Tänään on 18.06.2018, 12:48.

Jalkapallo tilastot

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
Eltzu
Jäsen
Viestit: 435
Liittynyt: 24.04.2003, 22:26
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Jalkapallo tilastot

Viesti Kirjoittaja Eltzu »

Taas uusia kysymyksiä teille konkareille, sillä taitaa olla liian työlästä itse käsipelillä tutkia tilastoja. Toisaalta olisi kiva tietää miten niitä tietoja (koneellisesti?) kaivatte, niin osaisin itsekkin tehokkaasti etsiä tietoa etten tee sitä tyhmän&hitaan kaavan kautta. Tilastotkaan eivät aina ihan koko totuutta kerro, joten keskustelua vain kehiin.

1. Kummalla puoliajalla tulee yleensä enemmän maaleja? Onko kertoimilla suurta vaikutusta tähän ilmiöön esim. tasaiset joukkoeet tekevät enemmän ekalla, mutta suosikkit/altavastaajat enemmän toisella puoliskolla? Veikkaisin että toisella ylipäätänsä tehdään enemmän kun reaktioajat (hieman) kasvavat väsymyksestä ja ollaan hieman väsyneempiä juoksemaan niin puolustus voi helpommin silloin herpaantua sekä vastaavasti hyökkääjät innostuvat unohtaen puolustamisen hetkeksi?

2. Kun maali tulee, niin kuinka kauan kestää KESKIMÄÄRIN että tulee seuraava maali? Esim. 1-0 tilanteessa peliaikaa vielä 60 minuuttia, joten erittäin suuri mahdollisuus jomman kumman joukkoeen tekevän seuraavan maalin. Voi olla hankala kysäri, mutta minulle tällä tiedolla olisi todella merkitystä...
Voisin karkeasti arvioida että jos kerran O/U on 2.5, niin (90min/2.5) vastaus olisi 36 min välein. Muistelen kysyneeni aikaisemminkin tilastollisesti maali määriä ja vastaus taisi olla silloin n.2.2 per peli eli (90min/2.2) niin melkein 41 min. Mutta päteekö tämä teoria nyt kuitenkaan ihan näin yksinkertaisesti kun pitäisi ottaa huomioon jäljellä oleva peliaika esim. maalilla häviöllä ja aikaa 10min, jolloin otettaan enemmän riskejä (=sama se häviääkö maalilla vai kahdella kun voi saada vielä tasurin)?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vici
Jäsen
Viestit: 149
Liittynyt: 06.05.2005, 12:44
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Vici »

Minulla on koneellani kokoelma internetistä ladattuja vedonlyöntiä sivuavia pdf-tiedostoja. Etsin linkit seuraaviin, joista voi olla apua:

http://www.sal.tkk.fi/Opinnot/Mat-2.108 ... juv03b.pdf

http://cowles.econ.yale.edu/conferences ... i-05-3.pdf

http://ite.pubs.informs.org/Vol3No2/Chu/Chu.pdf

Tilastoja joissa on maalintekoajat löytyy ainakin täältä:

http://www.soccerbot.com

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Eltzu
Jäsen
Viestit: 435
Liittynyt: 24.04.2003, 22:26
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Eltzu »

Nyt tekis kyllä mieli kirjoittaa Joulupukille että toisi Vicille laadukkaita pelivihjeitä, sillä luku paketti oli kysymyksiini melko kattava. Samalla sai paljon muutakin tietää. Vielä kun ymmärtäisi kaiken mitä siellä höpistään kun noin tieteellisten laskelmien/kaavojen tulkitseminen on minulla vielä hakusessa. Että kiitoksia kovasti! :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”