vetoja räiskiä lajiin tai joukkueeseen jota ei tunne... :roll:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Abelardo
Jäsen
Viestit: 1099
Liittynyt: 06.12.2004, 00:30

Tuotto: +32.25 yks.

Palautus%: 100.97%

Panosten ka: 12.98 yks.

Vetoja: 257

Pisteitä: 5
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Abelardo »

kala1 kirjoitti:Itse keskityn aika sataprosenttisesti futikseen, koska tunnen lajin ja joukkueet/pelaajat. Ihan turhahan se on vetoja räiskiä lajiin tai joukkueeseen jota ei tunne... :roll:
Niinhän se on.

Kotimaiset palloilut on parhaita. Tietoa saatavilla kun avaa TV:n tai aamulla sanomalehden. Lähes joka sarjaan löytyy joku sivusto missä on otteluennakoita ja keskustelua otteluista. Suomi kun on kova Internet maa niin joukkueiden nettisivutkin on hyviä lähteitä, uutisia ja ennakoita päivitetään jne.

Mielestäni kannattaa keskittyä vain sellaisiin lajeihin joita oikeasti seuraa ja joista jotakin tietää. Kotimaisiin palloiluihin on helppo perehtyä ja tietoa on saatavilla hyvin. Ja sitten vaan kyttäämään bookkerien kertoimia, että kuka on eniten pihalla tilanteesta :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Maverick
Jäsen
Viestit: 526
Liittynyt: 16.05.2004, 12:04
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Maverick »

Iteltäni lähtee vetoja lähes lajiin kuin lajiin, määrä korvaa laadun ja yhteistyö on voimaa.

Itse en ainakaan pysty täysipainoisesti keskittymään kovinkaan moneen lajiin. ATP-tennis ja NBA täysipainoisen keskittymisen kohteita, menevät mukavasti taukojensakin osilta päällekkäin. Tenniksen live-vedoista paras palautusprosentti. Tarkemman seuraamisen kannalta menevät WTA-tennis, MLB, talviurheilu (lue: hiihto, yhdistetty, mäkihyppy) ja satunnaiset arvokisat. Ennen tuli formuloita seurattua erittäin tiiviisti, mutta nyt ei sunnuntaisin kisojen aikana tule raahauduttua edes töllön ääreen.

Tärkeinpänä pitäisin itse lajin/sarjan tuntemista. Toiseksi laji jossa on mahdollisimman paljon kohteita vuodessa, kun kohteita tulee paljon todennäköisyyksien edes jollakin tavalla olevan kondiksessa tili kasvaa nopeammin kuin lajissa, jossa silloin tällöin tulee varsinaisia superkohteita, eivätkä jälkeenpäin selvätkään ohilyönnit tunnu pahalta.

Vuosien myötä läheltä piti voittoihin on oppinut suhtautumaan aika välinpitämättömästi, shit happens ja onhan niitä läheltä piti häviöitäkin vaikka joskus mielessä on käynyt, että alkaisi kirjaamaan jokaisen läheltä piti tilanteen ylös niin vuosien päästä voisi olla jo mukava muistella tai vaihtoehtoisesti hajota lopullisesti.

Tällainen tilanne tulee kumminkin toisesta kysymyksestä mieleen ei panoksen koon vaan tilanteen itsensä takia. Kaveri oli lähettänyt mailia erään sarjan jalkapallo-ottelusta, kunnon altavastaajavedosta vieläpä hyvin perusteluin. Heräämisaika oli sunnuntaina mikä oli ja 15-minuutin pelin jälkeen altavastaaja oli mennyt jo 0-1 johtoon. Hätä ei kumminkaan ollut tämännäköinen, Betfairilla peli livenä ja suosikkia pystyi myymään maalin tappioasemassa siinä kahden kertoimen hujakoilla. Vähän ennen puoliaikaa altavastaaja teki toisen maalinsa ja puoliajalle mentäessä tilanne oli 0-2. Ahne nuija ei kumminkaan suosikin kertoimista siinä vaiheessa innostunut ja ajatteli tekevänsä suretuksen kun toista puoliaikaa olisi pelattu 10-20-minuuttia ja jos suosikki tekisi erän alkuun maalin niin tyydyttäisiin pienempään voittoon. Edellisen illan venyttyä ehkä liiankin pitkäksi samainen ahne nuija oikaisi itsensä vähäksi aikaa sohvalle ja pisti tyytyväisenä itsekseen myhäillen silmänsä kiinni. Herääminen todellisuuteen tapahtui kellon ollessa kymmentä minuuttia vaille tasatuntia. Nopea syöksy sohvalta koneelle, joka varmaan enemmän näytti heittäytymiseltä. Livescoren sivulla ottelua pelattu 90-minuuttia, 1-2 maali päälle 70-minuutilla ja tasoitus 89:llä minuutilla. Selkärankaan iski tunne suosikin tekevän vielä voittomaalin ja vedon tasoittamisesta vaikka yliajalla oltiinkin, livescorella minuutit ovat aina pikkaisen edellä. Betfairin sivu esille, jossa ottelu oli vedonlyönnin osalta keskeytetty. Vähän aikaa uskottelin itselleni ottelun päättyneen, kohteen muututtua takaisin pelattavaksi ja porukan halutessa ostaa suosikkia 1,01:n kertoimella, jompikumpi kahdesta viimeisestä maalista taisi olla kaiken lisäksi oma maali.
Tarinan opetus: älä koskaan ajattele negatiivisesti ottelusta tai ajatuksistasi tulee totta. Oon 120%:n varma jos olisin jatkanut nukkumista niin suosikkijoukkue ei olisi tehnyt viimeistä maaliaan *wirn*.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


RaahenTiikeri
Jäsen
Viestit: 124
Liittynyt: 22.01.2004, 17:18
Pisteitä: 16
Paikkakunta: keski suomesta.Uskokaa pois.

Viesti Kirjoittaja RaahenTiikeri »

"3. NBA, minulle suurin mysteeri koska en koe osaavani lajia mitenkään erityisesti, mutta se on ollut alusta saakka selkeästi voiton puolella. Periaatteessa valinta tulee tilastoja selailemalla. "
-Sama juttu.Jännä juttu.Koripallo ei ole ikinä ollut itselle "oikein mitään".Silti sitä alkutalvesta aina jotenkin "ihan vähän vain" tulee koiteltua NBA:ta,ehkä yön ratoksi tai jotain?Ei ainakaan mitään rationaalista syytä ole ollut...
Mutta vuosi toisensa jälkeen se NBA:n vetäminen on ollut voitollista.Panostukset pienehköjä,eikä säännöllisen säännöllisiä,mutta aina kun "se aika on tullut" niin homma ollut jokseenkin hanskassa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”